Reizen door Zuid-Afrika

Goedkope rondreis door Zuid-Afrika: reis van Kaapstad naar Johannesburg - Kampeerreis

Strandhuisjes bij Muizenberg

Goedkope rondreis door Zuid-Afrika: reis van Kaapstad naar Johannesburg

Een rondreis door Zuid-Afrika maken is een droom voor velen. Ga ik naar Kaapstad? Of ga ik naar de wijnlanden? De Tuinroute? Of het Krugerpark? Lastig, er valt in Zuid-Afrika zoveel te zien! Waarom kiezen? Met deze rondreis door Zuid-Afrika reis je door heel Zuid-Afrika en zie je gewoon alles!

Reis van Kaapstad naar Johannesburg

Deze reis voert tussen Zuid-Afrika's twee belangrijkste steden: Kaapstad en Johannesburg. Je reis begint in Kaapstad en eindigt in Johannesburg.  

Kaapstad en Stellenbosch

Je begint je rondreis door Zuid-Afrika in Kaapstad. Rondom Kaapstad liggen wijnlanderijen waar een paar van 's werelds beste wijnen vandaan komen. Denk aan plaatsen als Stellenbosch. Je bezoekt deze plantages en bij Kraal onderwerp je de wijnen eens aan een kritische proeftest.

De Tuinroute

Je vervolgt je reis via de Tuinroute. De Tuinroute is, samen met de Panorama Route die je later tijdens deze reis ook aflegt, Zuid-Afrika's mooiste "scenic route". De route volgt grotendeels de schitterende kustlijn waar het wemelt van de idyllische dorpjes zoals Knysna en Plettenberg Bay. Uiteraard breng je een bezoek aan Knysna. Dan weer voert de Tuinroute je iets verder landinwaarts en stop je bij Oudtshoorn, de "Ostrich Capital of the World" - struisvogelhoofdstad van de wereld. Je reist verder richting Addo Elephant Park waar je op safari gaat in een voertuig dat speciaal ontworpen is voor de perfecte safari: verhoogd en open aan alle kanten. Je ontdekt het ruige Tsitsikamma National Park, waarmee de Tuinroute ongeveer ten einde komt. 

Lesotho en de Drakensbergen

Na de Tuinroute voert je de reis naar grote hoogtes. Letterlijk. Je trekt namelijk Lesotho binnen en Lesotho is gemiddeld het hoogst gelegen land ter wereld. Lesotho is een bijzonder landje. Maar liefst 85% van dit land bestaat uit gebergte en je vindt er de hoogst gelegen pub van Afrika. Lesotho heeft een uiterst vriendelijke en hartelijke bevolking. Per ezel trek je de bergen van Lesotho in waar je ziet en ervaart hoe men in Lesotho leeft. Daarna reis je verder richting de Drakensbergen (dat is weer in Zuid-Afrika), waar je het ene na het andere adembenemende uitzicht voorgeschoteld krijgt. Volgens velen is dit het allermooiste stuk van Zuid-Afrika. 

Het Krugerpark

Via safari's in Swaziland en rondom Durban, kom je uiteindelijk aan in het Krugerpark. Eigenlijk behoeft dit park geen nadere uitleg he? Een rondreis door Zuid-Afrika, Lesotho en Swaziland is niet compleet met een safari door het Krugerpark. Tijdens deze groepsreis nemen we je mee het beroemdste safaripark ter wereld in. Dit is een gigantisch groot park, ongeveer de helft van Nederland. Tenzij je een ervaren speurder bent, is zoeken naar de Big 5 in dit park als zoeken naar een speld in een hooiberg. Gelukkig weten de ervaren rangers en gidsen exact waar de leeuwen, luipaarden, buffels, neushoorns en giraffes zich ophouden. Ook in dit park ga je op safari in een voertuig dat hoger is dan een standaardauto en die uitgerust is met grote ramen aan alle kanten. Alleen zo beleef je gegarandeerd een top-safari in het Krugerpark!

De Panorama Route

Samen met de Tuinroute is dit Zuid-Afrika's andere "most scenic route". Op de terugweg naar Johannesburg leg je de Panorama Route af en hoogtepunten tijdens deze rit vormen Bourke's Luck Potholes, de Blyde River Canyon ('s werelds 3e grootste canyon!) en het mooiste uitzicht dat je ooit op de wereld zult zien: God's Window.

Kortom; deze goedkope rondreis door Zuid-Afrika is dé tour voor jou als je alle highlights van Zuid-Afrika wilt ervaren.

Highlights van deze rondreis door Zuid-Afrika:

 • Stellenbosch; hier komen heerlijke wijnen vandaan; 
 • Oudtshoorn – Ostrich Capital of the World;
 • Knysna is samen met Plettenberg Bay een van de prachtige dorpjes die je tegenkomt op de Tuinroute;
 • In het Tsitsikamma National Park maak je een wandeling ("Otter Trail") en passeer je een hangbrug die boven de ruige kustlijn hangt;
 • Het Royal Natal National Park is een wildpark in Swaziland waar je ook een safari maakt;
 • Durban ligt aan de Indische Oceaan en heeft warm zeewater en heerlijke stranden;
 • Het Greater St Lucia Wetland Park is een moerasgebied waar je een cruise gaat maken;
 • De Drakensbergen: het mooiste stuk van Zuid-Afrika?
 • Kruger National Park: het park voor Big 5 safari's!
 • De Panorama Route met highlights als Bourke’s Luck Potholes, de Blyde River Canyon en God's Window

Waar en hoe je overnacht tijdens deze kampeerreis:

Je overnacht in een tweepersoonstent die je opzet op toegewezen kampeerplaatsen. Op deze kampeerplaatsen zijn (gedeelde) toilet- en douchefaciliteiten aanwezig. De koepeltenten zijn voorzien van een ingebouwd muskietennet. Je hebt de tenten binnen 10 minuten opgebouwd, afgebroken en weer in de truck opgeslagen. Je slaapt op matrasjes die ongeveer 5 centimeter dik zijn. Je moet zelf voor je slaapzak zorgen. 

Liever niet kamperen?

Ben je geen fan van kamperen? Je kunt je kampeerreis af en toe "upgraden", lees daar hier meer over. Daarnaast is deze reis ook als accommodatiereis beschikbaar.

In de reissom is het volgende inbegrepen:

Accommodatie in comfortabele tweepersoonstenten (koepeltenten), maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving.

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souveniers, fooien, etc.

Deze activiteiten zijn bij de reissom inbegrepen:

 • Tour door de Cango Caves
 • Tsitsikamma Woodcutters tocht
 • Tour door de Valley of Desolation in de Drakensbergen
 • Een safari game drive in Hluhluwe/Imfolozi National Park
 • Een bootcruise in St. Lucia
 • Esijeni Cultural tour
 • Een safari van een volledige dag met een 4x4 door het Kruger National Park

Dag 1: Cape Whale Coast Route
De Cape Whale Coast is een verzameling van dorpjes, boerderijtjes, riviertjes, mooie baaien en valleien die zich over een lengte van 150 kilometer uitstrekken langs de kustlijn. In de ochtend geniet je van een frisse ochtendwandeling over de boardwalk van Hermanus. Met een beetje geluk spot je hier walvissen die in de maanden van juli tot en met november langs de kust zwemmen. Vervolgens breng je een bezoek aan de grootste pinguinkolonie van Afrika; Stony Point Nature Reserve. Je vervolgt je reis naar de Stellenbosch-regio waar je een paar heerlijke wijnen en chocolade proeft. Bij aankomst in het centrum van Kaapstad komt je reis helaas ten einde.

Dag 2: Route 62 – Oudtshoorn
Wat in de USA Route 66 is, is in Zuid-Afrika Route 62. Deze weg leidt via landinwaarts via prachtige hooggelegen wegen naar Oudtshoorn. In een aparte pub (Ronnie’s Sex Shop – het is echt een bar) maken we een tussenstop om onze dorst even te lessen. 

Dag 3: Heart of the Garden Route
Vandaag reizen we verder naar de magnifieke Outeniqua Mountains bij Oudtshoorn waar we de wereldberoemde Cango Caves bezoeken. Een lokale gids zal je alles vertellen over het grottenstelsel, dat een lengte van meer dan 4 km. heeft.

Activiteitenpakket: een tour door de Cango Caves

Dag 4: Tsitsikamma National Park 
De Tuinroute biedt een weelde aan schitterende stranden, boswandelingen en tal van optionele activiteiten. De ochtend is gereserveerd om de Nature's Valley te ontdekken: een prachtig dorpje waar je heerlijk kunt wandelen door de bossen of over het strand. 's Middags ben je op het strand van Keurbooms Lagoon. Vandaag kun je ook een aantal optionele activiteiten boeken. Je reisleider helpt je graag om je dag in te plannen. 

Optionele activiteiten: Bungee Jumping, Birds of Eden, Monkey Town

Dag 5: Tsitsikamma National Park 
Tsitsikamma National Park is Zuid-Afrika's belangrijkste marinepark en deze ochtend ga je ruige en woeste kustlijn te voet verkennen. Je wandelt langs de Waterfall Trail, dit is het eerste stuk van de Otter Trail. Dit is geen gemakkelijke wandeling. Als dit je niet aanspreekt, dan kun je ook een rustigere en makkelijkere wandeling maken langs de boardwalks naar de Storms River Mouth. Nadat je terugkeert bij je tent of accommodatie kun je meegaan met de Woodcutters Journey. Je leert dan alles over de unieke geschiedenis en de flora en fauna van dit gebied.f the area and its indigenous fauna & flora. 

Activiteitenpakket: Tsitsikamma Woodcutters tocht
Optionele activiteiten: canopy tour

Dag 6: Addo Elephant National Park
Vroeg in de ochtend ga je kort langs bij dé surfhotspot van Zuid-Afrika, Jeffrey's Bay. Hier vind je, behalve een klein maar leuk Surfing Museum, de beste golven van Zuid-Afrika.We vervolgen ons pad door de Eastern Cape. Vandaag is het plan dat we aankomen in het Addo Elephant National Park. Dit park staat bekend om haar grote populatie Afrikaanse olifanten. Onze truck is hoog, waardoor je een prima zicht hebt op de olifanten om je heen en je super foto’s kunt schieten!

Dag 7: Addo Elephant National Park
's Ochtends kun je een bezoek brengen aan het leuke stadje Port Elizabeth - er is een mooie boardwalk langs het strand. 's Middags ga je opnieuw op safari in het Addo Elephant National Park. 

Dag 8: Graaff Reinet
Je verblijft vannacht in het historische dorpje Graaff-Reinet, het op 3 na oudste dorpje van Zuid-Afrika. Je steekt de machtige Orange (Gariep) rivier over vandaag en tegen het einde van de middag ga je, als onderdeel van het activiteitenpakket, op een "sundowner" excursie naar de Valley of Desolation. Deze unique vallei biedt je schitterende uitzichten over Graaff Reinet en de gigantische vlakten daarachter. Mocht je deze reis in de wintermaanden maken, dan vindt deze excursie 's ochtendsvroeg plaats en zie je de zon opkomen in plaats van ondergaan - ook een hele bijzondere ervaring!

Activiteitenpakket: tour door de Valley of Desolation in de Drakensbergen

Dag 9: Lesotho – Malealea
Hou je paspoort gereeed! Vandaag treden we het Koninkrijk Lesotho binnen. Lesotho is een van ‘s werelds hoogst gelegen landen; het gehele land ligt meer dan 100 meter boven de zeespiegel. Dat is even wat anders dan Nederland!

Dag 10: Lesotho - Malealea
Vergezeld door verse berglucht ga je er vandaag op uit om de bergen van Lesotho te voet ontdekken. Je wandeling brengt je bij een dorpje, als je wilt kun je gerust een bezoekje brengen aan dit bergdorpje om te zien hoe men hier leeft. In het dorpje leeft de Basotho, bekend van hun hoeden, kleden en hun ponies. De ponies van de Basotho lijken geen enkele hinder te hebben van het ruige landschap, ze brengen de Basotho-stam overal heen. Als je wilt kun je ook een tocht maken door de bergen van Lesotho op een Basotho-pony.

Optionele activiteiten: ponyrijden

Dag 11: Ukhahlamba Drakensberg Park
De Drakensbergen zijn Zuid-Afrika’s hoogste en mooiste gebergte. We verkennen de bergpaden en nemen de adembenemende landschappen in ons op in het Ukhahlamba Drakensburg (Royal Natal) National Park. In de Zulu-taal betekent de naam van dit UNESCO-werelderfgoed "barrière van speren". 

Dag 12: Ukhahlamba Drakensberg Park
Trek je wandelschoenen aan, want vandaag ga je hiken door de Drakensbergen. Onderweg laat de gids je voorbeelden zien van rotsschilderingen van de San-stam. We raden je sterk aan om zoveel mogelijk deel te nemen aan de klim/wandeling door de Drakensbergen, het is echt een prachtige wandeling. Mocht je dit niet aanspreken, of mocht je vanwege fysieke beperkingen hier niet aan mee kunnen doen, dan zijn er ook een aantal wandelroutes die minder intensief zijn, zodat iedereen dit gebied op eigen tempo kan ontdekken.

Dag 13: Kwa-Zulu Natal Kust- Durban
Vandaag verlaten we de bergen en gaan we op pad naar de kust van Kwazulu Natal. Op 5 augustus 1962 werd op een verlaten landweggetje in Kwazula-Natal een auto aangehouden door de politie. Achter het stuur van de auto zat Nelson Mandela. Na deze arrestatie bracht hij 27 jaren door in gevangenschap op Robben Island. Vandaag bezoek je de plek waar Madiba gevangen genomen werd. Vervolgens ga je naar de Howick Falls, een pek waar je hele mooie foto's de waterval kunt maken. De drukke stad Durban is Zuid-Afrika’s grootste havenstad en hier wordt veel gesurfd. We verblijven deze nacht in een ‘ jeugdherberg’ in het stadscentrum. je kunt genieten van een diner in een van de vele Indiase restaurants, waarna je je kunt onderdompelen in het bruisende nachtleven van Durban.

Optionele activiteiten: diner and uitgaan in Durban.

Dag 14: Hluhluwe – Umfolozi Game Reserve / iSimangaliso Wetland Park
De neushoorn wordt met uitsterven bedreigd in Afrika. Een van de laatste wildparken waar ze nog onbezorgd kunnen leven, is het Hluhulwe-Imfolozi Game Reserve. Vandaag maak je een safari door dit park en natuurlijk zul je behalve de neushoorns ook veel andere wilde dieren zien. In de middag, na je siësta, ga je op een bootcruise in St. Lucia en zul je ongetwijfeld veel nijlpaarden tegenkomen. 

Activiteitenpakket: een safari game drive in Hluhluwe/Imfolozi National Park en een bootcruise in St. Lucia

Dag 15: Mlilwane Wildlife Sanctuary 
Na een vroege start reis je verder richting Swaziland. In de middag kun je deelnemen aan meerdere optionele activiteiten, zoals game drives, gaan mountainbiken of een bezoek brengen aan een dorpje.

Dag 16: Mlilwane Wildlife Sanctuary
Mlilwane Wildlife Sanctuary is het oudste van Swaziland en beslaat meer dan 4.560 hectare grond. Er zijn geen grote roofdieren in dit gebied dus je kunt niet-begeleide wandelingen maken. Dit is de beste manier om de flora en fauna te bestuderen en desgewenst gaat je gids mee tijdens de wandeling voor tekst en uitleg. Later in de ochtend ga je mee met een excursie van 2 uur naar de Esijeni community. Dit biedt je een mooi kijkje hoe de dagelijkse gang van zaken er in zo'n gemeenschap aan toegaat. Natuurlijk kun je ook je mouwen oprollen en meehelpen met allerlei zaken die gedaan moeten worden in de Esijeni gemeenschap, denk aan maïs fijnmalen, water halen, een muur bouwen of kleding wassen in de rivier. 

Activiteitenpakket: Esijeni Cultural tour

Dag 17: Zuid-Afrika – Kruger National Park 
We keren terug naar Zuid-Afrika en rijden door naar het Kruger National Park voor twee onvergetelijke dagen wildspotten. In het Kruger N.P. komen zowel de Big Five als een ongelofelijke hoeveelheid andere mooie Afrikaanse dieren voor. Onze truck heeft als voordeel dat de zitplaatsen verhoogd zijn zodat het fotograferen van de dieren niet wordt bemoeilijkt door hoge vegetatie.

Dag 18: Krugerpark - Panorama Route
Als je wilt kun je deze ochtend een morning bush walk door het Krugerpark bijboeken. Je gaat dan met een Ranger op wandelsafari door het Krugerpark. Later in de ochtend geniet je van de Panorama Route en stop je bij Bourke's Luck Potholes, de Three Rondavels en God's Window. Laat in de middag keer je terug bij je tent of accommodatie.

Dag 19: Krugerpark
Vandaag hebben we een volledige dag safari op de agenda staan. In onze eigen 4×4 truck zul je fantastische plaatjes schieten van olifanten, leeuwen, neushoorns en buffels (de “Big 5″) die het thuisfront erg jaloers zullen maken! Hoe kun je je dag beter beginnen dan met een wandelsafari? De temperatuur is nog koel, alles is stil en de kans om oog in oog te staan met wild is zeer groot. Dit belooft een intense ervaring te worden! Later in de ochtend gaan we Kruger National Park in waar we ons tentenkamp opzetten en een game drive doen met onze truck. De truck is verhoogd, waardoor je een nog beter uitzicht hebt op het Kruger park. Hou je ogen goed open voor big cats.

Activiteitenpakket: een safari van een volledige dag met een 4x4 door het Kruger National Park

Dag 20: Panorama Route – Johannesburg 
In Johannesburg aangekomen is onze reis ten einde en kan ieder zijns weegs gaan, maar wellicht is het leuk om afscheid te nemen van je nieuw verworven vrienden door gezamenlijk voor een laatste keer uit eten te gaan.

Optionele activititeiten: uit eten.

Vertrekdatum Aankomstdatum
29-08-2019 17-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
12-09-2019 01-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
26-09-2019 15-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
10-10-2019 29-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
24-10-2019 12-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
07-11-2019 26-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
21-11-2019 10-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
05-12-2019 24-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
19-12-2019 07-01-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
02-01-2020 21-01-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
16-01-2020 04-02-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
30-01-2020 18-02-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
13-02-2020 03-03-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
27-02-2020 17-03-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
12-03-2020 31-03-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
26-03-2020 14-04-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
09-04-2020 28-04-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
23-04-2020 12-05-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
07-05-2020 26-05-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
21-05-2020 09-06-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
04-06-2020 23-06-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
18-06-2020 07-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
02-07-2020 21-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
16-07-2020 04-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
30-07-2020 18-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
13-08-2020 01-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
27-08-2020 15-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
10-09-2020 29-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
24-09-2020 13-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
08-10-2020 27-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
22-10-2020 10-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
05-11-2020 24-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
19-11-2020 08-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
03-12-2020 22-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
17-12-2020 05-01-2021 Informeer naar de beschikbaarheid
31-12-2020 19-01-2021 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 1,740.00

Maximaal aantal personen: 24
Vertreklocatie: Kaapstad
Aankomstlocatie: Johannesburg
Reisduur: 20 dagen
Reistype: Kampeerreis
Routerichting: Noordelijke route
Highlights tijdens deze reis:
 • Drakensbergen
 • Johannesburg
 • Kaapstad
 • Krugerpark
 • Okavango Delta
 • Panorama Route
 • Stellenbosch
 • Tuinroute
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Lesotho
 • Swaziland
 • Zuid-Afrika
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Een Zuid-Afrikaanse touroperator
Reizen door Zuid-Afrika
Aantal dagen:
20
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 1,740.00
Bijdrage Calamiteitenfonds:
€ 2.50
Bijdrage garantiefonds GGTO:

Totaalprijs: