Reizen tussen Kaapstad en Victoria Falls

Reis van Victoria Falls naar Kaapstad - Accommodatiereis

Een Himba vrouw in Namibië

Reis (hotelreis) van Victoria Falls naar Kaapstad

De reis tussen Victoria Falls naar Kaapstad is onze populairste reis. Je kunt deze reis, die door Zuid-Afrika naar Namibië, Botswana en Zimbabwe, leidt in twee richtingen afleggen: van Kaapstad naar Victoria Falls of van Victoria Falls naar Kaapstad. 

Deze groepsreis neemt je mee vanaf "Mosi-Oa-Tunya" (de Victoria Watervallen) naar "the Mother City" (Kaapstad) en al het moois wat daartussen ligt - en dat is veel! Tijdens deze reis ga je de woestijn van Namibië in. Je komt tijdens safari’s oog in oog te staan met leeuwen en olifanten. De adrenaline zal je door je keel gieren tijdens een van de vele activiteiten in Swakopmund. En je gaat met een uitgeholde boomstam op safari door het moeras van de Okavango Delta. En wat dacht je van een bungee jump naast de Victoria Watervallen… als je durft! Kortom; een reis van 3 weken die je Afrika in al haar schoonheid laat zien!

Hoogtepunten van de rondreis van Victoria Falls naar Kaapstad:

 • Cederbergen
 • Fish River Canyon; de op een na grootste canyon ter wereld. Maar liefst 27 kilometer breed en 550 meter diep!
 • Sossusvlei; op deze plek in de woestijn van Namibië vind je de beroemde zandduinen en ook Deadvlei. Er zijn hier temperaturen van 70 graden gemeten!
 • Beklimmen van Dune 45; zie de zon opkomen boven de zandduinen en aanschouw de prachtige oranje kleuren - een magisch schouwspel van licht en contrast.
 • Sesriem; een kleinere canyon waar je met een gids doorheen wandelt.
 • Safari’s in Etosha National Park; 4 van de Big 5 komen in dit safari park voor.
 • Okavango Delta; de grootste en mooiste attractie van Botswana. Dit is het grootste deltagebied ter wereld. In een uitgehouwen boomstam trek je het domein van de nijlpaarden en olifanten binnen. 
 • Bootcruise door Chobe National Park; met een wijntje in de hand, genieten van de zonsondergang, zie je aan de rivieroever jonge en kleine olifantjes met elkaar spelen of moederolifanten hun kroost wassen.

Meer informatie over de accommodaties:

Je overnacht tijdens deze reis in eenvoudige, maar comfortabele en hygiënisch chalets en lodges. De accommodaties laten zich vergelijken met wat we in Nederland/Vlaanderen 2- á 3-sterrenaccommodaties zouden noemen. Tijdens de ene overnachting deel je toilet- en douchefaciliteiten, terwijl de andere accommodatie en-suite badkamers heeft. Op aanvraag kunnen we per dag een overzicht van de accommodaties sturen.

In de reissom is het volgende inbegrepen:

Accommodatie in eenvoudige chalets, lodges of hotels, maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving.

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souveniers, fooien, etc.

Wat is het activiteitenpakket?

Het activiteitenpakket zijn een aantal “essentiële” activiteiten en excursies, volgens ons onmisbaar tijdens deze reis. Jij denkt daar wellicht anders over. Je kunt deze activiteiten direct al boeken, of je boekt ze ter plaatse tijdens je reis. Je vindt hier meer informatie over het activiteitenpakket. Het activiteitenpakket voor deze reis is als volgt:

 • Een wijnproeverij en diner
 • Wandeling door woestijn van Namibië onder begeleiding van een gids
 • Bezoek aan de Himba stam
 • Kampeerereis: excursie van 2 dagen in de Okavango Delta
 • Accommodatiereis: excursie van 3 dagen in de Okavango Delta
 • Bootcruise over de Chobe rivier in Chobe National Park
 • Een safari door de Okavango Delta
 • Entreeprijs tot Victoria Falls National Park

Dag 1: Zuid-Afrika – Cederberg-gebied
Na nog 1 laatste fotostop om de spectaculaire Tafelberg te fotograferen, laten we Kaapstad achter ons en trekken we het Cedergebergte in. Bij aankomst van onze overnachtingsplaats van vandaag krijgen we een wijnproeverij. We proeven 6 lekkere wijnen en gaan lekker eten. ’s Avonds krijg je in het kort te horen wat je de komende tijd kunt verwachten.

Activiteitenpakket: wijnproeverij en traditioneel diner

Dag 2: Namaqualand – Gariep (Oranje) Rivier 
Na een vroege start, vertrekken we in noordelijke richting naar Springbok, dat bekend staat om zijn diamant- en koperwinning en de overweldigende variatie aan lentebloemen. De camping waar je de nacht doorbrengt is gelegen op de oever van de rivier die de grens met Namibië aangeeft. Als de stroming niet te sterk is, kun je al zwemmend de grens met Namibië passeren! Als je verder het land in wilt reizen, moet je echter terugkomen om je paspoort te laten zien.

Dag 3: Namibia – Gariep (Oranje) Rivier – Fish River Canyon 
Vanmorgen krijg je de gelegenheid om te wandelen langs de schitterende rivier of om lekker te relaxen op de camping. Na de lunch steken we de grens naar Namibië over en bezoeken we de op 1 na langste canyon ter wereld: Fish River Canyon. Na een wandeling langs de rand van de canyon, genieten we van ons diner met het uitzicht op de canyon terwijl de zon ondergaat. Houd je camera gereed voor wat unieke fotomomentjes!

Optionele activiteiten: Halve-dag-kanoavontuur

Dag 4: Namib Naukluft National Park 
Bij aankomst in het Namib-Naukluft Park zetten we onze tenten op en kun je een een korte wandeling in de Sesriem Canyon ondernemen. Vanavond zul je de stilte van de woestijn ervaren, alleen af en toe doorbroken door de roep van de jakhals of de bijzondere ‘ blaffende gekko’ .

Dag 5: Sossusvlei Dunes – Namib Naukluft National Park 
Vandaag staan we erg vroeg op en beklimmen we voor zonsopgang Dune 45. Eenmaal boven aangekomen zie je de woestijn ontwaken in de rood-oranje stralen van de opkomende zon die de duinen doet schitteren als waren ze van goud. Je zult met ontzag kijken naar dit magisch mooie natuurverschijnsel! Later maken we een begeleide wandeling door de woestijn en krijg je meer te horen over het unieke ecosysteem dat de natuur hier in stand houdt.

Activiteitenpakket: wandeling door woestijn van Namibië onder begeleiding van een gids

Dag 6: Swakopmund 
Na een korte stop om foto’s te maken, passeren we de Steenbokskeerkring en reizen we verder naar Namibiës Atlantische kust en de Hoofdstad van het Avontuur: Swakopmund. Het is heel goed mogelijk dat je onderweg bij de Walvis Baai Lagune flamingo’s te zien krijgt. Na aankomst in Swakopmund geeft je gids uitleg over de verschillende activiteiten die er in Swakopmund te doen zijn. Vanavond krijg je de gelegenheid uit eten te gaan in een van de talrijke restaurantjes die Swakopmund rijk is en om de stad verder te verkennen.

Optionele Activiteiten: Uit eten gaan.

Dag 7: Swakopmund 
Je kunt de verdere dag zelf invullen met activiteiten naar keuze. Het meest populair is quad rijden in de duinen of skydiving. Op een heldere dag kun je al hangend aan je parachute de bestemming van de volgende dag zien! Ook rondwandelen en winkelen in de vele, gezellige winkels van Swakopmund is een plezierige manier om je dag door te brengen!

Optionele activiteiten: auad rijden, zandsurfen, skydiving, dolfijnencruise, scenic flights, vissen, winkelen, uit eten gaan, etc.

Dag 8: Spitzkoppe 
We laten de kust achter ons en rijden door het dorre landschap naar Spitzkoppe Berg. Deze enorme kalkstenen berg domineert het anderszins vlakke landschap en we zetten onze tenten op in de wilde vlaktes aan de voet van deze indrukwekkende berg. In de middag krijg je een begeleide wandeling aangeboden om de bijzondere rotsformaties en de rotsschilderingen van het San-volk te bewonderen. De avonturiers onder ons willen wellicht een poging wagen om de machtige Spitzkoppe Berg te beklimmen. Vergeet je camera niet want van bovenaf heb je een schitterend uitzicht over het landschap.

Dag 9: Himba Stam 
Na een korte ochtendwandeling trekken we verder noordwaarts in de richting van Kamanjab. Vandaag krijg je de kans om het leven binnen in een Himba-stam mee te maken. De Himba’s zijn een nomadisch herdersvolk en leven voornamelijk van veeteelt. Ze zijn makkelijk herkenbaar aan hun unieke manier van kleden. De Himba’s houden nog strikt vast aan hun oude tradities en gewoonten, maar verwelkomen ook andere mensen gastvrij in hun huis.

Activiteitenpakket: bezoek aan de Himba stam

Dag 10/11: Etosha National Park 
Etosha is een van de beste gebieden in Afrika om groot wild te spotten. De uitgestrekte en dunbeboste graslanden van dit Nationale Park bieden unieke mogelijkheden om allerlei soorten Afrikaanse dieren te zien die in andere parken in de dichte vegetatie verborgen zouden zitten. Sommige van deze bijzondere dieren zullen zelfs de weg oversteken vlak voor onze truck! We gaan op diverse game drives en brengen onze avonden door bij de ‘water holes’ waar je dorstige dieren op de gevoelige plaat kunt vastleggen.

Optionele activiteiten: nacht- of zonsopgang game drives in safari trucks

Dag 12: Windhoek 
Na nog een ochtendsafari vertrekken we richting Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Onderweg stoppen we bij een populaire markt waar je mooi houtsnijwerk kunt kopen als souvenir of cadeau voor thuis. Windhoek is niet alleen de hoofdstad, maar ook de culturele en sociaal-economische spil van Namibië. Na een korte tour door het stadscentrum komen we aan op onze laatste bestemming voor vandaag. Misschien is het een leuk idee om met de hele groep te genieten van een heerlijk maal bij Joe’s Beer House?

Optionele activiteiten: uit eten gaan.

Dag 13: Botswana – Ghanzi 
Je wekker gaat vroeg vandaag… Om de drukte aan de grensovergang met Botswana voor te zijn gaan we vroeg op pad. De bestemming voor vandaag is Ghanzi. Nadat we ons kamp hier opgezet hebben, ontmoeten we een lokale bosjesman van de San-stam die ons graag kennis laat maken met zijn stam en hun gewoonten. Tegen een kleine vergoeding kun je in een traditionele hut overnachten; een zeer leuke belevenis!

Dag 14: Gateway naar de Okavango Delta 
De mensen van de San-stam weten al duizenden jaren te overleven in dit barre landschap. Deze ochtend heb je de kans om met hen op tocht te gaan, zodat ook jij een echte survivor wordt. Je leert vuur te maken, je leert waar je water kunt vinden en je leert welke wortels je wel en niet kunt eten. Laten we hopen dat je deze kennis nooit nodig zult hebben... 's Middags reis je richting de Okavango RIvier waar morgen de excursie naar de Okavango Delta begint. Je reisleider zal je precies vertellen wat je de komende dagen kunt verwachten en wat je moet inpakken. 

Optionele activiteit: een survival excursie met de San-stam

Dag 15/16: Maun – Okavango Delta 
Deze twee dagen geniet je van het beste dat de natuur je te bieden heeft! We maken wandelingen om het wild van dichtbij te bekijken en we ontdekken de Delta met een mokoro boot; een uitgehouwde boomstam. De Okavango Delta is ‘s wereld grootste binnenlandse delta. De rivieren die naar de Okavango Delta leiden komen niet in uit in zee en irrigeren op deze manier 15,000 vierkante kilometer van de Kalahari woestijn. Dit is een spectaculaire en onvergetelijke ervaring, zeker omdat de wilde dieren hier nog niet aan mensen gewend zijn!

Kies je voor de accommodatiereis, dan word je per vliegtuigje in de Delta ingevlogen. Als je de kampeerreis maakt, dan ga je per mokoro de Okavango Delta in.

Activiteitenpakket: twee- of driedaagse excursie in de Okavango Delta.

Dag 17: Caprivi Region
We verlaten de Okavango Delta en reizen verder. Opnieuw ga je Namibië in. Vandaag leg je veel kilometers af, maar je reist voornamelijk door wildparken. De natuur is erg mooi en je hebt veel kans om onderweg wilde dieren te zien. 

Dag 18: Kasane – Chobe National Park 
We vervolgen onze reis naar Kasane, gelegen aan de Chobe rivier. Hier aangekomen ga je eerst in een 4x4 op safari door het Chobe National Park. Aan het einde van de middag, tijdens zonsondergang, ga je het water op van de Chobe rivier door met een cruise. We zullen ongetwijfeld weer veel wild zien!

Activiteitenpakket: safari door Chobe National Park en een bootcruise over de Chobe rivier in Chobe National Park

Dag 19: Zimbabwe – Victoria Falls 
Bij aankomst in het stadje Victoria Falls hebben we de tijd om wat activiteiten voor morgen te boeken. Natuurlijk breng je deze dag ook een bezoek aan de wereldberoemde Victoria watervallen; het water valt met miljoenen kubieke liters per seconde tegelijk 100 meter naar beneden!

Activiteitenpakket: entreeprijs tot Victoria Falls National Park
Optionele activiteiten: een ochtend game drive in het Chobe National Park of een zonsondergang bootcruise over de Zambezi rivier.

Dag 20: Victoria Falls 
Vandaag is er tijd om gezamenlijk de activiteiten doen je die gisteren geboekt hebt. Je kunt hier heel veel spannende en relaxende activiteiten doen, zoals bungee jumpen, een wandeling met leeuwen maken, een safari op een olifant, of een heerlijke pedicure of manicure krijgen!

Helaas is na deze dag je reis ten einde gekomen.

Optionele activiteiten: raften, bungy jumpen, olifanten excursie, een leeuwenwandeling, paardrijden, uit eten gaan, etc

Vertrekdatum Aankomstdatum
27-02-2018 18-03-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
10-03-2018 29-03-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
13-03-2018 01-04-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
20-03-2018 08-04-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
31-03-2018 19-04-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
10-04-2018 29-04-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
21-04-2018 10-05-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
24-04-2018 13-05-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
01-05-2018 20-05-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
12-05-2018 31-05-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
22-05-2018 10-06-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
02-06-2018 21-06-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
05-06-2018 24-06-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
12-06-2018 01-07-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
23-06-2018 12-07-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
03-07-2018 22-07-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
14-07-2018 02-08-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
17-07-2018 05-08-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
24-07-2018 12-08-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
04-08-2018 23-08-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
14-08-2018 02-09-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
25-08-2018 13-09-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
28-08-2018 16-09-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
04-09-2018 23-09-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
15-09-2018 04-10-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
25-09-2018 14-10-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
06-10-2018 25-10-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
09-10-2018 28-10-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
16-10-2018 04-11-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
27-10-2018 15-11-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
06-11-2018 25-11-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
17-11-2018 06-12-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
20-11-2018 09-12-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
27-11-2018 16-12-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
08-12-2018 27-12-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
18-12-2018 06-01-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
29-12-2018 17-01-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 2,125.00
Activiteitenpakket: € 1,330.08
Eenpersoonstoeslag: € 351.00

Maximaal aantal personen: 20
Vertreklocatie: Victoria Falls
Aankomstlocatie: Kaapstad
Reisduur: 20 dagen
Reistype: Accommodatiereis
Routerichting: Zuidelijke route
Highlights tijdens deze reis:
 • Chobe National Park
 • Dune 45
 • Etosha National Park
 • Kaapstad
 • Okavango Delta
 • Sossusvlei
 • Victoria Falls
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Botswana
 • Namibië
 • Zimbabwe
 • Zuid-Afrika
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Nomad Adventure Tours
Reizen tussen Kaapstad en Victoria Falls
Aantal dagen:
20
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 2,125.00
Activiteitenpakket:
€ 1,330.08
Eenpersoonstoeslag:
€ 351.00

Totaalprijs: