Reizen door zuidelijk Afrika

Reis door Zuid-Afrika, Zimbabwe en Botswana - Kampeerreis

De Big 5 spotten in het Krugerpark

Goedkope groepsreis door Zuid-Afrika, Zimbabwe en Botswana

Op zoek naar de ultieme safari rondreis door Zuid-Afrika? Je hebt ‘m gevonden! Vrijwel elk safari-park van namen in zuidelijk Afrika (Zuid-Afrika, Zimbabwe en Botswana) doe je tijdens deze goedkope safari aan: Chobe National Park, Victoria Falls National Park, Hwange National Park, Matopos National Park en Kruger National Park. Deze safarireis heeft safari’s in een speciale 4×4 jeep, safari’s vanuit een boot, safari’s vanuit een uitgeholde boomstam en zelfs wandelsafari’s te voet! Meer safari tijdens je rondreis door zuidelijk Afrika is niet mogelijk. 

Korte reisbeschrijving van deze safari tour

Je verlaat Johannesburg om op weg te gaan naar de Okavango Delta in Botswana. Hier ga je de komende twee dagen diep het dichte en ondoordringbare doolhof van sloten, kanaaltjes en moerassen in. Dat doe je in een traditionele uitgeholde boomstam, een mokoro. Pak je wandelschoenen in, want je gaat niet alleen veel nijlpaarden zien vanuit je boot (een uitgeholde boomstam), maar ook ga je te voet dichtbij de vele olifanten komen die hier leven. Lees hier meer over de Okavango Delta upgrade.

Chobe National Park en Victoria Falls

Vervolgens reis je naar het noorden, richting Chobe National Park. Hier maak je, tijdens zonsondergang, een cruise over de rivier. Gegarandeerd dat je veel (jonge) olifanten zult zien spelen en wassen. Je reist verder naar de Victoria Falls. De mogelijkheden hier zijn eindeloos, naast behalve het bezichtigen van de watervallen zelf. Denk aan bungee jumpen, white water raften, micro-flights of een helicoptervluchten boven de watervallen.

Safari's in Zimbabwe en Zuid-Afrika en de Panorame Route

Verder zuidelijk ga je ook op safari in Zimbabwe’s top wildparken, zoals het Hwange National Park. Hier leeft de grootste populatie olifanten van heel Afrika. Tenslotte kom je oog in oog met de rest van de Big 5 in het beroemste safaripark van allemaal: Kruger National Park. Je maakt meerdere safari's in dit wildpark. Dit doe je in een verhoogde en open voertuig zodat je de Big 5 goed kunt zien. Op de terugweg naar Johannesburg toe leg je een schitterende route af, de Panorama Route. Onderweg maak je tussenstops bij de highlights van de Panorama Route: Bourke's Luck Potholes, Three Rondavels, de Blyde River Canyon en God's Window.

Dit is de reis voor dierenliefhebbers die in 17 dagen tijd zoveel mogelijk op safari willen gaan.

Hoogtepunten van deze safari trip:

 • Je trekt per boomstam de Okavango Delta in Botswana in;
 • Je wordt kleddernat van al het opspattende water van de machtige Victoria Falls;
 • In Zimbabwe ga je op safari in het Hwange National Park en het Matopos National Park;
 • Ook in Zimbabwe krijg je een glimps van een oude en vervolgen beschaving tijdens een wandeling door de Great Zimbabwe Ruins;
 • In het wereldberoemde Kruger National Park ga je in een verhoogde 4x4 op safari, op zoek naar de Big 5;
 • Op de terugweg richting Johannesburg leg je de prachtige Panorama Route af met Bourke's Luck Potholes, Three Rondavels, Blyde River Canyon en God's Window als tussenstops.

Waar en hoe je overnacht tijdens deze kampeerreis:

Je overnacht in een tweepersoonstent die je opzet op toegewezen kampeerplaatsen. Op deze kampeerplaatsen zijn (gedeelde) toilet- en douchefaciliteiten aanwezig. De koepeltenten zijn voorzien van een ingebouwd muskietennet. Je hebt de tenten binnen 10 minuten opgebouwd, afgebroken en weer in de truck opgeslagen. Je slaapt op matrasjes die ongeveer 5 centimeter dik zijn. Je moet zelf voor je slaapzak zorgen. 

Liever niet kamperen?

Ben je geen fan van kamperen? Je kunt je kampeerreis af en toe "upgraden", lees daar hier meer over. Daarnaast is deze reis ook als accommodatiereis beschikbaar.

In de reissom is het volgende inbegrepen:

Accommodatie in comfortabele tweepersoonstenten (koepeltenten), maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving.

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souveniers, fooien, etc.

Deze activiteiten zijn bij de reissom inbegrepen:

 • Safari in het Moremi Game Reserve
 • Excursie naar de Makgadikgadi Pans
 • Bootcruise over de Chobe rivier in Chobe National Park
 • Een safari in Chobe National Park
 • Safari van een volledige dag in het Hwange National Park
 • Een middag game drive door Matopos National Park
 • Een safari van een volledige dag met een 4x4 door het Kruger National Park
 • Een avondsafari in het Krugerpark
 • Een ochtendsafari te voet in het Krugerpark

Dag 1: Johannesburg naar Kalahari Gateway
Nadat we als groep compleet zijn en de reisleiding iedereen welkom heeft geheten, laten we Johannesburg achter ons en zetten we koers naar de grens met Botswana. Via de Trans-Kalahari highway reis je naar Kang, de gateway naar de Kalahari.

Dag 2: Kalahari Gateway naar Kalahari 
De overlanding truck brengt ons vandaag naar Ghanzi, gelegen in Central Kalahari. Na de luch nemen een paar locals van de San-stam je mee op een bush walk. Ze leren je hun geheim: hoe zij overleven in de Kalahari Desert. De San zijn een nomadenstam en zijn jagers en verzamelaars met een rijke kennis van planten en dieren. 's Avonds trakteren ze je op een voorstelling over hun cultuur. 

Dag 3: Maun
De overlanding truck brengt je verder naar de noordelijke vlakten van de Makgadikgadi Pans. De weg naar Maun is bezaaid met de iconische Baobab bomen. In Maun kun je, als je dat wilt, een (optionele) vlucht maken boven de Okavango Delta. Degenen die de Okavango Delta-upgrade hebben aangeschaft gaan deze middag al de Okavango Delta in en zullen zich op ochtend van dag 8 weer bij de groep voegen. 

Optionele activiteit: vliegen boven de Okavango Delta

Dag 4: Okavango Delta
Deze dag geniet je van het beste dat de natuur je te bieden heeft! We maken wandelingen om het wild van dichtbij te bekijken en we ontdekken de Delta met een mokoro boot; een uitgehouwen boomstamboot. De Okavango Delta is ‘s wereld grootste binnenlandse delta. De rivieren die naar de Okavango Delta leiden komen niet in uit in zee en irrigeren op deze manier 15,000 vierkante kilometer van de Kalahari woestijn. Dit is een spectaculaire en onvergetelijke ervaring, zeker omdat de wilde dieren hier nog niet aan mensen gewend zijn!

Dag 5: Maun
Degenen die het activiteitenpakket aangeschaft hebben worden opgehaald bij hun logde of tent. Je reist naar de South Gate van het Moremi Game Reserve, waar je veel vogels en dieren zult gaan spotten! De safari van vandaag in het Moremi Game Reserve wordt door een professionele gids gedaan, omdat sommige wegen door het hoge water onbegaanbaar kunnen raken. Als je het activiteitenpakket niet aangeschaft hebt, dan blijf je vandaag bij je accommodatie.

Activiteitenpakket: safari in het Moremi Game Reserve

Dag 6: Nata
De reizigers die de Okavango Delta upgrade aangeschaft hebben sluiten zich op deze ochtend weer aan bij de groep en je reist samen richting Nata. Vandaag breng je de meeste tijd in de truck door. Aangekomen bij de Makgadikgadi Pans kun je deze vlakten bewonderen en een safari naar de Nata Sanctuary, een broedplaats voor veel vogelsoorten, zoals de pelikaan en de flamingo. 

Activiteitenpakket: excursie naar de Makgadikgadi Pans

Dag 7: Kasane – Chobe National Park
We vervolgen onze reis naar Kasane, gelegen aan de Chobe rivier. Hier aangekomen ga je eerst in een 4x4 op safari door het Chobe National Park. Aan het einde van de middag, tijdens zonsondergang, ga je het water op van de Chobe rivier door met een cruise. We zullen ongetwijfeld weer veel wild zien!

Activiteitenpakket: safari door Chobe National Park en een bootcruise over de Chobe rivier in Chobe National Park

Dag 8: Zimbabwe – Victoria Falls 
Bij aankomst in het stadje Victoria Falls hebben we de tijd om wat activiteiten voor morgen te boeken. Natuurlijk moet je deze dag ook een bezoek aan de wereldberoemde Victoria watervallen brengen - dat mag je niet missen; het water valt met miljoenen kubieke liters per seconde tegelijk 100 meter naar beneden!

Optionele activiteiten: een bezoek aan de Victoria Falls, bungee jumpen, raften,een helikoptervlucht, enzovoorts. 

Dag 9: Victoria Falls
Vandaag heb je een vrije dag in Victoria Falls en kun je een van de optionele activiteiten doen die je gisteren geboekt hebt. 

Dag 10: Victoria Falls – Hwange National Park
Natuurlijk moet je deze dag ook een bezoek aan de wereldberoemde Victoria watervallen brengen - dat mag je niet missen; het water valt met miljoenen kubieke liters per seconde tegelijk 100 meter naar beneden! We laten Victoria Falls achter ons en zetten koers richting Hwange National Park. Dit park is maar liefst 14,650 vierkante kilometer groot en daarmee het grootste wildpark in Zimbabwe. In het Hwange National Park vind je de grootste olifantenpopulatie van Afrika en maar liefst 100 verschillende soorten zoogdieren en meer dan 400 verschillende soorten vogels. Net buiten het Hwange National Park brengen we een bezoek aan het Wild Dog Project.

Dag 11: Hwange National Park
Mocht je het activiteitenpakket aangeschaft hebben, dan ga je vandaag in een 4x4 op safari in het mooiste wildpark van Zimbabwe, het Hwange National Park. Houd je ogen goed open, want je kunt de Big 5 spotten in dit wildpark!

Activiteitenpakket: een middagsafari in Hwange National Park

Dag 12: Matopos National Park 
Het wildpark dat we vandaag zullen bezoeken is een stukje kleiner dan het gigantische Hwange National Park. Het Matopos National Park is 44,500 hectare groot en in 1953 werd dit gebied tot National Park verklaard. Het park ligt tegen de prachtige Matobo Hills aan. De Matobo Hills hebben veel mooie rotsformaties, “domes” en “spires”, die door erosie uit puur graniet zijn gesleten. Heel interessant en prachtig om te zien! ‘s Middags maken we een safari door het Matopos National Park.

Activiteitenpakket: een middagsafari in Matopos National Park

Dag 13: Great Zimbabwe Ruins 
Een bezoek aan Zimbabwe is niet compleet zonder een bezoek aan de Great Zimbabwe Ruins. En dat gaan we vandaag dus ook doen! Deze fascinerende ruïnes dateren uit de 11e eeuw en zijn zonder cement opgebouw tot 5 meter hoogte. De wetenschap heeft geen verklaring hoe men dit ooit klaargespeeld heeft.

Dag 14: Thipiese 
Vandaag laten we Zimbabwe achter ons en gaan we Zuid-Afrika in. Thipiese bestaat sinds 1936 en heette voor die tijd “Chipise”. Chipise is een afgeleide van “chia fisu” wat zoveel betekent als “branden, heet zijn”. Dit is een verwijzing naar de mineraalbronnen van 65°C en heter. Deze middag heb je de tijd om heerlijk te ontspannen in deze hete mineraalbronnen.

Dag 15: Johannesburg 
De Great North Road brengt ons van Thipiese naar onze eindbestemming: the City of Gold; Johannesburg. In de late middag zullen we hier arriveren. Een leuke manier om de dag af te sluiten is om met elkaar uit eten te gaan in een van Johannesburg’s fijne restaurants.

Optionele activiteit: uit eten gaan in Johannesburg

Dag 16: Kwa Madwale Reserve 
We vertrekken ‘s ochtends vanuit Johannesburg en reizen naar het Kruger National Park. De route is prachtig, door de Northern Province of Mpumalanga. Vroeg in de middag komen we aan het Kwa Madwale Game Reserve park, net ten zuiden van het Kruger National Park. We slaan onze tenten op, gevolgd door een dansvoorstelling en avondeten.

Dag 17: Kruger National Park 
Je brengt vandaag een hele dag door in het Kruger National Park. In onze 4×4 truck trekken we er op uit om fantastische foto’s te schieten van al de Big 5 die je in dit park kunt vinden.

Activiteitenpakket: een safari van een volledige dag met een 4×4 door het Kruger National Park

Dag 18 :Kruger National Park 
We beginnen deze dag met een wandelsafari voordat we het Kruger National Park ingaan. Als dat gebeurt is, gaan we opnieuw het wereldberoemde wildpark in dus hou je camera in de aanslag! Omdat de truck waarin we reizen verhoogd is, heb je een perfect uitzicht over het gras dat soms vrij hoog is en het zien van bijvoorbeeld leeuwen bemoeilijkt. In de avond kun je opnieuw, tijdens de schemering, het Krugerpark in voor een avond/nachtsafari.

Activiteitenpakket: een ochtendsafari te voet in het Krugerpark, een safari van een volledige dag met een 4×4 door het Kruger National Park, een avondsafari in het Krugerpark

Dag 19: Panorama Route – Johannesburg 
Het is jammergenoeg weer tijd om het Kruger National Park achter ons te laten en terug te gaan naar Johannesburg. Dit belooft een prachtige rit te worden via de Panorama Route. Onderweg passeren we de Blyde River Canyon, de 3e grootste in de wereld. We stoppen bij God’s Window en de Three Rondavels om de prachtige uitzichten te kunnen fotograferen. De tour eindigt als we terugzijn in Johannesburg. Wellicht is het een leuk idee om afscheid te nemen van je nieuwe vrienden met een diner in een van Johannesburg’s goede restaurants?

Vertrekdatum Aankomstdatum
24-08-2019 11-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
07-09-2019 25-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
21-09-2019 09-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
05-10-2019 23-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
19-10-2019 06-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
02-11-2019 20-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
16-11-2019 04-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
30-11-2019 18-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
14-12-2019 01-01-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
11-01-2020 29-01-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
25-01-2020 12-02-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
08-02-2020 26-02-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
22-02-2020 11-03-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
07-03-2020 25-03-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
21-03-2020 08-04-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
04-04-2020 22-04-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
18-04-2020 06-05-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
02-05-2020 20-05-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
16-05-2020 03-06-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
30-05-2020 17-06-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
13-06-2020 01-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
27-06-2020 15-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
11-07-2020 29-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
25-07-2020 12-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
01-08-2020 19-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
08-08-2020 26-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
22-08-2020 09-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
05-09-2020 23-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
19-09-2020 07-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
03-10-2020 21-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
17-10-2020 04-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
31-10-2020 18-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
14-11-2020 02-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
28-11-2020 16-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 2,852.00
Okavango Delta upgrade: € 860.00

Maximaal aantal personen: 24
Vertreklocatie: Johannesburg
Aankomstlocatie: Johannesburg
Reisduur: 19 dagen
Reistype: Kampeerreis
Routerichting: Rondreis
Highlights tijdens deze reis:
 • Chobe National Park
 • Krugerpark
 • Okavango Delta
 • Panorama Route
 • Victoria Falls
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Botswana
 • Zimbabwe
 • Zuid-Afrika
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Een Zuid-Afrikaanse touroperator
Reizen door zuidelijk Afrika
Aantal dagen:
19
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 2,852.00
Okavango Delta upgrade:
€ 860.00
Bijdrage Calamiteitenfonds:
€ 2.50
Bijdrage garantiefonds GGTO:

Totaalprijs: