Reizen naar gorilla's

Masai Mara en gorilla's - Kampeerreis

De Masai-stam in Tanzania

Gorilla's spotten in Uganda

Diep verborgen in de dichte oerwouden van Uganda, Rwanda en Democratic Republic of Congo houdt de zilverrug of silverback gorilla zich verscholen. Ga met ons mee op gorilla safari ("gorilla trek") in Uganda of Rwanda. Onder begeleiding van een paar ervaren gidsen, die het regenwoud op hun duimpje kennen, trek je het domein van de gorilla binnen. Dit ondoordringbare gebied vormt het thuis van deze imposante gorilla die het niet zo op op pottenkijkers heeft. Tijdens deze reis trekken we een paar dagen uit voor de gorilla trek, maar de daadwerkelijke encounter met de gorilla duurt 1 dag. De andere dagen plannen we in als "marge-dagen", omdat we nooit precies weten waar in in het regenwoud de gorilla's zich op dat moment bevinden. Voor een gorilla trek heb je een speciaal toegangsbewijs nodig, een zogenaamd "gorilla permit". Wij regelen de permit bij de lokale overheden voor je en nemen je graag mee diep de jungle in, op zoek naar deze machtige primaat. Gorilla treks vormen pittige wandelingen. Je maakt soms lange dagen door lastig terrein. Eenmaal oog in oog met deze kolossale spierbonken ben je je ontberingen gelijk vergeten, een encounter met een gorilla is een levenservaring die je nooit meer vergeet.

Rondreis door safari wildparken in Kenia

Behalve die belevenis, kent deze groepsrondreis door Kenia nog meer hoogtepunten. Wat dacht je van een bezoek aan het beroemde Masai Mara National Reserve voor een avontuurlijke safari? Of genieten van het uitzicht van een van Kenia's mooiste meren, Lake Naivasha. En natuurlijk Nakuru National Park waar je ook op safari gaat in een open 4x4 voertuig. Deze rondreis door Kenia en Uganda is de perfecte groepsreis voor elke avontuurlijke safari enthousiast!

Hoogtepunten van deze rondreis door Kenia en Uganda:

 • Masai Mara National Reserve: hier ga je in een speciaal ontworpen 4x4 voertuig op safari en maak je kennis met de trotste Masai-stam;
 • Lake Nakuru National Park, nog zo'n toppark waar je schitterende safari's kunt maken. 
 • Mountain Gorilla; diep verscholen in de dichte oerwouden van centraal Afrika leeft de berggorilla. Met een gorilla permit op zak ga je op gorilla trek om deze kolos in zijn natuurlijke leefomgeving te spotten.
 • Nairobi; een drukke en chaotische Afrikaanse stad waar alles anders dan in west-Europa. Bijzonder om mee te maken.

Waar en hoe je overnacht tijdens deze kampeerreis:

Je overnacht in een tweepersoonstent die je opzet op toegewezen kampeerplaatsen. Op deze kampeerplaatsen zijn (gedeelde) toilet- en douchefaciliteiten aanwezig. De koepeltenten zijn voorzien van een ingebouwd muskietennet. Je hebt de tenten binnen 10 minuten opgebouwd, afgebroken en weer in de truck opgeslagen. Je slaapt op matrasjes die ongeveer 5 centimeter dik zijn. Je moet zelf voor je slaapzak zorgen. 

In de reissom is het volgende inbegrepen:

Accommodatie in comfortabele tweepersoonstenten (koepeltenten), maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving.

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souveniers, fooien, etc.

Wat is het activiteitenpakket?

Het activiteitenpakket, dat tijdens deze reis een verplichte aanschaf is, is voor onderstaande reisonderdelen. Je vindt hier meer informatie over het activiteitenpakket.

 • Excursie naar de highlights van Keniaanse wildparken
 • Chimpansee trekking bij Murchison Falls
 • Bezoek pygmeeën-stam bij Kabale
 • Ziwa neushoornwandeling

Dag 1 en 2: Masai Mara National Reserve 
Camera’s in de aanslag! We gaan het Masai Mara National Reserve in. Dit is een spectaculair wildpark met zeer veel wild. Ongewijfeld ken je de beelden of foto’s van de miljoenen migrerende wildebeest die zich in de rivier storten. Dat vindt in dit park plaats. Behalve 1,5 miljoen wildebeest zul je ook veel andere wilde dieren in dit park zien, waaronder de leeuw. Aan het einde van de dag trakteren wat leden van de Masai-stam ons op een dansvoorstelling.

Activiteitenpakket: excursie naar de highlights van Keniaanse wildparken

Dag 3: Nakuru National Park 
We reizen verder naar Lake Nakuru National Park. Lake Nakuru is een broedplaats voor flamingo’s. Die zul je dus veel zien. White rhino’s (ze zijn niet echt wit, ze hebben een andere lip) zijn zeldzaam en worden niet vaak gezien. Als ze dan ergens gezien worden is het in dit park.

Activiteitenpakket: excursie naar de highlights van Keniaanse wildparken

Dag 4: Jinja
We reizen deze dag door naar Jinja. Jinja is de plek waar de Nijl (officieel: de Victoria Nile) in het Victoria Lake stroomt, vanwaaruit zich de Nijl vormt.

Dag 5: Masindi - Murchison Falls National Park
We maken ons klaar om naar Murchison Fralls te gaan, een National Park met een schitterende waterval en veel wild. In dit wildpark vind je veel wilde beesten, we maken een 4×4 safari door het park.

Optionele activiteiten: Kasinga Channel zonsondergangscruise

Dag 6: Masindi - Budongo Central Forest Reserve
Budongo Forest is het grootste "mahogany" bos in oost-Afrika. Er leven hier heel veel chimpansees in het wild. De schatting is dat het er ongeveer 600 - 700 zijn. Deze ochtend ontmoet je je chimp-guide die je meeneemt het bos in op zoek naar chimpansees. Je maakt ook nog een safari door het park, op zoek naar andere wilde dieren. 

Let op: er mogen maar maximaal 12 personen tegelijk op zoek naar de chimpansees. De ene groep gaat dus eerst op safari en daarna op chimp trek en daarna draaien wordt er gewisseld. 

Activiteitenpakket: chimpansee trekking bij Murchison Falls van een halve dag

Dag 7: Kampala
Vandaag reizen we terug naar de hoofdstad van Uganda, Kampala. Je hebt hier de gelegenheid om te kijken in de Ziwa Rhino Sanctuary en een bezoekje te brengen aan een programma dat opgericht is ter bescherming van de neushoorns.

Activiteitenpakket: Ziwa neushoornwandeling

Dag 8: Lake Bunyonyi
Lake Bunyony is een klein, maar aantrekkelijk meer om verschillende vogels te zien in hun natuurlijke omgeving. We gebruiken deze relaxte plaats om nog even uit te rusten voor we het domein van de gorilla’s in trekken.

Dag 9 en 10: Gorilla’s! (Lake Bunyoni) – let op: je moet een gorilla permit aanschaffen voor deze dagen 

De berggorilla wordt helaas serieus met uitsterven bedreigt. Officiele cijfers ontbreken, maar hun aantal wordt geschat op slechts 650 berggorilla’s. Een bezoek brengen aan de gorilla’s is een mooie manier om hun toekomst veilig te stellen: het geld dat je uitgeeft aan permits wordt namelijk gebruikt voor hun bescherming. Met het geld dat de permits opbrengen wordt geprobeerd de lokale gemeenschap ervan te doordringen dat bescherming van de gorilla’s meer oplevert dan het stropen van de berggorilla.

Het is erg lastig om permits toegewezen te kregen. Daarom zijn we op dit onderdeel van de tour genoodzaak flexibel te zijn. Het kan zijn dat we de berggorilla bezoeken in Uganda, maar de berggorila houdt zich ook op in Rwanda of in Democratic Republic of Congo. Logischerwijs trekt de gorilla zich weinig aan van landsgrenzen. Het hangt dus van de gorilla en van de lokale authoriteiten af (die de permits moeten uitgeven) waar we de gorilla’s bezichtigen. We vragen je hiermee rekening te houden en je hierop in te stellen.

We trekken twee dagen uit voor de gorilla trek. Houd er rekening mee dat de gorilla trek slechts een dag is. De andere twee dagen houden we achter de hand, voor het geval de gorilla’s zich niet laten zien of het bemachtigen van permits lastig blijkt te zijn.

Tevens ga je, dit is onderdeel van het activiteitenpakket, er met een motorboot op uit naar Nyombi Village pygmeeën-stam verblijft.

Activiteitenpakket: bezoek pygmeeën-stam bij Kabale
Optionele activiteiten zijn een boottour naar de Batwa-gemeenschap (bosjesmannen), of een wandeling/hike maken door de bergachtige omgeving.

Dag 11: Lake Bunyoni - Kampala
Deze dag besteed je met het terugreizen naar Kampala, Uganda.

Dag 12: Jina
Opnieuw doen we Jinja aan. Als je wilt, staan er in Jinja getrainde rangers voor je klaar om op neushoornsafari te gaan.

Optionele activiteiten: neushoorn trekking

Dag 13: Eldoret
Dit is de eerste dag van de terugreis naar Nairobi. We delen de terugreis op in twee stukken. Het eerste stuk leidt tot Eldoret, een aangename stad voor een gegarandeerde leuke avond

Dag 14: Kenia – Nairobi 
We vertrekken vroeg, want we hebben een lange reis voor de boeg. Aan het einde van de middag bereiken we Nairobi, waar we als groep lekker uit eten kunnen gaan. De avond kun je naar eigen inzicht invullen in Nairobi.

Helaas komt hier je reis ten einde.

Optionele activiteiten: uit eten gaan

Vertrekdatum Aankomstdatum
03-03-2018 16-03-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
14-03-2018 27-03-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
24-03-2018 06-04-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
04-04-2018 17-04-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
14-04-2018 27-04-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
25-04-2018 08-05-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
05-05-2018 18-05-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
16-05-2018 29-05-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
26-05-2018 08-06-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
06-06-2018 19-06-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
16-06-2018 29-06-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
27-06-2018 10-07-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
07-07-2018 20-07-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
18-07-2018 31-07-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
28-07-2018 10-08-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
08-08-2018 21-08-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
18-08-2018 31-08-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
29-08-2018 11-09-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
08-09-2018 21-09-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
19-09-2018 02-10-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
29-09-2018 12-10-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
10-10-2018 23-10-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
20-10-2018 02-11-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
31-10-2018 13-11-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
10-11-2018 23-11-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
21-11-2018 04-12-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
01-12-2018 14-12-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
12-12-2018 25-12-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
22-12-2018 04-01-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 1,100.58
Activiteitenpakket: € 948.50 (Verplicht)
Gorilla permit: € 600.00

Maximaal aantal personen: 20
Vertreklocatie: Nairobi
Aankomstlocatie: Nairobi
Reisduur: 14 dagen
Reistype: Kampeerreis
Routerichting: Rondreis
Highlights tijdens deze reis:
 • Gorilla-trek
 • Masai Mara
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Kenia
 • Oeganda
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Nomad Adventure Tours
Reizen naar gorilla's
Aantal dagen:
14
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 1,100.58
Activiteitenpakket:
€ 948.50
Gorilla permit:
€ 600.00

Totaalprijs: