Reizen door oostelijk Afrika

Rondreis van Dar es Salaam naar Victoria Falls - Kampeerreis

Een enorme Baobab boom in Tanzania

Rondreis van Dar es Salaam naar Victoria Falls

Deze heerlijke rondreis van Dar es Salaam naar Victoria Falls duurt 15 dagen. De reis voert je door adembenemende landschappen, ontspannende meren, indrukwekkende watervallen en naar tropische stranden. Je reis begint bij Dar es Salaam, waarvandaan je de veerboot naar Zanzibar neemt. Zanzibar is een waar paradijs! Heerlijke witte zandstranden, tropische koraalriffen en een exotische stad, Stone Town. Je vervolgt je reis met een paar mooie safari's door Mikumi National Park in Tanzania, South Luangwa National Park in Zambia en Chobe National Park in Botswana. De plaats waar je reis eindigt is Victoria Falls, een van de 7 Natural Wonders of the World. Hier kun je veel gave optionele activiteiten boeken bij de machtige Zambezi River, zoals raften, bungee jumpen of vliegen over de Victoria Watervallen.

Hoogtepunten op deze rondreis van Dar es Salaam naar Victoria Falls:

 • Ontdenk authentiek en tropisch Zanzibar;
 • Heerlijk ontspannen aan de stranden van Lake Malawi in Malawi;
 • Spot de Big 5 in South Luangwa National Park in Zambia;
 • Een cruise tijdens zonsondergang over de Chobe River;
 • De indrukwekkende Victoria Watervallen

Waar en hoe je overnacht tijdens deze kampeerreis:

Je overnacht in een tweepersoonstent die je opzet op toegewezen kampeerplaatsen. Op deze kampeerplaatsen zijn (gedeelde) toilet- en douchefaciliteiten aanwezig. De koepeltenten zijn voorzien van een ingebouwd muskietennet. Je hebt de tenten binnen 10 minuten opgebouwd, afgebroken en weer in de truck opgeslagen. Je slaapt op matrasjes die ongeveer 5 centimeter dik zijn. Je moet zelf voor je slaapzak zorgen. 

De betaling ter plaatse

De betaling ter plaatse is een onderdeel van de kostprijs van je reis. Het wordt onder andere gebruikt om je maaltijden en excursies van te betalen. Uitgebreidere informatie over de betaling ter plaatse kun je hier lezen.

In de reissom is het volgende inbegrepen:

Accommodatie in comfortabele tweepersoonstenten (koepeltenten)maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving. Houd er rekening mee dat de betaling ter plaatse in contanten voldaan moet worden op de pre-departure meeting die gehouden wordt om 17:00 op de dag voor vertrek. 

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souveniers, fooien, etc.

Dag 1: Dar es Salaam naar Zanzibar

Let op: Je dient voor de komende dagen zelf voor je maaltijden op Zanzibar te regelen. Dit zijn dus bijkomende kosten die niet in de reissom inbegrepen zijn. Uit ervaring weten we dat de meeste reizigers Zanzibar op hun eigen hun eigen manier willen ontdekken. De ene reiziger wil het streed food eten, de ander wil liever vis eten van een van de vismarkten om Zanzibar op die manier te ervaren. Om die reden hebben we er voor gekozen dit niet standaard op te nemen en jou hierin vrij te laten om Zanzibar in te vullen zoals jij wilt. Hulp nodig hierbij? Uiteraard helpen we je graag!

Dag 2 en 3: Zanzibar
Een veerboot neemt je van Dar es Salaam naar "Spice Island", waar je de keuze hebt om de komende 3 nachten te verblijven. Let er op dat het streng verboden is om foto's te nemen van de veerboot en dat er pittige boetes worden uitgedeeld aan overtreders. 

Zanzibar staat bol van de interessante geschiedenis. Het eiland was een van de belangrijkste vertrekpunten voor oost-Afrikaanse ontdekkingsreizigers, op zoek naar nieuw land. Daardoor is Zanzibar een interessante mix geworden van Afrikaanse, Aziatische en Arabische invloeden. De stille straatjes van het oude Stone Town doen Arabisch aan, met Medina-achtige winkeltjes en Sultan-achtige paleizen die gefinancierd zijn met slaven- en ivoorhandel.

Zanzibar is beroemd vanwege de specerijen en een excursie naar een specerij-plantage is dan ook zeker een aanrader. Andere mogelijkheden zijn tripjes naar de schitterende stranden en de gigantische schildpadden van Prison Island. Of wat dacht je van duiken bij Nungwe of gaan vissen in een traditionele dhow? Ook leuk: oude brommers huren om de geïsoleerde uithoeken van het eiland te ontdekken. 

Zanzibar is een paradijs voor liefhebbers van zeevruchten. Er zijn veel restaurants die op heerlijke wijze de vangst van de dag opdienen. Crayfish is bijzonder populair. Tip: meng je dan onder de locals bij de Forodhani Gardens. Hier is, erg goedkoop, de heerlijkste vis te halen. 

Dag 4: Zanzibar naar Dar es Salaam
In de middag brengt de veerboot je terug naar het vasteland bij Dar es Salaam. Helaas is de tijd aangebroken om adressen uit te wisselen met je reisgenoten, want hier eindigt je reis. 

Dag 5: Dar es Salaam naar Iringa
Je reist verder richting het zuiden. Het doel is Iringa. Onderweg passeer je Mikumi National Park en terwijl je er doorheen reist, zul je veel wilde dieren langs de kant van de weg zien. Overnachten doe je vandaag op een plek die onder Afrika-reizigers bekend is vanwege de heerlijke douches die er zijn en de Amarula Hot Chocolates die ze er serveren! 

Dag 6, 7 en 8: Iringa naar Lake Malawi
Vandaag krijg je een nieuwe stempel in je paspoort gezet, die van Malawi. Door de prachtige Tukuyu thee- en bananenplantages reis richting Malawi, "The Warm Heart of Africa". Bij Songwe steek je de grens over. De oppervlakte van Malawi wordt maar liefst door 20% in beslag genomen door het schitterende Lake Malawi. Deze dagen reis je langs de westelijke zijde van het meer en je stopt bij diverse baaien en stranden. 

Je kunt deze dagen doorbrengen met locals. Vraag ze je bijvoorbeeld het spelletje "bao" te leren. Je kunt ook heerlijk ontspannen bij de rustige stranden of lekker zwemmen in het kristalheldere water van Lake Malawi. Breng ook zeker wat tijd door met het verkennen van de kustlijn van Lake Malawi en je zult lokale vissers hun vangst binnen zien halen, gebruikmakend van traditionele vistechnieken. 's Nachts zul je de lichtjes op het meer van hun boten nog kunnen waarnemen. Langs de oever van Lake Malawi kun je op meerdere plekken optionele excursies en activiteiten boeken, zoals watersporten, paardrijden, snorkelen of een bezoek aan een lokaal dorpje of schooltje. Neem even contact met ons op om hier meer informatie over te krijgen. 

Dag 9: Lake Malawi naar Chipata
Houd je paspoort wederom in de aanslag, want je passeert weer een grens. Ditmaal die van Zambia.

Dag 10: Chipata naar South Luangwa National Park
In het oosten van Zambia ligt het South Luangwa National Park. South Luangwa National Park bestaat sinds 1938 als een game reserve en in 1972 is het uitgeroepen tot een national park. Het beslaat nu maar liefst 9000 km2! South Luangwa National Park is een paradijs voor de safari-liefhebber, want er komen veel giraffes, buffels en olifanten voor. In de Luangwa rivier vind je tevens veel krokodillen en nijlpaarden. Vandaag ga je op safari door het South Luangwa National Park. 

Dag 11: South Luangwa National Park naar oostelijk Zambia
Terwijl je vandaag koers zet naar het zuiden passeer je het rurale en landelijke deel van Zambia dat in de jaren '60 profiteerde van de kopermijnbouw die hier plaatsvond. Nadat de kopermijnbouw instortte, was het land praktisch failliet. Dankzij buitenlandse investeringen begint Zambia op te krabbelen en de tekenen daarvan zul je vandaag onderweg her en der tegenkomen. 

Dag 12: Oostelijk Zambia naar Livingstone
Vandaag ga je nog verder naar het zuiden. Het doel vandaag is om Livingstone te bereiken, waar je de "Mosi-oa-Tunya", ("The Smoke that Thunders") vindt. Dit is een van de Seven Natural Wonders of the World en eenmaal aangekomen zul je snel beseffen waarom dat zo is. Dit is de grootste waterval ter wereld; 1700 meter breed en 100 meter hoog. Een bezoek aan de Victoria Falls mag op geen enkele Afrika-safari ontbreken! Je kunt de Victoria Watervallen vanaf het Mosi-oa-Tuny National Park in Zambia bekijken en vele indrukwekkende foto's nemen. Als je wilt, dit is optioneel, kun je vanavond een sunset bootcruise maken over de Zambezi rivier. 

Dag 13: Livingstone naar Chobe National Park in Botswana
Tot ziens Zambia, hallo Botswana! De Kazangula Ferry brengt je Botswana in. Nadat je de grensformaliteiten voltooid hebt reis je verder naar Kasane, een dorpje op de oever van de Chobe River. De Chobe Rivier vormt de grens tussen Botswana, Zambia en Namibië en de belbangrijkste waterbron voor het Chobe National Park. na de lunch heb je tijd vrij om even te ontspannen. Aan het einde van de middag ga je op "Chobe National Park Overnight Mobile excursion" - een overnachting in de wildernis van Chobe National Park! Chobe National Park is Botswana's nummer 1 safari park en geliefd vanwege de grote aantallen olifanten die er leven. In de middag ga je op zoek naar wilde dieren. De nacht breng je door midden in de wildernis met de geluiden van wilde dieren om je heen! Houd op je safari door het Chobe National Park je ogen open voor de zeldzame Sable and Roan Antelope. De volgende ochtend ga je 's ochtends vroeg nogmaals op safari. 

Dag 14: Chobe National Park naar Victoria Falls
Deze dag van je reis kun je invullen zoals je zelf wilt. Je reist naar de Victoria Falls. Ongetwijfeld had je voor aanvang van deze reis het plan opgevat om die te bezichtigen. Dan kun je dat vandaag doen. Of je boekt voor vandaag een van de vele optionele activiteiten die je hier kunt doen. Als je wilt kunnen we je daarbij helpen.

Enkele van de excursies die je in Victoria Falls kunt doen: safari op een olifant, safari te paard, een bezoek aan een krokodillenboerderij, bungee jumpen vanaf de Victoria Falls brug, golfen, in een helicopter of micro-flight vliegen boven de Falls of raften.

Het stadje Victoria Falls is, logischerwijs, vernoemd naar de watervallen - een World Heritage site. Het dorpje Victoria Falls is omsloten door Victoria Falls National Park. De plek waar je verblijft ligt in het centrum van Victoria Falls, zodat alle excursies op loopafstand te boeken zijn. Net als de vele restaurantjes waar je heen kunt gaan.Het is ongeveer 20 minuutjes lopen naar de ingang van Victoria Falls National Park, waar je "Mosi-oa-Tunya" (The Smoke that Thunders) kunt bewonderen, iets dat je zeker gedaan moet hebben! 

Dag 15: Victoria Falls
Wellicht ben je gisteren nog niet toegekomen om alle activiteiten te doen je wilde doen. Er is in Vic Falls ook zoveel te zien en te beleven, naast natuurlijk de Victoria Watervallen. Deze dag, en ook morgen, kun je besteden zoals je zelf wilt.

Vertrekdatum Aankomstdatum
24-08-2019 07-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
07-09-2019 21-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
21-09-2019 05-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
05-10-2019 19-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
19-10-2019 02-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
02-11-2019 16-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
16-11-2019 30-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
30-11-2019 14-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
14-12-2019 28-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
28-12-2019 11-01-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
11-01-2020 25-01-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
25-01-2020 08-02-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
25-01-2020 08-02-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
08-02-2020 22-02-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
08-02-2020 22-02-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
22-02-2020 07-03-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
22-02-2020 07-03-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
07-03-2020 21-03-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
07-03-2020 21-03-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
21-03-2020 04-04-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
21-03-2020 04-04-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
04-04-2020 18-04-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
04-04-2020 18-04-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
18-04-2020 02-05-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
18-04-2020 02-05-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
02-05-2020 16-05-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
02-05-2020 16-05-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
16-05-2020 30-05-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
16-05-2020 30-05-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
30-05-2020 13-06-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
30-05-2020 13-06-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
13-06-2020 27-06-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
13-06-2020 27-06-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
27-06-2020 11-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
27-06-2020 11-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
11-07-2020 25-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
11-07-2020 25-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
25-07-2020 08-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
25-07-2020 08-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
08-08-2020 22-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
08-08-2020 22-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
22-08-2020 05-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
22-08-2020 05-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
05-09-2020 19-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
05-09-2020 19-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
19-09-2020 03-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
19-09-2020 03-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
03-10-2020 17-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
03-10-2020 17-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
17-10-2020 31-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
17-10-2020 31-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
31-10-2020 14-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
31-10-2020 14-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
14-11-2020 28-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
14-11-2020 28-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
28-11-2020 12-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
28-11-2020 12-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
12-12-2020 26-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
12-12-2020 26-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
26-12-2020 09-01-2021 Informeer naar de beschikbaarheid
26-12-2020 09-01-2021 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 1,100.00
+ Betaling ter plaatse, per persoon $ 900.00

Maximaal aantal personen: 24
Vertreklocatie: Dar es Salaam
Aankomstlocatie: Victoria Falls
Reistype: Kampeerreis
Routerichting: Zuidelijke route
Highlights tijdens deze reis:
  Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
   Deze tour wordt uitgevoerd door:
    Een Zuid-Afrikaanse touroperator
   Reizen door oostelijk Afrika
   Aantal dagen:
   Vertrekdatum:
   Aantal personen:
   Reissom per persoon:
   € 1,100.00
   Bijdrage Calamiteitenfonds:
   € 2.50
   Bijdrage garantiefonds GGTO:

   Totaalprijs:
   + Betaling ter plaatse, per persoon
   $ 900.00