Reizen door oostelijk Afrika

Groepsreis oost-Afrika + gorilla safari (lodge reis) - Accommodatiereis

De Serengeti wacht op je!

Groepsreis oost-Afrika + gorilla safari (lodge reis)

Een 35-daagse groepsreis door oost-Afrika (Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Uganda en Kenia) met alleen maar highlights! Wat dacht je van een safari's in het Serengeti National Park, een gorilla trekking safari in Oeganda en een strandvakantie op Zanzibar?

South Luangwa National Park

Je wordt in Victoria Falls in Zimbabwe verwelkomt op dit overlanding avontuur en we trappen direct af met door de reizen richting Lusaka, de hoofdstad van Zambia. Gelijk al waan je je in een compleet andere wereld, de Afrikaanse wereld. Druk verkeer dat toeterend door elkaar heen rijdt, marktkoopmannen die hun waar aanprijzen, vrouwen in kleurrijke gewaden met kindjes op de rug en schijnbaar onverstoorbare geiten die het alles gelaten aanzien. In Zambia ga je op safari in het nummer 1 safaripark van dit land: South Luangwa National Park. Zorg voor voldoende ruimte op de camera, want je gaat hier heel veel foto's maken

Lake Malawi

Eenmaal aangekomen bij de oevers van Lake Malawi in Malawi kun je eventjes heerlijk bijkomen van Lusaka en van het speuren naar leeuwen, giraffes, olifanten, neushoorns en buffels tijdens je South Luangwa National Park safari. Je kunt bij Lake Malawi snorkelen, zwemmen, duiken of zeilen. Even lekker helemaal niks doen en genieten van de zon is natuurlijk ook een hele aantrekkelijke optie. 

Zanzibar

Je reist vervolgens dwars door Tanzania en je zult zien dat Tanzania een schitterend land is. Dwars door de spectaculaire Great Rift Valley reis je richting Zanzibar, maar niet voor je de Big 5 probeert te spotten in Mikumi National Park en Dar es Salaam aandoet. Zanzibar, waar het zandstrand op je wacht, de zee blauw en warm is en waar je kunt snorkelen en duiken tussen de koraalriffen. Of wat dacht je van de eeuwenoude Arabische/Indische/Afrikaanse/Europese markt in Stone Town bezoeken? Gewoon, net zoals aan de oevers van Lake Malawi, heerlijk luieren op het strand is natuurlijk ook heel aantrekkelijk. En wellicht nog de beste optie ook, want je moet je batterij opladen voor de (optionele) 4-daagse kameersafari door de Serengeti en de gorilla trek die op je wacht. 

Serengeti National Park

Je vervolgt je toch naar de Kilimanjaro, de machtige berg op de grens met Kenia. In Kenia wordt je welkom geheten door de Masai-stam die je meenemen in hun leefomgeving (Masai Mara National Park) en een echte Masai-krijger van je proberen te maken. Hierna kun je, dit is een optionele excursie, een paar dagen kamperen in het wereldberoemde Serengeti National Park. De beelden van de wildebeestmigratie heb je vast wel eens op National Geographic of Discovery Channel gezien; duizenden en duizenden wildebeest die angstvallig en wanhopig de rivier oversteken terwijl krokodillen geduldig en hongerig wachten. Dat fenomeen vindt hier plaats en jij kunt er een safari heenmaken. 

Gorilla trekking

Diep verborgen in de dichte oerwouden van Uganda, Rwanda en Democratic Republic of Congo houdt de zilverrug of silverback gorilla zich verscholen. Ga met ons mee op gorilla safari ("gorilla trek") in Uganda of Rwanda. Onder begeleiding van een paar ervaren gidsen, die het regenwoud op hun duimpje kennen, trek je het domein van de gorilla binnen. Dit ondoordringbare gebied vormt het thuis van deze imposante gorilla die het niet zo op op pottenkijkers heeft. Tijdens deze reis trekken we een paar dagen uit voor de gorilla trek, maar de daadwerkelijke encounter met de gorilla duurt 1 dag. De andere dagen plannen we in als "marge-dagen", omdat we nooit precies weten waar in in het regenwoud de gorilla's zich op dat moment bevinden. Voor een gorilla trek heb je een speciaal toegangsbewijs nodig, een zogenaamd "gorilla permit". Wij regelen de permit bij de lokale overheden voor je en nemen je graag mee diep de jungle in, op zoek naar deze machtige primaat. Gorilla treks vormen pittige wandelingen. Je maakt soms lange dagen door lastig terrein. Eenmaal oog in oog met deze kolossale spierbonken ben je je ontberingen gelijk vergeten, een encounter met een gorilla is een levenservaring die je nooit meer vergeet.

Hoogtepunten rondreis Victoria Falls naar Nairobi:

 • Lusaka: de hoofdstad van Zambia. Drukte en onbekende kleuren en geuren. Een compleet andere wereld.
 • South Luangwa National Park: Zambia's nummer 1 park voor schitterende safari's. 
 • Lake Malawi: je kunt hier heerlijk gaan watersporten of eventjes bijkomen van de afgelopen dagen.
 • Mikumi National Park is een wat onbekender safaripark in Tanzania, maar zeker de moeite waard.
 • Dar es Salaam is net als Lusaka een fascinerende chaos om eventjes te verblijven.
 • Zanzibar Island is de plek waar je even kunt bijkomen van de chaos van Dar es Salaam. Dit tropische eiland heeft witte zandstranden waar je helemaal tot rust kunt komen.
 • Ngorongoro Crater: ooit een actieve vulkaan, nu een plek waar heel veel wilde dieren geconcentreerd zijn. 
 • Serengeti National Park is Tanzania's beroemdste safari park. De kampeerexcursie naar de Serengeti is een optionele excursie.
 • Masai Mara National Reserve: in dit park leven de trotse Masai-stam die je graag laten ervaren hoe het is om als Masai te leven.
 • In het Lake Nakuru National Park leven duizenden flamingo's, waardoor er roze gloed aan de horizon te zien is als je naar dit meer gaat.
 • De mountain gorilla, of silverback gorilla of berggorila, leeft in de jungle van centraal Afrika (Rwanda, Uganda of Democratic Republic of Congo. Met een gorilla permit op zak ga jij op gorilla trek!

Meer informatie over de accommodaties:

Je overnacht tijdens deze reis in eenvoudige, maar comfortabele en hygiënisch chalets en lodges. De accommodaties laten zich vergelijken met wat we in Nederland/Vlaanderen 2- á 3-sterrenaccommodaties zouden noemen. Tijdens de ene overnachting deel je toilet- en douchefaciliteiten, terwijl de andere accommodatie en-suite badkamers heeft. Op aanvraag kunnen we per dag een overzicht van de accommodaties sturen.

In de reissom is het volgende inbegrepen:

Accommodatie in eenvoudige chalets, lodges of hotels, maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving.

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souveniers, fooien, etc.

Wat is het activiteitenpakket?

Het activiteitenpakket, dat tijdens deze reis een verplichte aanschaf is, is voor onderstaande reisonderdelen. Je vindt hier meer informatie over het activiteitenpakket.

 • Een safari in het South Luangwa National Park tijdens zonsondergang
 • Een safari in Mikumi National Park
 • Een excursie naar Zanzibar, inclusief veerbootoversteek
 • Excursie naar de highlights van Keniaanse wildparken
 • Chimpansee trekking bij Murchison Falls
 • Bezoek pygmeeën-stam bij Kabale
 • Ziwa neushoornwandeling

Het reisprogramma van deze reis
Hieronder vind je het volledige reisprogramma van deze reis. Let op: een reisprogramma kan door de uitvoerende touroperator aangepast worden en het reisprogramma hieronder is enkel een vertaling. Het originele reisprogramma van deze reis is hier na te lezen

Dag 1: Lusaka 
We laten het wereldwonder van de Victoria Falls achter ons en beginnen aan onze expeditie die ons dwars door midden Afrika en oost Afrika zal brengen. Net zoals ooit Livingstone deed reizen we naar de bruisende hoofdstad van Zambia; Lusaka. Het zal je opvallen dat de vegetatie tropischer wordt en de wegen wat ruiger.

Dag 2: Petauke
De volgende dag van onze reis brengt ons in Petauke; de poort naar het South Luangwa National Park. In vergelijking met Zuid-Afrika is Zambia minder westers en “Afrikaanser”. Dit zul je aan alles merken.

Dag 3: South Luangwa National Park 
Vroeg in de ochtend rijden we naar een textielfabriek in Chipata. Deze fabriek zorgt voor veel werkgelegenheid in de regio. Daarna vervolg je je weg naar het South Luangwa National Park waar we de komende twee nachten doorbrengen op de oevers van de Luangwa rivier. Vanuit je tent zul je hier nijlpaarden en andere dieren in het water zien. In de middag genieten we van een zonsondergang excursie in het South Luangwa National Park.

Dag 4: South Luangwa National Park 
‘s Ochtends kun je opnieuw op safari in het South Luangwa National Park. Het park staat bekend om de vele luipaarden en nijlpaarden die er leven. Na de lunch, die inbegrepen is in de reissom, brengen we een bezoek aan een stam die een textielproject runt en aan een lokaal dorpje.

Activiteitenpakket: een safari in het South Luangwa National Park tijdens zonsondergang
Optionele activiteiten: extra safari ‘s ochtends en een safariwandeling.

Dag 5: Lake Malawi 
We doen een nieuw land aan; Malawi. Je reist naar Ngala Beach en als het een beetje meezit kun je vandaag nog snorkelen en zwemmen in Lake Malawi. 

Dag 6, 7 en 8: Lake Malawi 
De middag, en de twee volgende dagen, rusten we uit bij aan de oevers van Lake Malawi. Hier kun je of even bijkomen van de afgelopen week, of een van de vele optionele activiteiten doen, zoals watersporten en paardrijden. Een local zal ons tentenkamp komen bezoeken en ons meenemen zijn/haar dorp in om te laten zien hoe iemand in Malawi leeft.

Je kunt deze deze dagen meerdere optionele activiteiten doen. Als je wilt, kun je ‘s ochtends op en city tour (optioneel) van 2 uur door Lilongwe. Of een “Slave Trade & Historical Tour”. Je leert hoe in vroeger tijden de slavenhandel georganiseerd werd en welke impact dit had op de lokale bevolking.

Dag 9: Tanzania – Iringa
Wéér een nieuw stempel in je paspoort vandaag en wel van Tanzania. We dalen door de Great Rift Valley richting lager gelegen savanna’s en passeren daarbij spectaculaire bergpassen en theeplantages. Bij aankomst in Iringa wacht ons een traditioneel diner in een Masai hut. Een leuke manier om met Tanzania en haar bevolking kennis te maken!

Dag 10: Mikumi National Park 
We laten onze vrienden uit Iringa weer achter ons en zetten koerst naar het Mikumi National Park. Mikumi National Park is het thuis voor veel leeuwen, zebra’s, wildebeesten, impala’s, buffels en olifanten. ‘s Middags kun je een optionele game drive doen in Mikumi National Park

Activiteitenpakket: een safari in Mikumi National Park

Dag 11: Dar es Salaam 
Onze eindbestemming van vandaag, Dar es Salaam, is de economische hoofdstad van Tanzania. Een echte handelsstad, gelegen aan de Indische oceaan. “Dar el Salaam” betekent “huis van vrede” in het Arabisch. Dar el Salaam is niet de hoofdstad van Tanzania, dat is Dodoma.

Dag 12, 13 en 14: Zanzibar 
Vroeg in de ochtend laten we onze Peri Peri Reizen overlanding truck even voor wat het is en pakken we de boot. De lokale veerboot brengt ons naar Stone Town, de hoofdstad van Zanzibar. Zanzibar is het schitterende eiland gelegen voor de kust van Tanzania. De eerste avond verkennen we het unieke historische en architectonische centrum van Stone Town. Ook doen we de bruisende markten aan waar marktlui hun specerijen en visvangst proberen te slijten. De volgende twee dagen werken we aan ons kleurtje en brengen we door op het tropische standparadijs van Zanzibar. Uiteraard valt er behalve luieren genoeg andere dingen te doen op Zanzibar!

Activiteitenpakket: een excursie naar Zanzibar, inclusief veerbootoversteek
Optionele activitieten: zwemmen met dolfijnen, duiken, snorkelen, etc.

Dag 15: Bagamoyo 
Met frisse tegenzin zien we Zanzibar vandaag weer aan de horizon verdwijnen. Maar niet voordat je 's ochtends eerst nog Stone Town ontdekt hebt. In Dar es Salaam wacht de trouwe Peri Peri Reizen overlanding truck op ons om ons naar Bagamoyo te brengen. Bagamoyo ligt in aan een schitterend strand waar je heerlijk kunt ontspannen en het “Zanzibar-gevoel” een beetje langer kunt vasthouden.

Dag 16: Arusha
Via Karatu komen we aan in het pitoreske plaatsje Arusha. Vanuit de prettige omgeving van Arusha (koel klimaat, heuvelachtig, groen) bereiden we ons voor om het Serengeti & Ngorongoro Conservation Area in te gaan de komende dagen.

Dag 17, 18 en 19: Serengeti & Ngorongoro Conservation Area 
Als je wilt, dit is optionele excursie die je kunt bijboeken, kun je een paar dagen het Serengeti park in. Waarschijnlijk is dit ‘s werelds bekendste wildpark, op het Krugerpark in Zuid-Afrika na. En terecht! Nergens op het Afrikaanse continent zul je meer wild bijeen zien dan in het Serengeti & Ngorongoro Conservation Area. De safari excursies gebeuren in een open 4×4. Degenenen die besluiten niet het park in te gaan hebben voldoende gelegenheid om meer te weten te komen over Tanzania’s rijke cultuur en kennis te maken met de fascinerende lokale cultuur.

Optionele activiteiten: Serengeti & Ngorongoro Conservation Area excursies, Lake Manyara game drives, vrijwilligerswerk doen en vele andere dagexcursies.

Dag 20: Arusha 
Vandaag maken we ons klaar om de volgende dag onze reis te vervolgen. Degenen die naar Serengeti geweest zijn komen weer terug.

Dag 21: Kenia – Nairobi 
We vertrekken vroeg, want we hebben een lange reis voor de boeg. Aan het einde van de middag bereiken we Nairobi, waar we als groep lekker uit eten kunnen gaan. De avond kun je naar eigen inzicht invullen in Nairobi.

Optionele activiteiten: uit eten gaan

Dag 22 en 23: Masai Mara National Reserve 
Camera’s in de aanslag! We gaan het Masai Mara National Reserve in. Dit is een spectaculair wildpark met zeer veel wild. Ongewijfeld ken je de beelden of foto’s van de miljoenen migrerende wildebeest die zich in de rivier storten. Dat vindt in dit park plaats. Behalve 1,5 miljoen wildebeest zul je ook veel andere wilde dieren in dit park zien, waaronder de leeuw. Aan het einde van de dag trakteren wat leden van de Masai-stam ons op een dansvoorstelling.

Activiteitenpakket: excursie naar de highlights van Keniaanse wildparken

Dag 24: Nakuru National Park 
We reizen verder naar Lake Nakuru National Park. Lake Nakuru is een broedplaats voor flamingo’s. Die zul je dus veel zien. White rhino’s (ze zijn niet echt wit, ze hebben een andere lip) zijn zeldzaam en worden niet vaak gezien. Als ze dan ergens gezien worden is het in dit park.

Activiteitenpakket: excursie naar de highlights van Keniaanse wildparken

Dag 25: Jinja
We reizen deze dag door naar Jinja. Jinja is de plek waar de Nijl (officieel: de Victoria Nile) in het Victoria Lake stroomt, vanwaaruit zich de Nijl vormt.

Dag 26: Masindi - Murchison Falls National Park
We maken ons klaar om naar Murchison Fralls te gaan, een National Park met een schitterende waterval en veel wild. In dit wildpark vind je veel wilde beesten, we maken een 4×4 safari door het park.

Optionele activiteiten: Kasinga Channel zonsondergangscruise

Dag 27: Masindi - Budongo Central Forest Reserve
Budongo Forest is het grootste "mahogany" bos in oost-Afrika. Er leven hier heel veel chimpansees in het wild. De schatting is dat het er ongeveer 600 - 700 zijn. Deze ochtend ontmoet je je chimp-guide die je meeneemt het bos in op zoek naar chimpansees. Je maakt ook nog een safari door het park, op zoek naar andere wilde dieren. 

Let op: er mogen maar maximaal 12 personen tegelijk op zoek naar de chimpansees. De ene groep gaat dus eerst op safari en daarna op chimp trek en daarna draaien wordt er gewisseld. 

Activiteitenpakket: chimpansee trekking bij Murchison Falls van een halve dag

Dag 28: Kampala
Vandaag reizen we terug naar de hoofdstad van Uganda, Kampala. Je hebt hier de gelegenheid om te kijken in de Ziwa Rhino Sanctuary en een bezoekje te brengen aan een programma dat opgericht is ter bescherming van de neushoorns.

Activiteitenpakket: Ziwa neushoornwandeling

Dag 29: Lake Bunyonyi
Lake Bunyony is een klein, maar aantrekkelijk meer om verschillende vogels te zien in hun natuurlijke omgeving. We gebruiken deze relaxte plaats om nog even uit te rusten voor we het domein van de gorilla’s in trekken.

Dag 30 en 31: Gorilla’s! (Lake Bunyoni) –  let op: je moet een gorilla permit aanschaffen voor deze dagen 

De berggorilla wordt helaas serieus met uitsterven bedreigt. Officiele cijfers ontbreken, maar hun aantal wordt geschat op slechts 650 berggorilla’s. Een bezoek brengen aan de gorilla’s is een mooie manier om hun toekomst veilig te stellen: het geld dat je uitgeeft aan permits wordt namelijk gebruikt voor hun bescherming. Met het geld dat de permits opbrengen wordt geprobeerd de lokale gemeenschap ervan te doordringen dat bescherming van de gorilla’s meer oplevert dan het stropen van de berggorilla.

Het is erg lastig om permits toegewezen te kregen. Daarom zijn we op dit onderdeel van de tour genoodzaak flexibel te zijn. Het kan zijn dat we de berggorilla bezoeken in Uganda, maar de berggorila houdt zich ook op in Rwanda of in Democratic Republic of Congo. Logischerwijs trekt de gorilla zich weinig aan van landsgrenzen. Het hangt dus van de gorilla en van de lokale authoriteiten af (die de permits moeten uitgeven) waar we de gorilla’s bezichtigen. We vragen je hiermee rekening te houden en je hierop in te stellen.

We trekken twee dagen uit voor de gorilla trek. Houd er rekening mee dat de gorilla trek slechts een dag is. De andere twee dagen houden we achter de hand, voor het geval de gorilla’s zich niet laten zien of het bemachtigen van permits lastig blijkt te zijn.

Tevens ga je, dit is onderdeel van het activiteitenpakket, er met een motorboot op uit naar Nyombi Village pygmeeën-stam verblijft.

Activiteitenpakket: bezoek pygmeeën-stam bij Kabale
Optionele activiteiten zijn een boottour naar de Batwa-gemeenschap (bosjesmannen), of een wandeling/hike maken door de bergachtige omgeving.

Dag 32: Lake Bunyoni - Kampala
Deze dag besteed je met het terugreizen naar Kampala, Uganda.  

Dag 33: Jina
Opnieuw doen we Jinja aan. Als je wilt, staan er in Jinja getrainde rangers voor je klaar om op neushoornsafari te gaan.

Optionele activiteiten: neushoorn trekking

Dag 34: Eldoret
Dit is de eerste dag van de terugreis naar Nairobi. We delen de terugreis op in twee stukken. Het eerste stuk leidt tot Eldoret, een aangename stad voor een gegarandeerde leuke avond.

Dag 35: Nairobi 
Vandaag is, helaas helaas, de tour afgelopen. De afgelopen weken heb je ongetwijfeld nieuwe vrienden gemaakt die overal op de wereld wonen. We besluiten de reis door een optioneel diner in een van de vele gezellige en goede restaurants van Nairobi.

Vertrekdatum Aankomstdatum
18-08-2018 21-09-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
29-08-2018 02-10-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
08-09-2018 12-10-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
19-09-2018 23-10-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
29-09-2018 02-11-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
10-10-2018 13-11-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
20-10-2018 23-11-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
31-10-2018 04-12-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
10-11-2018 14-12-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
21-11-2018 25-12-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
01-12-2018 04-01-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
21-01-2019 24-02-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
28-01-2019 03-03-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
04-02-2019 10-03-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
18-02-2019 24-03-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
04-03-2019 07-04-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
11-03-2019 14-04-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
18-03-2019 21-04-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
01-04-2019 05-05-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
15-04-2019 19-05-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
22-04-2019 26-05-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
29-04-2019 02-06-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
13-05-2019 16-06-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
27-05-2019 30-06-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
03-06-2019 07-07-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
10-06-2019 14-07-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
24-06-2019 28-07-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
08-07-2019 11-08-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
15-07-2019 18-08-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
22-07-2019 25-08-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
05-08-2019 08-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
19-08-2019 22-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
26-08-2019 29-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
02-09-2019 06-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
16-09-2019 20-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
30-09-2019 03-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
07-10-2019 10-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
14-10-2019 17-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
28-10-2019 01-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
11-11-2019 15-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
18-11-2019 22-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
25-11-2019 29-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
09-12-2019 12-01-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 3,261.35
Activiteitenpakket: € 1,453.00 (Verplicht)
Eenpersoonstoeslag: € 781.00
Gorilla permit: € 600.00
Serengeti-excursie: € 1,020.00

Maximaal aantal personen: 20
Vertreklocatie: Victoria Falls
Aankomstlocatie: Nairobi
Reisduur: 35 dagen
Reistype: Accommodatiereis
Routerichting: Rondreis
Highlights tijdens deze reis:
 • Gorilla-trek
 • Masai Mara
 • Ngorongoro Crater
 • Serengeti National Park
 • South Luangwa National Park
 • Zanzibar
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Kenia
 • Malawi
 • Oeganda
 • Tanzania
 • Zambia
 • Zimbabwe
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Nomad Adventure Tours
Reizen door oostelijk Afrika
Aantal dagen:
35
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 3,261.35
Activiteitenpakket:
€ 1,453.00
Gorilla permit:
€ 600.00
Serengeti-excursie:
€ 1,020.00
Eenpersoonstoeslag:
€ 781.00

Totaalprijs: