Kilimanjaro beklimmingen

Kilimanjaro via de Machame route - Kampeerreis

Afdaling van de Kilimanjaro

Beklim de Kilimanjaro via de Machame route

De Kilimanjaro is de hoogste berg in Afrika en de hoogste bewandelbare berg in de wereld. Een beklimming van de Kilimanjaro via de Machame route naar de top is een spectaculaire onderneming en een van de bijzonderste outdoor uitdagingen die je kunt aangaan! Kilimanjaro betekent “Shining Mountain” in het Swahili en is een gigantische “stratovulkaan” met een hoogte van 5,894 meter. De Masai noemen de berg “Oldoinyo Oibor” (White Mountain). De Kilimanjaro is eigenlijk niet een vulkaan, maar drie. De vulkaan is al een tijd niet meer actief, maar nog steeds spuugt de Kilimanjaro met enige regelmaat stoom en sulferwolken uit.

Kilimanjaro beklimming via de Machame Route

Tijdens deze trek beklim je de Kilimanjaro via de Machame route. De Machame route is de populairste route onder klimmers, omdat het de mooiste route is. Een voordeel van deze route is, is dat je via de zuidwestelijke kant de berg beklimt en via de zuidelijke kant de Kilimanjaro afdaalt, waardoor je meer van de Kilimanjaro te zien krijgt. De Machame route staat wel bekend als een pittige klim, vandaar dat deze trek de bijnaam de “Whisky Route” heeft. In tegenstelling tot de “Coca Cola Route” (de Marangu Route), is deze route beter geschikt voor de avontuurlijke klimmer. Je slaapt in tenten (inbegrepen) en de beklimming is steiler. Daar staat tegenover dat de uitzichten en de views tijdens de Machame route vele malen mooier zijn dan tijdens de Marangu route. Vanaf de late namiddag word je getrakteerd met schitterende zonsondergangen bij Shira; de mistwolken die uit elkaar trekken en Kibo’s Barranco Wall aan je openbaren; dit is de route om de Kilimanjaro te beklimmen. De extra zweetdruppels worden dus ruimschoots beloond!

De Machame route naar de top wordt normaal gesproken in 6 dagen volbracht. Doordat je er 7 dagen over doet, acclimatiseert je lichaam goed aan de veranderende omstandigheden en de ijler wordende lucht. Alle equipment en voorraden worden gedragen door porters. Er gaat een kok mee die je maaltijden bereidt en deze serveert in de “diner tent”. De tenten waar je in verblijft worden opgezet door de porters.

Waar en hoe je overnacht tijdens deze kampeerreis:

Je overnacht in een tweepersoonstent die je opzet op toegewezen overnachtingsplaatsen. Je slaapt op matrasjes die ongeveer 5 centimeter dik zijn. Je moet zelf voor je slaapzak zorgen.

De reissom is inclusief:

Airport transfers van en naar Arusha/Kilimanjaro airport, overnachting in een hotel in Arusha voor- en na de klim, transfers van/naar Moshi, tijdens de reis overnacht je in comfortabele tweepersoonstenten (koepeltenten)maaltijden tenzij anders aangeven in de reisbeschrijving, begeleiding van geregistreerde gidsen en porters, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving.

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souvenirs, fooien, etc.

Dag 1: Rit van Arusha naar Machame Gate (1634 meter hoogte) en wandeling naar Machame Camp (2834 meter hoogte)
Op de eerste ochtend van je 7-daagse beklimming van de Kilimanjaro reis je van Arusha naar de Machame Gate. De beklimming begint pas echt nadat je je geregistreerd hebt. Je kunt een beetje warmlopen vandaag, het is een rustige klim door het tropische regenwoud. Houd je ogen goed open, want in het regenwoud kun je Colobus Monkeys en veel mooie vogels waarnemen. Je overnacht in het Machame Camp op 2834 meter hoogte.

Dag 2: Machame Camp (2834 meter hoogte) naar het Shira Camp (3749 meter hoogte)
Na het vroege ontbijt laat je de Machame Hut achter je en steek je de rivier over naar de westelijke oever. Je volgt het pad, dit is een steile en rotsachtige klim. Al zigzaggend klim je omhoog naar het Shira Camp waar je vannacht slaapt.

Dag 3: Shira Camp (3749 meter hoogte) naar Barranco Camp (3900 meter hoogte)
De dag is nog jong als we het Machame Camp en de boomgrens achter/onder ons laten. Het pad wordt steiler en het landschap veranderd in een heideachtig landschap. Doordat de begroeiing laag is, kun je de indrukwekkende bergketen goed in je opnemen. Je klimt vandaag naar de Lava Tower om te acclimatiseren. Daarna daal je via de Great Barranco Wall af naar het Barranco Camp. Dit kamp ligt op een adembenemend plateau en biedt prachtige uitzichten op de Kilimanjaro. De zonsondergangen op dit punt zijn schitterend!

Dag 4: Barranco Camp (3900 meter hoogte) naar Karanga Valley (3963 meter hoogte)
We klimmen expres niet teveel om ons lichaam de kans te geven te acclimatiseren aan de nieuwe omstandigheden. Vanaf het Barranco Camp is het een pittige en steile klim via de Great Barranco Wall naar de Karanga Valley. Deze dag is best zwaar, maar de uitzichten maken het helemaal waard.

Dag 5: Karanga Valley (3963 meter hoogte) naar Barafu Camp (4600 meter hoogte) 
De klim van vandaag is wat korter dan de afgelopen dagen. Dit is het laatste camp voordat je de top bereikt. Probeer zoveel mogelijk te rusten, omdat je al je energie nodig zult hebben om de Roof of Africa te bereiken. Er wacht je een heerlijk diner en een lekker bed in het Barafu Camp.

Dag 6: Barafu Camp (4600 meter hoogte) naar de top (5896 meter hoogte) en dan naar Mweka Camp (3100 meter hoogte)
Als je dag nog maar een half uur oud is, om 00:30, beginnen we met het laatste stuk van de beklimming van de Kilimanjaro. Op naar de Uhuru peak! De laatste loodjes zijn het zwaarst, dat geldt ook hier maar weer eens. Je loopt vandaag 10 tot 14 uur. Je ziet de zon opkomen boven de Great Rift Valley, schitterend om te zien. Daarna klimmen we nog eens een heel stuk naar de Uhuru Peak – de top van de Kilimanjaro! Hier aangekomen mag je met recht trots zijn de op de prestatie die je geleverd hebt: je hebt de Kilimanjaro beklommen! Nadat we genoten hebben van de topprestatie en het uitzicht vanaf de top keren we terug naar het Mweka Camp; een relatief simpele afdaling. Gegarandeerd dat je vanavond heerlijk slaapt en droomt over de uitdaging die je vandaag volbracht hebt!

Dag 7: Mweka Camp (3100 meter hoogte) naar Mweka Gate (1828 meter hoogte)
Het laatste stukje van de afdaling begint na een hartige en stevig ontbijt. Na ongeveer 3 uur geleidelijk afdalen komen we weer aan in het regenwoud bij de Mweka Gate waar een gids klaarstaat om ons terug te brengen naar het hotel in Arusha.

Vertrekdatum Aankomstdatum
Reissom per persoon: € 1,600.00

Maximaal aantal personen: 50
Vertreklocatie: Arusha
Aankomstlocatie: Arusha
Reisduur: 7 dagen
Reistype: Kampeerreis
Routerichting: Rondreis
Highlights tijdens deze reis:
  • Kilimanjaro in Tanzania
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
  • Tanzania
Deze tour wordt uitgevoerd door:
    Een lokale touroperator
Kilimanjaro beklimmingen
Aantal dagen:
7
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 1,600.00
Bijdrage Calamiteitenfonds:
€ 2.50
Bijdrage garantiefonds GGTO:

Totaalprijs: