Kilimanjaro beklimmingen

Kilimanjaro beklimming via de Lemosho route - Kampeerreis

Een tentenkamp op de Lemosho route

Kilimanjaro beklimming via de Lemosho route

De Kilimanjaro beklimming via de Lemosho route naar de top van de Kilimanjaro route wordt door velen gezien als de mooiste route. Ook de best beklimbare route overigens, omdat deze 9-daagse beklimming je meer rustmomenten en acclimatisatiemogelijkheden geeft. De Lemosho route is een relatief nieuwe route. Nog niet zo heel lang geleden waren er slechts twee routes naar de top van de Kilimanjaro: de Marangu ("Coca Cola") route en de Machame ("Whisky") route. De Lemosho route is de nieuwe route en is daardoor ook minder bekend. Het is een rustige klim, het is een geïsoleerde en stillere route en het is erg mooi onderweg. Doordat je er langer over doet om naar de top te gaan, is dit de route met het hoogste slagingspercentage. 

Je start aan de westelijke kant van de Kilimanjaro. Tijdens Kilimanjaro beklimming via de Lemosho route voorzien wij je van een ruime tent, matrasjes om op te slapen, kussens en ook een "mess tent" waar je kunt ontbijten, lunchen en het avondeten kunt nuttigen. Je wordt naar de top begeleid door ervaren rangers die tweemaal per jaar een intensieve training ondergaan. 

Hoogtepunten van de 9-daagse Kilimanjaro via de Lemosho route:

  • Shira Plateau
  • Uitzichten op de Mawenzi vulkaan
  • Kibo Crater

Waar en hoe je overnacht tijdens deze Kilimanjaro beklimming:

Je overnacht in een tweepersoonstent die je opzet op toegewezen overnachtingsplaatsen. Je slaapt op matrasjes die ongeveer 5 centimeter dik zijn. Je moet zelf voor je slaapzak zorgen.

De reissom is inclusief:

Airport transfers van en naar Arusha/Kilimanjaro airport, overnachting in een hotel in Arusha voor- en na de klim, transfers van/naar Moshi, tijdens de reis overnacht je in comfortabele tweepersoonstenten (koepeltenten)maaltijden tenzij anders aangeven in de reisbeschrijving, begeleiding van geregistreerde gidsen en porters, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving.

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souvenirs, fooien, etc.

Dag 1: Arusha
Bij aankomst in Tanzania word je door ons opgehaald vanaf het vliegveld van Arusha of Kilimanjaro. We brengen je naar een fijn hotel in Arusha waar je even kunt bijkomen van de vlucht. In de middag krijg je een briefing van een gids.

Dag 2: Arusha - Forest Camp
Vanaf het hotel rijd je naar het beginpunt van je Kilimanjaro beklimming via de Lemosho Trail. Hier ontmoet je de rest van de groep en de crew. In een rustig tempo klim je door bebost gebied. Je luncht onderweg en tegen het einde van de middag bereik je het Forest Camp waar je overnacht. 

Dag 3: Forest Camp naar Shira 1
Je klimt verder door Podocarpus en het Juniper Forest. Hier aangekomen laat je het bos achter je en klim je verder naar het Shira Plateau. Op de heuvels geniet je van een lekkere lunch. Halverwege de middag kom je aan in het Shira Camp waar je vannacht slaapt.

Dag 4: Shira 1 naar Shira 2
Gisteren was een zware dag, je klom lang en veel. Vandaag staat er een kortere hike op het programma. Rondom lunchtijd kom je aan in het Shira 2 camp. Dit is een fijne acclimatisatiedag. We raden je aan om 's middags een rustige wandeling te maken met je gidsen om je spieren warm te houden. Je overnacht in het Shira 2 Camp. 

Dag 5: Shira 2 naar Lava Tower
De klim vandaag voert je door alpenachtige woestijngebieden. Slechts weinig flora en fauna overleeft de extra temperatuurswisselingen hier. Je komt rond lunchtijd aan in het Lava Tower Camp. Na de lunch heb je de gelegenheid om naar de top van de Lava Tower te klimmen als je dat wilt. 

Dag 6: Lava Tower naar Karanga
De afgelopen twee dagen waren vrij rustige dagen waarin je telkens slechts een dagdeel hoefde te klimmen. Vandaag staat er een langere klim op het programma. Je klimt vandaag naar het Karanga Camp. De keuze voor het Karanga Camp is een strategische keuze. Om goed te kunnen acclimatiseren is het essentieel om langere tijd op grote hoogtes te zijn. Laat in de middag kom je in het Karanga Camp aan en zul je genieten van een prachtige zonsondergang tegen de ijsachtige vlakten van de vallei.

Dag 7: Karanga naar Barafu
Opnieuw klim je een dagdeel in plaats van een hele dag. De verwachting is dat je rond lunchtijd in het Barafu Camp aankomt. Na de lunch heb je voldoende tijd om te rusten en ondanks de sterke winden die hier vaak waaien kun je 's avonds genieten van schitterende uitzichten op de Mawenzi vulkaan.

Dag 8: Kibo Crater
Hopelijk ben je goed uitgerust na de rustige dag van gisteren. Je klimt vandaag naar de Kibo Crater. Het tempo zal erg laag liggen, maar met de aanmoedigingen van de crew en de rest van het team bereik je ongetwijfeld de Kibo Crater. Daarna daal je een klein stukje af naar het kamp. Tijdens de middag kun je bijkomen van de zware ochtend, je kunt een korte wandeling maken door de omgeving. Je overnacht in het Crater Camp.

Dag 9: Crater Camp naar Mweka Camp
Na een fijne overnachting in het Crater Camp heb je de kortste klim van de hele trek voor de boeg. Het is slechts een uurtje naar de top van de Kilimanjaro vanaf het Crater Camp. Het is de planning dat je op de top van de Kilimanjaro aankomt op het moment dat de zon opkomt, dat maakt het nóg spectaculairder. De Kilimanjaro is de hoogste vrijstaande berg ter wereld en jij bevindt je nu op de top hiervan, een hele prestatie! Na hiervan te hebben genoten daal je af naar het Mweka Camp. 

Dag 10: Terug naar Arusha
Na een rustige afdaling door het bos kom je tegen het einde van de middag terug aan bij de Mweka Gate. Het is tijd om afscheid te nemen van de crew, helaas. Je wordt teruggebracht naar het hotel in Arusha waar je kunt genieten van een welverdiende douche.

Dag 11: Arusha
Je kunt lang uitslapen in het hotel, we houden de hotelkamer voor je vast vandaag. Later in de middag kun je je reis voorzetten met een safari of een strandvakantie op Zanzibar. Of een terugreis naar huis natuurlijk.

Vertrekdatum Aankomstdatum
Reissom per persoon: € 2,350.00

Maximaal aantal personen: 50
Vertreklocatie: Arusha
Aankomstlocatie: Arusha
Reisduur: 11 dagen
Reistype: Kampeerreis
Routerichting: Rondreis
Highlights tijdens deze reis:
  • Kilimanjaro in Tanzania
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
  • Tanzania
Deze tour wordt uitgevoerd door:
    Een lokale touroperator
Kilimanjaro beklimmingen
Aantal dagen:
11
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 2,350.00
Bijdrage Calamiteitenfonds:
€ 2.50
Bijdrage garantiefonds GGTO:

Totaalprijs: