Reizen door Mozambique

Rondreis door Zuid-Afrika en Mozambique - Kampeerreis

Op weg naar Bazaruto Archipelago National Park

Rondreis door Zuid-Afrika en Mozambique

Mozambique is een kruispunt van beschavingen en culturen. Al in de vroege jaren is dit land beïnvloed door nomadische stammen, Arabische handelaren, Britse zeelieden en Portugese kolonisten. De recentste 20 jaren kende Mozambique een burgeroorlog. Het land heeft dus een bewogen geschiedenis. Nu de vrede hervonden is, weet de moderne ontdekkingsreiziger het land ook weer te vinden. En terecht, want Mozambique heeft een prachtige vakantiereis te bieden: ongerepte wildernis, verlaten stranden en een uniek cultureel erfgoed. Deze groepsrondreis door Mozambique combineert een goedkope safari door het wereldberoemde Krugerpark met safari’s door het Hluhluwe National Park met een heerlijke strandvakantie aan de witte stranden aan de Indische oceaan.

Deze rondreis richting Mozambique (“Ontdek Mozambique”), met vertrek en aankomst in Johannesburg, is een perfecte combinatie van de Afrikaanse “bush”, hagelwitte stranden, safari’s en de Big 5 spotten in het Krugerpark, Zulu-cultuur opdoen in het Krugerpark en heerlijk ontspannen in de tropische wateren rond Tofo en Bazaruto Island.

Groepsreis door Mozambique

Witte stranden en helder blauw water vormen de achtergrond van deze 14-daagse “Ontdek Mozambique”-tour. Je reist van het drukke en chaotische Johannesburg naar het surfparadijs Tofo, waar je met walvishaaien kunt zwemmen en kunt duiken met enorme manta rays. Onderweg trek je door de groene heuvels van Swaziland, waar Afrika nog echt Afrika is.

Je zet je reis verder naar het Bazaruto archipel in Mozambique waar je met een authentieke “dhow” de zee op trekt. Of je zet een duikbril op je gezicht en je waant je tijdens het snorkelen in een aquarium.Eenmaal bijkomend op het strand van het strandleven geniet je van de heerlijke zeevruchten met Portugese invloeden die lokale keuken je voorschotelt. En als kers op de taart ga je op de terugweg richting Johannesburg ook nog eens op safari in het wereldberoemde Kruger National Park.

Hou rekening met omwegen of vertragingen, want dit land is nog herstellende van de recente ellende die het land geteisterd heeft. Tegelijkertijd zul je de hoop zien die weer gloort aan Mozambique’s horizon en met deze rondreis door Mozambique draag je bij aan het herstel van het land met de prachtige stranden, tropische cultuur en prachtig wildlife!

Hoogtepunten rondreis door Mozambique:

 • In het Kruger National Park, Zuid-Afrika's # 1 wildpark, ga je op safari om de Big 5 te spotten;
 • Het Bazaruto Archipelago National Park is een nationaal park voor de kust van Mozambique. Denk palmbomen, witte brede zandstranden, hangmatje...
 • Via de prachtige Panorama Route, met hoogtepunten als Bourke's Luck Potholes, de Blyde River Canyon en God's Window, reis je terug naar Johannesburg.

Waar en hoe je overnacht tijdens deze kampeerreis:

Je overnacht in een tweepersoonstent die je opzet op toegewezen kampeerplaatsen. Op deze kampeerplaatsen zijn (gedeelde) toilet- en douchefaciliteiten aanwezig. De koepeltenten zijn voorzien van een ingebouwd muskietennet. Je hebt de tenten binnen 10 minuten opgebouwd, afgebroken en weer in de truck opgeslagen. Je slaapt op matrasjes die ongeveer 5 centimeter dik zijn. Je moet zelf voor je slaapzak zorgen. 

Liever niet kamperen?

Ben je geen fan van kamperen? Je kunt je kampeerreis af en toe "upgraden", lees daar hier meer over. Daarnaast is deze reis ook als accommodatiereis beschikbaar.

