Groepsreizen door oostelijk Afrika

Dar es Salaam naar Victoria Falls - Kampeerreis

Maji Zuwa bij Lake Malawi

Reis door Tanzania, Zanzibar, Malawi en Zambia

Tijdens de reis door Tanzania, Zanzibar, Malawi en Zambia reis en overnacht je maar liefst in 4 Oost-Afrikaanse landen die beroemd zijn om hun natuurpracht en grote aanbod aan safari’s en overvloed aan wilde dieren. Je reist door Zimbabwe, Zambia, Malawi en Tanzania. Je kunt deze reis beginnen in Victoria Falls en naar Dar es Salaam reizen (noordelijke route), maar de zuidelijke route van Dar es Salaam naar Victoria Falls is ook een mogelijkheid. Samen met maximaal 20 personen die van over heel de wereld komen reis je in een zogenaamde "overlanding truck" dwars door oostelijk Afrika en reis je door Tanzania, Zanzibar, Malawi en Zambia.

Kampeerreis van Zanzibar naar Victoria Falls

Tijdens deze rondreis maak je uiteraard meer dan een spannende safari. Zo ga je onder andere in een speciaal verhoogd en open 4x4 voertuig het mooiste safaripark van Zambia in; het South Luangwa National Park. In dit park komen bijzonder veel nijlpaarden en luipaarden voor. Daarnaast ga je ook op safari door het Mikumi National Park in Tanzania. In dit park zul je tijdens je safari veel leeuwen en buffels te zien krijgen. 

Lake Malawi

Een ander hoogtepunt tijdens deze internationale groepsreis is Lake Malawi. Lake Malawi, een meer ongeveer zo groot als half Nederland, is een superplek om eventjes bij te komen en te ontspannen van de Afrika-avonturen die je al beleefd hebt. Aan de oevers van Lake Malawi kun je even heerlijk wegdromen en de drukte van Afrikaanse steden zoals Dar es Salaam en Lusaka achter je laten. Duiken, snorkelen en zeilen op Lake Malawi is natuurlijk ook een mogelijkheid. 

Victoria Falls en Dar es Salaam

Uiteindelijk eindig je je reis in Victoria Falls of in Dar es Salaam. In Victoria Falls kun je, natuurlijk, de watervallen bekijken van zowel de Zimbabwe- als de Zambia-kant. Een machtig gezicht! Daarnaast kun je hier raften, bungeejumpen of met een helikopter over de watervallen vliegen. Dar es Salaam is minder toeristisch dan Victoria Falls, maar niet minder interessant. Het is een drukke en bruisende stad met invloeden uit Afrika en het Midden-Oosten. Vanuit Dar es Salaam vertrekt een veerboot richting Zanzibar - een tropisch eiland met witte stranden voor de kust van Tanzania. Je sluit je reis door Zambia, Malawi en Tanzania af met een paar dagen genieten op Zanzibar!

Hoogtepunten van deze kampeerreis van Zanzibar naar Victoria Falls:

 • Lusaka; de drukke hoofdstad van Zambia. Niet te vergelijken met welke stad in Europa dan ook; de geuren, kleuren, drukte. Fascinerend om doorheen te reizen;
 • Het South Luangwa National Park is Zambia's mooiste wildpark. Hier ga je meerdere safari's maken op zoek naar de wilde dieren die hier leven;
 • Aan de stranden van Lake Malawi kun je even bijkomen van alle indrukken die je daarvoor hebt opgedaan;
 • In Mikumi National Park ga je tijdens je safari op zoek naar leeuwen;
 • Genieten op de stranden van Zanzibar.

Deze activiteiten zijn bij de reissom inbegrepen:

 • Uitzicht op de Victoria Watervallen vanaf de brug
 • Een bezoek aan een katoenfabriek
 • Een middagsafari in het South Luangwa National Park
 • Een bezoek aan een traditioneel dorp
 • De veerbootoversteek naar Zanzibar
 • Een trip naar het Jozani Forest

Waar en hoe je overnacht tijdens deze kampeerreis:

Je overnacht in een tweepersoonstent die je opzet op toegewezen kampeerplaatsen. Op deze kampeerplaatsen zijn (gedeelde) toilet- en douchefaciliteiten aanwezig. De koepeltenten zijn voorzien van een ingebouwd muskietennet. Je hebt de tenten binnen 10 minuten opgebouwd, afgebroken en weer in de truck opgeslagen. Je slaapt op matrasjes die ongeveer 5 centimeter dik zijn. Je moet zelf voor je slaapzak zorgen.

Liever niet kamperen?

Ben je geen fan van kamperen? Je kunt je kampeerreis af en toe "upgraden", lees daar hier meer over. Daarnaast is deze reis ook als accommodatiereis beschikbaar.

De reissom is inclusief:

Accommodatie in comfortabele tweepersoonstenten (koepeltenten)maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving.

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souvenirs, fooien, etc.

Dag 1: Stone Town 
Vroeg in de ochtend ga je met de veerboot naar Zanzibar. Bij aankomst op het eiland check je in bij je hotel dat in het levendige centrum van Stone Town ligt. De gids helpt je graag om excursies voor je te boeken die je de komende dagen kunt gaan doen.

Inbegrepen highlight: veerbootoversteek naar Zanzibar

Dag 2: Stone Town
Voor deze dag staat een trip naar het schitterende Jozani Forest ingepland. De middag kun je weer invullen zoals je zelf wilt.

Inbegrepen highlight: een trip naar het Jozani Forest

Dag 3: Stone Town - Zanzibar
Deze ochtend ontdek je de bezienswaardigheden van Stone Town. De rijke geschiedenis en levendige markten zijn een van de mooiste attracties van Zanzibar. Helaas moet je het eiland vaarwelzeggen, want de veerboot die je terugbrengt naar Zanzibar staat op het punt te gaan vertrekken. Je overnacht in Bagamoyo.

Dag 4: Mikumi National Park
Je zet koers naar het Mikumi National Park. Mikumi National Park is het thuis voor veel leeuwen, zebra’s, wildebeesten, impala’s, buffels en olifanten. ‘s Middags kun je een optionele game drive boeken in Mikumi National Park, het 4e grootste wildpark van Tanzania.

Optionele activiteit: een safari in Mikumi National Park 

Dag 5: Iringa
Je zet koers naar het Mikumi National Park. Mikumi National Park is het thuis voor veel leeuwen, zebra’s, wildebeesten, impala’s, buffels en olifanten. ‘s Middags kun je een optionele game drive boeken in Mikumi National Park, het 4e grootste wildpark van Tanzania.

Optionele activiteit: een safari in Mikumi National Park

Dag 6: Lake Malawi 
We doen een nieuw land aan; Malawi. Via de Great Rift Valley laat je Tanzania achter en reis je het land binnen dat bekend staat als the "Warm Heart of Africa". Je bestemming voor vandaag is Lake Malawi waar je de komende twee dagen gaat genieten van dit prachtige land. 's Middags breng je een bezoek aan een lokale gemeenschap. 

Dag 7: Lake Malawi
Als we je een suggestie mogen geven wat je deze ochtend zou kunnen gaan doen, dan is het om te gaan snorkelen. Het stuk van Lake Malawi waar je nu bent, bij Majizuwa, heeft prachtige koralen. 's Middags ga je met je gids op bezoek in Ngala.

Dag 8: Lake Malawi
Deze dag reis je verder naar het zuiden langs de kustlijn van Lake Malawi. We zorgen er voor dat je kunt genieten van een mooie zonsondergang bij het meer. De reisleider zal je vandaag helpen om voor morgen wat optionele activiteiten in te plannen, als je dit wilt natuurlijk. 

Dag 9: Lake Malawi
's Ochtends bezoek een dorpje in de buurt. De rest van deze dag kun je heerlijk uitrusten aan de oevers van Lake Malawi. Hier kun je of even bijkomen van de afgelopen dagen, of een van de vele optionele activiteiten doen, zoals watersporten en paardrijden. 

Inbegrepen highlight: bezoek aan een traditioneel dorp

Dag 10: South Luangwa National Park
Vroeg in de ochtend rijden we naar een textielfabriek in Chipata. Deze fabriek zorgt voor veel werkgelegenheid in de regio. Daarna vervolg je je weg naar het South Luangwa National Park waar we de komende twee nachten doorbrengen op de oevers van de Luangwa rivier. Na de lunch, die inbegrepen is in de reissom, 

Dag 11: South Luangwa National Park
‘s Ochtends kun je een optionele safari in het South Luangwa National Park bijboeken. Tip: de wandelsafari's in dit wildpark zijn echt aanbevelingswaardig! Het park staat bekend om de vele luipaarden en nijlpaarden die er leven. Laat in de middag trek je er op uit om nogmaals op safari te gaan en je bent vandaag na zonsondergang op safari, hopelijk laten een paar nachtdieren (die zich overdag verstoppen) nu ook zien!

Inbegrepen highlight: een middagsafari in het South Luangwa National Park
Optionele activiteiten: extra safari ‘s ochtends en een safariwandeling.

Dag 12: Petauke
De volgende dag van onze reis brengt ons in Petauke. Dit is het centrum van de katoenindustrie. Als je het leuk vindt kun je je verdiepen in de kleurrijke katoencreaties die uit dit gebied komen. 

Dag 13: Eureka
Eureka is een belangrijk knooppunt tussen Lusaka en Malawi. De "Great East Roads" leiden door landelijk Zambia tussen de Luangwa River en Lusaka. De route die je vandaag aflegt is bezaaid met kleine dorpjes en boerderijtjes - het landschap is een schril contrast met het landschap dat je thuis gewend bent. 

Dag 14: Zimbabwe – Victoria Falls 
Bij aankomst in het stadje Victoria Falls hebben we de tijd om wat activiteiten voor morgen te boeken.

Vertrekdatum Aankomstdatum
06-07-2020 19-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
20-07-2020 02-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
03-08-2020 16-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
17-08-2020 30-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
31-08-2020 13-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
07-09-2020 20-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
14-09-2020 27-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
21-09-2020 04-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
28-09-2020 11-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
12-10-2020 25-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
26-10-2020 08-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
09-11-2020 22-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
23-11-2020 06-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
07-12-2020 20-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
21-12-2020 03-01-2021 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 1,590.00

Maximaal aantal personen: 20
Vertreklocatie: Dar es Salaam
Aankomstlocatie: Victoria Falls
Reisduur: 14 dagen
Reistype: Kampeerreis
Routerichting: Zuidelijke route
Highlights tijdens deze reis:
 • South Luangwa National Park
 • Victoria Falls in Zimbabwe
 • Zanzibar in Tanzania
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Malawi
 • Tanzania
 • Zambia
 • Zimbabwe
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Een Zuid-Afrikaanse touroperator
Groepsreizen door oostelijk Afrika
Aantal dagen:
14
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 1,590.00
Bijdrage Calamiteitenfonds:
€ 2.50
Bijdrage garantiefonds GGTO:

Totaalprijs: