Reizen tussen Kaapstad en Victoria Falls

Lodge rondreis Victoria Falls - Kaapstad - Accommodatiereis

Een San-lid in Namibië

Lodge rondreis Victoria Falls - Kaapstad

De reis tussen Victoria Falls naar Kaapstad is onze populairste reis. Je kunt deze reis, die door Zuid-Afrika naar Namibië, Botswana en Zimbabwe, leidt in twee richtingen afleggen: van Kaapstad naar Victoria Falls of van Victoria Falls naar Kaapstad. 

Deze groepsreis neemt je mee vanaf "Mosi-Oa-Tunya" (de Victoria Watervallen) naar "the Mother City" (Kaapstad) en al het moois wat daartussen ligt - en dat is veel! Tijdens deze reis ga je de woestijn van Namibië in. Je komt tijdens safari’s oog in oog te staan met leeuwen en olifanten. De adrenaline zal je door je keel gieren tijdens een van de vele activiteiten in Swakopmund. En je gaat met een uitgeholde boomstam op safari door het moeras van de Okavango Delta. En wat dacht je van een bungee jump naast de Victoria Watervallen… als je durft! Kortom; een reis van 3 weken die je Afrika in al haar schoonheid laat zien!

Hoogtepunten van de rondreis van Victoria Falls naar Kaapstad:

 • Cederbergen
 • Fish River Canyon; de op een na grootste canyon ter wereld. Maar liefst 27 kilometer breed en 550 meter diep!
 • Sossusvlei; op deze plek in de woestijn van Namibië vind je de beroemde zandduinen en ook Deadvlei. Er zijn hier temperaturen van 70 graden gemeten!
 • Beklimmen van Dune 45; zie de zon opkomen boven de zandduinen en aanschouw de prachtige oranje kleuren - een magisch schouwspel van licht en contrast.
 • Sesriem; een kleinere canyon waar je met een gids doorheen wandelt.
 • Safari’s in Etosha National Park; 4 van de Big 5 komen in dit safari park voor.
 • Okavango Delta; de grootste en mooiste attractie van Botswana. Dit is het grootste deltagebied ter wereld. In een uitgehouwen boomstam trek je het domein van de nijlpaarden en olifanten binnen. Lees meer over de Okavango Delta upgrade.
 • Bootcruise door Chobe National Park; met een wijntje in de hand, genieten van de zonsondergang, zie je aan de rivieroever jonge en kleine olifantjes met elkaar spelen of moederolifanten hun kroost wassen.

Meer informatie over de accommodaties:

Je overnacht tijdens deze reis in eenvoudige, maar comfortabele en hygiënisch chalets en lodges. De accommodaties laten zich vergelijken met wat we in Nederland/Vlaanderen 2- á 3-sterrenaccommodaties zouden noemen. Tijdens de ene overnachting deel je toilet- en douchefaciliteiten, terwijl de andere accommodatie en-suite badkamers heeft. Op aanvraag kunnen we per dag een overzicht van de accommodaties sturen.

In de reissom is het volgende inbegrepen:

Accommodatie in eenvoudige chalets, lodges of hotels, maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving.

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souveniers, fooien, etc.

Deze activiteiten zijn bij de reissom inbegrepen:

 • Bezoek aan een plantage van rooibosthee
 • Wandeling door woestijn van Namibië, onder begeleiding van een gids
 • Excursie naar de Makgadikgadi Pans
 • Bootcruise over de Chobe rivier in Chobe National Park

Dag 1: Victoria Falls 
Vandaag is er tijd om gezamenlijk de activiteiten doen je die gisteren geboekt hebt. Je kunt hier heel veel spannende en relaxende activiteiten doen, zoals bungee jumpen, een wandeling met leeuwen maken, een safari op een olifant, of een heerlijke pedicure of manicure krijgen! Natuurlijk moet je deze dag ook een bezoek aan de wereldberoemde Victoria watervallen brengen - dat mag je niet missen; het water valt met miljoenen kubieke liters per seconde tegelijk 100 meter naar beneden!

Optionele activiteiten: raften, bungy jumpen, olifanten excursie, een leeuwenwandeling, paardrijden, uit eten gaan, etc.

Dag 2: Victoria Falls naar Kasane
We vervolgen onze reis naar Kasane, gelegen aan de Chobe rivier. Hier aangekomen ga je eerst in een 4x4 op safari door het Chobe National Park. Aan het einde van de middag, tijdens zonsondergang, ga je het water op van de Chobe rivier door met een cruise. We zullen ongetwijfeld weer veel wild zien!

Activiteitenpakket: safari door Chobe National Park en een bootcruise over de Chobe rivier in Chobe National Park

Dag 3: Nata
's Ochtends vroeg laat je Kasane achter je. De reis brengt je vandaag in Nata. Aangekomen bij de Makgadikgadi Pans kun je deze vlakten bewonderen en een safari naar de Nata Sanctuary, een broedplaats voor veel vogelsoorten, zoals de pelikaan en de flamingo. 

Activiteitenpakket: excursie naar de Makgadikgadi Pans

Dag 4: Maun
De overlanding truck brengt je verder naar de noordelijke vlakten van de Makgadikgadi Pans. De weg naar Maun is bezaaid met de iconische Baobab bomen. In Maun kun je, als je dat wilt, een (optionele) vlucht maken boven de Okavango Delta. Degenen die de Okavango Delta-upgrade hebben aangeschaft gaan deze middag al de Okavango Delta in en zullen zich op ochtend van dag 6 weer bij de groep voegen. 

Optionele activiteit: vliegen boven de Okavango Delta

Dag 5: Okavango Delta
Deze dag geniet je van het beste dat de natuur je te bieden heeft! We maken wandelingen om het wild van dichtbij te bekijken en we ontdekken de Delta met een mokoro boot; een uitgehouwen boomstamboot. De Okavango Delta is ‘s wereld grootste binnenlandse delta. De rivieren die naar de Okavango Delta leiden komen niet in uit in zee en irrigeren op deze manier 15,000 vierkante kilometer van de Kalahari woestijn. Dit is een spectaculaire en onvergetelijke ervaring, zeker omdat de wilde dieren hier nog niet aan mensen gewend zijn!

Dag 6: Maun naar Central Kalahari District
Nadat je terugkomt uit de Okavango Delta, ga je op op pad met een lid van de San-stam. De mensen van de San-stam weten al duizenden jaren te overleven in dit barre landschap. Deze ochtend heb je de kans om met hen op tocht te gaan, zodat ook jij een echte survivor wordt. Je leert vuur te maken, je leert waar je water kunt vinden en je leert welke wortels je wel en niet kunt eten. Laten we hopen dat je deze kennis nooit nodig zult hebben... 

Dag 7: Ghanzi - Windhoek
Vandaag reis je naar de hoofdstad van Namibië, Windhoek. Onderweg stoppen we bij een populaire markt waar je mooi houtsnijwerk kunt kopen als souvenir of cadeau voor thuis. Windhoek is niet alleen de hoofdstad, maar ook de culturele en sociaal-economische spil van Namibië. Na een korte tour door het stadscentrum komen we aan op onze laatste bestemming voor vandaag. Misschien is het een leuk idee om met de hele groep te genieten van een heerlijk maal bij Joe’s Beer House?

Dag 8: Windhoek - Outjo
Vandaag is een lange reisdag. Je verlaat Windhoek vroeg in de ochtend en laat in je middag bereik je het Etosha National Park. Je maakt een korte safari terwijl je naar het park reist waar je overnacht. 

Dag 9: Etosha National Park
Etosha is een van de beste gebieden in Afrika om groot wild te spotten. De uitgestrekte en dunbeboste graslanden van dit Nationale Park bieden unieke mogelijkheden om allerlei soorten Afrikaanse dieren te zien die in andere parken in de dichte vegetatie verborgen zouden zitten. Sommige van deze bijzondere dieren zullen zelfs de weg oversteken vlak voor onze truck! We gaan op diverse game drives en brengen de avond door bij de ‘water holes’ waar je dorstige dieren op de gevoelige plaat kunt vastleggen.

Optionele activiteiten: nacht- of zonsopgang game drives in safari trucks

Dag 10: Kamanjab
Vroeg opstaan wordt beloond vandaag. Je laatste safari game drive door Etosha staat vandaag op het programma. Na deze safari reis je naar Kamanjab. 

Dag 11: Brandberg White Lady
De Brandberg is de hoogste berg van Namibië. Je vindt hier de bekende White Lady, een van de 45,000 rotsschilderingen in dit gebied. 's Ochtends onderneem je een wandeling van ongeveer een uur om een rotsschildering te bewonderen dat meer dan 2,000 jaar geleden hier is aangebracht. Neem stevige schoenen mee, want de wandeling gaat door ruig terrein, de droge bedding van de Tsisab River.

Dag 12: Swakopmund
Je rijdt door het dorre landschap naar Spitzkoppe Berg. Deze enorme kalkstenen berg domineert het anderszins vlakke landschap en we stoppen in de wilde vlaktes aan de voet van deze indrukwekkende, 700 meter hoge, berg. In de middag krijg je een begeleide wandeling aangeboden om de bijzondere rotsformaties en de rotsschilderingen van het San-volk te bewonderen. De avonturiers onder ons willen wellicht een poging wagen om de machtige Spitzkoppe Berg te beklimmen. Vergeet je camera niet want van bovenaf heb je een schitterend uitzicht over het landschap.

Dag 13: Swakopmund
Je kunt de verdere dag zelf invullen met activiteiten naar keuze. Het meest populair is quad rijden in de duinen of skydiving. Op een heldere dag kun je al hangend aan je parachute de bestemming van de volgende dag zien! Ook rondwandelen en winkelen in de vele, gezellige winkels van Swakopmund is een plezierige manier om je dag door te brengen!

Optionele activiteiten: quad rijden, zandsurfen, skydiving, dolfijnencruise, scenic flights, vissen, winkelen, uit eten gaan, etc.

Dag 14: Swakopmund - Namib Naukluft
Na een korte stop om foto’s te maken, passeren we de Steenbokskeerkring en reizen we verder naar Namibiës Atlantische kust. Het is heel goed mogelijk dat je onderweg bij de Walvis Baai Lagune flamingo’s te zien krijgt. Een lokale gids ontmoet je om je meer te vertellen over de wonderlijke natuur waar je doorheen reist. Je kunt beter op tijd naar bed gaan vanavond, omdat je er morgenochtend erg vroeg uit moet. 

Activiteitenpakket: wandeling door woestijn van Namibië, onder begeleiding van een gids

Dag 15: Sesriem en Sossusvlei
Vandaag staan we erg vroeg op en beklimmen we voor zonsopgang Dune 45. Eenmaal boven aangekomen zie je de woestijn ontwaken in de rood-oranje stralen van de opkomende zon die de duinen doet schitteren als waren ze van goud. Je zult met ontzag kijken naar dit magisch mooie natuurverschijnsel! Vanavond zul je de stilte van de woestijn ervaren, alleen af en toe doorbroken door de roep van de jakhals of de bijzondere "blaffende gekko". 

Dag 16: Quiver Tree Forest
Deze middag bewonder je, als je aangekomen bent in Keetmanshoop, het Quiver Tree Forest ; vernoemd naar "bomen" die hier groeien. In tegenstelling tot wat gedacht wordt is dit geen boom, maar een plant die wel tot 300 jaar oud kan worden!

Dag 17: Giants Playground en Fish River Canyon
Je reis door Afrika vervolgt met een bezoek aan de Giants Playground. Met een beetje fantasie snap je al snel waarom deze plaats zo genoemd is, alsof een reus er met een blokkendoos heeft gespeeld. Terug in de overlanding truck reis je via gravelwegen naar het zuiden van Namibië richting Ais-Ais. De Fish River Canyon is een van de grootste canyons ter wereld en deze middag maak je een wandeling langs de rand van de canyon en geniet je van een schitterende zonsondergang.

Dag 18: Orange River
De Orange River is ooit vernoemd naar het Nederlandse koningshuis. Tegenwoordig kennen de meesten de rivier bij de oorspronkelijke naam, de Gariep. Dit betekent simpelweg "rivier" in de KhoeKhoe-taal. De Orange Rivier is de langste rivier in Zuid-Afrika en vormt een mooi contrast met het woestijnlandschap waar je doorheen reist. De beste manier om de rivier te verkennen, is om met de optionele kano-trip mee gaan deze ochtend. 

Optionele activiteiten: Halve-dag-kanoavontuur

Dag 19: Orange River - Cederbergen
Dit is de laatste grens die je deze tijdens deze reis passeert, je bent aangekomen in Zuid-Afrika. Je reist door het woestijnachtige landschap van Namaqualand en het is moeilijk voor te stellen dat in de maanden van juli tot en met september deze woestijn transformeert tot een grote uitbundige bloemenzee. Vanavond geniet je van een traditionele maaltijd samen met de vrienden die je onderweg gemaakt hebt.

Dag 20: Kaapstad
Je reist vandaag over de Cederbergen richting de Table Bay. In dit gebied vind je niet alleen prachtige bergen, maar ook sinaasappelboerderij en rooibostheeplantsages. Deze middag breng je een bezoek aan een rooibostheeplantage en leer je hoe deze wilde planten worden verwerkt tot thee. Al snel zul je de Tafelberg aan de horizon zien verschijnen en dat betekent dat je in Afrika's "Mother City", Kaapstad, aangekomen bent. Helaas komt hier je reis uiteindelijk ten einde. 

Activiteitenpakket:  bezoek aan een plantage van rooibosthee

Vertrekdatum Aankomstdatum
26-08-2019 14-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
02-09-2019 21-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
09-09-2019 28-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
16-09-2019 05-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
23-09-2019 12-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
30-09-2019 19-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
07-10-2019 26-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
14-10-2019 02-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
21-10-2019 09-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
28-10-2019 16-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
04-11-2019 23-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
11-11-2019 30-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
18-11-2019 07-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
25-11-2019 14-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
02-12-2019 21-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
09-12-2019 28-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
16-12-2019 04-01-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
23-12-2019 11-01-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
30-12-2019 18-01-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
06-01-2020 25-01-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
13-01-2020 01-02-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
27-01-2020 15-02-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
03-02-2020 22-02-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
17-02-2020 07-03-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
24-02-2020 14-03-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
09-03-2020 28-03-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
16-03-2020 04-04-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
30-03-2020 18-04-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
06-04-2020 25-04-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
20-04-2020 09-05-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
27-04-2020 16-05-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
11-05-2020 30-05-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
18-05-2020 06-06-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
01-06-2020 20-06-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
08-06-2020 27-06-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
22-06-2020 11-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
29-06-2020 18-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
13-07-2020 01-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
20-07-2020 08-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
27-07-2020 15-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
03-08-2020 22-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
10-08-2020 29-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
17-08-2020 05-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
24-08-2020 12-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
31-08-2020 19-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
07-09-2020 26-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
14-09-2020 03-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
21-09-2020 10-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
28-09-2020 17-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
05-10-2020 24-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
12-10-2020 31-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
19-10-2020 07-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
26-10-2020 14-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
02-11-2020 21-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
16-11-2020 05-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
23-11-2020 12-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
07-12-2020 26-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
14-12-2020 02-01-2021 Informeer naar de beschikbaarheid
28-12-2020 16-01-2021 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 2,864.00
Eenpersoonstoeslag: € 463.00
Okavango Delta upgrade: € 860.00

Maximaal aantal personen: 24
Vertreklocatie: Victoria Falls
Aankomstlocatie: Kaapstad
Reisduur: 20 dagen
Reistype: Accommodatiereis
Routerichting: Zuidelijke route
Highlights tijdens deze reis:
 • Chobe National Park
 • Dune 45
 • Etosha National Park
 • Kaapstad
 • Okavango Delta
 • Sossusvlei
 • Victoria Falls
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Botswana
 • Namibië
 • Zimbabwe
 • Zuid-Afrika
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Een Zuid-Afrikaanse touroperator
Reizen tussen Kaapstad en Victoria Falls
Aantal dagen:
20
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 2,864.00
Okavango Delta upgrade:
€ 860.00
Eenpersoonstoeslag:
€ 463.00
Bijdrage Calamiteitenfonds:
€ 2.50
Bijdrage garantiefonds GGTO:

Totaalprijs: