Reizen door oostelijk Afrika

Victoria Falls naar Dar es Salaam - Kampeerreis

Een olifantengezin in het Mikumi National Park

Rondreis Victoria Falls naar Zanzibar

Deze heerlijke rondreis van Victoria Falls naar Zanzibar duurt 16 dagen. De reis voert je door adembenemende landschappen, ontspannende meren, indrukwekkende watervallen en naar tropische stranden. De plaats waar je rondreis begint is Victoria Falls, een van de 7 Natural Wonders of the World. Hier kun je veel gave optionele activiteiten boeken bij de machtige Zambezi River, zoals raften, bungee jumpen of vliegen over de Victoria Watervallen. Je maakt een safari door Chobe National Park en tijdens deze safari zul je heel veel olifanten van dichtbij zien. Aan de witte zandstranden van Lake Malawi kun je heerlijk ontspannen bijkomen van je safari's. Via Tanzania reis je door naar Zanzibar, nóg zo'n geweldige bestemming met tropische stranden waar je je helemaal kunt opladen. 

Lees voor het volledige reisprogramma van de rondreis van Victoria Falls naar Zanzibar het tabblad "Reisbeschrijving". 

Hoogtepunten op deze rondreis van Victoria Falls naar Zanzibar:

 • Een cruise tijdens zonsondergang over de Chobe River;
 • De indrukwekkende Victoria Watervallen;
 • Spot de Big 5 in South Luangwa National Park in Zambia;
 • Heerlijk ontspannen aan de stranden van Lake Malawi in Malawi;
 • Ontdek authentiek en tropisch Zanzibar

Deze activiteiten zijn bij de reissom inbegrepen:

 • Een bezoek aan de Victoria Watervallen
 • Safari’s door het South Luangwa National Park
 • De veerbootoversteek naar Zanzibar

Waar en hoe je overnacht tijdens deze kampeerreis:

Je overnacht in een tweepersoonstent die je opzet op toegewezen kampeerplaatsen. Op deze kampeerplaatsen zijn (gedeelde) toilet- en douchefaciliteiten aanwezig. De koepeltenten zijn voorzien van een ingebouwd muskietennet. Je hebt de tenten binnen 10 minuten opgebouwd, afgebroken en weer in de truck opgeslagen. Je slaapt op matrasjes die ongeveer 5 centimeter dik zijn. Je moet zelf voor je slaapzak zorgen. 

De betaling ter plaatse

De betaling ter plaatse is een onderdeel van de kostprijs van je reis. Het wordt onder andere gebruikt om je maaltijden en excursies van te betalen. Uitgebreidere informatie over de betaling ter plaatse kun je hier lezen.

De reissom is inclusief:

Accommodatie in comfortabele tweepersoonstenten (koepeltenten)maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving. Houd er rekening mee dat de betaling ter plaatse in contanten voldaan moet worden op de pre-departure meeting die gehouden wordt om 17:00 op de dag voor vertrek. 

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souvenirs, fooien, etc.

Dag 1: Victoria Falls
Vandaag steek je de grens met Zimbabwe over. Nadat je de grensformaliteiten gedaan hebt, is het een kort ritje naar het dichtbij gelegen Victoria Falls. Dit dorpje is, uiteraard, vernoemd naar de beroemde waterval. Het stadje Victoria Falls is omsloten door de Zambezi River and het Victoria Falls National Park ligt om het stadje heen. De plek waar je verblijft ligt, heel handig, in het centrum van Victoria Falls. Er zijn hier bijzonder veel optionele activiteiten te boeken en alle activiteiten liggen op loopafstand van je kamp. 

Het is ongeveer 20 minuutjes lopen naar de ingang van Victoria Falls National Park. De toegangsprijs hiervoor is inbegrepen bij de reissom. De lokale bevolking gebruikt een hele andere naam voor deze waterval. Ze noemen 'm "Mosi-oa-Tunya". Dat betekent "the smoke that thunders". Vandaag kom je er achter dat dat een hele toepasselijke naam is en dat de naam die David Livingstone gaf aan dit Wereldwonder, eigenlijk maar een beetje suf is. De Victoria Falls, of Mosi-oa-Tunya, is maar liefst 1700 meter breed, 100 meter hoog en het de grootste waterval ter wereld. 

Inbegrepen highlight: een bezoek aan de Victoria Watervallen

Dag 2: Victoria Falls
Vandaag kun je een optionele activiteit boeken. Je kunt hier bungee jumpen, raften, een helikoptervlucht maken boven de Falls, paardrijden - en nog veel meer. Uiteraard kunnen we deze activiteiten vooraf voor je regelen.

Dag 3: Victoria Falls naar Chobe National Park
De Chobe rivier is de belangrijkste waterbron voor het Chobe National Park. na de lunch heb je tijd vrij om even te ontspannen. Aan het einde van de middag maken degenen die dit nog niet gedaan hebben de "Chobe National Park Overnight Mobile excursie" - een overnachting in de wildernis van Chobe National Park! Chobe National Park is Botswana's nummer 1 safari park en geliefd vanwege de grote aantallen olifanten die er leven. In de middag ga je op zoek naar wilde dieren. De nacht breng je door midden in de wildernis met de geluiden van wilde dieren om je heen! Houd op je safari door het Chobe National Park je ogen open voor de zeldzame Sable and Roan Antelope.

Dag 4: Chobe National Park naar Livingstone
Tot ziens Botswana en Zimbabwe, hallo Zambia! Nadat je in Kasane terug aangekomen bent reis je verder richting Livingstone. In de middag heb je de gelegenheid om de Watervallen vanaf de andere zijde, de Zambiaanse zijde, te bewonderen. Een fantastisch fotomoment! Je kunt ook een optionele sunset cruise maken als je dat wilt.

Optionele activiteit: sunset cruise over de Zambezi rivier

Dag 5: Livingstone naar Lusaka
Vandaag ga je nog verder naar het noorden. Vandaag passeer je het rurale en landelijke deel van Zambia dat in de jaren '60 profiteerde van de kopermijnbouw die hier plaatsvond. Nadat de kopermijnbouw instortte, was het land praktisch failliet. Dankzij buitenlandse investeringen begint Zambia weer op te krabbelen en de tekenen daarvan zul je vandaag onderweg her en der tegenkomen. 

Dag 6 en 7: Lusaka - South Luangwa National Park
In het oosten van Zambia ligt het South Luangwa National Park. South Luangwa National Park bestaat sinds 1938 als een game reserve en in 1972 is het uitgeroepen tot een nationaal park. Het beslaat nu maar liefst 9000 km2! South Luangwa National Park is een paradijs voor de safari-liefhebber, want er komen veel giraffes, buffels en olifanten voor. In de Luangwa rivier vind je tevens veel krokodillen en nijlpaarden. Vandaag en morgen ga je op safari door het South Luangwa National Park. 

Inbegrepen highlight: safari’s door het South Luangwa National Park

Dag 8, 9 en 10: Chipata naar de stranden van Lake Malawi
Na de safari door South Luangwa reis je verder naar het noorden op de oude "East Road" naar een prachtige plek om te overnachten, slechts 10 kilometer voor de grens met Malawi. Vroeger toen de route van Cairo naar Kaapstad nog door handelskaravanen veelvuldig afgelegd werd, passeerden veel karavanen Lusaka. Alhoewel we vandaag veel kilometers afleggen is het geen saaie dag. Je legt dezelfde route af als de handelskaravanen eeuwen geleden en je zult bij het passeren van de Luangwa River Bridge je ogen uitkijken vanwege de enorm zware beveiliging die daar is. Onderweg zullen we nog her en der stoppen om inkopen te doen voor vanavond, onder andere kolen voor op het vuur.

De oppervlakte van Malawi wordt maar liefst door 20% in beslag genomen door het schitterende Lake Malawi. Deze dagen reis je langs de westelijke zijde van het meer en je stopt bij diverse baaien en stranden. 

Je kunt deze dagen doorbrengen met locals. Vraag ze je bijvoorbeeld het spelletje "bao" te leren. Je kunt ook heerlijk ontspannen bij de rustige stranden of lekker zwemmen in het kristalheldere water van Lake Malawi. Breng ook zeker wat tijd door met het verkennen van de kustlijn van Lake Malawi en je zult lokale vissers hun vangst binnen zien halen, gebruikmakend van traditionele vistechnieken. 's Nachts zul je de lichtjes op het meer van hun boten nog kunnen waarnemen. Langs de oever van Lake Malawi kun je op meerdere plekken optionele excursies en activiteiten boeken, zoals watersporten, paardrijden, snorkelen of een bezoek aan een lokaal dorpje of schooltje. Neem even contact met ons op om hier meer informatie over te krijgen. 

Dag 11: Lake Malawi naar Iringa
Vandaag krijg je een nieuwe stempel in je paspoort gezet, die van Tanzania. Je verlaat Malawi, "The Warm Heart of Africa", via de prachtige Tukuyu thee- en bananenplantages richting Tanzania, Bij Songwe steek je de grens over. De plek waar je vannacht overnacht, “Farmhouse”, is bij Afrika-reizigers een gelief kamp vanwege de hele fijne douches die je ze hier hebben – en ohja, ook vanwege de lekkere Amarula-mixjes die je hier kunt krijgen.

Dag 12: Iringa naar Dar es Salaam
Je reist verder richting het noorden. Het doel is Dar es Salaam. Onderweg passeer je Mikumi National Park en terwijl je er doorheen reist, zul je veel wilde dieren langs de kant van de weg zien. De reis voert je verder richting Dar es Salaam. Je nadert de warme Indische Oceaan en dat zie je aan de vegetatie die groener en tropischer wordt. Vandaag moet je je een beetje instellen op files, want het kan erg druk zijn met verkeer dat, net als ons, Dar es Salaam in wil. Maar kijk rustig naar buiten terwijl je de voorsteden van Dar es Salaam passeert en geniet van alles wat je ziet onderweg; de kleurrijke winkeltjes met soms humoristische "catch phrases". Al rijdend trekt Dar es Salaam, en alle hectiek en drukte die daarbij hoort, aan je voorbij. Bij aankomst in Dar es Salaam ga je naar een heerlijke plek aan zee. Vanhier uit vertrek je morgen naar Zanzibar.

Dag 13, 14 en 15: Dar es Salaam naar Zanzibar

Let op: Je dient voor de komende dagen zelf voor je maaltijden op Zanzibar te regelen. Dit zijn dus bijkomende kosten die niet in de reissom inbegrepen zijn. Uit ervaring weten we dat de meeste reizigers Zanzibar op hun eigen hun eigen manier willen ontdekken. De ene reiziger wil het street food eten, de ander wil liever vis eten van een van de vismarkten om Zanzibar op die manier te ervaren. Om die reden hebben we er voor gekozen dit niet standaard op te nemen en jou hierin vrij te laten om Zanzibar in te vullen zoals jij wilt. Hulp nodig hierbij? Uiteraard helpen we je graag!

Zanzibar
Een veerboot neemt je van Dar es Salaam naar "Spice Island", waar je de keuze hebt om de komende 3 nachten te verblijven. Let er op dat het streng verboden is om foto's te nemen van de veerboot en dat er pittige boetes worden uitgedeeld aan overtreders. 

Zanzibar staat bol van de interessante geschiedenis. Het eiland was een van de belangrijkste vertrekpunten voor Oost-Afrikaanse ontdekkingsreizigers, op zoek naar nieuw land. Daardoor is Zanzibar een interessante mix geworden van Afrikaanse, Aziatische en Arabische invloeden. De oude straatjes van het oude Stone Town doen Arabisch aan, met Medina-achtige winkeltjes en Sultan-achtige paleizen die gefinancierd zijn met slaven- en ivoorhandel.

Zanzibar is beroemd vanwege de specerijen en een excursie naar een specerij-plantage is dan ook zeker een aanrader. Andere mogelijkheden zijn tripjes naar de schitterende stranden en de gigantische schildpadden van Prison Island. Of wat dacht je van duiken bij Nungwi of gaan vissen in een traditionele dhow? Ook leuk: oude brommers huren om de geïsoleerde uithoeken van het eiland te ontdekken. 

Zanzibar is een paradijs voor liefhebbers van zeevruchten. Er zijn veel restaurants die op heerlijke wijze de vangst van de dag opdienen. Crayfish is bijzonder populair. Tip: meng je dan onder de locals bij de Forodhani Gardens. Hier is, erg goedkoop, de heerlijkste vis te halen. 

Inbegrepen highlight: de veerbootoversteek naar Zanzibar
Optionele activiteiten: een specerijentour, een dhow-excursie, bezoek aan Jozani Forest, duiken, snorkelen, enzovoorts.

Dag 16: Zanzibar naar Dar es Salaam
In de middag brengt de veerboot je terug naar het vasteland bij Dar es Salaam. Helaas is bij aankomst in Dar es Salaam je reis afgelopen.

Vertrekdatum Aankomstdatum
12-07-2020 26-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
26-07-2020 09-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
09-08-2020 23-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
23-08-2020 06-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
06-09-2020 20-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
20-09-2020 04-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
04-10-2020 18-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
18-10-2020 01-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
01-11-2020 15-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
15-11-2020 29-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
29-11-2020 13-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
13-12-2020 27-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
27-12-2020 10-01-2021 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 1,040.00
+ Betaling ter plaatse, per persoon $ 900.00

Maximaal aantal personen: 24
Vertreklocatie: Victoria Falls
Aankomstlocatie: Dar es Salaam
Reisduur: 16 dagen
Reistype: Kampeerreis
Routerichting: Noordelijke route
Highlights tijdens deze reis:
 • Chobe National Park in Botswana
 • South Luangwa National Park
 • Victoria Falls in Zimbabwe
 • Zanzibar in Tanzania
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Botswana
 • Malawi
 • Tanzania
 • Zambia
 • Zimbabwe
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Een Zuid-Afrikaanse touroperator
Reizen door oostelijk Afrika
Aantal dagen:
16
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 1,040.00
Bijdrage Calamiteitenfonds:
€ 2.50
Bijdrage garantiefonds GGTO:

Totaalprijs:
+ Betaling ter plaatse, per persoon
$ 900.00