Reizen door de Tuinroute in Zuid-Afrika

Kaapstad naar Port Elizabeth - Accommodatiereis

Onderweg langs de Tuinroute

Georganiseerde Tuinroute rondreis van Kaapstad naar Port Elizabeth

Uitdaging: vind een reisgids over reizen door Zuid-Afrika waarin de georganiseerde Tuinroute rondreis niet vermeldt staat. Lukt je niet! Sla een willekeurige reisgids over Zuid-Afrika open en de schrijver is lyrisch over deze route. En terecht! Beleef het zelf met deze reis van 7 dagen die de Tuinroute volgt. 

Lodgereis van Kaapstad naar Port Elizabeth

De georganiseerde Tuinroute rondreis kun je in twee richtingen afleggen. Je kunt vertrekken in Kaapstad en richting Port Elizabeth reizen, maar je kunt ook in Port Elizabeth opstappen en Kaapstad als eindpunt hebben. De reisprogramma's zijn voor beide routes identiek. Hieronder vind je een reisbeschrijving voor de route van Kaapstad naar Port Elizabeth. 

Reisprogramma Tuinroute

Op de eerste dag trek je Kaapstad in voor een culturele tour. Je bezoekt het District Six Museum en je brengt een bezoek aan "informal settlements" (townships) Langa en Khayelitsha. Na het vertrek uit Kaapstad is eerste stop een aantal wijnproeverijen die je vast kent als je af en toe een wijntje drinkt (Spier, Stellenbosch, Franschenhoek). Je hebt uitgebreid de tijd om Stellenbosch te verkennen. We vervolgen onze reis door prachtige bergen en groen landschap naar via Route 66 naar Oudtshoorn waar we de Cango Caves bezoeken. Daarna zwenken we af naar het de dorpjes langs Zuid-Afrika's kustlijn die het hart van de Tuinroute vormen: Knysna, Plettenberg Bay. Je vervolgt je reis langs de Tuinroute richting het Tsitsikamma National Park waar je de Otter Trail kunt hiken. Uiteraard mag ook een safari niet ontbreken tijdens deze groepsreis. In het Addo Elephant National Park, het derde grootste park van Zuid-Afrika, ga je op wandelsafari en, als je dat wilt, kun je ook nog met een Ranger een game drive maken. 

De reis eindigt in Port Elizabeth vanwaar je eenvoudig naar Durban, Kaapstad of Johannesburg kunt vliegen. Vanaf Port Elizabeth vliegen meerdere low-cost airlines en zijn goedkope binnenlandse vluchten te vinden vanaf dit vliegveld. 

Hoogtepunten van deze lodgereis langs de Tuinroute:

 • Stellenbosch: geniet van de heerlijke kazen en wijnen die hier gemaakt worden en geniet ook zeker van dit prachtige stadje;
 • Oudtshoorn: Ostrich Capital of the World
 • Je bezoekt Knysna en Plettenberg Bay, twee dorpjes die het hart van de Tuinroute vormen.
 • In het Tsitsikamma National Park kun je de Otter Trail hiken en, als je durft, kun je hier de hoogste bungeejump ter wereld maken vanaf de Bloukrans Bridge
 • In het Addo Elephant National Park ga je te voet op safari.

Deze activiteiten zijn bij de reissom inbegrepen:

 • Een wandeling door Stellenbosch, bezoek aan de pinguïns in Stony Point Nature Reserve en een wijn- en chocoladeproeverij
 • Een wandeling naar Nature's Valley
 • Toegang tot het Tsitsikamma National Park en een hike in het park
 • Surfen bij Jeffrey's Bay en een safari game drive in het Addo National Park

Meer informatie over de accommodaties:

Je overnacht tijdens deze reis in eenvoudige, maar comfortabele en hygiënisch chalets en lodges. De accommodaties laten zich vergelijken met wat we in Nederland/Vlaanderen 2- á 3-sterrenaccommodaties zouden noemen. Tijdens de ene overnachting deel je toilet- en douchefaciliteiten, terwijl de andere accommodatie en-suite badkamers heeft. Op aanvraag kunnen we per dag een overzicht van de accommodaties sturen.

De reissom is inclusief:

Accommodatie in eenvoudige chalets, lodges of hotels, maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving.

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souvenirs, fooien, etc.

Dag 1: Cape Whale Coast Route
De Cape Whale Coast is een verzameling van dorpjes, boerderijtjes, riviertjes, mooie baaien en valleien die zich over een lengte van 150 kilometer uitstrekken langs de kustlijn. Je hebt een lange reisdag voor de boeg die begint in het drukke centrum van Kaapstad. Via de wijnlandschappen van Stellenbosch bereik je Hermanus. Onderweg stop je bij de grootste broedkolonie van de Afrikaanse pinguïns en Stony Point Nature Reserve. Met een beetje geluk spot je hier walvissen die in de maanden van juli tot en met november langs de kust zwemmen.

Inbegrepen highlight: een wandeling door Stellenbosch, bezoek aan de pinguïns in Stony Point Nature Reserve en een wijn- en chocoladeproeverij

Dag 2: Route 62 – Oudtshoorn 
Wat in de USA Route 66 is, is in Zuid-Afrika Route 62. Deze weg leidt via landinwaarts via prachtige hooggelegen wegen naar Oudtshoorn. In een aparte pub (Ronnie’s Sex Shop – ja, het is echt een bar) maken we een tussenstop om onze dorst even te lessen. Geen roadtrip is compleet zonder een bezoekje aan een “padstal”; een klein boerderijtje aan de kant van de weg dat zelfgemaakte lekkernijen verkoopt.

Dag 3: Heart of the Garden Route
Vandaag reis je verder naar de magnifieke Outeniqua Mountains en buig je af naar de schitterende Tuinroute die langs de kust voert. Tijdens je eerste stop vandaag breng je een bezoek aan het George Museum, een klein maar interessant museum over de geschiedenis van de houthandel in deze regio. De komende dagen zul je gaan hiken, wandelen, relaxen aan het strand of een optionele activiteit boeken.

Dag 4: Tsitsikamma National Park 
De Tuinroute heeft schitterende stranden, boswandelingen en tal van optionele activiteiten. Vanochtend kun je genieten van het fijne strand van Plettenberg Bay en later op de dag helpt de gids je om een optionele activiteit te boeken. Je hebt ook de kans om Nature's Valley te ontdekken. Dit is een heel mooi dorpje vanwaaruit je met een korte hike op een verlaten en verstopt stukje strand komt, zo ongelooflijk mooi!

Inbegrepen highlight: een wandeling naar Nature's Valley
Optionele activiteiten: township tour, een oceaansafari, zeekayakken, Monkeyland, Birds of Eden of de Bloukrans bungeejump

Dag 5: Tsitsikamma National Park 
Tsitsikamma National Park is Zuid-Afrika's belangrijkste marinepark. Deze ochtend ga je ruige en woeste kustlijn te voet verkennen. Je wandelt langs de Waterfall Trail, dit is het eerste stuk van de Otter Trail. Dit is geen gemakkelijke wandeling. Als dit je niet aanspreekt, dan kun je ook een rustigere en makkelijkere wandeling maken langs de boardwalks naar de Storms River Mouth. Nadat je terugkeert bij je kamp kun je meegaan met de Woodcutters Journey. Je leert dan alles over de unieke geschiedenis en de flora en fauna van dit gebied.

Inbegrepen highlight: toegang tot het Tsitsikamma National Park en een hike in het park
Optionele activiteiten: Woodcutters Journey

Dag 6: Addo Elephant National Park
Vroeg in de ochtend ga je kort langs bij dé surfhotspot van Zuid-Afrika, Jeffrey's Bay. Hier vind je een klein en leuk Surfing Museum en de beste golven van Zuid-Afrika. Je vervolgt je pad door de Eastern Cape. Vandaag kom je aan in het Addo Elephant National Park. Dit park staat bekend om haar grote populatie Afrikaanse olifanten. De overlanding truck is hoog, waardoor je een prima zicht hebt op de olifanten om je heen en je super foto’s kunt schieten!

Inbegrepen highlight: surfen bij Jeffrey's Bay en een safari game drive in het Addo National Park

Dag 7: Port Elizabeth
Aangekomen in Port Elizabeth komt je reis helaas ten einde.

Vertrekdatum Aankomstdatum
16-07-2020 22-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
30-07-2020 05-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
13-08-2020 19-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
27-08-2020 02-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
10-09-2020 16-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
24-09-2020 30-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
08-10-2020 14-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
22-10-2020 28-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
05-11-2020 11-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
19-11-2020 25-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
03-12-2020 09-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
17-12-2020 23-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
31-12-2020 06-01-2021 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 900.00
Eenpersoonstoeslag: € 75.00

Maximaal aantal personen: 24
Vertreklocatie: Kaapstad
Aankomstlocatie: Port Elizabeth
Reisduur: 7 dagen
Reistype: Accommodatiereis
Routerichting: Noordelijke route
Highlights tijdens deze reis:
 • Stellenbosch in Zuid-Afrika
 • Tuinroute in Zuid-Afrika
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Zuid-Afrika
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Een Zuid-Afrikaanse touroperator
Reizen door de Tuinroute in Zuid-Afrika
Aantal dagen:
7
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 900.00
Eenpersoonstoeslag:
€ 75.00
Bijdrage Calamiteitenfonds:
€ 2.50
Bijdrage garantiefonds GGTO:

Totaalprijs: