Reizen door zuidelijk Afrika

Reis door Botswana, Zimbabwe en Zuid-Afrika - Kampeerreis

De Victoria Falls!

Groepsreis door Zuid-Afrika, Botswana en Zimbabwe

Je goedkope rondreis door Zuid-Afrika, Botswana en Zimbabwe van 13 dagen begint in Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Hier word je verwelkomt door de reisleider die deze groepsreis in goede banen zal leiden. Je maakt kennis met je reisgenoten die van overal ter wereld hierheen gereist zijn om met jou op safari te gaan. Na de briefing en kennismaking reis je in een zogenaamde overlanding truck richting de Okavango Delta in Botswana.

Okavango Delta in Botswana

Je gaat in een uitgeholde boomstam ("mokoro") op safari door de Okavango Delta. Gelukkig weten de kapiteins van de mokoro's ("polers") exact waar ze wel en niet kunnen komen in dit moerasdoolhof en waar wel en geen nijlpaarden zitten. Ook ga je te voet op safari, een bijzondere manier om dichtbij het wild te komen zonder ze al te veel te storen. Lees hier meer over de Okavango Delta upgrade.

Chobe National Park en Victoria Falls in Zimbabwe

Je vervolgt je reis naar het Chobe National Park, ook in Botswana. Hier ga je, tijdens de zonsondergang, een cruise maken over de rivier. Ongetwijfeld ga je talloze spelende en wassende olifanten zien – ook jonge olifantjes. Je vervolgt je reis naar de Victoria Falls. Hier zijn ontelbare leuke dingen te doen; niet alleen de machtige watervallen uiteraard, maar ook bungee jumpen, raften, wandelen met leeuwen, een tochtje op de rug van olifanten, enz.

Safari in het Krugerpark

Via Zuid-Afrika reis je naar een wildpark dat bij iedereen synoniem staat voor safari, safari en nog meer safari: het Kruger National Park. In een verhoogd voertuig, met grote ramen aan alle kanten, ga je op safari in dit wildpark. Dankzij de ervaren gidsen ga je vast en zeker de Big 5 te zien krijgen. 

Via de schitterende Panorama Route, met God's Window als hoogtepunt, eindigt je reis in Johannesburg. 

Hoogtepunten rondreis door Zuid-Afrika, Botswana en Zimbabwe

Deze rondreis door zuidelijk Afrika van Windhoek naar Johannesburg heeft maar liefst 11 hele grote bezienswaardigheden:

 • Een trip door de Okavango Delta. Eerst vlieg je over de Delta om er daarna in een mokoro en te voet doorheen te trekken;
 • In het Chobe National Park ga je tijdens zonsondergang op cruise en zul je veel in de rivier spelende olifanten zien;
 • Victoria Falls: miljoenen en miljoenen liters water dat met grof natuurgeweld naar beneden raast; magnifiek!
 • Het uitzicht bij God’s Window laat zich niet beschrijven, dat moet je met eigen ogen zien;
 • In het Kruger National Park ga je op spannende en avontuurlijke safari in een jeep die zo ontworpen is dat je de Big 5 goed kunt zien;
 • Op de terugweg richting Johannesburg reis je via de Panorama Route, met hoogtepunten als de Three Rondavels, Bourke’s Luck Potholes en de Blyde Rivier Canyon

Waar en hoe je overnacht tijdens deze kampeerreis:

Je overnacht in een tweepersoonstent die je opzet op toegewezen kampeerplaatsen. Op deze kampeerplaatsen zijn (gedeelde) toilet- en douchefaciliteiten aanwezig. De koepeltenten zijn voorzien van een ingebouwd muskietennet. Je hebt de tenten binnen 10 minuten opgebouwd, afgebroken en weer in de truck opgeslagen. Je slaapt op matrasjes die ongeveer 5 centimeter dik zijn. Je moet zelf voor je slaapzak zorgen. 

Liever niet kamperen?

Ben je geen fan van kamperen? Je kunt je kampeerreis af en toe "upgraden", lees daar hier meer over. Daarnaast is deze reis ook als accommodatiereis beschikbaar.

In de reissom is het volgende inbegrepen:

Accommodatie in comfortabele tweepersoonstenten (koepeltenten), maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving.

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souveniers, fooien, etc.

Deze activiteiten zijn bij de reissom inbegrepen:

 • Excursie naar de Makgadikgadi Pans
 • Bootcruise over de Chobe rivier in Chobe National Park
 • Een safari in Chobe National Park
 • Een safari van een volledige dag met een 4x4 door het Kruger National Park
 • Een avondsafari in het Krugerpark
 • Een ochtendsafari te voet in het Krugerpark

Dag 1: Botswana – Ghanzi 
De reis voert je verder naar het oosten, richting Botswana en de Kalahari Desert. De Kalahari Desert voelt heel anders aan de woestijn van Namibië waar je deze week doorheen gereisd hebt. Het gebied is echter niet minder mooi! Het San-volk bewoond van oudsher dit onherbergzame gebied van 900,000 vierkante kilometers groot en vanavond trakteren zij, leden van de San-stam, je op een dansvoorstelling. De dansen die ze uitvoeren vertellen verhalen over de Kalahari, hun cultuur, hun tradities en leefgewoonten. 

Dag 2: De Okavango Delta
Voordat je de Okavango Delta ingaat, ga je op op pad met een lid van de San-stam. De mensen van de San-stam weten al duizenden jaren te overleven in dit barre landschap. Deze ochtend heb je de kans om met hen op tocht te gaan, zodat ook jij een echte survivor wordt. Je leert vuur te maken, je leert waar je water kunt vinden en je leert welke wortels je wel en niet kunt eten. Laten we hopen dat je deze kennis nooit nodig zult hebben... 's Middags reis je richting de Maun waar morgen de excursie naar de Okavango Delta begint. In Maun kun je, als je dat wilt, een (optionele) vlucht maken boven de Okavango Delta.

Degenen die de Okavango Delta-upgrade hebben aangeschaft gaan deze middag al de Okavango Delta in en zullen zich op ochtend van dag 4 weer bij de groep voegen. 

Optionele activiteit: vliegen boven de Okavango Delta

Dag 3: Okavango Delta
Deze dag geniet je van het beste dat de natuur je te bieden heeft! We maken wandelingen om het wild van dichtbij te bekijken en we ontdekken de Delta met een mokoro boot; een uitgehouwen boomstamboot. De Okavango Delta is ‘s wereld grootste binnenlandse delta. De rivieren die naar de Okavango Delta leiden komen niet in uit in zee en irrigeren op deze manier 15,000 vierkante kilometer van de Kalahari woestijn. Dit is een spectaculaire en onvergetelijke ervaring, zeker omdat de wilde dieren hier nog niet aan mensen gewend zijn!

Dag 4: Nata
De reizigers die de Okavango Delta upgrade aangeschaft hebben sluiten zich op deze ochtend weer aan bij de groep en je reist samen richting Nata. Vandaag breng je de meeste tijd in de truck door. Aangekomen bij de Makgadikgadi Pans kun je deze vlakten bewonderen en een safari naar de Nata Sanctuary, een broedplaats voor veel vogelsoorten, zoals de pelikaan en de flamingo. 

Activiteitenpakket: excursie naar de Makgadikgadi Pans

Dag 5: Kasane – Chobe National Park
We vervolgen onze reis naar Kasane, gelegen aan de Chobe rivier. Hier aangekomen ga je eerst in een 4x4 op safari door het Chobe National Park. Aan het einde van de middag, tijdens zonsondergang, ga je het water op van de Chobe rivier door met een cruise. We zullen ongetwijfeld weer veel wild zien!

Activiteitenpakket: safari door Chobe National Park en een bootcruise over de Chobe rivier in Chobe National Park

Dag 6: Zimbabwe – Victoria Falls 
Bij aankomst in het stadje Victoria Falls hebben we de tijd om wat activiteiten voor morgen te boeken. Natuurlijk moet je deze dag ook een bezoek aan de wereldberoemde Victoria watervallen brengen - dat mag je niet missen; het water valt met miljoenen kubieke liters per seconde tegelijk 100 meter naar beneden!

Optionele activiteiten: een bezoek aan de Victoria Falls, bungee jumpen, raften,een helikoptervlucht, enzovoorts. 

Dag 7: Victoria Falls 
Vandaag is er tijd om gezamenlijk de activiteiten doen je die gisteren geboekt hebt. Je kunt hier heel veel spannende en relaxende activiteiten doen, zoals bungee jumpen, een wandeling met leeuwen maken, een safari op een olifant, of een heerlijke pedicure of manicure krijgen! Je kunt natuurlijk ook even rustig bijkomen van de reis die je al afgelegd hebt. 

Optionele activiteiten: raften, bungy jumpen, olifanten excursie, een leeuwenwandeling, paardrijden, uit eten gaan, etc.

Dag 8: Victoria Falls naar Francistown
De komende twee dagen reis je naar Johannesburg toe. De rit van vandaag brengt je naar Francistown, halverwege.

Dag 9: Francistown naar Johannesburg
Vandaag reis je van Palapye naar Johannesburg. Het belooft een prachtige rit te worden! Bij aankomst overnacht je in het Belvedere Estate hotel, een heerlijk hotel om eventjes bij te komen van het kamperen in de Okavango Delta. 

Dag 10: Greater Kruger Park 
Vandaag reizen we van Johannesburg via de Northern Province of Mpumalanga naar het adembenemende Kruger National Park. 's Middags gaan we het Kwa Madwale Game Reserve in, net ten zuiden van het Kruger Park. Nadat we ons tentenkamp opgezet hebben, genieten we 's avonds van een 3-uur lange safari game drive gevolgd door een lokale maaltijd en een traditionele dansuitvoering. Dus: hou je ogen open voor glinsterende ogen in de struiken en hou je camera in de aanslag!

Activiteitenpakket: een avondsafari in het Krugerpark

Dag 11: Kruger National Park 
Vandaag hebben we een volledige dag safari op de agenda staan. In onze eigen 4×4 truck zul je fantastische plaatjes schieten van olifanten, leeuwen, neushoorns en buffels (de “Big 5″) die het thuisfront erg jaloers zullen maken! Hoe kun je je dag beter beginnen dan met een wandelsafari? De temperatuur is nog koel, alles is stil en de kans om oog in oog te staan met wild is zeer groot. Dit belooft een intense ervaring te worden! Later in de ochtend gaan we Kruger National Park in waar we ons tentenkamp opzetten en een game drive doen met onze truck. De truck is verhoogd, waardoor je een nog beter uitzicht hebt op het Kruger park. Hou je ogen goed open voor big cats.

Activiteitenpakket: een safari van een volledige dag met een 4x4 door het Kruger National Park

Dag 12: Kruger National Park 
's Ochtends is de inbegrepen activiteit in het activiteitenpakket een wandelsafari in alle vroegte door het Krugerpark. Daarna vang je je reis aan terug richting Johannesburg. Via de prachtige Panorama Routes reis je terug naar Johannesburg. Onderweg stop je bij God's Window, Bourcke's Luck Potholes en de Three Rondavels. 

Activiteitenpakket: een ochtendsafari te voet in het Krugerpark

Dag 13: Kruger National Park naar Johannesburg
Eenmaal aangekomen in Johannesburg komt je reis helaas ten einde.

Vertrekdatum Aankomstdatum
26-08-2019 07-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
30-08-2019 11-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
02-09-2019 14-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
09-09-2019 21-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
13-09-2019 25-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
16-09-2019 28-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
23-09-2019 05-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
27-09-2019 09-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
30-09-2019 12-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
07-10-2019 19-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
11-10-2019 23-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
14-10-2019 26-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
21-10-2019 02-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
25-10-2019 06-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
28-10-2019 09-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
04-11-2019 16-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
08-11-2019 20-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
11-11-2019 23-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
18-11-2019 30-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
22-11-2019 04-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
25-11-2019 07-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
02-12-2019 14-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
06-12-2019 18-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
09-12-2019 21-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
17-01-2020 29-01-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
20-01-2020 01-02-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
27-01-2020 08-02-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
31-01-2020 12-02-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
10-02-2020 22-02-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
14-02-2020 26-02-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
17-02-2020 29-02-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
24-02-2020 07-03-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
28-02-2020 11-03-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
09-03-2020 21-03-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
13-03-2020 25-03-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
16-03-2020 28-03-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
23-03-2020 04-04-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
27-03-2020 08-04-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
06-04-2020 18-04-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
10-04-2020 22-04-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
13-04-2020 25-04-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
20-04-2020 02-05-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
24-04-2020 06-05-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
04-05-2020 16-05-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
08-05-2020 20-05-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
11-05-2020 23-05-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
18-05-2020 30-05-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
22-05-2020 03-06-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
01-06-2020 13-06-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
05-06-2020 17-06-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
08-06-2020 20-06-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
15-06-2020 27-06-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
19-06-2020 01-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
29-06-2020 11-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
03-07-2020 15-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
06-07-2020 18-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
13-07-2020 25-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
17-07-2020 29-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
27-07-2020 08-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
31-07-2020 12-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
03-08-2020 15-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
07-08-2020 19-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
10-08-2020 22-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
14-08-2020 26-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
17-08-2020 29-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
24-08-2020 05-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
28-08-2020 09-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
31-08-2020 12-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
04-09-2020 16-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
07-09-2020 19-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
11-09-2020 23-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
14-09-2020 26-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
21-09-2020 03-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
25-09-2020 07-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
28-09-2020 10-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
02-10-2020 14-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
05-10-2020 17-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
09-10-2020 21-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
12-10-2020 24-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
19-10-2020 31-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
23-10-2020 04-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
26-10-2020 07-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
30-10-2020 11-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
02-11-2020 14-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
06-11-2020 18-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
09-11-2020 21-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
16-11-2020 28-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
20-11-2020 02-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
23-11-2020 05-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
30-11-2020 12-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
04-12-2020 16-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
14-12-2020 26-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
21-12-2020 02-01-2021 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 1,933.00
Okavango Delta upgrade: € 860.00

Maximaal aantal personen: 24
Vertreklocatie: Windhoek
Aankomstlocatie: Johannesburg
Reisduur: 13 dagen
Reistype: Kampeerreis
Routerichting: Noordelijke route
Highlights tijdens deze reis:
 • Chobe National Park
 • Johannesburg
 • Krugerpark
 • Okavango Delta
 • Panorama Route
 • Victoria Falls
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Botswana
 • Zimbabwe
 • Zuid-Afrika
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Een Zuid-Afrikaanse touroperator
Reizen door zuidelijk Afrika
Aantal dagen:
13
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 1,933.00
Okavango Delta upgrade:
€ 860.00
Bijdrage Calamiteitenfonds:
€ 2.50
Bijdrage garantiefonds GGTO:

Totaalprijs: