Reizen door zuidelijk Afrika

Reis door Zuid-Afrika, Zimbabwe en Botswana - Accommodatiereis

Groepsreis naar de Victoria Watervallen

2 Weken Zuid-Afrika en de Okavango Delta

Een reis van bijna 2 weken (13 dagen) door het noordoostelijk gedeelte van zuidelijk Afrika langs watervallen en wildlife, dat staat je te wachten als je met deze reis meegaat. Je begint in Johannesburg en dat is makkelijk, want de kans is groot dat je daar met het vliegtuig geland bent. Je duikt direct het avontuur in als je op de 3e en 4e dag “back to the basics” gaat in de Okavango Delta. 

Safari in de Okavango Delta

‘s Ochtends en ‘s avonds gaan we met een uitgeholde boomstam ("mokoro") al varend door de Delta op safari. De Okavango Delta zit vol met nijlpaarden. Gelukkig weet degene die je mokoro bestuurt, de poler, precies waar de nijlpaarden zich bevinden. Ook ga je op wandelsafari, dus pak je wandelschoenen in voor deze reis. Terwijl de gids erop let dat je uit de wind loopt en op veilige afstand blijft, wandel je tussen de olifanten die rustig staan te grazen of spelen. Een heel bijzondere ervaring!

Chobe National Park

Nadat je de Okavango Delta achter je laat reis je verder naar Chobe National Park. Terwijl de zon langzaam ondergaat geniet jij van een wijntje of biertje van het uitzicht: spelende olifantjes in de Chobe River. 

Bezichtig de Victoria Falls in Zimbabwe

Je vervolgt je tocht langs de Victoria Falls. De Victoria Falls hoeven vast geen toelichting. Maar wist je ook dat je hier tal van gave activiteiten kunt doen zoals raften, bungee jumpen of helicoptervluchten maken? Daarna reis je Zimbabwe in, “off the beaten track”. Niet veel mensen bezoeken Zimbabwe en dat is zonde. De laatste jaren klimt het land weer uit het dal en het herbergt veel moois: de Zimbabwe Ruins, Matobo National Park en Chinhoyi waar je kunt grottenduiken!

Hoogtepunten van deze rondreis door Botswana en Zimbabwe:

 • In een uitgeholde boomstam trek je de Okavango Delta in;
 • Een bootexcursie door Chobe National Park;
 • Je bezoekt de Victoria Falls en boekt hier een van de optionele activiteiten;
 • In het Hwange National Park en Matopos National Park ga je op safari;
 • Tijdens je wandeling door de Great Zimbabwe Ruins leer je over een groot rijk dat hier ooit de dienst uit maakte.

Meer informatie over de accommodaties:

Je overnacht tijdens deze reis in eenvoudige, maar comfortabele en hygiënisch chalets en lodges. De accommodaties laten zich vergelijken met wat we in Nederland/Vlaanderen 2- á 3-sterrenaccommodaties zouden noemen. Tijdens de ene overnachting deel je toilet- en douchefaciliteiten, terwijl de andere accommodatie en-suite badkamers heeft. Op aanvraag kunnen we per dag een overzicht van de accommodaties sturen.

In de reissom is het volgende inbegrepen:

Accommodatie in eenvoudige chalets, lodges of hotels, maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving.

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souveniers, fooien, etc.

Wat is het activiteitenpakket?

Het activiteitenpakket zijn een aantal “essentiële” activiteiten en excursies, volgens ons onmisbaar tijdens deze reis. Jij denkt daar wellicht anders over. Je kunt deze activiteiten direct al boeken, of je boekt ze ter plaatse tijdens je reis. Je vindt hier meer informatie over het activiteitenpakket. Het activiteitenpakket voor deze reis is als volgt:

 • Bush walk met een local van de San-stam
 • Bezoek aan de Himba stam
 • Kampeerereis: excursie van 2 dagen in de Okavango Delta
 • Accommodatiereis: excursie van 3 dagen in de Okavango Delta
 • Bootcruise over de Chobe rivier in Chobe National Park
 • Een safari door de Okavango Delta
 • Entreeprijs tot Victoria Falls National Park
 • Een middagsafari in Hwange National Park
 • Een middagsafari in Matopos National Park

Dag 1: Johannesburg naar Kang
Nadat we als groep compleet zijn en de reisleiding iedereen welkom heeft geheten, laten we Johannesburg achter ons en zetten we koers naar de grens met Botswana. Via de Trans-Kalahari highway reis je naar Kang, de gateway naar de Kalahari.

Dag 2: Kalahari Gateway naar Kalahari 
De Peri Peri Reizen-truck brengt ons vandaag naar Ghanzi, gelegen in Central Kalahari. Na de luch nemen een paar locals van de San-stam je mee op een bush walk. Ze leren je hun geheim: hoe zij overleven in de Kalahari Desert. De San zijn een nomadenstam en zijn jagers en verzamelaars met een rijke kennis van planten en dieren. 's Avonds trakteren ze je op een voorstelling over hun cultuur. 

Activiteitenpakket: Bush walk met een local van de San-stam

Dag 3: Kalahari naar Maun
Je reist naar Maun, de gateway naar de Okavango Delta. Je reisleider zal je vertellen wat je mee moet nemen voor de tocht door de Okavango Delta. Ook heb je vandaag de gelegenheid om een optionele vlucht over de Delta te maken - erg mooi!

Dag 4/5: Maun – Okavango Delta 
Deze twee dagen geniet je van het beste dat de natuur je te bieden heeft! We maken wandelingen om het wild van dichtbij te bekijken en we ontdekken de Delta met een mokoro boot; een uitgehouwde boomstam. De Okavango Delta is ‘s wereld grootste binnenlandse delta. De rivieren die naar de Okavango Delta leiden komen niet in uit in zee en irrigeren op deze manier 15,000 vierkante kilometer van de Kalahari woestijn. Dit is een spectaculaire en onvergetelijke ervaring, zeker omdat de wilde dieren hier nog niet aan mensen gewend zijn!

Kies je voor de accommodatiereis, dan word je per vliegtuigje in de Delta ingevlogen. Als je de kampeerreis maakt, dan ga je per mokoro de Okavango Delta in.

Activiteitenpakket: twee- of driedaagse excursie in de Okavango Delta.

Dag 6: Nata
Je reis voert je naar het noordelijke gedeelte van de Makgadigadi Pans. Langs de weg naar Nata staan veel iconische Baobab-bomen. We stoppen kort bij de Pans en als je wilt kun je vanmiddag een optionele excursie naar de Makgadigadi Pans doen.

Dag 7: Botswana – Chobe National Park 
We vervolgen onze reis naar Kasane, gelegen aan de Chobe rivier. De middag brengen we op het water van de Chobe rivier door met een cruise boot. We zullen ongetwijfeld weer veel wild zien!

Activiteitenpakket: bootcruise over de Chobe rivier in Chobe National Park

Dag 8: Zimbabwe – Victoria Falls 
Bij aankomst in het stadje Victoria Falls hebben we de tijd om wat activiteiten voor morgen te boeken. Natuurlijk breng je deze dag ook een bezoek aan de wereldberoemde Victoria watervallen; het water valt met miljoenen kubieke liters per seconde tegelijk 100 meter naar beneden!

Optionele activiteiten: een ochtend game drive in het Chobe National Park of een zonsondergang bootcruise over de Zambezi rivier.

Dag 9: Victoria Falls 
Vandaag is er tijd om gezamenlijk de activiteiten doen je die gisteren geboekt hebt. Je kunt hier heel veel spannende en relaxende activiteiten doen, zoals bungee jumpen, een wandeling met leeuwen maken, een safari op een olifant, of een heerlijke pedicure of manicure krijgen!

Optionele activiteiten: raften, bungy jumpen, olifanten excursie, een leeuwenwandeling, paardrijden, uit eten gaan, etc.

Dag 10: Victoria Falls – Hwange National Park
We laten Victoria Falls achter ons en zetten koers richting Hwange National Park. Dit park is maar liefst 14,650 vierkante kilometer groot en daarmee het grootste wildpark in Zimbabwe. In het Hwange National Park vind je de grootste olifantenpopulatie van Afrika en maar liefst 100 verschillende soorten zoogdieren en meer dan 400 verschillende soorten vogels. Net buiten het Hwange National Park brengen we een bezoek aan het Wild Dog Project.

Activiteitenpakket: een middagsafari in Hwange National Park
Optionele activiteit: bezoek het Wild Dog Project

Dag 11: Matopos National Park 
Het wildpark dat we vandaag zullen bezoeken is een stukje kleiner dan het gigantische Hwange National Park. Het Matopos National Park is 44,500 hectare groot en in 1953 werd dit gebied tot National Park verklaard. Het park ligt tegen de prachtige Matobo Hills aan. De Matobo Hills hebben veel mooie rotsformaties, “domes” en “spires”, die door erosie uit puur graniet zijn gesleten. Heel interessant en prachtig om te zien! ‘s Middags maken we een safari door het Matopos National Park.

Activiteitenpakket: een middagsafari in Matopos National Park

Dag 12: Great Zimbabwe Ruins 
Een bezoek aan Zimbabwe is niet compleet zonder een bezoek aan de Great Zimbabwe Ruins. En dat gaan we vandaag dus ook doen! Deze fascinerende ruïnes dateren uit de 11e eeuw en zijn zonder cement opgebouw tot 5 meter hoogte. De wetenschap heeft geen verklaring hoe men dit ooit klaargespeeld heeft.

Dag 13: Thipiese 
Vandaag laten we Zimbabwe achter ons en gaan we Zuid-Afrika in. Thipiese bestaat sinds 1936 en heette voor die tijd “Chipise”. Chipise is een afgeleide van “chia fisu” wat zoveel betekent als “branden, heet zijn”. Dit is een verwijzing naar de mineraalbronnen van 65°C en heter. Deze middag heb je de tijd om heerlijk te ontspannen in deze hete mineraalbronnen.

Dag 14: Johannesburg 
De Great North Road brengt ons van Thipiese naar onze eindbestemming: the City of Gold; Johannesburg. In de late middag zullen we hier arriveren en komt de reis ten einde. Een leuke manier om de reis af te sluiten is om met elkaar uit eten te gaan in een van Johannesburg’s fijne restaurants.

Optionele activiteit: uit eten gaan in Johannesburg

Vertrekdatum Aankomstdatum
05-03-2018 18-03-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
19-03-2018 01-04-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
16-04-2018 29-04-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
30-04-2018 13-05-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
11-06-2018 24-06-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
09-07-2018 22-07-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
23-07-2018 05-08-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
20-08-2018 02-09-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
03-09-2018 16-09-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
01-10-2018 14-10-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
15-10-2018 28-10-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
12-11-2018 25-11-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
26-11-2018 09-12-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 1,832.74
Activiteitenpakket: € 1,291.50
Eenpersoonstoeslag: € 352.00

Maximaal aantal personen: 20
Vertreklocatie: Johannesburg
Aankomstlocatie: Johannesburg
Reisduur: 14 dagen
Reistype: Accommodatiereis
Routerichting: Rondreis
Highlights tijdens deze reis:
 • Chobe National Park
 • Johannesburg
 • Okavango Delta
 • Victoria Falls
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Botswana
 • Zimbabwe
 • Zuid-Afrika
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Nomad Adventure Tours
Reizen door zuidelijk Afrika
Aantal dagen:
14
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 1,832.74
Activiteitenpakket:
€ 1,291.50
Eenpersoonstoeslag:
€ 352.00

Totaalprijs: