Reizen door de Okavango Delta en het Krugerpark

Rondreis Zimbabwe, Botswana en Zuid-Afrika: Victoria Falls en Krugerpark - Kampeerreis

Op safari door de Okavango Delta in een traditionele mokoro

Rondreis Zimbabwe, Botswana en Zuid-Afrika: Victoria Falls en Krugerpark

Deze goedkope rondreis begint in Victoria Falls in Zimbabwe en neemt je in een authentieke mokoro diep de Okavango Delta in Botswana in en laat je de Big 5 zien tijdens een safari door het Krugerpark. En dat allemaal in slechts 11 dagen tijd met een groep mensen van over heel de wereld in een robuuste overlanding truck.

Tour naar Victoria Falls

Je overlanding tour begint in Victoria Falls en verlaat de Victoria Watervallen op de tweede dag, zodat je een dag hebt om het Victoria Falls National Park en de omgeving te verkennen. Laat de kans om de watervallen te zien zeker niet liggen, zelden zul je zo'n machtige en imposante kant van Mother Nature zien.

Safari door Chobe National Park

Vanuit Zimbabwe reis je naar Botswana en neem je een tweede stempel in je paspoort in ontvangst. Aangekomen in Botswana geniet je van een cruise over de Chobe River door Chobe National Park. In Chobe National Park leven uitzonderlijk veel olifanten. Tijdens het varen over Chobe River zie je moederolifanten hun jong wassen en kleine olifantjes met elkaar in het water spelen. Een hele vermakelijke en bijzondere manier om op olifantensafari te gaan! Behalve olifanten zul je ook veel krokodillen en nijlpaarden zien.

Trekken door de Okavango Delta

Klaar voor een echt Afrikaans bush-avontuur? Ga mee met de Okavango Delta kampeerexcursie. Een mokoro, een platte boot van een uitgeholde boomstam, is het enige vervoersmiddel in dit nauwe netwerk van sloten, meren, kanaaltjes en moerasgebied. Samen vormt dit de grootste binnenlandse delta ter wereld en zo trek jij het domein van nijlpaarden, olifanten en krokodillen binnen. Op een afgelegen plaats in de Delta sla je je kamp op om te voet op safari te gaan. Nooit kwam je op zo'n natuurlijke wijze zo dicht bij wilde dieren.

Krugerpark en de Panorama Route

Tenslotte reis je via de Panorama Route naar het Krugerpark. Dit is mogelijk de mooiste route die je door Zuid-Afrika kunt reizen. Vooral van het uitzicht bij de stop bij God's Window zal je mond doen openvallen.

In het Krugerpark verblijf je in het Nkambeni Camp. Vanuit dit kamp ga je een volledige dag op safari in het wereldberoemde Krugerpark om de Big 5 te kunnen zien! 

Hoogtepunten van deze kampeersafari door Zimbabwe, Botswana en Zuid-Afrika:

 • De Victoria Falls, waar je behalve de Victoria Watervallen, ook kunt raften of bungee jumpen;
 • Maak een bootcruise over de Chobe River in het Chobe National Park en spot spelende olifanten;
 • Trek in een mokoro diep door verlaten moerasgebieden in de Okavango Delta en ga hier te voet op safari;
 • Leg de schitterende Panorame Route af naar Zuid-Afrika's nummer 1 safaripark: het Kruger National Park

Waar en hoe je overnacht tijdens deze kampeerreis:

Je overnacht in een tweepersoonstent die je opzet op toegewezen kampeerplaatsen. Op deze kampeerplaatsen zijn (gedeelde) toilet- en douchefaciliteiten aanwezig. De koepeltenten zijn voorzien van een ingebouwd muskietennet. Je hebt de tenten binnen 10 minuten opgebouwd, afgebroken en weer in de truck opgeslagen. Je slaapt op matrasjes die ongeveer 5 centimeter dik zijn. Je moet zelf voor je slaapzak zorgen.

De betaling ter plaatse

De betaling ter plaatse is een onderdeel van de kostprijs van je reis. Het wordt onder andere gebruikt om je maaltijden en excursies van te betalen. Uitgebreidere informatie over de betaling ter plaatse kun je hier lezen.

In de reissom is het volgende inbegrepen:

Accommodatie in comfortabele tweepersoonstenten (koepeltenten), maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving. Houd er rekening mee dat de betaling ter plaatse in contanten voldaan moet worden op de pre-departure meeting die gehouden wordt om 17:00 op de dag voor vertrek. 

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souveniers, fooien, etc.

Dag 1: Victoria Falls
De eerste dag van de reis kun je naar eigen idee invullen. Wellicht heb je nog geen tijd gehad om de Victoria Watervallen te bekijken? Dan kun je dat vandaag doen. Of je boekt voor vandaag een van de vele optionele activiteiten die je hier kunt doen. Als je wilt kunnen we je daarbij helpen. Enkele van de excursies die je in Victoria Falls kunt doen zijn een safari te paard, een bezoek aan een krokodillenboerderij, bungee jumpen vanaf de Victoria Falls brug, golfen, in een helicopter of micro-flight vliegen boven de Falls of raften.

Het stadje Victoria Falls is, logischerwijs, vernoemd naar de watervallen - een World Heritage site. Het dorpje Victoria Falls is omsloten door Victoria Falls National Park. De plek waar je verblijft ligt in het centrum van Victoria Falls, zodat alle excursies op loopafstand te boeken zijn. Net als de vele restaurantjes waar je heen kunt gaan. Het is ongeveer 20 minuutjes lopen naar de ingang van Victoria Falls National Park, waar je "Mosi-oa-Tunya" (The Smoke that Thunders) kunt bewonderen, iets dat je zeker gedaan moet hebben!

Dag 2: Victoria Falls naar Chobe National Park
Na het ontbijt steek je de grens met Botswana over en reis je naar Kasane. Aan de oevers van de Chobe River is je kamp. De Chobe River vormt een natuurlijke grens tussen Botswana, Namibië en Zambia. Chobe National Park is Botswana's beste safaripark, geliefd vanwege de grote aantallen olifanten die er leven. Het bijzondere aan de plek waar je overnacht, is dat je vanaf je accommodatie uitstekend olifanten en nijlpaarden kunt zien tijdens de zonsondergang.

Dag 3: Chobe National Park naar Maun
Vandaag sta je vroeg op. Je reist door het westelijk gedeelte van Chobe National Park richting Maun. Maun is de gateway naar de Okavango Delta. Vanuit Maun ga je de komende dagen de Okavango Delta ontdekken. Vanavond slaan we proviand voor twee dagen en pak jij je tas voor de komende twee dagen. Breng daarom op reis ook een kleiner tasje mee dat je kunt gebruiken voor deze korte excursie. Je reisleider brengt je op de hoogte wat je precies mee moet nemen en wat je kunt verwachten tijdens je safari door de Okavango Delta.

Dag 4: Maun naar de Okavango Delta
De Okavango Delta is een gigantisch watermassa. Het water heeft een al een lange weg afgelegd voor het in de Okavango Delta terecht komt. Vanaf het hooggebergte in Angola komt het hier in Botswana samen en vormt het de grootste binnenlandse delta ter wereld. De Okavango Delta is geliefd vanwege de grote variatie aan vogels en wilde dieren die hier komen en is uniek in zuidelijk Afrika.

De komende 3 dagen en twee nachten ga je per mokoro (een uitgeholde boomstam, de traditionele manier van vervoer in de Delta) dit gebied in. Je staat vroeg op om vanuit Maun een paar uur te rijden richting het polerstation. Polers zijn degenen die je mokoro voortduwen door de Delta. Her en der in de Okavango Delta leven op afgelegen plekken mensen die alleen per mokoro bereikbaar zijn. Na een paar uur varen bereik je het kamp waar je de nacht zal doorbrengen. Vanuit het kamp ga je te voet of safari of vanuit het kamp maak je een bushwalk.  Je zult merken dat het een hele bijzondere ervaring is om te voet zo dichtbij wilde dieren te komen!

Houd er rekening mee dat je in het wild verblijft en er dus geen toilet- en douchefaciliteiten zijn.

Dag 5: Okavango Delta
Er wacht je een dag van ontspannen en Delta-belevenissen. Je kunt vandaag zelf bepalen wat je gaat doen. Je kunt gaan zwemmen, op wandelsafari gaan, een cruise maken in een mokoro of zelf proberen een mokoro te besturen; het ziet er zo makkelijk uit... Maak ook eens de tijd vrij om kennis te maken met de polers, locals die in dit gebied leven. Ze vertellen je graag over hun roots.

Dag 6: Okavango Delta naar Maun
Deze laatste ochtend in de Okavango Delta kun je nog eenmaal op safari gaan voor je teruggaat naar Maun. Nadat je in Maun aangekomen bent, kun je (als je dat wilt, optioneel) een vluchtje maken in een klein vliegtuigje boven de Okavango Delta. Het kost iets, maar we raden het aan om te doen. Het verbreed je kijk op het bijzondere gebied en leert je dit unieke ecosysteem nog meer te waarderen.

Dag 7: Maun naar Palapye
Opnieuw een vroegertje vandaag, want je hebt een behoorlijk lange rit van 450 kilometer voor de boeg. Halverwege tussen Francistown en Gaborone, de hoofdstad van Botswana, ligt Palapye. Dit is een populaire stop-over op weg naar Zuid-Afrika.

Dag 8: Palapye naar Blydepoort
Vandaag ontvang je een nieuwe stempel in je paspoort, die van Zuid-Afrika. Vandaag reis je naar de Blyde River Canyon - vernoemd naar de Blyde River die door de canyon gaat. De canyon is maar liefst 26 kilometer lang en gemiddeld wel 800 meter diep! Onderweg stop je bij de Three Rondavels. De Three Rondavels lijken op de hutjes waar de oorspronkelijke bewoners in woonden. Vervolgens stop je bij God's Window. God's Window is werkelijk een van de mooiste uitzichtpunten die je ooit in je reizend leven zult tegenkomen. Het biedt je prachtige uitzichten over de canyon en de wijde omgeving.

Dag 9: Blydepoort naar Nkambeni Camp
Je vervolgt je reis langs de Panorama Route op weg naar het Nkambeni Camp dat in het Krugerpark ligt. Het Krugerpark is waarschijnlijk de allerbeste plek in zuidelijk Afrika om op safari te gaan en de Big 5 te zien, maar dat wist je natuurlijk allang. Een avond-safari rondom het Nkambeni is inbegrepen in de reissom.

Dag 10: Nkambeni Camp in het Kruger National Park
Vandaag ga je op safari door het Kruger Park. Het Krugerpark is enorm groot, 19,485 km2 om precies te zijn. Gelukkig weten je ervaren en professionele gidsen en rangers goed de 146 zoogdiersoorten, 500 vogelsoorten en 114 reptielensoorten die hier leven op te sporen.

Je maakt de safari door het Krugerpark in de truck waarmee je de afgelopen weken door Afrika hebt gereisd. Als je wilt kun je je via je reisleider een upgrade bijboeken en op safari gaan in het Krugerpark in een open safari-voertuig. In de truck kun je de Big 5 al prima zien, maar een open voertuig biedt een nog net iets betere safari-beleving.

Dag 11: Nkambeni Camp naar Johannesburg
Na het ontbijt begint helaas de terugreis. Na je aankomst in Johannesburg moet je zeker even de tijd nemen om telefoonnummers en e-mailadressen uit te wisselen van de nieuwe vrienden die je onderweg gemaakt hebt, wie weet waar je elkaar nog eens tegenkomt!

Het is aan te raden eventjes een paar dagen in Johannesburg te blijven, omdat Johannesburg (ondanks de slechte naam die de stad heeft) veel te bieden heeft. Denk aan het Apartheidsmuseum, Soweto, het geboortehuis van Nelson Mandela en het Hector Pieter Museum. We kunnen je helpen bij het boeken van accommodatie en tours in Johannesburg.

Vertrekdatum Aankomstdatum
25-08-2019 04-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
08-09-2019 18-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
06-10-2019 16-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
03-11-2019 13-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
01-12-2019 11-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
29-12-2019 08-01-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
14-06-2020 24-06-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
28-06-2020 08-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
12-07-2020 22-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
26-07-2020 05-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
09-08-2020 19-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
23-08-2020 02-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
06-09-2020 16-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
04-10-2020 14-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
01-11-2020 11-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
29-11-2020 09-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
27-12-2020 06-01-2021 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 784.00
+ Betaling ter plaatse, per persoon $ 690.00

Maximaal aantal personen: 24
Vertreklocatie: Victoria Falls
Aankomstlocatie: Johannesburg
Reisduur: 11 dagen
Reistype: Kampeerreis
Routerichting: Zuidelijke route
Highlights tijdens deze reis:
 • Chobe National Park
 • Johannesburg
 • Krugerpark
 • Okavango Delta
 • Victoria Falls
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Botswana
 • Zimbabwe
 • Zuid-Afrika
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Een Zuid-Afrikaanse touroperator
Reizen door de Okavango Delta en het Krugerpark
Aantal dagen:
11
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 784.00
Bijdrage Calamiteitenfonds:
€ 2.50
Bijdrage garantiefonds GGTO:

Totaalprijs:
+ Betaling ter plaatse, per persoon
$ 690.00