Reizen tussen Zuid-Afrika en Kenia

Kampeerreis van Nairobi naar Johannesburg (budget) - Kampeerreis

Zebra's spotten in South Luangwa National Park

Kampeerreis van Nairobi naar Johannesburg (budget)

Laat je tablet en telefoon thuis, pak je backpack in en zorg dat het SD-kaartje van je camera leeg is. De komende 37 dagen reis je in een overlanding truck samen met 23 anderen (niet alleen Nederlanders/Vlamingen) door maar liefst 7 Afrikaanse landen. Je reist van Nairobi in Kenia naar Johannesburg in Zuid-Afrika op ontdekkingstocht ("overlanding tour") door Kenia, Tanzania, Malawi, Zambia, Zimbabwe, Botswana en Zuid-Afrika. Onderweg kampeer je, waardoor je ook met een klein budget, tóch goedkoop door Afrika kunt reizen.

Goedkoop en duurzaam reizen door Afrika

Om een reis van 37 dagen betaalbaar te houden is jouw inzet en participatie nodig. Er moet onderweg veel werk verzet worden en je moet wel de bereidheid hebben even de mouwen op te stropen. 's Ochtends moet het kampvuur even opnieuw opgestookt worden voor het ontbijt, er moeten op de lokale markt inkopen gedaan worden voor de braai 's avonds, er moet hout gesprokkeld worden voor het nieuwe kampvuur en je zet zelf je koepeltent op. Help je mee? Zo houden we de kosten laag. 

Tijdens je kampeerreis van Nairobi naar Johannesburg proberen we het eten voor onderweg zoveel mogelijk lokaal in te kopen. Ook zul je regelmatig in contact komen met locals die je op optionele excursies mee willen nemen, om je meer over hun natuur, cultuur en tradities te houden. Zo ben jij niet de enige die profijt heeft van je reis, maar ook de lokale bevolking. 

Bezienswaardigheden van deze kampeerreis van Nairobi naar Johannesburg:

 • Je hebt op Discovery Channel of National Geographich vast de schitterende beelden van de wildebeestmigratie gezien. Duizenden en nog eens duizenden wildebeesten en zebra's die zich in de Masai River storten, terwijl krokodillen geduldig loerend wachten, "waiting for the kill". Dat fenomeen vindt plaats in het Masai Mara National Park en daar ga je heen tijdens deze reis;
 • Het Serengeti National Park is nog zo'n wereldberoemd wildpark, geliefd vanwege de schitterende safari's die er te maken zijn. We nemen je mee op kampeerexcursie in de Serengeti en de Ngorongoro Crater om de Big 5 te zien;
 • Op Zanzibar, het tropische eiland voor de kust van Tanzania, kun je heerlijk bijkomen van alle indrukken die je tijdens de safari's opgedaan hebt. Geniet van de witte stranden en het helderblauwe water;
 • Nog niet klaar met relaxen op Zanzibar? Geen nood, je reist verder door Oost-Afrika op weg naar Malawi. In Malawi breng je een paar ontspannen dagen door aan het meer dat het grootste deel van het land beslaat; Lake Malawi.
 • Ook de adrenaline-junkies komen tijdens deze reis aan hun trekken: de Victoria Falls wachten op je. De entreeprijs tot Victoria Falls National Park is inbegrepen bij de reissom en, net als ontdekker David Livingstone eeuwen geleden, zul je met open mond de natuurkracht van deze watervallen ervaren. Je kunt hier in een microflight vliegen boven de Victoria Watervallen of een bungee jump maken;
 • Dwars door Botswana stroomt de Chobe River. In het Chobe National Park maak je tijdens de zonsondergang een sunset cruise. Neem jij een koud biertje of wijntje mee? Dan zorgen wij er voor dat jij kunt genieten van kleine olifantjes die aan de oever lekker in de rivier aan het spelen zijn;
 • Venetië ken je. Op dezelfde manier (per boot met een poler) kun je in Botswana de Okavango Delta in. Een paar dagen heel basic midden in de natuur kamperen omgeven door nijlpaarden en olifanten;
 • Ook een safari in het Krugerpark, Zuid-Afrika's # 1 safaripark, mag natuurlijk niet ontbreken op een reis van Nairobi naar Johannesburg. De rangers die meegaan doen hun best ervoor te zorgen dat jij de Big 5 ziet;
 • Via de Panorama Route, met highlights als de Three Rondavels en God's Window; kom je uiteindelijk in Johannesburg aan. 

Je vindt het dagprogramma onder de tab "Reisbeschrijving".

Waar en hoe je overnacht tijdens deze kampeerreis:

Je overnacht in een tweepersoonstent die je opzet op toegewezen kampeerplaatsen. Op deze kampeerplaatsen zijn (gedeelde) toilet- en douchefaciliteiten aanwezig. De koepeltenten zijn voorzien van een ingebouwd muskietennet. Je hebt de tenten binnen 10 minuten opgebouwd, afgebroken en weer in de truck opgeslagen. Je slaapt op matrasjes die ongeveer 5 centimeter dik zijn. Je moet zelf voor je slaapzak zorgen.

De betaling ter plaatse

De betaling ter plaatse is een onderdeel van de kostprijs van je reis. Het wordt onder andere gebruikt om je maaltijden en excursies van te betalen. Uitgebreidere informatie over de betaling ter plaatse kun je hier lezen.

In de reissom is het volgende inbegrepen:

Accommodatie in comfortabele tweepersoonstenten (koepeltenten), maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving. Houd er rekening mee dat de betaling ter plaatse in contanten voldaan moet worden op de pre-departure meeting die gehouden wordt om 17:00 op de dag voor vertrek. 

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souveniers, fooien, etc

Dag 1: Nairobi naar Masai Mara
Je laat de drukte van Nairobi achter je. Al snel trek je het hooggebergte van de spectaculaire Great Rift Valley in. Onderweg stop je enkele plaatsen die je prachtige uitzichten geven. Na een paar uur reizen kom je aan in de Rift Valley: Masai-gebied. Je zult enkelen al tegenkomen aan de kant van de weg. Vaak hoeden ze hun kudde koeien of schapen. Via het kleine stadje Narok kom je uiteindelijk aan het einde van de middag aan op je verblijfplaats. De verblijfplaats van vandaag kijkt op tegen de Meguarra Hills. Het riviertje waar je vlak naast verblijft vormt de natuurlijke grens met het Masai Mara National Reserve. Hier ga je morgen naar toe! 

Dag 2: Masai Mara National Park
Zodra de zon zich laat zien pak je je boeltje op om richting het Masai Mara Reserve te gaan. Dit National Park staat bekend als oost-Afrika's mooiste National Reserve en is beroemd vanwege de grote varatie aan diersoorten die er leven. Je kent vast de Annual Migration van Discovery Channel, waarbij meer dan een miljoen wildebeest, zebra's en gazelle's de Serengeti oversteken richting het Masai Mara Reserve. De beste periode om een bezoek te brengen aan het Masai Mara National Park is tussen juli en oktober, als de grote kuddes hier van het verse gras grazen. Omdat er tussen en juli en oktober zoveel zebra's, wildebeest en antilopes zijn, zijn er ook veel jachtdieren. Wil je een leeuwin tijdens de jacht in actie zien, dan is je kans daarop het grootst tijdens deze maanden. 

Vandaag ga je op safari door een sectie van het park, op zoek naar de Big 5: de olifant, de neushoorn, de buffel, de leeuw en de luipaard. Daarna kun je een bezoek je brengen aan een Masai Manyatta: een hut van klei, waarin de Masai nog steeds op traditionele wijze leven. 

Dag 3: Masai Mara naar Lake Nakuru National Park
Tijdens de derde dag van je reis door Kenia en Tanzania reis je door richting het Lake Nakuru National Park. Je overnacht bij EAMO. Dit staat voor "East African Mission Organisation" en hier kun je praten en vooral ook spelen met lokale kinderen. Zorg dat je wat bij je hebt om uit te delen, maar neem geen snoepl mee. Deel liever iets waar uit de kinderen iets aan hebben, zoals schriftjes en pennen.

Dag 4: Lake Nakuru National Park
Lake Nakuru is beroemd vanwege de duizenden en duizenden flamingo's die er leven. Er zijn er zoveel (mits de waterstand goed is) dat de horizon een roze gloed afgeeft. Dit park is oorspronkelijk bedoeld om de populatie zwarte en witte neushoorns te doen groeien, dus deze dag ga je op safari het Lake Nakuru Park in op zoek naar deze neushoorns. Maar je komt vast ook olifanten, luipaarden, buffels en nijlpaarden tegen. 

Dag 5: Kisii/Kericho
Nadat je een lekker ontbijt achter de kiezen hebt verlaat je Lake Nakuru weer en ga je richting Kisii/Kericho. Er zijn veel theeplantages in dit gebied, de omgeving is erg groen en erg mooi om doorheen te reizen. De stadjes waar je doorheen draaien puur op de thee die ze verkopen; leuk om tijdens de stops onderweg wat van in te slaan voor thuis?

Dag 6: Musoma
Vandaag passeer je de grens met Tanzania, haal je paspoort maar te voorschijn dus. Afrika's grootste meer, sowieso een van de grootste meren ter wereld, Lake Victoria, is waar je vandaag verblijft. Je slaapt aan de oevers van Lake Victoria in het vissersdorpje Musoma. 

Dag 7: Serengeti National Park
Nadat we in Musoma boodschappen gedaan hebben voor de komende dagen, reis je verder richting het Serengeti National Park. Hier kom je rond lunchtijd aan. Het Masai-woord "Serengeti" betekent zoveel als eindeloze vlakten. Deze eindeloze vlakten zijn beroemd vanwege de enorme concentratie wilde dieren die er leven. En natuurlijk ook vanwege de jaarlijkse migratie van de miljoenen wildebeest en gazelles. Je reist door het westelijk gedeelte van het park dat minder druk is dan andere delen. Dit vergroot de kans om leeuwen en jachtluipaarden te zien. De verblijfplaats ligt in het centrum van het park en is een "bush camp". Er zijn geen toilet- of douchefaciliteitein, je bent dus aangewezen op je eigen vindingrijkheid. Het is bijzonder om midden in de Afrikaanse bush te slapen terwijl je om je heen de nachtdieren tot leven hoort komen. In de ochtend ga je opnieuw op safari door de Serengeti. 

Dag 8: Safari door het Serengeti National Park
Deze hele dag ben je op safari door het Serengeti National Park. Ondertussen reis je naar de Ngorongoro Crater. 

Dag 9: Ngorongoro Crater
's Ochtendsvroeg vertrek je richting het Ngorongoro Conservation Area. Dit gebied is bijzonder rijk aan wilde dieren. Ooit was dit een gigantisch grote actieve vulkaan, waardoor het nu bijzonder vruchtbare grond is met veel grasland dat wilde dieren aantrekt. Open savanne's, acacia-bossen, zout- en zoetwater meren; de Ngorongoro Crater wordt terecht ook wel een miniatuur "Tuin van Eden" genoemd. Ook de zeer zeldzame Black Rhino komt voor in dit UNESCO Werelderfgoed. In de middag reis je richting Arusha. 

Dag 10: Arusha naar Pangani
Help je deze ochtend even mee om proviand in te slaan in Arusha? Na deze boodschappen reis je verder richting Dar es Salaam. Onderweg passeer je Moshi. Moshi ligt aan de voet van de Kilimanjaro, Afrika's hoogste berg. Vanuit Moshi worden Mount Kilimanjaro beklimming georganiseerd en, als de weergoden even meewerken, kun je van hier de beroemde Kilimanjaro en de besneeuwde piek zien. Al reizend richting Dar es Salaam passeer je de sisal-plantages van The Usambara en Para Mountain. Leuk weetje: hoe worden dartboards van gemaakt. Overnachten doe je vandaag op een hele mooie plek tussen de bergen, halverwege Arusha en Dar es Salaam. 

Dag 11: Pangani naar Dar es Salaam
De reis voert je verder richting Dar es Salaam. Je nadert de warme Indische Oceaan en dat zie je aan de vegetatie die groener en tropischer wordt. Vandaag moet je je een beetje instellen op files, want het kan erg druk zijn met verkeer dat, net als ons, Dar es Salaam in wil. Maar kijk rustig naar buiten terwijl je de voorsteden van Dar es Salaam passeert en geniet van alles wat je ziet onderweg; de kleurrijke winkeltjes met soms humoristische "catch phrases". Al rijdend trekt Dar es Salaam, en alle hektiek en drukte die daarbij hoort, aan je voorbij. Bij aankomst in Dar es Salaam ga je naar een heerlijke plek aan zee. Vanhieruit vertrek je morgen naar Zanzibar. 

Dag 12: Dar es Salaam naar Zanzibar

Let op: Je dient voor de komende dagen zelf voor je maaltijden op Zanzibar te regelen. Dit zijn dus bijkomende kosten die niet in de reissom inbegrepen zijn. Uit ervaring weten we dat de meeste reizigers Zanzibar op hun eigen hun eigen manier willen ontdekken. De ene reiziger wil het streed food eten, de ander wil liever vis eten van een van de vismarkten om Zanzibar op die manier te ervaren. Om die reden hebben we er voor gekozen dit niet standaard op te nemen en jou hierin vrij te laten om Zanzibar in te vullen zoals jij wilt. Hulp nodig hierbij? Uiteraard helpen we je graag!

Dag 13 en 14: Zanzibar
Een veerboot neemt je van Dar es Salaam naar "Spice Island", waar je de keuze hebt om de komende 3 nachten te verblijven. Let er op dat het streng verboden is om foto's te nemen van de veerboot en dat er pittige boetes worden uitgedeeld aan overtreders. 

Zanzibar staat bol van de interessante geschiedenis. Het eiland was een van de belangrijkste vertrekpunten voor oost-Afrikaanse ontdekkingsreizigers, op zoek naar nieuw land. Daardoor is Zanzibar een interessante mix geworden van Afrikaanse, Aziatische en Arabische invloeden. De stille straatjes van het oude Stone Town doen Arabisch aan, met Medina-achtige winkeltjes en Sultan-achtige paleizen die gefinancierd zijn met slaven- en ivoorhandel.

Zanzibar is beroemd vanwege de specerijen en een excursie naar een specerij-plantage is dan ook zeker een aanrader. Andere mogelijkheden zijn tripjes naar de schitterende stranden en de gigantische schildpadden van Prison Island. Of wat dacht je van duiken bij Nungwe of gaan vissen in een traditionele dhow? Ook leuk: oude brommers huren om de geïsoleerde uithoeken van het eiland te ontdekken. 

Zanzibar is een paradijs voor liefhebbers van zeevruchten. Er zijn veel restaurants die op heerlijke wijze de vangst van de dag opdienen. Crayfish is bijzonder populair. Tip: meng je dan onder de locals bij de Forodhani Gardens. Hier is, erg goedkoop, de heerlijkste vis te halen. 

Dag 15: Zanzibar naar Dar es Salaam
In de middag brengt de veerboot je terug naar het vasteland bij Dar es Salaam. 

Dag 16: Dar es Salaam naar Iringa
Je reist verder richting het zuiden. Het doel is Iringa. Onderweg passeer je Mikumi National Park en terwijl je er doorheen reist, zul je veel wilde dieren langs de kant van de weg zien. Overnachten doe je vandaag op een plek die onder Afrika-reizigers bekend is vanwege de heerlijke douches die er zijn en de Amarula Hot Chocolates die ze er serveren! 

Dag 17, 18 en 19: Iringa naar Lake Malawi
Vandaag krijg je een nieuwe stempel in je paspoort gezet, die van Malawi. Door de prachtige Tukuyu thee- en bananenplantages reis richting Malawi, "The Warm Heart of Africa". Bij Songwe steek je de grens over. De oppervlakte van Malawi wordt maar liefst door 20% in beslag genomen door het schitterende Lake Malawi. Deze dagen reis je langs de westelijke zijde van het meer en je stopt bij diverse baaien en stranden. 

Je kunt deze dagen doorbrengen met locals. Vraag ze je bijvoorbeeld het spelletje "bao" te leren. Je kunt ook heerlijk ontspannen bij de rustige stranden of lekker zwemmen in het kristalheldere water van Lake Malawi. Breng ook zeker wat tijd door met het verkennen van de kustlijn van Lake Malawi en je zult lokale vissers hun vangst binnen zien halen, gebruikmakend van traditionele vistechnieken. 's Nachts zul je de lichtjes op het meer van hun boten nog kunnen waarnemen. Langs de oever van Lake Malawi kun je op meerdere plekken optionele excursies en activiteiten boeken, zoals watersporten, paardrijden, snorkelen of een bezoek aan een lokaal dorpje of schooltje. Neem even contact met ons op om hier meer informatie over te krijgen. 

Dag 20: Lake Malawi naar Chipata
Houd je paspoort wederom in de aanslag, want je passeert weer een grens. Ditmaal die van Zambia.

Dag 21: Chipata naar South Luangwa National Park
In het oosten van Zambia ligt het South Luangwa National Park. South Luangwa National Park bestaat sinds 1938 als een game reserve en in 1972 is het uitgeroepen tot een national park. Het beslaat nu maar liefst 9000 km2! South Luangwa National Park is een paradijs voor de safari-liefhebber, want er komen veel giraffes, buffels en olifanten voor. In de Luangwa rivier vind je tevens veel krokodillen en nijlpaarden. Vandaag ga je op safari door het South Luangwa National Park. 

Dag 22: South Luangwa National Park naar oostelijk Zambia
Terwijl je vandaag koers zet naar het zuiden passeer je het rurale en landelijke deel van Zambia dat in de jaren '60 profiteerde van de kopermijnbouw die hier plaatsvond. Nadat de kopermijnbouw instortte, was het land praktisch failliet. Dankzij buitenlandse investeringen begint Zambia op te krabbelen en de tekenen daarvan zul je vandaag onderweg her en der tegenkomen. 

Dag 23: Oostelijk Zambia naar Livingstone
Vandaag ga je nog verder naar het zuiden. Het doel vandaag is om Livingstone te bereiken, waar je de "Mosi-oa-Tunya", ("The Smoke that Thunders") vindt. Dit is een van de Seven Natural Wonders of the World en eenmaal aangekomen zul je snel beseffen waarom dat zo is. Dit is de grootste waterval ter wereld; 1700 meter breed en 100 meter hoog. Een bezoek aan de Victoria Falls mag op geen enkele Afrika-safari ontbreken! Je kunt de Victoria Watervallen vanaf het Mosi-oa-Tuny National Park in Zambia bekijken en vele indrukwekkende foto's nemen. Als je wilt, dit is optioneel, kun je vanavond een sunset bootcruise maken over de Zambezi rivier. 

Dag 24: Livingstone naar Chobe National Park in Botswana
Tot ziens Zambia, hallo Botswana! De Kazangula Ferry brengt je Botswana in. Nadat je de grensformaliteiten voltooid hebt reis je verder naar Kasane, een dorpje op de oever van de Chobe River. De Chobe Rivier vormt de grens tussen Botswana, Zambia en Namibië en de belbangrijkste waterbron voor het Chobe National Park. na de lunch heb je tijd vrij om even te ontspannen. Aan het einde van de middag ga je op "Chobe National Park Overnight Mobile excursion" - een overnachting in de wildernis van Chobe National Park! Chobe National Park is Botswana's nummer 1 safari park en geliefd vanwege de grote aantallen olifanten die er leven. In de middag ga je op zoek naar wilde dieren. De nacht breng je door midden in de wildernis met de geluiden van wilde dieren om je heen! Houd op je safari door het Chobe National Park je ogen open voor de zeldzame Sable and Roan Antelope. De volgende ochtend ga je 's ochtends vroeg nogmaals op safari. 

Dag 25: Chobe National Park naar Victoria Falls
Deze dag van je reis kun je invullen zoals je zelf wilt. Je reist naar de Victoria Falls. Ongetwijfeld had je voor aanvang van deze reis het plan opgevat om die te bezichtigen. Dan kun je dat vandaag doen. Of je boekt voor vandaag een van de vele optionele activiteiten die je hier kunt doen. Als je wilt kunnen we je daarbij helpen.

Enkele van de excursies die je in Victoria Falls kunt doen: safari op een olifant, safari te paard, een bezoek aan een krokodillenboerderij, bungee jumpen vanaf de Victoria Falls brug, golfen, in een helicopter of micro-flight vliegen boven de Falls of raften.

Het stadje Victoria Falls is, logischerwijs, vernoemd naar de watervallen - een World Heritage site. Het dorpje Victoria Falls is omsloten door Victoria Falls National Park. De plek waar je verblijft ligt in het centrum van Victoria Falls, zodat alle excursies op loopafstand te boeken zijn. Net als de vele restaurantjes waar je heen kunt gaan.Het is ongeveer 20 minuutjes lopen naar de ingang van Victoria Falls National Park, waar je "Mosi-oa-Tunya" (The Smoke that Thunders) kunt bewonderen, iets dat je zeker gedaan moet hebben! 

Dag 26 en 27: Victoria Falls
Wellicht ben je gisteren nog niet toegekomen om alle activiteiten te doen je wilde doen. Er is in Vic Falls ook zoveel te zien en te beleven, naast natuurlijk de Victoria Watervallen. Deze dag, en ook morgen, kun je besteden zoals je zelf wilt.

Dag 28 Victoria Falls naar Chobe National Park
We reizen opnieuw het Chobe National Park in. De Chobe Rivier vormt de grens tussen Botswana, Zambia en Namibië en de belbangrijkste waterbron voor het Chobe National Park. na de lunch heb je tijd vrij om even te ontspannen. Aan het einde van de middag ga je op "Chobe National Park Overnight Mobile excursion" - een overnachting in de wildernis van Chobe National Park! Chobe National Park is Botswana's nummer 1 safari park en geliefd vanwege de grote aantallen olifanten die er leven. In de middag ga je op zoek naar wilde dieren. De nacht breng je door midden in de wildernis met de geluiden van wilde dieren om je heen! Houd op je safari door het Chobe National Park je ogen open voor de zeldzame Sable and Roan Antelope. De volgende ochtend ga je 's ochtends vroeg nogmaals op safari. 

Dag 29: Chobe National Park
Vandaag heb je een vrije dag. 

Dag 30: Chobe National Park naar Maun
Je reist richting het westen naar Maun, een stadje aan de oevers van de Chobe River. De Chobe Rivier vormt de natuurlijke grens tussen Botswana, Namibië en Zambia. Het water uit deze rivier is de grootste waterbron voor de Okavango Delta. Vanuit de plek waar we verblijven kun je olifanten, nijlpaarden en vele vogelsoorten waarnemen. Ook is hier een uitzichtpunt voor de mooiste zonsondergang die je ooit gezien hebt! Maun is het vertrekpunt waar we ons voorbereiden op de excursie de Okavango Delta in. Dit betekent dat we voldoende eten en water inslaan voor 2 dagen in de Okavango Delta. Tip: neem een kleiner rugzakje (een "day pack") mee voor deze excursie. De reisleider zal je precies vertellen wat je moet inpakken voor de Delta.

Dag 31: Maun naar de Okavango Delta
De komende 3 dagen en 2 nachten trek je met behulp van een mokoro de Okavango Delta in. Deze excursie is inbegrepen in de reissom. Je staat vandaag vroeg op om naar Maun te gaan. Vanuit Maun is het nog een paar uur rijden om bij de "mokoro poler station" aan te komen. Dit is de vertrekplaats de Okavango Delta in. Terwijl je naar de vertrekplaats rijdt zul je veel dorpjes tegenkomen. Vaak bestaat zo'n dorpje uit slechts een paar familie's die nog leven op een manier zoals ze dat hier al honderden jaren doen. Sommige dorpjes in de Okavango Delta zijn zo afgelegen, dat ze alleen per mokoro bereikbaar zijn. Mokoro's zijn uitgeholde, platte boomstammen. De poler staat op de achterkant en duwt de mokoro door de nauwe kanaaltjes en geultjes die samen de Delta vormen. Na een paar uur varen door de Delta kom je aan bij je kamp en in de middag gaan we op wandelsafari. 

Wees er op voorbereid dat je kampeert in de wildernis en dat er geen toilet- of douchefaciliteiten zijn. Dit is echt back to basic! 

Dag 32: Okavango Delta
Een rustig dagje. Je hebt vandaag de kans om even bij te komen en van de omgeving te genieten. Je kunt op wandelsafari gaan, gaan zwemmen of proberen zelf een mokoro te besturen! Tijdens het heetst van de dag rusten we en is er tijd genoeg om te ontspannen, een goed boek te lezen, of neem de tijd om eens goed met de Okavango Delta-gidsen te spreken over hun cultuur en levensstijl. 

Dag 33: Okavango Delta naar Maun
'
s Ochtends maak je nog een laatste wandelsafari en daarna ga je terug naar Maun. Eenmaal aangekomen in Maun kun je (als je dat wilt, dit is een optionele activiteit) een vlucht maken boven de Okavango Delta. In een piepklein vliegtuigje vlieg je dan een uur over het immens grote gebied waar je de afgelopen dagen doorgebracht hebt. 

Dag 34: Palapye naar Blydepoort
Deze ochtend trek je Zuid-Afrika binnen, op weg naar de Blyde River Canyon. De plek waar je vandaag verblijft is vlakbij de Canyon op een hele bijzondere plaats. De Blyde Rivier stroomt door de canyon en is maar liefst 26 kilometer lang en gemiddeld 800 meter diep. Terwijl de meeste canyons dor en droog zijn, is deze canyon erg groen met veel begroeiing. De belangrijkste stops vandaag zijn bij de 3 Rondavels en Gods Window. Gods Window biedt schitterende uitzichten over de canyon. 

Dag 35: Blydepoort naar Nkambeni Camp
Vandaag leg je de Panorama Route. De Panorama Route is samen met de Tuinroute, of Garden Route, Zuid-Afrika's mooiste route om over te rijden. De natuur is prachtig hier! Je reist door het kleine stadje Graskop op weg naar het Kruger National Park. Je overnacht in het Krugerpark zelf. 

Dag 36: Safari in het Kruger National Park
Vandaag ga je op safari in een van 's werelds meest beroemdste safari-parken: het Kruger National Park. Het Krugerpark is ruim 19.000 vierkante kilometer groot, het is dus maar goed dat er een ervaren ranger meegaat die de Big 5 weet op te sporen. Het Krugerpark is geliefd vanwege de vele wilde dieren die er leven; maar liefst 146 soorten zoogdieren, 500 vogelsoorten, 114 reptielensoorten en 49 vissoorten. Je safari door het Krugerpark voert langs de hoofdwegen en onderweg maak je meerdere stops op kampeerterreinen. Je kunt upgraden naar een speciale safari-truck met grotere ramen, bespreek dit met je reisleider. 

Dag 37: Nkambeni Camp naar Johannesburg
Na het ontbijt is het helaas tijd om naar je eindbestemming van deze reis te gaan: Egoli, "the place of gold"; oftewel Johannesburg. Bij aankomst in Johannesburg laden we de overlanding truck uit en helaas is dan je reis van Nairobi naar Johannesburg ten einde gekomen.

Vertrekdatum Aankomstdatum
10-09-2019 16-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
08-10-2019 13-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
05-11-2019 11-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
03-12-2019 08-01-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
31-12-2019 05-02-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
28-01-2020 04-03-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
25-02-2020 01-04-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
24-03-2020 29-04-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
21-04-2020 27-05-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
19-05-2020 24-06-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
16-06-2020 22-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
14-07-2020 19-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
11-08-2020 16-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
08-09-2020 14-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
06-10-2020 11-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
03-11-2020 09-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
01-12-2020 06-01-2021 Informeer naar de beschikbaarheid
29-12-2020 03-02-2021 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 3,007.00
Okavango Delta upgrade: € 155.00
+ Betaling ter plaatse, per persoon $ 2,680.00

Maximaal aantal personen: 24
Vertreklocatie: Nairobi
Aankomstlocatie: Johannesburg
Reisduur: 37 dagen
Reistype: Kampeerreis
Routerichting: Zuidelijke route
Highlights tijdens deze reis:
 • Chobe National Park
 • Johannesburg
 • Krugerpark
 • Masai Mara
 • Ngorongoro Crater
 • Okavango Delta
 • Panorama Route
 • Serengeti National Park
 • South Luangwa National Park
 • Victoria Falls
 • Zanzibar
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Botswana
 • Kenia
 • Malawi
 • Tanzania
 • Zambia
 • Zimbabwe
 • Zuid-Afrika
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Een Zuid-Afrikaanse touroperator
Reizen tussen Zuid-Afrika en Kenia
Aantal dagen:
37
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 3,007.00
Okavango Delta upgrade:
€ 155.00
Bijdrage Calamiteitenfonds:
€ 2.50
Bijdrage garantiefonds GGTO:

Totaalprijs:
+ Betaling ter plaatse, per persoon
$ 2,680.00