Reizen door oostelijk Afrika

Georganiseerde rondreis door oost-Afrika en Zimbabwe - Accommodatiereis

Op safari in het Mikumi National Park in Tanzania

Georganiseerde rondreis door oost-Afrika en Zimbabwe

Altijd oost-Afrika al eens willen ontdekken met een avontuurlijke rondreis, maar is een basic kampeerreis gewoon niets voor jou? Ga dan mee met deze georganiseerde en verzorgde rondreis door Tanzania, Malawi, Zambia en Zimbabwe. Dit is een groepsreis in internationaal gezelschap, je reist dus 27 dagen dwars door Afrika met mensen van overal ter wereld. Je overnacht in fijne hotels, dus elke dag kun je goed uitgerust een nieuw Afrika-avontuur aan.

Safari door de Serengeti en de Ngorongoro Crater

Natuurlijk ga je tijdens deze rondreis meer dan eens op safari. Een dagexcursie door de schitterende Ngorongro Crater is bij de reissom inbegrepen. Je kent ongetwijfeld de beelden van Discovery Channel wel: de uitgestrekte grasweides met daarop honderenden grazende buffels, olifanten, zebra's en jagende leeuwinnen - grote kans dat die prachtige beelden opgenomen zijn in de Ngorongro Crater. Kun je hier geen genoeg van krijgen? Boek dan de meerdaagse Serengeti-excursie er bij voor nóg meer Big 5 safari's.

Zanzibar en Victoria Falls

Na alle safari's kun je heerlijk uitrusten en bijkomen op de prachtige stranden van Nungwi op Zanzibar. Een tour langs specerijboerderijen zijn inbegrepen bij de reissom, net als een tour door het verleden van Zanzibar: Stone Town. Je vervolgt je reis via Malawi en Zambia naar een van de Natuurlijke Wereldwonderen: de indrukwekkende Victoria Watervallen in Zimbabwe. De Victoria Falls bekijken is al een ervaring op zich en behalve dat kun je hier nog veel meer optionele activiteiten boeken. Uiteindelijk eindigt je hotelreis in Johannesburg.

Hoogtepunten van deze reis tussen Nairobi en Johannesburg:

 • Waan je even in een aflevering van Planet Earth op Discovery Channel tijdens een safari door de Ngorongro Crater;
 • De spannende meerdaagse safari door de Serengeti, op zoek naar de Big 5;
 • Relaxen op de tropische zandstranden van Nungwi of het historische hart van Zanzibar, Stone Town';
 • Het South Luangwa National Park is Zambia's mooiste wildpark. Hier ga je meerdere safari's maken op zoek naar de wilde dieren die hier leven;
 • Aan de stranden van Lake Malawi kun je even bijkomen van alle indrukken die je daarvoor hebt opgedaan;
 • In Mikumi National Park ga je tijdens je safari op zoek naar leeuwen.
 • De machtige Victoria Falls waar het water met miljoenen liters water per minuut naar beneden raast.

Meer informatie over de accommodaties:

Je overnacht tijdens deze reis in eenvoudige, maar comfortabele en hygiënisch chalets en lodges. De accommodaties laten zich vergelijken met wat we in Nederland/Vlaanderen 2- á 3-sterrenaccommodaties zouden noemen. Tijdens de ene overnachting deel je toilet- en douchefaciliteiten, terwijl de andere accommodatie en-suite badkamers heeft. Op aanvraag kunnen we per dag een overzicht van de accommodaties sturen.

In de reissom is het volgende inbegrepen:

Accommodatie in eenvoudige chalets, lodges of hotels, maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving.

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souveniers, fooien, etc.

Deze activiteiten zijn bij de reissom inbegrepen:

Het activiteitenpakket zijn een aantal “essentiële” activiteiten en excursies, volgens ons onmisbaar tijdens deze reis. Jij denkt daar wellicht anders over. Je kunt deze activiteiten direct al boeken, of je boekt ze ter plaatse tijdens je reis. Je vindt hier meer informatie over het activiteitenpakket. Het activiteitenpakket voor deze reis is als volgt:

 • Een safari in het South Luangwa National Park tijdens zonsondergang
 • Een safari in Mikumi National Park
 • Een excursie naar Zanzibar, inclusief veerbootoversteek
 • Safari van een volledige dag in het Hwange National Park
 • Een middag game drive door Matopos National Park

Dag 1: Arusha
Je laat de drukte van Nairobi achter je en reist naar het zuiden, richting de grens met Tanzania. Nadat je de grens over bent ga je richting Arusha, je basis voor vannacht. Als je de optionele, extra Serengeti excursie geboekt hebt krijg je vanavond van een lokale gids een briefing wat je de komende dagen kunt verwachten. 

Dag 2: Karatu
Vandaag reis je door de Ngorongoro Crater richting Karatu. In Karatu wacht een gids op je die je vertelt wat je morgen kunt verwachten, morgen ga je namelijk een volledige dag op safari in de Ngorongoro Crater. In Karatu kun je voor vandaag veel optionele excursies boeken. Als je de optionele, extra Serengeti excursie geboekt hebt, word je vandaag opgehaald en de komende 4 dagen blijf je gescheiden van de rest van de groep.

Dag 3: Ngorongoro Crater excursie
Sta vroeg op vandaag, want je gaat een volledige dag op safari in de Ngorongro Crater in een 4x4 safari jeep. Deze safari duurt vrijwel een hele dag en aan het einde van de middag keer je terug in Karatu.

Dag 4: Karatu
Vandaag snuif je cultuur tijdens een culturele tour door Karatu, samen met een gids. De rest van de dag heb je vrij en kun je een van de vele optionele activiteiten doen die bij je accommodatie te boeken zijn. 

Dag 5: Arusha
Het is tijd om weer richting Arusha te gaan. Bij aankomst in Arusha ontmoet je je andere reisgenoten weer die de afgelopen dagen op safari in de Serengeti geweest zijn.

Dag 6: Bagamoyo 
Je trekt er deze ochtend vroeg op uit. Je reist naar Bagamoyo vanochtend. Vroeger was dit een centraal punt in de slavenhandel. Bagaomoy ligt net ten noorden van de haven van Dar es Salaam en is een goed punt om naar Zanzibar te gaan. Deze dag zul je veel reizen en vanuit de truck zul je de "hustle and bustle" van Afrika van dichtbij meemaken. De avond wordt benut ter voorbereiding op de Zanzibar-excursie. 

Dag 7, 8 en 9: Zanzibar 
Vroeg in de ochtend laten we onze Peri Peri Reizen overlanding truck even voor wat het is en pakken we de boot. De lokale veerboot brengt ons naar Stone Town, de hoofdstad van Zanzibar. Zanzibar is het schitterende eiland gelegen voor de kust van Tanzania. De eerste avond verkennen we het unieke historische en architectonische centrum van Stone Town. Ook doen we de bruisende markten aan waar marktlui hun specerijen en visvangst proberen te slijten. De volgende twee dagen werken we aan ons kleurtje en brengen we door op het tropische standparadijs van Zanzibar. Uiteraard valt er behalve luieren genoeg andere dingen te doen op Zanzibar! Op Zanzibar verblijf je op Nungwi en Stone Town. Een "spice tour" langs Kidichi en Kizambani zijn bij de reissom inbegrepen.

Activiteitenpakket: een excursie naar Zanzibar, inclusief veerbootoversteek
Optionele activitieten: zwemmen met dolfijnen, duiken, snorkelen, etc.

Dag 10: Bagamoyo 
Met frisse tegenzin zien we Zanzibar vandaag weer aan de horizon verdwijnen. Maar niet voordat je 's ochtends eerst nog Stone Town ontdekt hebt. Via Dar es Salaam bereik je Bagamoyo waar je vannacht verblijft.

Dag 11: Mikumi National Park 
We laten onze vrienden uit Dar es Salaam weer achter ons en zetten koerst naar het Mikumi National Park. Mikumi National Park is het thuis voor veel leeuwen, zebra’s, wildebeesten, impala’s, buffels en olifanten. ‘s Middags kun je een optionele game drive doen in Mikumi National Park

Dag 12: Iringa
Vandaag ga je op safari in het Mikumi National Park. Tegen het einde van de middag kom je aan in het zuiden van Tanzania. 

Activiteitenpakket: een safari in Mikumi National Park

Dag 13: Lake Malawi 
We doen een nieuw land aan; Malawi. Je reist naar Ngala Beach en als het een beetje meezit kun je vandaag nog snorkelen en zwemmen in Lake Malawi. 

Dag 14, 15 en 16: Lake Malawi 
De middag, en de twee volgende dagen, rusten we uit bij aan de oevers van Lake Malawi. Hier kun je of even bijkomen van de afgelopen week, of een van de vele optionele activiteiten doen, zoals watersporten en paardrijden. Een local zal ons tentenkamp komen bezoeken en ons meenemen zijn/haar dorp in om te laten zien hoe iemand in Malawi leeft.

Je kunt deze deze dagen meerdere optionele activiteiten doen. Als je wilt, kun je ‘s ochtends op en city tour (optioneel) van 2 uur door Lilongwe. Of een “Slave Trade & Historical Tour”. Je leert hoe in vroeger tijden de slavenhandel georganiseerd werd en welke impact dit had op de lokale bevolking.

Dag 17: South Luangwa National Park 
Vroeg in de ochtend rijden we naar een textielfabriek in Chipata. Deze fabriek zorgt voor veel werkgelegenheid in de regio. Daarna vervolg je je weg naar het South Luangwa National Park waar we de komende twee nachten doorbrengen op de oevers van de Luangwa rivier. Vanuit je tent zul je hier nijlpaarden en andere dieren in het water zien. In de middag genieten we van een zonsondergang excursie in het South Luangwa National Park.

Dag 18: South Luangwa National Park 
‘s Ochtends kun je opnieuw op safari in het South Luangwa National Park. Het park staat bekend om de vele luipaarden en nijlpaarden die er leven. Na de lunch, die inbegrepen is in de reissom, brengen we een bezoek aan een stam die een textielproject runt en aan een lokaal dorpje.

Activiteitenpakket: een safari in het South Luangwa National Park tijdens zonsondergang
Optionele activiteiten: extra safari ‘s ochtends en een safariwandeling.

Dag 19: Petauke
De volgende dag van onze reis brengt ons in Petauke. Dit is het centrum van de katoenindustrie. Als je het leuk vindt kun je je verdiepen in de kleurrijke katoencreaties die uit dit gebied komen. 

Dag 20: Eureka
Eureka is een belangrijk knooppunt tussen Lusaka en Malawi. De "Great East Roads" leiden door landelijk Zambia tussen de Luangwa River en Lusaka. De route die je vandaag aflegd is bezaaid met kleine dorpjes en boerderijtjes - het landschap is een schril contrast met het landschap dat je thuis gewend bent. 

Dag 21: Zimbabwe – Victoria Falls 
Bij aankomst in het stadje Victoria Falls hebben we de tijd om wat activiteiten voor vanmiddag te boeken. Je kunt hier heel veel spannende en relaxende activiteiten doen, zoals bungee jumpen, een wandeling met leeuwen maken, een safari op een olifant, of een heerlijke pedicure of manicure krijgen!

Dag 22: Victoria Falls 
Natuurlijk breng je deze dag  een bezoek aan de wereldberoemde Victoria watervallen; het water valt met miljoenen kubieke liters per seconde tegelijk 100 meter naar beneden! 's Middags reis je verder Zimbabwe in naar Hwange National Park.

Activiteitenpakket: entreeprijs tot Victoria Falls National Park
Optionele activiteiten: raften, bungy jumpen, olifanten excursie, een leeuwenwandeling, paardrijden, uit eten gaan, etc.

Dag 23: Hwange National Park
Hwange National Park is maar liefst 14,650 vierkante kilometer groot en daarmee het grootste wildpark in Zimbabwe. In het Hwange National Park vind je de grootste olifantenpopulatie van Afrika en maar liefst 100 verschillende soorten zoogdieren en meer dan 400 verschillende soorten vogels.

Activiteitenpakket: een middagsafari in Hwange National Park
Optionele activiteit: bezoek het Wild Dog Project

Dag 24: Matopos National Park 
Het wildpark dat we vandaag zullen bezoeken is een stukje kleiner dan het gigantische Hwange National Park. Het Matopos National Park is 44,500 hectare groot en in 1953 werd dit gebied tot National Park verklaard. Het park ligt tegen de prachtige Matobo Hills aan. De Matobo Hills hebben veel mooie rotsformaties, “domes” en “spires”, die door erosie uit puur graniet zijn gesleten. Heel interessant en prachtig om te zien! ‘s Middags maken we een safari door het Matopos National Park.

Activiteitenpakket: een middagsafari in Matopos National Park

Dag 25: Great Zimbabwe Ruins 
Een bezoek aan Zimbabwe is niet compleet zonder een bezoek aan de Great Zimbabwe Ruins. En dat gaan we vandaag dus ook doen! Deze fascinerende ruïnes dateren uit de 11e eeuw en zijn zonder cement opgebouw tot 5 meter hoogte. De wetenschap heeft geen verklaring hoe men dit ooit klaargespeeld heeft.

Dag 26: Thipiese 
Vandaag laten we Zimbabwe achter ons en gaan we Zuid-Afrika in. Thipiese bestaat sinds 1936 en heette voor die tijd “Chipise”. Chipise is een afgeleide van “chia fisu” wat zoveel betekent als “branden, heet zijn”. Dit is een verwijzing naar de mineraalbronnen van 65°C en heter. Deze middag heb je de tijd om heerlijk te ontspannen in deze hete mineraalbronnen.

Dag 27: Johannesburg 
De Great North Road brengt ons van Thipiese naar onze eindbestemming: the City of Gold; Johannesburg. In de late middag zullen we hier arriveren en komt de reis ten einde. Een leuke manier om de reis af te sluiten is om met elkaar uit eten te gaan in een van Johannesburg’s fijne restaurants.

Optionele activiteit: uit eten gaan in Johannesburg

Vertrekdatum Aankomstdatum
26-08-2019 21-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
09-09-2019 05-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
23-09-2019 19-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
07-10-2019 02-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
21-10-2019 16-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
04-11-2019 30-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
18-11-2019 14-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
02-12-2019 28-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
14-01-2020 08-02-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
28-01-2020 22-02-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
11-02-2020 07-03-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
25-02-2020 21-03-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
10-03-2020 04-04-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
24-03-2020 18-04-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
07-04-2020 02-05-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
21-04-2020 16-05-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
05-05-2020 30-05-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
19-05-2020 13-06-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
02-06-2020 27-06-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
16-06-2020 11-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
30-06-2020 25-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
14-07-2020 08-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
28-07-2020 22-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
11-08-2020 05-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
25-08-2020 19-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
08-09-2020 03-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
22-09-2020 17-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
06-10-2020 31-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
20-10-2020 14-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
03-11-2020 28-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
17-11-2020 12-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
01-12-2020 26-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 4,080.00
Eenpersoonstoeslag: € 681.15
Serengeti upgrade: € 930.00

Maximaal aantal personen: 24
Vertreklocatie: Nairobi
Aankomstlocatie: Johannesburg
Reisduur: 27 dagen
Reistype: Accommodatiereis
Routerichting: Zuidelijke route
Highlights tijdens deze reis:
 • Johannesburg
 • Ngorongoro Crater
 • Serengeti National Park
 • South Luangwa National Park
 • Victoria Falls
 • Zanzibar
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Kenia
 • Malawi
 • Tanzania
 • Zambia
 • Zimbabwe
 • Zuid-Afrika
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Een Zuid-Afrikaanse touroperator
Reizen door oostelijk Afrika
Aantal dagen:
27
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 4,080.00
Serengeti upgrade:
€ 930.00
Eenpersoonstoeslag:
€ 681.15
Bijdrage Calamiteitenfonds:
€ 2.50
Bijdrage garantiefonds GGTO:

Totaalprijs: