Groepsreizen door Zuid-Afrika

Johannesburg naar Kaapstad - Accommodatiereis

Het icoon van Zuid-Afrika, de Tafelberg

Lodgereis van Johannesburg naar Kaapstad

Een rondreis door Zuid-Afrika maken is een droom voor velen. Ga ik naar Kaapstad? Of ga ik naar de wijnlanden? De Tuinroute? Of het Krugerpark? Lastig, er valt in Zuid-Afrika zoveel te zien! Waarom kiezen? Met de lodgereis van Johannesburg naar Kaapstad van 20 dagen door Zuid-Afrika reis je door heel Zuid-Afrika en zie je gewoon alles!

Groepsreis door Zuid-Afrika van Johannesburg naar Kaapstad

De lodgereis van Johannesburg naar Kaapstad voert tussen Zuid-Afrika's twee belangrijkste steden: Kaapstad en Johannesburg. Je reis begint in Johannesburg en eindigt in Kaapstad.

Kaapstad en Stellenbosch

Rondom Kaapstad liggen wijnlanderijen waar een paar van 's werelds beste wijnen vandaan komen. Denk aan plaatsen als Stellenbosch. Je bezoekt deze plantages en bij Kraal onderwerp je de wijnen eens aan een kritische proeftest.

De Tuinroute

Je vervolgt je reis via de Tuinroute. De Tuinroute is, samen met de Panorama Route die je later tijdens deze reis ook aflegt, Zuid-Afrika's mooiste "scenic route". De route volgt grotendeels de schitterende kustlijn waar het wemelt van de idyllische dorpjes zoals Knysna en Plettenberg Bay. Uiteraard breng je een bezoek aan Knysna. Dan weer voert de Tuinroute je iets verder landinwaarts en stop je bij Oudtshoorn, de "Ostrich Capital of the World" - struisvogelhoofdstad van de wereld. Je reist verder richting Addo Elephant Park waar je op safari gaat in een voertuig dat speciaal ontworpen is voor de perfecte safari: verhoogd en open aan alle kanten. Je ontdekt het ruige Tsitsikamma National Park, waarmee de Tuinroute ongeveer ten einde komt. 

Lesotho en de Drakensbergen

Na de Tuinroute voert je de reis naar grote hoogtes. Letterlijk. Je trekt namelijk Lesotho binnen en Lesotho is gemiddeld het hoogst gelegen land ter wereld. Lesotho is een bijzonder landje. Maar liefst 85% van dit land bestaat uit gebergte en je vindt er de hoogst gelegen pub van Afrika. Lesotho heeft een uiterst vriendelijke en hartelijke bevolking. Per ezel trek je de bergen van Lesotho in waar je ziet en ervaart hoe men in Lesotho leeft. Daarna reis je verder richting de Drakensbergen (dat is weer in Zuid-Afrika), waar je het ene na het andere adembenemende uitzicht voorgeschoteld krijgt. Volgens velen is dit het allermooiste stuk van Zuid-Afrika. 

Op safari in het Krugerpark

Via safari's in Swaziland en rondom Durban, kom je uiteindelijk aan in het Krugerpark. Eigenlijk behoeft dit park geen nadere uitleg he? Een rondreis door Zuid-Afrika, Lesotho en Swaziland is niet compleet met een safari door het Krugerpark. Tijdens deze groepsreis nemen we je mee het beroemdste safaripark ter wereld in. Dit is een gigantisch groot park, ongeveer de helft van Nederland. Tenzij je een ervaren speurder bent, is zoeken naar de Big 5 in dit park als zoeken naar een speld in een hooiberg. Gelukkig weten de ervaren rangers en gidsen exact waar de leeuwen, luipaarden, buffels, neushoorns en giraffes zich ophouden. Ook in dit park ga je op safari in een voertuig dat hoger is dan een standaardauto en die uitgerust is met grote ramen aan alle kanten. Alleen zo beleef je gegarandeerd een top-safari in het Krugerpark!

De Panorama Route

Samen met de Tuinroute is dit Zuid-Afrika's andere "most scenic route". Op de terugweg naar Johannesburg leg je de Panorama Route af en hoogtepunten tijdens deze rit vormen Bourke's Luck Potholes, de Blyde River Canyon ('s werelds 3e grootste canyon!) en het mooiste uitzicht dat je ooit op de wereld zult zien: God's Window.

Kortom; deze goedkope rondreis door Zuid-Afrika is dé tour voor jou als je alle highlights van Zuid-Afrika wilt ervaren.

Highlights van deze lodgereis door Zuid-Afrika:

 • Stellenbosch; hier komen heerlijke wijnen vandaan; 
 • Oudtshoorn – Ostrich Capital of the World;
 • Knysna is samen met Plettenberg Bay een van de prachtige dorpjes die je tegenkomt op de Tuinroute;
 • In het Tsitsikamma National Park maak je een wandeling ("Otter Trail") en passeer je een hangbrug die boven de ruige kustlijn hangt;
 • Het Royal Natal National Park is een wildpark in Swaziland waar je ook een safari maakt;
 • Durban ligt aan de Indische Oceaan en heeft warm zeewater en heerlijke stranden;
 • Het Greater St Lucia Wetland Park is een moerasgebied waar je een cruise gaat maken;
 • De Drakensbergen: het mooiste stuk van Zuid-Afrika?
 • Kruger National Park: het park voor Big 5 safari's!
 • De Panorama Route met highlights als Bourke’s Luck Potholes, de Blyde River Canyon en God’s Window

Deze activiteiten zijn bij de reissom inbegrepen:

 • Een wandeling door Stellenbosch
 • Een bezoek aan de pinguïns in Stony Point Nature Reserve
 • Een wijn- en chocoladeproeverij
 • Een begeleide tour door de Cango Caves
 • Een wandeling naar Nature's Valley
 • Toegang tot het Tsitsikamma National Park en een hike in het park
 • Surfen bij Jeffrey's Bay en een safari game drive in het Addo National Park
 • Een tour door de Valley of Desolation in de Drakensbergen
 • Een wandeling naar een dorp in de bergen van Lesotho
 • Een hike door het Ukhahlamba-Drakensberg Park
 • Een bezoek aan de plaats waar Mandela gevangen werd genomen en Howick Falls
 • Een safari door het Hluhluwe Umfolozi National Park en een bootcruise door St. Lucia wetlands
 • De Nature Trail wandeling
 • Safari van een volledige dag door het Krugerpark
 • Een roadtrip langs de Panorama Route

Meer informatie over de accommodaties:

Je overnacht tijdens deze reis in eenvoudige, maar comfortabele en hygiënisch chalets en lodges. De accommodaties laten zich vergelijken met wat we in Nederland/Vlaanderen 2- á 3-sterrenaccommodaties zouden noemen. Tijdens de ene overnachting deel je toilet- en douchefaciliteiten, terwijl de andere accommodatie en-suite badkamers heeft. Op aanvraag kunnen we per dag een overzicht van de accommodaties sturen.

De reissom is inclusief:

Accommodatie in eenvoudige chalets, lodges of hotels, maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving.

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souvenirs, fooien, etc.

Dag 1: Greater Kruger National Park
Je laat Johannesburg achter je en door de kolenvelden van Mpumalanga en de oude handelsroutes van het Lowveld reis je richting het Kruger National Park. Tegen het einde van de middag kom je aan bij dit beroemde safaripark. Als je wilt kun je een optionele zonsondergangsafari maken in het park. Je reisleider kan je helpen deze safari te boeken. 

Optionele activiteit: safari tijdens zonsondergang in het Krugerpark

Dag 2: Zuid-Afrika – Kruger National Park 
Vandaag staat er een safari van een volledige dag op je agenda. In onze eigen 4×4 truck zul je fantastische plaatjes schieten van olifanten, leeuwen, neushoorns en buffels (de “Big 5″) die het thuisfront erg jaloers zullen maken! De jeep waarmee je op safari gaat is een 4x4 die open alle kanten open is, waardoor je een nog beter uitzicht hebt op het Kruger park. Hou je ogen goed open voor big cats.

Inbegrepen highlight: safari van een volledige dag door het Krugerpark

Dag 3: Krugerpark en Panorama Route
Je kunt een beetje uitslapen vandaag, je gaat iets later op pad dan je ondertussen gewend bent. Later in de ochtend geniet je van de Panorama Route en stop je bij Bourke's Luck Potholes, de Three Rondavels en God's Window. Dit is een van de populairste roadtrips van Zuid-Afrika. Aan het einde van de middag keer je terug bij je tent of accommodatie.

Inbegrepen highlight: roadtrip langs de Panorama Route

Dag 4: Krugerpark naar Eswatini
Na een lekkere kop koffie en een goed ontbijt ga je al "safariënd" door het Krugerpark naar het zuiden, richting Eswatini. Vanaf de meeste zuidelijke uitgang van het Krugerpark is het maar een korte afstand naar Swaziland toe. Deze middag reis je door de bossen en de bergen van dit bergachtige koninkrijkje. Je eindbestemming voor vandaag is de Ezulwini Valley, net ten zuiden van de hoofdstad Mbabane. 

Inbegrepen highlight: een safari door het Krugerpark in de overlanding truck

Dag 5: Eswatini – Mlilwane Wildlife Sanctuary 
Mlilwane Wildlife Sanctuary is het oudste van Eswatini en beslaat meer dan 4.560 hectare grond. Er zijn geen grote roofdieren in dit gebied dus je kunt niet-begeleide wandelingen maken. Dit is de beste manier om de flora en fauna te bestuderen en desgewenst gaat je gids mee tijdens de wandeling voor tekst en uitleg en dan volg je de zogenaamde "Nature Trail".

Inbegrepen highlight: de Nature Trail wandeling

Dag 6: Eswatini - St. Lucia
Toe ziens Eswatini! Vandaag reis je terug naar Zuid-Afrika naar Zululand. Ooit was de beroemde King Shaka hier de vorst die erin slaagde de verschillende Zulu clans te verenigen in de strijd tegen de Britten. Vanavond leer je meer over de interessante Zulu-geschiedenis, -taal en -tradities. 

Dag 7: Hluhluwe – Umfolozi Game Reserve / iSimangaliso Wetland Park 
De neushoorn wordt met uitsterven bedreigd in Afrika. Een van de laatste wildparken waar ze nog onbezorgd kunnen leven, is het Hluhluwe-Umfolozi Game Reserve. Vandaag maak je een safari door dit park en natuurlijk zul je behalve de neushoorns ook veel andere wilde dieren zien. In de middag, na je siësta, ga je op een bootcruise in St. Lucia en zul je ongetwijfeld veel nijlpaarden tegenkomen. 

Inbegrepen highlights: een safari door het Hluhluwe Umfolozi National Park en een bootcruise door St. Lucia wetlands

Dag 8: Ukhahlamba Drakensberg Park
De Drakensbergen zijn Zuid-Afrika’s hoogste en mooiste gebergte. We verkennen de bergpaden en nemen de adembenemende landschappen in ons op in het Ukhahlamba Drakensberg (Royal Natal) National Park. In de Zulu-taal betekent de naam van dit UNESCO-werelderfgoed "barrière van speren". Op weg naar de Drakensbergen maak je een korte stop in Durban om je benen even te strekken en zul je ook de mooie Howick Falls zien. Vlakbij de Howick Falls is de plek waar Zuid-Afrika's beroemdste inwoner, Nelson Mandela, in 1962 werd gevangengenomen om vervolgens 27 jaar opgesloten te zitten op Robben Island. Op deze plek is nu een indrukwekkend gedenkteken opgericht.

Inbegrepen highlights: bezoek aan de plaats waar Mandela gevangen werd genomen en Howick Falls

 

Dag 9: Ukhahlamba Drakensberg Park
Trek je wandelschoenen aan, want vandaag ga je hiken door de Drakensbergen. Onderweg laat de gids je voorbeelden zien van rotsschilderingen van de San-stam. We raden je sterk aan om zoveel mogelijk deel te nemen aan de klim/wandeling door de Drakensbergen, het is echt een prachtige wandeling. Mocht je dit niet aanspreken, of mocht je vanwege fysieke beperkingen hier niet aan mee kunnen doen, dan zijn er ook een aantal wandelroutes die minder intensief zijn, zodat iedereen dit gebied op eigen tempo kan ontdekken.

Inbegrepen highlight: een hike door het Ukhahlamba-Drakensberg Park

Dag 10: Lesotho – Malealea
Opnieuw een nieuwe stempel in je paspoort! Ditmaal van Lesotho. Je eerste stop in Lesotho, na een nauwe bergpas, is het Vulture restaurant - vernoemd naar de vele gieren die hier rondhangen. Hopelijk laten ze zich vandaag ook weer zien. Je vervolgt je route langs de kliffen van het Golden Gate National Park en uiteindelijk kom je aan in Maseru, de hoofdstad van Lesotho.

Inbegrepen highlights: rit door Golden Gate National Park en een bezoek aan het Vulture restaurant

Dag 11: Lesotho - Malealea
Vergezeld door verse berglucht ga je er vandaag op uit om de bergen van Lesotho te voet ontdekken. Je wandeling brengt je bij een dorp in de bergen en je ervaart hoe het is om hier te leven. In het dorpje leven de Basotho, bekend van hun hoeden, kleden en hun pony’s. De pony’s van de Basotho lijken geen enkele hinder te hebben van het ruige landschap, ze brengen de Basotho-stam overal heen. Als je wilt kun je ook een tocht maken door de bergen van Lesotho op een Basotho-pony.

Inbegrepen highlight: een wandeling naar een dorp in de bergen van Lesotho
Optionele activiteiten: een ponytrek door de bergen

Dag 12: Graaff Reinet
Je laat het “Kingdom in the Skies” weer achter je en je reist weer terug naar Zuid-Afrika. Je verblijft vannacht in het historische dorpje Graaff Reinet, het op 3 na oudste dorpje van Zuid-Afrika. Je steekt de machtige Orange (Gariep) rivier over vandaag en tegen het einde van de middag ga je op een "sundowner" excursie naar de Valley of Desolation. Deze unieke vallei biedt je schitterende uitzichten over Graaff Reinet en de gigantische vlakten daarachter. Mocht je deze reis in de wintermaanden maken, dan vindt deze excursie 's ochtends vroeg plaats en zie je de zon opkomen in plaats van ondergaan - ook een hele bijzondere ervaring!

Inbegrepen highlight: tour door de Valley of Desolation in de Drakensbergen

Dag 13: Addo Elephant National Park 
Dit unieke park huist de grootste concentratie Afrikaanse olifanten op aarde. Daarnaast kun je hier de “Big 7″ zien! Voor de nieuwsgierigen: dat zijn de olifant, neushoorn, leeuw, buffel, luipaard en de walvis en de grote witte haai. Addo is een land- en marinepark en een bezoek meer dan waard!

Inbegrepen highlight: middagsafari in de overlanding truck

Dag 14: Addo Elephant National Park
's Ochtends kun je een bezoek brengen aan het leuke stadje Port Elizabeth - er is een mooie boardwalk langs het strand. 's Middags ga je opnieuw op safari in het Addo Elephant National Park.

Inbegrepen highlight: middagsafari in het Addo Elephant National Park

Dag 15: Tsitsikamma National Park 
Vroeg in de ochtend ga je kort langs bij dé surfhotspot van Zuid-Afrika, Jeffrey's Bay. Hier vind je een klein en leuk Surfing Museum en de beste golven van Zuid-Afrika. Je vervolgt je reis naar de Tsitsikamma-regio waar je de komende twee nachten verblijft, je klaarmakend voor de Tuinroute.

Inbegrepen highlight: surfen bij Jeffrey's Bay

Dag 16: Tsitsikamma National Park
Tsitsikamma National Park is Zuid-Afrika's belangrijkste marinepark. Deze ochtend ga je ruige en woeste kustlijn te voet verkennen. Je wandelt langs de Waterfall Trail, dit is het eerste stuk van de Otter Trail. Dit is geen gemakkelijke wandeling. Als dit je niet aanspreekt, dan kun je ook een rustigere en makkelijkere wandeling maken langs de boardwalks naar de Storms River Mouth. Nadat je terugkeert bij je kamp kun je meegaan met de Woodcutters Journey. Je leert dan alles over de unieke geschiedenis en de flora en fauna van dit gebied.

Inbegrepen highlight: toegang tot het Tsitsikamma National Park en een hike in het park
Optionele activiteiten: Woodcutters Journey

Dag 17: Heart of the Garden Route
De Tuinroute heeft schitterende stranden, boswandelingen en tal van optionele activiteiten. Vanochtend kun je genieten van het fijne strand van Plettenberg Bay en later op de dag helpt de gids je om een optionele activiteit te boeken. Je hebt ook de kans om Nature's Valley te ontdekken. Dit is een heel mooi dorpje vanwaaruit je met een korte hike op een verlaten en verstopt stukje strand komt, zo ongelooflijk mooi!

Inbegrepen highlight: een wandeling naar Nature's Valley
Optionele activiteiten: township tour, een oceaansafari, zeekayakken, Monkeyland, Birds of Eden of de Bloukrans bungeejump

Dag 18: Oudtshoorn
Vandaag reizen we verder naar de magnifieke Outeniqua Mountains bij Oudtshoorn waar we de wereldberoemde Cango Caves bezoeken. Een lokale gids zal je alles vertellen over het grottenstelsel, dat een lengte van meer dan 4 kilometer heeft.

Inbegrepen highlight: een begeleide tour door de Cango Caves

Day 19: Route 62 - Hermanus 
Wat in de USA Route 66 is, is in Zuid-Afrika Route 62. Deze weg leidt via landinwaarts via prachtige hooggelegen wegen naar Oudtshoorn. In een aparte pub (Ronnie’s Sex Shop – ja, het is echt een bar) maken we een tussenstop om onze dorst even te lessen. Geen roadtrip is compleet zonder een bezoekje aan een “padstal”; een klein boerderijtje aan de kant van de weg dat zelfgemaakte lekkernijen verkoopt.

Dag 20: Kaapstad 
De Cape Whale Coast is een verzameling van dorpjes, boerderijtjes, riviertjes, mooie baaien en valleien die zich over een lengte van 150 kilometer uitstrekken langs de kustlijn. Je hebt een lange reisdag voor de boeg die begint in het drukke centrum van Kaapstad. Via de wijnlandschappen van Stellenbosch bereik je Hermanus. Onderweg stop je bij de grootste broedkolonie van de Afrikaanse pinguïns en Stony Point Nature Reserve. Met een beetje geluk spot je hier walvissen die in de maanden van juli tot en met november langs de kust zwemmen.

Inbegrepen highlight: een wandeling door Stellenbosch, bezoek aan de pinguïns in Stony Point Nature Reserve en een wijn- en chocoladeproeverij

Vertrekdatum Aankomstdatum
08-07-2020 27-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
15-07-2020 03-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
19-07-2020 07-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
22-07-2020 10-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
29-07-2020 17-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
05-08-2020 24-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
09-08-2020 28-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
12-08-2020 31-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
19-08-2020 07-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
26-08-2020 14-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
30-08-2020 18-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
02-09-2020 21-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
09-09-2020 28-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
16-09-2020 05-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
20-09-2020 09-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
23-09-2020 12-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
30-09-2020 19-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
07-10-2020 26-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
11-10-2020 30-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
14-10-2020 02-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
21-10-2020 09-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
28-10-2020 16-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
04-11-2020 23-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
11-11-2020 30-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
18-11-2020 07-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
25-11-2020 14-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
02-12-2020 21-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
09-12-2020 28-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
16-12-2020 04-01-2021 Informeer naar de beschikbaarheid
23-12-2020 11-01-2021 Informeer naar de beschikbaarheid
30-12-2020 18-01-2021 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 2,080.00
Eenpersoonstoeslag: € 258.00

Maximaal aantal personen: 24
Vertreklocatie: Johannesburg
Aankomstlocatie: Kaapstad
Reisduur: 20 dagen
Reistype: Accommodatiereis
Routerichting: Zuidelijke route
Highlights tijdens deze reis:
 • Drakensbergen in Zuid-Afrika
 • Krugerpark in Zuid-Afrika
 • Panorama Route in Botswana
 • Stellenbosch in Zuid-Afrika
 • Tuinroute in Zuid-Afrika
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Lesotho
 • Swaziland
 • Zuid-Afrika
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Een Zuid-Afrikaanse touroperator
Groepsreizen door Zuid-Afrika
Aantal dagen:
20
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 2,080.00
Eenpersoonstoeslag:
€ 258.00
Bijdrage Calamiteitenfonds:
€ 2.50
Bijdrage garantiefonds GGTO:

Totaalprijs: