Reizen door Zimbabwe

Victoria Falls naar Johannesburg - Accommodatiereis

Olifantenfamilie in Matopos National Park

Lodgereis Victoria Falls en Krugerpark

Zimbabwe is een onbekend land dat slechts weinig toeristen trekt. Waarschijnlijk is de malaise waar Mugabe zijn land instortte daar de oorzaak van. Sinds 2006 is het land echter weer rustig en stabiel en dus uitermate geschikt om dit onontdekte Afrikaanse land met een bezoek te vereren. Ga dus met ons mee off the beaten track tijdens de "lodgereis Victoria Falls en Krugerpark safari" en maak een reis naar een bestemmingen waar niet velen jou voor gegaan zijn. 

Hotelreis Victoria Falls en Zuid-Afrika

Uiteraard reis je met ons naar de Victoria Watervallen, de beroemdste watervallen ter wereld. Dit is de beroemdste trekpleister van Zimbabwe, en terecht. Toen de Britse ontdekkingsreiziger David Livingstone hier aankwam, kon hij zijn ogen niet geloven. Vanaf kilometers afstand zag hij al een mistdamp opstijgen. De lokale bevolking noemen de watervallen ook "de rook die dondert". Als je eenmaal bij de Victoria Falls staat en het met eigen ogen aanschouwt, zul je beseffen hoe ook Livingstone ‘s mond ruim 130 jaar geleden openviel; wat een hoeveelheid water en wat een natuurkracht! Behalve de watervallen kun je hier ook tal van leuke optionele activiteiten doen, zoals bungeejumpen, raften of een micro-flight maken boven de Falls. 

Op safari in het Krugerpark 

Je reist verder door Zimbabwe. Tijdens deze dagen leer je Zimbabwe beter kennen, de kans is groot dat je nog niet zo heel veel wist van dit land. Daar komt nu verandering in. Je bezoekt de Great Zimbabwe Ruins en een tweetal wildparken; Hwange en Matopos National Park. Daarnaast ga je ook op safari door een park dat mogelijk het bekendste safaripark ter wereld is; het Kruger National Park in Zuid-Afrika. Dit is een van de mooiste hoogtepunten van de "Lodgereis Victoria Falls en Krugerpark safari". In een open en verhoogd voertuig trek je de Afrikaanse bush in. De rangers die meegaan weten je precies te vertellen waar de Big 5 te zien is. Dit worden een paar mooie safaridagen! Via de prachtige Panorama Route kom je uiteindelijk terug in Johannesburg.

Hoogtepunten van deze lodgereis naar de Victoria Falls en het Krugerpark:

 • In Zimbabwe bezoek je uiteraard de Victoria Falls;
 • Ook bezoek je Zimbabwe‘s wildparken Hwange National Park en Matopos National Park;
 • Je wandelt door de overblijfselen van een vergaan groot rijk, de Great Zimbabwe Ruins;
 • In het Kruger National Park maak je meerdere safari's, op zoek naar de Big 5; 
 • Via de schitterende Panorama Route keer je terug naar Johannesburg. Onderweg stop je bij God's Window, Three Rondavels, Bourke’s Luck Potholes en de Blyde River Canyon.

Deze activiteiten zijn bij de reissom inbegrepen:

 • Een safari van een volledige dag in het Hwange National Park
 • Een middagsafari in Matopos National Park
 • Een bezoek aan de Great Zimbabwe Ruins
 • Een safari door het Krugerpark in de overlanding truck
 • Een roadtrip langs de Panorama Route

Meer informatie over de accommodaties:

Je overnacht tijdens deze reis in eenvoudige, maar comfortabele en hygiënisch chalets en lodges. De accommodaties laten zich vergelijken met wat we in Nederland/Vlaanderen 2- á 3-sterrenaccommodaties zouden noemen. Tijdens de ene overnachting deel je toilet- en douchefaciliteiten, terwijl de andere accommodatie en-suite badkamers heeft. Op aanvraag kunnen we per dag een overzicht van de accommodaties sturen.

De reissom is inclusief:

Accommodatie in eenvoudige chalets, lodges of hotels, maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving.

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souvenirs, fooien, etc.

Dag 1: Victoria Falls – Hwange National Park
Natuurlijk moet je deze dag ook een bezoek aan de wereldberoemde Victoria watervallen brengen - dat mag je niet missen; het water valt met miljoenen kubieke liters per seconde tegelijk 100 meter naar beneden! We laten Victoria Falls achter ons en zetten koers richting Hwange National Park. Dit park is maar liefst 14,650 vierkante kilometer groot en daarmee het grootste wildpark in Zimbabwe. In het Hwange National Park vind je de grootste olifantenpopulatie van Afrika en maar liefst 100 verschillende soorten zoogdieren en meer dan 400 verschillende soorten vogels. Net buiten het Hwange National Park brengen we een bezoek aan het Wild Dog Project.

Dag 2: Hwange National Park
Vandaag stap je in een 4x4 jeep om op safari te gaan in het mooiste wildpark van Zimbabwe; het Hwange National Park. Houd je ogen goed open, want je kunt de Big 5 spotten in dit wildpark!

Inbegrepen highlight: een safari van een volledige dag in het Hwange National Park

Dag 3: Matopos National Park 
Het wildpark dat we vandaag zullen bezoeken is een stukje kleiner dan het gigantische Hwange National Park. Het Matopos National Park is 44,500 hectare groot en in 1953 werd dit gebied tot National Park verklaard. Het park ligt tegen de prachtige Matobo Hills aan. De Matobo Hills hebben veel mooie rotsformaties, “domes” en “spires”, die door erosie uit puur graniet zijn gesleten. Heel interessant en prachtig om te zien! ‘s Middags maken we een safari door het Matopos National Park.

Inbegrepen highlight: een middagsafari in Matopos National Park

Dag 4: Great Zimbabwe Ruins 
Een bezoek aan Zimbabwe is niet compleet zonder een bezoek aan de Great Zimbabwe Ruins. En dat gaan we vandaag dus ook doen! Deze fascinerende ruïnes dateren uit de 11e eeuw en zijn zonder cement opgebouwd tot 5 meter hoogte. De wetenschap heeft geen verklaring hoe men dit ooit klaargespeeld heeft.

Inbegrepen highlight: bezoek aan de Great Zimbabwe Ruins

Dag 5: Thipiese 
Vandaag laten we Zimbabwe achter ons en gaan we Zuid-Afrika in. Thipiese bestaat sinds 1936 en heette voor die tijd “Chipise”. Chipise is een afgeleide van “chia fisu” wat zoveel betekent als “branden, heet zijn”. Dit is een verwijzing naar de mineraalbronnen van 65°C en heter. Deze middag heb je de tijd om heerlijk te ontspannen in deze hete mineraalbronnen.

Dag 6: Johannesburg 
De Great North Road brengt ons van Thipiese naar onze eindbestemming: the City of Gold; Johannesburg. In de late middag zullen we hier arriveren en komt de reis ten einde. Een leuke manier om de dag af te sluiten is om met elkaar uit eten te gaan in een van Johannesburgs fijne restaurants.

Optionele activiteit: uit eten gaan in Johannesburg

Dag 7: Johannesburg naar het Krugerpark 
We vertrekken ‘s ochtends vanuit Johannesburg en reizen naar het Kruger National Park. De route is prachtig, door de Northern Province of Mpumalanga. Vroeg in de middag komen we aan het Kwa Madwale Game Reserve park, net ten zuiden van het Kruger National Park. We slaan onze tenten op, gevolgd door een dansvoorstelling en avondeten.

Dag 8: Kruger National Park 
Je brengt vandaag een hele dag door in het Kruger National Park. In onze 4×4 truck trekken we er op uit om fantastische foto’s te schieten van al de Big 5 die je in dit park kunt vinden.

Inbegrepen highlight: een safari door het Krugerpark in de overlanding truck

Dag 9: Kruger National Park 
We beginnen deze dag met een wandelsafari voordat we het Kruger National Park ingaan. Als dat gebeurd is, gaan we opnieuw het wereldberoemde wildpark in dus hou je camera in de aanslag! Omdat de truck waarin we reizen verhoogd is, heb je een perfect uitzicht over het gras dat soms vrij hoog is en het zien van bijvoorbeeld leeuwen bemoeilijkt. In de avond kun je opnieuw, tijdens de schemering, het Krugerpark in voor een avond/nachtsafari.

Inbegrepen highlight: een safari door het Krugerpark in de overlanding truck

Dag 10: Panorama Route – Johannesburg 
Het is jammer genoeg weer tijd om het Kruger National Park achter ons te laten en terug te gaan naar Johannesburg. Dit belooft een prachtige rit te worden via de Panorama Route. Onderweg passeren we de Blyde River Canyon, de 3e grootste in de wereld. We stoppen bij God’s Window en de Three Rondavels om de prachtige uitzichten te kunnen fotograferen. De tour eindigt als we terug zijn in Johannesburg. Wellicht is het een leuk idee om afscheid te nemen van je nieuwe vrienden met een diner in een van Johannesburgs goede restaurants?

Vertrekdatum Aankomstdatum
06-07-2020 15-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
20-07-2020 29-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
03-08-2020 12-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
17-08-2020 26-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
31-08-2020 09-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
14-09-2020 23-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
28-09-2020 07-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
12-10-2020 21-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
26-10-2020 04-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
09-11-2020 18-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
23-11-2020 02-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
07-12-2020 16-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 1,830.00
Eenpersoonstoeslag: € 273.00

Maximaal aantal personen: 24
Vertreklocatie: Victoria Falls
Aankomstlocatie: Johannesburg
Reisduur: 10 dagen
Reistype: Accommodatiereis
Routerichting: Rondreis
Highlights tijdens deze reis:
 • Krugerpark in Zuid-Afrika
 • Victoria Falls in Zimbabwe
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Zimbabwe
 • Zuid-Afrika
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Een Zuid-Afrikaanse touroperator
Reizen door Zimbabwe
Aantal dagen:
10
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 1,830.00
Eenpersoonstoeslag:
€ 273.00
Bijdrage Calamiteitenfonds:
€ 2.50
Bijdrage garantiefonds GGTO:

Totaalprijs: