Groepsreizen door zuidelijk Afrika

Windhoek naar Johannesburg - Kampeerreis

De Victoria Falls!

Reis Namibië, Botswana en Zuid-Afrika

De goedkope reis door Namibië, Botswana en Zuid-Afrika van 13 dagen begint in Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Hier word je verwelkomt door de reisleider die deze groepsreis in goede banen zal leiden. Je maakt kennis met je reisgenoten die van overal ter wereld hierheen gereisd zijn om met jou op safari te gaan. Na de briefing en kennismaking reis je in een zogenaamde overlanding truck richting de Okavango Delta in Botswana.

Groepsreis van Windhoek naar Johannesburg

Een van de hoogtepunten van de reis door Namibië, Botswana en Zuid-Afrika is de Okavango Delta. Je gaat in een uitgeholde boomstam ("mokoro") op safari door de Okavango Delta. Gelukkig weten de kapiteins van de mokoro's ("polers") exact waar ze wel en niet kunnen komen in dit moerasdoolhof en waar wel en geen nijlpaarden zitten. Ook ga je te voet op safari, een bijzondere manier om dichtbij het wild te komen zonder ze al te veel te storen. Lees hier meer over de Okavango Delta upgrade.

Chobe National Park en Victoria Falls in Zimbabwe

Je vervolgt je reis naar het Chobe National Park, ook in Botswana. Hier ga je, tijdens de zonsondergang, een cruise maken over de rivier. Ongetwijfeld ga je talloze spelende en wassende olifanten zien – ook jonge olifantjes. Je vervolgt je reis naar de Victoria Falls. Hier zijn ontelbare leuke dingen te doen; niet alleen de machtige watervallen uiteraard, maar ook bungeejumpen, raften, wandelen met leeuwen, een tochtje op de rug van olifanten, enz.

Safari in het Krugerpark

Via Zuid-Afrika reis je naar een wildpark dat bij iedereen synoniem staat voor safari, safari en nog meer safari: het Kruger National Park. In een verhoogd voertuig, met grote ramen aan alle kanten, ga je op safari in dit wildpark. Dankzij de ervaren gidsen ga je vast en zeker de Big 5 te zien krijgen. 

Via de schitterende Panorama Route, met God's Window als hoogtepunt, eindigt je reis in Johannesburg. 

Hoogtepunten rondreis door Zuid-Afrika, Botswana en Zimbabwe

Deze rondreis door zuidelijk Afrika van Windhoek naar Johannesburg heeft maar liefst 11 hele grote bezienswaardigheden:

 • Een trip door de Okavango Delta. Eerst vlieg je over de Delta om er daarna in een mokoro en te voet doorheen te trekken;
 • In het Chobe National Park ga je tijdens zonsondergang op cruise en zul je veel in de rivier spelende olifanten zien;
 • Victoria Falls: miljoenen en miljoenen liters water dat met grof natuurgeweld naar beneden raast; magnifiek!
 • Het uitzicht bij God’s Window laat zich niet beschrijven, dat moet je met eigen ogen zien;
 • In het Kruger National Park ga je op spannende en avontuurlijke safari in een jeep die zo ontworpen is dat je de Big 5 goed kunt zien;
 • Op de terugweg richting Johannesburg reis je via de Panorama Route, met hoogtepunten als de Three Rondavels, Bourke’s Luck Potholes en de Blyde Rivier Canyon

Deze activiteiten zijn bij de reissom inbegrepen:

 • Een dagexcursie door de Okavango Delta
 • Een bootcruise over de Chobe rivier
 • Een safari van een volledige dag door het Krugerpark
 • Een roadtrip langs de Panorama Route

Waar en hoe je overnacht tijdens deze kampeerreis:

Je overnacht in een tweepersoonstent die je opzet op toegewezen kampeerplaatsen. Op deze kampeerplaatsen zijn (gedeelde) toilet- en douchefaciliteiten aanwezig. De koepeltenten zijn voorzien van een ingebouwd muskietennet. Je hebt de tenten binnen 10 minuten opgebouwd, afgebroken en weer in de truck opgeslagen. Je slaapt op matrasjes die ongeveer 5 centimeter dik zijn. Je moet zelf voor je slaapzak zorgen. 

Liever niet kamperen?

Ben je geen fan van kamperen? Je kunt je kampeerreis af en toe "upgraden", lees daar hier meer over. Daarnaast is deze reis ook als accommodatiereis beschikbaar.

De reissom is inclusief:

Accommodatie in comfortabele tweepersoonstenten (koepeltenten)maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving.

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souvenirs, fooien, etc.

Dag 1: Botswana – Ghanzi 
De reis voert je verder naar het oosten, richting Botswana en de Kalahari Desert. De Kalahari Desert voelt heel anders aan de woestijn van Namibië waar je deze week doorheen gereisd hebt. Het gebied is echter niet minder mooi! Het San-volk bewoond van oudsher dit onherbergzame gebied van 900,000 vierkante kilometers groot en vanavond trakteren zij, leden van de San-stam, je op een dansvoorstelling. De dansen die ze uitvoeren vertellen verhalen over de Kalahari, hun cultuur, hun tradities en leefgewoonten. 

Dag 2: De Okavango Delta
Het is nog vroeg als je verder trekt, richting Maun. Morgen begint hier de excursie naar de Okavango Delta. Bij aankomst in Maun kun je, als je dat wilt, een (optionele) vlucht maken boven de Okavango Delta.

Degenen die de Okavango Delta-upgrade hebben aangeschaft gaan deze middag al de Okavango Delta in en zullen zich op ochtend van dag 4 weer bij de groep voegen. 

Optionele activiteit: vliegen boven de Okavango Delta

Dag 3: Okavango Delta
Deze dag geniet je van het beste dat de natuur in Botswana je te bieden heeft! Je maakt samen met een gids een wandeling om het wild van dichtbij te bekijken. Je ontdekt de Okavango Delta in een mokoro; een uitgehouwen boomstamboot. De Okavango Delta is de grootste binnenlandse delta ter wereld. De rivieren die naar de Okavango Delta leiden komen niet in uit in zee en irrigeren op deze manier 15,000 vierkante kilometer van de Kalahari woestijn. Dit is een spectaculaire en onvergetelijke ervaring, zeker omdat de wilde dieren hier nog niet aan mensen gewend zijn!

Inbegrepen highlight: een dagexcursie door de Okavango Delta

Dag 4: Nata
De reizigers die de Okavango Delta upgrade aangeschaft hebben sluiten zich op deze ochtend weer aan bij de groep en je reist samen richting Nata. Vandaag breng je de meeste tijd in de truck door. Aangekomen bij de Makgadikgadi Pans kun je deze vlakten bewonderen en een safari naar de Nata Sanctuary, een broedplaats voor veel vogelsoorten, zoals de pelikaan en de flamingo. 

Optionele activiteit: excursie naar de Makgadikgadi Pans

Dag 5: Kasane – Chobe National Park
Deze middag trek je er op uit om het Chobe National Park te ontdekken. Dit is een optionele excursie die je kunt bijboeken. Je begint je safari in een 4x4 jeep, waardoor heel dichtbij de wilde dieren kunt komen die hier leven. Aan het einde van de middag, als de zon ondergaat, ga je met een bootcruise de Chobe rivier op. Overal waar je kijkt zie je olifanten in het water spelen, een bijzonder leuke ervaring. Je sluit de dag af met een maaltijd rond het kampvuur.

Inbegrepen highlight: een bootcruise over de Chobe rivier

Dag 6: Zimbabwe – Victoria Falls 
Nagenietend van de gave ontmoetingen met de olifanten in Chobe gisteren arriveer je in Zimbabwe. Je hoeft maar een kleine afstand te overbruggen en je arriveert in Victoria Falls. Vandaag heb je de gelegenheid om op eigen houtje de spectaculaire watervallen te ontdekken. De watervallen zijn bij de locals bekend onder de naam "Mosi oa Tunya", wat zoveel betekent als "de mist die dondert". Het grootste gedeelte van je dag zul je vandaag besteden aan het bekijken van de machtige Zambezi rivier die in de Batoka Gorge dondert. Maar ook het stadje Victoria Falls zelf heeft je veel te bieden. Je kunt hier talloze optionele activiteiten boeken en er zijn leuke winkeltjes en marktjes te bezoeken.

Optionele activiteiten: een bezoek aan de Victoria Falls, bungeejumpen, raften, een helikoptervlucht, enzovoorts. 

Dag 7: Victoria Falls 
Vandaag is er tijd om gezamenlijk de activiteiten doen je die gisteren geboekt hebt. Je kunt hier heel veel spannende en relaxende activiteiten doen. 

Dag 8: Victoria Falls naar Francistown
De komende twee dagen reis je naar Johannesburg toe. De rit van vandaag brengt je naar Francistown, halverwege.

Dag 9: Francistown naar Johannesburg
Vandaag reis je van Palapye naar Johannesburg. Het belooft een prachtige rit te worden! Bij aankomst overnacht je in het Belvedere Estate hotel, een heerlijk hotel om eventjes bij te komen van het kamperen in de Okavango Delta. 

Dag 10: Greater Kruger Park 
Vandaag reizen we van Johannesburg via de Northern Province of Mpumalanga naar het adembenemende Kruger National Park. 's Middags gaan we het Kwa Madwale Game Reserve in, net ten zuiden van het Kruger Park. Nadat je bij je tent of accommodatie aangekomen bent geniet je 's avonds van een 3-uur lange safari game drive De zon gaat al een beetje onder, de wilde dieren worden dus actiever. Dus: hou je ogen open voor glinsterende ogen in de struiken en hou je camera in de aanslag! Let er op dat dit een optionele safari is.

Optionele activiteit: een avondsafari in het Krugerpark

Dag 11: Kruger National Park 
Vandaag staat er een safari van een volledige dag op je agenda. In onze eigen 4×4 truck zul je fantastische plaatjes schieten van olifanten, leeuwen, neushoorns en buffels (de “Big 5″) die het thuisfront erg jaloers zullen maken! De jeep waarmee je op safari gaat is een 4x4 die open alle kanten open is, waardoor je een nog beter uitzicht hebt op het Kruger park. Hou je ogen goed open voor big cats.

Inbegrepen highlight: safari van een volledige dag door het Krugerpark

Dag 12: Kruger National Park 
‘s Ochtends kun je een wandelsafari in alle vroegte door het Krugerpark bijboeken als optionele activiteit. Daarna vang je je reis aan terug richting Johannesburg. Via de prachtige Panorama Routes reis je terug naar Johannesburg. Onderweg stop je bij God's Window, Bourcke's Luck Potholes en de Three Rondavels. 

Inbegrepen highlight: roadtrip langs de Panorama Route

Dag 13: Kruger National Park naar Johannesburg
Eenmaal aangekomen in Johannesburg komt je reis helaas ten einde.

Vertrekdatum Aankomstdatum
06-07-2020 18-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
13-07-2020 25-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
17-07-2020 29-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
27-07-2020 08-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
31-07-2020 12-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
03-08-2020 15-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
07-08-2020 19-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
10-08-2020 22-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
14-08-2020 26-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
17-08-2020 29-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
24-08-2020 05-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
28-08-2020 09-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
31-08-2020 12-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
04-09-2020 16-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
07-09-2020 19-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
11-09-2020 23-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
14-09-2020 26-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
21-09-2020 03-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
25-09-2020 07-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
28-09-2020 10-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
02-10-2020 14-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
05-10-2020 17-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
09-10-2020 21-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
12-10-2020 24-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
19-10-2020 31-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
23-10-2020 04-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
26-10-2020 07-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
30-10-2020 11-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
02-11-2020 14-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
06-11-2020 18-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
09-11-2020 21-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
16-11-2020 28-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
20-11-2020 02-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
23-11-2020 05-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
30-11-2020 12-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
04-12-2020 16-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
14-12-2020 26-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
21-12-2020 02-01-2021 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 1,810.00
Okavango Delta upgrade: € 890.00

Maximaal aantal personen: 24
Vertreklocatie: Windhoek
Aankomstlocatie: Johannesburg
Reisduur: 13 dagen
Reistype: Kampeerreis
Routerichting: Noordelijke route
Highlights tijdens deze reis:
 • Chobe National Park in Botswana
 • Krugerpark in Zuid-Afrika
 • Okavango Delta in Botswana
 • Panorama Route in Botswana
 • Victoria Falls in Zimbabwe
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Botswana
 • Zimbabwe
 • Zuid-Afrika
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Een Zuid-Afrikaanse touroperator
Groepsreizen door zuidelijk Afrika
Aantal dagen:
13
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 1,810.00
Okavango Delta upgrade:
€ 890.00
Bijdrage Calamiteitenfonds:
€ 2.50
Bijdrage garantiefonds GGTO:

Totaalprijs: