Reizen van 2 maanden door Afrika

Backpacken door Afrika: Reis van Nairobi naar Kaapstad (budget) - Kampeerreis

Bootcruise in Chobe National Park

Backpacken door Afrika: reis van Nairobi naar Kaapstad

Heb je de kans om te gaan backpacken door Afrika? Pak die kans! Ga mee met deze goedkope rondreis van Nairobi naar Kaapstad van 2 maanden. Er zijn maar weinig reizen die zo tot de verbeelding spreken als een overlanding tour dwars door Afrika. Eeuwen geleden trokken handelaren vanuit Nairobi met hun handelswaar dwars door Afrika naar Kaapstad, vanwaar onder andere Nederlandse kooplui het naar Europa brachten. Tijdens deze internationale groepsreis van 56 dagen volg jij in hun voetsporen en ontdek je alles dat Afrika je te bieden heeft. 

South Luangwa National Park, Malawi, gorilla trekking, Masai Mara, de Serengeti en Zanzibar

Zomaar enkele van de highlights van oost-Afrika die je de komende maand tijdens deze kampeerreis te wachten staan. Na Nairobi vervolg je je reis naar het zuiden door Kenia en Tanzania. De veerboot brengt je naar Zanzibar, een van de mooiste en meest diverse tropische eilanden ter wereld. Blauw water, witte stranden, hangmatje en wuivende palmbomen. Maar ook nauwe steegjes, drukke straten, kleurrijke markten met allerlei verse producten. Zanzibar prikkelt al je zintuigen. 

Je vervolgt je reis naar wat velen de beste safari ter wereld vinden: Masai Mara National Park en de Serengeti. De trotse Masai leren je graag over hun cultuur en wijden je graag in in hun interessante tradities. In een verhoogde en aan alle kanten open voertuig trek je er op uit om de Big 5 te vinden op de Serengeti en de Ngorongoro Crater. Na een paar dagen safari in Tanzania laat je de wijdse vlaktes achter je om die om te ruilen voor de dichte jungle, waar je na een intensieve trek door de jungle oog in oog komt te staan met de imposante mountain gorilla. 

Via de mooiste stranden van Lake Malawi en avontuurlijke safari's in South Luangwa National Park in Zambia kom je uiteindelijk aan in zuidelijk Afrika.

Victoria Falls naar Kaapstad

Het tweede traject dat je aflegt, is de 20-daagse kampeerreis van Victoria Falls naar Kaapstad. Na enkele weken reizen kom je aan bij de Victoria Falls, "the smoke that thunders". In een "mokoro" trek je door de Okavango Delta in Botswana waar je elke vorm van luxe (inclusief stromend water en elektra) achter je laat. Durf jij het aan in een holle boomstam door het domein van nijlpaarden en krokodillen te peddelen? Je trotseert de barre woestijn in Namibië en je gaat op safari door het Etosha National Park.

Onder de tab "Reisbeschrijving" vind je een uitgebreide reisbeschrijving.

Hoogteputen van deze overlanding tour door Afrika zijn:

 • Een tour door de townships van Kaastad;
 • De Fish River Canyon, 's werelds 2e grootste canyon
 • De woestijn van Namibië met highlights als Sesriem, Sossusvlei en Dune 45;
 • Safari in Etosha National Park;
 • Volledig back to basic in de Okavango Delta in Botswana;
 • Een cruise tijdens zonsondergang over de Chobe River;
 • De indrukwekkende Victoria Watervallen;
 • Spot de Big 5 in South Luangwa National Park in Zambia;
 • Heerlijk ontspannen aan de stranden van Lake Malawi in Malawi;
 • Ontdenk authentiek en tropisch Zanzibar;
 • Leer van de Masai hoe je overleeft op de Serengeti;
 • In een verhoogde en open voertuig speur je de Serengeti af naar de Big 5;
 • Trek door de dichte jungle van Uganda op zoek naar de mountain gorilla.

Waar en hoe je overnacht tijdens deze kampeerreis:

Je overnacht in een tweepersoonstent die je opzet op toegewezen kampeerplaatsen. Op deze kampeerplaatsen zijn (gedeelde) toilet- en douchefaciliteiten aanwezig. De koepeltenten zijn voorzien van een ingebouwd muskietennet. Je hebt de tenten binnen 10 minuten opgebouwd, afgebroken en weer in de truck opgeslagen. Je slaapt op matrasjes die ongeveer 5 centimeter dik zijn. Je moet zelf voor je slaapzak zorgen.

De betaling ter plaatse

De betaling ter plaatse is een onderdeel van de kostprijs van je reis. Het wordt onder andere gebruikt om je maaltijden en excursies van te betalen. Uitgebreidere informatie over de betaling ter plaatse kun je hier lezen.

In de reissom is het volgende inbegrepen:

Accommodatie in comfortabele tweepersoonstenten (koepeltenten), maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving. Houd er rekening mee dat de betaling ter plaatse in contanten voldaan moet worden op de pre-departure meeting die gehouden wordt om 17:00 op de dag voor vertrek. 

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souveniers, fooien, etc.

Dag 1: Nairobi naar Masai Mara
Je laat de drukte van Nairobi achter je. Al snel trek je het hooggebergte van de spectaculaire Great Rift Valley in. Onderweg stop je enkele plaatsen die je prachtige uitzichten geven. Na een paar uur reizen kom je aan in de Rift Valley: Masai-gebied. Je zult enkelen al tegenkomen aan de kant van de weg. Vaak hoeden ze hun kudde koeien of schapen. Via het kleine stadje Narok kom je uiteindelijk aan het einde van de middag aan op je verblijfplaats. De verblijfplaats van vandaag kijkt op tegen de Meguarra Hills. Het riviertje waar je vlak naast verblijft vormt de natuurlijke grens met het Masai Mara National Reserve. Hier ga je morgen naar toe! 

Dag 2: Masai Mara National Park
Zodra de zon zich laat zien pak je je boeltje op om richting het Masai Mara Reserve te gaan. Dit National Park staat bekend als oost-Afrika's mooiste National Reserve en is beroemd vanwege de grote varatie aan diersoorten die er leven. Je kent vast de Annual Migration van Discovery Channel, waarbij meer dan een miljoen wildebeest, zebra's en gazelle's de Serengeti oversteken richting het Masai Mara Reserve. De beste periode om een bezoek te brengen aan het Masai Mara National Park is tussen juli en oktober, als de grote kuddes hier van het verse gras grazen. Omdat er tussen en juli en oktober zoveel zebra's, wildebeest en antilopes zijn, zijn er ook veel jachtdieren. Wil je een leeuwin tijdens de jacht in actie zien, dan is je kans daarop het grootst tijdens deze maanden. 

Vandaag ga je op safari door een sectie van het park, op zoek naar de Big 5: de olifant, de neushoorn, de buffel, de leeuw en de luipaard. Daarna kun je een bezoek je brengen aan een Masai Manyatta: een hut van klei, waarin de Masai nog steeds op traditionele wijze leven. 

Dag 3: Masai Mara naar Eldoret
Vroeg in de ochtend is het tijd om de Masai gedag te zeggen. Via een schitterende route door de theeplantages van Kericho reis je naar Eldoret. 

Dag 4: Eldoret naar Kampala
Deze ochtend neem je een nieuwe stempel in je paspoort in ontvangst. Je gaat namelijk de grens met Uganda over op weg naar de hoofdstad van Uganda: Kampala. Uganda is een relatief klein landje, maar oh zo heel erg mooi! Het landschap van Uganda varieert van groene, vruchtbare gebieden rond het noorden van Lake Victoria tot sneeuwachtige bergen rond Ruwenzori Mountains in het westen en semi-woestijn gebieden verder in het noorden. Vroeger was Uganda politiek erg instabiel. Dat is nu al erg verbeterd. Het land is, vanwege de instabiliteit, vrij van commercie dat je in de rest van de wereld wel overal ziet. De huidige regering onder leiding van Museveni doet zijn uiterste best om Uganda weer in vroege ere te herstellen en, voor de toerist, om het tot een heel bijzonder land te maken om te bezoeken. En daar slaagt de regering uitstekend in! 

Dag 5 t/m 8: Kampala naar Lake Bunyoni - gorilla trekking! 

Let op: de gorilla trek is een optionele excursie

Lake Bunyoni is Afrika's diepste kratermeer. Niet alleen vind je hier heel veel vogelsoorten, maar ook kun je hier aan gorilla trekking doen. Afhankelijk van waar er nog gorilla permits beschikbaar zijn, trek je Magahinga of Bwindi National Park in Uganda, Virunga National Park in D.R.C of Ruhengeri National Park in Rwanda in. De kosten van de permits zijn erg wisselend. Ter plaatse dien je $ 120 te voldoen. Dit dekt de kosten voor het vervoer en een fee voor de Wildlife Authority. Mocht je de gorilla's in Rwanda of in de Democratic Republic of Congo gaan opzoeken, dan moet je aan de grens een visum aanschaffen. Tijden de pre-departure meeting, die een dag voor vertrek gehouden wordt, zal de reisleider je inlichten voor welk land de gorilla permits zijn uitgegeven. 

Gorilla trekking procedures

Er zijn nog maar 700 mountain gorilla (Gorilla Berengei) die in het wild leven. Een bezoek aan deze vriendelijke reuzen in hun natuurlijke leefomgeving is een prachtige ervaring om nooit meer te vergeten. De Park Rangers monitoren de gorilla's iedere dag en hebben over het algemeen een redelijk goed idee waar de gorilla's zich ophouden. Hoe dan ook, het blijven rondzwervende dieren en het valt helaas niet te garanderen dat je ze daadwerkelijk te zien krijgt. 

Let op: omdat gorilla's en mensen zoveel DNA overeenkomstig hebben, en er nog maar 700 van over zijn, zullen mensen met een klein verkoudheidje of een overdraagbare ziekte niet worden toegelaten tot de gorilla's. Tevens moet je minimaal 16 jaar oud zijn. 

Gedurende een periode van 3 - 4 dagen zullen we met kleine groepjes vanaf Lake Bunyony naar de gorilla's gaan. Doordat er maar een zeer beperkt aantal mensen tegelijk bij de gorilla's mogen komen, doen we er een paar dagen over voor iedereen de gorilla trek gedaan heeft. Dit is afhankelijk van de groepsgrootte. Je trekt door waarschijnlijk Afrika's mooiste landschap naar het National park. Afhankelijk van waar de permits verkregen zijn, overnacht je in Kisoro of in Rwanda. De volgende ochtend ga je naar een Ranger Station waar de gorilla trek begint. De Rangers van de Wildlife Authority nemen je mee het dichte regenwoud in, op zoek naar een gorillafamilie. De trek is wisselend in lengte; het kan 45 minuutjes tot wel 8 uur duren. Het vereist een zekere vorm van uithoudingsvermogen om 8 uur door het regenwoud te wandelen, bereid je daar dus op voor. Als de Rangers eenmaal gorilla's gevonden hebben, dan blijf je ongeveer 1 uur bij ze: tijd genoeg om hun activiteiten te bekijken en ze te fotograferen. Nadat het uur om is begeleiden de Rangers je terug naar de Ranger Station vanwaar je terugreist naar Lake Bunyoni. 

Bescherming van de berggorilla
Wellicht bekruipt het gevoel je dat je met je bezoek de gorilla's uitbuit. Dat is zeker niet zo. Het groeiend aantal toeristen dat op gorilla trek gaat speelt een vitale rol bij de survival van de gorilla's. Jarenlang werd er door stropers op de gorilla's gejaagd vanwege hun handen en hoofden die werden verkocht als lampekappen en asbakken. De gorilla permits zijn waarschijnlijk een aardige aanslag op je budget, maar 100% van de permits besteedt de Wildlife Authority aan de patrouilles die de gorilla's beschermen tegen stropers. Zonder de opbrengsten van bewonderaars van de gorilla's als jij zouden de gorilla's nu al lang uitgestorven zijn. 

Dag 9: Lake Bunyoni naar Kampala
Vandaag steek je op weg naar Kampala de evenaar over. Tuurlijk stoppen we even om een hele leuke foto te maken: een voet op het noordelijk halfrond en een voet op het zuidelijk halfrond. 's Avonds kun je uit in Kampala! 

Dag 10: Kampala naar Jina
Deze dag heb je de keuze om de Ngamba Island Chimpanzee Sanctuary te bezoeken of om richting Jinja te gaan. In Jina zijn een groot aantal andere activiteiten te boeken, zoals raften bij de bron van de White Nile, of quad biken of een community project bezoeken. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om even lekker helemaal niks te doen aan de oevers van de rivier en te genieten van het uitzicht en de prachtige vogels. 

Dag 11: Jinja naar Nakuru
Vandaag vertrek je al vroeg richting Kenia. Onderweg stop je op leuke plaatsen voor een lekkere lunch en om proviand in te slaan. Je overnacht op een lokale boerderij bij Nakuru. Nakuru is Kenia's 4e grootste stad en de hoofdstad van de Great Rift Valley Province. Nakuru vormt de toegangspoort naar een klein, maar erg mooi, National Park: Lake Nakuru National Park. 

Dag 12: Lake Nakuru National Park
Lake Nakuru is beroemd vanwege de duizenden en duizenden flamingo's die er leven. Er zijn er zoveel (mits de waterstand goed is) dat de horizon een roze gloed afgeeft. Dit park is oorspronkelijk bedoeld om de populatie zwarte en witte neushoorns te doen groeien, dus deze dag ga je op safari het Lake Nakuru Park in op zoek naar deze neushoorns. Maar je komt vast ook olifanten, luipaarden, buffels en nijlpaarden tegen. 

Dag 13: Lake Nakuru naar Lake Naivasha
Lake Naivasha is het thuis van enorm veel verschillende vogelsoorten, waaronder de magnifieke African Fish Eagle. Deze dag kun je naar eigen inzicht invullen met optionele excursies, zoals een boottocht naar het Cresent Island Game Sanctuary of een fietstocht nar Hell's Gate National Park. 

Dag 14: Lake Naivasha naar Nairobi
Na het ontbijt reis je naar Nairobi, waar een deel van de groep de tour verlaat. Dat is jammer, maar gelukkig komen er ook weer nieuwe mensen bij! 

Dag 15: Nairobi naar Arusha
Je vervolgt je reis naar Tanzania, weer een stempel erbij in je paspoort! Je overnacht op een hele mooie plaats vanavond; Meserani dat vlakbij Arusha ligt. Zorg ervoor dat je het vanavond niet te laat maakt, want morgen trek je de Serengeti in en ga je richting de Ngorongoro Crater. 

Dag 16: Arusha naar Karatu
's Ochtends breng je een bezoek aan het Meserani Reptile Park en het Masai Cultural Museum. Vanaf je verblijfplaats is het slechts een paar minuutjes lopen naar een kunstgallerij waar de iconische Tinga Tinga schilderijen verkocht worden - een mooi soevenier voor thuis. Na deze culturele ochtend maak je je klaar om de Serengeti in te gaan. De Serengeti is, samen met de Ngorongoro Crater, de ultieme plek in Afrika om op safari te gaan. 

Je verlaat het kamp via het Masai stadje Mtu Wa Mbu. Vandaaruit reis je richting de Rift Valley richting het hoger geleden dorpje Karatu. Karatu biedt je prachtige uitzichten over de omgeving en de graanboerderijen die hier te vinden zijn. Je zult je camera volschieten met schitterende panoramafoto's! De nacht breng je door op een hele aangenaam kamp in Karatu. 

Dag 17: Karatu naar de Ngorongoro Crater en het Serengeti National Park
's Ochtendsvroeg vertrek je richting het Ngorongoro Conservastion Area. Dit gebied is bijzonder rijk aan wilde dieren. Ooit was dit een gigantisch grote actieve vulkaan, waardoor het nu bijzonder vruchtbare grond is met veel grasland dat wilde dieren aantrekt. Open savanne's, acacia-bossen, zout- en zoetwater meren; de Ngorongoro Crater wordt terecht ook wel een miniatuur "Tuin van Eden" genoemd. Ook de zeer zeldzame Black Rhino komt voor in dit UNESCO Werelderfgoed. 

Dag 18: Serengeti National Park naar Arusha
Deze ochtend staat er nog een safari door de wereldberoemde Serengeti op je te wachten. Met een beetje mazzel zie je vandaag de Big 5. Tijdens de safari begeef je je terug richting Arusha, langs de Crater. Je brengt de avond in Arusha door, verhalen delend over de safari door de Serengeti van de afgelopen dagen. 

Dag 19: Arusha naar Pangani
Help je deze ochtend even mee om proviand in te slaan in Arusha? Na deze boodschappen reis je verder richting Dar es Salaam. Onderweg passeer je Moshi. Moshi ligt aan de voet van de Kilimanjaro, Afrika's hoogste berg. Vanuit Moshi worden Mount Kilimanjaro beklimming georganiseerd en, als de weergoden even meewerken, kun je van hier de beroemde Kilimanjaro en de besneeuwde piek zien. Al reizend richting Dar es Salaam passeer je de sisal-plantages van The Usambara en Para Mountain. Leuk weetje: hoe worden dartboards van gemaakt. Overnachten doe je vandaag op een hele mooie plek tussen de bergen, halverwege Arusha en Dar es Salaam. 

Dag 20: Pangani naar Dar es Salaam
De reis voert je verder richting Dar es Salaam. Je nadert de warme Indische Oceaan en dat zie je aan de vegetatie die groener en tropischer wordt. Vandaag moet je je een beetje instellen op files, want het kan erg druk zijn met verkeer dat, net als ons, Dar es Salaam in wil. Maar kijk rustig naar buiten terwijl je de voorsteden van Dar es Salaam passeert en geniet van alles wat je ziet onderweg; de kleurrijke winkeltjes met soms humoristische "catch phrases". Al rijdend trekt Dar es Salaam, en alle hektiek en drukte die daarbij hoort, aan je voorbij. Bij aankomst in Dar es Salaam ga je naar een heerlijke plek aan zee. Vanhieruit vertrek je morgen naar Zanzibar. 

Dag 21: Dar es Salaam naar Zanzibar

Let op: Je dient voor de komende dagen zelf voor je maaltijden op Zanzibar te regelen. Dit zijn dus bijkomende kosten die niet in de reissom inbegrepen zijn. Uit ervaring weten we dat de meeste reizigers Zanzibar op hun eigen hun eigen manier willen ontdekken. De ene reiziger wil het streed food eten, de ander wil liever vis eten van een van de vismarkten om Zanzibar op die manier te ervaren. Om die reden hebben we er voor gekozen dit niet standaard op te nemen en jou hierin vrij te laten om Zanzibar in te vullen zoals jij wilt. Hulp nodig hierbij? Uiteraard helpen we je graag!

Dag 22 en 23: Zanzibar
Een veerboot neemt je van Dar es Salaam naar "Spice Island", waar je de keuze hebt om de komende 3 nachten te verblijven. Let er op dat het streng verboden is om foto's te nemen van de veerboot en dat er pittige boetes worden uitgedeeld aan overtreders. 

Zanzibar staat bol van de interessante geschiedenis. Het eiland was een van de belangrijkste vertrekpunten voor oost-Afrikaanse ontdekkingsreizigers, op zoek naar nieuw land. Daardoor is Zanzibar een interessante mix geworden van Afrikaanse, Aziatische en Arabische invloeden. De stille straatjes van het oude Stone Town doen Arabisch aan, met Medina-achtige winkeltjes en Sultan-achtige paleizen die gefinancierd zijn met slaven- en ivoorhandel.

Zanzibar is beroemd vanwege de specerijen en een excursie naar een specerij-plantage is dan ook zeker een aanrader. Andere mogelijkheden zijn tripjes naar de schitterende stranden en de gigantische schildpadden van Prison Island. Of wat dacht je van duiken bij Nungwe of gaan vissen in een traditionele dhow? Ook leuk: oude brommers huren om de geïsoleerde uithoeken van het eiland te ontdekken. 

Zanzibar is een paradijs voor liefhebbers van zeevruchten. Er zijn veel restaurants die op heerlijke wijze de vangst van de dag opdienen. Crayfish is bijzonder populair. Tip: meng je dan onder de locals bij de Forodhani Gardens. Hier is, erg goedkoop, de heerlijkste vis te halen. 

Dag 24: Zanzibar naar Dar es Salaam
In de middag brengt de veerboot je terug naar het vasteland bij Dar es Salaam. Helaas is de tijd aangebroken om adressen uit te wisselen met je reisgenoten, want hier eindigt je reis. 

Dag 25: Dar es Salaam naar Iringa
Je reist verder richting het zuiden. Het doel is Iringa. Onderweg passeer je Mikumi National Park en terwijl je er doorheen reist, zul je veel wilde dieren langs de kant van de weg zien. Overnachten doe je vandaag op een plek die onder Afrika-reizigers bekend is vanwege de heerlijke douches die er zijn en de Amarula Hot Chocolates die ze er serveren! 

Dag 26, 27en 28: Iringa naar Lake Malawi
Vandaag krijg je een nieuwe stempel in je paspoort gezet, die van Malawi. Door de prachtige Tukuyu thee- en bananenplantages reis richting Malawi, "The Warm Heart of Africa". Bij Songwe steek je de grens over. De oppervlakte van Malawi wordt maar liefst door 20% in beslag genomen door het schitterende Lake Malawi. Deze dagen reis je langs de westelijke zijde van het meer en je stopt bij diverse baaien en stranden. 

Je kunt deze dagen doorbrengen met locals. Vraag ze je bijvoorbeeld het spelletje "bao" te leren. Je kunt ook heerlijk ontspannen bij de rustige stranden of lekker zwemmen in het kristalheldere water van Lake Malawi. Breng ook zeker wat tijd door met het verkennen van de kustlijn van Lake Malawi en je zult lokale vissers hun vangst binnen zien halen, gebruikmakend van traditionele vistechnieken. 's Nachts zul je de lichtjes op het meer van hun boten nog kunnen waarnemen. Langs de oever van Lake Malawi kun je op meerdere plekken optionele excursies en activiteiten boeken, zoals watersporten, paardrijden, snorkelen of een bezoek aan een lokaal dorpje of schooltje. Neem even contact met ons op om hier meer informatie over te krijgen. 

Dag 29: Lake Malawi naar Chipata
Houd je paspoort wederom in de aanslag, want je passeert weer een grens. Ditmaal die van Zambia.

Dag 30: Chipata naar South Luangwa National Park
In het oosten van Zambia ligt het South Luangwa National Park. South Luangwa National Park bestaat sinds 1938 als een game reserve en in 1972 is het uitgeroepen tot een national park. Het beslaat nu maar liefst 9000 km2! South Luangwa National Park is een paradijs voor de safari-liefhebber, want er komen veel giraffes, buffels en olifanten voor. In de Luangwa rivier vind je tevens veel krokodillen en nijlpaarden. Vandaag ga je op safari door het South Luangwa National Park. 

Dag 31: South Luangwa National Park naar oostelijk Zambia
Terwijl je vandaag koers zet naar het zuiden passeer je het rurale en landelijke deel van Zambia dat in de jaren '60 profiteerde van de kopermijnbouw die hier plaatsvond. Nadat de kopermijnbouw instortte, was het land praktisch failliet. Dankzij buitenlandse investeringen begint Zambia op te krabbelen en de tekenen daarvan zul je vandaag onderweg her en der tegenkomen. 

Dag 32: Oostelijk Zambia naar Livingstone
Vandaag ga je nog verder naar het zuiden. Het doel vandaag is om Livingstone te bereiken, waar je de "Mosi-oa-Tunya", ("The Smoke that Thunders") vindt. Dit is een van de Seven Natural Wonders of the World en eenmaal aangekomen zul je snel beseffen waarom dat zo is. Dit is de grootste waterval ter wereld; 1700 meter breed en 100 meter hoog. Een bezoek aan de Victoria Falls mag op geen enkele Afrika-safari ontbreken! Je kunt de Victoria Watervallen vanaf het Mosi-oa-Tuny National Park in Zambia bekijken en vele indrukwekkende foto's nemen. Als je wilt, dit is optioneel, kun je vanavond een sunset bootcruise maken over de Zambezi rivier. 

Dag 33: Livingstone naar Chobe National Park in Botswana
Tot ziens Zambia, hallo Botswana! De Kazangula Ferry brengt je Botswana in. Nadat je de grensformaliteiten voltooid hebt reis je verder naar Kasane, een dorpje op de oever van de Chobe River. De Chobe Rivier vormt de grens tussen Botswana, Zambia en Namibië en de belbangrijkste waterbron voor het Chobe National Park. na de lunch heb je tijd vrij om even te ontspannen. Aan het einde van de middag ga je op "Chobe National Park Overnight Mobile excursion" - een overnachting in de wildernis van Chobe National Park! Chobe National Park is Botswana's nummer 1 safari park en geliefd vanwege de grote aantallen olifanten die er leven. In de middag ga je op zoek naar wilde dieren. De nacht breng je door midden in de wildernis met de geluiden van wilde dieren om je heen! Houd op je safari door het Chobe National Park je ogen open voor de zeldzame Sable and Roan Antelope. De volgende ochtend ga je 's ochtends vroeg nogmaals op safari. 

Dag 34: Chobe National Park naar Victoria Falls
Deze dag van je reis kun je invullen zoals je zelf wilt. Je reist naar de Victoria Falls. Ongetwijfeld had je voor aanvang van deze reis het plan opgevat om die te bezichtigen. Dan kun je dat vandaag doen. Of je boekt voor vandaag een van de vele optionele activiteiten die je hier kunt doen. Als je wilt kunnen we je daarbij helpen.

Enkele van de excursies die je in Victoria Falls kunt doen: safari op een olifant, safari te paard, een bezoek aan een krokodillenboerderij, bungee jumpen vanaf de Victoria Falls brug, golfen, in een helicopter of micro-flight vliegen boven de Falls of raften.

Het stadje Victoria Falls is, logischerwijs, vernoemd naar de watervallen - een World Heritage site. Het dorpje Victoria Falls is omsloten door Victoria Falls National Park. De plek waar je verblijft ligt in het centrum van Victoria Falls, zodat alle excursies op loopafstand te boeken zijn. Net als de vele restaurantjes waar je heen kunt gaan.Het is ongeveer 20 minuutjes lopen naar de ingang van Victoria Falls National Park, waar je "Mosi-oa-Tunya" (The Smoke that Thunders) kunt bewonderen, iets dat je zeker gedaan moet hebben! 

Dag 35 en 36: Victoria Falls
Wellicht ben je gisteren nog niet toegekomen om alle activiteiten te doen je wilde doen. Er is in Vic Falls ook zoveel te zien en te beleven, naast natuurlijk de Victoria Watervallen. Deze dag, en ook morgen, kun je besteden zoals je zelf wilt.

Dag 37 Victoria Falls naar Chobe National Park
We reizen opnieuw het Chobe National Park in. De Chobe Rivier vormt de grens tussen Botswana, Zambia en Namibië en de belbangrijkste waterbron voor het Chobe National Park. na de lunch heb je tijd vrij om even te ontspannen. Aan het einde van de middag ga je op "Chobe National Park Overnight Mobile excursion" - een overnachting in de wildernis van Chobe National Park! Chobe National Park is Botswana's nummer 1 safari park en geliefd vanwege de grote aantallen olifanten die er leven. In de middag ga je op zoek naar wilde dieren. De nacht breng je door midden in de wildernis met de geluiden van wilde dieren om je heen! Houd op je safari door het Chobe National Park je ogen open voor de zeldzame Sable and Roan Antelope. De volgende ochtend ga je 's ochtends vroeg nogmaals op safari. 

Dag 38: Chobe National Park
Vandaag heb je een vrije dag. 

Dag 39: Chobe National Park naar Maun
Je reist richting het westen naar Maun, een stadje aan de oevers van de Chobe River. De Chobe Rivier vormt de natuurlijke grens tussen Botswana, Namibië en Zambia. Het water uit deze rivier is de grootste waterbron voor de Okavango Delta. Vanuit de plek waar we verblijven kun je olifanten, nijlpaarden en vele vogelsoorten waarnemen. Ook is hier een uitzichtpunt voor de mooiste zonsondergang die je ooit gezien hebt! Maun is het vertrekpunt waar we ons voorbereiden op de excursie de Okavango Delta in. Dit betekent dat we voldoende eten en water inslaan voor 2 dagen in de Okavango Delta. Tip: neem een kleiner rugzakje (een "day pack") mee voor deze excursie. De reisleider zal je precies vertellen wat je moet inpakken voor de Delta.

Dag 40: Maun naar de Okavango Delta
De komende 3 dagen en 2 nachten trek je met behulp van een mokoro de Okavango Delta in. Deze excursie is inbegrepen in de reissom. Je staat vandaag vroeg op om naar Maun te gaan. Vanuit Maun is het nog een paar uur rijden om bij de "mokoro poler station" aan te komen. Dit is de vertrekplaats de Okavango Delta in. Terwijl je naar de vertrekplaats rijdt zul je veel dorpjes tegenkomen. Vaak bestaat zo'n dorpje uit slechts een paar familie's die nog leven op een manier zoals ze dat hier al honderden jaren doen. Sommige dorpjes in de Okavango Delta zijn zo afgelegen, dat ze alleen per mokoro bereikbaar zijn. Mokoro's zijn uitgeholde, platte boomstammen. De poler staat op de achterkant en duwt de mokoro door de nauwe kanaaltjes en geultjes die samen de Delta vormen. Na een paar uur varen door de Delta kom je aan bij je kamp en in de middag gaan we op wandelsafari. 

Wees er op voorbereid dat je kampeert in de wildernis en dat er geen toilet- of douchefaciliteiten zijn. Dit is echt back to basic! 

Dag 41: Okavango Delta
Een rustig dagje. Je hebt vandaag de kans om even bij te komen en van de omgeving te genieten. Je kunt op wandelsafari gaan, gaan zwemmen of proberen zelf een mokoro te besturen! Tijdens het heetst van de dag rusten we en is er tijd genoeg om te ontspannen, een goed boek te lezen, of neem de tijd om eens goed met de Okavango Delta-gidsen te spreken over hun cultuur en levensstijl. 

Dag 42: Okavango Delta naar Maun
's Ochtends maak je nog een laatste wandelsafari en daarna ga je terug naar Maun. Eenmaal aangekomen in Maun kun je (als je dat wilt, dit is een optionele activiteit) een vlucht maken boven de Okavango Delta. In een piepklein vliegtuigje vlieg je dan een uur over het immens grote gebied waar je de afgelopen dagen doorgebracht hebt. 

Dag 43: Maun naar Divundu 
Je krijgt er een stempel bij in je paspoort vandaag, die van Namibië. We reizen langs de Kavango River naar het zuidelijk tot we Diviundu bereiken.

Dag 44: Divundu naar Etosha National Park
Het Etosha National Park is Namibië's nummer 1 natuur- en wildpark. Het park is maar liefst 22,700 vierkante kilometer in oppervlakte. Je trekt dit immens grote park in en houd je ogen open voor de grote verscheidenheid aan wilde dieren die in dit park leven. Na de lunch, als het een beetje afgekoeld is, breng je de rest van de dag door met het op safari gaan in het zuidelijk gedeelte van het park. Deze safari van vandaag is een activiteit die in het activiteitenpakket zit. Je verblijft vannacht net buiten het park, slechts 10 kilometer van Anderson Gate verwijderd. Voordat het eten geserveerd wordt kun je nog even snel een verfrissende duik in het zwembad nemen. Er is een gezellige bar aanwezig waar je een avond kut doorbrengen. 

Dag 45: Etosha National Park
Vandaag ga je opnieuw op safari door Etosha. Kijk goed rond je om zoveel mogelijk zoogdieren, repitielen en volgens voor je cameralens te krijgen. Je zult tijdens je safari merken dat, terwijl de begroeiing veranderd, je ook andere wilde dieren te zien krijgt. Zo heeft elk gedeelte van het park zijn eigen diersoorten. Na een intesieve dag van safari, heb je een rustige avond in het kamp in het noorden van het park bij Namutoni. Na het diner, als het duister geworden is, kun je naar een waterhole gaan. Als je stil bent zul je zien dat op luttele meters afstand van je vandaan wilde dieren komen drinken. 

Dag 46: Etosha National Park Area
Deze dag verlaat je het Etosha National Park en reis je richting het zuiden van Namibië.

Dag 47: Etosha National Park naar Brandberg
Ook deze dag leg je flink wat kilometers af. Je reist verder naar het zuiden van Namibië richting Brandberg. 

Dag 48: Brandberg naar Swakopmund
Na vertrek uit Brandberg bereik je de "Matterhorn van Namibië" - de Spitzkoppe Mountains. Deze maar liefst 1728 hoge rots is een van Namibië's markante highlights. Voor de San-stam is het al eeuwenlang een heilige plaats. Je hebt hier de tijd om de omgeving te verkennen, de rotsschilderingen te bekijken of van de omgeving te genieten. Na je bezoek aan Spitzkoppe zet je koers naar je volgende bestemming: Swakopmund, een oud-Duitse nederzetting.

Dag 49: Swakopmund
Swakopmund heeft een aantal prima koffiebarretjes, restaurants en cafe's. Er is ook een mooi strand, een interessant museum en een aquarium. Of je boekt nog een optionele activiteit, er valt namelijk heel veel te doen in Swakopmund "Africa's adrenaline capital". Wil je hulp bij het vastleggen van een activiteit? We kunnen skydiven, quadbiken, sandboarden en vele andere activiteiten voor je regelen.

Mogelijk dat een aantal reizigers de tour hier verlaten en dat er weer nieuwe personen bijkomen.

Dag 50 en 51: Swakopmund naar Sesriem
Je verlaat Swakopmund om op weg te gaan naar Walvis Bay, Namibië's industriestad. Aangekomen bij Walvis Bay trek je de woestijn van Namibië in. Het Namib-Naukluft Park is een van de oudste woestijnen ter wereld. Je verblijft bij Sesriem, een fantastische plek om de woestijn van Namibië in al zijn diversiteit te ervaren. Op een klein afstandje van Sesriem ligt de Sossusvlei, een plek omgeven door zandduinen die tot de hoogste ter wereld behoren. Het is een pittige klim van 300 meter naar de top van Dune 45. Eenmaal aangekomen bij de top van Dune 45 zul je zien dat je zweetdruppels het allemaal waard geweest zijn, want het uitzicht over de woestijn is echt adembenemend mooi! De middad breng je door tussen de zandduinen en Deadvlei. 

Dag 52: Sesriem naar de Fish River Canyon
Vandaag wissel je de sereniteit van de duinen in voor de Fish River Canyon. Dit is de tweede grootste canyon ter wereld en meet maar liefst 27 kilometer wijd en is 550 meter diep! Via een weg aan de oostkant van de canyon kun je op meerdere plaatsen de spectaculaire Fish River Canyon goed zien. 

Dag 53: Fish River Canyon naar de Gariep River
Deze ochtend ga je op een kano-trip van een halve dag. Deze excursie is inbegrepen in de reissom. Per kano peddel je over de Gariep River. Tijdens het peddelen geniet je met volle teugen van de schitterende omgeving en de vele vogelsoorten die je tijdens het kanoën spot. Op de plek waar je vanavond verblijft hebben ze een erg gezellige bar, dus het avondprogramma is ook geregeld!

Dag 54: Orange River naar Cederberg
Je reist verder naar het zuiden door de Namaqualand-regio. Elk voorjaar (de herfstmaanden bij ons in Nederland en Vlaanderen) is het hier een grote bloemenpracht van miljoenen bloemen die in bloei staan. Dat zou je waarschijnlijk niet verwachten als je er tijdens de herfst of wintermaanden doorheen rijdt. In het kleine stadje Springbok slaan we proviand in.

Dag 55: Cederberg naar Kaapstad
Tot ziens Cederberg area en hallo Kaapstad! Door de Piekenierskloof bereik je de Kaapgebieden waar Zuid-Afrika's wijnen vandaan komen. Kaapstad komt in zicht en het eerste dat je van de Mother City te zien krijgt is de Tafelberg. Eenmaal aangekomen in Kaapstad check je in in een van Kaapstad's populairste hostels (deze overnachting is bij de reissom inbegrepen) en ga je op een township tour in en rond Kaapstad. Na de township tour word je teruggebracht naar je hostel. 

Dag 56: Kaapstad
Na het ontbijt is je reis van Nairobi door Kaapstad helaas afgelopen. Vergeet geen emailadressen uit te wisselen met alle nieuwe vrienden die je ongetwijfeld aan deze reis overgehouden hebt. 

Zoals je ongetwijfeld weet is Kaapstad een schitterende stad, een van de mooiste ter wereld. Als je agenda het toelaat raden we je aan een paar dagen in Kaapstad te blijven voor je weer terugvlieg naar huis. Uiteraard kunnen we je helpen bij het inplannen van een paar dagen Kaapstad.

Vertrekdatum Aankomstdatum
26-05-2019 20-07-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
09-06-2019 03-08-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
23-06-2019 17-08-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
07-07-2019 31-08-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
21-07-2019 14-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
04-08-2019 28-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
18-08-2019 12-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
01-09-2019 26-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
15-09-2019 09-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
29-09-2019 23-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
13-10-2019 07-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
27-10-2019 21-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
10-11-2019 04-01-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
24-11-2019 18-01-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
08-12-2019 01-02-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
22-12-2019 15-02-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 2,755.00
Gorilla permit: € 650.00
+ Betaling ter plaatse, per persoon $ 2,600.00

Maximaal aantal personen: 24
Vertreklocatie: Nairobi
Aankomstlocatie: Kaapstad
Reisduur: 56 dagen
Reistype: Kampeerreis
Routerichting: Zuidelijke route
Highlights tijdens deze reis:
 • Chobe National Park
 • Dune 45
 • Etosha National Park
 • Gorilla-trek
 • Kaapstad
 • Masai Mara
 • Ngorongoro Crater
 • Okavango Delta
 • Serengeti National Park
 • Sossusvlei
 • South Luangwa National Park
 • Victoria Falls
 • Zanzibar
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Botswana
 • Kenia
 • Malawi
 • Namibië
 • Oeganda
 • Tanzania
 • Zambia
 • Zimbabwe
 • Zuid-Afrika
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Een Zuid-Afrikaanse touroperator
Reizen van 2 maanden door Afrika
Aantal dagen:
56
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 2,755.00
Gorilla permit:
€ 650.00
Bijdrage Calamiteitenfonds:
€ 2.50
Bijdrage garantiefonds GGTO:

Totaalprijs:
+ Betaling ter plaatse, per persoon
$ 2,600.00