Reizen door Tanzania

Safari Tanzania en strandvakantie Zanzibar - Kampeerreis

Luierende leeuwen in de Ngorongoro Crater

Safari Tanzania en strandvakantie Zanzibar

Een rondreis door Tanzania leent zich uitstekend voor een combinatiereis: een safari door de vele schitterende wildparken die het land rijk is, gecombineerd met heerlijk ontspannen op het tropische eiland Zanzibar. Tijdens deze goedkope privé-reis door Tanzania maak je meerdere avontuurlijke safari's door Tanzania's 3 mooiste wildparken: de Serengeti National Park, Ngorongoro Crater Conservation Area en Tarangire National Park. Bijkomen van deze safari's, waar je ongetwijfeld de Big 5 te zien zult krijgen, doe je tijdens een paar dagen op Zanzibar. We nemen je mee op reis door Zanzibar met meerdere excursies naar Stone Town, zwemmen met dolfijnen en Jozania Forest. Je ontdekt Zanzibar dus op een avontuurlijke en ontspannen manier.

Hoogtepunten van deze privé safari door Tanzania en Zanzibar:

 • Een safari door het Tarangire National Park
 • Een safari door het Serengeti National Park
 • Een safari door de Ngorongoro Crater
 • Zanzibar, met diverse excuries: zwemmen met dolfijnen, Jozani Forest, Stone Town

Waar en hoe je overnacht tijdens deze kampeerreis:

Je overnacht in een tweepersoonstent die je opzet op toegewezen kampeerplaatsen. Op deze kampeerplaatsen zijn (gedeelde) toilet- en douchefaciliteiten aanwezig. De koepeltenten zijn voorzien van een ingebouwd muskietennet. Je hebt de tenten binnen 10 minuten opgebouwd, afgebroken en weer in de truck opgeslagen. Je slaapt op matrasjes die ongeveer 5 centimeter dik zijn. We zorgen voor een slaapzak voor je.. 

In de reissom is het volgende inbegrepen:

Airport pickups, overnachting in een hotel in Arusha voor- en na de safari, overnachtingen in comfortabele tweepersoonstenten (koepeltenten), maaltijden tenzij anders aangeven in de reisbeschrijving, vervoer ter plaatse in een 4x4 safari jeep, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en safari's en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving.

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souveniers, fooien, etc.

Dag 1: Aankomst op het vliegveld
Bij aankomst op Kilimanjaro International Airport wordt je in de Arrivals Hall verwelkomd door iemand die je vervolgens meeneemt naar Karama Lodge in Arusha. De vertegenwoordiger geeft je een korte safari briefing voor de komende dagen, waarna je kunt ontspannen in de Karama Lodge.

Dag 2: Arusha naar Tarangire National Park
Na het ontbijt vertrek je naar Tarangire National Park. Dit is een rit van 130 kilometer waar je ongeveer 2 uur over doet. Het Tarangire National Park is het 3e grootste park van Tanzania. Kenmerkend voor dit park zijn de bijzonder grote aantallen olifanten die er leven. Een ander hoogtepunt zijn de Baobab bomen en de Tarangire River. Doordat veel wilde dieren naar de Tarangire River trekken om te drinken, is dit tevens een jaagplek voor roofdieren - uitstekend voor safari's dus. Aan het einde van de middag neem je deel aan een wandeling onder begeleiding van een ranger. De wandeling duurt ongeveer 2 uur. Je overnacht in het Tarangire River Camp of in de Roika Tented Camp. 

Dag 3: Tarangire National Park naar Serengeti National Park
Na het ontbijt vertrek je rond half 8 naar een van de beroemdste wildparken ter wereld. Dit is een rit die ongeveer 3 uur duurt. Het is een prachtige rit via de Olduvai Gorge, een plek waar op 90 meter diepte (menselijke) fossielen van 2 miljoen jaar oud gevonden zijn. De Olduvai Gorge is een door water geërodeerde canyon door het zuidelijke gedeelte van de Serengeti vlaktes. Je verblijft vannacht in het Ikoma Tented Camp.

Dag 4: Een safari van een volledige dag door de Serengeti
Nadat je je ontbijt op hebt vertrek je rond 7 uur uit het Ikoma Tented Camp om een volledige dag op de Serengeti op safari te gaan. Via de sporen van de Great Migration ga je op zoek naar de Big 5. Je gids weet je met veel enthousiasme alles te vertellen over de omgeving en de dieren die je ziet. Terwijl de zon ondergaat keer je weer terug naar het Ikoma Tented Camp.

Dag 5: Naar de Ngorongoro Crater
Na ontbijt reis je door de Serengeti naar de Nabi Gate. Dit duurt ongeveer 3 uur. Na de lunch ga je naar Ngorongoro Conservation Area waar het avondeten op je wacht. Je overnacht bij de Rhino Lodge.

Dag 6: Ngorongoro Crater naar Bougainvilea Lodge
De dag begint om 7 uur met een safari in de Ngorongoro Crater. Doordat maar weinig wilde dieren wegtrekken via de steile wanden van de Crater, kun je hier veel leeuwen, olifanten, zebra's, nijlpaarden en flamingo's zien. Je chauffeur, die tevens je gids is, staat in contact met andere gidsen en zal je verbazen met zijn kunde om verborgen wilde dieren op te sporen. Na je safari door de Ngorongoro Crater rijd je naar de Bougainvilea Lodge waar je avondeten op je wacht en waar je overnacht.

Dag 7: Zanzibar excursie
Na het ontbijt brengen we je naar Manyara Airport. Hier vertrekt je vlucht naar Zanzibar. Eenmaal geland op Zanzibar Airport verzorgen we een transfer naar Stone Town Hotel voor je. Om 14:30 begint een rondleiding door Stone Town. De excursie is inclusief een bezoek aan een voormalige slavenmarkt, de town markt, een bezoek aan het Zanzibar Memorial Museum, House of Wonder, een oud Arabisch fort, het Palace Museum, het Marahubi Palace en het Living Stone House. Je overnacht in het Marine Hotel. Het diner is vandaag voor je eigen rekening.

Dag 8: Zanzibar excursie
Om 08:30 ga je met een boot mee op een dolphin watching tour. Dit is een dagtrip naar Kizimkazi. Hier kun je, als de dolfijnen zich laten zien tenminste, zwemmen met spinner dolphins en bottle nose dolphins. Rond 14:30 verlaat je het strand voor een rit naar het Jozania Forest. Hier ga je de Red Colobus Monkeys spotten en trek je door het mangrove bos. Tijdens een bezoek aan het Zala Park leer je meer over de lokale bevolking en hun inspanningen om de flora en faune te beschermen. Hierna reis je terug naar Stone Town. Je overnacht in het Marine Hotel. Het diner is vandaag voor je eigen rekening.

Dag 9: Zanzibar excursie en terug naar Dar es Salaam
De ochtend begint om 08.30 met een excursie naar de botanische tuinen. Tijdens deze tour proef je tropische vruchten en specerijen van het eiland. Je krijgt uitleg van de medicinale werking van sommige kruiden. Vervolgens ga je naar Kidichi Bath dat in 1850 door de eerste Sultan werd gebouwd voor zijn vrouw. Daarna reis je naar de haven om daar de veerboot terug naar Dar es Salaam te pakken. Hier komt je reis ten einde.

Vertrekdatum Aankomstdatum
Reissom per persoon: € 3,700.00

Maximaal aantal personen: 2
Vertreklocatie: Arusha
Aankomstlocatie: Dar es Salaam
Reisduur: 9 dagen
Reistype: Kampeerreis
Routerichting: Rondreis
Highlights tijdens deze reis:
 • Ngorongoro Crater in Tanzania
 • Serengeti National Park in Tanzania
 • Tarangire National Park in Tanzania
 • Zanzibar in Tanzania
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Tanzania
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Een lokale touroperator
Reizen door Tanzania
Aantal dagen:
9
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 3,700.00
Bijdrage Calamiteitenfonds:
€ 2.50
Bijdrage garantiefonds GGTO:

Totaalprijs: