Reizen door Zuid-Afrika

Goedkope rondreis door Zuid-Afrika: reis van Kaapstad naar Johannesburg - Kampeerreis

Strandhuisjes bij Muizenberg

Goedkope rondreis door Zuid-Afrika: reis van Kaapstad naar Johannesburg

Een rondreis door Zuid-Afrika maken is een droom voor velen. Ga ik naar Kaapstad? Of ga ik naar de wijnlanden? De Tuinroute? Of het Krugerpark? Lastig, er valt in Zuid-Afrika zoveel te zien! Waarom kiezen? Met deze rondreis door Zuid-Afrika reis je door heel Zuid-Afrika en zie je gewoon alles!

Reis van Kaapstad naar Johannesburg

Deze reis voert tussen Zuid-Afrika's twee belangrijkste steden: Kaapstad en Johannesburg. Je reis begint in Kaapstad en eindigt in Johannesburg.  

Kaapstad en Stellenbosch

Je begint je rondreis door Zuid-Afrika in Kaapstad. Rondom Kaapstad liggen wijnlanderijen waar een paar van 's werelds beste wijnen vandaan komen. Denk aan plaatsen als Stellenbosch. Je bezoekt deze plantages en bij Kraal onderwerp je de wijnen eens aan een kritische proeftest.

De Tuinroute

Je vervolgt je reis via de Tuinroute. De Tuinroute is, samen met de Panorama Route die je later tijdens deze reis ook aflegt, Zuid-Afrika's mooiste "scenic route". De route volgt grotendeels de schitterende kustlijn waar het wemelt van de idyllische dorpjes zoals Knysna en Plettenberg Bay. Uiteraard breng je een bezoek aan Knysna. Dan weer voert de Tuinroute je iets verder landinwaarts en stop je bij Oudtshoorn, de "Ostrich Capital of the World" - struisvogelhoofdstad van de wereld. Je reist verder richting Addo Elephant Park waar je op safari gaat in een voertuig dat speciaal ontworpen is voor de perfecte safari: verhoogd en open aan alle kanten. Je ontdekt het ruige Tsitsikamma National Park, waarmee de Tuinroute ongeveer ten einde komt. 

Lesotho en de Drakensbergen

Na de Tuinroute voert je de reis naar grote hoogtes. Letterlijk. Je trekt namelijk Lesotho binnen en Lesotho is gemiddeld het hoogst gelegen land ter wereld. Lesotho is een bijzonder landje. Maar liefst 85% van dit land bestaat uit gebergte en je vindt er de hoogst gelegen pub van Afrika. Lesotho heeft een uiterst vriendelijke en hartelijke bevolking. Per ezel trek je de bergen van Lesotho in waar je ziet en ervaart hoe men in Lesotho leeft. Daarna reis je verder richting de Drakensbergen (dat is weer in Zuid-Afrika), waar je het ene na het andere adembenemende uitzicht voorgeschoteld krijgt. Volgens velen is dit het allermooiste stuk van Zuid-Afrika. 

Het Krugerpark

Via safari's in Swaziland en rondom Durban, kom je uiteindelijk aan in het Krugerpark. Eigenlijk behoeft dit park geen nadere uitleg he? Een rondreis door Zuid-Afrika, Lesotho en Swaziland is niet compleet met een safari door het Krugerpark. Tijdens deze groepsreis nemen we je mee het beroemdste safaripark ter wereld in. Dit is een gigantisch groot park, ongeveer de helft van Nederland. Tenzij je een ervaren speurder bent, is zoeken naar de Big 5 in dit park als zoeken naar een speld in een hooiberg. Gelukkig weten de ervaren rangers en gidsen exact waar de leeuwen, luipaarden, buffels, neushoorns en giraffes zich ophouden. Ook in dit park ga je op safari in een voertuig dat hoger is dan een standaardauto en die uitgerust is met grote ramen aan alle kanten. Alleen zo beleef je gegarandeerd een top-safari in het Krugerpark!

De Panorama Route

Samen met de Tuinroute is dit Zuid-Afrika's andere "most scenic route". Op de terugweg naar Johannesburg leg je de Panorama Route af en hoogtepunten tijdens deze rit vormen Bourke's Luck Potholes, de Blyde River Canyon ('s werelds 3e grootste canyon!) en het mooiste uitzicht dat je ooit op de wereld zult zien: God's Window.

Kortom; deze goedkope rondreis door Zuid-Afrika is dé tour voor jou als je alle highlights van Zuid-Afrika wilt ervaren.

Highlights van deze rondreis door Zuid-Afrika:

 • Stellenbosch; hier komen heerlijke wijnen vandaan; 
 • Oudtshoorn – Ostrich Capital of the World;
 • Knysna is samen met Plettenberg Bay een van de prachtige dorpjes die je tegenkomt op de Tuinroute;
 • In het Tsitsikamma National Park maak je een wandeling ("Otter Trail") en passeer je een hangbrug die boven de ruige kustlijn hangt;
 • Het Royal Natal National Park is een wildpark in Swaziland waar je ook een safari maakt;
 • Durban ligt aan de Indische Oceaan en heeft warm zeewater en heerlijke stranden;
 • Het Greater St Lucia Wetland Park is een moerasgebied waar je een cruise gaat maken;
 • De Drakensbergen: het mooiste stuk van Zuid-Afrika?
 • Kruger National Park: het park voor Big 5 safari's!
 • De Panorama Route met highlights als Bourke’s Luck Potholes, de Blyde River Canyon en God's Window

Waar en hoe je overnacht tijdens deze kampeerreis:

Je overnacht in een tweepersoonstent die je opzet op toegewezen kampeerplaatsen. Op deze kampeerplaatsen zijn (gedeelde) toilet- en douchefaciliteiten aanwezig. De koepeltenten zijn voorzien van een ingebouwd muskietennet. Je hebt de tenten binnen 10 minuten opgebouwd, afgebroken en weer in de truck opgeslagen. Je slaapt op matrasjes die ongeveer 5 centimeter dik zijn. Je moet zelf voor je slaapzak zorgen. 

Liever niet kamperen?

Ben je geen fan van kamperen? Je kunt je kampeerreis af en toe "upgraden", lees daar hier meer over. Daarnaast is deze reis ook als accommodatiereis beschikbaar.

In de reissom is het volgende inbegrepen:

Accommodatie in comfortabele tweepersoonstenten (koepeltenten), maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving.

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souveniers, fooien, etc.

Wat is het activiteitenpakket?

Het activiteitenpakket zijn een aantal “essentiële” activiteiten en excursies, volgens ons onmisbaar tijdens deze reis. Jij denkt daar wellicht anders over. Je kunt deze activiteiten direct al boeken, of je boekt ze ter plaatse tijdens je reis. Je vindt hier meer informatie over het activiteitenpakket. Het activiteitenpakket voor deze reis is als volgt:

 • Een tour door een township in Kaapstad
 • Een wijn- en kaasproeverij
 • Een tour door de Cango Caves
 • Een Graaff Reinet Valley of Desolation Tour
 • Een bootcruise in St. Lucia
 • Een safari game drive in Hluhluwe/Imfolozi National Park
 • Een safari van een volledige dag in het Kruger National Park in een 4x4

Het reisprogramma van deze reis
Hieronder vind je het volledige reisprogramma van deze reis. Let op: een reisprogramma kan door de uitvoerende touroperator aangepast worden en het reisprogramma hieronder is enkel een vertaling. Het originele reisprogramma van deze reis is hier na te lezen

Dag 1: Township tour door Kaapstad en Stellenbosch
's Ochtends gaan degenen die het activiteitenpakket aangeschaft hebben eerst op een culturele township tour door Kaapstad. Het is indrukwekkend om ook de minder mooie kanten van deze schitterende stad mee te maken. In de middag begin je met reizen. De “Mothercity” (Kaapstad) verdwijnt langzaam aan uit het zicht als we aan onze reis beginnen. We rijden naar Stellenbosch. Hier zullen we heerlijke lokale wijn zullen proeven. ‘s Avonds zal je gids je uitgebreid op de hoogte gebracht worden van het programma van de komende dagen.

Activiteitenpakket: een tour door een township in Kaapstad en een wijn- en kaasproeverij bij Stellenbosch

Dag 2: Route 62 – Oudtshoorn
Wat in de USA Route 66 is, is in Zuid-Afrika Route 62. Deze weg leidt via landinwaarts via prachtige hooggelegen wegen naar Oudtshoorn. In een aparte pub (Ronnie’s Sex Shop – het is echt een bar) maken we een tussenstop om onze dorst even te lessen. Je hebt ook nog de mogelijkheid om een struisvogelboerderij te bezoeken. We verblijven vannacht in Oudtshoorn.

Dag 3: Heart of the Garden Route
De dag begint met een een interessante tour door de Cango Caves; een prachtig grottenstelsel. Kijk goed uit je raam vandaag, de kans is groot dat we, tijdens de oversteek naar de Outeniqua Mountains bij Knysna, walvissen en dolfijnen zullen zien terwijl we door Mossel Bay rijden. De middag heb je vrij om het leuke plekje Knysna te verkennen. Knysna is een van Zuid-Afrika’s populairste strandsteden en het strand is er heerlijk.

Activiteitenpakket: een tour door de Cango Caves
Optionele activiteiten: wandelen, kanovaren, Knysna Elephant Park, lagoon cruise

Dag 4/5: Tsitsikamma National Park
Een van Zuid-Afrika’s best bewaarde geheimen is Tsitsikamma National Park. Dit park, waar het grote publiek nog niet komt, heeft schitterende wandelpaden en een mooie kustlijn. Als je hier eenmaal geweest bent kom je tijdens een volgend bezoek aan Zuid-Afrika zeker te weten terug! De “Otter Trail”-wandeling zit inbegrepen in de reissom.

Als je lef hebt ga je naar de nabijgelegen Bloukrans Bridge. Hier is de hoogste bungee jump ter wereld van maar liefst 212 meter!

Optionele activiteiten: bungee jump, canopy treetop tour, wandelen

Dag 6: Addo Elephant National Park
We vervolgen ons pad door de Eastern Cape. Vandaag is het plan dat we aankomen in het Addo Elephant National Park. Dit park staat bekend om haar grote populatie Afrikaanse olifanten. Onze truck is hoog, waardoor je een prima zicht hebt op de olifanten om je heen en je super foto’s kunt schieten!

Optionele activiteiten: een safari game drive door Addo Elephant National Park tijdens 's avonds laat

Dag 7: Addo Elephant National Park
In het Addo Elephant National Park zijn geen wilde jachtdieren, dus je kunt vrij relaxed op bush walk. Een gids neemt je mee op te voet het park te verkennen. Je zult veel leuke feitjes te weten komen over de omgeving waar je doorheen wandelt. 

Dag 8: Graaff Reinet
Het historische dorpje Graaff Reinet is gelegen in het hart van de Great Karoo. Een tocht door het dorp bied je unieke inzichten in de geschiedenis van dit droge gebied. In de middag kom je aan in Graaff Reinet. Geniet van een wandeling door het dorp dat "the gem of the Karoo" genoemd wordt. Je leert alles over de interessante geschiedenis van Zuid-Afrika's op 3 na oudste stadje. Als je het activiteitenpakket aangeschaft hebt, kun je deze dag afsluiten met een optionele excursie naar de Valley of Desolation. De zonsondergang tegen de markante bergen zal voor spectaculaire foto's zorgen.

Activiteitenpakket: een Graaff Reinet Valley of Desolation Tour
Optionele activiteiten: een wandeling door het dorp Graaff Reinet

Dag 9/10: Lesotho – Malealea
Hou je paspoort gereeed! Vandaag treden we het Koninkrijk Lesotho binnen. Lesotho is een van ‘s werelds hoogst gelegen landen; het gehele land ligt meer dan 100 meter boven de zeespiegel. Dat is even wat anders dan Nederland!

Je tweede dag in Lesotho is vroeg opstaan, als je dat wil. Je kunt namelijk met een pony/muilezel onder begeleiding van een gids de bergen in om te zien hoe men in Lesotho leeft. Na je terugtocht brengen we een bezoek naar een lokaal dorpje en schooltje.

Optionele activiteit: ponyexcursie, wandelen

Dag 11/12: Zuid-Afrika – Ukhahlamba Drakensberg Park
De Drakensbergen worden door iedereen geroemd als Zuid-Afrika’s mooiste bergen. Vandaag ga je er achter komen of jij er ook zo over denkt! We verkennen de bergpaden waardoor we adembenemende uitzichten hebben.

Op de tweede dag neemt een gids ons mee de bergen in en vertelt ons iets over de rotsschilderingen die her en der te vinden zijn. ‘s Middags valt er genoeg op eigen initiatief te ondernemen.

Optionele activiteiten: paardrijden, wandelen, abseilen, mountainbiken

Dag 13: Kwa-Zulu Natal Kust- Durban
Vandaag verlaten we de bergen en gaan we op pad naar de kust van Kwazulu Natal. Op 5 augustus 1962 werd op een verlaten landweggetje in Kwazula-Natal een auto aangehouden door de politie. Achter het stuur van de auto zat Nelson Mandela. Na deze arrestatie bracht hij 27 jaren door in gevangenschap op Robben Island. Vandaag bezoek je de plek waar Madiba gevangen genomen werd. Vervolgens ga je naar de Howick Falls, een pek waar je hele mooie foto's
de waterval kunt maken.

De drukke stad Durban is Zuid-Afrika’s grootste havenstad en hier wordt veel gesurfd. We verblijven deze nacht in een ‘ jeugdherberg’ in het stadscentrum. je kunt genieten van een diner in een van de vele Indiase restaurants, waarna je je kunt onderdompelen in het bruisende nachtleven van Durban.

Optionele activiteiten: diner and uitgaan in Durban.

Dag 14: iSimangaliso Wetland Park
Deze UNESCO-erfgoed-omgeving is zeer gevarieerd en heeft: stranden, meren, koraalriffen, moerassen, bossen en grasland. Tezamen zorgt dit voor een omgeving waar een ongelooflijke hoeveelheid dieren leven in een unieke symbiose. Het is een heerlijke omgeving om even uit te rusten van de afgelopen weken. Geniet van het strand of breng een bezoek aan het Ushaka Marine World. 's Avonds word je getrakteerd op een Zulu-dansvoortelling. 

Dag 15: Hluhluwe – Imfolozi Game Reserve 
Vanmorgen reizen we naar het Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve voor een 4-5 uur durende game drive. Je hebt een grote kans om vandaag de Big Five te zien. Dankzij bemoeienis van de overheid heeft het Park de grootste populatie witte neushoorns ter wereld. Nadat je terugkomt heb je de tijd om even bij te komen van de safari en even uit te rusten. In de namiddag stap je op een boot om een cruise te maken door de moerasgebieden van St. Lucia. In het iSimangaliso Wetland Park, ga je aan boord van een motorboot voor een cruise over de lagune tijdens de zonsondergang om vogels en nijlpaarden te spotten! 

Activiteitenpakket: een safari game drive in Hluhluwe/Imfolozi National Park
Optionele activiteiten: Mountainbiken, wandelen, paardrijden.

Dag 16: Swaziland – Mlilwane Wildlife Sanctuary
Mlilwane Wildlife Sanctuary is het oudste van Swaziland en beslaat meer dan 4.560 hectare grond. Er zijn geen grote roofdieren in dit gebied dus je kunt niet-begeleide wandelingen maken. Dit is de beste manier om de flora en fauna te bestuderen en desgewenst gaat je gids mee tijdens de wandeling voor tekst en uitleg. Na het avondeten zullen de Swazi hun traditionele dans aan ons laten zien en wie weet word je wel uitgenodigd mee te doen!

Optionele activiteiten: mountainbiken, wandelen, paardrijden.

Dag 17/18/19: Zuid-Afrika – Kruger National Park
We keren terug naar Zuid-Afrika en rijden door naar het Kruger National Park voor twee onvergetelijke dagen wildspotten. In het Kruger N.P. komen zowel de Big Five als een ongelofelijke hoeveelheid andere mooie Afrikaanse dieren voor. Onze truck heeft als voordeel dat de zitplaatsen verhoogd zijn zodat het fotograferen van de dieren niet wordt bemoeilijkt door hoge vegetatie. Deze dagen gaan we op verschillende game drives zodat je zoveel mogelijk dieren kunt zien.

De tweede dag in het Krugerpark bestaat uit een volledige dag safari vanuit de truck. Tijdens de laatste dag in het Krugerpark heb je, als je het activiteitenpakket aangeschaft hebt, de kans om in een 4x4 nogmaals een volledige dag op safari te gaan in het Krugerpark.

Activiteitenpakket: een safari van een volledige dag in het Kruger National Park in een 4x4
Optionele activiteiten: een nacht- en ochtendsafari met een SANP-Ranger.

Dag 20: Panorama Route – Johannesburg 
Na een vroege start maken we een wandeling met onze lokale gids in de omgeving van onze camping. Er gaat niets boven wandelen door de natuur omgeven door wilde dieren in hun natuurlijke habitat. Na de Nature Walk rijden we over de Panorama Route naar de laatste bestemming van onze reis. Onderweg stoppen we meerdere keren om de natuur en het uitzicht te bewonderen, onder andere bij Blyde Rivier Canyon, God’s Window en Bourke’s Luck Potholes. In Johannesburg aangekomen is onze reis ten einde en kan ieder zijns weegs gaan, maar wellicht is het leuk om afscheid te nemen van je nieuw verworven vrienden door gezamenlijk voor een laatste keer uit eten te gaan.

Optionele activititeiten: uit eten.

Vertrekdatum Aankomstdatum
24-08-2018 12-09-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
07-09-2018 26-09-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
21-09-2018 10-10-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
05-10-2018 24-10-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
19-10-2018 07-11-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
02-11-2018 21-11-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
16-11-2018 05-12-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
30-11-2018 19-12-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
14-12-2018 02-01-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
28-12-2018 16-01-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
17-01-2019 05-02-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
31-01-2019 19-02-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
14-02-2019 05-03-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
28-02-2019 19-03-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
14-03-2019 02-04-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
28-03-2019 16-04-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
11-04-2019 30-04-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
25-04-2019 14-05-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
09-05-2019 28-05-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
23-05-2019 11-06-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
06-06-2019 25-06-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
20-06-2019 09-07-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
04-07-2019 23-07-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
18-07-2019 06-08-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
01-08-2019 20-08-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
15-08-2019 03-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
29-08-2019 17-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
12-09-2019 01-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
26-09-2019 15-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
10-10-2019 29-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
24-10-2019 12-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
07-11-2019 26-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
21-11-2019 10-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
05-12-2019 24-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
19-12-2019 07-01-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 1,337.63
Activiteitenpakket: € 202.00

Maximaal aantal personen: 20
Vertreklocatie: Kaapstad
Aankomstlocatie: Johannesburg
Reisduur: 20 dagen
Reistype: Kampeerreis
Routerichting: Noordelijke route
Highlights tijdens deze reis:
 • Drakensbergen
 • Johannesburg
 • Kaapstad
 • Krugerpark
 • Okavango Delta
 • Panorama Route
 • Stellenbosch
 • Tuinroute
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Lesotho
 • Swaziland
 • Zuid-Afrika
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Nomad Adventure Tours
Reizen door Zuid-Afrika
Aantal dagen:
20
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 1,337.63
Activiteitenpakket:
€ 202.00

Totaalprijs: