Reizen door oostelijk Afrika

Rondreis van Victoria Falls naar Dar es Salaam - Kampeerreis

Een olifantengezin in het Mikumi National Park

Rondreis van Victoria Falls naar Dar es Salaam

Deze heerlijke rondreis van Victoria Falls naar Dar es Salaam duurt 15 dagen. De reis voert je door adembenemende landschappen, ontspannende meren, indrukwekkende watervallen en naar tropische stranden. De plaats waar je rondreis begint is Victoria Falls, een van de 7 Natural Wonders of the World. Hier kun je veel gave optionele activiteiten boeken bij de machtige Zambezi River, zoals raften, bungee jumpen of vliegen over de Victoria Watervallen. Je maakt een safari door Chobe National Park en tijdens deze safari zul je heel veel olifanten van dichtbij zien. Aan de witte zandstranden van Lake Malawi kun je heerlijk ontspannen bijkomen van je safari's. Via Tanzania reis je door naar Zanzibar, nóg zo'n geweldige bestemming met tropische stranden waar je je helemaal kunt opladen. 

Hoogtepunten op deze rondreis van Victoria Falls naar Dar es Salaam:

 • Een cruise tijdens zonsondergang over de Chobe River;
 • De indrukwekkende Victoria Watervallen;
 • Spot de Big 5 in South Luangwa National Park in Zambia;
 • Heerlijk ontspannen aan de stranden van Lake Malawi in Malawi;
 • Ontdenk authentiek en tropisch Zanzibar

Waar en hoe je overnacht tijdens deze kampeerreis:

Je overnacht in een tweepersoonstent die je opzet op toegewezen kampeerplaatsen. Op deze kampeerplaatsen zijn (gedeelde) toilet- en douchefaciliteiten aanwezig. De koepeltenten zijn voorzien van een ingebouwd muskietennet. Je hebt de tenten binnen 10 minuten opgebouwd, afgebroken en weer in de truck opgeslagen. Je slaapt op matrasjes die ongeveer 5 centimeter dik zijn. Je moet zelf voor je slaapzak zorgen. 

De betaling ter plaatse

De betaling ter plaatse is een onderdeel van de kostprijs van je reis. Het wordt onder andere gebruikt om je maaltijden en excursies van te betalen. Uitgebreidere informatie over de betaling ter plaatse kun je hier lezen.

In de reissom is het volgende inbegrepen:

Accommodatie in comfortabele tweepersoonstenten (koepeltenten)maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving. Houd er rekening mee dat de betaling ter plaatse in contanten voldaan moet worden op de pre-departure meeting die gehouden wordt om 17:00 op de dag voor vertrek. 

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souveniers, fooien, etc.

Dag 1: Victoria Falls
Tijdens de eerste dag van de tour kun je natuurlijk de wereldberoemde watervallen bezoeken en een optionele activiteit doen. Je kunt hier bungee jumpen, raften, een helicoptervlucht maken boven de Falls, paardrijden - en nog veel meer. Uiteraard kunnen we deze activiteiten vooraf voor je regelen.

Dag 2: Victoria Falls naar Chobe National Park
De Kazangula Ferry brengt je Botswana in. Nadat je de grensformaliteiten voltooid hebt reis je verder naar Kasane, een dorpje op de oever van de Chobe River. De Chobe Rivier vormt de grens tussen Botswana, Zambia en Namibië en de belbangrijkste waterbron voor het Chobe National Park. na de lunch heb je tijd vrij om even te ontspannen. Aan het einde van de middag ga je op "Chobe National Park Overnight Mobile excursion" - een overnachting in de wildernis van Chobe National Park! Chobe National Park is Botswana's nummer 1 safari park en geliefd vanwege de grote aantallen olifanten die er leven. In de middag ga je op zoek naar wilde dieren. De nacht breng je door midden in de wildernis met de geluiden van wilde dieren om je heen! Houd op je safari door het Chobe National Park je ogen open voor de zeldzame Sable and Roan Antelope. De volgende ochtend ga je 's ochtends vroeg nogmaals op safari. 

Dag 3: Chobe National Park naar Livingstone
Tot ziens Botswana en Zimbabwe, hallo Zambia! Nadat je in Kasane terug aangekomen bent reis je verder richting Livingstone. In de middag heb je de gelegenheid om de Watervallen vanaf de andere zijde, de Zambiaanse zijde, te bewonderen. Een fantastisch fotomoment! Je kunt ook een optionele sunset cruise maken als je dat wilt

Dag 4: Livingstone naar Oost-Afrika
Vandaag ga je nog verder naar het noorden. Vandaag passeer je het rurale en landelijke deel van Zambia dat in de jaren '60 profiteerde van de kopermijnbouw die hier plaatsvond. Nadat de kopermijnbouw instortte, was het land praktisch failliet. Dankzij buitenlandse investeringen begint Zambia op te krabbelen en de tekenen daarvan zul je vandaag onderweg her en der tegenkomen. 

Dag 5: Oostelijk Zambia South Luangwa National Park
In het oosten van Zambia ligt het South Luangwa National Park. South Luangwa National Park bestaat sinds 1938 als een game reserve en in 1972 is het uitgeroepen tot een national park. Het beslaat nu maar liefst 9000 km2! South Luangwa National Park is een paradijs voor de safari-liefhebber, want er komen veel giraffes, buffels en olifanten voor. In de Luangwa rivier vind je tevens veel krokodillen en nijlpaarden. Vandaag ga je op safari door het South Luangwa National Park. 

Dag 6: South Luangwa naar Chipata
Na de safari door South Luanwga reis je verder naar het nooorden op de oude "East Road" naar een prachtige plek om te overnachten, slechts 10 kilometer voor de grens met Malawi. Vroeger toen de route van Cairo naar Kaapstad nog door handelskaravanen veelvuldig afgelegd werd, passeerden veel karavanen Lusaka. Alhoewel we vandaag veel kilometers afleggen is het geen saaie dag. Je legt dezelfde route af als de handelskaravanen eeuwen geleden en je zult bij het passeren van de Luangwa River Bridge je ogen uitkijken vanwege de enorm zware beveiliging die daar is. Onderweg zullen we nog her en der stoppen om inkopen te doen voor vanavond, onder andere kolen voor op het vuur.

Dag 7, 8 en 9: Chipata naar Lake Malawi beaches
De oppervlakte van Malawi wordt maar liefst door 20% in beslag genomen door het schitterende Lake Malawi. Deze dagen reis je langs de westelijke zijde van het meer en je stopt bij diverse baaien en stranden. 

Je kunt deze dagen doorbrengen met locals. Vraag ze je bijvoorbeeld het spelletje "bao" te leren. Je kunt ook heerlijk ontspannen bij de rustige stranden of lekker zwemmen in het kristalheldere water van Lake Malawi. Breng ook zeker wat tijd door met het verkennen van de kustlijn van Lake Malawi en je zult lokale vissers hun vangst binnen zien halen, gebruikmakend van traditionele vistechnieken. 's Nachts zul je de lichtjes op het meer van hun boten nog kunnen waarnemen. Langs de oever van Lake Malawi kun je op meerdere plekken optionele excursies en activiteiten boeken, zoals watersporten, paardrijden, snorkelen of een bezoek aan een lokaal dorpje of schooltje. Neem even contact met ons op om hier meer informatie over te krijgen. 

Dag 10: Lake Malawi naar Iringa
Vandaag krijg je een nieuwe stempel in je paspoort gezet, die van Tanzania. Je verlaat Malawi, "The Warm Heart of Africa", via de prachtige Tukuyu thee- en bananenplantages richting Tanzania,. Bij Songwe steek je de grens over. 

Dag 11: Iringa naar Dar es Salaam
Je reist verder richting het noorden. Het doel is Dar es Salaam. Onderweg passeer je Mikumi National Park en terwijl je er doorheen reist, zul je veel wilde dieren langs de kant van de weg zien. De reis voert je verder richting Dar es Salaam. Je nadert de warme Indische Oceaan en dat zie je aan de vegetatie die groener en tropischer wordt. Vandaag moet je je een beetje instellen op files, want het kan erg druk zijn met verkeer dat, net als ons, Dar es Salaam in wil. Maar kijk rustig naar buiten terwijl je de voorsteden van Dar es Salaam passeert en geniet van alles wat je ziet onderweg; de kleurrijke winkeltjes met soms humoristische "catch phrases". Al rijdend trekt Dar es Salaam, en alle hektiek en drukte die daarbij hoort, aan je voorbij. Bij aankomst in Dar es Salaam ga je naar een heerlijke plek aan zee. Vanhieruit vertrek je morgen naar Zanzibar.

Dag 12, 13 en 14: Dar es Salaam naar Zanzibar

Let op: Je dient voor de komende dagen zelf voor je maaltijden op Zanzibar te regelen. Dit zijn dus bijkomende kosten die niet in de reissom inbegrepen zijn. Uit ervaring weten we dat de meeste reizigers Zanzibar op hun eigen hun eigen manier willen ontdekken. De ene reiziger wil het streed food eten, de ander wil liever vis eten van een van de vismarkten om Zanzibar op die manier te ervaren. Om die reden hebben we er voor gekozen dit niet standaard op te nemen en jou hierin vrij te laten om Zanzibar in te vullen zoals jij wilt. Hulp nodig hierbij? Uiteraard helpen we je graag!

Zanzibar
Een veerboot neemt je van Dar es Salaam naar "Spice Island", waar je de keuze hebt om de komende 3 nachten te verblijven. Let er op dat het streng verboden is om foto's te nemen van de veerboot en dat er pittige boetes worden uitgedeeld aan overtreders. 

Zanzibar staat bol van de interessante geschiedenis. Het eiland was een van de belangrijkste vertrekpunten voor oost-Afrikaanse ontdekkingsreizigers, op zoek naar nieuw land. Daardoor is Zanzibar een interessante mix geworden van Afrikaanse, Aziatische en Arabische invloeden. De ille straatjes van het oude Stone Town doen Arabisch aan, met Medina-achtige winkeltjes en Sultan-achtige paleizen die gefinancierd zijn met slaven- en ivoorhandel.

Zanzibar is beroemd vanwege de specerijen en een excursie naar een specerij-plantage is dan ook zeker een aanrader. Andere mogelijkheden zijn tripjes naar de schitterende stranden en de gigantische schildpadden van Prison Island. Of wat dacht je van duiken bij Nungwe of gaan vissen in een traditionele dhow? Ook leuk: oude brommers huren om de geïsoleerde uithoeken van het eiland te ontdekken. 

Zanzibar is een paradijs voor liefhebbers van zeevruchten. Er zijn veel restaurants die op heerlijke wijze de vangst van de dag opdienen. Crayfish is bijzonder populair. Tip: meng je dan onder de locals bij de Forodhani Gardens. Hier is, erg goedkoop, de heerlijkste vis te halen. 

Dag 15: Zanzibar naar Dar es Salaam
In de middag brengt de veerboot je terug naar het vasteland bij Dar es Salaam.

Vertrekdatum Aankomstdatum
25-08-2019 08-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
08-09-2019 22-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
22-09-2019 06-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
06-10-2019 20-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
20-10-2019 03-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
03-11-2019 17-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
17-11-2019 01-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
01-12-2019 15-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
15-12-2019 29-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
29-12-2019 12-01-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
12-01-2020 26-01-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
26-01-2020 09-02-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
09-02-2020 23-02-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
23-02-2020 08-03-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
08-03-2020 22-03-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
22-03-2020 05-04-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
05-04-2020 19-04-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
19-04-2020 03-05-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
03-05-2020 17-05-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
17-05-2020 31-05-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
31-05-2020 14-06-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
14-06-2020 28-06-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
28-06-2020 12-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
12-07-2020 26-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
26-07-2020 09-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
09-08-2020 23-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
23-08-2020 06-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
06-09-2020 20-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
20-09-2020 04-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
04-10-2020 18-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
18-10-2020 01-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
01-11-2020 15-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
15-11-2020 29-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
29-11-2020 13-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
13-12-2020 27-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
27-12-2020 10-01-2021 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 1,100.00
+ Betaling ter plaatse, per persoon $ 900.00

Maximaal aantal personen: 24
Vertreklocatie: Victoria Falls
Aankomstlocatie: Dar es Salaam
Reisduur: 15 dagen
Reistype: Kampeerreis
Routerichting: Noordelijke route
Highlights tijdens deze reis:
 • Chobe National Park
 • South Luangwa National Park
 • Victoria Falls
 • Zanzibar
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Botswana
 • Malawi
 • Tanzania
 • Zambia
 • Zimbabwe
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Een Zuid-Afrikaanse touroperator
Reizen door oostelijk Afrika
Aantal dagen:
15
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 1,100.00
Bijdrage Calamiteitenfonds:
€ 2.50
Bijdrage garantiefonds GGTO:

Totaalprijs:
+ Betaling ter plaatse, per persoon
$ 900.00