Reizen tussen Zuid-Afrika en Kenia

Reis van Nairobi naar Kaapstad (budget) - Kampeerreis

Je uitzicht bij Lake Malawi

Reis van Nairobi naar Kaapstad

Wil je Afrike beleven met een klein budget en zoek je een goedkope reis van Nairobi naar Kaapstad? Dit is de reis voor jou! Steek het volledige Afrikaanse continent over in 42 dagen tijd! Stap in Nairobi op in een overland truck samen met maximaal 24 andere reizigers van over de hele wereld. De voertaal tijdens deze reis is Engels en de reisbegeleiding is ook Engelstalig. De komende 6 weken maak je meerdere safari's door de mooiste wildparken, kom je oog in oog te staan met de Big 5 en zul je zonverbrand en als doorgewinterde Afrika-explorer in Kaapstad in Zuid-Afrika aankomen. 

Overlanding tour van Kenia naar Zuid-Afrika

Begin je reis in de hoofdstad van Kenia, Nairobi. Vervolgens steek je de eindeloze vlakten en savanne's van Tanzania over om uiteindelijk via de witte stranden van Zanzibar in Nairobi aan te komen. Vervolg je overlanding tour van Kenia naar Zuid-Afrika richting Malawi, "the warm heart of Africa".  Via het South Luangwa National Park in Zambia, een onderschatte parel onder de safari-parken, en de Victoria Falls in Zimbabwe doe je alle bezienswaardigheden in Namibië aan. Je reis eindigt in de mooiste stad van van Zuid-Afrika, en misschien wel van heel Afrika, Kaapstad. . 

Hoogtepunten van deze groepsreis dwars door Afrika:

 • De eindeloze lege vlakten van Tanzania worden nooit saai, vanwege de schitterende landschappen en het vele wild dat aan je cameralens voorbij trekt. Een safari op de Serengeti is de kers of de taart van je reis door Tanzania;
 • Kom bij van alle safari-indrukken en reiservaringen tijdens een paar dagen totaal ontspannen op het tropische en vibrerende Zanzibar
 • Lake Malawi biedt een paar dagen rust om bij te komen van de ontdekkingsreis dwars door Afrika;
 • Bewonder kleine olifanten die spelen in de Chobe River in het Chobe National Park in Botswana;
 • Bungee jump van de Victoria Falls of zwem in Devils Pool aan de Zambiaanse kant van de Victoria Falls;
 • Leer wat overleven is tijdens een paar dagen basic kamperen in de Okavango Delta in Botswana;
 • Spot de Big 5 tijdens een safari in het Etosha National Park;
 • Je trekt diep de woestijn van Namibië in en komt op plekken waar het al jarenlang niet geregend heeft, zoals Sossusvlei, Deadvlei en Sesriem. Je waagt je aan de beklimming van Dune 45 en geniet van het uitzicht van de grootste zandduinen ter wereld die zo de Atlantische Oceaan inlopen;
 • Gaap in de onwerkelijke diepten van 's werelds tweede grootste canyon, de Fish River Canyon;
 • Je sluit je reis af in Kaapstad waar je de minder mooie kant van deze stad ontdekt tijdens een township tour.

Onder de tab "Reisbeschrijving" vind je een uitgebreide reisbeschrijving.

Waar en hoe je overnacht tijdens deze kampeerreis:

Je overnacht in een tweepersoonstent die je opzet op toegewezen kampeerplaatsen. Op deze kampeerplaatsen zijn (gedeelde) toilet- en douchefaciliteiten aanwezig. De koepeltenten zijn voorzien van een ingebouwd muskietennet. Je hebt de tenten binnen 10 minuten opgebouwd, afgebroken en weer in de truck opgeslagen. Je slaapt op matrasjes die ongeveer 5 centimeter dik zijn. Je moet zelf voor je slaapzak zorgen.

De betaling ter plaatse

De betaling ter plaatse is een onderdeel van de kostprijs van je reis. Het wordt onder andere gebruikt om je maaltijden en excursies van te betalen. Uitgebreidere informatie over de betaling ter plaatse kun je hier lezen.

In de reissom is het volgende inbegrepen:

Accommodatie in comfortabele tweepersoonstenten (koepeltenten), maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving. Houd er rekening mee dat de betaling ter plaatse in contanten voldaan moet worden op de pre-departure meeting die gehouden wordt om 17:00 op de dag voor vertrek. 

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souveniers, fooien, etc.

Dag 1: Nairobi naar Arusha
Nairobi verdwijnt langzaam achter je terwijl je richting het zuiden van Kenia reist, naar de grens met Tanzania. Je gaat bij Namanga de grens met Tanzania over. Deze nacht overnacht je bij Meserani, net buiten Arusha. Morgen begin je aan de optionele excursie naar de Serengeti en de Ngorongoro Crater. 

Dag 2: Arusha naar Karatu
's Ochtends breng je een bezoek aan het Meserani Reptile Park en het Masai Cultural Museum. Vanaf je verblijfplaats is het slechts een paar minuutjes lopen naar een kunstgallerij waar de iconische Tinga Tinga schilderijen verkocht worden - een mooi soevenier voor thuis. Na deze culturele ochtend maak je je klaar om de Serengeti in te gaan. De Serengeti is, samen met de Ngorongoro Crater, de ultieme plek in Afrika om op safari te gaan. 

Je verlaat het kamp via het Masai stadje Mtu Wa Mbu. Vandaaruit reis je richting de Rift Valley richting het hoger geleden dorpje Karatu. Karatu biedt je prachtige uitzichten over de omgeving en de graanboerderijen die hier te vinden zijn. Je zult je camera volschieten met schitterende panoramafoto's! De nacht breng je door op een hele aangenaam kamp in Karatu. 

Dag 3: Karutu naar Ngorongoro Crater en Serengeti National Park
's Ochtendsvroeg vertrek je richting het Ngorongoro Conservation Area. Dit gebied is bijzonder rijk aan wilde dieren. Ooit was dit een gigantisch grote actieve vulkaan, waardoor het nu bijzonder vruchtbare grond is met veel grasland dat wilde dieren aantrekt. Open savanne's, acacia-bossen, zout- en zoetwater meren; de Ngorongoro Crater wordt terecht ook wel een miniatuur "Tuin van Eden" genoemd. Ook de zeer zeldzame Black Rhino komt voor in dit UNESCO Werelderfgoed. unflooded caldera in the world. Comprising of open savannahs, acacia forests and both soda and fresh water lakes, the Ngorongoro Crater is truly a miniature ‘Garden of Eden’. This World Heritage Site boasts some of the best game viewing in Africa – including the elusive Black Rhino.

Na de safari in de Ngorongoro Crater, reis je naar de Seregeti voor een safari. Hier kom je rond lunchtijd aan. Het Masai-woord "Serengeti" betekent zoveel als eindeloze vlakten. Deze eindeloze vlakten zijn beroemd vanwege de enorme concentratie wilde dieren die er leven. En natuurlijk ook vanwege de jaarlijkse migratie van de miljoenen wildebeest en gazelles. Je reist door het westelijk gedeelte van het park dat minder druk is dan andere delen. Dit vergroot de kans om leeuwen en jachtluipaarden te zien. De verblijfplaats ligt in het centrum van het park en is een "bush camp". Er zijn geen toilet- of douchefaciliteitein, je bent dus aangewezen op je eigen vindingrijkheid. Het is bijzonder om midden in de Afrikaanse bush te slapen terwijl je om je heen de nachtdieren tot leven hoort komen. In de ochtend ga je opnieuw op safari door de Serengeti. 

Dag 4: Serengeti National Park naar Arusha
Met een beetje mazzel zie je vandaag de Big 5,want 's ochtends ga je nogmaals op safari door de Serengeti. Tijdens de safari begeef je je terug richting Arusha, langs de Crater. Je brengt de avond in Arusha door, verhalen delend over de safari door de Serengeti van de afgelopen dagen.

Dag 5: Arusha naar Pangani
Help je deze ochtend even mee om proviand in te slaan in Arusha? Na deze boodschappen reis je verder richting Dar es Salaam. Onderweg passeer je Moshi. Moshi ligt aan de voet van de Kilimanjaro, Afrika's hoogste berg. Vanuit Moshi worden Mount Kilimanjaro beklimming georganiseerd en, als de weergoden even meewerken, kun je van hier de beroemde Kilimanjaro en de besneeuwde piek zien. Al reizend richting Dar es Salaam passeer je de sisal-plantages van The Usambara en Para Mountain. Leuk weetje: hoe worden dartboards van gemaakt. Overnachten doe je vandaag op een hele mooie plek tussen de bergen, halverwege Arusha en Dar es Salaam. 

Dag 6: Pangani naar Dar es Salaam
De reis voert je verder richting Dar es Salaam. Je nadert de warme Indische Oceaan en dat zie je aan de vegetatie die groener en tropischer wordt. Vandaag moet je je een beetje instellen op files, want het kan erg druk zijn met verkeer dat, net als ons, Dar es Salaam in wil. Maar kijk rustig naar buiten terwijl je de voorsteden van Dar es Salaam passeert en geniet van alles wat je ziet onderweg; de kleurrijke winkeltjes met soms humoristische "catch phrases". Al rijdend trekt Dar es Salaam, en alle hektiek en drukte die daarbij hoort, aan je voorbij. Bij aankomst in Dar es Salaam ga je naar een heerlijke plek aan zee. Vanhieruit vertrek je morgen naar Zanzibar. 

Dag 7: Dar es Salaam naar Zanzibar

Let op: Je dient voor de komende dagen zelf voor je maaltijden op Zanzibar te regelen. Dit zijn dus bijkomende kosten die niet in de reissom inbegrepen zijn. Uit ervaring weten we dat de meeste reizigers Zanzibar op hun eigen hun eigen manier willen ontdekken. De ene reiziger wil het streed food eten, de ander wil liever vis eten van een van de vismarkten om Zanzibar op die manier te ervaren. Om die reden hebben we er voor gekozen dit niet standaard op te nemen en jou hierin vrij te laten om Zanzibar in te vullen zoals jij wilt. Hulp nodig hierbij? Uiteraard helpen we je graag! 

Dag 8 en 9: Zanzibar
Een veerboot neemt je van Dar es Salaam naar "Spice Island", waar je de keuze hebt om de komende 3 nachten te verblijven. Let er op dat het streng verboden is om foto's te nemen van de veerboot en dat er pittige boetes worden uitgedeeld aan overtreders. 

Zanzibar staat bol van de interessante geschiedenis. Het eiland was een van de belangrijkste vertrekpunten voor oost-Afrikaanse ontdekkingsreizigers, op zoek naar nieuw land. Daardoor is Zanzibar een interessante mix geworden van Afrikaanse, Aziatische en Arabische invloeden. De stille straatjes van het oude Stone Town doen Arabisch aan, met Medina-achtige winkeltjes en Sultan-achtige paleizen die gefinancierd zijn met slaven- en ivoorhandel.

Zanzibar is beroemd vanwege de specerijen en een excursie naar een specerij-plantage is dan ook zeker een aanrader. Andere mogelijkheden zijn tripjes naar de schitterende stranden en de gigantische schildpadden van Prison Island. Of wat dacht je van duiken bij Nungwe of gaan vissen in een traditionele dhow? Ook leuk: oude brommers huren om de geïsoleerde uithoeken van het eiland te ontdekken. 

Zanzibar is een paradijs voor liefhebbers van zeevruchten. Er zijn veel restaurants die op heerlijke wijze de vangst van de dag opdienen. Crayfish is bijzonder populair. Tip: meng je dan onder de locals bij de Forodhani Gardens. Hier is, erg goedkoop, de heerlijkste vis te halen. 

Dag 10: Zanzibar naar Dar es Salaam
In de middag brengt de veerboot je terug naar het vasteland bij Dar es Salaam.

Dag 11: Dar es Salaam naar Iringa
Je reist verder richting het zuiden. Het doel is Iringa. Onderweg passeer je Mikumi National Park en terwijl je er doorheen reist, zul je veel wilde dieren langs de kant van de weg zien. Overnachten doe je vandaag op een plek die onder Afrika-reizigers bekend is vanwege de heerlijke douches die er zijn en de Amarula Hot Chocolates die ze er serveren! 

Dag 12, 13 en 14: Iringa naar Lake Malawi
Vandaag krijg je een nieuwe stempel in je paspoort gezet, die van Malawi. Door de prachtige Tukuyu thee- en bananenplantages reis richting Malawi, "The Warm Heart of Africa". Bij Songwe steek je de grens over. De oppervlakte van Malawi wordt maar liefst door 20% in beslag genomen door het schitterende Lake Malawi. Deze dagen reis je langs de westelijke zijde van het meer en je stopt bij diverse baaien en stranden. 

Je kunt deze dagen doorbrengen met locals. Vraag ze je bijvoorbeeld het spelletje "bao" te leren. Je kunt ook heerlijk ontspannen bij de rustige stranden of lekker zwemmen in het kristalheldere water van Lake Malawi. Breng ook zeker wat tijd door met het verkennen van de kustlijn van Lake Malawi en je zult lokale vissers hun vangst binnen zien halen, gebruikmakend van traditionele vistechnieken. 's Nachts zul je de lichtjes op het meer van hun boten nog kunnen waarnemen. Langs de oever van Lake Malawi kun je op meerdere plekken optionele excursies en activiteiten boeken, zoals watersporten, paardrijden, snorkelen of een bezoek aan een lokaal dorpje of schooltje. Neem even contact met ons op om hier meer informatie over te krijgen. 

Dag 15: Lake Malawi naar Chipata
Houd je paspoort wederom in de aanslag, want je passeert weer een grens. Ditmaal die van Zambia.

Dag 16: Chipata naar South Luangwa National Park
In het oosten van Zambia ligt het South Luangwa National Park. South Luangwa National Park bestaat sinds 1938 als een game reserve en in 1972 is het uitgeroepen tot een national park. Het beslaat nu maar liefst 9000 km2! South Luangwa National Park is een paradijs voor de safari-liefhebber, want er komen veel giraffes, buffels en olifanten voor. In de Luangwa rivier vind je tevens veel krokodillen en nijlpaarden. Vandaag ga je op safari door het South Luangwa National Park. 

Dag 17: South Luangwa National Park naar oostelijk Zambia
Terwijl je vandaag koers zet naar het zuiden passeer je het rurale en landelijke deel van Zambia dat in de jaren '60 profiteerde van de kopermijnbouw die hier plaatsvond. Nadat de kopermijnbouw instortte, was het land praktisch failliet. Dankzij buitenlandse investeringen begint Zambia op te krabbelen en de tekenen daarvan zul je vandaag onderweg her en der tegenkomen. 

Dag 18: Oostelijk Zambia naar Livingstone
Vandaag ga je nog verder naar het zuiden. Het doel vandaag is om Livingstone te bereiken, waar je de "Mosi-oa-Tunya", ("The Smoke that Thunders") vindt. Dit is een van de Seven Natural Wonders of the World en eenmaal aangekomen zul je snel beseffen waarom dat zo is. Dit is de grootste waterval ter wereld; 1700 meter breed en 100 meter hoog. Een bezoek aan de Victoria Falls mag op geen enkele Afrika-safari ontbreken! Je kunt de Victoria Watervallen vanaf het Mosi-oa-Tuny National Park in Zambia bekijken en vele indrukwekkende foto's nemen. Als je wilt, dit is optioneel, kun je vanavond een sunset bootcruise maken over de Zambezi rivier. 

Dag 19: Livingstone naar Chobe National Park in Botswana
Tot ziens Zambia, hallo Botswana! De Kazangula Ferry brengt je Botswana in. Nadat je de grensformaliteiten voltooid hebt reis je verder naar Kasane, een dorpje op de oever van de Chobe River. De Chobe Rivier vormt de grens tussen Botswana, Zambia en Namibië en de belbangrijkste waterbron voor het Chobe National Park. na de lunch heb je tijd vrij om even te ontspannen. Aan het einde van de middag ga je op "Chobe National Park Overnight Mobile excursion" - een overnachting in de wildernis van Chobe National Park! Chobe National Park is Botswana's nummer 1 safari park en geliefd vanwege de grote aantallen olifanten die er leven. In de middag ga je op zoek naar wilde dieren. De nacht breng je door midden in de wildernis met de geluiden van wilde dieren om je heen! Houd op je safari door het Chobe National Park je ogen open voor de zeldzame Sable and Roan Antelope. De volgende ochtend ga je 's ochtends vroeg nogmaals op safari. 

Dag 20: Chobe National Park naar Victoria Falls
Deze dag van je reis kun je invullen zoals je zelf wilt. Je reist naar de Victoria Falls. Ongetwijfeld had je voor aanvang van deze reis het plan opgevat om die te bezichtigen. Dan kun je dat vandaag doen. Of je boekt voor vandaag een van de vele optionele activiteiten die je hier kunt doen. Als je wilt kunnen we je daarbij helpen.

Enkele van de excursies die je in Victoria Falls kunt doen: safari op een olifant, safari te paard, een bezoek aan een krokodillenboerderij, bungee jumpen vanaf de Victoria Falls brug, golfen, in een helicopter of micro-flight vliegen boven de Falls of raften.

Het stadje Victoria Falls is, logischerwijs, vernoemd naar de watervallen - een World Heritage site. Het dorpje Victoria Falls is omsloten door Victoria Falls National Park. De plek waar je verblijft ligt in het centrum van Victoria Falls, zodat alle excursies op loopafstand te boeken zijn. Net als de vele restaurantjes waar je heen kunt gaan.Het is ongeveer 20 minuutjes lopen naar de ingang van Victoria Falls National Park, waar je "Mosi-oa-Tunya" (The Smoke that Thunders) kunt bewonderen, iets dat je zeker gedaan moet hebben! 

Dag 21 en 22: Victoria Falls
Wellicht ben je gisteren nog niet toegekomen om alle activiteiten te doen je wilde doen. Er is in Vic Falls ook zoveel te zien en te beleven, naast natuurlijk de Victoria Watervallen. 

Dag 23: Victoria Falls naar Chobe National Park
Na het ontbijt steek je de grens met Botswana over en reis je naar Kasane. Aan de oevers van de Chobe River is je kamp. De Chobe River vormt een natuurlijke grens tussen Botswana, Namibië en Zambia. Chobe National Park is Botswana's beste safaripark, geliefd vanwege de grote aantallen olifanten die er leven. Het bijzondere aan de plek waar je overnacht, is dat je vanaf je accommodatie uitstekend olifanten en nijlpaarden kunt zien tijdens de zonsondergang.

Dag 24: Chobe National Park
Deze dag kun je rustig doorbrengen in het Chobe National Park.

Dag 25: Chobe National Park naar Maun
Vandaag sta je vroeg op. Je reist door het westelijk gedeelte van Chobe National Park richting Maun. Maun is de gateway naar de Okavango Delta. Vanuit Maun ga je de komende dagen de Okavango Delta ontdekken. Vanavond slaan we proviand voor 2 dagen en pak jij je tas voor de komende 2 dagen. Breng daarom op reis ook een kleiner tasje mee dat je kunt gebruiken voor deze korte excursie. Je reisleider brengt je op de hoogte wat je precies mee moet nemen en wat je kunt verwachten tijdens je safari door de Okavango Delta.

Dag 26: Maun naar de Okavango Delta
De Okavango Delta is een gigantisch watermassa. Het water heeft een al een lange weg afgelegd voor het in de Okavango Delta terecht komt. Vanaf het hooggebergte in Angola komt het hier in Botswana samen en vormt het de grootste binnenlandse delta ter wereld. De Okavango Delta is geliefd vanwege de grote variatie aan vogels en wilde dieren die hier komen en is uniek in zuidelijk Afrika.

De komende 3 dagen en 2 nachten ga je per mokoro (een uitgeholde boomstam, de traditionele manier van vervoer in de Delta) dit gebied in. Je staat vroeg op om vanuit Maun een paar uur te rijden richting het poler's station. Polers zijn degenen die je mokoro voortduwen door de Delta. Her en der in de Okavango Delta leven op afgelegen plekken mensen die alleen per mokoro bereikbaar zijn. Na een paar uur varen door de Delta vinden de polers een plek om het kamp op te slaan en daarna ga je voet op safari. Je zult merken dat het een hele bijzondere ervaring is om te voet zo dichtbij wilde dieren te komen!

Houd er rekening mee dat je in het wild verblijft en er dus geen toilet- en douchefaciliteiten zijn.

Dag 27: Okavango Delta
Er wacht je een dag van ontspannen en Delta-belevenissen. Je kunt vandaag zelf bepalen wat je gaat doen. Je kunt gaan zwemmen, op wandelsafari gaan, een cruise maken in een mokoro of zelf proberen een mokoro te besturen; het ziet er zo makkelijk uit... Maak ook eens de tijd vrij om kennis te maken met de polers, locals die in dit gebied leven. Ze vertellen je graag over hun roots.

Dag 28: Okavango Delta naar Maun
Deze laatste ochtend in de Okavango Delta kun je nog eenmaal op safari gaan voor je teruggaat naar Maun. Nadat je in Maun aangekomen bent, kun je (als je dat wilt, optioneel) een vluchtje maken in een klein vliegtuigje boven de Okavango Delta. Het kost iets, maar we raden het warm aan om te doen. Het verbreed je kijk op het bijzondere gebied en leert je dit unieke ecosysteem nog meer te waarderen.

Dag 29: Maun naar Divundu
Je reist langs de oevers van de Kavango River naar het noorden van Namibië. Deze nacht verblijf je op een bijzonder mooie plaats aan de rivierbank van de Kavang River. Zie hoe de zon in de rivier ondergaat en houd je ogen open voor grazende nijlpaarden.

Dag 30: Divundu naar Etosha National Park
Het Etosha National Park is Namibië's nummer 1 natuur- en wildpark. Het park is maar liefst 22,700 vierkante kilometer in oppervlakte. Je trekt dit immens grote park in en houd je ogen open voor de grote verscheidenheid aan wilde dieren die in dit park leven. Na de lunch, als het een beetje afgekoeld is, breng je de rest van de dag door met het op safari gaan in het zuidelijk gedeelte van het park. Deze safari van vandaag is een activiteit die in het activiteitenpakket zit. Je verblijft vannacht net buiten het park, slechts 10 kilometer van Anderson Gate verwijderd. Voordat het eten geserveerd wordt kun je nog even snel een verfrissende duik in het zwembad nemen. Er is een gezellige bar aanwezig waar je een avond kut doorbrengen. 

Dag 31: Etosha National Park
Vandaag ga je opnieuw op safari door Etosha. Kijk goed rond je om zoveel mogelijk zoogdieren, repitielen en volgens voor je cameralens te krijgen. Je zult tijdens je safari merken dat, terwijl de begroeiing veranderd, je ook andere wilde dieren te zien krijgt. Zo heeft elk gedeelte van het park zijn eigen diersoorten. Na een intesieve dag van safari, heb je een rustige avond in het kamp in het noorden van het park bij Namutoni. Na het diner, als het duister geworden is, kun je naar een waterhole gaan. Als je stil bent zul je zien dat op luttele meters afstand van je vandaan wilde dieren komen drinken. 

Dag 32: Etosha National Park Area
Deze dag reis je verder naar het zuiden.

Dag 33: Etosha National Park naar Brandberg
Je reist vandaag verder richting Brandberg. Als het een beetje meezit heb je vanmiddag nog de tijd om dit gebied te verkennen.

Dag 34: Brandberg naar Swakopmund
Na vertrek uit Brandberg bereik je de "Matterhorn van Namibië" - de Spitzkoppe Mountains. Deze maar liefst 1728 hoge rots is een van Namibië's markante highlights. Voor de San-stam is het al eeuwenlang een heilige plaats. Je hebt hier de tijd om de omgeving te verkennen, de rotsschilderingen te bekijken of van de omgeving te genieten. Na je bezoek aan Spitzkoppe zet je koers naar je volgende bestemming: Swakopmund.

Dag 35: Swakopmund
Swakopmund heeft een aantal prima koffiebarretjes, restaurants en cafe's. Er is ook een mooi strand, een interessant museum en een aquarium. Of je boekt nog een optionele activiteit. 

Dag 36 en 37: Swakopmund naar Sesriem
Je verlaat Swakopmund om op weg te gaan naar Walvis Bay, Namibië's industriestad. Aangekomen bij Walvis Bay trek je de woestijn van Namibië in. Het Namib-Naukluft Park is een van de oudste woestijnen ter wereld. Je verblijft bij Sesriem, een fantastische plek om de woestijn van Namibië in al zijn diversiteit te ervaren. Op een klein afstandje van Sesriem ligt de Sossusvlei, een plek omgeven door zandduinen die tot de hoogste ter wereld behoren. Het is een pittige klim van 300 meter naar de top van Dune 45. Eenmaal aangekomen bij de top van Dune 45 zul je zien dat je zweetdruppels het allemaal waard geweest zijn, want het uitzicht over de woestijn is echt adembenemend mooi! De middad breng je door tussen de zandduinen en Deadvlei. 

Dag 38: Sesriem naar de Fish River Canyon
Vandaag wissel je de sereniteit van de duinen in voor de Fish River Canyon. Dit is de tweede grootste canyon ter wereld en meet maar liefst 27 kilometer wijd en is 550 meter diep! Via een weg aan de oostkant van de canyon kun je op meerdere plaatsen de spectaculaire Fish River Canyon goed zien. 

Dag 39: Fish River Canyon naar de Gariep River
Deze ochtend ga je op een kano-trip van een halve dag. Deze excursie is inbegrepen in de reissom. Per kano peddel je over de Gariep River. Tijdens het peddelen geniet je met volle teugen van de schitterende omgeving en de vele vogelsoorten die je tijdens het kanoën spot. Op de plek waar je vanavond verblijft hebben ze een erg gezellige bar, dus het avondprogramma is ook geregeld!

Dag 40: Orange River naar Cederberg
Je reist verder naar het zuiden door de Namaqualand-regio. Elk voorjaar (de herfstmaanden bij ons in Nederland en Vlaanderen) is het hier een grote bloemenpracht van miljoenen bloemen die in bloei staan. Dat zou je waarschijnlijk niet verwachten als je er tijdens de herfst of wintermaanden doorheen rijdt. In het kleine stadje Springbok slaan we proviand in.

Dag 41: Cederberg naar Kaapstad
Tot ziens Cederberg area en hallo Kaapstad! Door de Piekenierskloof bereik je de Kaapgebieden waar Zuid-Afrika's wijnen vandaan komen. Kaapstad komt in zicht en het eerste dat je van de Mother City te zien krijgt is de Tafelberg. Eenmaal aangekomen in Kaapstad check je in in een van Kaapstad's populairste hostels (deze overnachting is bij de reissom inbegrepen) en ga je op een township tour in en rond Kaapstad. Na de township tour word je teruggebracht naar je hostel. 

Dag 42: Kaapstad
Na het ontbijt is je reis van Nairobi door Kaapstad helaas afgelopen. Vergeet geen emailadressen uit te wisselen met alle nieuwe vrienden die je ongetwijfeld aan deze reis overgehouden hebt. 

Zoals je ongetwijfeld weet is Kaapstad een schitterende stad, een van de mooiste ter wereld. Als je agenda het toelaat raden we je aan een paar dagen in Kaapstad te blijven voor je weer terugvlieg naar huis. Uiteraard kunnen we je helpen bij het inplannen van een paar dagen Kaapstad.

Vertrekdatum Aankomstdatum
01-09-2019 12-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
15-09-2019 26-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
29-09-2019 09-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
13-10-2019 23-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
27-10-2019 07-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
10-11-2019 21-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
24-11-2019 04-01-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
08-12-2019 18-01-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
22-12-2019 01-02-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
05-01-2020 15-02-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
19-01-2020 29-02-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
02-02-2020 14-03-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
16-02-2020 28-03-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
01-03-2020 11-04-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
15-03-2020 25-04-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
29-03-2020 09-05-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
12-04-2020 23-05-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
26-04-2020 06-06-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
10-05-2020 20-06-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
24-05-2020 04-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
07-06-2020 18-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
21-06-2020 01-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
05-07-2020 15-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
19-07-2020 29-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
02-08-2020 12-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
16-08-2020 26-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
30-08-2020 10-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
13-09-2020 24-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
27-09-2020 07-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
11-10-2020 21-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
25-10-2020 05-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
08-11-2020 19-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
22-11-2020 02-01-2021 Informeer naar de beschikbaarheid
06-12-2020 16-01-2021 Informeer naar de beschikbaarheid
20-12-2020 30-01-2021 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 2,363.00
+ Betaling ter plaatse, per persoon $ 2,100.00

Maximaal aantal personen: 24
Vertreklocatie: Nairobi
Aankomstlocatie: Kaapstad
Reisduur: 42 dagen
Reistype: Kampeerreis
Routerichting: Zuidelijke route
Highlights tijdens deze reis:
 • Chobe National Park
 • Dune 45
 • Etosha National Park
 • Kaapstad
 • Ngorongoro Crater
 • Okavango Delta
 • Serengeti National Park
 • Sossusvlei
 • South Luangwa National Park
 • Victoria Falls
 • Zanzibar
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Botswana
 • Kenia
 • Malawi
 • Namibië
 • Tanzania
 • Zambia
 • Zimbabwe
 • Zuid-Afrika
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Een Zuid-Afrikaanse touroperator
Reizen tussen Zuid-Afrika en Kenia
Aantal dagen:
42
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 2,363.00
Bijdrage Calamiteitenfonds:
€ 2.50
Bijdrage garantiefonds GGTO:

Totaalprijs:
+ Betaling ter plaatse, per persoon
$ 2,100.00