Reizen door oostelijk Afrika

Rondreis Oost-Afrika: reis van Nairobi naar Victoria Falls - Accommodatiereis

Het Oceanview hotel op Zanzibar

Rondreis Oost-Afrika: reis van Nairobi naar Victoria Falls

Dit is onze best verkochte reis door oost-Afrika. Je bezoekt de populairste landen in oost-Afrika, zoals Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania en Kenia. Gedurende 3 weken doorkruis je half Afrika van zuid naar noord (andersom kan ook!) en ervaar je alle highlights die dit deel van dit fascinerende continent te bieden heeft. Je reist van Victoria Falls naar Nairobi. Deze reis door oost-Afrika eindigt 2800 kilometer en 5 landsgrenzen nadat je begonnen bent. Zorg voor voldoende blanco pagina's in je paspoort, want je krijgt stempels van Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania en Kenia erbij. Tijdens deze rondreis door oost-Afrika van 21 dagen reis je samen met een groep mensen van over de hele wereld in een speciaal ontworpen truck van het ene hoogtepunt naar het andere hoogtepunt.

Reis van Victoria Falls via Lake Malawi, South Luangwa, Serengeti, Ngorongoro Crater naar Zanzibar

In Zimbabwe kom je, net als David Livingstone in 1855, oog in oog te staan met miljoenen liters water dat vanuit de Zambezi River naar beneden stort: de Victoria Falls. In Zambia ga je in een open en verhoogd voertuig op safari in een van de mooiste safari parken van Afrika; het South Luangwa National Park. Je waant je eventjes op een andere planeet als je door Lusaka in Zambia loopt, die drukte, die chaos, die geuren - fascinerend. Gelukkig kun je aan de oevers van Lake Malawi heerlijk bijkomen van alle drukte. Hier kun je duiken, snorkelen, zwemmen of gewoon even lekker helemaal niks doen. De reis brengt je vervolgens naar Tanzania waar je, mocht dat in het South Luangwa National Park nog niet gelukt zijn, zeker de Big 5 te zien krijgt. Als je wilt, dit is een optionele kampeerexcursie van enkele dagen, ga je op safari door een van 's werelds beste safari parken: het Serengeti National Park. Tijdens deze kampeersafari trek door je wat ooit een gigantische actieve vulkaan was, de Ngorongoro Crater, richting een heerlijk tropisch eiland Zanzibar. Op Zanzibar komen Europese, Afrikaanse en Arabische invloeden samen. Struin door de magische straatjes van Spice Town of geniet aan de heerlijke witte zandstranden, your choice. 

Pak je tas in en ga met Peri Peri Reizen op avontuur in Oost-Afrika met deze rondreis van 21 dagen door Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania en Kenia

Hoogtepunten tijdens deze groepsreis door oost-Afrika:

 • Treed in de voetsporen van David Livingstone en ontdek de Victoria Falls watervallen en Victoria Falls National Park;
 • Lusaka, een drukke en hectische Afrikaanse miljoenenstad;
 • In Zambia's nummer 1 safari park South Luangwa National Park kun je de mooiste wilde dieren van Afrika op je camera vastleggen;
 • Lake Malawi, een heerlijke plek om eventjes bij te komen aan de oevers van het kristalheldere water van Lake Malawi;
 • Dar es Salaam; een stad met een interessant Arabisch karakter;
 • Zanzibar Island; een tropisch eiland waar oude Europese, Afrikaanse en Arabische beschavingen samenkomen. Trek de drukke markt op en rust lekker uit aan de witte zandstranden;
 • Ngorongoro Crater; ooit een actieve vulkaan, nu een groene grasvlakte waar bijzonder veel wilde dieren voorkomen;
 • Het Serengeti National Park is samen met het Krugerpark in Zuid-Afrika een van de 's werelds beroemdste safari parken. Je kunt met een optionele upgrade dit park binnentrekken en op avontuurlijke safari gaan.
 • Nairobi is het begin- of eindpunt van deze rondreis door oost-Afrika

Meer informatie over de accommodaties:

Je overnacht tijdens deze reis in eenvoudige, maar comfortabele en hygiënisch chalets en lodges. De accommodaties laten zich vergelijken met wat we in Nederland/Vlaanderen 2- á 3-sterrenaccommodaties zouden noemen. Tijdens de ene overnachting deel je toilet- en douchefaciliteiten, terwijl de andere accommodatie en-suite badkamers heeft. Op aanvraag kunnen we per dag een overzicht van de accommodaties sturen.

In de reissom is het volgende inbegrepen:

Accommodatie in eenvoudige chalets, lodges of hotels, maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving.

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souveniers, fooien, etc.

Deze activiteiten zijn bij de reissom inbegrepen:

 • Een safari in het South Luangwa National Park tijdens zonsondergang
 • Een safari in Mikumi National Park
 • Een excursie naar Zanzibar, inclusief veerbootoversteek

Dag 1: Arusha
Via Karatu komen we aan in het pitoreske plaatsje Arusha. Vanuit de prettige omgeving van Arusha (koel klimaat, heuvelachtig, groen) bereiden we ons voor om naar de Ngorongoro Crater te gaan de komende dagen.Degenen die de optionele Serengeti upgrade aangeschaft hebben verlaten hier de groep.

Dag 2: Karatu
Het is maar een kleine afstand van Arusha naar Karatu. Aangekomen in Karatu geeft de gids je een uitgebreide briefing over de excursie naar de Ngorongoro Crater voor morgen.

Dag 3: Ngorongoro Conservation Area
De Ngorongoro Crater is een van ‘s werelds bekendste wildparken. En terecht! Nergens op het Afrikaanse continent zul je meer wild bijeen zien dan in het Ngorongoro Conservation Area. De safari excursies gebeuren in een open 4×4.Geniet van een safari van een volledige dag in wat ooit een gigantische actieve vulkaan was en probeer de Big 5 te spotten! In de middag ga je terug naar Karatu.

Dag 4: Karatu
Vandaag kun je even bijkomen van al het moois dat je gisteren gezien hebt. Uiteraard kun je ook enkele optionele activiteiten ondernemen vandaag, zoals een bezoek aan Lake Manyara National Park. De accommodatie waar je verblijft helpt je hier graag bij. 

Dag 5: Arusha
Je keert deze ochtend terug naar Arusha. Degenen die naar Serengeti geweest zijn komen weer terug en samen kun je safari-ervaringen en belevenissen uitwisselen.

Dag 6: Bagamoyo
Je eindbestemming van vandaag is Bagamoyo. Via het hectische Dar es Salaam reis je hier vandaag heen. Morgen ga je naar Zanzibar toe en vanavond licht de gids je hier over in.

Dag 7: Nunwgi - Zanzibar 
Vroeg in de ochtend laat je de overlanding truck even voor wat het is en pak je de boot. De lokale veerboot brengt ons naar Stone Town, de hoofdstad van Zanzibar. Zanzibar is het schitterende eiland gelegen voor de kust van Tanzania. De eerste middag verkennen we het unieke historische en architectonische centrum van Stone Town. Ook doen we de bruisende markten aan waar marktlui hun specerijen en visvangst proberen te slijten. Je geniet van ook van een interessante Spice Tour, alvorens je naar Nungwi reist. 

Activiteitenpakket: een excursie naar Zanzibar, inclusief veerbootoversteek

Dag 8: Nungwi
Vandaag werk je aan je kleurtje en breng je door op het tropische standparadijs van Zanzibar. Uiteraard valt er behalve luieren genoeg andere dingen te doen op Zanzibar!

Optionele activitieten: zwemmen met dolfijnen, duiken, snorkelen, Jozani Forest, Turtle Sanctuary, etc.

Dag 9: Stone Town - Zanzibar
Tijd om Nungwi Beach weer achter je te laten - ongetwijfeld met veel tegenzin. Je reist terug naar Stone Town, omdat morgenochtend de veerboot je weer terug brengt het vasteland.

Dag 10: Bagamoyo
Met frisse tegenzin zien we Zanzibar vandaag weer aan de horizon verdwijnen. Maar niet voordat je 's ochtends eerst nog Stone Town ontdekt hebt. In Dar es Salaam wacht de trouwe overlanding truck op ons om ons naar Bagamoyo te brengen. 

Dag 11: Mikumi National Park
We laten onze vrienden uit Bagamoyo achter ons en zetten koers naar het Mikumi National Park. Mikumi National Park is het thuis voor veel leeuwen, zebra’s, wildebeesten, impala’s, buffels en olifanten. 

Dag 12: Iringa
Vandaag ga je op safari in het Mikumi National Park. Tegen het einde van de middag kom je aan in het zuiden van Tanzania. 

Activiteitenpakket: een safari in Mikumi National Park

Dag 13: Lake Malawi 
We doen een nieuw land aan; Malawi. Via de Great Rift Valley laat je Tanzania achter en reis je het land binnen dat bekend staat als the "Warm Heart of Africa". Je bestemming voor vandaag is Lake Malawi waar je de komende twee dagen gaat genieten van dit prachtige land. 's Middags breng je een bezoek aan een lokale gemeenschap. 

Dag 14: Lake Malawi
Je kunt deze deze dag meerdere optionele activiteiten doen. Als je wilt, kun je ‘s ochtends op en city tour (optioneel) van 2 uur door Lilongwe. Of een “Slave Trade & Historical Tour”. Je leert hoe in vroeger tijden de slavenhandel georganiseerd werd en welke impact dit had op de lokale bevolking. Wat ook heel mooi, maar best zwaar is, is de hike van 8 - 12 uur naar Livingstonia.

