Reizen tussen Zuid-Afrika en Kenia

Kaapstad naar Nairobi - Kampeerreis

Overstekende olifanten in het South Luangwa National Park in Zambia

Groepsreis van Kaapstad naar Nairobi - kampeerreis

Steek het volledige Afrikaanse continent over in 43 dagen tijd! Stap in Kaapstad op in een overland truck samen met maximaal 24 andere reizigers van over de hele wereld. De voertaal tijdens de groepsreis van Kaapstad naar Nairobi  is Engels en de reisbegeleiding is ook Engelstalig. De komende 6 weken maak je meerdere safari's door de mooiste wildparken, kom je oog in oog te staan met de Big 5 en zul je zonverbrand en als doorgewinterde Afrika-explorer in Nairobi in Kenia aankomen. 

Overlanding tour van Kaapstad naar Nairobi

Begin je reis in de mooiste stad van Zuid-Afrika, en misschien wel van heel Afrika, Kaapstad. Via alle bezienswaardigheden in Namibië reis je via de Victoria Falls in Zimbabwe naar het South Luangwa National Park in Zambia, een onderschatte parel onder de safariparken. Vervolg je groepsreis van Kaapstad naar Nairobi van Zuid-Afrika naar Kenia richting Malawi, "the warm heart of Africa". Vervolgens steek je de eindeloze vlakten en savanna’s van Tanzania over om uiteindelijk via de witte stranden van Zanzibar in Nairobi aan te komen. 

Hoogtepunten van deze groepsreis dwars door Afrika:

 • Je begint je reis in Kaapstad waar je de minder mooie kant van deze stad ontdekt tijdens een township tour;
 • Gaap in de onwerkelijke diepten van 's werelds tweede grootste canyon, de Fish River Canyon;
 • Je trekt diep de woestijn van Namibië in en komt op plekken waar het al jarenlang niet geregend heeft, zoals Sossusvlei, Deadvlei en Sesriem. Je waagt je aan de beklimming van Dune 45 en geniet van het uitzicht van de grootste zandduinen ter wereld die zo de Atlantische Oceaan inlopen;
 • Spot de Big 5 tijdens een safari in het Etosha National Park;
 • Leer wat overleven is tijdens een paar dagen basic kamperen in de Okavango Delta in Botswana;
 • Bungee jump van de Victoria Falls of zwem in Devil’s Pool aan de Zambiaanse kant van de Victoria Falls;
 • Bewonder kleine olifanten die spelen in de Chobe River in het Chobe National Park in Botswana;
 • Lake Malawi biedt een paar dagen rust om bij te komen van de ontdekkingsreis dwars door Afrika;
 • De eindeloze lege vlakten van Tanzania worden nooit saai, vanwege de schitterende landschappen en het vele wild dat aan je cameralens voorbij trekt. Een safari op de Serengeti is de kers of de taart van je reis door Tanzania;
 • Kom bij van alle safari-indrukken en reiservaringen tijdens een paar dagen totaal ontspannen op het tropische en vibrerende Zanzibar.

Deze activiteiten zijn bij de reissom inbegrepen:

 • Een bezoek aan de Fish River Canyon
 • Een bezoek aan het Namib Naukluft National Park
 • De beklimming van Dune 45 en een bezoek aan de Sossusvlei
 • Een safari door het Etosha National Park
 • Een excursie naar de Okavango Delta
 • Een Chobe National Park Overnight Mobile excursie
 • Een bezoek aan de Victoria Watervallen
 • Safari’s door het South Luangwa National Park
 • De veerbootoversteek naar Zanzibar
 • Een safari door de Ngorongoro Crater en Serengeti National Park

Waar en hoe je overnacht tijdens deze kampeerreis:

Je overnacht in een tweepersoonstent die je opzet op toegewezen kampeerplaatsen. Op deze kampeerplaatsen zijn (gedeelde) toilet- en douchefaciliteiten aanwezig. De koepeltenten zijn voorzien van een ingebouwd muskietennet. Je hebt de tenten binnen 10 minuten opgebouwd, afgebroken en weer in de truck opgeslagen. Je slaapt op matrasjes die ongeveer 5 centimeter dik zijn. Je moet zelf voor je slaapzak zorgen.

De betaling ter plaatse

De betaling ter plaatse is een onderdeel van de kostprijs van je reis. Het wordt onder andere gebruikt om je maaltijden en excursies van te betalen. Uitgebreidere informatie over de betaling ter plaatse kun je hier lezen.

De reissom is inclusief:

Accommodatie in comfortabele tweepersoonstenten (koepeltenten)maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving. Houd er rekening mee dat de betaling ter plaatse in contanten voldaan moet worden op de pre-departure meeting die gehouden wordt om 17:00 op de dag voor vertrek. 

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souvenirs, fooien, etc.

Dag 1: Kaapstad
Kaapstad heeft zoveel te bieden! Natuurlijk een trip naar de Tafelberg. Maar ook Long Street – de uitgaansstraat van de stad. Of verken de wijngebieden rondom de stad of de rest van de Kaap. Een gezegde dat elke Capetonian kent: “you don’t need a holiday – you need Cape Town”. Deze dag vul je in zoals je wilt en graag helpen we je daarbij.

Dag 2: Kaapstad naar de Cederbergen
Je reist door een gebied dat bekend staat als de "bread basket" van Zuid-Afrika. Je reist door de Piekenierskloof Pass, een gebied waar veel fruit groeit dankzij de Olifants River die er stroomt.

Dag 3: Cederberg Mountains naar de Gariep River
Je reist verder naar het noorden door de Namaqualand-regio. Elk voorjaar (de herfstmaanden bij ons in Nederland en Vlaanderen) is het hier een grote bloemenpracht van miljoenen bloemen die in bloei staan. Dat zou je waarschijnlijk niet verwachten als je er tijdens de herfst of wintermaanden doorheen rijdt. In het kleine stadje Springbok slaan we proviand in en via de woestijn van het Richtersveld reis je naar de Gariep Rivier. Deze rivier vormt de natuurlijke grens tussen Zuid-Afrika en Namibië. Je overnacht op een prachtige plek aan de rand van de Gariep Rivier. 

Dag 4: Gariep River naar Fish River Canyon
Na het ontbijt reis je verder Namibië in richting de Fish River Canyon Dit is, op de Grand Canyon na, de grootste canyon ter wereld: 161 kilometer lang, 27 kilometer breed en maar liefst 550 meter diep. Niet te bevatten he? Je bereikt een punt dat je adembenemende uitzichten op de canyon biedt. Camera's ready!

Inbegrepen highlight: een bezoek aan de Fish River Canyon

Dag 5: Fish River Canyon naar Sesriem
De wekker gaat erg vroeg vanochtend. Je reist verder naar het noorden, richting de Namib-Naukluft woestijn. Dit is een van de oudste woestijnen ter wereld. We slaan ons kamp op in Sesriem. Het is vanaf Sesriem maar een kort ritje naar Sossusvlei. Sossusvlei is een bijzondere plek. tsja, dat valt heel moeilijk in woorden uit te drukken. Op deze plek, Sossusvlei dus, ben je omgeven door de hoogste zandduinen ter wereld. Als je de duinen beklimt (dat doe je morgen!), die wel 300 meter hoog zijn, heb je werkelijk waar fenomenale uitzichten over de woestijn. We gaan niet eens proberen de woorden te vinden hiervoor, dat moet je gewoon zelf zien. Als je vannacht gaat slapen, vergeet dan niet even (of beter: uitgebreid!) naar boven te kijken. Zoveel sterren! De woestijn geeft 's nachts een sterrenshow weg zoals je die nergens anders ter wereld zult beleven. 

Inbegrepen highlight: bezoek aan het Namib Naukluft National Park

Dag 6: Sesriem
's Ochtends breng je door met het verkennen van de Namib-Naukluft National Park. Je beklimt Dune 45 - een ervaring die je je leven lang niet zult vergeten. Met een van de Desert shuttles reis je 5 kilometer diep de woestijn in en kom je op plekken waar de aarde al jarenlang geen druppel water gezien heeft, waardoor de bomen volledig versteend zijn: Deadvlei. 

Inbegrepen highlights: beklimming van Dune 45 en een bezoek aan de Sossusvlei

Dag 7: Sesriem naar Swakopmund
Na het ontbijt reis je richting Walvis Bay aan de Atlantische Oceaan. Vandaag steek je de Tropic of Capricorn (de Kreeftskeerkring) over. Vanaf Walvis Bay volg je de kustlijn van Namibië totdat je bij Swakopmund uitkomt. Hier blijf je twee dagen. Je kunt hier even uitrusten en bijkomen van afgelopen week, of een van de vele te gekke activiteiten boeken de hier te doen zijn, zoals quad biken, sky diven, sandboarden enzovoorts. Deze dagen kampeer je niet, maar slaap je in een slaapzaal. Als je wilt kun je upgraden naar een een- of tweepersoonskamer.

Dag 8: Swakopmund
Swakopmund heeft een aantal prima koffiebarretjes, restaurants en cafés. Er is ook een mooi strand, een interessant museum en een aquarium. Of je boekt nog een optionele activiteit.

Optionele activiteiten: sky diving, quad biking, sand boarding, dolfijncruises, golfen, paardrijden en nog veel meer.

Dag 9: Swakopmund naar Brandberg
Na vertrek uit Swakopmund bereik je de "Matterhorn van Namibië" - de Spitzkoppe Mountains. Deze maar liefst 1728 hoge rots is een van Namibië's markante highlights. Voor de San-stam is het al eeuwenlang een heilige plaats. Je hebt hier de tijd om de omgeving te verkennen, de rotsschilderingen te bekijken of van de omgeving te genieten. Na je bezoek aan Spitzkoppe zet je koers naar je volgende bestemming: Brandberg. 

Dag 10: Brandberg naar Etosha National Park Area
Vandaag reis je naar het Etosha National Park toe. Je verblijft vlakbij dit wildpark. 

Dag 11: Etosha National Park
Het Etosha National Park is Namibië's nummer 1 natuur- en wildpark. Het park is maar liefst 22,700 vierkante kilometer in oppervlakte. Je trekt dit immens grote park in en houd je ogen open voor de grote verscheidenheid aan wilde dieren die in dit park leven. Na de lunch, als het een beetje afgekoeld is, breng je de rest van de dag door met het op safari gaan in het zuidelijk gedeelte van het park. Deze safari van vandaag is een activiteit die in het activiteitenpakket zit. Je verblijft vannacht net buiten het park, slechts 10 kilometer van Anderson Gate verwijderd. Voordat het eten geserveerd wordt kun je nog even snel een verfrissende duik in het zwembad nemen. Er is een gezellige bar aanwezig waar je een avond kunt doorbrengen. 

Dag 12: Etosha National Park
Vandaag ga je opnieuw op safari door Etosha. Kijk goed rond je om zoveel mogelijk zoogdieren, reptielen en volgens voor je cameralens te krijgen. Je zult tijdens je safari merken dat, terwijl de begroeiing verandert, je ook andere wilde dieren te zien krijgt. Zo heeft elk gedeelte van het park zijn eigen diersoorten. Na een intensieve dag van safari, heb je een rustige avond in het kamp in het noorden van het park bij Namutoni. Na het diner, als het duister geworden is, kun je naar een waterhole gaan. Als je stil bent zul je zien dat op luttele meters afstand van je vandaan wilde dieren komen drinken. 

Inbegrepen highlight: safari door het Etosha National Park
Optionele activiteit: een extra avondsafari door het Etosha National Park

Dag 13: Etosha National Park naar Windhoek
Na het ontbijt reis je door naar Windhoek. Windhoek is de hoofdstad van Namibië. Het is geen grote stad, maar het heeft een aantal interessante historische bezienswaardigheden. Deze middag kun je zelf invullen. Je kunt de musea bezoeken of gaan shoppen op een marktje.

Dag 14: Windhoek naar Ghanzi
Het is helaas weer tijd om afscheid te nemen van Namibië. Welkom in Botswana! Ghanzi is een dorpje in het midden van de Kalahari woestijn. Je kunt hier een aantal optionele activiteiten boeken. De excursie met de San-stam is erg gaaf, ze leren je hoe te overleven in de Kalahari woestijn.

Optionele activiteit: een excursie met de San-stam

Dag 15: Ghanzi naar Maun
Maun is het vertrekpunt naar de Okavango Delta. Vanavond bereiden we ons voor op deze excursie van 2 dagen: inpakken en proviand inslaan. We raden je aan om een wat kleinere rugzak mee te nemen tijdens deze reis, zodat je die deze dagen kunt gebruiken. Vanavond krijg je van de reisleiding ook een briefing wat je de komende dagen te wachten staat. 

Dag 16: Maun naar Okavango Delta
De komende dagen trek je met behulp van een mokoro de Okavango Delta in. Deze excursie is inbegrepen in de reissom. Je staat vandaag vroeg op om naar Maun te gaan. Vanuit Maun is het nog een paar uur rijden om bij de "mokoro poler station" aan te komen. Dit is de vertrekplaats de Okavango Delta in. Terwijl je naar de vertrekplaats rijdt zul je veel dorpjes tegenkomen. Vaak bestaat zo'n dorpje uit slechts een paar families die nog leven op een manier zoals ze dat hier al honderden jaren doen. Sommige dorpjes in de Okavango Delta zijn zo afgelegen, dat ze alleen per mokoro bereikbaar zijn. Mokoro's zijn uitgeholde, platte boomstammen. De poler staat op de achterkant en duwt de mokoro door de nauwe kanaaltjes en geultjes die samen de Delta vormen. Na een paar uur varen door de Delta kom je aan bij je kamp en in de middag gaan we op wandelsafari. 

Wees er op voorbereid dat je kampeert in de wildernis en dat er geen toilet- of douchefaciliteiten zijn. Dit is echt back to basic! 

Inbegrepen highlight: excursie naar de Okavango Delta

Dag 17: Okavango Delta
Een rustig dagje. Je hebt vandaag de kans om even bij te komen en van de omgeving te genieten. Je kunt op wandelsafari gaan, gaan zwemmen of proberen zelf een mokoro te besturen! Tijdens het heetst van de dag rusten we en is er tijd genoeg om te ontspannen, een goed boek te lezen, of neem de tijd om eens goed met de Okavango Delta-gidsen te spreken over hun cultuur en levensstijl. 

Dag 17: Okavango Delta naar Maun
's Ochtends maak je nog een laatste wandelsafari en daarna ga je terug naar Maun. Eenmaal aangekomen in Maun kun je (als je dat wilt, dit is een optionele activiteit) een vlucht maken boven de Okavango Delta. In een piepklein vliegtuigje vlieg je dan een uur over het immens grote gebied waar je de afgelopen dagen doorgebracht hebt. 

Dag 18: Maun naar Nata Region
Je laat dit prachtige stuk van Botswana weer achter je en reist verder naar je kamp voor vanavond: Elephant Sanders. Dit is een van de mooiste en bijzonderste overnachtingsplaatsen van Botswana. Tijdens de reis trek je door onbewoond gebied, teminste, als je alle ezels niet meetelt die hier leven. Aangekomen bij Elephant Sanders kun je, als je dat wilt, een extra optionele (wandel)safari boeken.

Optionele activiteiten: een extra (wandel)safari

Dag 19: Nata Region naar Chobe National Park
Via Kasane bereik je de oevers van de Chobe rivier. De Chobe rivier is de natuurlijke grens tussen Namibië, Botswana en Zambia. Vanuit je kamp heb je uitzicht over de rivier. Pak een comfortabele stoel, een lekker drankje en geniet van het uitzicht op alle nijlpaarden.

Dag 20: Chobe National Park
In de ochtend heb je tijd om even Kasane te ontdekken. Nadat je alles ingepakt bent ga je op de inbegrepen "Chobe National Park Overnight Mobile" excursie in de wildernis van Chobe National Park. Chobe is Botswana's nummer 1 safaripark en is beroemd en geliefd vanwege de grote olifantenaantallen die er leven. Je brengt de middag door met een safari in Chobe. Houd tijdens deze safari je ogen open voor de zeldzame Sable and Roan Antelope of probeer de Lilac Breasted Roller's te tellen. Terwijl je 's avonds, terug bij het kamp, geniet van diner rond het kampvuur, zul je om je heen overal de nachtgeluiden van wilde dieren horen - spannend! 

Inbegrepen highlight: Chobe National Park Overnight Mobile excursie

Dag 21: Victoria Falls
Vandaag steek je de grens met Zimbabwe over. Nadat je de grensformaliteiten gedaan hebt, is het een kort ritje naar het dichtbij gelegen Victoria Falls. Dit dorpje is, uiteraard, vernoemd naar de beroemde waterval. Het stadje Victoria Falls is omsloten door de Zambezi River and het Victoria Falls National Park ligt om het stadje heen. De plek waar je verblijft ligt, heel handig, in het centrum van Victoria Falls. Er zijn hier bijzonder veel optionele activiteiten te boeken en alle activiteiten liggen op loopafstand van je kamp. 

Het is ongeveer 20 minuutjes lopen naar de ingang van Victoria Falls National Park. De toegangsprijs hiervoor is inbegrepen bij de reissom. De lokale bevolking gebruikt een hele andere naam voor deze waterval. Ze noemen 'm "Mosi-oa-Tunya". Dat betekent "the smoke that thunders". Vandaag kom je er achter dat dat een hele toepasselijke naam is en dat de naam die David Livingstone gaf aan dit Wereldwonder, eigenlijk maar een beetje suf is. De Victoria Falls, of Mosi-oa-Tunya, is maar liefst 1700 meter breed, 100 meter hoog en het de grootste waterval ter wereld. 

Inbegrepen highlight: een bezoek aan de Victoria Watervallen

Dag 22 en 23: Victoria Falls
Vandaag kun je een optionele activiteit boeken. Je kunt hier bungee jumpen, raften, een helikoptervlucht maken boven de Falls, paardrijden - en nog veel meer. Uiteraard kunnen we deze activiteiten vooraf voor je regelen.

Dag 24: Victoria Falls naar Chobe National Park
De Chobe rivier is de belangrijkste waterbron voor het Chobe National Park. na de lunch heb je tijd vrij om even te ontspannen. Aan het einde van de middag maken degenen die dit nog niet gedaan hebben de "Chobe National Park Overnight Mobile excursie" - een overnachting in de wildernis van Chobe National Park! Chobe National Park is Botswana's nummer 1 safari park en geliefd vanwege de grote aantallen olifanten die er leven. In de middag ga je op zoek naar wilde dieren. De nacht breng je door midden in de wildernis met de geluiden van wilde dieren om je heen! Houd op je safari door het Chobe National Park je ogen open voor de zeldzame Sable and Roan Antelope.

Dag 25: Chobe National Park naar Livingstone
Tot ziens Botswana en Zimbabwe, hallo Zambia! Nadat je in Kasane terug aangekomen bent reis je verder richting Livingstone. In de middag heb je de gelegenheid om de Watervallen vanaf de andere zijde, de Zambiaanse zijde, te bewonderen. Een fantastisch fotomoment! Je kunt ook een optionele sunset cruise maken als je dat wilt.

Optionele activiteit: sunset cruise over de Zambezi rivier

Dag 26: Livingstone naar Lusaka
Vandaag ga je nog verder naar het noorden. Vandaag passeer je het rurale en landelijke deel van Zambia dat in de jaren '60 profiteerde van de kopermijnbouw die hier plaatsvond. Nadat de kopermijnbouw instortte, was het land praktisch failliet. Dankzij buitenlandse investeringen begint Zambia weer op te krabbelen en de tekenen daarvan zul je vandaag onderweg her en der tegenkomen. 

Dag 27 en 28: Lusaka - South Luangwa National Park
In het oosten van Zambia ligt het South Luangwa National Park. South Luangwa National Park bestaat sinds 1938 als een game reserve en in 1972 is het uitgeroepen tot een nationaal park. Het beslaat nu maar liefst 9000 km2! South Luangwa National Park is een paradijs voor de safari-liefhebber, want er komen veel giraffes, buffels en olifanten voor. In de Luangwa rivier vind je tevens veel krokodillen en nijlpaarden. Vandaag en morgen ga je op safari door het South Luangwa National Park. 

Inbegrepen highlight: safari’s door het South Luangwa National Park

Dag 29, 30 en 31: Chipata naar de stranden van Lake Malawi
Na de safari door South Luangwa reis je verder naar het noorden op de oude "East Road" naar een prachtige plek om te overnachten, slechts 10 kilometer voor de grens met Malawi. Vroeger toen de route van Cairo naar Kaapstad nog door handelskaravanen veelvuldig afgelegd werd, passeerden veel karavanen Lusaka. Alhoewel we vandaag veel kilometers afleggen is het geen saaie dag. Je legt dezelfde route af als de handelskaravanen eeuwen geleden en je zult bij het passeren van de Luangwa River Bridge je ogen uitkijken vanwege de enorm zware beveiliging die daar is. Onderweg zullen we nog her en der stoppen om inkopen te doen voor vanavond, onder andere kolen voor op het vuur.

De oppervlakte van Malawi wordt maar liefst door 20% in beslag genomen door het schitterende Lake Malawi. Deze dagen reis je langs de westelijke zijde van het meer en je stopt bij diverse baaien en stranden. 

Je kunt deze dagen doorbrengen met locals. Vraag ze je bijvoorbeeld het spelletje "bao" te leren. Je kunt ook heerlijk ontspannen bij de rustige stranden of lekker zwemmen in het kristalheldere water van Lake Malawi. Breng ook zeker wat tijd door met het verkennen van de kustlijn van Lake Malawi en je zult lokale vissers hun vangst binnen zien halen, gebruikmakend van traditionele vistechnieken. 's Nachts zul je de lichtjes op het meer van hun boten nog kunnen waarnemen. Langs de oever van Lake Malawi kun je op meerdere plekken optionele excursies en activiteiten boeken, zoals watersporten, paardrijden, snorkelen of een bezoek aan een lokaal dorpje of schooltje. Neem even contact met ons op om hier meer informatie over te krijgen. 

Dag 32: Lake Malawi naar Iringa
Vandaag krijg je een nieuwe stempel in je paspoort gezet, die van Tanzania. Je verlaat Malawi, "The Warm Heart of Africa", via de prachtige Tukuyu thee- en bananenplantages richting Tanzania, Bij Songwe steek je de grens over. De plek waar je vannacht overnacht, “Farmhouse”, is bij Afrika-reizigers een gelief kamp vanwege de hele fijne douches die je ze hier hebben – en ohja, ook vanwege de lekkere Amarula-mixjes die je hier kunt krijgen.

Dag 33: Iringa naar Dar es Salaam
Je reist verder richting het noorden. Het doel is Dar es Salaam. Onderweg passeer je Mikumi National Park en terwijl je er doorheen reist, zul je veel wilde dieren langs de kant van de weg zien. De reis voert je verder richting Dar es Salaam. Je nadert de warme Indische Oceaan en dat zie je aan de vegetatie die groener en tropischer wordt. Vandaag moet je je een beetje instellen op files, want het kan erg druk zijn met verkeer dat, net als ons, Dar es Salaam in wil. Maar kijk rustig naar buiten terwijl je de voorsteden van Dar es Salaam passeert en geniet van alles wat je ziet onderweg; de kleurrijke winkeltjes met soms humoristische "catch phrases". Al rijdend trekt Dar es Salaam, en alle hectiek en drukte die daarbij hoort, aan je voorbij. Bij aankomst in Dar es Salaam ga je naar een heerlijke plek aan zee. Vanhier uit vertrek je morgen naar Zanzibar.

Dag 34, 35 en 36: Dar es Salaam naar Zanzibar

Let op: Je dient voor de komende dagen zelf voor je maaltijden op Zanzibar te regelen. Dit zijn dus bijkomende kosten die niet in de reissom inbegrepen zijn. Uit ervaring weten we dat de meeste reizigers Zanzibar op hun eigen hun eigen manier willen ontdekken. De ene reiziger wil het street food eten, de ander wil liever vis eten van een van de vismarkten om Zanzibar op die manier te ervaren. Om die reden hebben we er voor gekozen dit niet standaard op te nemen en jou hierin vrij te laten om Zanzibar in te vullen zoals jij wilt. Hulp nodig hierbij? Uiteraard helpen we je graag!

Zanzibar
Een veerboot neemt je van Dar es Salaam naar "Spice Island", waar je de keuze hebt om de komende 3 nachten te verblijven. Let er op dat het streng verboden is om foto's te nemen van de veerboot en dat er pittige boetes worden uitgedeeld aan overtreders. 

Zanzibar staat bol van de interessante geschiedenis. Het eiland was een van de belangrijkste vertrekpunten voor Oost-Afrikaanse ontdekkingsreizigers, op zoek naar nieuw land. Daardoor is Zanzibar een interessante mix geworden van Afrikaanse, Aziatische en Arabische invloeden. De oude straatjes van het oude Stone Town doen Arabisch aan, met Medina-achtige winkeltjes en Sultan-achtige paleizen die gefinancierd zijn met slaven- en ivoorhandel.

Zanzibar is beroemd vanwege de specerijen en een excursie naar een specerij-plantage is dan ook zeker een aanrader. Andere mogelijkheden zijn tripjes naar de schitterende stranden en de gigantische schildpadden van Prison Island. Of wat dacht je van duiken bij Nungwi of gaan vissen in een traditionele dhow? Ook leuk: oude brommers huren om de geïsoleerde uithoeken van het eiland te ontdekken. 

Zanzibar is een paradijs voor liefhebbers van zeevruchten. Er zijn veel restaurants die op heerlijke wijze de vangst van de dag opdienen. Crayfish is bijzonder populair. Tip: meng je dan onder de locals bij de Forodhani Gardens. Hier is, erg goedkoop, de heerlijkste vis te halen. 

Inbegrepen highlight: de veerbootoversteek naar Zanzibar
Optionele activiteiten: een specerijentour, een dhow-excursie, bezoek aan Jozani Forest, duiken, snorkelen, enzovoorts.

Dag 37: Zanzibar naar Dar es Salaam
In de middag brengt de veerboot je terug naar het vasteland bij Dar es Salaam.

Dag 38: Dar es Salaam naar Pangani
Al reizend richting Pangani passeer je de sisal-plantages van The Usambara en Para Mountain. Vandaag is een "reisdag" en leg je veel kilometers af om naar het Serengeti National Park te gaan. 

Dag 39: Pangani naar Arusha
Hopelijk zit het weer een beetje mee vandaag en zijn er niet al te veel wolken. Want dan kun je een glimp van de Kilimanjaro opvangen. Vandaag kom je aan in Meserani, net buiten Arusha. Morgen

Dag 40: Arusha naar Karatu
's Ochtends breng je een bezoek aan het Meserani Reptile Park en het Masai Cultural Museum. Vanaf je verblijfplaats is het slechts een paar minuutjes lopen naar een kunstgalerij waar de iconische Tinga Tinga schilderijen verkocht worden - een mooi souvenir voor thuis. Na deze culturele ochtend maak je je klaar om de Serengeti in te gaan. De Serengeti is, samen met de Ngorongoro Crater, de ultieme plek in Afrika om op safari te gaan. 

Je verlaat het kamp via het Masai stadje Mtu Wa Mbu. Vandaaruit reis je richting de Rift Valley richting het hoger geleden dorpje Karatu. Karatu biedt je prachtige uitzichten over de omgeving en de graanboerderijen die hier te vinden zijn. Je zult je camera volschieten met schitterende panoramafoto's! De nacht breng je door op een hele aangenaam kamp in Karatu. 

Dag 41: Karatu naar Ngorongoro Crater en Serengeti National Park
's Ochtends vroeg vertrek je richting het Ngorongoro Conservation Area. Dit gebied is bijzonder rijk aan wilde dieren. Ooit was dit een gigantisch grote actieve vulkaan, waardoor het nu bijzonder vruchtbare grond is met veel grasland dat wilde dieren aantrekt. Open savanna’s, acacia-bossen, zout- en zoetwater meren; de Ngorongoro Crater wordt terecht ook wel een miniatuur "Tuin van Eden" genoemd. Ook de zeer zeldzame Black Rhino komt voor in dit UNESCO Werelderfgoed. 

Na de safari in de Ngorongoro Crater, reis je naar de Serengeti voor een safari. Hier kom je rond lunchtijd aan. Het Masai-woord "Serengeti" betekent zoveel als eindeloze vlakten. Deze eindeloze vlakten zijn beroemd vanwege de enorme concentratie wilde dieren die er leven. En natuurlijk ook vanwege de jaarlijkse migratie van de miljoenen wildebeest en gazelles. Je reist door het westelijk gedeelte van het park dat minder druk is dan andere delen. Dit vergroot de kans om leeuwen en jachtluipaarden te zien. Je verblijfplaats ligt in het centrum van het park en is een "bush camp". Het is bijzonder om midden in de Afrikaanse bush te slapen terwijl je om je heen de nachtdieren tot leven hoort komen. In de ochtend ga je opnieuw op safari door de Serengeti. 

Inbegrepen highlight: safari door de Ngorongoro Crater en Serengeti National Park

Dag 42: Serengeti National Park naar Arusha
Met een beetje mazzel zie je vandaag de Big 5,want 's ochtends ga je nogmaals op safari door de Serengeti. Tijdens de safari begeef je je terug richting Arusha, langs de Crater. Je brengt de avond in Arusha door, verhalen delend over de safari door de Serengeti van de afgelopen dagen.

Inbegrepen highlight: safari door de Ngorongoro Crater en Serengeti National Park

Dag 43: Arusha naar Nairobi
Arusha verdwijnt langzaam achter je terwijl je richting het noorden van Kenia reist, naar de grens met Tanzania. Je gaat bij Namanga de grens met Tanzania over. In de middag vervolg je je reis richting de hoofdstad van Kenia; Nairobi. Hier eindigt je reis.

Vertrekdatum Aankomstdatum
05-07-2020 15-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
19-07-2020 29-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
02-08-2020 12-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
16-08-2020 26-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
30-08-2020 10-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
13-09-2020 24-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
27-09-2020 07-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
11-10-2020 21-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
25-10-2020 05-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
08-11-2020 19-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
22-11-2020 02-01-2021 Informeer naar de beschikbaarheid
06-12-2020 16-01-2021 Informeer naar de beschikbaarheid
20-12-2020 30-01-2021 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 2,220.00
+ Betaling ter plaatse, per persoon $ 2,100.00

Maximaal aantal personen: 24
Vertreklocatie: Kaapstad
Aankomstlocatie: Nairobi
Reisduur: 43 dagen
Reistype: Kampeerreis
Routerichting: Noordelijke route
Highlights tijdens deze reis:
 • Chobe National Park in Botswana
 • Dune 45 in Namibië
 • Etosha National Park in Namibië
 • Ngorongoro Crater in Tanzania
 • Okavango Delta in Botswana
 • Serengeti National Park in Tanzania
 • South Luangwa National Park
 • Victoria Falls in Zimbabwe
 • Zanzibar in Tanzania
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Botswana
 • Kenia
 • Malawi
 • Namibië
 • Tanzania
 • Zambia
 • Zimbabwe
 • Zuid-Afrika
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Een Zuid-Afrikaanse touroperator
Reizen tussen Zuid-Afrika en Kenia
Aantal dagen:
43
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 2,220.00
Bijdrage Calamiteitenfonds:
€ 2.50
Bijdrage garantiefonds GGTO:

Totaalprijs:
+ Betaling ter plaatse, per persoon
$ 2,100.00