Reizen tussen Zuid-Afrika en Kenia

Nairobi naar Kaapstad - Kampeerreis

Safari in de Okavango Delta tijdens zonsondergang

Overlanding tour van Nairobi naar Kaapstad

Heb jij wat langer de tijd voor een reis door Afrika dan de gemiddelde reiziger? En wil je goedkoop reizen door oost-Afrika en Zuid-Afrika? Maar wel op een avontuurlijke en duurzame manier? Dan ontmoeten we je graag in Nairobi voor een overlanding tour van Nairobi naar Kaapstad, dwars door Kenia, Tanzania, Malawi, Zambia, Zimbabwe, Botswana, Namibië en Zuid-Afrika. Samen met maximaal 24 avonturiers van over de hele wereld ontdek je alle highlights van 's werelds meest kleurrijke en uitdagende continent: Afrika. Doordat je onderweg op de mooiste plaatsen kampeert en bereid bent de handen uit de mouwen te steken tijdens je overlanding tour van Nairobi naar Kaapstad, kun je op een betaalbare wijze de prachtigste safari's maken!

Highlights tijdens deze groepsrondreis van Nairobi naar Kaapstad:

 • In het Masai Mara National Park in Tanzania ontmoet je de Masai, een trots nomadenvolk dat nog steeds leeft zoals hun voorvaderen eeuwen geleden ook al deden. Graag leren ze jou meer over hun cultuur en interessante geschiedenis. 
 • Het Serengeti National Park staat in onze persoonlijke top-5 van beste safari's in Afrika, maar ook internationaal staat het Serengeti National Park hoog aangeschreven als het om beste safari's gaat. Je trekt een aantal dagen het park in op zoek naar de Big 5 en het moet wel heel gek lopen, wil je in de Serengeti of in de Ngorongoro Crater niet oog in oog komen te staan met de Big 5;
 • Een veerboot brengt je vervolgens naar Dar es Salaam. Witte stranden, palmbomen, blauw water, kleurrijke koraalriffen - you name it. Maar ook: nauwe straatjes, drukke specerijmarkten en heerlijke restaurants. Geniet van Zanzibar in al haar facetten;
 • Trek er op uit met lokale vissers die de vangst van de dag gaan binnenhalen op Lake Malawi. Of bezoek een schooltje dat aan de oever van Lake Malawi ligt. Lekker zwemmen, duiken en snorkelen in Lake Malawi is natuurlijk ook een mogelijkheid;
 • Het South Luangwa National Park in Zambia bied je de beste safari-ervaring in Zambia aan. Lees hier waarom je zeker op safari in South Luangwa moet gaan;
 • Je kampeerreis door oostelijk Afrika vervolgt naar de Victoria Watervallen. Je zult met open mond dit wereldwonder in je opnemen, wat een natuurmacht! Ontdek de Victoria Watervallen verder op je eigen tempo met een van de vele optionele activiteiten die je hier kunt doen, zoals een helikoptervlucht boven de Falls of raften in de Zambezi rivier;
 • In het Chobe National Park in Botswana leeft een grote olifantenpopulatie. Tijdens de zonsondergang, als het iets minder warm is en de olifanten actiever zijn, ga je op sunset cruise. Vanaf een boot zie je talloze olifantjes in het water met elkaar spelen, heel erg leuk om te zien;
 • De highlights van Namibië zijn het Etosha National Park in het Namib Naukluft National Park. Mocht je nog een dier van de Big 5 in de Serengeti gemist hebben, dan ga je die zeker hier zien. Vervolgens trek je diep de onherbergzame woestijn van Namibië in richting Dune 45. Beklim deze zandduin en kijk over de woestijn om je heen, een adembenemend gezicht!
 • Via de Fish River Canyon kom je uiteindelijk aan in het einddoel van deze groepsreis door Afrika: Kaapstad, the Mother City. Met afstand de mooiste stad van Afrika en wellicht ook wel 's werelds mooiste stad. Je gaat op een township tour en je ontdekt de minder glamoreuze kant van Kaapstad. Vervolgens is het tijd om alle highlights van Kaapstad te ontdekken. 

Onder de tab "Reisbeschrijving" vind je een uitgebreide reisbeschrijving.

Deze activiteiten zijn bij de reissom inbegrepen:

 • Een safari door het Masai Mara National Park en een bezoek aan de Masai-stam
 • Een safari door de Ngorongoro Crater en Serengeti National Park
 • De veerbootoversteek naar Zanzibar
 • Safari’s door het South Luangwa National Park
 • Een bezoek aan de Victoria Watervallen
 • Een Chobe National Park Overnight Mobile excursie
 • Een excursie naar de Okavango Delta
 • Een safari door het Etosha National Park
 • De beklimming van Dune 45 en een bezoek aan de Sossusvlei
 • Een bezoek aan het Namib Naukluft National Park
 • Een bezoek aan de Fish River Canyon

Waar en hoe je overnacht tijdens deze kampeerreis:

Je overnacht in een tweepersoonstent die je opzet op toegewezen kampeerplaatsen. Op deze kampeerplaatsen zijn (gedeelde) toilet- en douchefaciliteiten aanwezig. De koepeltenten zijn voorzien van een ingebouwd muskietennet. Je hebt de tenten binnen 10 minuten opgebouwd, afgebroken en weer in de truck opgeslagen. Je slaapt op matrasjes die ongeveer 5 centimeter dik zijn. Je moet zelf voor je slaapzak zorgen.

De betaling ter plaatse

De betaling ter plaatse is een onderdeel van de kostprijs van je reis. Het wordt onder andere gebruikt om je maaltijden en excursies van te betalen. Uitgebreidere informatie over de betaling ter plaatse kun je hier lezen.

De reissom is inclusief:

Accommodatie in comfortabele tweepersoonstenten (koepeltenten)maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving. Houd er rekening mee dat de betaling ter plaatse in contanten voldaan moet worden op de pre-departure meeting die gehouden wordt om 17:00 op de dag voor vertrek. 

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souvenirs, fooien, etc.

Dag 1: Nairobi
Bij aankomst in dit schitterende Oost-Afrikaanse land word je door de lokale bevolking hartelijk begroet met “Jambo” (hallo) of “Hakuna matata (geen probleem). Kenia is met haar oppervlakte van 580,000 vierkante kilometer, ontelbare wilde dieren en kleurrijke inheemse stammen een perfecte bestemming voor een mooie safari.

Dag 2: Nairobi naar Masai Mara
Je laat de drukte van Nairobi achter je. Al snel trek je het hooggebergte van de spectaculaire Great Rift Valley in. Onderweg stop je enkele plaatsen die je prachtige uitzichten geven. Na een paar uur reizen kom je aan in de Rift Valley. Dit is Masai-gebied. Je zult enkelen al tegenkomen aan de kant van de weg. Vaak hoeden ze hun kudde koeien of schapen. Via het kleine stadje Narok kom je uiteindelijk aan het einde van de middag aan op je verblijfplaats. De verblijfplaats van vandaag kijkt op tegen de Meguarra Hills. Het riviertje waar je vlak naast verblijft vormt de natuurlijke grens met het Masai Mara National Reserve. Hier ga je morgen naar toe!

Dag 3: Masai Mara National Park
Zodra de zon zich laat zien pak je je boeltje op om richting het Masai Mara Reserve te gaan. Dit National Park staat bekend als oost-Afrika's mooiste National Reserve en is beroemd vanwege de grote variatie aan diersoorten die er leven. Je kent vast de Annual Migration van Discovery Channel, waarbij meer dan een miljoen wildebeest, zebra's en gazelles de Serengeti oversteken richting het Masai Mara Reserve. De beste periode om een bezoek te brengen aan het Masai Mara National Park is tussen juli en oktober, als de grote kuddes hier van het verse gras grazen. Omdat er tussen en juli en oktober zoveel zebra's, wildebeest en antilopen zijn, zijn er ook veel jachtdieren. Wil je een leeuwin tijdens de jacht in actie zien, dan is je kans daarop het grootst tijdens deze maanden. 

Vandaag ga je op safari door een sectie van het park, op zoek naar de Big 5: de olifant, de neushoorn, de buffel, de leeuw en de luipaard. Daarna kun je een bezoek je brengen aan een Masai Manyatta: een hut van klei, waarin de Masai nog steeds op traditionele wijze leven. 

Inbegrepen highlight: een safari door het Masai Mara National Park en een bezoek aan de Masai-stam

Dag 4: Masai Mara naar Nakuru
Je vertrekt vandaag vroeg richting Kenia. Onderweg naar Kenia maak je meerdere lunchstops. Overnachten doe je vandaag net buiten Nakuru bij een boerderij. Nakuru is Kenia's 4e grootste stad en de hoofdstad van de Rift Valley Province en het ligt vlakbij Lake Nakuru - een klein, maar erg mooi meer waar veel wilde dieren op afkomen.

Dag 5: Lake Nakuru National Park
's Ochtends begin je je ontdekkingstocht door Lake Nakuru National Park. Dit National Park is beroemd vanwege de duizenden en nog eens duizenden flamingo's die op de algen in het water afkomen. Als het eb is zijn er zoveel flamingo's zichtbaar dat het hele meer roze ziet, een spectaculaire gebeurtenis! Oorspronkelijk is Lake Nakuru National Park opgericht ter bescherming van de witte en zwarte neushoorn en die zijn hier dus ook goed zichtbaar. Vandaag ga je op safari op zoek naar de luipaard, de buffels, giraffes en nijlpaarden.

Inbegrepen highlight: safari door Lake Nakuru National Park

Dag 6: Lake Nakuru naar Lake Naivasha
Lake Naivasha is het thuis van enorm veel verschillende vogelsoorten, waaronder de magnifieke African Fish Eagle. Deze dag kun je naar eigen inzicht invullen met optionele excursies, zoals een boottocht naar het Cresent Island Game Sanctuary of een fietstocht nar Hell's Gate National Park. 

Dag 7: Lake Naivasha naar Nairobi
Na het ontbijt reis je naar Nairobi, waar een deel van de groep de tour verlaat. Dat is jammer, maar gelukkig komen er ook weer nieuwe mensen bij! 

Dag 8: Nairobi naar Arusha
Je vervolgt je reis naar Tanzania, weer een stempel erbij in je paspoort! Je overnacht op een hele mooie plaats vanavond; Meserani dat vlakbij Arusha ligt. Zorg ervoor dat je het vanavond niet te laat maakt, want morgen trek je de Serengeti in en ga je richting de Ngorongoro Crater. 

Dag 9: Arusha naar Karatu
's Ochtends breng je een bezoek aan het Meserani Reptile Park en het Masai Cultural Museum. Vanaf je verblijfplaats is het slechts een paar minuutjes lopen naar een kunstgalerij waar de iconische Tinga Tinga schilderijen verkocht worden - een mooi souvenir voor thuis. Na deze culturele ochtend maak je je klaar om de Serengeti in te gaan. De Serengeti is, samen met de Ngorongoro Crater, de ultieme plek in Afrika om op safari te gaan. 

Je verlaat het kamp via het Masai stadje Mtu Wa Mbu. Vandaaruit reis je richting de Rift Valley richting het hoger geleden dorpje Karatu. Karatu biedt je prachtige uitzichten over de omgeving en de graanboerderijen die hier te vinden zijn. Je zult je camera volschieten met schitterende panoramafoto's! De nacht breng je door op een hele aangenaam kamp in Karatu. 

Dag 10: Karatu naar de Ngorongoro Crater en het Serengeti National Park
's Ochtends vroeg vertrek je richting het Ngorongoro Conservation Area. Dit gebied is bijzonder rijk aan wilde dieren. Ooit was dit een gigantisch grote actieve vulkaan, waardoor het nu bijzonder vruchtbare grond is met veel grasland dat wilde dieren aantrekt. Open savanna’s, acacia-bossen, zout- en zoetwater meren; de Ngorongoro Crater wordt terecht ook wel een miniatuur "Tuin van Eden" genoemd. Ook de zeer zeldzame Black Rhino komt voor in dit UNESCO Werelderfgoed. 

Na de safari in de Ngorongoro Crater, reis je naar de Serengeti voor een safari. Hier kom je rond lunchtijd aan. Het Masai-woord "Serengeti" betekent zoveel als eindeloze vlakten. Deze eindeloze vlakten zijn beroemd vanwege de enorme concentratie wilde dieren die er leven. En natuurlijk ook vanwege de jaarlijkse migratie van de miljoenen wildebeest en gazelles. Je reist door het westelijk gedeelte van het park dat minder druk is dan andere delen. Dit vergroot de kans om leeuwen en jachtluipaarden te zien. Je verblijfplaats ligt in het centrum van het park en is een "bush camp". Het is bijzonder om midden in de Afrikaanse bush te slapen terwijl je om je heen de nachtdieren tot leven hoort komen. In de ochtend ga je opnieuw op safari door de Serengeti. 

Inbegrepen highlight: safari door de Ngorongoro Crater en Serengeti National Park

Dag 11: Serengeti National Park naar Arusha
Met een beetje mazzel zie je vandaag de Big 5,want 's ochtends ga je nogmaals op safari door de Serengeti. Tijdens de safari begeef je je terug richting Arusha, langs de Crater. Je brengt de avond in Arusha door, verhalen delend over de safari door de Serengeti van de afgelopen dagen.

Inbegrepen highlight: safari door de Ngorongoro Crater en Serengeti National Park

Dag 12: Arusha naar Pangani
Help je deze ochtend even mee om proviand in te slaan in Arusha? Na deze boodschappen reis je verder richting Dar es Salaam. Onderweg passeer je Moshi. Moshi ligt aan de voet van de Kilimanjaro, Afrika's hoogste berg. Vanuit Moshi worden Mount Kilimanjaro beklimming georganiseerd en, als de weergoden even meewerken, kun je van hier de beroemde Kilimanjaro en de besneeuwde piek zien. Al reizend richting Dar es Salaam passeer je de sisal-plantages van The Usambara en Para Mountain.

Dag 13: Pangani naar Dar es Salaam
De reis voert je verder richting Dar es Salaam. Je nadert de warme Indische Oceaan en dat zie je aan de vegetatie die groener en tropischer wordt. Vandaag moet je je een beetje instellen op files, want het kan erg druk zijn met verkeer dat, net als ons, Dar es Salaam in wil. Maar kijk rustig naar buiten terwijl je de voorsteden van Dar es Salaam passeert en geniet van alles wat je ziet onderweg; de kleurrijke winkeltjes met soms humoristische "catch phrases". Al rijdend trekt Dar es Salaam, en alle hectiek en drukte die daarbij hoort, aan je voorbij. Bij aankomst in Dar es Salaam ga je naar een heerlijke plek aan zee. Vanhier uit vertrek je morgen naar Zanzibar.

Dag 14: Dar es Salaam naar Zanzibar

Let op: Je dient voor de komende dagen zelf voor je maaltijden op Zanzibar te regelen. Dit zijn dus bijkomende kosten die niet in de reissom inbegrepen zijn. Uit ervaring weten we dat de meeste reizigers Zanzibar op hun eigen hun eigen manier willen ontdekken. De ene reiziger wil het street food eten, de ander wil liever vis eten van een van de vismarkten om Zanzibar op die manier te ervaren. Om die reden hebben we er voor gekozen dit niet standaard op te nemen en jou hierin vrij te laten om Zanzibar in te vullen zoals jij wilt. Hulp nodig hierbij? Uiteraard helpen we je graag!

Dag 15 en 16: Zanzibar
Een veerboot neemt je van Dar es Salaam naar "Spice Island", waar je de keuze hebt om de komende 3 nachten te verblijven. Let er op dat het streng verboden is om foto's te nemen van de veerboot en dat er pittige boetes worden uitgedeeld aan overtreders. 

Zanzibar staat bol van de interessante geschiedenis. Het eiland was een van de belangrijkste vertrekpunten voor Oost-Afrikaanse ontdekkingsreizigers, op zoek naar nieuw land. Daardoor is Zanzibar een interessante mix geworden van Afrikaanse, Aziatische en Arabische invloeden. De oude straatjes van het oude Stone Town doen Arabisch aan, met Medina-achtige winkeltjes en Sultan-achtige paleizen die gefinancierd zijn met slaven- en ivoorhandel.

Zanzibar is beroemd vanwege de specerijen en een excursie naar een specerij-plantage is dan ook zeker een aanrader. Andere mogelijkheden zijn tripjes naar de schitterende stranden en de gigantische schildpadden van Prison Island. Of wat dacht je van duiken bij Nungwi of gaan vissen in een traditionele dhow? Ook leuk: oude brommers huren om de geïsoleerde uithoeken van het eiland te ontdekken. 

Zanzibar is een paradijs voor liefhebbers van zeevruchten. Er zijn veel restaurants die op heerlijke wijze de vangst van de dag opdienen. Crayfish is bijzonder populair. Tip: meng je dan onder de locals bij de Forodhani Gardens. Hier is, erg goedkoop, de heerlijkste vis te halen. 

Inbegrepen highlight: de veerbootoversteek naar Zanzibar
Optionele activiteiten: een specerijentour, een dhow-excursie, bezoek aan Jozani Forest, duiken, snorkelen, enzovoorts. 

Dag 17: Zanzibar naar Mikumi
Je reist verder richting het zuiden. Het doel is Iringa. Onderweg passeer je Mikumi National Park en terwijl je er doorheen reist, zul je veel wilde dieren langs de kant van de weg zien.

Dag 18: Mikumi naar Iringa
Overnachten doe je vandaag op een plek die onder Afrika-reizigers bekend is vanwege de heerlijke douches die er zijn en de Amarula Hot Chocolate die ze er serveren! 

Dag 19, 20 en 21: Iringa naar Lake Malawi
Vandaag krijg je een nieuwe stempel in je paspoort gezet, die van Malawi. Door de prachtige Tukuyu thee- en bananenplantages reis richting Malawi, "The Warm Heart of Africa". Bij Songwe steek je de grens over. De oppervlakte van Malawi wordt maar liefst door 20% in beslag genomen door het schitterende Lake Malawi. Deze dagen reis je langs de westelijke zijde van het meer en je stopt bij diverse baaien en stranden. 

Je kunt deze dagen doorbrengen met locals. Vraag ze je bijvoorbeeld het spelletje "bao" te leren. Je kunt ook heerlijk ontspannen bij de rustige stranden of lekker zwemmen in het kristalheldere water van Lake Malawi. Breng ook zeker wat tijd door met het verkennen van de kustlijn van Lake Malawi en je zult lokale vissers hun vangst binnen zien halen, gebruikmakend van traditionele vistechnieken. 's Nachts zul je de lichtjes op het meer van hun boten nog kunnen waarnemen. Langs de oever van Lake Malawi kun je op meerdere plekken optionele excursies en activiteiten boeken, zoals watersporten, paardrijden, snorkelen of een bezoek aan een lokaal dorpje of schooltje. Neem even contact met ons op om hier meer informatie over te krijgen. 

Dag 22 en 23: Lake Malawi naar South Luangwa National Park
In het oosten van Zambia ligt het South Luangwa National Park. South Luangwa National Park bestaat sinds 1938 als een game reserve en in 1972 is het uitgeroepen tot een nationaal park. Het beslaat nu maar liefst 9000 km2! South Luangwa National Park is een paradijs voor de safari-liefhebber, want er komen veel giraffes, buffels en olifanten voor. In de Luangwa rivier vind je tevens veel krokodillen en nijlpaarden. Vandaag en morgen ga je op safari door het South Luangwa National Park. 

Inbegrepen highlight: safari’s door het South Luangwa National Park

Dag 24: South Luangwa National Park naar Lusaka
Vandaag passeer je het rurale en landelijke deel van Zambia dat in de jaren '60 profiteerde van de kopermijnbouw die hier plaatsvond. Nadat de kopermijnbouw instortte, was het land praktisch failliet. Dankzij buitenlandse investeringen begint Zambia weer op te krabbelen en de tekenen daarvan zul je vandaag onderweg her en der tegenkomen. 

Dag 25: Lusaka naar Livingstone
Vandaag ga je nog verder naar het zuiden. Het doel vandaag is om Livingstone te bereiken, waar je de "Mosi-oa-Tunya", ("The Smoke that Thunders") vindt. Dit is een van de Seven Natural Wonders of the World en eenmaal aangekomen zul je snel beseffen waarom dat zo is. Dit is de grootste waterval ter wereld; 1700 meter breed en 100 meter hoog. Een bezoek aan de Victoria Falls mag op geen enkele Afrika-safari ontbreken! Je kunt de Victoria Watervallen vanaf het Mosi-oa-Tuny National Park in Zambia bekijken en vele indrukwekkende foto's nemen. Als je wilt, dit is optioneel, kun je vanavond een sunset bootcruise maken over de Zambezi rivier. 

Optionele activiteit: sunset cruise over de Zambezi rivier

Dag 26: Livingstone naar Chobe National Park in Botswana
Tot ziens Zambia, hallo Botswana! De Kazangula Ferry brengt je Botswana in. Nadat je de grensformaliteiten voltooid hebt reis je verder naar Kasane, een dorpje op de oever van de Chobe River. De Chobe rivier is de belangrijkste waterbron voor het Chobe National Park. na de lunch heb je tijd vrij om even te ontspannen. Aan het einde van de middag maken degenen die dit nog niet gedaan hebben de "Chobe National Park Overnight Mobile excursie" - een overnachting in de wildernis van Chobe National Park! Chobe National Park is Botswana's nummer 1 safari park en geliefd vanwege de grote aantallen olifanten die er leven. In de middag ga je op zoek naar wilde dieren. De nacht breng je door midden in de wildernis met de geluiden van wilde dieren om je heen! Houd op je safari door het Chobe National Park je ogen open voor de zeldzame Sable and Roan Antelope.

Inbegrepen highlight: Chobe National Park Overnight Mobile excursie

Dag 27: Chobe National Park naar Victoria Falls
Vandaag steek je de grens met Zimbabwe over. Nadat je de grensformaliteiten gedaan hebt, is het een kort ritje naar het dichtbij gelegen Victoria Falls. Dit dorpje is, uiteraard, vernoemd naar de beroemde waterval. Het stadje Victoria Falls is omsloten door de Zambezi River and het Victoria Falls National Park ligt om het stadje heen. De plek waar je verblijft ligt, heel handig, in het centrum van Victoria Falls. Er zijn hier bijzonder veel optionele activiteiten te boeken en alle activiteiten liggen op loopafstand van je kamp. 

Het is ongeveer 20 minuutjes lopen naar de ingang van Victoria Falls National Park. De toegangsprijs hiervoor is inbegrepen bij de reissom. De lokale bevolking gebruikt een hele andere naam voor deze waterval. Ze noemen 'm "Mosi-oa-Tunya". Dat betekent "the smoke that thunders". Vandaag kom je er achter dat dat een hele toepasselijke naam is en dat de naam die David Livingstone gaf aan dit Wereldwonder, eigenlijk maar een beetje suf is. De Victoria Falls, of Mosi-oa-Tunya, is maar liefst 1700 meter breed, 100 meter hoog en het de grootste waterval ter wereld. 

Inbegrepen highlight: een bezoek aan de Victoria Watervallen

Dag 28 en 29: Victoria Falls
Vandaag kun je een optionele activiteit boeken. Je kunt hier bungee jumpen, raften, een helikoptervlucht maken boven de Falls, paardrijden - en nog veel meer. Uiteraard kunnen we deze activiteiten vooraf voor je regelen.

Dag 30: Victoria Falls naar Chobe National Park
Na het ontbijt reis je naar Kasane en je hebt de tijd om op je eigen tempo Kasane te verkennen.

Dag 31: Chobe National Park naar Kasane
Vandaag heb je een vrije dag. Je kunt relaxen bij het zwembad of een optionele extra safari boeken.

Dag 32: Kasane naar Maun
Vanavond bereiden we ons voor op deze excursie van 2 dagen: inpakken en proviand inslaan. We raden je aan om een wat kleinere rugzak mee te nemen tijdens deze reis, zodat je die deze dagen kunt gebruiken. Vanavond krijg je van de reisleiding ook een briefing wat je de komende dagen te wachten staat.

Dag 33: Maun naar de Okavango Delta
De komende dagen trek je met behulp van een mokoro de Okavango Delta in. Deze excursie is inbegrepen in de reissom. Je staat vandaag vroeg op om naar Maun te gaan. Vanuit Maun is het nog een paar uur rijden om bij de "mokoro poler station" aan te komen. Dit is de vertrekplaats de Okavango Delta in. Terwijl je naar de vertrekplaats rijdt zul je veel dorpjes tegenkomen. Vaak bestaat zo'n dorpje uit slechts een paar families die nog leven op een manier zoals ze dat hier al honderden jaren doen. Sommige dorpjes in de Okavango Delta zijn zo afgelegen, dat ze alleen per mokoro bereikbaar zijn. Mokoro's zijn uitgeholde, platte boomstammen. De poler staat op de achterkant en duwt de mokoro door de nauwe kanaaltjes en geultjes die samen de Delta vormen. Na een paar uur varen door de Delta kom je aan bij je kamp en in de middag gaan we op wandelsafari. 

Wees er op voorbereid dat je kampeert in de wildernis en dat er geen toilet- of douchefaciliteiten zijn. Dit is echt back to basic! 

Inbegrepen highlight: excursie naar de Okavango Delta

Dag 34: Okavango Delta naar Maun
Een rustig dagje. Je hebt vandaag de kans om even bij te komen en van de omgeving te genieten. Je kunt op wandelsafari gaan, gaan zwemmen of proberen zelf een mokoro te besturen! In de middag kom je aan in Maun.

Dag 35: Maun naar Ghanzi
Ghanzi is een dorpje in het midden van de Kalahari woestijn. Je kunt hier een aantal optionele activiteiten boeken. De excursie met de San-stam is erg gaaf, ze leren je hoe te overleven in de Kalahari woestijn.

Optionele activiteit: een excursie met de San-stam

Dag 36: Ghanzi naar Windhoek 
Je krijgt er een stempel bij in je paspoort vandaag, die van Namibië. Na het ontbijt reis je door naar Windhoek. Windhoek is de hoofdstad van Namibië. Het is geen grote stad, maar het heeft een aantal interessante historische bezienswaardigheden. Deze middag kun je zelf invullen. Je kunt de musea bezoeken of gaan shoppen op een marktje.

Dag 37: Windhoek naar Etosha National Park
Het Etosha National Park is Namibië's nummer 1 natuur- en wildpark. Het park is maar liefst 22,700 vierkante kilometer in oppervlakte. Je trekt dit immens grote park in en houd je ogen open voor de grote verscheidenheid aan wilde dieren die in dit park leven. Na de lunch, als het een beetje afgekoeld is, breng je de rest van de dag door met het op safari gaan in het zuidelijk gedeelte van het park. Deze safari van vandaag is een activiteit die in het activiteitenpakket zit. Je verblijft vannacht net buiten het park, slechts 10 kilometer van Anderson Gate verwijderd. Voordat het eten geserveerd wordt kun je nog even snel een verfrissende duik in het zwembad nemen. Er is een gezellige bar aanwezig waar je een avond kunt doorbrengen. 

Optionele activiteit: een extra avondsafari door het Etosha National Park

Dag 38: Etosha National Park
Vandaag ga je opnieuw op safari door Etosha. Kijk goed rond je om zoveel mogelijk zoogdieren, reptielen en volgens voor je cameralens te krijgen. Je zult tijdens je safari merken dat, terwijl de begroeiing verandert, je ook andere wilde dieren te zien krijgt. Zo heeft elk gedeelte van het park zijn eigen diersoorten. Na een intensieve dag van safari, heb je een rustige avond in het kamp in het noorden van het park bij Namutoni. Na het diner, als het duister geworden is, kun je naar een waterhole gaan. Als je stil bent zul je zien dat op luttele meters afstand van je vandaan wilde dieren komen drinken. 

Inbegrepen highlight: safari door het Etosha National Park

Dag 39 en 40: Etosha National Park Area
Deze dag verlaat je het Etosha National Park en reis je richting het zuiden van Namibië.

Dag 40: Brandberg naar Swakopmund
Je vervolgt je reis totdat je bij Swakopmund uitkomt. Hier blijf je twee dagen. Je kunt hier even uitrusten en bijkomen van afgelopen week, of een van de vele te gekke activiteiten boeken de hier te doen zijn, zoals quad biken, sky diven, sandboarden enzovoorts. Deze dagen kampeer je niet, maar slaap je in een slaapzaal. Als je wilt kun je upgraden naar een een- of tweepersoonskamer.

Dag 41: Swakopmund
Swakopmund heeft een aantal prima koffiebarretjes, restaurants en cafés. Er is ook een mooi strand, een interessant museum en een aquarium. Of je boekt nog een optionele activiteit.

Optionele activiteiten: sky diving, quad biking, sand boarding, dolfijncruises, golfen, paardrijden en nog veel meer.

Dag 42 en 43: Swakopmund naar Sesriem
's Ochtends breng je door met het verkennen van de Namib-Naukluft National Park. Je beklimt Dune 45 - een ervaring die je je leven lang niet zult vergeten. Met een van de Desert shuttles reis je 5 kilometer diep de woestijn in en kom je op plekken waar de aarde al jarenlang geen druppel water gezien heeft, waardoor de bomen volledig versteend zijn: Deadvlei. 

Inbegrepen highlights: bezoek aan het Namib Naukluft National Park, beklimming van Dune 45 en een bezoek aan de Sossusvlei

Dag 44: Sesriem naar de Fish River Canyon
Na het ontbijt reis je verder Namibië in richting de Fish River Canyon Dit is, op de Grand Canyon na, de grootste canyon ter wereld: 161 kilometer lang, 27 kilometer breed en maar liefst 550 meter diep. Niet te bevatten he? Je bereikt een punt dat je adembenemende uitzichten op de canyon biedt. Camera's ready!

Inbegrepen highlight: een bezoek aan de Fish River Canyon

Dag 45: Fish River Canyon naar de Gariep River
Op de plek waar je vanavond verblijft hebben ze een erg gezellige bar, dus het avondprogramma is ook geregeld!

Dag 46: Orange River naar Cederberg
Je reist verder naar het zuiden door de Namaqualand-regio. Elk voorjaar (de herfstmaanden bij ons in Nederland en Vlaanderen) is het hier een grote bloemenpracht van miljoenen bloemen die in bloei staan. Dat zou je waarschijnlijk niet verwachten als je er tijdens de herfst of wintermaanden doorheen rijdt. In het kleine stadje Springbok slaan we proviand in en via de woestijn van het Richtersveld reis je naar de Gariep Rivier. Deze rivier vormt de natuurlijke grens tussen Zuid-Afrika en Namibië. Je overnacht op een prachtige plek aan de rand van de Gariep Rivier. 

Dag 47: Cederberg naar Kaapstad
Je reist door een gebied dat bekend staat als de "bread basket" van Zuid-Afrika. Je reist door de Piekenierskloof Pass, een gebied waar veel fruit groeit dankzij de Olifants River die er stroomt. Kaapstad heeft zoveel te bieden! Natuurlijk een trip naar de Tafelberg. Maar ook Long Street – de uitgaansstraat van de stad. Of verken de wijngebieden rondom de stad of de rest van de Kaap. Een gezegde dat elke Capetonian kent: “you don’t need a holiday – you need Cape Town”. Deze dag vul je in zoals je wilt en graag helpen we je daarbij.

Dag 48: Kaapstad
Na het ontbijt is je reis helaas afgelopen. Vergeet geen emailadressen uit te wisselen met alle nieuwe vrienden die je ongetwijfeld aan deze reis overgehouden hebt. 

Zoals je ongetwijfeld weet is Kaapstad een schitterende stad, een van de mooiste ter wereld. Als je agenda het toelaat raden we je aan een paar dagen in Kaapstad te blijven voor je weer terugvliegt naar huis. Uiteraard kunnen we je helpen bij het inplannen van een paar dagen Kaapstad.

Vertrekdatum Aankomstdatum
14-07-2020 29-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
28-07-2020 12-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
11-08-2020 26-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
25-08-2020 10-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
08-09-2020 24-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
22-09-2020 07-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
06-10-2020 21-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
20-10-2020 05-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
03-11-2020 19-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
17-11-2020 02-01-2021 Informeer naar de beschikbaarheid
01-12-2020 16-01-2021 Informeer naar de beschikbaarheid
15-12-2020 30-01-2021 Informeer naar de beschikbaarheid
29-12-2020 13-02-2021 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 3,560.00
+ Betaling ter plaatse, per persoon $ 2,690.00

Maximaal aantal personen: 24
Vertreklocatie: Nairobi
Aankomstlocatie: Kaapstad
Reisduur: 48 dagen
Reistype: Kampeerreis
Routerichting: Zuidelijke route
Highlights tijdens deze reis:
 • Chobe National Park in Botswana
 • Dune 45 in Namibië
 • Etosha National Park in Namibië
 • Masai Mara in Kenia
 • Ngorongoro Crater in Tanzania
 • Okavango Delta in Botswana
 • Serengeti National Park in Tanzania
 • Sossusvlei in Namibië
 • South Luangwa National Park
 • Victoria Falls in Zimbabwe
 • Zanzibar in Tanzania
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Botswana
 • Kenia
 • Malawi
 • Namibië
 • Tanzania
 • Zambia
 • Zimbabwe
 • Zuid-Afrika
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Een Zuid-Afrikaanse touroperator
Reizen tussen Zuid-Afrika en Kenia
Aantal dagen:
48
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 3,560.00
Bijdrage Calamiteitenfonds:
€ 2.50
Bijdrage garantiefonds GGTO:

Totaalprijs:
+ Betaling ter plaatse, per persoon
$ 2,690.00