Dag 15: Lake Malawi
Deze dag reis je verder naar het z lanuidengs de kustlijn van Lake Malawi. We zorgen er voor dat je kunt genieten van een mooie zonsondergang bij het meer. De reisleider zal je vandaag helpen om voor morgen wat optionele activiteiten in te plannen, als je dit wilt natuurlijk. 

Dag 16: Lake Malawi
Deze dag kun je heerlijk uitrusten aan de oevers van Lake Malawi. Hier kun je of even bijkomen van de afgelopen week, of een van de vele optionele activiteiten doen, zoals watersporten en paardrijden. 

Dag 17: South Luangwa National Park
Vroeg in de ochtend rijden we naar een textielfabriek in Chipata. Deze fabriek zorgt voor veel werkgelegenheid in de regio. Daarna vervolg je je weg naar het South Luangwa National Park waar we de komende twee nachten doorbrengen op de oevers van de Luangwa rivier. Na de lunch, die inbegrepen is in de reissom, 

Dag 18: South Luangwa National Park
‘s Ochtends kun je een optionele safari  in het South Luangwa National Park bijboeken. Tip: de wandelsafari's in dit wildpark zijn echt aanbevelingswaardig! Het park staat bekend om de vele luipaarden en nijlpaarden die er leven. Laat in de middag trek je er op uit om nogmaals op safari te gaan en je bent vandaag na zonsondergang op safari, hopelijk laten een paar nachtdieren (die zich overdag verstoppen) nu ook zien!

Activiteitenpakket: een safari in het South Luangwa National Park tijdens zonsondergang
Optionele activiteiten: extra safari ‘s ochtends en een safariwandeling.

Dag 19: Petauke
De volgende dag van onze reis brengt ons in Petauke. Dit is het centrum van de katoenindustrie. Als je het leuk vindt kun je je verdiepen in de kleurrijke katoencreaties die uit dit gebied komen. 

Dag 20: Eureka
Eureka is een belangrijk knooppunt tussen Lusaka en Malawi. De "Great East Roads" leiden door landelijk Zambia tussen de Luangwa River en Lusaka. De route die je vandaag aflegd is bezaaid met kleine dorpjes en boerderijtjes - het landschap is een schril contrast met het landschap dat je thuis gewend bent. 

Dag 21: Zimbabwe – Victoria Falls 
Bij aankomst in het stadje Victoria Falls hebben we de tijd om wat activiteiten voor morgen te boeken. Helaas komt hier je reis ten einde.

Vertrekdatum Aankomstdatum
26-08-2019 15-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
09-09-2019 29-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
23-09-2019 13-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
30-09-2019 20-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
07-10-2019 27-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
21-10-2019 10-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
04-11-2019 24-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
11-11-2019 01-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
18-11-2019 08-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
02-12-2019 22-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
16-12-2019 05-01-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
23-12-2019 12-01-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
30-12-2019 19-01-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
14-01-2020 02-02-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
28-01-2020 16-02-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
11-02-2020 01-03-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
25-02-2020 15-03-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
10-03-2020 29-03-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
24-03-2020 12-04-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
07-04-2020 26-04-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
21-04-2020 10-05-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
05-05-2020 24-05-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
19-05-2020 07-06-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
02-06-2020 21-06-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
16-06-2020 05-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
30-06-2020 19-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
14-07-2020 02-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
28-07-2020 16-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
11-08-2020 30-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
25-08-2020 13-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
01-09-2020 20-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
08-09-2020 27-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
15-09-2020 04-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
22-09-2020 11-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
06-10-2020 25-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
20-10-2020 08-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
03-11-2020 22-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
17-11-2020 06-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
01-12-2020 20-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
15-12-2020 03-01-2021 Informeer naar de beschikbaarheid
29-12-2020 17-01-2021 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 2,864.00
Eenpersoonstoeslag: € 589.00
Serengeti upgrade: € 930.00

Maximaal aantal personen: 24
Vertreklocatie: Nairobi
Aankomstlocatie: Victoria Falls
Reisduur: 21 dagen
Reistype: Accommodatiereis
Routerichting: Zuidelijke route
Highlights tijdens deze reis:
 • Ngorongoro Crater
 • Serengeti National Park
 • South Luangwa National Park
 • Zanzibar
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Malawi
 • Tanzania
 • Zambia
 • Zimbabwe
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Een Zuid-Afrikaanse touroperator
Reizen door oostelijk Afrika
Aantal dagen:
21
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 2,864.00
Serengeti upgrade:
€ 930.00
Eenpersoonstoeslag:
€ 589.00
Bijdrage Calamiteitenfonds:
€ 2.50
Bijdrage garantiefonds GGTO:

Totaalprijs: