Meest gestelde vragen:


Heeft elke reisdatum een gegarandeerd vertrek?
Waarom reizen met Peri Peri Reizen?
Is de reissom een “vanaf-prijs”?
Wat is inclusief, wat niet en waarom?
Wat is er bij de reissom inbegrepen?
Wat is er niet bij de reissom inbegrepen?
Wat is het activiteitenpakket?
Welke optionele activiteiten zijn er en wat kosten die?
Wat is de eenpersoonstoeslag?
Wat kan ik verwachten tijdens een reis?
Wat mee te nemen op een kampeerreis?
Hoe zien de hotels er uit?
Malaria, vaccinaties en inentingen
Kan ik via jullie ook vliegtickets boeken?
Kan ik via jullie ook overnachtingen (hotels/hostels) boeken?
Overige handige informatie

Staat jouw vraag er niet tussen?

Heb je een vraag en wordt die hieronder niet beantwoord? Neem dan even contact met ons op en stel ons je vraag.

Heeft elke reisdatum een gegarandeerd vertrek?

Nee, we kunnen op het moment dat jij een reis voor een bepaalde datum boekt niet garanderen dat de reis ook daadwerkelijke vertrekt. Daar is een minimaal aantal deelnemers voor vereist. Wil je zekerheid hebben dat de reis vertrekt vóór je boekt, informeer er naar bij ons. Er zijn 4 boekingen nodig om een reis gegarandeerd te laten vertrekken. In veruit de meeste gevallen wordt dit aantal gehaald. Lees er meer over in de Algemene Voorwaarden onder “Minimale groepsgrootte om een reis doorgang te laten vinden”.

Waarom reizen met Peri Peri Reizen?

Bij de meeste bedrijven is het geval dat alles bij elkaar opgeteld neerkomt op de vriendschap, het plezier en de veiligheid van de reis. Wij behouden al deze componenten en geven jou ook nog de kans om Afrika individueel en op je eigen manier te beleven. We laten jou structuur geven aan onze tours rondom jouw behoeften. Mix en match de avonturen die wij aanbieden, deel ze in kortere tours of verleng ze om zo langere tours te creëren. Vertel ons wat je wilt en wij maken het voor jou waar!

Is de reissom een vanaf-prijs?

Nee, de reissom is géén instinker, géén “vanaf-prijs” dus. De reissom hanteren we het hele jaar, ongeacht welke vertrekdatum je kiest. Lekker duidelijk, daar houden we van.

Wat is inclusief, wat niet en waarom?

Laten we eerlijk zijn, er bestaat niet zoiets als een ‘all-inclusive tour’, er zijn altijd extra activiteiten waar je aan deel kan nemen. Wij kiezen ervoor om jou je eigen beslissingen te laten maken. Je hoeft niet meer te betalen dan de kosten van de tour zelf, het zeldzame etentje uit, drinken en souvenirs. Jij kiest de rest.

Wat is er bij de reissom inbegrepen?

Transport met onze gespecialiseerde voertuigen, de service van twee van onze gekwalificeerde gidsen, maaltijden, accommodatie en de activiteiten, excursies en entree van de meest nationale parken zoals beschreven in het dagprogramma als je het activiteitenpakket aanschaft.

Wat is er niet bij de reissom inbegrepen?

De vlucht, benodigde visa, vaccinaties, persoonlijke benodigdheden, alcohol, snacks en optionele activiteiten. Ondanks dat de vlucht niet inbegrepen is helpen we je graag bij het vinden van een vlucht. We helpen je graag en kostenloos!

Wat is het “activiteitenpakket”?

In het dagprogramma zijn bepaalde activiteiten en excursies opgenomen, zoals bijvoorbeeld safari’s of een boottocht. Naar onze mening zijn dit essentiële activiteiten van de reis. Die onderdelen kun je 1x bijboeken. Maar wellicht vind jij het geen essentieel onderdeel van je reis. In dat geval kun je er ook voor kiezen om tijdens je reis te bepalen welke extra activiteiten je aanschaft en welke niet.

Welke optionele activiteiten zijn er en wat kosten die?

Hier vind je een overzicht van alle optionele activiteiten en de bijbehorende prijzen.

Wat is de “eenpersoonstoeslag”?

Eenpersoonstoeslag bij kampeerreizen
De tenten waarin we slapen zijn tweepersoonstenten. Mocht je een tweepersoonstent voor jezelf alleen willen, of met een oneven aantal reizen en dus een extra tent nodig hebben, dan betaal je daar een kleine toeslag voor. Reis je alleen, dan slaap je met iemand van hetzelfde geslacht in een tent. Hier kun je zien hoe de tenten er uit zien

Eenpersoonstoeslag bij accommodatiereizen
Kies je voor een accommodatiereis en reis je zelfstandig of met een oneven aantal, dan wordt de eenpersoonstoeslag in rekening gebracht. Het is niet mogelijk een accommodatie te delen. Benieuwd wat voor soort accommodaties je kunt verwachten?

Wat kan ik verwachten tijdens een reis?

We draaien er niet omheen, de reizen die je met ons maakt zijn pittig en zullen veel van je uithoudingsvermogen vergen. Het onderstaande geldt voor zowel de kampeer- als de hotelreis.

Je zult lange dagen maken en vroeg moeten opstaan. Afrika is een groot land, soms moeten we veel kilometers maken om te komen waar we moeten zijn. Het feit dat er reisleiding en een kok meegaat op reis, wil niet zeggen dat jij lekker achterover kunt leunen en verwachten dat al het werk voor je gedaan wordt. Je zult je eigen tent opzetten, meehelpen met het opslaan van het kamp, hout gaan hakken voor het vuur, de kok helpen bij het bereiden van het eten, helpen met de afwas, enzovoorts. Wil je geparfumeerde handdoeken op je bed, een chocolaatje op je kussen en ‘s avonds lekker in de jacuzzi? – dan zijn onze reizen niet voor jou geschikt. We verblijven op kampeerterreinen waar de toiletten en douches hygiënisch en schoon zijn, maar absoluut niet luxe. Uiteraard overnacht je in schone kamers en in schone bedden, maar verwacht geen vloerverwarming, bubbelbaden en 24/7 roomservice. Tijdens reizen door de Okavango Delta heb je 3 dagen geen beschikking over elektriciteit, stromend water en dus ook geen toilet en douche. Je toilet is dan een gat in de grond; een rivier is een douche. (Uiteraard weten onze ervaren gidsen exact waar het water schoon is en vrij is van gevaar.)

Uiteraard willen we je niet ontmoedigen om met onze reizen mee te gaan. Integendeel! We denken dat, als je zo “basic” leeft en reist voor een aantal dagen/weken, er echt “even helemaal uit bent” en het échte Afrika ervaart in al haar ruwheid en ongereptheid.

‘s Avonds moe maar voldaan in je eigen opgezette tent in slaap vallen… midden in het Afrikaanse landschap waar in de verste verte niks en niemand anders is, nadat je je op een markt samen met de kok bij de locals je avondeten gekocht hebt dat je gebraden hebt op het kampvuur dat je zelf aangelegd hebt. ‘s Ochtends bij het eerste ochtendgloren door vogelgekwetter en spelende olifanten wakker worden, jezelf wassen in de rivier en weten dat je nog een lange dag in het echte Afrika voor je hebt….

Dáárom kies je voor Peri Reizen.

Lees hier meer over het karakter van onze reizen en hier kun je lezen wat een overlanding tour precies is.

Wat mee te nemen op een kampeerreis?

De meeste van onze reizen zijn kampeerreizen. Dit betekent dat je in goede, ruime, tweepersoonstenten overnacht. Die tenten en de matrassen waarop je slaapt nemen wij voor je mee, daar hoef je niet voor te zorgen. Om hygiënische redenen moet je wel je eigen slaapzak en kussen meenemen. Om kampeerspullen, zoals stoeltjes om op te zitten, opklaptafels, kookgerei, borden, bestek, enzovoorts, hoef je je niet druk te maken. Elke reis heeft een kok mee op reis en deze kok neemt alles mee. Neem wel een goede zaklantaarn mee. 

In principe geldt hetzelfde voor de accommodatiereizen. Vergeet namelijk niet dat sommige meerdaagse excursies vaak kampeerexcursies zijn.

Hoe zien de hotelkamers er uit?

Kies je voor een accommodatiereis, dan verblijf je in eenvoudige, maar schone, hotels, lodges, b&b’s. Hier vind je impressie van de kamers waarin je overnacht.

Malaria, vaccinaties en inentingen

In bepaalde gebieden en tijden van het jaar loop je in Afrika het risico op malaria, hepatitis, buiktyfus en andere zeer onplezierige aandoeningen. De website van Vaccinaties op Reis kan je informeren wanneer je welke risico’s loopt in Zuid-AfrikaNamibiëBotswanaZambiaZimbabweSwaziland en Mozambique. Laat je daarnaast goed informeren door je plaatselijke GGD!

Kan ik via jullie ook vliegtickets boeken?

Nee, daar hebben we helaas geen service voor. Uiteraard helpen we je graag bij het vinden en boeken van een vliegticket.

Kan ik via jullie ook overnachtingen (hostels/hotels) boeken?

Ja, dat kan! Vaak is het vertrekpunt van een tour een groot hotel. We kunnen een overnachting voor je boeken in dit hotel als je dat wilt.

Overige handige informatie

Transit: Veel van onze tours hebben het unieke voordeel dat je ze kan verlengen. De meeste tours eindigen zoals aangegeven, maar het voertuig zelf gaat vaak nog door naar andere bestemmingen, waar reizigers gebruik van kunnen maken.

Linking The Tours: Onze tours zijn speciaal ontworpen om onze reizigers een keuze te bieden. Je kan onze producten zo aanpassen dat ze gecombineerd je Afrikaanse droom kunnen verwezenlijken. De meerderheid van onze trips sluit feilloos op elkaar aan, waardoor je de kans hebt om je hoogtepunten te selecteren en er een grote reis van te maken waarop je alles ziet wat je wilt zien. Voel je vrij om contact met ons op te nemen om te overleggen wat je opties zijn.