In de reissom is het volgende inbegrepen:

Accommodatie in comfortabele tweepersoonstenten (koepeltenten), maaltijden, vervoer ter plaatse, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving.

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souveniers, fooien, etc.

Deze activiteiten zijn bij de reissom inbegrepen:

Het activiteitenpakket zijn een aantal “essentiële" activiteiten en excursies, volgens ons onmisbaar tijdens deze reis. Jij denkt daar wellicht anders over. Je kunt deze activiteiten direct al boeken, of je boekt ze ter plaatse tijdens je reis. Het activiteitenpakket voor deze reis is als volgt:

 • Een safari van een volledige dag met een 4x4 door het Kruger National Park
 • Een dagexcursie naar Bazaruto Island
 • Een game drive door Hlane

Dag 1: Kwa Madwale Reserve 
We vertrekken ‘s ochtends vanuit Johannesburg en reizen naar het Kruger National Park. De route is prachtig, door de Northern Province of Mpumalanga. Vroeg in de middag komen we aan het Kwa Madwale Game Reserve park, net ten zuiden van het Kruger National Park. We slaan onze tenten op, gevolgd door een dansvoorstelling en avondeten.

Dag 2: Kruger National Park 
Je brengt vandaag een hele dag door in het Kruger National Park. In onze 4×4 truck trekken we er op uit om fantastische foto’s te schieten van al de Big 5 die je in dit park kunt vinden.

Activiteitenpakket: een safari van een volledige dag met een 4×4 door het Kruger National Park

Dag 3: Panorama Route
Via de prachtige Panorama Routes reis je terug verder richting Maputo. Onderweg stop je bij God's Window, Bourcke's Luck Potholes en de Three Rondavels. 

Dag 4: Maputo
Met de stranden van de Indische Oceaan in het zicht trek je vandaag Mozambique binnen. De eerste stop is Maputo. De hoofdstad biedt een mooie mix van culturen. Na een heerlijke lunch in een populair restaurant verken je de de stad tijdens een wandeling met een gids. Maputo kent een aparte architectuur ("you love it, or you hate it") en een bezoek aan Maputo is niet compleet zonder een bezoek aan de markt. Vanavond ga je lekker uit eten in de stad. 

Dag 5: Inhambane – Barra Beach
Op naar Inhambane! De reis brengt ons door kokosnootplantages, cashew- en suikerrietplantages naar de oude Portugese nederzetting Inhambane. Ook Inhambane heeft een overvloed aan prachtige, tropische stranden die wachten om ontdekt te worden! Er zijn vele activiteiten die je hier kunt ondernemen.

Dag 6: Inhambane
De stranden van Barra zijn veilig om te gaan zwemmen, maar je kunt ook heerlijk gaan snorkelen of duiken. Geniet!

Optionele activiteiten: scuba duiken, paardrijden, quad biken, snorkelen, vissen, bootcruise.

Dag 7: Inhambane
Het is een kort ritje naar Tofo. Tofo is ook een van Mozambique's mooiste strandbestemmingen. Je kunt er veilig zwemmen, er is een leuke markt en er zijn talloze strandbarretjes. 

Dag 8: Vilanculos
's Ochtends maak je een korte stop in Inhambane waar je kunt struinen over leuke marktjes of door het oude stadscentrum van deze vroegere handelsstad. Als je wilt kun je op een Dhow door de haven varen. Deze oude, maar stevige boten, voeren vroeger eeuwenlang langs de hele kust van oost-Afrika; dit zeiltochtje kunnen we van harte aanbevelen. Als je de voorkeur geeft aan een moderner voertuig kunnen we de water taxi naar Maxixe aanbevelen. Later op de dag reis je naar net noorden, richting Vilanculos.

Dag 9: Bazaruto Archipelago National Park excursie
Onderdeel van het activiteitenpakket: we gaan aan boord van een traditionele zeilboot, de Dhow genaamd. De kapitein neemt ons mee naar tropische eilanden voor de kust van Mozambique waar we twee dagen de tijd hebben om de relaxen, zwemmen en te werken aan een mooi bruin kleurtje op de huid! Bazaruto is Afrika’s grootste marinepark en ‘s avonds slapen we, als het kampvuur onder de heldere sterrenhemel gedoofd is, in onze accommodatie op het strand – avontuurlijk!

Activiteitenpakket: Bazaruto Archipelago National Park

Dag 10: Xai Xai district
Heerlijk uitgerust kom je aan het einde van de middag aan in het Xai Xai district. Geniet van een strandwandeling bij zonsondergang. 

Dag 11: Swaziland
Vandaag steek je de grens van Swaziland over.

Dag 12: Mlilwane Wildlife Sanctuary 
Na een vroege start reis je verder richting Swaziland. In de middag kun je deelnemen aan meerdere optionele activiteiten, zoals game drives, gaan mountainbiken of een bezoek brengen aan een dorpje.

Dag 13: Mlilwane Wildlife Sanctuary
Mlilwane Wildlife Sanctuary is het oudste van Swaziland en beslaat meer dan 4.560 hectare grond. Er zijn geen grote roofdieren in dit gebied dus je kunt niet-begeleide wandelingen maken. Dit is de beste manier om de flora en fauna te bestuderen en desgewenst gaat je gids mee tijdens de wandeling voor tekst en uitleg. Later in de ochtend ga je mee met een excursie van 2 uur naar de Esijeni community. Dit biedt je een mooi kijkje hoe de dagelijkse gang van zaken er in zo'n gemeenschap aan toegaat. Natuurlijk kun je ook je mouwen oprollen en meehelpen met allerlei zaken die gedaan moeten worden in de Esijeni gemeenschap, denk aan maïs fijnmalen, water halen, een muur bouwen of kleding wassen in de rivier. 

Activiteitenpakket: Esijeni Cultural tour

Dag 14: Panorama Route – Johannesburg 
In Johannesburg aangekomen is onze reis ten einde en kan ieder zijns weegs gaan, maar wellicht is het leuk om afscheid te nemen van je nieuw verworven vrienden door gezamenlijk voor een laatste keer uit eten te gaan.

Optionele activititeiten: uit eten.

Vertrekdatum Aankomstdatum
25-08-2019 07-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
08-09-2019 21-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
22-09-2019 05-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
06-10-2019 19-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
20-10-2019 02-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
03-11-2019 16-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
17-11-2019 30-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
01-12-2019 14-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
15-12-2019 28-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
29-12-2019 11-01-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
12-01-2020 25-01-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
26-01-2020 08-02-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
09-02-2020 22-02-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
23-02-2020 07-03-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
08-03-2020 21-03-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
22-03-2020 04-04-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
05-04-2020 18-04-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
19-04-2020 02-05-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
03-05-2020 16-05-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
17-05-2020 30-05-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
31-05-2020 13-06-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
14-06-2020 27-06-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
28-06-2020 11-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
12-07-2020 25-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
26-07-2020 08-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
09-08-2020 22-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
23-08-2020 05-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
06-09-2020 19-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
20-09-2020 03-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
04-10-2020 17-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
18-10-2020 31-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
01-11-2020 14-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
15-11-2020 28-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
29-11-2020 12-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
13-12-2020 26-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
27-12-2020 09-01-2021 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 1,442.00

Maximaal aantal personen: 24
Vertreklocatie: Johannesburg
Aankomstlocatie: Johannesburg
Reisduur: 14 dagen
Reistype: Kampeerreis
Routerichting: Rondreis
Highlights tijdens deze reis:
 • Bazaruto Island
 • Krugerpark
 • Panorama Route
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Mozambique
 • Swaziland
 • Zuid-Afrika
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Een Zuid-Afrikaanse touroperator
Reizen door Mozambique
Aantal dagen:
14
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 1,442.00
Bijdrage Calamiteitenfonds:
€ 2.50
Bijdrage garantiefonds GGTO:

Totaalprijs: