Reizen door zuidelijk Afrika

Reis door Zuid-Afrika, Zimbabwe en Botswana - Kampeerreis

De Big 5 spotten in het Krugerpark

Goedkope groepsreis door Zuid-Afrika, Zimbabwe en Botswana

Op zoek naar de ultieme safari rondreis door Zuid-Afrika? Je hebt ‘m gevonden! Vrijwel elk safari-park van namen in zuidelijk Afrika (Zuid-Afrika, Zimbabwe en Botswana) doe je tijdens deze goedkope safari aan: Chobe National Park, Victoria Falls National Park, Hwange National Park, Matopos National Park en Kruger National Park. Deze safarireis heeft safari’s in een speciale 4×4 jeep, safari’s vanuit een boot, safari’s vanuit een uitgeholde boomstam en zelfs wandelsafari’s te voet! Meer safari tijdens je rondreis door zuidelijk Afrika is niet mogelijk. 

Korte reisbeschrijving van deze safari tour

Je verlaat Johannesburg om op weg te gaan naar de Okavango Delta in Botswana. Hier ga je de komende drie dagen diep het dichte en ondoordringbare doolhof van sloten, kanaaltjes en moerassen in. Dat doe je in een traditionele uitgeholde boomstam, een mokoro. Pak je wandelschoenen in, want je gaat niet alleen veel nijlpaarden zien vanuit je boot (een uitgeholde boomstam), maar ook ga je te voet dichtbij de vele olifanten komen die hier leven.

Chobe National Park en Victoria Falls

Vervolgens reis je naar het noorden, richting Chobe National Park. Hier maak je, tijdens zonsondergang, een cruise over de rivier. Gegarandeerd dat je veel (jonge) olifanten zult zien spelen en wassen. Je reist verder naar de Victoria Falls. De mogelijkheden hier zijn eindeloos, naast behalve het bezichtigen van de watervallen zelf. Denk aan bungee jumpen, white water raften, micro-flights of een helicoptervluchten boven de watervallen.

Safari's in Zimbabwe en Zuid-Afrika en de Panorame Route

Verder zuidelijk ga je ook op safari in Zimbabwe’s top wildparken, zoals het Hwange National Park. Hier leeft de grootste populatie olifanten van heel Afrika. Tenslotte kom je oog in oog met de rest van de Big 5 in het beroemste safaripark van allemaal: Kruger National Park. Je maakt meerdere safari's in dit wildpark. Dit doe je in een verhoogde en open voertuig zodat je de Big 5 goed kunt zien. Op de terugweg naar Johannesburg toe leg je een schitterende route af, de Panorama Route. Onderweg maak je tussenstops bij de highlights van de Panorama Route: Bourke's Luck Potholes, Three Rondavels, de Blyde River Canyon en God's Window.

Dit is de reis voor dierenliefhebbers die in 17 dagen tijd zoveel mogelijk op safari willen gaan.

Hoogtepunten van deze safari trip:

 • Je trekt per boomstam de Okavango Delta in Botswana in;
 • Je wordt kleddernat van al het opspattende water van de machtige Victoria Falls;
 • In Zimbabwe ga je op safari in het Hwange National Park en het Matopos National Park;
 • Ook in Zimbabwe krijg je een glimps van een oude en vervolgen beschaving tijdens een wandeling door de Great Zimbabwe Ruins;
 • In het wereldberoemde Kruger National Park ga je in een verhoogde 4x4 op safari, op zoek naar de Big 5;
 • Op de terugweg richting Johannesburg leg je de prachtige Panorama Route af met Bourke's Luck Potholes, Three Rondavels, Blyde River Canyon en God's Window als tussenstops.

Waar en hoe je overnacht tijdens deze kampeerreis:

Je overnacht in een tweepersoonstent die je opzet op toegewezen kampeerplaatsen. Op deze kampeerplaatsen zijn (gedeelde) toilet- en douchefaciliteiten aanwezig. De koepeltenten zijn voorzien van een ingebouwd muskietennet. Je hebt de tenten binnen 10 minuten opgebouwd, afgebroken en weer in de truck opgeslagen. Je slaapt op matrasjes die ongeveer 5 centimeter dik zijn. Je moet zelf voor je slaapzak zorgen. 

Liever niet kamperen?

Ben je geen fan van kamperen? Je kunt je kampeerreis af en toe "upgraden", lees daar hier meer over. Daarnaast is deze reis ook als accommodatiereis beschikbaar.​

In de reissom is het volgende inbegrepen:

Accommodatie in comfortabele tweepersoonstenten (koepeltenten), maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving.

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souveniers, fooien, etc.

Wat is het activiteitenpakket?

Het activiteitenpakket zijn een aantal “essentiële” activiteiten en excursies, volgens ons onmisbaar tijdens deze reis. Jij denkt daar wellicht anders over. Je kunt deze activiteiten direct al boeken, of je boekt ze ter plaatse tijdens je reis. Je vindt hier meer informatie over het activiteitenpakket. Het activiteitenpakket voor deze reis is als volgt:

 • Bush walk met een local van de San-stam
 • Kampeerereis: excursie van 2 dagen in de Okavango Delta
 • Accommodatiereis: excursie van 3 dagen in de Okavango Delta
 • Bootcruise over de Chobe rivier in Chobe National Park
 • Entreeprijs tot Victoria Falls National Park
 • Een ochtendsafari in Hwange National Park
 • Een middagsafari in Matopos National Park
 • Een avondsafari in het Krugerpark
 • Een ochtendsafari te voet in het Krugerpark
 • Een safari van een volledige dag met een 4x4 door het Kruger National Park

Het reisprogramma van deze reis
Hieronder vind je het volledige reisprogramma van deze reis. Let op: een reisprogramma kan door de uitvoerende touroperator aangepast worden en het reisprogramma hieronder is enkel een vertaling. Het originele reisprogramma van deze reis is hier na te lezen

Dag 1: Johannesburg naar Kang 
Nadat we als groep compleet zijn en de reisleiding iedereen welkom heeft geheten, laten we Johannesburg achter ons en zetten we koers naar de grens met Botswana. Via de Trans-Kalahari highway reis je naar Kang, de gateway naar de Kalahari.

Dag 2: Kalahari Gateway naar Kalahari 
De Peri Peri Reizen-truck brengt ons vandaag naar Ghanzi, gelegen in Central Kalahari. Na de luch nemen een paar locals van de San-stam je mee op een bush walk. Ze leren je hun geheim: hoe zij overleven in de Kalahari Desert. De San zijn een nomadenstam en zijn jagers en verzamelaars met een rijke kennis van planten en dieren. 's Avonds trakteren ze je op een voorstelling over hun cultuur. 

Activiteitenpakket: Bush walk met een local van de San-stam

Dag 3: Kalahari naar Maun
Je reist naar Maun, de gateway naar de Okavango Delta. Je reisleider zal je vertellen wat je mee moet nemen voor de tocht door de Okavango Delta. Ook heb je vandaag de gelegenheid om een optionele vlucht over de Delta te maken - erg mooi!

Dag 4/5: Maun – Okavango Delta 
Deze twee dagen geniet je van het beste dat de natuur je te bieden heeft! We maken wandelingen om het wild van dichtbij te bekijken en we ontdekken de Delta met een mokoro boot; een uitgehouwde boomstam. De Okavango Delta is ‘s wereld grootste binnenlandse delta. De rivieren die naar de Okavango Delta leiden komen niet in uit in zee en irrigeren op deze manier 15,000 vierkante kilometer van de Kalahari woestijn. Dit is een spectaculaire en onvergetelijke ervaring, zeker omdat de wilde dieren hier nog niet aan mensen gewend zijn!

Kies je voor de accommodatiereis, dan word je per vliegtuigje in de Delta ingevlogen. Als je de kampeerreis maakt, dan ga je per mokoro de Okavango Delta in.

Activiteitenpakket: twee- of driedaagse excursie in de Okavango Delta.

Dag 6: Nata
Je reis voert je naar het noordelijke gedeelte van de Makgadigadi Pans. Langs de weg naar Nata staan veel iconische Baobab-bomen. We stoppen kort bij de Pans en als je wilt kun je vanmiddag een optionele excursie naar de Makgadigadi Pans doen.

Dag 7: Botswana – Chobe National Park 
We vervolgen onze reis naar Kasane, gelegen aan de Chobe rivier. De middag brengen we op het water van de Chobe rivier door met een cruise boot. We zullen ongetwijfeld weer veel wild zien!

Activiteitenpakket: bootcruise over de Chobe rivier in Chobe National Park

Dag 8: Zimbabwe – Victoria Falls 
Bij aankomst in het stadje Victoria Falls hebben we de tijd om wat activiteiten voor morgen te boeken. Natuurlijk breng je deze dag ook een bezoek aan de wereldberoemde Victoria watervallen; het water valt met miljoenen kubieke liters per seconde tegelijk 100 meter naar beneden!

Optionele activiteiten: een ochtend game drive in het Chobe National Park of een zonsondergang bootcruise over de Zambezi rivier.

Dag 9: Victoria Falls 
Vandaag is er tijd om gezamenlijk de activiteiten doen je die gisteren geboekt hebt. Je kunt hier heel veel spannende en relaxende activiteiten doen, zoals bungee jumpen, een wandeling met leeuwen maken, een safari op een olifant, of een heerlijke pedicure of manicure krijgen!

Optionele activiteiten: raften, bungy jumpen, olifanten excursie, een leeuwenwandeling, paardrijden, uit eten gaan, etc.

Dag 10: Victoria Falls – Hwange National Park
We laten Victoria Falls achter ons en zetten koers richting Hwange National Park. Dit park is maar liefst 14,650 vierkante kilometer groot en daarmee het grootste wildpark in Zimbabwe. In het Hwange National Park vind je de grootste olifantenpopulatie van Afrika en maar liefst 100 verschillende soorten zoogdieren en meer dan 400 verschillende soorten vogels. Net buiten het Hwange National Park brengen we een bezoek aan het Wild Dog Project.

Activiteitenpakket: maak een safari door het Hwange National Park
Optionele activiteit: bezoek het Wild Dog Project

Dag 11: Matopos National Park
Het wildpark dat we vandaag zullen bezoeken is een stukje kleiner dan het gigantische Hwange National Park. Het Matopos National Park is 44,500 hectare groot en in 1953 werd dit gebied tot National Park verklaard. Het park ligt tegen de prachtige Matobo Hills aan. De Matobo Hills hebben veel mooie rotsformaties, “domes” en “spires”, die door erosie uit puur graniet zijn gesleten. Heel interessant en prachtig om te zien! ‘s Middags maken we een safari door het Matopos National Park.

Activiteitenpakket: safari door het Matopos National Park

Dag 12: Great Zimbabwe Ruins
Een bezoek aan Zimbabwe is niet compleet zonder een bezoek aan de Great Zimbabwe Ruins. En dat gaan we vandaag dus ook doen! Deze fascinerende ruïnes dateren uit de 11e eeuw en zijn zonder cement opgebouw tot 5 meter hoogte. De wetenschap heeft geen verklaring hoe men dit ooit klaargespeeld heeft.

Dag 13: Thipiese
Vandaag laten we Zimbabwe achter ons en gaan we Zuid-Afrika in. Thipiese bestaat sinds 1936 en heette voor die tijd “Chipise”. Chipise is een afgeleide van “chia fisu” wat zoveel betekent als “branden, heet zijn”. Dit is een verwijzing naar de mineraalbronnen van 65°C en heter. Deze middag heb je de tijd om heerlijk te ontspannen in deze hete mineraalbronnen.

Dag 14: Johannesburg
De Great North Road brengt ons van Thipiese naar onze eindbestemming voor vandaag: the City of Gold; Johannesburg. In de late middag zullen we hier arriveren. Je overnacht vandaag in de Belvedere Estate. Een leuke manier activiteit voor vanavond is om met elkaar uit eten te gaan in een van Johannesburg’s fijne restaurants.

Optionele activiteit: uit eten gaan in Johannesburg

Dag 15: Greater Kruger National Park
Je rondreis door alle safariparken begint met een reis vanaf Johannesburg richting het wereldberoemde safaripark Kruger National Park. Hier ga je de komende drie dagen diep het park in om op meerdere safari’s te gaan. Je moet wel heel erg je best doen om de Big 5 niet te zien.
Optionele activiteit: een safari game drive tijdens zonsondergang

Dag 16: Kruger National Park
Het Kruger National Park is het vlaggeschip van alle Zuid-Afrikaanse wildparken. De aantallen verschillende flora en fauna die dit park herbergt is immens: 336 verschillende boomsoorten, 49 vissoorten, 34 amfibiesoorten, 114 verschillende soorten reptielen, 507 vogelsoorten en 147 verschillende soorten zoogdieren. Die ga je de komende dagen natuurlijk lang niet allemaal zien, maar we gaan ons best er voor doen!

Vandaag ga je, als je het activiteitenpakket hebt aangeschaft, in een speciaal ontworpen 4×4 jeep safari het Krugerpark in. De jeep is zo ontworpen dat er vrij uitzicht aan alle kanten is. Hierdoor kun je zeer goed foto’s maken. Mocht je het activiteitenpakket niet hebben aangeschaft, dan ga je in de Peri Peri Reizen truck op safari door het park.

Activiteitenpakket: een safari van een volledige dag in een 4×4-jeep in het Kruger National Park
Optionele activiteit: een safari game drive tijdens zonsondergang door het Nkambeni Reserve

Let op: mogelijk vindt de safari zoals beschreven bij dag 2 plaats op dag 3. Het programma van dag 3 vindt dan plaats op dag 2.

Dag 17: Kruger National Park
Gisteren zul je vast heel veel foto’s gemaakt hebben van de Big 5. Zorg dat je voor vandaag ook nog wat ruimte voor foto’s op je camera overlaat, dat ga je nodig hebben. Je gaat een van Afrika’s meest besproken “scenic drives” maken: de Panorame Route. De Panorama Route bestaat uit Bourke’s Luck Potholes en de Blyde River Canyon. Het uitzicht hier is adembenemend en heeft, heel toepasselijk, de bijnaam “God’s Window” gekregen. Verder bezoek je nog de Thre Rondavels. ‘s Avonds heb je nog de mogelijkheid tot een safari game drive tijdens zonsondergang.

Optionele activiteit: een safari game drive tijdens zonsondergang

Dag 18: Johannesburg
“All good things come to an end” luidt een bekend gezegde dat helaas ook voor deze rondreis langs alle safari wildparken geldt. Vandaag kom je weer aan in Johannesburg, in het Belvedere Estate. In het Belvedere Estate heb je een mooie gelegenheid om met een gezamenlijk diner afscheid te nemen van je reisgenoten.

Optionele activiteit: uit eten in het Belvedere Estate (of elders in Johannesburg)

Vertrekdatum Aankomstdatum
20-08-2018 06-09-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
03-09-2018 20-09-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
01-10-2018 18-10-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
15-10-2018 01-11-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
12-11-2018 29-11-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
26-11-2018 13-12-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
26-01-2019 13-02-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
09-02-2019 27-02-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
23-02-2019 13-03-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
09-03-2019 27-03-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
23-03-2019 10-04-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
06-04-2019 24-04-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
20-04-2019 08-05-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
04-05-2019 22-05-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
18-05-2019 05-06-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
01-06-2019 19-06-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
15-06-2019 03-07-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
29-06-2019 17-07-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
13-07-2019 31-07-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
27-07-2019 14-08-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
10-08-2019 28-08-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
24-08-2019 11-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
07-09-2019 25-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
21-09-2019 09-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
05-10-2019 23-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
19-10-2019 06-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
02-11-2019 20-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
16-11-2019 04-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
30-11-2019 18-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
14-12-2019 01-01-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 1,910.81
Activiteitenpakket: € 742.00

Maximaal aantal personen: 20
Vertreklocatie: Johannesburg
Aankomstlocatie: Johannesburg
Reisduur: 18 dagen
Reistype: Kampeerreis
Routerichting: Rondreis
Highlights tijdens deze reis:
 • Chobe National Park
 • Krugerpark
 • Okavango Delta
 • Panorama Route
 • Victoria Falls
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Botswana
 • Zimbabwe
 • Zuid-Afrika
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Nomad Adventure Tours
Reizen door zuidelijk Afrika
Aantal dagen:
18
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 1,910.81
Activiteitenpakket:
€ 742.00

Totaalprijs: