Reizen door oostelijk Afrika

Oost-Afrika reis en gorilla trek (budget) - Kampeerreis

De zon gaat onder op de Serengeti

Oost-Afrika reis en gorilla trek

Tijdens deze goedkope kampeerreis reis je door Kenia, Tanzania, Malawi, Zambia, Zimbabwe en Botswana. In iets meer dan een maand tijd (de reis duurt 35 dagen) gaat er een heel nieuwe wereld voor je open en ontvouwt het Afrikaanse continent zich aan je. Dé top drie highlights van oost-Afrika die vrijwel elke reiziger op zijn/haar travel bucket list heeft staan komen (zie hieronder) samen in deze ene groepsreis van Nairobi naar Victoria Falls.Graag heten we je welkom in Nairobi om samen met een twintigtal andere mensen van over de hele wereld het avontuur aan te gaan. 

Kamperen in de Serengeti

Afrika kent honderenden wildparken waar je de prachtigste safari's kunt maken. Het Serengeti National Park in Tanzania is met kop en schouders de nummer 1-bestemming waar je het beste op safari kunt gaan. Al in de eerste week van je reis kampeer je in dit wereldberoemde park. ZIe je het voor je? Jij, middenin een wildpark in een koepeltent met alle nachtelijke dierengeluiden om je heen? 's Ochtends word je wakker, de koffie staat te pruttelen op het kampvuur en na een goed ontbijt kom je op de eindeloze vlakte van de Serengeti of in de Ngorongoro Crater oog in oog te staan met de Big 5.

Relaxen op Zanzibar

Safari's zijn vermoeiend. De Afrikaanse zon heeft geen genade met je op de schaduwloze savanne's. Gelukkig reis je verder naar Zanzibar; een fascinerend eiland met vele gezichten. Palmbomen, witte stranden, helderblauw zeewater en rust. Maar ook drukke specerijmarkten, Spice Town, nauwe steegjes, hectiek. Je kunt een paar dagen heerlijk relaxen op Zanzibar en lekker niksdoen, of je duikt de interessante en bewogen geschiedenis van dit eiland en ervaart dat zelf door je onder te dompelen in het lokale leven. Ohja, je kunt natuurlijk ook gaan duiken of snorkelen - de onderwaterwereld op Zanzibar is net mooi als de bovenwaterwereld!

Gorilla trekking in de jungle van Uganda

Voldoende uitgerust op Zanzibar? Tijd om diep de jungle van Uganda binnen te trekken op zoek naar de machtige berggorilla. Met een ervaren ranger hike je door de dichte oerjungle van Uganda die ooit het hele Afrikaanse continent bedekte. Wij regelen de gorilla permit voor je. Ondanks de imposante verschijning die deze spierbundel is, wordt de gorilla toch met uitsterven bedreigt. Jouw gorilla trek in Uganda is niet alleen een "once in a life time opportunity", je draagt ook bij aan de bescherming van deze diersoort. 

Onder de tab "Reisbeschrijving" vind je een uitgebreide reisbeschrijving.

Hoogtepunten tijdens deze goedkope reis van Nairobi naar Victoria Falls

 • Leer van de Masai in het Masai Mara National Park hoe je overleeft op de savanne;
 • In een verhoogde en open voertuig speur je de Serengeti af naar de Big 5;
 • Ontdenk authentiek en tropisch Zanzibar;
 • Trek door de dichte jungle van Uganda op zoek naar de mountain gorilla.
 • Heerlijk ontspannen aan de stranden van Lake Malawi in Malawi;
 • Spot de Big 5 in South Luangwa National Park in Zambia;
 • De indrukwekkende Victoria Watervallen is waar je reis eindigt.

Waar en hoe je overnacht tijdens deze kampeerreis:

Je overnacht in een tweepersoonstent die je opzet op toegewezen kampeerplaatsen. Op deze kampeerplaatsen zijn (gedeelde) toilet- en douchefaciliteiten aanwezig. De koepeltenten zijn voorzien van een ingebouwd muskietennet. Je hebt de tenten binnen 10 minuten opgebouwd, afgebroken en weer in de truck opgeslagen. Je slaapt op matrasjes die ongeveer 5 centimeter dik zijn. Je moet zelf voor je slaapzak zorgen.

De betaling ter plaatse

De betaling ter plaatse is een onderdeel van de kostprijs van je reis. Het wordt onder andere gebruikt om je maaltijden en excursies van te betalen. Uitgebreidere informatie over de betaling ter plaatse kun je hier lezen.

In de reissom is het volgende inbegrepen:

Accommodatie in comfortabele tweepersoonstenten (koepeltenten), maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving. Houd er rekening mee dat de betaling ter plaatse in contanten voldaan moet worden op de pre-departure meeting die gehouden wordt om 17:00 op de dag voor vertrek. 

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souveniers, fooien, etc.

Dag 1: Nairobi naar Masai Mara
Je laat de drukte van Nairobi achter je. Al snel trek je het hooggebergte van de spectaculaire Great Rift Valley in. Onderweg stop je enkele plaatsen die je prachtige uitzichten geven. Na een paar uur reizen kom je aan in de Rift Valley: Masai-gebied. Je zult enkelen al tegenkomen aan de kant van de weg. Vaak hoeden ze hun kudde koeien of schapen. Via het kleine stadje Narok kom je uiteindelijk aan het einde van de middag aan op je verblijfplaats. De verblijfplaats van vandaag kijkt op tegen de Meguarra Hills. Het riviertje waar je vlak naast verblijft vormt de natuurlijke grens met het Masai Mara National Reserve. Hier ga je morgen naar toe! 

Dag 2: Masai Mara National Park
Zodra de zon zich laat zien pak je je boeltje op om richting het Masai Mara Reserve te gaan. Dit National Park staat bekend als oost-Afrika's mooiste National Reserve en is beroemd vanwege de grote varatie aan diersoorten die er leven. Je kent vast de Annual Migration van Discovery Channel, waarbij meer dan een miljoen wildebeest, zebra's en gazelle's de Serengeti oversteken richting het Masai Mara Reserve. De beste periode om een bezoek te brengen aan het Masai Mara National Park is tussen juli en oktober, als de grote kuddes hier van het verse gras grazen. Omdat er tussen en juli en oktober zoveel zebra's, wildebeest en antilopes zijn, zijn er ook veel jachtdieren. Wil je een leeuwin tijdens de jacht in actie zien, dan is je kans daarop het grootst tijdens deze maanden. 

Vandaag ga je op safari door een sectie van het park, op zoek naar de Big 5: de olifant, de neushoorn, de buffel, de leeuw en de luipaard. Daarna kun je een bezoek je brengen aan een Masai Manyatta: een hut van klei, waarin de Masai nog steeds op traditionele wijze leven. 

Dag 3: Masai Mara naar Eldoret
Vroeg in de ochtend is het tijd om de Masai gedag te zeggen. Via een schitterende route door de theeplantages van Kericho reis je naar Eldoret. 

Dag 4: Eldoret naar Kampala
Deze ochtend neem je een nieuwe stempel in je paspoort in ontvangst. Je gaat namelijk de grens met Uganda over op weg naar de hoofdstad van Uganda: Kampala. Uganda is een relatief klein landje, maar oh zo heel erg mooi! Het landschap van Uganda varieert van groene, vruchtbare gebieden rond het noorden van Lake Victoria tot sneeuwachtige bergen rond Ruwenzori Mountains in het westen en semi-woestijn gebieden verder in het noorden. Vroeger was Uganda politiek erg instabiel. Dat is nu al erg verbeterd. Het land is, vanwege de instabiliteit, vrij van commercie dat je in de rest van de wereld wel overal ziet. De huidige regering onder leiding van Museveni doet zijn uiterste best om Uganda weer in vroege ere te herstellen en, voor de toerist, om het tot een heel bijzonder land te maken om te bezoeken. En daar slaagt de regering uitstekend in! 

Dag 5 t/m 8: Kampala naar Lake Bunyoni - gorilla trekking! 

Let op: de gorilla trek is een optionele excursie

Lake Bunyoni is Afrika's diepste kratermeer. Niet alleen vind je hier heel veel vogelsoorten, maar ook kun je hier aan gorilla trekking doen. Afhankelijk van waar er nog gorilla permits beschikbaar zijn, trek je Magahinga of Bwindi National Park in Uganda, Virunga National Park in D.R.C of Ruhengeri National Park in Rwanda in. De kosten van de permits zijn erg wisselend. Ter plaatse dien je $ 120 te voldoen. Dit dekt de kosten voor het vervoer en een fee voor de Wildlife Authority. Mocht je de gorilla's in Rwanda of in de Democratic Republic of Congo gaan opzoeken, dan moet je aan de grens een visum aanschaffen. Tijden de pre-departure meeting, die een dag voor vertrek gehouden wordt, zal de reisleider je inlichten voor welk land de gorilla permits zijn uitgegeven. 

Gorilla trekking procedures

Er zijn nog maar 700 mountain gorilla (Gorilla Berengei) die in het wild leven. Een bezoek aan deze vriendelijke reuzen in hun natuurlijke leefomgeving is een prachtige ervaring om nooit meer te vergeten. De Park Rangers monitoren de gorilla's iedere dag en hebben over het algemeen een redelijk goed idee waar de gorilla's zich ophouden. Hoe dan ook, het blijven rondzwervende dieren en het valt helaas niet te garanderen dat je ze daadwerkelijk te zien krijgt. 

Let op: omdat gorilla's en mensen zoveel DNA overeenkomstig hebben, en er nog maar 700 van over zijn, zullen mensen met een klein verkoudheidje of een overdraagbare ziekte niet worden toegelaten tot de gorilla's. Tevens moet je minimaal 16 jaar oud zijn. 

Gedurende een periode van 3 - 4 dagen zullen we met kleine groepjes vanaf Lake Bunyony naar de gorilla's gaan. Doordat er maar een zeer beperkt aantal mensen tegelijk bij de gorilla's mogen komen, doen we er een paar dagen over voor iedereen de gorilla trek gedaan heeft. Dit is afhankelijk van de groepsgrootte. Je trekt door waarschijnlijk Afrika's mooiste landschap naar het National park. Afhankelijk van waar de permits verkregen zijn, overnacht je in Kisoro of in Rwanda. De volgende ochtend ga je naar een Ranger Station waar de gorilla trek begint. De Rangers van de Wildlife Authority nemen je mee het dichte regenwoud in, op zoek naar een gorillafamilie. De trek is wisselend in lengte; het kan 45 minuutjes tot wel 8 uur duren. Het vereist een zekere vorm van uithoudingsvermogen om 8 uur door het regenwoud te wandelen, bereid je daar dus op voor. Als de Rangers eenmaal gorilla's gevonden hebben, dan blijf je ongeveer 1 uur bij ze: tijd genoeg om hun activiteiten te bekijken en ze te fotograferen. Nadat het uur om is begeleiden de Rangers je terug naar de Ranger Station vanwaar je terugreist naar Lake Bunyoni. 

Bescherming van de berggorilla
Wellicht bekruipt het gevoel je dat je met je bezoek de gorilla's uitbuit. Dat is zeker niet zo. Het groeiend aantal toeristen dat op gorilla trek gaat speelt een vitale rol bij de survival van de gorilla's. Jarenlang werd er door stropers op de gorilla's gejaagd vanwege hun handen en hoofden die werden verkocht als lampekappen en asbakken. De gorilla permits zijn waarschijnlijk een aardige aanslag op je budget, maar 100% van de permits besteedt de Wildlife Authority aan de patrouilles die de gorilla's beschermen tegen stropers. Zonder de opbrengsten van bewonderaars van de gorilla's als jij zouden de gorilla's nu al lang uitgestorven zijn. 

Dag 9: Lake Bunyoni naar Kampala
Vandaag steek je op weg naar Kampala de evenaar over. Tuurlijk stoppen we even om een hele leuke foto te maken: een voet op het noordelijk halfrond en een voet op het zuidelijk halfrond. 's Avonds kun je uit in Kampala! 

Dag 10: Kampala naar Jina
Deze dag heb je de keuze om de Ngamba Island Chimpanzee Sanctuary te bezoeken of om richting Jinja te gaan. In Jina zijn een groot aantal andere activiteiten te boeken, zoals raften bij de bron van de White Nile, of quad biken of een community project bezoeken. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om even lekker helemaal niks te doen aan de oevers van de rivier en te genieten van het uitzicht en de prachtige vogels. 

Dag 11: Jinja naar Nakuru
Vandaag vertrek je al vroeg richting Kenia. Onderweg stop je op leuke plaatsen voor een lekkere lunch en om proviand in te slaan. Je overnacht op een lokale boerderij bij Nakuru. Nakuru is Kenia's 4e grootste stad en de hoofdstad van de Great Rift Valley Province. Nakuru vormt de toegangspoort naar een klein, maar erg mooi, National Park: Lake Nakuru National Park. 

Dag 12: Lake Nakuru National Park
Lake Nakuru is beroemd vanwege de duizenden en duizenden flamingo's die er leven. Er zijn er zoveel (mits de waterstand goed is) dat de horizon een roze gloed afgeeft. Dit park is oorspronkelijk bedoeld om de populatie zwarte en witte neushoorns te doen groeien, dus deze dag ga je op safari het Lake Nakuru Park in op zoek naar deze neushoorns. Maar je komt vast ook olifanten, luipaarden, buffels en nijlpaarden tegen. 

Dag 13: Lake Nakuru naar Lake Naivasha
Lake Naivasha is het thuis van enorm veel verschillende vogelsoorten, waaronder de magnifieke African Fish Eagle. Deze dag kun je naar eigen inzicht invullen met optionele excursies, zoals een boottocht naar het Cresent Island Game Sanctuary of een fietstocht nar Hell's Gate National Park. 

Dag 14: Lake Naivasha naar Nairobi
Na het ontbijt reis je naar Nairobi, waar een deel van de groep de tour verlaat. Dat is jammer, maar gelukkig komen er ook weer nieuwe mensen bij! 

Dag 15: Nairobi naar Arusha
Je vervolgt je reis naar Tanzania, weer een stempel erbij in je paspoort! Je overnacht op een hele mooie plaats vanavond; Meserani dat vlakbij Arusha ligt. Zorg ervoor dat je het vanavond niet te laat maakt, want morgen trek je de Serengeti in en ga je richting de Ngorongoro Crater. 

Dag 16: Arusha naar Karatu
's Ochtends breng je een bezoek aan het Meserani Reptile Park en het Masai Cultural Museum. Vanaf je verblijfplaats is het slechts een paar minuutjes lopen naar een kunstgallerij waar de iconische Tinga Tinga schilderijen verkocht worden - een mooi soevenier voor thuis. Na deze culturele ochtend maak je je klaar o de Serengeti in te gaan. De Serengeti is, samen met de Ngorongoro Crater, de ultieme plek in Afrika om op safari te gaan. . 

Je verlaat het kamp via het Masai stadje Mtu Wa Mbu. Vandaaruit reis je richting de Rift Valley richting het hoger geleden dorpje Karatu. Karatu biedt je prachtige uitzichten over de omgeving en de graanboerderijen die hier te vinden zijn. Je zult je camera volschieten met schitterende panoramafoto's! De nacht breng je door op een hele aangenaam kamp in Karatu. 

Dag 17: Karatu naar de Ngorongoro Crater en het Serengeti National Park
's Ochtendsvroeg vertrek je richting het Ngorongoro Conservastion Area. Dit gebied is bijzonder rijk aan wilde dieren. Ooit was dit een gigantisch grote actieve vulkaan, waardoor het nu bijzonder vruchtbare grond is met veel grasland dat wilde dieren aantrekt. Open savanne's, acacia-bossen, zout- en zoetwater meren; de Ngorongoro Crater wordt terecht ook wel een miniatuur "Tuin van Eden" genoemd. Ook de zeer zeldzame Black Rhino komt voor in dit UNESCO Werelderfgoed. 

Dag 18: Serengeti National Park naar Arusha
Deze ochtend staat er nog een safari door de wereldberoemde Serengeti op je te wachten. Met een beetje mazzel zie je vandaag de Big 5. Tijdens de safari begeef je je terug richting Arusha, langs de Crater. Je brengt de avond in Arusha door, verhalen delend over de safari door de Serengeti van de afgelopen dagen. 

Dag 19: Arusha naar Pangani
Help je deze ochtend even mee om proviand in te slaan in Arusha? Na deze boodschappen reis je verder richting Dar es Salaam. Onderweg passeer je Moshi. Moshi ligt aan de voet van de Kilimanjaro, Afrika's hoogste berg. Vanuit Moshi worden Mount Kilimanjaro beklimming georganiseerd en, als de weergoden even meewerken, kun je van hier de beroemde Kilimanjaro en de besneeuwde piek zien. Al reizend richting Dar es Salaam passeer je de sisal-plantages van The Usambara en Para Mountain. Leuk weetje: hoe worden dartboards van gemaakt. Overnachten doe je vandaag op een hele mooie plek tussen de bergen, halverwege Arusha en Dar es Salaam. 

Dag 20: Pangani naar Dar es Salaam
De reis voert je verder richting Dar es Salaam. Je nadert de warme Indische Oceaan en dat zie je aan de vegetatie die groener en tropischer wordt. Vandaag moet je je een beetje instellen op files, want het kan erg druk zijn met verkeer dat, net als ons, Dar es Salaam in wil. Maar kijk rustig naar buiten terwijl je de voorsteden van Dar es Salaam passeert en geniet van alles wat je ziet onderweg; de kleurrijke winkeltjes met soms humoristische "catch phrases". Al rijdend trekt Dar es Salaam, en alle hektiek en drukte die daarbij hoort, aan je voorbij. Bij aankomst in Dar es Salaam ga je naar een heerlijke plek aan zee. Vanhieruit vertrek je morgen naar Zanzibar. 

Dag 21: Dar es Salaam naar Zanzibar
Let op: Je dient voor de komende dagen zelf voor je maaltijden op Zanzibar te regelen. Dit zijn dus bijkomende kosten die niet in de reissom inbegrepen zijn. Uit ervaring weten we dat de meeste reizigers Zanzibar op hun eigen hun eigen manier willen ontdekken. De ene reiziger wil het streed food eten, de ander wil liever vis eten van een van de vismarkten om Zanzibar op die manier te ervaren. Om die reden hebben we er voor gekozen dit niet standaard op te nemen en jou hierin vrij te laten om Zanzibar in te vullen zoals jij wilt. Hulp nodig hierbij? Uiteraard helpen we je graag!

Dag 22 en 23: Zanzibar
Een veerboot neemt je van Dar es Salaam naar "Spice Island", waar je de keuze hebt om de komende 3 nachten te verblijven. Let er op dat het streng verboden is om foto's te nemen van de veerboot en dat er pittige boetes worden uitgedeeld aan overtreders. 

Zanzibar staat bol van de interessante geschiedenis. Het eiland was een van de belangrijkste vertrekpunten voor oost-Afrikaanse ontdekkingsreizigers, op zoek naar nieuw land. Daardoor is Zanzibar een interessante mix geworden van Afrikaanse, Aziatische en Arabische invloeden. De stille straatjes van het oude Stone Town doen Arabisch aan, met Medina-achtige winkeltjes en Sultan-achtige paleizen die gefinancierd zijn met slaven- en ivoorhandel.

Zanzibar is beroemd vanwege de specerijen en een excursie naar een specerij-plantage is dan ook zeker een aanrader. Andere mogelijkheden zijn tripjes naar de schitterende stranden en de gigantische schildpadden van Prison Island. Of wat dacht je van duiken bij Nungwe of gaan vissen in een traditionele dhow? Ook leuk: oude brommers huren om de geïsoleerde uithoeken van het eiland te ontdekken. 

Zanzibar is een paradijs voor liefhebbers van zeevruchten. Er zijn veel restaurants die op heerlijke wijze de vangst van de dag opdienen. Crayfish is bijzonder populair. Tip: meng je dan onder de locals bij de Forodhani Gardens. Hier is, erg goedkoop, de heerlijkste vis te halen. 

Dag 24: Zanzibar naar Dar es Salaam
In de middag brengt de veerboot je terug naar het vasteland bij Dar es Salaam. Helaas is de tijd aangebroken om adressen uit te wisselen met je reisgenoten, want hier eindigt je reis. 

Dag 25: Dar es Salaam naar Iringa
Je reist verder richting het zuiden. Het doel is Iringa. Onderweg passeer je Mikumi National Park en terwijl je er doorheen reist, zul je veel wilde dieren langs de kant van de weg zien. Overnachten doe je vandaag op een plek die onder Afrika-reizigers bekend is vanwege de heerlijke douches die er zijn en de Amarula Hot Chocolates die ze er serveren! 

Dag 26, 27en 28: Iringa naar Lake Malawi
Vandaag krijg je een nieuwe stempel in je paspoort gezet, die van Malawi. Door de prachtige Tukuyu thee- en bananenplantages reis richting Malawi, "The Warm Heart of Africa". Bij Songwe steek je de grens over. De oppervlakte van Malawi wordt maar liefst door 20% in beslag genomen door het schitterende Lake Malawi. Deze dagen reis je langs de westelijke zijde van het meer en je stopt bij diverse baaien en stranden. 

Je kunt deze dagen doorbrengen met locals. Vraag ze je bijvoorbeeld het spelletje "bao" te leren. Je kunt ook heerlijk ontspannen bij de rustige stranden of lekker zwemmen in het kristalheldere water van Lake Malawi. Breng ook zeker wat tijd door met het verkennen van de kustlijn van Lake Malawi en je zult lokale vissers hun vangst binnen zien halen, gebruikmakend van traditionele vistechnieken. 's Nachts zul je de lichtjes op het meer van hun boten nog kunnen waarnemen. Langs de oever van Lake Malawi kun je op meerdere plekken optionele excursies en activiteiten boeken, zoals watersporten, paardrijden, snorkelen of een bezoek aan een lokaal dorpje of schooltje. Neem even contact met ons op om hier meer informatie over te krijgen. 

Dag 29: Lake Malawi naar Chipata
Houd je paspoort wederom in de aanslag, want je passeert weer een grens. Ditmaal die van Zambia.

Dag 30: Chipata naar South Luangwa National Park
In het oosten van Zambia ligt het South Luangwa National Park. South Luangwa National Park bestaat sinds 1938 als een game reserve en in 1972 is het uitgeroepen tot een national park. Het beslaat nu maar liefst 9000 km2! South Luangwa National Park is een paradijs voor de safari-liefhebber, want er komen veel giraffes, buffels en olifanten voor. In de Luangwa rivier vind je tevens veel krokodillen en nijlpaarden. Vandaag ga je op safari door het South Luangwa National Park. 

Dag 31: South Luangwa National Park naar oostelijk Zambia
Terwijl je vandaag koers zet naar het zuiden passeer je het rurale en landelijke deel van Zambia dat in de jaren '60 profiteerde van de kopermijnbouw die hier plaatsvond. Nadat de kopermijnbouw instortte, was het land praktisch failliet. Dankzij buitenlandse investeringen begint Zambia op te krabbelen en de tekenen daarvan zul je vandaag onderweg her en der tegenkomen. 

Dag 32: Oostelijk Zambia naar Livingstone
Vandaag ga je nog verder naar het zuiden. Het doel vandaag is om Livingstone te bereiken, waar je de "Mosi-oa-Tunya", ("The Smoke that Thunders") vindt. Dit is een van de Seven Natural Wonders of the World en eenmaal aangekomen zul je snel beseffen waarom dat zo is. Dit is de grootste waterval ter wereld; 1700 meter breed en 100 meter hoog. Een bezoek aan de Victoria Falls mag op geen enkele Afrika-safari ontbreken! Je kunt de Victoria Watervallen vanaf het Mosi-oa-Tuny National Park in Zambia bekijken en vele indrukwekkende foto's nemen. Als je wilt, dit is optioneel, kun je vanavond een sunset bootcruise maken over de Zambezi rivier. 

Dag 33: Livingstone naar Chobe National Park in Botswana
Tot ziens Zambia, hallo Botswana! De Kazangula Ferry brengt je Botswana in. Nadat je de grensformaliteiten voltooid hebt reis je verder naar Kasane, een dorpje op de oever van de Chobe River. De Chobe Rivier vormt de grens tussen Botswana, Zambia en Namibië en de belbangrijkste waterbron voor het Chobe National Park. na de lunch heb je tijd vrij om even te ontspannen. Aan het einde van de middag ga je op "Chobe National Park Overnight Mobile excursion" - een overnachting in de wildernis van Chobe National Park! Chobe National Park is Botswana's nummer 1 safari park en geliefd vanwege de grote aantallen olifanten die er leven. In de middag ga je op zoek naar wilde dieren. De nacht breng je door midden in de wildernis met de geluiden van wilde dieren om je heen! Houd op je safari door het Chobe National Park je ogen open voor de zeldzame Sable and Roan Antelope. De volgende ochtend ga je 's ochtends vroeg nogmaals op safari. 

Dag 34: Chobe National Park naar Victoria Falls
Deze dag van je reis kun je invullen zoals je zelf wilt. Je reist naar de Victoria Falls. Ongetwijfeld had je voor aanvang van deze reis het plan opgevat om die te bezichtigen. Dan kun je dat vandaag doen. Of je boekt voor vandaag een van de vele optionele activiteiten die je hier kunt doen. Als je wilt kunnen we je daarbij helpen.

Enkele van de excursies die je in Victoria Falls kunt doen: safari op een olifant, safari te paard, een bezoek aan een krokodillenboerderij, bungee jumpen vanaf de Victoria Falls brug, golfen, in een helicopter of micro-flight vliegen boven de Falls of raften.

Het stadje Victoria Falls is, logischerwijs, vernoemd naar de watervallen - een World Heritage site. Het dorpje Victoria Falls is omsloten door Victoria Falls National Park. De plek waar je verblijft ligt in het centrum van Victoria Falls, zodat alle excursies op loopafstand te boeken zijn. Net als de vele restaurantjes waar je heen kunt gaan.Het is ongeveer 20 minuutjes lopen naar de ingang van Victoria Falls National Park, waar je "Mosi-oa-Tunya" (The Smoke that Thunders) kunt bewonderen, iets dat je zeker gedaan moet hebben! 

Dag 35: Victoria Falls
Wellicht ben je gisteren nog niet toegekomen om alle activiteiten te doen je wilde doen. Er is in Vic Falls ook zoveel te zien en te beleven, naast natuurlijk de Victoria Watervallen. Deze dag kun je besteden zoals je zelf wilt. Helaas is het ook tijd om afscheid te nemen van je reisvrienden, je reist komt ten einde in Victoria Falls. 

Vertrekdatum Aankomstdatum
01-09-2019 05-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
15-09-2019 19-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
29-09-2019 02-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
13-10-2019 16-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
27-10-2019 30-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
10-11-2019 14-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
24-11-2019 28-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
08-12-2019 11-01-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
22-12-2019 25-01-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
05-01-2020 08-02-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
19-01-2020 22-02-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
02-02-2020 07-03-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
16-02-2020 21-03-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
01-03-2020 04-04-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
15-03-2020 18-04-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
29-03-2020 02-05-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
12-04-2020 16-05-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
26-04-2020 30-05-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
10-05-2020 13-06-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
24-05-2020 27-06-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
07-06-2020 11-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
21-06-2020 25-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
05-07-2020 08-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
19-07-2020 22-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
02-08-2020 05-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
16-08-2020 19-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
30-08-2020 03-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
13-09-2020 17-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
27-09-2020 31-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
11-10-2020 14-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
25-10-2020 28-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
08-11-2020 12-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
22-11-2020 26-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
06-12-2020 09-01-2021 Informeer naar de beschikbaarheid
20-12-2020 23-01-2021 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 2,363.00
Gorilla permit: € 650.00
+ Betaling ter plaatse, per persoon $ 2,100.00

Maximaal aantal personen: 24
Vertreklocatie: Nairobi
Aankomstlocatie: Victoria Falls
Reisduur: 35 dagen
Reistype: Kampeerreis
Routerichting: Zuidelijke route
Highlights tijdens deze reis:
 • Chobe National Park
 • Gorilla-trek
 • Masai Mara
 • Ngorongoro Crater
 • Okavango Delta
 • Serengeti National Park
 • South Luangwa National Park
 • Victoria Falls
 • Zanzibar
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Botswana
 • Kenia
 • Malawi
 • Oeganda
 • Tanzania
 • Zambia
 • Zimbabwe
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Een Zuid-Afrikaanse touroperator
Reizen door oostelijk Afrika
Aantal dagen:
35
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 2,363.00
Gorilla permit:
€ 650.00
Bijdrage Calamiteitenfonds:
€ 2.50
Bijdrage garantiefonds GGTO:

Totaalprijs:
+ Betaling ter plaatse, per persoon
$ 2,100.00