Reizen tussen Zuid-Afrika en Tanzania

Verzorgde rondreis van Dar es Salaam naar Johannesburg - Accommodatiereis

Vaar door de Okavango Delta

Verzorgde rondreis van Dar es Salaam naar Johannesburg

Deze 20-daagse rondreis kun je 2 richtingen op maken. De noordelijke route leidt van Johannesburg naar Dar es Salaam en de zuidelijke route leidt in omgekeerde richting van Dar es Salaam naar Johannesburg. Tijdens deze rondreis doe je Zuid-Afrika, Zimbabwe, Botswana, Zambia, Malawi en Tanzania aan. 

De Okavango Delta in Botswana

In een internationaal gezelschap van maximaal 18 personen in de leeftijd van 20 – 55 jaar ga je per "mokoro" (een uitgeholde boomstam) op safari in de Okavango Delta in Botswana. Botswana is recent door Lonely Planet uitgeroepen tot dé bestemming die je gezien moet hebben en dat is met namen vanwege de Okavango Delta. 

Victoria Falls in Zimbabwe

De groepsreis door Afrika vervolgt naar de Victoria Falls in Zimbabwe; terecht recentelijk gekozen tot een van de nieuwe UNESCO wereldwonderen. Per boot zul je tijdens de zonsondergang vanaf de Chobe River spelende en badende olifanten zien in het Chobe National Park in Botswana. 

Safari in het South Luangwa National Park, Lake Malawi en Tanzania

Je vervolgt je reis richting Zambia waar je in een open 4x4 safari jeep meerdere safari's maakt door Zambia's beste safaripark: het South Luangwa National Park. Halverwege je reis, aangekomen in Malawi, rust je uit aan de oevers van het kristalheldere water van Lake Malawi. Dit is even heerlijk bijkomen van alle Afrika-indrukken die je opgedaan hebt. In Tanzania nemen de Bushmen je mee hun wereld in waar ze je leren overleven in de Afrikaanse wildernis. Onderweg overnacht je in wildparken onder heldere sterrenhemels en beleef je het wilde Afrikaanse continent op haar puurst!

Hoogtepunten van deze groepsreis door oost-Afrika:

 • De Okavango Delta is een gigantisch groot deltagebied waarin veel olifanten en nijlpaarden leven;
 • De vele spelende en wassende olifanten en kleine olifantjes in Chobe National Park die je tijdens een zonsondergangscruise zult zien blijven je altijd bij;
 • Victoria Falls; miljoenen en miljoenen liters water storten hier elke minuut de Zambezi rivier in. Een machtig schouwspel!
 • Wandel door Lusaka, een typtisch Afrikaanse miljoenenstad. Op elke straathoek verbaas je je over de geuren en de chaos. Bijzonder om even rond te lopen.
 • Het South Luangwa National Park doet niets onder voor het beroemdere Kruger National Park in Zuid-Afrika. Tijdens je verblijf in dit park maak je meerdere safari's.
 • Aan de oevers van Lake Malawi is heerlijk bijkomen van bijvoorbeeld Lusaka.

Meer informatie over de accommodaties:

Je overnacht tijdens deze reis in eenvoudige, maar comfortabele en hygiënisch chalets en lodges. De accommodaties laten zich vergelijken met wat we in Nederland/Vlaanderen 2- á 3-sterrenaccommodaties zouden noemen. Tijdens de ene overnachting deel je toilet- en douchefaciliteiten, terwijl de andere accommodatie en-suite badkamers heeft. Op aanvraag kunnen we per dag een overzicht van de accommodaties sturen.

In de reissom is het volgende inbegrepen:

Accommodatie in comfortabele tweepersoonstenten of lodges en hotels, maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving.

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souveniers, fooien, etc.

Wat is het activiteitenpakket?

Het activiteitenpakket zijn een aantal “essentiële” activiteiten en excursies, volgens ons onmisbaar tijdens deze reis. Jij denkt daar wellicht anders over. Je kunt deze activiteiten direct al boeken, of je boekt ze ter plaatse tijdens je reis. Je vindt hier meer informatie over het activiteitenpakket. Het activiteitenpakket voor deze reis is als volgt:

 • Bush walk met een local van de San-stam
 • Kampeerereis: excursie van 2 dagen in de Okavango Delta
 • Accommodatiereis: excursie van 3 dagen in de Okavango Delta
 • Bootcruise over de Chobe rivier in Chobe National Park
 • Een safari door de Okavango Delta
 • Entreeprijs tot Victoria Falls National Park
 • Een safari in het South Luangwa National Park tijdens zonsondergang
 • Een safari in Mikumi National Park

Het reisprogramma van deze reis
Hieronder vind je het volledige reisprogramma van deze reis. Let op: een reisprogramma kan door de uitvoerende touroperator aangepast worden en het reisprogramma hieronder is enkel een vertaling. Het originele reisprogramma van deze reis is hier na te lezen

Dag 1: Mikumi National Park
We laten onze vrienden uit Dar es Salaam weer achter ons en zetten koerst naar het Mikumi National Park. Mikumi National Park is het thuis voor veel leeuwen, zebra’s, wildebeesten, impala’s, buffels en olifanten. ‘s Middags kun je een optionele game drive doen in Mikumi National Park

Dag 2: Iringa
Vandaag ga je op safari in het Mikumi National Park. Tegen het einde van de middag kom je aan in het zuiden van Tanzania. 

Activiteitenpakket: een safari in Mikumi National Park

Dag 3: Lake Malawi 
We doen een nieuw land aan; Malawi. Je reist naar Ngala Beach en als het een beetje meezit kun je vandaag nog snorkelen en zwemmen in Lake Malawi. 

Dag 4, 5 en 6: Lake Malawi 
De middag, en de twee volgende dagen, rusten we uit bij aan de oevers van Lake Malawi. Hier kun je of even bijkomen van de afgelopen week, of een van de vele optionele activiteiten doen, zoals watersporten en paardrijden. Een local zal ons tentenkamp komen bezoeken en ons meenemen zijn/haar dorp in om te laten zien hoe iemand in Malawi leeft.

Je kunt deze deze dagen meerdere optionele activiteiten doen. Als je wilt, kun je ‘s ochtends op en city tour (optioneel) van 2 uur door Lilongwe. Of een “Slave Trade & Historical Tour”. Je leert hoe in vroeger tijden de slavenhandel georganiseerd werd en welke impact dit had op de lokale bevolking.

Dag 7: South Luangwa National Park 
Vroeg in de ochtend rijden we naar een textielfabriek in Chipata. Deze fabriek zorgt voor veel werkgelegenheid in de regio. Daarna vervolg je je weg naar het South Luangwa National Park waar we de komende twee nachten doorbrengen op de oevers van de Luangwa rivier. Vanuit je tent zul je hier nijlpaarden en andere dieren in het water zien. In de middag genieten we van een zonsondergang excursie in het South Luangwa National Park.

Dag 8: South Luangwa National Park 
‘s Ochtends kun je opnieuw op safari in het South Luangwa National Park. Het park staat bekend om de vele luipaarden en nijlpaarden die er leven. Na de lunch, die inbegrepen is in de reissom, brengen we een bezoek aan een stam die een textielproject runt en aan een lokaal dorpje.

Activiteitenpakket: een safari in het South Luangwa National Park tijdens zonsondergang
Optionele activiteiten: extra safari ‘s ochtends en een safariwandeling.

Dag 9: Petauke
De volgende dag van onze reis brengt ons in Petauke. Dit is het centrum van de katoenindustrie. Als je het leuk vindt kun je je verdiepen in de kleurrijke katoencreaties die uit dit gebied komen. 

Dag 10: Eureka
Eureka is een belangrijk knooppunt tussen Lusaka en Malawi. De "Great East Roads" leiden door landelijk Zambia tussen de Luangwa River en Lusaka. De route die je vandaag aflegd is bezaaid met kleine dorpjes en boerderijtjes - het landschap is een schril contrast met het landschap dat je thuis gewend bent. 

Dag 11: Zimbabwe – Victoria Falls 
Bij aankomst in het stadje Victoria Falls hebben we de tijd om wat activiteiten voor morgen te boeken. 

Dag 12: Victoria Falls 
Vandaag is er tijd om gezamenlijk de activiteiten doen je die gisteren geboekt hebt. Je kunt hier heel veel spannende en relaxende activiteiten doen, zoals bungee jumpen, een wandeling met leeuwen maken, een safari op een olifant, of een heerlijke pedicure of manicure krijgen!
Natuurlijk breng je deze dag ook een bezoek aan de wereldberoemde Victoria watervallen; het water valt met miljoenen kubieke liters per seconde tegelijk 100 meter naar beneden!

Activiteitenpakket: entreeprijs tot Victoria Falls National Park
Optionele activiteiten: raften, bungy jumpen, olifanten excursie, een leeuwenwandeling, paardrijden, uit eten gaan, etc.

Dag 13: Kasane – Chobe National Park 
We vervolgen onze reis naar Kasane, gelegen aan de Chobe rivier. Hier aangekomen ga je eerst in een 4x4 op safari door het Chobe National Park. Aan het einde van de middag, tijdens zonsondergang, ga je het water op van de Chobe rivier door met een cruise. We zullen ongetwijfeld weer veel wild zien!

Activiteitenpakket: safari door Chobe National Park en een bootcruise over de Chobe rivier in Chobe National Park

Dag 14: Kasane - Nata
's Ochtends vroeg laat je Kasane achter je. De reis brengt je vandaag in Nata. Als je wilt kun je in de middag een optionele excursie naar de Makgadigadi Pans maken. De avond gebruik je om je voor te bereiden op de trip naar de Okavango Delta. 

Dag 15 en 16: Nata – Okavango Delta 
Deze twee dagen geniet je van het beste dat de natuur je te bieden heeft! We maken wandelingen om het wild van dichtbij te bekijken en we ontdekken de Delta met een mokoro boot; een uitgehouwde boomstam. De Okavango Delta is ‘s wereld grootste binnenlandse delta. De rivieren die naar de Okavango Delta leiden komen niet in uit in zee en irrigeren op deze manier 15,000 vierkante kilometer van de Kalahari woestijn. Dit is een spectaculaire en onvergetelijke ervaring, zeker omdat de wilde dieren hier nog niet aan mensen gewend zijn!

Kies je voor de accommodatiereis, dan word je per vliegtuigje in de Delta ingevlogen. Als je de kampeerreis maakt, dan ga je per mokoro de Okavango Delta in.

Activiteitenpakket: twee- of driedaagse excursie in de Okavango Delta.

Dag 17: Okavango Delta - Maun
Je hebt ongetwijfeld genoten van de afgelopen dagen in de Okavango Delta. Vandaag reis je naar Maun, een stadje net buiten de Delta. 

Dag 18: Maun naar Central Kalahari 
's Ochtends kun je een optionele vlucht maken boven de Okavango Delta in een klein vliegtuigje. De Peri Peri Reizen-truck brengt ons vandaag naar Ghanzi, gelegen in Central Kalahari. 

Dag 19: Central Kalahari naar Kang
Na de luch nemen een paar locals van de San-stam je mee op een bush walk. Ze leren je hun geheim: hoe zij overleven in de Kalahari Desert. De San zijn een nomadenstam en zijn jagers en verzamelaars met een rijke kennis van planten en dieren. 's Avonds trakteren ze je op een voorstelling over hun cultuur. 

Activiteitenpakket: Bush walk met een local van de San-stam

Dag 20: Johannesburg naar Kang 
Via de Trans-Kalahari highway reis je naar Johannesburg. Helaas komt hier je reis ten einde.

Vertrekdatum Aankomstdatum
24-08-2018 12-09-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
04-09-2018 23-09-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
08-09-2018 27-09-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
14-09-2018 03-10-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
25-09-2018 14-10-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
05-10-2018 24-10-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
16-10-2018 04-11-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
20-10-2018 08-11-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
26-10-2018 14-11-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
06-11-2018 25-11-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
16-11-2018 05-12-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
27-11-2018 16-12-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
01-12-2018 20-12-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
07-12-2018 26-12-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
18-12-2018 06-01-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
07-02-2019 26-02-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
21-02-2019 12-03-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
07-03-2019 26-03-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
14-03-2019 02-04-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
21-03-2019 09-04-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
04-04-2019 23-04-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
18-04-2019 07-05-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
25-04-2019 14-05-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
02-05-2019 21-05-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
16-05-2019 04-06-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
30-05-2019 18-06-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
06-06-2019 25-06-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
13-06-2019 02-07-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
27-06-2019 16-07-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
11-07-2019 30-07-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
18-07-2019 06-08-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
25-07-2019 13-08-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
08-08-2019 27-08-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
22-08-2019 10-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
29-08-2019 17-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
05-09-2019 24-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
19-09-2019 08-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
03-10-2019 22-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
10-10-2019 29-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
17-10-2019 05-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
31-10-2019 19-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
14-11-2019 03-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
21-11-2019 10-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
28-11-2019 17-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
12-12-2019 31-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 2,291.49
Activiteitenpakket: € 1,196.00
Eenpersoonstoeslag: € 502.00

Maximaal aantal personen: 20
Vertreklocatie: Dar es Salaam
Aankomstlocatie: Johannesburg
Reisduur: 20 dagen
Reistype: Accommodatiereis
Routerichting: Zuidelijke route
Highlights tijdens deze reis:
 • Chobe National Park
 • Okavango Delta
 • South Luangwa National Park
 • Victoria Falls
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Botswana
 • Malawi
 • Tanzania
 • Zambia
 • Zimbabwe
 • Zuid-Afrika
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Nomad Adventure Tours
Reizen tussen Zuid-Afrika en Tanzania
Aantal dagen:
20
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 2,291.49
Activiteitenpakket:
€ 1,196.00
Eenpersoonstoeslag:
€ 502.00

Totaalprijs: