Reizen door Namibië

Rondreis Namibië vanuit Windhoek - Kampeerreis

Gemsbokken in de woestijn van Namibië

Rondreis Namibië vanuit Windhoek

De rondreis Namibië vanuit Windhoek biedt je de gelegenheid om in een goedkope, internationale groepsreis alle bezienswaardigheden van Namibië in twee weken tijd te laten ervaren. De tour begint in Windhoek met een bezoek aan de Africat Foundation waar je de Big Cats ontmoet. Je reist verder naar het Etosha National Park waar je tijdens een safari zoveel mogelijk dieren uit de Big 5 gaat spotten. Ook ontmoet je de Himba, een fascinerende stam die de oude tradities nog steeds in ere houden. Je vervolgt je reis naar Swakopmund aan de Skeleton Coast, waar je veel spannende en sportieve activiteiten kunt boeken. De eindbestemming is de Namib Desert - het absolute hoogtepunt van deze reis is tot het laatst bewaard. Je brengt twee onvergetelijke dagen en nachten door in de woestijn, omgeven door de zanddduinen bij Sesriem en de Sossusvlei. 

Een uitgebreidere reisbeschrijving en een dagprogramma vindt je onder het tabblad "Reisinformatie".

Hoogtepunten van deze rondreis door Namibië:

 • Damaraland
 • Deadvlei
 • Dune 45
 • Etosha National Park
 • Sossusvlei
 • Sesriem Canyon
 • Swakopmund
 • Twyfelfontein

Waar en hoe je overnacht tijdens deze kampeerreis:

Je overnacht in een tweepersoonstent die je opzet op toegewezen kampeerplaatsen. Op deze kampeerplaatsen zijn (gedeelde) toilet- en douchefaciliteiten aanwezig. De koepeltenten zijn voorzien van een ingebouwd muskietennet. Je hebt de tenten binnen 10 minuten opgebouwd, afgebroken en weer in de truck opgeslagen. Je slaapt op matrasjes die ongeveer 5 centimeter dik zijn. Je moet zelf voor je slaapzak zorgen. 

In de reissom is het volgende inbegrepen:

Accommodatie in comfortabele tweepersoonstenten (koepeltenten)maaltijden, vervoer ter plaatse in een Toyata Quantum of Dyna truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving.

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souveniers, fooien, etc.

Dag 1: Windhoek – Okonjima/Africat
Afstand: 300 kilometer
Inbegrepen maaltijden: lunch, diner

Je reis begint in Windhoek waar je tussen 08.00 en 08.30 opgehaald wordt. Je reist naar het noorden en je maakt onderweg een paar stops. Je stopt bijvoorbeeld in Okahandja, waar je Namibië's grootste houtsnijderijmarkt kunt verkennen, een leuke plaats om (alvast) soeveniers te kopen. Na deze stop reis je verder naar het noorden door akkerlanden en rond 3 uur kom je aan in Okonjima. Hier aangekomen kun je rustig je tent in de schaduw opzetten en even uitrusten, voordat de middagactiviteit begint. 

Okonjima is waar de Africat Foundation gehuisvest is. De Africat Foundation is een programma dat zich bezighoudt met het beschermen van de African Big Cats, vooral de cheetah. Deze middag krijg je een rondleiding dor het centrum en zie je de cheetah die deel uitmaken van het Africat rehabilitatieprogramma. De dieren die nu in het programma zitten zijn gered als weesdieren, omdat hun ouders in de val van een stroper terecht gekomen zijn. In het rehabilitatieprogramma wordt ze geleerd hoe ze in het wild moeten jagen. 

Na deze educatieve rondleiding keer je terug in je tentenkamp en krijg je een heerlijke maaltijd onder de Afrikaanse sterrenhemel voorgeschoteld. 

Dag 2: Okonjima – Namutoni / East Etosha region
Afstand: 300 kilometer
Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch, diner

Vandaag sta je vroeg op om verder naar het noorden van Namibië te reizen. Onderweg maak je een paar stops in kleine dorpjes om benzine en verse boodschappen in te slaan. Je reist vandaag richting het East Etosha's Namutoni camp. Het doel is om rond de lunchtijd daar aan te komen, zodat je even rustig kunt ontspannen voordat je later in de middag, als het wat koeler is, aan de eerste safari game drive kunt meedoen.

Dag 3: East Etosha region – Okaukuejo, Etosha National Park
Afstand: n.v.t.
Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch, diner

Vandaag ga je een hele dag op safari in het Etosha National Park. Je trekt er vroeg op uit, zodat het nog lekker koel. JE reist door het Etosha National Park naar het Halali camp, dat in het midden van het park ligt. Onderweg passeer je meerdere waterholes waar je een goed uitzicht hebt over de enorme vlakten van de Etosha Pan. Safari's en game viewing is doorgaans uitstekend in dit gedeelte van het Etosha Natioanl Park.

Aangekomen bij Halali stop je om lekker te lunchen en om even uit te rusten. Als je wilt kun je de Halali waterhole bezoeken. Je kunt hier ook afkoelen in het zwembad of een genieten van een drankje aan de bar. Na deze ontspannen break gaat je safari verder richting Okaukuejo.

Okaukuejo is beroemd vanwege de waterhole die je daar vindt. De waterhole van Okaukuejo wordt omschreven als "one of the best game viewing opportunities in Southern Africa". De kampsite waar je vandaag overnacht ligt vlak naast dit uitstekende safarigebied, waardoor je praktisch naast de zeldzame zwarte neushoorn, olifant, leeuwen en antelopes kampeert!

Dag 4: Okaukuejo – Grootberg area
Afstand: 310 kilometer
Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch, diner

Je laat Etosha weer achter je en je reist richting naar het kleine stadje Kamanjab.

In deze regio bezoek je een dorp van de Himba. De Himba zijn de nog enig overgebleven gemeenschap die nog op de traditionele manier leven in het verre noorden van de Kaokoland-regio in Namibië. Deze mensen zijn hierheen geëmigreerd en hebben de authentieke levensstijl en de gewoonten intact gehouden en leven nu in een klein dorpje met een paar akkers. De exacte locatie van deze Himba-stam is moeilijk aan te geven, omdat ze continue rondreizen. Je maakt kennis met deze interessante mensen en je leert hun gebruiken en gewoonten - bijvoorbeeld over hun bijzondere maaltijden en hun bruiloften en de mysteries van hun "Holy Fire"-religie. 

Het is vanhier een korte rit naar de Hoada Community Campsite die schitterend gelegen is tussen granietheuvels en mopanebomen. Dit is een eco-camp. Met de hitte van de barbeque warm je je douchewater op. Een hele gave plek dus om te kamperen in Namibië!

Dag 5: Grootberg area – Twyfelfontein
Afstand: 190 kilometer
Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch, diner

Een van de mooiste gebieden die Namibië rijk is, is Damarland. En daar trek je vandaag heen via de Grootberg Pass. Je maakt een kleine omweg om de Bushman rotsschilderingen bij Twyfelfontein te bewonderen, deze schilderingen zijn eeuwen geleden aangebracht. Een lokale gids neemt je mee voor een korte wandeling om je alles over dit fascinerende gebied te vertellen. 

Dag 6: Twyfelfontein – Swakopmund, Skeleton Coast
Afstand: 420 kilometer
Ingebrepen maaltijden: ontbijt

Je reist dieper en dieper de woestijn van Namibië in. Deze dag reis je naar Namibië hoogste berg; de Brandberg die 2573 meter hoog is. Onderweg stop je in Uis, een oud mijnstadje. Ook hier kun je mooie soeveniers kopen. Vanuit Uis reis je westelijk richting de Skeleton Coast. Je ontmoet de oceaan bij Henties Bay and langs de kust en bij Cape Cross spot je een zeehondenkolonie. Tijdens sommige perioden in het jaar zijn hier wel meer dan 100,000 Cape Fur zeehonden te vinden! 

De volgende stop is Swakopmund. Dit oud-Duitse stadje is Namibië's belangrijkste resort aan zee. Het verblijf in Swakopmund is bedoelt om je even te laten relaxen. Je kunt dit alleen doen als je wilt, of je aansluiten bij een paar andere mensen uit je groep. Alleen het ontbijt is deze dag in de reissom inbegrepen. Hierdoor ben je flexibel om uit eten te gaan in een van de vele leuke restaurantjes en cafeetjes die Swakopmund rijk is. Seafood in Swakopmund is van topkwaliteit! In de avond zal de gids een groepmaaltijd organiseren. Als je het leuk vindt kun je hier aan deelnemen, maar dit is absoluut niet verplicht. 

Je overnacht vandaag in een chalet. 

Dag 7: Swakopmund
Afstand: n.v.t.
Inbegrepen maaltijden: ontbijt

Deze dag kun je invullen zoals je zelf wilt. Swakopmund is een erg aangename plek met veel winkeltjes en een fijn strand. Voor zwemmen is het meestal echter wel te koud. Er is ook een interessant museum; the Namibian National Marine Aquarium. Daarnaast zijn hier ook veel optionele activiteiten te boeken. Je kunt over de woestijn vliegen in een vliegtuigje of heteluchtballon, je kunt gaan vissen, je kunt in een quadbike door de woestijn crossen, je kunt skydiven, je kunt gaan sand boarden, gaan surfen - echt, in Swakopmund hoef je je vandaag niet te vervelen. Je gids helpt je graag bij het boeken van al deze optionele activiteiten. 

Ook deze nacht kampeer je even niet, maar slaap je in een chalet. 

Dag 8: Swakopmund –  Sesriem
Afstand: 300 kilometer
Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch, diner

De eerste stop is Walvis Bay en dat ligt op ongeveer 40 kilometer afstand van Swakopmund. Er is hier een grote marine lagoon waar veel vogels en flamingo's leven. We brengen een kort bezoekje aan de lagoon om de vogels te zien. Daarnaast gaan we nog even Walvis Bay in om inkopen te doen en daarna gaan we de woestijn in. Het tweede gedeelte van de dag brengt je naar de woestijn van Namibië en de schijnbaar oneindige vlakten. En dan verandert het landschap opeens en zit je in een rotsachtige woestijn - Namibië is een fascinerend land. 

Je vervolgt je reis door de Kuiseb en de Gaub passes. Je rijdt nu over droge rivierbeddingen op de bodem van canyons. Langzaam klim je omhoog en eenmaal boven aangekomen heb je spectaculaire uitzichten over de canyons en bergen om je heen. Je zult merken dat het landschap opnieuw verandert en dat je nu door zandduinen reist. Je trekt over de open grasvlakten en het terrein verandert langszaam van grasvlakten naar de rode zandwoestijn waar Namibië beroemd om is.

Je stopt in het piepkleine dorpje Solitaire en het doel is om hier aan het einde van de middag ons kamp op te slaan, zodat je kunt genieten van de zonsondergang die de zandduinen en de bergen in het oosten schitterend in vuur lijkt te zetten. 

Dag 9: Sossusvlei – Sesriem
Afstand: n.v.t. 
Inbegrepen maaltijden:
ontbijt, lunch, diner

Deze dag ga je al op pad voordat de zon op is. Het is belangrijk om al zo vroeg op pad te gaan, want je wilt het ochtendzonlicht in de woestijn meemaken. Je passeert Sesriem. Sesriem is de gateway naar het hard van de duinwoestijn. Na een wandeling van 5 kilometer door de duinen bereik je Sossusvlei. De ochtendkou in de woestijn en het zachte zonlicht van de zon die opkomt levert een schitterend schouwspel op. Dit belooft een prachtige wandeling te worden! Je brengt de ochtend door rond de Sossusvlei en je bezoekt ook Dune 45. Om aan de hitte van de middag te ontspannen ga je naar Sesriem om uitgebreid te lunchen. Als het weer een beetje afgekoeld is ga je op een korte excursie door de Sesriem Canyon. 

Dag 10: Sesriem – Windhoek
Afstand: 450 kilometer
Inbegrepen afstand: ontbijt, lunch

Na het ontbijt begint je terugreis naar Windhoek - helaas. Het is een mooie rit door de bergen en over scenic roads. Je stopt bij Solitaire om je benen even te strekken. Via het Khomas Hochland gebergte keer je weer terug in de bewoonde wereld. Aan het einde van de middag, tegen het begin van de avond, kom je weer terug in Windhoek en zetten we je af bij je accommodatie.

Vertrekdatum Aankomstdatum
Reissom per persoon: € 1,395.00

Maximaal aantal personen: 14
Vertreklocatie: Windhoek
Aankomstlocatie: Windhoek
Reisduur: 10 dagen
Reistype: Kampeerreis
Routerichting: Rondreis
Highlights tijdens deze reis:
 • Dune 45 in Namibië
 • Etosha National Park in Namibië
 • Sossusvlei in Namibië
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Namibië
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Een lokale touroperator
Reizen door Namibië
Aantal dagen:
10
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 1,395.00
Bijdrage Calamiteitenfonds:
€ 2.50
Bijdrage garantiefonds GGTO:

Totaalprijs: