Reizen tussen Kaapstad en Victoria Falls

Groepsreis Victoria Falls - Kaapstad (budget) - Kampeerreis

De Fish River Canyon in Namibië

Groepsreis Victoria Falls - Kaapstad (budget)

Deze groepsreis, een van onze populairste reizen, begint in Victoria Falls en neemt je mee vanaf Vic Falls naar Kaapstad. Onderweg reis je door Zimbabwe, Botswana, Namibië en Zuid-Afrika. Met deze budgetreis reis je goedkoop van Victoria Falls naar Kaapstad!

Reis vanaf Victoria Falls

Deze groepsreis door zuidelijk Afrika start in Victoria Falls. Net als ooit de ontdekker van de Vic Falls, David Livingstone zal moeder Natuur je versteld doen staan. Een watervan van 1700 meter breed waar per minuut miljoen en miljoenen liters water naar beneden stort - wauw! Hier kun je ook hele gave activiteiten doen, zoals bungee jumpen, raften of met een deltavlieger boven de Falls vliegen. Samen met ongeveer 23 andere avonturiers die van over de hele wereld komen onderneem je deze reis van Victoria Falls all the way naar Kaapstad. De komende weken reis je door enorm verschillende landschappen: vruchtbare wijngronden, droge en verlaten woestijnen en immens grote moerasgebieden. Dit is een hele afwissselende reis dus.

Reis door Botswana

Of wat dacht je van Botswana? In dit land trek je in een uitgeholde boomstam door de Okavango Delta. Een dicht en complex deltagebied van moerassen, geulen, kanalen, meren en eilanden zo groot als half Nederland. Dit is het domein van talloze olifanten en nijlpaarden en jij trekt er in een "mokoro" doorheen. Wilde je back to basics in Afrika? Dan is dit helemaal jouw ding! Je kampeert hier werkelijk in de middle of nowehere. Een paar dagen geen Netflix, Wi-Fi of 4G - vergeet het maar. Maar ook: een paar dagen geen toilet, geen elektriciteit, geen stromend water, geen douche... Durf jij deze "reset" aan? Wat je ook moet aandurven, is te voet op safari gaan. Onder begeleiding van een ervaren gids wandel je tussen de olifanten en andere dieren die in de Okavango Delta leven. Dat is pas op safari gaan! 

Reis door Namibië

Je trekt door de woestijn van Namibië, een surrealistische ervaring en zo anders dan je leven dat je gewend bent in Nederland of België. Urenlang kom je tijdens je reis door de Namib Desert geen mens tegen; verlaten, leeg, dor en droog met her en der bizarre rotsformaties die spontaan uit het land opduiken. En dan stuit je opeens op een nederzetting met enkele tientallen mensen die al decennia lang in de woestijnomstandigheden overleven. Enthousiast en met passie vertellen ze je over hun leefomgeving, cultuur en tradities. 

Reis naar Kaapstad

Na 3 weken reizen kom je aan in een stad die velen de mooiste stad van Afrika vinden: Kaapstad. Kaapstad is tevens het eindpunt van je reis en helaas zul je afscheid moeten nemen van alle nieuwe vriendschappen die je gesloten hebt. Zien jullie elkaar volgend jaar weer?

Hoogtepunten op deze groepsreis van Kaapstad naar Victoria Falls:

 • Een township tour in Kaapstad. Leer ook de andere kant van deze schitterende stad kennen;
 • Er komen heerlijke wijnen uit Kaapstad en omgeving. Tijdens een wijnproeverij kun je er meerdere proberen;
 • In een kano trek je een halve dag de Gariep (Orange) river over. Op de rivieroever kun je wilde dieren zien;
 • Staar in de onmetelijke diepte van de Fish River Canyon;
 • Je reist door de woestijn van Namibië met highlights als Dune 45, Sesriem en Sossusvlei
 • In Swakopmund kun je optionele activiteiten boeken als sky diven, quad biken, dolfijnencruise en veel meer;
 • Ontdek het geheim achter de mysterieuze Spitzkoppe-rotsschilderingen;
 • In het Etosha National Park maak je een paar spannede safari's;
 • Je gaat helemaal back to basics in de Okavango Delta in Botswana;
 • Tijdens de Chobe Overnight Excursion ga je op safari door Botswana's nummer 1 wildpark;
 • Natuurlijk ontdek je ook de Victoria Falls!

Waar en hoe je overnacht tijdens deze kampeerreis:

Je overnacht in een tweepersoonstent die je opzet op toegewezen kampeerplaatsen. Op deze kampeerplaatsen zijn (gedeelde) toilet- en douchefaciliteiten aanwezig. De koepeltenten zijn voorzien van een ingebouwd muskietennet. Je hebt de tenten binnen 10 minuten opgebouwd, afgebroken en weer in de truck opgeslagen. Je slaapt op matrasjes die ongeveer 5 centimeter dik zijn. Je moet zelf voor je slaapzak zorgen.

De betaling ter plaatse

De betaling ter plaatse is een onderdeel van de kostprijs van je reis. Het wordt onder andere gebruikt om je maaltijden en excursies van te betalen. Uitgebreidere informatie over de betaling ter plaatse kun je hier lezen.

In de reissom is het volgende inbegrepen:

Accommodatie in comfortabele tweepersoonstenten (koepeltenten), maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving. Houd er rekening mee dat de betaling ter plaatse in contanten voldaan moet worden op de pre-departure meeting die gehouden wordt om 17:00 op de dag voor vertrek. 

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souveniers, fooien, etc.

Dag 1: Kaapstad naar de Cederbergen
Voordat je Kaapstad achter je laat ga je op een tour door een township bij Kaaptad. Deze activiteit zit in de reissom inbegrepen. Na de excursie door het township reis je door een gebied dat bekend staat als de "bread basket" van Zuid-Afrika. Je reist door de Piekenierskloof Pass door een gebied waar veel fruit groeit dankzij de Olifants River die er stroomt. 's Middags ben je in de gelegenheid wat wijnen te proeven en je kunt ook te voet het gebied verkennen. Deze wandeling biedt je prachtige uitzichten op de Cederberg Mountains. De eerste nacht breng je door in een hele pitoreske kampeerplaats, omgeven door wijnboerderijen. 

Dag 2: Cederberg Mountains naar de Gariep River
Je reist verder naar het noorden door de Namaqualand-regio. Elk voorjaar (de herfstmaanden bij ons in Nederland en Vlaanderen) is het hier een grote bloemenpracht van miljoenen bloemen die in bloei staan. Dat zou je waarschijnlijk niet verwachten als je er tijdens de herfst of wintermaanden doorheen rijdt. In het kleine stadje Springbok slaan we proviand in en via de woestijn van het Richtersveld reis je naar de Gariep Rivier. Deze rivier vormt de natuurlijke grens tussen Zuid-Afrika en Namibië. Je overnacht op een prachtige plek aan de rand van de Gariep Rivier. 

Dag 3: Gariep River naar Fish River Canyon
Deze ochtend ga je op een kano-trip van een halve dag. Deze excursie is inbegrepen in de reissom. Per kano peddel je over de Gariep River. Tijdens het peddelen geniet je met volle teugen van de schitterende omgeving en de vele vogelsoorten die je tijdens het kanoën spot. Na de lunch, die na deze trip ongetwijfeld erg goed zal smaken, reis je verder Namibië in richting de Fish River Canyon Dit is, op de Grand Canyon na, de grootste canyon ter wereld: 161 kilometer lang, 27 kilometer breed en maar liefst 550 meter diep. Niet te bevatten he? Je bereikt een punt dat je adembenemende uitzichten op de canyon biedt. Camera's ready! 

Dag 4: Fish River Canyon naar Sesriem
De wekker gaat erg vroeg vanochtend. Je reist verder naar het noorden, richting de Namib-Naukluft woestijn. Dit is een van de oudste woestijnen ter wereld. We slaan ons kamp op in Sesriem. Het is vanaf Sesriem maar een kort ritje naar Sossusvlei. Sossusvlei is een bijzondere plek... tsja, dat valt heel moeilijk in woorden uit te drukken. Op deze plek, Sossusvlei dus, ben je omgeven door de hoogste zandduinen ter wereld. Als je de duinen beklimt (dat doe je morgen!), die wel 300 meter hoog zijn, heb je werkelijk waar fenomenale uitzichten over de woestijn. We gaan niet eens proberen de woorden te vinden hiervoor, dat moet je gewoon zelf zien. Als je vannacht gaat slapen, vergeet dan niet even (of beter: uitgebreid!) naar boven te kijken. Zoveel sterren! De woestijn geef 's nachts een sterrenshow weg zoals je die nergens anders ter wereld zult beleven. 

Dag 5: Sesriem
's Ochtends breng je door met het verkennen van de de Namib-Naukluft National Park. Je beklimt Dune 45 - een ervaring die je je leven lang niet zult vergeten. Met een van de desert shuttles reis je 5 kilometer diep de woestijn in en kom je op plekken waar de aarde al jarenlang geen druppel water gezien heeft, waardoor de bomen volledig versteend zijn: Deadvlei. 

Dag 6: Sesriem naar Swakopmund
Na het ontbijt reis je richting Walvis Bay aan de Atlantische Oceaan. Vandaag steek je de Tropic of Capricorn (de kreeftskeerkring) over. Vanaf Walvis Bay volg je de kustlijn van Namibië totdat je bij Swakopmund uitkomt. Hier blijf je twee dagen. Je kunt hier even uitrusten en bijkomen van afgelopen week, of een van de vele te gekke activiteiten boeken de hier te doen zijn, zoals quad biken, sky diven, sandboarden enzovoorts. 

Dag 7: Swakopmund
Swakopmund heeft een aantal prima koffiebarretjes, restaurants en cafe's. Er is ook een mooi strand, een interessant museum en een aquarium. Of je boekt nog een optionele activiteit. 

Dag 8: Swakopmund naar Brandberg
Na vertrek uit Swakopmund bereik je de "Matterhorn van Namibië" - de Spitzkoppe Mountains. Deze maar liefst 1728 hoge rots is een van Namibië's markante highlights. Voor de San-stam is het al eeuwenlang een heilige plaats. Je hebt hier de tijd om de omgeving te verkennen, de rotsschilderingen te bekijken of van de omgeving te genieten. Na je bezoek aan Spitzkoppe zet je koers naar je volgende bestemming: Brandberg. 

Dag 9: Brandberg naar Etosha National Park Area
Vandaag reis je naar het Etosha National Park toe. Je verblijft vlakbij dit wildpark. 

Dag 10: Etosha National Park
Het Etosha National Park is Namibië's nummer 1 natuur- en wildpark. Het park is maar liefst 22,700 vierkante kilometer in oppervlakte. Je trekt dit immens grote park in en houd je ogen open voor de grote verscheidenheid aan wilde dieren die in dit park leven. Na de lunch, als het een beetje afgekoeld is, breng je de rest van de dag door met het op safari gaan in het zuidelijk gedeelte van het park. Deze safari van vandaag is een activiteit die in het activiteitenpakket zit. Je verblijft vannacht net buiten het park, slechts 10 kilometer van Anderson Gate verwijderd. Voordat het eten geserveerd wordt kun je nog even snel een verfrissende duik in het zwembad nemen. Er is een gezellige bar aanwezig waar je een avond kut doorbrengen. 

Dag 11: Etosha National Park
Vandaag ga je opnieuw op safari door Etosha. Kijk goed rond je om zoveel mogelijk zoogdieren, repitielen en volgens voor je cameralens te krijgen. Je zult tijdens je safari merken dat, terwijl de begroeiing veranderd, je ook andere wilde dieren te zien krijgt. Zo heeft elk gedeelte van het park zijn eigen diersoorten. Na een intesieve dag van safari, heb je een rustige avond in het kamp in het noorden van het park bij Namutoni. Na het diner, als het duister geworden is, kun je naar een waterhole gaan. Als je stil bent zul je zien dat op luttele meters afstand van je vandaan wilde dieren komen drinken. 

Dag 12: Etosha National Park naar Grootfontein
Vandaag verlaat je het Etosha Park en het is maar een korte rit naar de volgende bestemming. De plek waar je vannacht verblijft heeft een restaurant, een bar en een zwembad. 

Dag 13: Grootfontein naar Divundu
Van Grootfontein trek je in noordoostelijk richting door de Caprivi Strip en de Kavango regio. Je verblijft hier op een hele bijzondere plek. Terwijl de zon ondergaat boven de rivier zul je her en der nijlpaarden zien grazen of liggen luieren. 

Dag 14: Divundu naar Maun
Je krijgt er een stempel bij in je paspoort vandaag, die van Botswana. We reizen langs de Kavango River naar het zuidelijk tot we Maun bereiken. Maun is het vertrekpunt naar de Okavango Delta. Vanavond bereiden we ons voor op deze excursie van 2 dagen: inpakken en proviand inslaan. We raden je aan om een wat kleinere rugzak mee te nemen tijdens deze reis, zodat je die deze dagen kunt gebruiken. Vanavond krijg je van de reisleiding ook een briefing wat je de komende dagen te wachten staat. 

Dag 15: Maun naar Okavango Delta
De komende 3 dagen en 2 nachten trek je met behulp van een mokoro de Okavango Delta in. Deze excursie is inbegrepen in de reissom. Je staat vandaag vroeg op om naar Maun te gaan. Vanuit Maun is het nog een paar uur rijden om bij de "mokoro poler station" aan te komen. Dit is de vertrekplaats de Okavango Delta in. Terwijl je naar de vertrekplaats rijdt zul je veel dorpjes tegenkomen. Vaak bestaat zo'n dorpje uit slechts een paar familie's die nog leven op een manier zoals ze dat hier al honderden jaren doen. Sommige dorpjes in de Okavango Delta zijn zo afgelegen, dat ze alleen per mokoro bereikbaar zijn. Mokoro's zijn uitgeholde, platte boomstammen. De poler staat op de achterkant en duwt de mokoro door de nauwe kanaaltjes en geultjes die samen de Delta vormen. Na een paar uur varen door de Delta kom je aan bij je kamp en in de middag gaan we op wandelsafari. 

Wees er op voorbereid dat je kampeert in de wildernis en dat er geen toilet- of douchefaciliteiten zijn. Dit is echt back to basic! 

Dag 16: Okavango Delta
Een rustig dagje. Je hebt vandaag de kans om even bij te komen en van de omgeving te genieten. Je kunt op wandelsafari gaan, gaan zwemmen of proberen zelf een mokoro te besturen! Tijdens het heetst van de dag rusten we en is er tijd genoeg om te ontspannen, een goed boek te lezen, of neem de tijd om eens goed met de Okavango Delta-gidsen te spreken over hun cultuur en levensstijl. 

Dag 17: Okavango Delta naar Maun
's Ochtends maak je nog een laatste wandelsafari en daarna ga je terug naar Maun. Eenmaal aangekomen in Maun kun je (als je dat wilt, dit is een optionele activiteit) een vlucht maken boven de Okavango Delta. In een piepklein vliegtuigje vlieg je dan een uur over het immens grote gebied waar je de afgelopen dagen doorgebracht hebt. 

Dag 18: Maun naar Chobe National Park
Je reist richting het oosten naar Kasane, een stadje aan de oevers van de Chobe River. De Chobe Rivier vormt de natuurlijke grens tussen Botswana, Namibië en Zambia. Het water uit deze rivier is de grootste waterbron voor de Okavango Delta. Vanuit de plek waar we verblijven kun je olifanten, nijlpaarden en vele vogelsoorten waarnemen. Ook is hier een uitzichtpunt voor de mooiste zonsondergang die je ooit gezien hebt!

Dag 19: Chobe National Park
In de ochtend heb je tijd om even Kasane te ontdekken. Nadat je alles ingepakt bent ga je op de inbegrepen "Chobe National Park Overnight Mobile" excursie in de wildernis van Chobe National Park. Chobe is Botswana's nummer 1 safaripark en is beroemd en geliefd vanwege de grote olifantenaantallen die er leven. Je brengt de middag door met een safari in Chobe. Houd tijdens deze sfari je ogen open voor de zeldzame Sable and Roan Antelope of probeer de Lilac Breasted Roller's te tellen. Terwijl je 's avonds, terug bij het kamp, geniet van diner rond het kampvuur, zul je om je heen overal de nachtgeluiden van wilde dieren horen - spannend! 

Dag 20: Victoria Falls
Vandaag steek je de grens met Zimbabwe over. Nadat je de grensformaliteiten gedaan hebt, is het een kort ritje naar het dichtbij gelegen Victoria Falls. Dit dorpje is, uiteraard, vernoemd naar de beroemde watervall. Het stadje Victoria Falls is omsloten door de Zambezi River and het Victoria Falls National Park ligt om het stadje heen. De plek waar je verblijft ligt, heel handig, in het centrum van Victoria Falls. Er zijn hier bijzonder veel optionele activiteiten te boeken en alle activiteiten liggen op loopafstand van je kamp. 

Het is ongeveer 20 minuutjes lopen naar de ingang van Victoria Falls National Park. De toegangsprijs hiervoor is inbegrepen bij de reissom. De lokale bevolking gebruikt een hele andere naam voor deze waterval. Ze noemen 'm "Mosi-oa-Tunya". Dat betekent "the smoke that thunders". Vandaag kom je er achter dat dat een hele toepasselijke naam is en dat de naam die David Livingstone gaf aan dit Wereldwonder, eigenlijk maar een beetje suf is. De Victoria Falls, of Mosi-oa-Tunya, is maar liefst 1700 meter breed, 100 meter hoog en het de grootste waterval ter wereld. 

Dag 21: Victoria Falls

Tijdens de laatste dag van de tour kun je een optionele activiteit doen. Je kunt hier bungee jumpen, raften, een helicoptervlucht maken boven de Falls, paardrijden - en nog veel meer. Ook is het helaas tijd geworden om afscheid te nemen van sommigen waarmee je de afgelopen weken hebt samengereisd, omdat enkelen doorreizen richting oost-Afrika of juist terug naar Johannesburg. Hier komt de reis officieel ten einde. 

Vertrekdatum Aankomstdatum
25-08-2019 14-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
08-09-2019 28-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
22-09-2019 12-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
06-10-2019 26-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
20-10-2019 09-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
03-11-2019 23-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
17-11-2019 07-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
01-12-2019 21-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
15-12-2019 04-01-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
29-12-2019 18-01-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
12-01-2020 01-02-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
12-01-2020 01-02-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
26-01-2020 15-02-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
26-01-2020 15-02-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
09-02-2020 29-02-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
23-02-2020 14-03-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
08-03-2020 28-03-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
22-03-2020 11-04-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
05-04-2020 25-04-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
19-04-2020 09-05-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
03-05-2020 23-05-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
17-05-2020 06-06-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
31-05-2020 20-06-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
14-06-2020 04-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
28-06-2020 18-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
12-07-2020 01-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
26-07-2020 15-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
09-08-2020 29-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
23-08-2020 12-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
06-09-2020 26-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
20-09-2020 10-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
04-10-2020 24-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
18-10-2020 07-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
01-11-2020 21-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
15-11-2020 05-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
29-11-2020 19-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
13-12-2020 02-01-2021 Informeer naar de beschikbaarheid
27-12-2020 16-01-2021 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 1,112.00
+ Betaling ter plaatse, per persoon $ 700.00

Maximaal aantal personen: 24
Vertreklocatie: Victoria Falls
Aankomstlocatie: Kaapstad
Reisduur: 21 dagen
Reistype: Kampeerreis
Routerichting: Zuidelijke route
Highlights tijdens deze reis:
 • Chobe National Park
 • Dune 45
 • Etosha National Park
 • Kaapstad
 • Okavango Delta
 • Sossusvlei
 • Victoria Falls
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Botswana
 • Zimbabwe
 • Zuid-Afrika
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Een Zuid-Afrikaanse touroperator
Reizen tussen Kaapstad en Victoria Falls
Aantal dagen:
21
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 1,112.00
Bijdrage Calamiteitenfonds:
€ 2.50
Bijdrage garantiefonds GGTO:

Totaalprijs:
+ Betaling ter plaatse, per persoon
$ 700.00