Reizen tussen Zuid-Afrika en Kenia

Groepsreis van Nairobi naar Kaapstad (budget) - Kampeerreis

Safari in de Okavango Delta tijdens zonsondergang

Groepsreis van Nairobi naar Kaapstad (budget)

Heb jij wat langer de tijd voor een reis door Afrika dan de gemiddelde reiziger? En wil je goedkoop reizen door oost-Afrika en zuid-Afrika? Maar wel op een avontuurlijke en duurzame manier? Dan ontmoeten we je graag in Nairobi voor een kampeerreis richting Kaapstad, dwars door Kenia, Tanzania, Malawi, Zambia, Zimbabwe, Botswana, Namibië en Zuid-Afrika. Samen met maximaal 24 avonturiers van over de hele wereld ontdek je alle highlights van 's werelds meest kleurrijke en uitdagende continent: Afrika. Doordat je onderweg op de mooiste plaatsen kampeert en bereid bent de handen uit de mouwen te steken kun je op een betaalbare wijze de prachtigste safari's maken!

Highlights tijdens deze kampeerreis van Nairobi naar Kaapstad:

 • In het Masai Mara National Park in Tanzania ontmoet je de Masai, een trots nomadenvolk dat nog steeds leeft zoals hun voorvaderen eeuwen geleden ook al deden. Graag leren ze jou meer over hun cultuur en interessante geschiedenis. 
 • Het Serengeti National Park staat in onze persoonlijke top-5 van beste safari's in Afrika, maar ook internationaal staat het Serengeti National Park hoog aangeschreven als het om beste safari's gaat. Je trekt een aantal dagen het park in op zoek naar de Big 5 en het moet wel heel gek lopen, wil je in de Serengeti of in de Ngorongoro Crater niet oog in oog komen te staan met de Big 5;
 • Een verboot brengt je vervolgens naar Dar es Salaam. WItte stranden, palmbomen, blauw water, kleurrijke koraalriffen - you name it. Maar ook: nauwe straatjes, drukke specerijmarkten en heerlijke restaurants. Geniet van Zanzibar in al haar facetten;
 • Trek er op uit met lokale vissers die de vangst van de dag gaan binnenhalen op Lake Malawi. Of bezoek een schooltje dat aan de oever van Lake Malawi ligt. Lekker zwemmen, duiken en snorkelen in Lake Malawi is natuurlijk ook een mogelijkheid;
 • Het South Luangwa National Park in Zambia biedt je de beste safari-ervaring in Zambia aan. Lees hier waarom je zeker op safari in South Luangwa moet gaan;
 • Je kampeerreis door oostelijk Afrika vervolgt naar de Victoria Watervallen. Je zult met ogen mond dit wereldwonder in je opnemen, wat een natuurmacht! Ontdek de Victoria Watervallen verder op je eigen tempo met een van de vele optionele activiteiten die je hier kunt doen, zoals een helicoptervlucht boven de Falls of raften in de Zambezi rivier;
 • In het Chobe National Park in Botswana leeft een grote olifantenpopulatie. Tijdens de zonsondergang, als het iets minder warm is en de olifanten actiever zijn, ga je op sunset cruise. Vanaf een boot zie je talloze olifantjes in het water met elkaar spelen, heel erg leuk om te zien;
 • De hightlights van Namibië zijn het Etosha National Park in het Namib Naukluft National Park. Mocht je nog een dier van de Big 5 in de Serengeti gemist hebben, dan ga je die zeker hier zien. Vervolgens trek je diep de onherbergzame woestijn van Namibië in richting Dune 45. Beklim deze zandduin en kijk over de woestijn om je heen, een adembenemend gezicht!
 • Via de Fish River Canyon kom je uiteindelijk aan in het einddoel van deze groepsreis door Afrika: Kaapstad, the Mother City. Met afstand de mooiste stad van Afrika en wellicht ook wel 's werelds mooiste stad. Je gaat op een township tour en je ontdekt de minder glamoreuze kant van Kaapstad. Vervolgens is het tijd om alle highlights van Kaapstad te ontdekken. 

Onder de tab "Reisbeschrijving" vind je een uitgebreide reisbeschrijving.

Waar en hoe je overnacht tijdens deze kampeerreis:

Je overnacht in een tweepersoonstent die je opzet op toegewezen kampeerplaatsen. Op deze kampeerplaatsen zijn (gedeelde) toilet- en douchefaciliteiten aanwezig. De koepeltenten zijn voorzien van een ingebouwd muskietennet. Je hebt de tenten binnen 10 minuten opgebouwd, afgebroken en weer in de truck opgeslagen. Je slaapt op matrasjes die ongeveer 5 centimeter dik zijn. Je moet zelf voor je slaapzak zorgen.

De betaling ter plaatse

De betaling ter plaatse is een onderdeel van de kostprijs van je reis. Het wordt onder andere gebruikt om je maaltijden en excursies van te betalen. Uitgebreidere informatie over de betaling ter plaatse kun je hier lezen.

In de reissom is het volgende inbegrepen:

Accommodatie in comfortabele tweepersoonstenten (koepeltenten), maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving. Houd er rekening mee dat de betaling ter plaatse in contanten voldaan moet worden op de pre-departure meeting die gehouden wordt om 17:00 op de dag voor vertrek. 

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souveniers, fooien, etc.

 

Dag 1: Nairobi naar Masai Mara
Je laat de drukte van Nairobi achter je. Al snel trek je het hooggebergte van de spectaculaire Great Rift Valley in. Onderweg stop je enkele plaatsen die je prachtige uitzichten geven. Na een paar uur reizen kom je aan in de Rift Valley: Masai-gebied. Je zult enkelen al tegenkomen aan de kant van de weg. Vaak hoeden ze hun kudde koeien of schapen. Via het kleine stadje Narok kom je uiteindelijk aan het einde van de middag aan op je verblijfplaats. De verblijfplaats van vandaag kijkt op tegen de Meguarra Hills. Het riviertje waar je vlak naast verblijft vormt de natuurlijke grens met het Masai Mara National Reserve. Hier ga je morgen naar toe! 

Dag 2: Masai Mara National Park
Zodra de zon zich laat zien pak je je boeltje op om richting het Masai Mara Reserve te gaan. Dit National Park staat bekend als oost-Afrika's mooiste National Reserve en is beroemd vanwege de grote varatie aan diersoorten die er leven. Je kent vast de Annual Migration van Discovery Channel, waarbij meer dan een miljoen wildebeest, zebra's en gazelle's de Serengeti oversteken richting het Masai Mara Reserve. De beste periode om een bezoek te brengen aan het Masai Mara National Park is tussen juli en oktober, als de grote kuddes hier van het verse gras grazen. Omdat er tussen en juli en oktober zoveel zebra's, wildebeest en antilopes zijn, zijn er ook veel jachtdieren. Wil je een leeuwin tijdens de jacht in actie zien, dan is je kans daarop het grootst tijdens deze maanden. 

Vandaag ga je op safari door een sectie van het park, op zoek naar de Big 5: de olifant, de neushoorn, de buffel, de leeuw en de luipaard. Daarna kun je een bezoek je brengen aan een Masai Manyatta: een hut van klei, waarin de Masai nog steeds op traditionele wijze leven. 

Dag 3: Masai Mara naar Lake Nakuru National Park
Tijdens de derde dag van je reis door Kenia en Tanzania reis je door richting het Lake Nakuru National Park. Je overnacht bij EAMO. Dit staat voor "East African Mission Organisation" en hier kun je praten en vooral ook spelen met lokale kinderen. Zorg dat je wat bij je hebt om uit te delen, maar neem geen snoepl mee. Deel liever iets waar uit de kinderen iets aan hebben, zoals schriftjes en pennen.

Dag 4: Lake Nakuru National Park
Lake Nakuru is beroemd vanwege de duizenden en duizenden flamingo's die er leven. Er zijn er zoveel (mits de waterstand goed is) dat de horizon een roze gloed afgeeft. Dit park is oorspronkelijk bedoeld om de populatie zwarte en witte neushoorns te doen groeien, dus deze dag ga je op safari het Lake Nakuru Park in op zoek naar deze neushoorns. Maar je komt vast ook olifanten, luipaarden, buffels en nijlpaarden tegen. 

Dag 5: Kisii/Kericho
Nadat je een lekker ontbijt achter de kiezen hebt verlaat je Lake Nakuru weer en ga je richting Kisii/Kericho. Er zijn veel theeplantages in dit gebied, de omgeving is erg groen en erg mooi om doorheen te reizen. De stadjes waar je doorheen draaien puur op de thee die ze verkopen; leuk om tijdens de stops onderweg wat van in te slaan voor thuis?

Dag 6: Musoma
Vandaag passeer je de grens met Tanzania, haal je paspoort maar te voorschijn dus. Afrika's grootste meer, sowieso een van de grootste meren ter wereld, Lake Victoria, is waar je vandaag verblijft. Je slaapt aan de oevers van Lake Victoria in het vissersdorpje Musoma. 

Dag 7: Serengeti National Park
Nadat we in Musoma boodschappen gedaan hebben voor de komende dagen, reis je verder richting het Serengeti National Park. Hier kom je rond lunchtijd aan. Het Masai-woord "Serengeti" betekent zoveel als eindeloze vlakten. Deze eindeloze vlakten zijn beroemd vanwege de enorme concentratie wilde dieren die er leven. En natuurlijk ook vanwege de jaarlijkse migratie van de miljoenen wildebeest en gazelles. Je reist door het westelijk gedeelte van het park dat minder druk is dan andere delen. Dit vergroot de kans om leeuwen en jachtluipaarden te zien. De verblijfplaats ligt in het centrum van het park en is een "bush camp". Er zijn geen toilet- of douchefaciliteitein, je bent dus aangewezen op je eigen vindingrijkheid. Het is bijzonder om midden in de Afrikaanse bush te slapen terwijl je om je heen de nachtdieren tot leven hoort komen. In de ochtend ga je opnieuw op safari door de Serengeti. 

Dag 8: Safari door het Serengeti National Park
Deze hele dag ben je op safari door het Serengeti National Park. Ondertussen reis je naar de Ngorongoro Crater. 

Dag 9: Ngorongoro Crater
's Ochtendsvroeg vertrek je richting het Ngorongoro Conservation Area. Dit gebied is bijzonder rijk aan wilde dieren. Ooit was dit een gigantisch grote actieve vulkaan, waardoor het nu bijzonder vruchtbare grond is met veel grasland dat wilde dieren aantrekt. Open savanne's, acacia-bossen, zout- en zoetwater meren; de Ngorongoro Crater wordt terecht ook wel een miniatuur "Tuin van Eden" genoemd. Ook de zeer zeldzame Black Rhino komt voor in dit UNESCO Werelderfgoed. In de middag reis je richting Arusha. 

Dag 10: Arusha naar Pangani
Help je deze ochtend even mee om proviand in te slaan in Arusha? Na deze boodschappen reis je verder richting Dar es Salaam. Onderweg passeer je Moshi. Moshi ligt aan de voet van de Kilimanjaro, Afrika's hoogste berg. Vanuit Moshi worden Mount Kilimanjaro beklimming georganiseerd en, als de weergoden even meewerken, kun je van hier de beroemde Kilimanjaro en de besneeuwde piek zien. Al reizend richting Dar es Salaam passeer je de sisal-plantages van The Usambara en Para Mountain. Leuk weetje: hoe worden dartboards van gemaakt. Overnachten doe je vandaag op een hele mooie plek tussen de bergen, halverwege Arusha en Dar es Salaam. 

Dag 11: Pangani naar Dar es Salaam
De reis voert je verder richting Dar es Salaam. Je nadert de warme Indische Oceaan en dat zie je aan de vegetatie die groener en tropischer wordt. Vandaag moet je je een beetje instellen op files, want het kan erg druk zijn met verkeer dat, net als ons, Dar es Salaam in wil. Maar kijk rustig naar buiten terwijl je de voorsteden van Dar es Salaam passeert en geniet van alles wat je ziet onderweg; de kleurrijke winkeltjes met soms humoristische "catch phrases". Al rijdend trekt Dar es Salaam, en alle hektiek en drukte die daarbij hoort, aan je voorbij. Bij aankomst in Dar es Salaam ga je naar een heerlijke plek aan zee. Vanhieruit vertrek je morgen naar Zanzibar. 

Dag 12: Dar es Salaam naar Zanzibar

Let op: Je dient voor de komende dagen zelf voor je maaltijden op Zanzibar te regelen. Dit zijn dus bijkomende kosten die niet in de reissom inbegrepen zijn. Uit ervaring weten we dat de meeste reizigers Zanzibar op hun eigen hun eigen manier willen ontdekken. De ene reiziger wil het streed food eten, de ander wil liever vis eten van een van de vismarkten om Zanzibar op die manier te ervaren. Om die reden hebben we er voor gekozen dit niet standaard op te nemen en jou hierin vrij te laten om Zanzibar in te vullen zoals jij wilt. Hulp nodig hierbij? Uiteraard helpen we je graag!

Dag 13 en 14: Zanzibar
Een veerboot neemt je van Dar es Salaam naar "Spice Island", waar je de keuze hebt om de komende 3 nachten te verblijven. Let er op dat het streng verboden is om foto's te nemen van de veerboot en dat er pittige boetes worden uitgedeeld aan overtreders. 

Zanzibar staat bol van de interessante geschiedenis. Het eiland was een van de belangrijkste vertrekpunten voor oost-Afrikaanse ontdekkingsreizigers, op zoek naar nieuw land. Daardoor is Zanzibar een interessante mix geworden van Afrikaanse, Aziatische en Arabische invloeden. De stille straatjes van het oude Stone Town doen Arabisch aan, met Medina-achtige winkeltjes en Sultan-achtige paleizen die gefinancierd zijn met slaven- en ivoorhandel.

Zanzibar is beroemd vanwege de specerijen en een excursie naar een specerij-plantage is dan ook zeker een aanrader. Andere mogelijkheden zijn tripjes naar de schitterende stranden en de gigantische schildpadden van Prison Island. Of wat dacht je van duiken bij Nungwe of gaan vissen in een traditionele dhow? Ook leuk: oude brommers huren om de geïsoleerde uithoeken van het eiland te ontdekken. 

Zanzibar is een paradijs voor liefhebbers van zeevruchten. Er zijn veel restaurants die op heerlijke wijze de vangst van de dag opdienen. Crayfish is bijzonder populair. Tip: meng je dan onder de locals bij de Forodhani Gardens. Hier is, erg goedkoop, de heerlijkste vis te halen. 

Dag 15: Zanzibar naar Dar es Salaam
In de middag brengt de veerboot je terug naar het vasteland bij Dar es Salaam. 

Dag 16: Dar es Salaam naar Iringa
Je reist verder richting het zuiden. Het doel is Iringa. Onderweg passeer je Mikumi National Park en terwijl je er doorheen reist, zul je veel wilde dieren langs de kant van de weg zien. Overnachten doe je vandaag op een plek die onder Afrika-reizigers bekend is vanwege de heerlijke douches die er zijn en de Amarula Hot Chocolates die ze er serveren! 

Dag 17, 18 en 19: Iringa naar Lake Malawi
Vandaag krijg je een nieuwe stempel in je paspoort gezet, die van Malawi. Door de prachtige Tukuyu thee- en bananenplantages reis richting Malawi, "The Warm Heart of Africa". Bij Songwe steek je de grens over. De oppervlakte van Malawi wordt maar liefst door 20% in beslag genomen door het schitterende Lake Malawi. Deze dagen reis je langs de westelijke zijde van het meer en je stopt bij diverse baaien en stranden. 

Je kunt deze dagen doorbrengen met locals. Vraag ze je bijvoorbeeld het spelletje "bao" te leren. Je kunt ook heerlijk ontspannen bij de rustige stranden of lekker zwemmen in het kristalheldere water van Lake Malawi. Breng ook zeker wat tijd door met het verkennen van de kustlijn van Lake Malawi en je zult lokale vissers hun vangst binnen zien halen, gebruikmakend van traditionele vistechnieken. 's Nachts zul je de lichtjes op het meer van hun boten nog kunnen waarnemen. Langs de oever van Lake Malawi kun je op meerdere plekken optionele excursies en activiteiten boeken, zoals watersporten, paardrijden, snorkelen of een bezoek aan een lokaal dorpje of schooltje. Neem even contact met ons op om hier meer informatie over te krijgen. 

Dag 20: Lake Malawi naar Chipata
Houd je paspoort wederom in de aanslag, want je passeert weer een grens. Ditmaal die van Zambia.

Dag 21: Chipata naar South Luangwa National Park
In het oosten van Zambia ligt het South Luangwa National Park. South Luangwa National Park bestaat sinds 1938 als een game reserve en in 1972 is het uitgeroepen tot een national park. Het beslaat nu maar liefst 9000 km2! South Luangwa National Park is een paradijs voor de safari-liefhebber, want er komen veel giraffes, buffels en olifanten voor. In de Luangwa rivier vind je tevens veel krokodillen en nijlpaarden. Vandaag ga je op safari door het South Luangwa National Park. 

Dag 22: South Luangwa National Park naar oostelijk Zambia
Terwijl je vandaag koers zet naar het zuiden passeer je het rurale en landelijke deel van Zambia dat in de jaren '60 profiteerde van de kopermijnbouw die hier plaatsvond. Nadat de kopermijnbouw instortte, was het land praktisch failliet. Dankzij buitenlandse investeringen begint Zambia op te krabbelen en de tekenen daarvan zul je vandaag onderweg her en der tegenkomen. 

Dag 23: Oostelijk Zambia naar Livingstone
Vandaag ga je nog verder naar het zuiden. Het doel vandaag is om Livingstone te bereiken, waar je de "Mosi-oa-Tunya", ("The Smoke that Thunders") vindt. Dit is een van de Seven Natural Wonders of the World en eenmaal aangekomen zul je snel beseffen waarom dat zo is. Dit is de grootste waterval ter wereld; 1700 meter breed en 100 meter hoog. Een bezoek aan de Victoria Falls mag op geen enkele Afrika-safari ontbreken! Je kunt de Victoria Watervallen vanaf het Mosi-oa-Tuny National Park in Zambia bekijken en vele indrukwekkende foto's nemen. Als je wilt, dit is optioneel, kun je vanavond een sunset bootcruise maken over de Zambezi rivier. 

Dag 24: Livingstone naar Chobe National Park in Botswana
Tot ziens Zambia, hallo Botswana! De Kazangula Ferry brengt je Botswana in. Nadat je de grensformaliteiten voltooid hebt reis je verder naar Kasane, een dorpje op de oever van de Chobe River. De Chobe Rivier vormt de grens tussen Botswana, Zambia en Namibië en de belbangrijkste waterbron voor het Chobe National Park. na de lunch heb je tijd vrij om even te ontspannen. Aan het einde van de middag ga je op "Chobe National Park Overnight Mobile excursion" - een overnachting in de wildernis van Chobe National Park! Chobe National Park is Botswana's nummer 1 safari park en geliefd vanwege de grote aantallen olifanten die er leven. In de middag ga je op zoek naar wilde dieren. De nacht breng je door midden in de wildernis met de geluiden van wilde dieren om je heen! Houd op je safari door het Chobe National Park je ogen open voor de zeldzame Sable and Roan Antelope. De volgende ochtend ga je 's ochtends vroeg nogmaals op safari. 

Dag 25: Chobe National Park naar Victoria Falls
Deze dag van je reis kun je invullen zoals je zelf wilt. Je reist naar de Victoria Falls. Ongetwijfeld had je voor aanvang van deze reis het plan opgevat om die te bezichtigen. Dan kun je dat vandaag doen. Of je boekt voor vandaag een van de vele optionele activiteiten die je hier kunt doen. Als je wilt kunnen we je daarbij helpen.

Enkele van de excursies die je in Victoria Falls kunt doen: safari op een olifant, safari te paard, een bezoek aan een krokodillenboerderij, bungee jumpen vanaf de Victoria Falls brug, golfen, in een helicopter of micro-flight vliegen boven de Falls of raften.

Het stadje Victoria Falls is, logischerwijs, vernoemd naar de watervallen - een World Heritage site. Het dorpje Victoria Falls is omsloten door Victoria Falls National Park. De plek waar je verblijft ligt in het centrum van Victoria Falls, zodat alle excursies op loopafstand te boeken zijn. Net als de vele restaurantjes waar je heen kunt gaan.Het is ongeveer 20 minuutjes lopen naar de ingang van Victoria Falls National Park, waar je "Mosi-oa-Tunya" (The Smoke that Thunders) kunt bewonderen, iets dat je zeker gedaan moet hebben! 

Dag 26 en 27: Victoria Falls
Wellicht ben je gisteren nog niet toegekomen om alle activiteiten te doen je wilde doen. Er is in Vic Falls ook zoveel te zien en te beleven, naast natuurlijk de Victoria Watervallen. Deze dag, en ook morgen, kun je besteden zoals je zelf wilt.

Dag 28 Victoria Falls naar Chobe National Park
We reizen opnieuw het Chobe National Park in. De Chobe Rivier vormt de grens tussen Botswana, Zambia en Namibië en de belbangrijkste waterbron voor het Chobe National Park. na de lunch heb je tijd vrij om even te ontspannen. Aan het einde van de middag ga je op "Chobe National Park Overnight Mobile excursion" - een overnachting in de wildernis van Chobe National Park! Chobe National Park is Botswana's nummer 1 safari park en geliefd vanwege de grote aantallen olifanten die er leven. In de middag ga je op zoek naar wilde dieren. De nacht breng je door midden in de wildernis met de geluiden van wilde dieren om je heen! Houd op je safari door het Chobe National Park je ogen open voor de zeldzame Sable and Roan Antelope. De volgende ochtend ga je 's ochtends vroeg nogmaals op safari. 

Dag 29: Chobe National Park
Vandaag heb je een vrije dag. 

Dag 30: Chobe National Park naar Maun
Je reist richting het westen naar Maun, een stadje aan de oevers van de Chobe River. De Chobe Rivier vormt de natuurlijke grens tussen Botswana, Namibië en Zambia. Het water uit deze rivier is de grootste waterbron voor de Okavango Delta. Vanuit de plek waar we verblijven kun je olifanten, nijlpaarden en vele vogelsoorten waarnemen. Ook is hier een uitzichtpunt voor de mooiste zonsondergang die je ooit gezien hebt! Maun is het vertrekpunt waar we ons voorbereiden op de excursie de Okavango Delta in. Dit betekent dat we voldoende eten en water inslaan voor 2 dagen in de Okavango Delta. Tip: neem een kleiner rugzakje (een "day pack") mee voor deze excursie. De reisleider zal je precies vertellen wat je moet inpakken voor de Delta.

Dag 31: Maun naar de Okavango Delta
De komende 3 dagen en 2 nachten trek je met behulp van een mokoro de Okavango Delta in. Deze excursie is inbegrepen in de reissom. Je staat vandaag vroeg op om naar Maun te gaan. Vanuit Maun is het nog een paar uur rijden om bij de "mokoro poler station" aan te komen. Dit is de vertrekplaats de Okavango Delta in. Terwijl je naar de vertrekplaats rijdt zul je veel dorpjes tegenkomen. Vaak bestaat zo'n dorpje uit slechts een paar familie's die nog leven op een manier zoals ze dat hier al honderden jaren doen. Sommige dorpjes in de Okavango Delta zijn zo afgelegen, dat ze alleen per mokoro bereikbaar zijn. Mokoro's zijn uitgeholde, platte boomstammen. De poler staat op de achterkant en duwt de mokoro door de nauwe kanaaltjes en geultjes die samen de Delta vormen. Na een paar uur varen door de Delta kom je aan bij je kamp en in de middag gaan we op wandelsafari. 

Wees er op voorbereid dat je kampeert in de wildernis en dat er geen toilet- of douchefaciliteiten zijn. Dit is echt back to basic! 

Dag 32: Okavango Delta
Een rustig dagje. Je hebt vandaag de kans om even bij te komen en van de omgeving te genieten. Je kunt op wandelsafari gaan, gaan zwemmen of proberen zelf een mokoro te besturen! Tijdens het heetst van de dag rusten we en is er tijd genoeg om te ontspannen, een goed boek te lezen, of neem de tijd om eens goed met de Okavango Delta-gidsen te spreken over hun cultuur en levensstijl. 

Dag 33: Okavango Delta naar Maun
'
s Ochtends maak je nog een laatste wandelsafari en daarna ga je terug naar Maun. Eenmaal aangekomen in Maun kun je (als je dat wilt, dit is een optionele activiteit) een vlucht maken boven de Okavango Delta. In een piepklein vliegtuigje vlieg je dan een uur over het immens grote gebied waar je de afgelopen dagen doorgebracht hebt. 

Dag 34: Maun naar Divundu 
Je krijgt er een stempel bij in je paspoort vandaag, die van Namibië. We reizen langs de Kavango River naar het zuidelijk tot we Diviundu bereiken.

Dag 35: Divundu naar Etosha National Park
Het Etosha National Park is Namibië's nummer 1 natuur- en wildpark. Het park is maar liefst 22,700 vierkante kilometer in oppervlakte. Je trekt dit immens grote park in en houd je ogen open voor de grote verscheidenheid aan wilde dieren die in dit park leven. Na de lunch, als het een beetje afgekoeld is, breng je de rest van de dag door met het op safari gaan in het zuidelijk gedeelte van het park. Deze safari van vandaag is een activiteit die in de prijs van het reisprogramma opgenomen is. Je verblijft vannacht net buiten het park, slechts 10 kilometer van Anderson Gate verwijderd. Voordat het eten geserveerd wordt kun je nog even snel een verfrissende duik in het zwembad nemen. Er is een gezellige bar aanwezig waar je een avond kut doorbrengen. 

Dag 36: Etosha National Park
Vandaag ga je opnieuw op safari door Etosha. Kijk goed rond je om zoveel mogelijk zoogdieren, repitielen en volgens voor je cameralens te krijgen. Je zult tijdens je safari merken dat, terwijl de begroeiing veranderd, je ook andere wilde dieren te zien krijgt. Zo heeft elk gedeelte van het park zijn eigen diersoorten. Na een intesieve dag van safari, heb je een rustige avond in het kamp in het noorden van het park bij Namutoni. Na het diner, als het duister geworden is, kun je naar een waterhole gaan. Als je stil bent zul je zien dat op luttele meters afstand van je vandaan wilde dieren komen drinken. 

Dag 37: Etosha National Park Area
Deze dag verlaat je het Etosha National Park en reis je richting het zuiden van Namibië.

Dag 38: Etosha National Park naar Brandberg
Ook deze dag leg je flink wat kilometers af. Je reist verder naar het zuiden van Namibië richting Brandberg. 

Dag 39: Brandberg naar Swakopmund
Na vertrek uit Brandberg bereik je de "Matterhorn van Namibië" - de Spitzkoppe Mountains. Deze maar liefst 1728 hoge rots is een van Namibië's markante highlights. Voor de San-stam is het al eeuwenlang een heilige plaats. Je hebt hier de tijd om de omgeving te verkennen, de rotsschilderingen te bekijken of van de omgeving te genieten. Na je bezoek aan Spitzkoppe zet je koers naar je volgende bestemming: Swakopmund, een oud-Duitse nederzetting.

Dag 40: Swakopmund
Swakopmund heeft een aantal prima koffiebarretjes, restaurants en cafe's. Er is ook een mooi strand, een interessant museum en een aquarium. Of je boekt nog een optionele activiteit, er valt namelijk heel veel te doen in Swakopmund "Africa's adrenaline capital". Wil je hulp bij het vastleggen van een activiteit? We kunnen skydiven, quadbiken, sandboarden en vele andere activiteiten voor je regelen.

Mogelijk dat een aantal reizigers de tour hier verlaten en dat er weer nieuwe personen bijkomen.

Dag 41 en 42: Swakopmund naar Sesriem
Je verlaat Swakopmund om op weg te gaan naar Walvis Bay, Namibië's industriestad. Aangekomen bij Walvis Bay trek je de woestijn van Namibië in. Het Namib-Naukluft Park is een van de oudste woestijnen ter wereld. Je verblijft bij Sesriem, een fantastische plek om de woestijn van Namibië in al zijn diversiteit te ervaren. Op een klein afstandje van Sesriem ligt de Sossusvlei, een plek omgeven door zandduinen die tot de hoogste ter wereld behoren. Het is een pittige klim van 300 meter naar de top van Dune 45. Eenmaal aangekomen bij de top van Dune 45 zul je zien dat je zweetdruppels het allemaal waard geweest zijn, want het uitzicht over de woestijn is echt adembenemend mooi! De middad breng je door tussen de zandduinen en Deadvlei. 

Dag 43: Sesriem naar de Fish River Canyon
Vandaag wissel je de sereniteit van de duinen in voor de Fish River Canyon. Dit is de tweede grootste canyon ter wereld en meet maar liefst 27 kilometer wijd en is 550 meter diep! Via een weg aan de oostkant van de canyon kun je op meerdere plaatsen de spectaculaire Fish River Canyon goed zien. 

Dag 44: Fish River Canyon naar de Gariep River
Deze ochtend ga je op een kano-trip van een halve dag. Deze excursie is inbegrepen in de reissom. Per kano peddel je over de Gariep River. Tijdens het peddelen geniet je met volle teugen van de schitterende omgeving en de vele vogelsoorten die je tijdens het kanoën spot. Op de plek waar je vanavond verblijft hebben ze een erg gezellige bar, dus het avondprogramma is ook geregeld!

Dag 45: Orange River naar Cederberg
Je reist verder naar het zuiden door de Namaqualand-regio. Elk voorjaar (de herfstmaanden bij ons in Nederland en Vlaanderen) is het hier een grote bloemenpracht van miljoenen bloemen die in bloei staan. Dat zou je waarschijnlijk niet verwachten als je er tijdens de herfst of wintermaanden doorheen rijdt. In het kleine stadje Springbok slaan we proviand in.

Dag 46: Cederberg naar Kaapstad
Tot ziens Cederberg area en hallo Kaapstad! Door de Piekenierskloof bereik je de Kaapgebieden waar Zuid-Afrika's wijnen vandaan komen. Kaapstad komt in zicht en het eerste dat je van de Mother City te zien krijgt is de Tafelberg. Eenmaal aangekomen in Kaapstad check je in in een van Kaapstad's populairste hostels (deze overnachting is bij de reissom inbegrepen) en ga je op een township tour in en rond Kaapstad. Na de township tour word je teruggebracht naar je hostel. 

Dag 47: Kaapstad
Na het ontbijt is je reis van Nairobi door Kaapstad helaas afgelopen. Vergeet geen emailadressen uit te wisselen met alle nieuwe vrienden die je ongetwijfeld aan deze reis overgehouden hebt. 

Zoals je ongetwijfeld weet is Kaapstad een schitterende stad, een van de mooiste ter wereld. Als je agenda het toelaat raden we je aan een paar dagen in Kaapstad te blijven voor je weer terugvlieg naar huis. Uiteraard kunnen we je helpen bij het inplannen van een paar dagen Kaapstad.

Vertrekdatum Aankomstdatum
27-08-2019 12-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
10-09-2019 26-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
24-09-2019 09-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
08-10-2019 23-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
22-10-2019 07-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
05-11-2019 21-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
19-11-2019 04-01-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
03-12-2019 18-01-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
17-12-2019 01-02-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
31-12-2019 15-02-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
14-01-2020 29-02-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
28-01-2020 14-03-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
11-02-2020 28-03-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
25-02-2020 11-04-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
10-03-2020 25-04-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
24-03-2020 09-05-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
07-04-2020 23-05-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
21-04-2020 06-06-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
05-05-2020 20-06-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
19-05-2020 04-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
02-06-2020 18-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
16-06-2020 01-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
30-06-2020 15-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
14-07-2020 29-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
28-07-2020 12-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
11-08-2020 26-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
25-08-2020 10-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
08-09-2020 24-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
22-09-2020 07-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
06-10-2020 21-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
20-10-2020 05-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
03-11-2020 19-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
17-11-2020 02-01-2021 Informeer naar de beschikbaarheid
01-12-2020 16-01-2021 Informeer naar de beschikbaarheid
15-12-2020 30-01-2021 Informeer naar de beschikbaarheid
29-12-2020 13-02-2021 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 3,791.00
+ Betaling ter plaatse, per persoon $ 2,690.00

Maximaal aantal personen: 24
Vertreklocatie: Nairobi
Aankomstlocatie: Kaapstad
Reisduur: 47 dagen
Reistype: Kampeerreis
Routerichting: Zuidelijke route
Highlights tijdens deze reis:
 • Chobe National Park
 • Dune 45
 • Etosha National Park
 • Kaapstad
 • Masai Mara
 • Ngorongoro Crater
 • Okavango Delta
 • Serengeti National Park
 • Sossusvlei
 • South Luangwa National Park
 • Victoria Falls
 • Zanzibar
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Botswana
 • Kenia
 • Malawi
 • Namibië
 • Tanzania
 • Zambia
 • Zimbabwe
 • Zuid-Afrika
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Een Zuid-Afrikaanse touroperator
Reizen tussen Zuid-Afrika en Kenia
Aantal dagen:
47
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 3,791.00
Bijdrage Calamiteitenfonds:
€ 2.50
Bijdrage garantiefonds GGTO:

Totaalprijs:
+ Betaling ter plaatse, per persoon
$ 2,690.00