Reizen door oostelijk Afrika

Rondreis oost-Afrika (budget) - Kampeerreis

Safari in het Serengeti National Park

Rondreis oost-Afrika (budget)

Deze goedkope rondreis door oost-Afrika begint in Nairobi in Kenia en voert je zuidwaarts langs de oost-Afrikaanse landen Kenia, Tanzania, Malawi, Zambia, Botswana om uiteindelijk te eindigen in Victoria Falls in Zimbabwe. In een overlanding truck die wel tegen een stootje kan (lees: de Afrikaanse wegen) kampeer je de komende 21 dagen, samen met anderen mensen van over de hele wereld, bij alle highlights die oost-Afrika rijk zijn en maak je prachtige safari's in diverse wildparken. 

Safari door het Serengeti National Park

Genoeg actie tijdens deze groepsreis de komende 3 weken. Deze safari leidt je naar het wereldberoemde Serengeti National Park. Eindeloze vlakten vol wilde dieren. Ook reis je naar de top van de Ngorongoro Crater. Van de rand van deze gigantische krater heb je uitzicht op de duizenden wilde dieren die hier leven; inclusief vele jachtdieren. Als je een safari door oost-Afrika wilt maken, dan is deze tour een goede keuze.

Zanzibar en Lake Malawi

Wil je even bijkomen van die intensieve safari's? Dat kan uitstekend op het tropische eiland Zanzibar of aan de oever van Lake Malawi. Je vaart in een veerboot naar Zanzibar, een leuke mix van Arabische, Aziatische en Afrikaanse invloeden. Specerijmarkten, oude straatjes, vismarkten en witte stranden. Zanzibar is genieten. 

Aan de oevers van Lake Malawi kun je ook heerlijk bijkomen van het rondreizen door oost-Afrika. Ook kun je hier duiken, snorkelen of zwemmen. 

Chobe National Park, South Luangwa National Park en Victoria Falls

Via safari's in South Luangwa National Park in Zambia en Chobe National Park in Botswana eindigt je reis uiteindelijk in Zimbabwe bij de Victoria Falls. Dit is een van de grootste watervallen ter wereld waar je, behalve natuurlijk de Falls bekijken, ook kunt raften, bungee jumpen of een helicoptervlucht maken boven de Victoria Watervallen.

Onder de tab "Reisbeschrijving" vind je een uitgebreide reisbeschrijving.

Hoogtepunten van deze kampeersafari door oost-Afrika:

 • Safari door het Serengeti National Park en de Ngorongoro Crater;
 • Ontdek Zanzibar;
 • Ontspannen aan de oevers van Lake Malawi;
 • Maak een safari op een boot door Chobe National Park in Botswana;
 • Spot wilde dieren in het mooiste wildpark van Zambia; South Luangwa National Park;
 • Laat je overweldigen door de Victoria Falls in Zimbabwe!

Waar en hoe je overnacht tijdens deze kampeerreis:

Je overnacht in een tweepersoonstent die je opzet op toegewezen kampeerplaatsen. Op deze kampeerplaatsen zijn (gedeelde) toilet- en douchefaciliteiten aanwezig. De koepeltenten zijn voorzien van een ingebouwd muskietennet. Je hebt de tenten binnen 10 minuten opgebouwd, afgebroken en weer in de truck opgeslagen. Je slaapt op matrasjes die ongeveer 5 centimeter dik zijn. Je moet zelf voor je slaapzak zorgen.

De betaling ter plaatse

De betaling ter plaatse is een onderdeel van de kostprijs van je reis. Het wordt onder andere gebruikt om je maaltijden en excursies van te betalen. Uitgebreidere informatie over de betaling ter plaatse kun je hier lezen.

In de reissom is het volgende inbegrepen:

Accommodatie in comfortabele tweepersoonstenten (koepeltenten), maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving. Houd er rekening mee dat de betaling ter plaatse in contanten voldaan moet worden op de pre-departure meeting die gehouden wordt om 17:00 op de dag voor vertrek. 

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souveniers, fooien, etc.

Dag 1: Nairobi naar Arusha
Nairobi verdwijnt langzaam achter je terwijl je richting het zuiden van Kenia reist, naar de grens met Tanzania. Je gaat bij Namanga de grens met Tanzania over. Deze nacht overnacht je bij Meserani, net buiten Arusha. Morgen begin je aan de optionele excursie naar de Serengeti en de Ngorongoro Crater. 

Dag 2: Arusha naar Karatu
's Ochtends breng je een bezoek aan het Meserani Reptile Park en het Masai Cultural Museum. Vanaf je verblijfplaats is het slechts een paar minuutjes lopen naar een kunstgallerij waar de iconische Tinga Tinga schilderijen verkocht worden - een mooi soevenier voor thuis. Na deze culturele ochtend maak je je klaar om de Serengeti in te gaan. De Serengeti is, samen met de Ngorongoro Crater, de ultieme plek in Afrika om op safari te gaan. 

Je verlaat het kamp via het Masai stadje Mtu Wa Mbu. Vandaaruit reis je richting de Rift Valley richting het hoger geleden dorpje Karatu. Karatu biedt je prachtige uitzichten over de omgeving en de graanboerderijen die hier te vinden zijn. Je zult je camera volschieten met schitterende panoramafoto's! De nacht breng je door op een hele aangenaam kamp in Karatu. 

Dag 3: Karutu naar Ngorongoro Crater en Serengeti National Park
's Ochtendsvroeg vertrek je richting het Ngorongoro Conservation Area. Dit gebied is bijzonder rijk aan wilde dieren. Ooit was dit een gigantisch grote actieve vulkaan, waardoor het nu bijzonder vruchtbare grond is met veel grasland dat wilde dieren aantrekt. Open savanne's, acacia-bossen, zout- en zoetwater meren; de Ngorongoro Crater wordt terecht ook wel een miniatuur "Tuin van Eden" genoemd. Ook de zeer zeldzame Black Rhino komt voor in dit UNESCO Werelderfgoed. unflooded caldera in the world. Comprising of open savannahs, acacia forests and both soda and fresh water lakes, the Ngorongoro Crater is truly a miniature ‘Garden of Eden’. This World Heritage Site boasts some of the best game viewing in Africa – including the elusive Black Rhino.

Na de safari in de Ngorongoro Crater, reis je naar de Seregeti voor een safari. Hier kom je rond lunchtijd aan. Het Masai-woord "Serengeti" betekent zoveel als eindeloze vlakten. Deze eindeloze vlakten zijn beroemd vanwege de enorme concentratie wilde dieren die er leven. En natuurlijk ook vanwege de jaarlijkse migratie van de miljoenen wildebeest en gazelles. Je reist door het westelijk gedeelte van het park dat minder druk is dan andere delen. Dit vergroot de kans om leeuwen en jachtluipaarden te zien. De verblijfplaats ligt in het centrum van het park en is een "bush camp". Er zijn geen toilet- of douchefaciliteitein, je bent dus aangewezen op je eigen vindingrijkheid. Het is bijzonder om midden in de Afrikaanse bush te slapen terwijl je om je heen de nachtdieren tot leven hoort komen. In de ochtend ga je opnieuw op safari door de Serengeti. 

Dag 4: Serengeti National Park naar Arusha
Met een beetje mazzel zie je vandaag de Big 5,want 's ochtends ga je nogmaals op safari door de Serengeti. Tijdens de safari begeef je je terug richting Arusha, langs de Crater. Je brengt de avond in Arusha door, verhalen delend over de safari door de Serengeti van de afgelopen dagen.

Dag 5: Arusha naar Pangani
Help je deze ochtend even mee om proviand in te slaan in Arusha? Na deze boodschappen reis je verder richting Dar es Salaam. Onderweg passeer je Moshi. Moshi ligt aan de voet van de Kilimanjaro, Afrika's hoogste berg. Vanuit Moshi worden Mount Kilimanjaro beklimming georganiseerd en, als de weergoden even meewerken, kun je van hier de beroemde Kilimanjaro en de besneeuwde piek zien. Al reizend richting Dar es Salaam passeer je de sisal-plantages van The Usambara en Para Mountain. Leuk weetje: hoe worden dartboards van gemaakt. Overnachten doe je vandaag op een hele mooie plek tussen de bergen, halverwege Arusha en Dar es Salaam. 

Dag 6: Pangani naar Dar es Salaam
De reis voert je verder richting Dar es Salaam. Je nadert de warme Indische Oceaan en dat zie je aan de vegetatie die groener en tropischer wordt. Vandaag moet je je een beetje instellen op files, want het kan erg druk zijn met verkeer dat, net als ons, Dar es Salaam in wil. Maar kijk rustig naar buiten terwijl je de voorsteden van Dar es Salaam passeert en geniet van alles wat je ziet onderweg; de kleurrijke winkeltjes met soms humoristische "catch phrases". Al rijdend trekt Dar es Salaam, en alle hektiek en drukte die daarbij hoort, aan je voorbij. Bij aankomst in Dar es Salaam ga je naar een heerlijke plek aan zee. Vanhieruit vertrek je morgen naar Zanzibar. 

Dag 7: Dar es Salaam naar Zanzibar 

Let op: Je dient voor de komende dagen zelf voor je maaltijden op Zanzibar te regelen. Dit zijn dus bijkomende kosten die niet in de reissom inbegrepen zijn. Uit ervaring weten we dat de meeste reizigers Zanzibar op hun eigen hun eigen manier willen ontdekken. De ene reiziger wil het streed food eten, de ander wil liever vis eten van een van de vismarkten om Zanzibar op die manier te ervaren. Om die reden hebben we er voor gekozen dit niet standaard op te nemen en jou hierin vrij te laten om Zanzibar in te vullen zoals jij wilt. Hulp nodig hierbij? Uiteraard helpen we je graag!

Dag 8 en 9: Zanzibar
Een veerboot neemt je van Dar es Salaam naar "Spice Island", waar je de keuze hebt om de komende 3 nachten te verblijven. Let er op dat het streng verboden is om foto's te nemen van de veerboot en dat er pittige boetes worden uitgedeeld aan overtreders. 

Zanzibar staat bol van de interessante geschiedenis. Het eiland was een van de belangrijkste vertrekpunten voor oost-Afrikaanse ontdekkingsreizigers, op zoek naar nieuw land. Daardoor is Zanzibar een interessante mix geworden van Afrikaanse, Aziatische en Arabische invloeden. De stille straatjes van het oude Stone Town doen Arabisch aan, met Medina-achtige winkeltjes en Sultan-achtige paleizen die gefinancierd zijn met slaven- en ivoorhandel.

Zanzibar is beroemd vanwege de specerijen en een excursie naar een specerij-plantage is dan ook zeker een aanrader. Andere mogelijkheden zijn tripjes naar de schitterende stranden en de gigantische schildpadden van Prison Island. Of wat dacht je van duiken bij Nungwe of gaan vissen in een traditionele dhow? Ook leuk: oude brommers huren om de geïsoleerde uithoeken van het eiland te ontdekken. 

Zanzibar is een paradijs voor liefhebbers van zeevruchten. Er zijn veel restaurants die op heerlijke wijze de vangst van de dag opdienen. Crayfish is bijzonder populair. Tip: meng je dan onder de locals bij de Forodhani Gardens. Hier is, erg goedkoop, de heerlijkste vis te halen. 

Dag 10: Zanzibar naar Dar es Salaam
In de middag brengt de veerboot je terug naar het vasteland bij Dar es Salaam.

Dag 11: Dar es Salaam naar Iringa
Je reist verder richting het zuiden. Het doel is Iringa. Onderweg passeer je Mikumi National Park en terwijl je er doorheen reist, zul je veel wilde dieren langs de kant van de weg zien. Overnachten doe je vandaag op een plek die onder Afrika-reizigers bekend is vanwege de heerlijke douches die er zijn en de Amarula Hot Chocolates die ze er serveren! 

Dag 12, 13 en 14: Iringa naar Lake Malawi
Vandaag krijg je een nieuwe stempel in je paspoort gezet, die van Malawi. Door de prachtige Tukuyu thee- en bananenplantages reis richting Malawi, "The Warm Heart of Africa". Bij Songwe steek je de grens over. De oppervlakte van Malawi wordt maar liefst door 20% in beslag genomen door het schitterende Lake Malawi. Deze dagen reis je langs de westelijke zijde van het meer en je stopt bij diverse baaien en stranden. 

Je kunt deze dagen doorbrengen met locals. Vraag ze je bijvoorbeeld het spelletje "bao" te leren. Je kunt ook heerlijk ontspannen bij de rustige stranden of lekker zwemmen in het kristalheldere water van Lake Malawi. Breng ook zeker wat tijd door met het verkennen van de kustlijn van Lake Malawi en je zult lokale vissers hun vangst binnen zien halen, gebruikmakend van traditionele vistechnieken. 's Nachts zul je de lichtjes op het meer van hun boten nog kunnen waarnemen. Langs de oever van Lake Malawi kun je op meerdere plekken optionele excursies en activiteiten boeken, zoals watersporten, paardrijden, snorkelen of een bezoek aan een lokaal dorpje of schooltje. Neem even contact met ons op om hier meer informatie over te krijgen. 

Dag 15: Lake Malawi naar Chipata
Houd je paspoort wederom in de aanslag, want je passeert weer een grens. Ditmaal die van Zambia.

Dag 16: Chipata naar South Luangwa National Park
In het oosten van Zambia ligt het South Luangwa National Park. South Luangwa National Park bestaat sinds 1938 als een game reserve en in 1972 is het uitgeroepen tot een national park. Het beslaat nu maar liefst 9000 km2! South Luangwa National Park is een paradijs voor de safari-liefhebber, want er komen veel giraffes, buffels en olifanten voor. In de Luangwa rivier vind je tevens veel krokodillen en nijlpaarden. Vandaag ga je op safari door het South Luangwa National Park. 

Dag 17: South Luangwa National Park naar oostelijk Zambia
Terwijl je vandaag koers zet naar het zuiden passeer je het rurale en landelijke deel van Zambia dat in de jaren '60 profiteerde van de kopermijnbouw die hier plaatsvond. Nadat de kopermijnbouw instortte, was het land praktisch failliet. Dankzij buitenlandse investeringen begint Zambia op te krabbelen en de tekenen daarvan zul je vandaag onderweg her en der tegenkomen. 

Dag 18: Oostelijk Zambia naar Livingstone
Vandaag ga je nog verder naar het zuiden. Het doel vandaag is om Livingstone te bereiken, waar je de "Mosi-oa-Tunya", ("The Smoke that Thunders") vindt. Dit is een van de Seven Natural Wonders of the World en eenmaal aangekomen zul je snel beseffen waarom dat zo is. Dit is de grootste waterval ter wereld; 1700 meter breed en 100 meter hoog. Een bezoek aan de Victoria Falls mag op geen enkele Afrika-safari ontbreken! Je kunt de Victoria Watervallen vanaf het Mosi-oa-Tuny National Park in Zambia bekijken en vele indrukwekkende foto's nemen. Als je wilt, dit is optioneel, kun je vanavond een sunset bootcruise maken over de Zambezi rivier. 

Dag 19: Livingstone naar Chobe National Park in Botswana
Tot ziens Zambia, hallo Botswana! De Kazangula Ferry brengt je Botswana in. Nadat je de grensformaliteiten voltooid hebt reis je verder naar Kasane, een dorpje op de oever van de Chobe River. De Chobe Rivier vormt de grens tussen Botswana, Zambia en Namibië en de belbangrijkste waterbron voor het Chobe National Park. na de lunch heb je tijd vrij om even te ontspannen. Aan het einde van de middag ga je op "Chobe National Park Overnight Mobile excursion" - een overnachting in de wildernis van Chobe National Park! Chobe National Park is Botswana's nummer 1 safari park en geliefd vanwege de grote aantallen olifanten die er leven. In de middag ga je op zoek naar wilde dieren. De nacht breng je door midden in de wildernis met de geluiden van wilde dieren om je heen! Houd op je safari door het Chobe National Park je ogen open voor de zeldzame Sable and Roan Antelope. De volgende ochtend ga je 's ochtends vroeg nogmaals op safari. 

Dag 20: Chobe National Park naar Victoria Falls
Deze dag van je reis kun je invullen zoals je zelf wilt. Je reist naar de Victoria Falls. Ongetwijfeld had je voor aanvang van deze reis het plan opgevat om die te bezichtigen. Dan kun je dat vandaag doen. Of je boekt voor vandaag een van de vele optionele activiteiten die je hier kunt doen. Als je wilt kunnen we je daarbij helpen.

Enkele van de excursies die je in Victoria Falls kunt doen: safari op een olifant, safari te paard, een bezoek aan een krokodillenboerderij, bungee jumpen vanaf de Victoria Falls brug, golfen, in een helicopter of micro-flight vliegen boven de Falls of raften.

Het stadje Victoria Falls is, logischerwijs, vernoemd naar de watervallen - een World Heritage site. Het dorpje Victoria Falls is omsloten door Victoria Falls National Park. De plek waar je verblijft ligt in het centrum van Victoria Falls, zodat alle excursies op loopafstand te boeken zijn. Net als de vele restaurantjes waar je heen kunt gaan.Het is ongeveer 20 minuutjes lopen naar de ingang van Victoria Falls National Park, waar je "Mosi-oa-Tunya" (The Smoke that Thunders) kunt bewonderen, iets dat je zeker gedaan moet hebben! 

Dag 21: Victoria Falls
Wellicht ben je gisteren nog niet toegekomen om alle activiteiten te doen je wilde doen. Er is in Vic Falls ook zoveel te zien en te beleven, naast natuurlijk de Victoria Watervallen. Wel is het spijtig te melden dat vandaag de tour afgelopen is. Vergeet niet even de tijd nemen om telefoonnummers en e-mailadressen uit te wisselen van de nieuwe vrienden die je onderweg gemaakt hebt, wie weet waar je elkaar nog eens tegenkomt! 

Vertrekdatum Aankomstdatum
01-09-2019 21-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
15-09-2019 05-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
29-09-2019 19-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
13-10-2019 02-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
27-10-2019 16-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
10-11-2019 30-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
24-11-2019 14-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
08-12-2019 28-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
22-12-2019 11-01-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
05-01-2020 25-01-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
05-01-2020 25-01-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
19-01-2020 08-02-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
19-01-2020 08-02-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
02-02-2020 22-02-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
16-02-2020 07-03-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
01-03-2020 21-03-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
15-03-2020 04-04-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
29-03-2020 18-04-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
12-04-2020 02-05-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
26-04-2020 16-05-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
10-05-2020 30-05-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
24-05-2020 13-06-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
07-06-2020 27-06-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
21-06-2020 11-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
05-07-2020 25-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
19-07-2020 08-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
02-08-2020 22-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
16-08-2020 05-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
30-08-2020 19-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
13-09-2020 03-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
27-09-2020 17-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
11-10-2020 31-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
25-10-2020 14-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
08-11-2020 28-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
22-11-2020 12-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
06-12-2020 26-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
20-12-2020 09-01-2021 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 1,416.00
+ Betaling ter plaatse, per persoon $ 1,450.00

Maximaal aantal personen: 24
Vertreklocatie: Nairobi
Aankomstlocatie: Victoria Falls
Reisduur: 21 dagen
Reistype: Kampeerreis
Routerichting: Zuidelijke route
Highlights tijdens deze reis:
 • Chobe National Park
 • Masai Mara
 • Ngorongoro Crater
 • Serengeti National Park
 • South Luangwa National Park
 • Victoria Falls
 • Zanzibar
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Botswana
 • Malawi
 • Tanzania
 • Zambia
 • Zimbabwe
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Een Zuid-Afrikaanse touroperator
Reizen door oostelijk Afrika
Aantal dagen:
21
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 1,416.00
Bijdrage Calamiteitenfonds:
€ 2.50
Bijdrage garantiefonds GGTO:

Totaalprijs:
+ Betaling ter plaatse, per persoon
$ 1,450.00