Reizen tussen Zuid-Afrika en Kenia

Lodgereis door Zuid-Afrika, Malawi, Tanzania en Kenia - Accommodatiereis

Op safari in het Mikumi National Park

Lodgereis door Zuid-Afrika, Malawi, Tanzania en Kenia

Oostelijk en zuidelijk Afrika ligt aan je voeten met deze lodgereis door Zuid-Afrika, Malawi, Tanzania en Kenia. Begin je avontuur direct zodra je de robuuste overland truck instapt, samen met maximaal 17 andere reizigers die overal ter wereld vandaan komen om dit Afrika-avontuur met jou te gaan beleven! De komende 29 dagen reis je van de ene highlight naar de andere highlight dat Afrika rijk is, en dat zijn er aardig wat. Dit staat je te wachten tijdens deze rondreis van Johannesburg naar Nairobi:

Hoogtepunten van deze hotelreis door Afrika:

 • Trek diep de Okavango Delta in Botswana in in een uitgehouwen boomstam. Vlak naast je, verscholen tussen het riet, liggen roerloos nijlpaarden je in de gaten te houden;
 • Victoria Falls in Zimbabwe en Zambia. Miljoenen liters water razen hier naar beneden. Een adembenemend gezicht!
 • Lake Malawi in Malawi. De mensen in Malawi zijn vriendelijk, rustig en relaxed. Aan de oevers van het schitterende Lake Malawi kun je heerlijk bijkomen. 
 • Een safari in Serengeti National Park in Tanzania. Tijdens safari's door dit wereldberoemde park ga je gegarandeerd de Big 5 te zien krijgen! (Let op: dit is een optionele excursie!)
 • Een safari in South Luangwa in Zambia. Dit vaak over het hoofd geziene park doet niet onder voor het Serengeti National Park of het Krugerpark.
 • Lekker zonnen op het tropische Zanzibar in Tanzania. Dit eiland, met haar witte zandstranden, is een heerlijke plek om een strandvakantie in Afrika te vieren. Of om de Afrikaanse, Arabische en Europese invloeden te ontdekken op de Spice Market in Stone Town.
 • Een excursie naar de Ngorongoro-krater. Ooit een gigantische actieve vulkaan, nu een paradijs voor liefhebbers van avontuurlijke safari's.
 • Interactie met de Masai-stam. Dit trotse nomadenvolk vertelt je graag alles over hun kleurrijke tradities. 

Safari reis dwars door Afrika

Ondertussen maak je nog meer ochtend- en avondsafari’s en in de Okavango Delta maak je zelfs een safari te voet! Onderweg overnacht je op bijzondere plaatsen; midden in de woestijn of in wildparken. Dat, tesamen met al het moois en alle safari’s die je onderweg beleeft, maakt dat dit een bijzondere rondreis door Afrika is; een ervaring om nooit te vergeten!

Meer informatie over de accommodaties:

Je overnacht tijdens deze reis in eenvoudige, maar comfortabele en hygiënisch chalets en lodges. De accommodaties laten zich vergelijken met wat we in Nederland/Vlaanderen 2- á 3-sterrenaccommodaties zouden noemen. Tijdens de ene overnachting deel je toilet- en douchefaciliteiten, terwijl de andere accommodatie en-suite badkamers heeft. Op aanvraag kunnen we per dag een overzicht van de accommodaties sturen.

In de reissom is het volgende inbegrepen:

Accommodatie in eenvoudige chalets, lodges of hotels, maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving.

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souveniers, fooien, etc.

Wat is het activiteitenpakket?

Het activiteitenpakket zijn een aantal “essentiële” activiteiten en excursies, volgens ons onmisbaar tijdens deze reis. Jij denkt daar wellicht anders over. Je kunt deze activiteiten direct al boeken, of je boekt ze ter plaatse tijdens je reis. Je vindt hier meer informatie over het activiteitenpakket. Het activiteitenpakket voor deze reis is als volgt:

 • Bush walk met een local van de San-stam
 • Kampeerereis: excursie van 2 dagen in de Okavango Delta
 • Accommodatiereis: excursie van 3 dagen in de Okavango Delta
 • Bootcruise over de Chobe rivier in Chobe National Park
 • Een safari door de Okavango Delta
 • Entreeprijs tot Victoria Falls National Park
 • Een safari in het South Luangwa National Park tijdens zonsondergang
 • Een safari in Mikumi National Park
 • Een excursie naar Zanzibar, inclusief veerbootoversteek

Het reisprogramma van deze reis
Hieronder vind je het volledige reisprogramma van deze reis. Let op: een reisprogramma kan door de uitvoerende touroperator aangepast worden en het reisprogramma hieronder is enkel een vertaling. Het originele reisprogramma van deze reis is hier na te lezen

Dag 1: Johannesburg naar Kang 
Nadat we als groep compleet zijn en de reisleiding iedereen welkom heeft geheten, laten we Johannesburg achter ons en zetten we koers naar de grens met Botswana. Via de Trans-Kalahari highway reis je naar Kang, de gateway naar de Kalahari.

Dag 2: Kalahari Gateway naar Kalahari 
De Peri Peri Reizen-truck brengt ons vandaag naar Ghanzi, gelegen in Central Kalahari. Na de luch nemen een paar locals van de San-stam je mee op een bush walk. Ze leren je hun geheim: hoe zij overleven in de Kalahari Desert. De San zijn een nomadenstam en zijn jagers en verzamelaars met een rijke kennis van planten en dieren. 's Avonds trakteren ze je op een voorstelling over hun cultuur. 

Activiteitenpakket: Bush walk met een local van de San-stam

Dag 3: Kalahari naar Maun
Je reist naar Maun, de gateway naar de Okavango Delta. Je reisleider zal je vertellen wat je mee moet nemen voor de tocht door de Okavango Delta. Ook heb je vandaag de gelegenheid om een optionele vlucht over de Delta te maken - erg mooi!

Dag 4/5: Maun – Okavango Delta 
Deze twee dagen geniet je van het beste dat de natuur je te bieden heeft! We maken wandelingen om het wild van dichtbij te bekijken en we ontdekken de Delta met een mokoro boot; een uitgehouwde boomstam. De Okavango Delta is ‘s wereld grootste binnenlandse delta. De rivieren die naar de Okavango Delta leiden komen niet in uit in zee en irrigeren op deze manier 15,000 vierkante kilometer van de Kalahari woestijn. Dit is een spectaculaire en onvergetelijke ervaring, zeker omdat de wilde dieren hier nog niet aan mensen gewend zijn!

Kies je voor de accommodatiereis, dan word je per vliegtuigje in de Delta ingevlogen. Als je de kampeerreis maakt, dan ga je per mokoro de Okavango Delta in.

Activiteitenpakket: twee- of driedaagse excursie in de Okavango Delta.

Dag 6: Nata
Je reis voert je naar het noordelijke gedeelte van de Makgadigadi Pans. Langs de weg naar Nata staan veel iconische Baobab-bomen. We stoppen kort bij de Pans en als je wilt kun je vanmiddag een optionele excursie naar de Makgadigadi Pans doen. 

Dag 7: Botswana – Chobe National Park 
We vervolgen onze reis naar Kasane, gelegen aan de Chobe rivier. De middag brengen we op het water van de Chobe rivier door met een cruise boot. We zullen ongetwijfeld weer veel wild zien!

Activiteitenpakket: bootcruise over de Chobe rivier in Chobe National Park

Dag 8: Zimbabwe – Victoria Falls 
Bij aankomst in het stadje Victoria Falls hebben we de tijd om wat activiteiten voor morgen te boeken. Natuurlijk breng je deze dag ook een bezoek aan de wereldberoemde Victoria watervallen; het water valt met miljoenen kubieke liters per seconde tegelijk 100 meter naar beneden!

Optionele activiteiten: een ochtend game drive in het Chobe National Park of een zonsondergang bootcruise over de Zambezi rivier.

Dag 9: Victoria Falls 
Vandaag is er tijd om gezamenlijk de activiteiten doen je die gisteren geboekt hebt. Je kunt hier heel veel spannende en relaxende activiteiten doen, zoals bungee jumpen, een wandeling met leeuwen maken, een safari op een olifant, of een heerlijke pedicure of manicure krijgen!

Optionele activiteiten: raften, bungy jumpen, olifanten excursie, een leeuwenwandeling, paardrijden, uit eten gaan, etc.

Dag 10: Lusaka 
We laten het wereldwonder van de Victoria Falls achter ons en beginnen aan onze expeditie die ons dwars door midden Afrika en oost Afrika zal brengen. Net zoals ooit Livingstone deed reizen we naar de bruisende hoofdstad van Zambia; Lusaka. Het zal je opvallen dat de vegetatie tropischer wordt en de wegen wat ruiger.

Dag 11: Petauke
De volgende dag van onze reis brengt ons in Petauke; de poort naar het South Luangwa National Park. In vergelijking met Zuid-Afrika is Zambia minder westers en “Afrikaanser”. Dit zul je aan alles merken.

Dag 12: South Luangwa National Park 
Vroeg in de ochtend rijden we naar een textielfabriek in Chipata. Deze fabriek zorgt voor veel werkgelegenheid in de regio. Daarna vervolg je je weg naar het South Luangwa National Park waar we de komende twee nachten doorbrengen op de oevers van de Luangwa rivier. Vanuit je tent zul je hier nijlpaarden en andere dieren in het water zien. In de middag genieten we van een zonsondergang excursie in het South Luangwa National Park.

Dag 13: South Luangwa National Park 
‘s Ochtends kun je opnieuw op safari in het South Luangwa National Park. Het park staat bekend om de vele luipaarden en nijlpaarden die er leven. Na de lunch, die inbegrepen is in de reissom, brengen we een bezoek aan een stam die een textielproject runt en aan een lokaal dorpje.

Activiteitenpakket: een safari in het South Luangwa National Park tijdens zonsondergang
Optionele activiteiten: extra safari ‘s ochtends en een safariwandeling.

Dag 14: Lake Malawi 
We doen een nieuw land aan; Malawi. Je reist naar Ngala Beach en als het een beetje meezit kun je vandaag nog snorkelen en zwemmen in Lake Malawi. 

Dag 15, 16 en 17: Ngala Bay bij Lake Malawi 
De middag, en de twee volgende dagen, rusten we uit bij aan de oevers van Lake Malawi. Hier kun je of even bijkomen van de afgelopen week, of een van de vele optionele activiteiten doen, zoals watersporten en paardrijden. Een local zal ons tentenkamp komen bezoeken en ons meenemen zijn/haar dorp in om te laten zien hoe iemand in Malawi leeft.

Je kunt deze deze dagen meerdere optionele activiteiten doen. Als je wilt, kun je ‘s ochtends op en city tour (optioneel) van 2 uur door Lilongwe. Of een “Slave Trade & Historical Tour”. Je leert hoe in vroeger tijden de slavenhandel georganiseerd werd en welke impact dit had op de lokale bevolking.

Dag 18: Tanzania – Iringa
Wéér een nieuw stempel in je paspoort vandaag en wel van Tanzania. We dalen door de Great Rift Valley richting lager gelegen savanna’s en passeren daarbij spectaculaire bergpassen en theeplantages. Bij aankomst in Iringa wacht ons een traditioneel diner in een Masai hut. Een leuke manier om met Tanzania en haar bevolking kennis te maken!

Dag 19: Mikumi National Park 
We laten onze vrienden uit Iringa weer achter ons en zetten koerst naar het Mikumi National Park. Mikumi National Park is het thuis voor veel leeuwen, zebra’s, wildebeesten, impala’s, buffels en olifanten. ‘s Middags kun je een optionele game drive doen in Mikumi National Park

Activiteitenpakket: een safari in Mikumi National Park

Dag 20: Dar es Salaam 
Onze eindbestemming van vandaag, Dar es Salaam, is de economische hoofdstad van Tanzania. Een echte handelsstad, gelegen aan de Indische oceaan. “Dar el Salaam” betekent “huis van vrede” in het Arabisch. Dar el Salaam is niet de hoofdstad van Tanzania, dat is Dodoma.

Dag 21/23/23: Zanzibar 
Vroeg in de ochtend laten we onze Peri Peri Reizen overlanding truck even voor wat het is en pakken we de boot. De lokale veerboot brengt ons naar Stone Town, de hoofdstad van Zanzibar. Zanzibar is het schitterende eiland gelegen voor de kust van Tanzania. De eerste avond verkennen we het unieke historische en architectonische centrum van Stone Town. Ook doen we de bruisende markten aan waar marktlui hun specerijen en visvangst proberen te slijten. De volgende twee dagen werken we aan ons kleurtje en brengen we door op het tropische standparadijs van Zanzibar. Uiteraard valt er behalve luieren genoeg andere dingen te doen op Zanzibar!

Activiteitenpakket: een excursie naar Zanzibar, inclusief veerbootoversteek
Optionele activitieten: zwemmen met dolfijnen, duiken, snorkelen, etc.

Dag 24: Bagamoyo 
Met frisse tegenzin zien we Zanzibar vandaag weer aan de horizon verdwijnen. Maar niet voordat je 's ochtends eerst nog Stone Town ontdekt hebt. In Dar es Salaam wacht de trouwe Peri Peri Reizen overlanding truck op ons om ons naar Bagamoyo te brengen. Bagamoyo ligt in aan een schitterend strand waar je heerlijk kunt ontspannen en het “Zanzibar-gevoel” een beetje langer kunt vasthouden.

Dag 25: Arusha
Via Karatu komen we aan in het pitoreske plaatsje Arusha. Vanuit de prettige omgeving van Arusha (koel klimaat, heuvelachtig, groen) bereiden we ons voor om het Serengeti & Ngorongoro Conservation Area in te gaan de komende dagen.

Dag 26/27/28: Serengeti & Ngorongoro Conservation Area 
Als je wilt, dit is optionele excursie die je kunt bijboeken, kun je een paar dagen het Serengeti park in. Waarschijnlijk is dit ‘s werelds bekendste wildpark, op het Krugerpark in Zuid-Afrika na. En terecht! Nergens op het Afrikaanse continent zul je meer wild bijeen zien dan in het Serengeti & Ngorongoro Conservation Area. De safari excursies gebeuren in een open 4×4. Degenenen die besluiten niet het park in te gaan hebben voldoende gelegenheid om meer te weten te komen over Tanzania’s rijke cultuur en kennis te maken met de fascinerende lokale cultuur.

Optionele activiteiten: Serengeti & Ngorongoro Conservation Area excursies, Lake Manyara game drives, vrijwilligerswerk doen en vele andere dagexcursies.

Dag 29: Arusha 
Vandaag maken we ons klaar om de volgende dag onze reis te vervolgen. Degenen die naar Serengeti geweest zijn komen weer terug en ‘s middags bezoeken we het Masai Mara museum en het Snake Park.

Optionele activiteiten: kameelrijden

Dag 30: Kenia – Nairobi 
We vertrekken vroeg, want we hebben een lange reis voor de boeg. Aan het einde van de middag bereiken we Nairobi, waar we als groep lekker uit eten kunnen gaan. De avond kun je naar eigen inzicht invullen in Nairobi.

Vertrekdatum Aankomstdatum
20-08-2018 18-09-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
30-08-2018 28-09-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
03-09-2018 02-10-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
10-09-2018 09-10-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
20-09-2018 19-10-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
01-10-2018 30-10-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
11-10-2018 09-11-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
15-10-2018 13-11-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
22-10-2018 20-11-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
01-11-2018 30-11-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
12-11-2018 11-12-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
22-11-2018 21-12-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
26-11-2018 25-12-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
03-12-2018 01-01-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
13-12-2018 11-01-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
19-01-2019 17-02-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
26-01-2019 24-02-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
09-02-2019 10-03-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
23-02-2019 24-03-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
02-03-2019 31-03-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
09-03-2019 07-04-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
23-03-2019 21-04-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
06-04-2019 05-05-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
13-04-2019 12-05-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
20-04-2019 19-05-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
04-05-2019 02-06-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
18-05-2019 16-06-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
25-05-2019 23-06-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
01-06-2019 30-06-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
15-06-2019 14-07-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
29-06-2019 28-07-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
06-07-2019 04-08-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
13-07-2019 11-08-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
27-07-2019 25-08-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
10-08-2019 08-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
17-08-2019 15-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
24-08-2019 22-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
07-09-2019 06-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
21-09-2019 20-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
28-09-2019 27-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
05-10-2019 03-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
19-10-2019 17-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
02-11-2019 01-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
09-11-2019 08-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
16-11-2019 15-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
30-11-2019 29-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
14-12-2019 12-01-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
21-12-2019 19-01-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 2,851.14
Activiteitenpakket: € 1,592.00
Eenpersoonstoeslag: € 701.00
Serengeti-excursie: € 1,020.00

Maximaal aantal personen: 20
Vertreklocatie: Johannesburg
Aankomstlocatie: Nairobi
Reisduur: 30 dagen
Reistype: Accommodatiereis
Routerichting: Noordelijke route
Highlights tijdens deze reis:
 • Chobe National Park
 • Gorilla-trek
 • Johannesburg
 • Masai Mara
 • Ngorongoro Crater
 • Okavango Delta
 • Serengeti National Park
 • South Luangwa National Park
 • Victoria Falls
 • Zanzibar
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Botswana
 • Kenia
 • Malawi
 • Namibië
 • Tanzania
 • Zambia
 • Zimbabwe
 • Zuid-Afrika
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Nomad Adventure Tours
Reizen tussen Zuid-Afrika en Kenia
Aantal dagen:
30
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 2,851.14
Activiteitenpakket:
€ 1,592.00
Serengeti-excursie:
€ 1,020.00
Eenpersoonstoeslag:
€ 701.00

Totaalprijs: