Reizen door zuidelijk Afrika

Accommodatiereis door Zuid-Afrika, Zimbabwe en Botswana - Accommodatiereis

Groepsreis naar de Victoria Watervallen

Accommodatiereis door Zuid-Afrika, Zimbabwe en Botswana

Een reis van bijna 2 weken (13 dagen) door het noordoostelijk gedeelte van zuidelijk Afrika langs watervallen en wildlife, dat staat je te wachten als je met deze reis meegaat. Je begint in Johannesburg en dat is makkelijk, want de kans is groot dat je daar met het vliegtuig geland bent. Je duikt direct het avontuur in als je op de 3e en 4e dag “back to the basics” gaat in de Okavango Delta. 

Safari in de Okavango Delta

‘s Ochtends en ‘s avonds gaan we met een uitgeholde boomstam ("mokoro") al varend door de Delta op safari. De Okavango Delta zit vol met nijlpaarden. Gelukkig weet degene die je mokoro bestuurt, de poler, precies waar de nijlpaarden zich bevinden. Ook ga je op wandelsafari, dus pak je wandelschoenen in voor deze reis. Terwijl de gids erop let dat je uit de wind loopt en op veilige afstand blijft, wandel je tussen de olifanten die rustig staan te grazen of spelen. Een heel bijzondere ervaring! Lees meer over de Okavango Delta upgrade.

Chobe National Park

Nadat je de Okavango Delta achter je laat reis je verder naar Chobe National Park. Terwijl de zon langzaam ondergaat geniet jij van een wijntje of biertje van het uitzicht: spelende olifantjes in de Chobe River. 

Bezichtig de Victoria Falls in Zimbabwe

Je vervolgt je tocht langs de Victoria Falls. De Victoria Falls hoeven vast geen toelichting. Maar wist je ook dat je hier tal van gave activiteiten kunt doen zoals raften, bungee jumpen of helicoptervluchten maken? Daarna reis je Zimbabwe in, “off the beaten track”. Niet veel mensen bezoeken Zimbabwe en dat is zonde. De laatste jaren klimt het land weer uit het dal en het herbergt veel moois: de Zimbabwe Ruins, Matobo National Park en Chinhoyi waar je kunt grottenduiken!

Hoogtepunten van deze rondreis door Botswana en Zimbabwe:

 • In een uitgeholde boomstam trek je de Okavango Delta in;
 • Een bootexcursie door Chobe National Park;
 • Je bezoekt de Victoria Falls en boekt hier een van de optionele activiteiten;
 • In het Hwange National Park en Matopos National Park ga je op safari;
 • Tijdens je wandeling door de Great Zimbabwe Ruins leer je over een groot rijk dat hier ooit de dienst uit maakte.

Meer informatie over de accommodaties:

Je overnacht tijdens deze reis in eenvoudige, maar comfortabele en hygiënisch chalets en lodges. De accommodaties laten zich vergelijken met wat we in Nederland/Vlaanderen 2- á 3-sterrenaccommodaties zouden noemen. Tijdens de ene overnachting deel je toilet- en douchefaciliteiten, terwijl de andere accommodatie en-suite badkamers heeft. Op aanvraag kunnen we per dag een overzicht van de accommodaties sturen.

In de reissom is het volgende inbegrepen:

Accommodatie in eenvoudige chalets, lodges of hotels, maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving.

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souveniers, fooien, etc.

Deze activiteiten zijn bij de reissom inbegrepen:

 • Safari in het Moremi Game Reserve
 • Excursie naar de Makgadikgadi Pans
 • Bootcruise over de Chobe rivier in Chobe National Park
 • Een safari in Chobe National Park
 • Safari van een volledige dag in het Hwange National Park
 • Een middag game drive door Matopos National Park

Dag 1: Johannesburg naar Kalahari Gateway
Nadat we als groep compleet zijn en de reisleiding iedereen welkom heeft geheten, laten we Johannesburg achter ons en zetten we koers naar de grens met Botswana. Via de Trans-Kalahari highway reis je naar Kang, de gateway naar de Kalahari.

Dag 2: Kalahari Gateway naar Kalahari 
De overlanding truck brengt ons vandaag naar Ghanzi, gelegen in Central Kalahari. Na de luch nemen een paar locals van de San-stam je mee op een bush walk. Ze leren je hun geheim: hoe zij overleven in de Kalahari Desert. De San zijn een nomadenstam en zijn jagers en verzamelaars met een rijke kennis van planten en dieren. 's Avonds trakteren ze je op een voorstelling over hun cultuur. 

Dag 3: Maun
De overlanding truck brengt je verder naar de noordelijke vlakten van de Makgadikgadi Pans. De weg naar Maun is bezaaid met de iconische Baobab bomen. In Maun kun je, als je dat wilt, een (optionele) vlucht maken boven de Okavango Delta. Degenen die de Okavango Delta-upgrade hebben aangeschaft gaan deze middag al de Okavango Delta in en zullen zich op ochtend van dag 8 weer bij de groep voegen. 

Optionele activiteit: vliegen boven de Okavango Delta

Dag 4: Okavango Delta
Deze dag geniet je van het beste dat de natuur je te bieden heeft! We maken wandelingen om het wild van dichtbij te bekijken en we ontdekken de Delta met een mokoro boot; een uitgehouwen boomstamboot. De Okavango Delta is ‘s wereld grootste binnenlandse delta. De rivieren die naar de Okavango Delta leiden komen niet in uit in zee en irrigeren op deze manier 15,000 vierkante kilometer van de Kalahari woestijn. Dit is een spectaculaire en onvergetelijke ervaring, zeker omdat de wilde dieren hier nog niet aan mensen gewend zijn!

Dag 5: Maun
Degenen die het activiteitenpakket aangeschaft hebben worden opgehaald bij hun logde of tent. Je reist naar de South Gate van het Moremi Game Reserve, waar je veel vogels en dieren zult gaan spotten! De safari van vandaag in het Moremi Game Reserve wordt door een professionele gids gedaan, omdat sommige wegen door het hoge water onbegaanbaar kunnen raken. Als je het activiteitenpakket niet aangeschaft hebt, dan blijf je vandaag bij je accommodatie.

Activiteitenpakket: safari in het Moremi Game Reserve

Dag 6: Nata
De reizigers die de Okavango Delta upgrade aangeschaft hebben sluiten zich op deze ochtend weer aan bij de groep en je reist samen richting Nata. Vandaag breng je de meeste tijd in de truck door. Aangekomen bij de Makgadikgadi Pans kun je deze vlakten bewonderen en een safari naar de Nata Sanctuary, een broedplaats voor veel vogelsoorten, zoals de pelikaan en de flamingo. 

Activiteitenpakket: excursie naar de Makgadikgadi Pans

Dag 7: Kasane – Chobe National Park
We vervolgen onze reis naar Kasane, gelegen aan de Chobe rivier. Hier aangekomen ga je eerst in een 4x4 op safari door het Chobe National Park. Aan het einde van de middag, tijdens zonsondergang, ga je het water op van de Chobe rivier door met een cruise. We zullen ongetwijfeld weer veel wild zien!

Activiteitenpakket: safari door Chobe National Park en een bootcruise over de Chobe rivier in Chobe National Park

Dag 8: Zimbabwe – Victoria Falls 
Bij aankomst in het stadje Victoria Falls hebben we de tijd om wat activiteiten voor morgen te boeken. Natuurlijk moet je deze dag ook een bezoek aan de wereldberoemde Victoria watervallen brengen - dat mag je niet missen; het water valt met miljoenen kubieke liters per seconde tegelijk 100 meter naar beneden!

Optionele activiteiten: een bezoek aan de Victoria Falls, bungee jumpen, raften,een helikoptervlucht, enzovoorts. 

Dag 9: Victoria Falls
Vandaag heb je de tijd om de optionele activiteiten te doen die je gisteren geboekt hebt.

Dag 10: Victoria Falls – Hwange National Park
Natuurlijk moet je deze dag ook een bezoek aan de wereldberoemde Victoria watervallen brengen - dat mag je niet missen; het water valt met miljoenen kubieke liters per seconde tegelijk 100 meter naar beneden! We laten Victoria Falls achter ons en zetten koers richting Hwange National Park. Dit park is maar liefst 14,650 vierkante kilometer groot en daarmee het grootste wildpark in Zimbabwe. In het Hwange National Park vind je de grootste olifantenpopulatie van Afrika en maar liefst 100 verschillende soorten zoogdieren en meer dan 400 verschillende soorten vogels. Net buiten het Hwange National Park brengen we een bezoek aan het Wild Dog Project.

Dag 11: Hwange National Park
Mocht je het activiteitenpakket aangeschaft hebben, dan ga je vandaag in een 4x4 op safari in het mooiste wildpark van Zimbabwe, het Hwange National Park. Houd je ogen goed open, want je kunt de Big 5 spotten in dit wildpark!

Activiteitenpakket: een middagsafari in Hwange National Park

Dag 12: Matopos National Park 
Het wildpark dat we vandaag zullen bezoeken is een stukje kleiner dan het gigantische Hwange National Park. Het Matopos National Park is 44,500 hectare groot en in 1953 werd dit gebied tot National Park verklaard. Het park ligt tegen de prachtige Matobo Hills aan. De Matobo Hills hebben veel mooie rotsformaties, “domes” en “spires”, die door erosie uit puur graniet zijn gesleten. Heel interessant en prachtig om te zien! ‘s Middags maken we een safari door het Matopos National Park.

Activiteitenpakket: een middagsafari in Matopos National Park

Dag 13: Great Zimbabwe Ruins 
Een bezoek aan Zimbabwe is niet compleet zonder een bezoek aan de Great Zimbabwe Ruins. En dat gaan we vandaag dus ook doen! Deze fascinerende ruïnes dateren uit de 11e eeuw en zijn zonder cement opgebouw tot 5 meter hoogte. De wetenschap heeft geen verklaring hoe men dit ooit klaargespeeld heeft.

Dag 14: Thipiese 
Vandaag laten we Zimbabwe achter ons en gaan we Zuid-Afrika in. Thipiese bestaat sinds 1936 en heette voor die tijd “Chipise”. Chipise is een afgeleide van “chia fisu” wat zoveel betekent als “branden, heet zijn”. Dit is een verwijzing naar de mineraalbronnen van 65°C en heter. Deze middag heb je de tijd om heerlijk te ontspannen in deze hete mineraalbronnen.

Dag 15: Johannesburg 
De Great North Road brengt ons van Thipiese naar onze eindbestemming: the City of Gold; Johannesburg. In de late middag zullen we hier arriveren en komt de reis ten einde. Een leuke manier om de reis af te sluiten is om met elkaar uit eten te gaan in een van Johannesburg’s fijne restaurants.

Helaas komt hier je reis ten einde.

Optionele activiteit: uit eten gaan in Johannesburg

Vertrekdatum Aankomstdatum
24-08-2019 07-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
07-09-2019 21-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
21-09-2019 05-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
05-10-2019 19-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
19-10-2019 02-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
02-11-2019 16-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
16-11-2019 30-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
30-11-2019 14-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
14-12-2019 28-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
11-01-2020 25-01-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
25-01-2020 08-02-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
08-02-2020 22-02-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
22-02-2020 07-03-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
07-03-2020 21-03-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
21-03-2020 04-04-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
04-04-2020 18-04-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
18-04-2020 02-05-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
02-05-2020 16-05-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
16-05-2020 30-05-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
30-05-2020 13-06-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
13-06-2020 27-06-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
27-06-2020 11-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
11-07-2020 25-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
25-07-2020 08-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
08-08-2020 22-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
22-08-2020 05-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
05-09-2020 19-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
19-09-2020 03-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
03-10-2020 17-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
17-10-2020 31-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
31-10-2020 14-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
14-11-2020 28-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
28-11-2020 12-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
12-12-2020 26-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 2,665.00
Eenpersoonstoeslag: € 432.00
Okavango Delta upgrade: € 860.00

Maximaal aantal personen: 24
Vertreklocatie: Johannesburg
Aankomstlocatie: Johannesburg
Reisduur: 15 dagen
Reistype: Accommodatiereis
Routerichting: Rondreis
Highlights tijdens deze reis:
 • Chobe National Park
 • Johannesburg
 • Okavango Delta
 • Victoria Falls
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Botswana
 • Zimbabwe
 • Zuid-Afrika
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Een Zuid-Afrikaanse touroperator
Reizen door zuidelijk Afrika
Aantal dagen:
15
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 2,665.00
Okavango Delta upgrade:
€ 860.00
Eenpersoonstoeslag:
€ 432.00
Bijdrage Calamiteitenfonds:
€ 2.50
Bijdrage garantiefonds GGTO:

Totaalprijs: