Reizen door oostelijk Afrika

Victoria Falls naar Nairobi - Kampeerreis

Uitzicht over een strand in Tanzania

Groepsreis door oost-Afrika

Dit is onze best verkochte reis door oost-Afrika. Je bezoekt de populairste landen in oost-Afrika, zoals Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania en Kenia. Gedurende 3 weken doorkruis je half Afrika van zuid naar noord (andersom kan ook!) en ervaar je alle highlights die dit deel van dit fascinerende continent te bieden heeft. Je reist van Victoria Falls naar Nairobi. Deze reis door oost-Afrika eindigt 2800 kilometer en 5 landsgrenzen nadat je begonnen bent. Zorg voor voldoende blanco pagina's in je paspoort, want je krijgt stempels van Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania en Kenia erbij. Tijdens deze rondreis door oost-Afrika van 21 dagen reis je samen met een groep mensen van over de hele wereld in een speciaal ontworpen truck van het ene hoogtepunt naar het andere hoogtepunt.

Reis van Victoria Falls via Lake Malawi, South Luangwa, Serengeti, Ngorongoro Crater naar Zanzibar

In Zimbabwe kom je, net als David Livingstone in 1855, oog in oog te staan met miljoenen liters water dat vanuit de Zambezi River naar beneden stort: de Victoria Falls. In Zambia ga je in een open en verhoogd voertuig op safari in een van de mooiste safari parken van Afrika; het South Luangwa National Park. Je waant je eventjes op een andere planeet als je door Lusaka in Zambia loopt, die drukte, die chaos, die geuren - fascinerend. Gelukkig kun je aan de oevers van Lake Malawi heerlijk bijkomen van alle drukte. Hier kun je duiken, snorkelen, zwemmen of gewoon even lekker helemaal niks doen. De reis brengt je vervolgens naar Tanzania waar je, mocht dat in het South Luangwa National Park nog niet gelukt zijn, zeker de Big 5 te zien krijgt. Als je wilt, dit is een optionele kampeerexcursie van enkele dagen, ga je op safari door een van 's werelds beste safari parken: het Serengeti National Park. Tijdens deze kampeersafari trek door je wat ooit een gigantische actieve vulkaan was, de Ngorongoro Crater, richting een heerlijk tropisch eiland Zanzibar. Op Zanzibar komen Europese, Afrikaanse en Arabische invloeden samen. Struin door de magische straatjes van Spice Town of geniet aan de heerlijke witte zandstranden, your choice. 

Pak je tas in en ga met Peri Peri Reizen op avontuur in Oost-Afrika met deze rondreis van 21 dagen door Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania en Kenia

Hoogtepunten tijdens deze groepsreis door oost-Afrika:

 • Treed in de voetsporen van David Livingstone en ontdek de Victoria Falls watervallen en Victoria Falls National Park;
 • Lusaka, een drukke en hectische Afrikaanse miljoenenstad;
 • In Zambia's nummer 1 safari park South Luangwa National Park kun je de mooiste wilde dieren van Afrika op je camera vastleggen;
 • Lake Malawi, een heerlijke plek om eventjes bij te komen aan de oevers van het kristalheldere water van Lake Malawi;
 • Dar es Salaam; een stad met een interessant Arabisch karakter;
 • Zanzibar Island; een tropisch eiland waar oude Europese, Afrikaanse en Arabische beschavingen samenkomen. Trek de drukke markt op en rust lekker uit aan de witte zandstranden;
 • Ngorongoro Crater; ooit een actieve vulkaan, nu een groene grasvlakte waar bijzonder veel wilde dieren voorkomen;
 • Het Serengeti National Park is samen met het Krugerpark in Zuid-Afrika een van de 's werelds beroemdste safari parken. Je kunt met een optionele kampeerexcursie dit park binnentrekken en op avontuurlijke safari gaan.
 • Nairobi is het begin- of eindpunt van deze rondreis door oost-Afrika

Waar en hoe je overnacht tijdens deze kampeerreis:

Je overnacht in een tweepersoonstent die je opzet op toegewezen kampeerplaatsen. Op deze kampeerplaatsen zijn (gedeelde) toilet- en douchefaciliteiten aanwezig. De koepeltenten zijn voorzien van een ingebouwd muskietennet. Je hebt de tenten binnen 10 minuten opgebouwd, afgebroken en weer in de truck opgeslagen. Je slaapt op matrasjes die ongeveer 5 centimeter dik zijn. Je moet zelf voor je slaapzak zorgen. 

In de reissom is het volgende inbegrepen:

Accommodatie in comfortabele tweepersoonstenten (koepeltenten), maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving.

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souveniers, fooien, etc.

Wat is het activiteitenpakket?

Het activiteitenpakket zijn een aantal “essentiële” activiteiten en excursies, volgens ons onmisbaar tijdens deze reis. Jij denkt daar wellicht anders over. Je kunt deze activiteiten direct al boeken, of je boekt ze ter plaatse tijdens je reis. Je vindt hier meer informatie over het activiteitenpakket. Het activiteitenpakket voor deze reis is als volgt:

 • Een safari in het South Luangwa National Park tijdens zonsondergang
 • Een safari in Mikumi National Park
 • Een excursie naar Zanzibar, inclusief veerbootoversteek

Dag 1: Lusaka 
We laten het wereldwonder van de Victoria Falls achter ons en beginnen aan onze expeditie die ons dwars door midden Afrika en oost Afrika zal brengen. Net zoals ooit Livingstone deed reizen we naar de bruisende hoofdstad van Zambia; Lusaka. Het zal je opvallen dat de vegetatie tropischer wordt en de wegen wat ruiger.

Dag 2: Petauke
De volgende dag van onze reis brengt ons in Petauke; de poort naar het South Luangwa National Park. In vergelijking met Zuid-Afrika is Zambia minder westers en “Afrikaanser”. Dit zul je aan alles merken.

Dag 3: South Luangwa National Park 
Vroeg in de ochtend rijden we naar een textielfabriek in Chipata. Deze fabriek zorgt voor veel werkgelegenheid in de regio. Daarna vervolg je je weg naar het South Luangwa National Park waar we de komende twee nachten doorbrengen op de oevers van de Luangwa rivier. Vanuit je tent zul je hier nijlpaarden en andere dieren in het water zien. In de middag genieten we van een zonsondergang excursie in het South Luangwa National Park.

Dag 4: South Luangwa National Park 
‘s Ochtends kun je opnieuw op safari in het South Luangwa National Park. Het park staat bekend om de vele luipaarden en nijlpaarden die er leven. Na de lunch, die inbegrepen is in de reissom, brengen we een bezoek aan een stam die een textielproject runt en aan een lokaal dorpje.

Activiteitenpakket: een safari in het South Luangwa National Park tijdens zonsondergang
Optionele activiteiten: extra safari ‘s ochtends en een safariwandeling.

Dag 5: Lake Malawi 
We doen een nieuw land aan; Malawi. Je reist naar Ngala Beach en als het een beetje meezit kun je vandaag nog snorkelen en zwemmen in Lake Malawi. 

Dag 6, 7 en 8: Lake Malawi 
De middag, en de twee volgende dagen, rusten we uit bij aan de oevers van Lake Malawi. Hier kun je of even bijkomen van de afgelopen week, of een van de vele optionele activiteiten doen, zoals watersporten en paardrijden. Een local zal ons tentenkamp komen bezoeken en ons meenemen zijn/haar dorp in om te laten zien hoe iemand in Malawi leeft.

Je kunt deze deze dagen meerdere optionele activiteiten doen. Als je wilt, kun je ‘s ochtends op en city tour (optioneel) van 2 uur door Lilongwe. Of een “Slave Trade & Historical Tour”. Je leert hoe in vroeger tijden de slavenhandel georganiseerd werd en welke impact dit had op de lokale bevolking.

Dag 9: Tanzania – Iringa
Wéér een nieuw stempel in je paspoort vandaag en wel van Tanzania. We dalen door de Great Rift Valley richting lager gelegen savanna’s en passeren daarbij spectaculaire bergpassen en theeplantages. Bij aankomst in Iringa wacht ons een traditioneel diner in een Masai hut. Een leuke manier om met Tanzania en haar bevolking kennis te maken!

Dag 10: Mikumi National Park 
We laten onze vrienden uit Iringa weer achter ons en zetten koerst naar het Mikumi National Park. Mikumi National Park is het thuis voor veel leeuwen, zebra’s, wildebeesten, impala’s, buffels en olifanten. ‘s Middags kun je een optionele game drive doen in Mikumi National Park

Activiteitenpakket: een safari in Mikumi National Park

Dag 11: Dar es Salaam 
Onze eindbestemming van vandaag, Dar es Salaam, is de economische hoofdstad van Tanzania. Een echte handelsstad, gelegen aan de Indische oceaan. “Dar el Salaam” betekent “huis van vrede” in het Arabisch. Dar el Salaam is niet de hoofdstad van Tanzania, dat is Dodoma.

Dag 12, 13 en 14: Zanzibar 
Vroeg in de ochtend laten we onze Peri Peri Reizen overlanding truck even voor wat het is en pakken we de boot. De lokale veerboot brengt ons naar Stone Town, de hoofdstad van Zanzibar. Zanzibar is het schitterende eiland gelegen voor de kust van Tanzania. De eerste avond verkennen we het unieke historische en architectonische centrum van Stone Town. Ook doen we de bruisende markten aan waar marktlui hun specerijen en visvangst proberen te slijten. De volgende twee dagen werken we aan ons kleurtje en brengen we door op het tropische standparadijs van Zanzibar. Uiteraard valt er behalve luieren genoeg andere dingen te doen op Zanzibar!

Activiteitenpakket: een excursie naar Zanzibar, inclusief veerbootoversteek
Optionele activitieten: zwemmen met dolfijnen, duiken, snorkelen, etc.

Dag 15: Bagamoyo 
Met frisse tegenzin zien we Zanzibar vandaag weer aan de horizon verdwijnen. Maar niet voordat je 's ochtends eerst nog Stone Town ontdekt hebt. In Dar es Salaam wacht de trouwe Peri Peri Reizen overlanding truck op ons om ons naar Bagamoyo te brengen. Bagamoyo ligt in aan een schitterend strand waar je heerlijk kunt ontspannen en het “Zanzibar-gevoel” een beetje langer kunt vasthouden.

Dag 16: Arusha
Via Karatu komen we aan in het pitoreske plaatsje Arusha. Vanuit de prettige omgeving van Arusha (koel klimaat, heuvelachtig, groen) bereiden we ons voor om het Serengeti & Ngorongoro Conservation Area in te gaan de komende dagen.

Dag 17, 18 en 19: Serengeti & Ngorongoro Conservation Area 
Als je wilt, dit is optionele excursie die je kunt bijboeken, kun je een paar dagen het Serengeti park in. Waarschijnlijk is dit ‘s werelds bekendste wildpark, op het Krugerpark in Zuid-Afrika na. En terecht! Nergens op het Afrikaanse continent zul je meer wild bijeen zien dan in het Serengeti & Ngorongoro Conservation Area. De safari excursies gebeuren in een open 4×4. Degenenen die besluiten niet het park in te gaan hebben voldoende gelegenheid om meer te weten te komen over Tanzania’s rijke cultuur en kennis te maken met de fascinerende lokale cultuur.

Optionele activiteiten: Serengeti & Ngorongoro Conservation Area excursies, Lake Manyara game drives, vrijwilligerswerk doen en vele andere dagexcursies.

Dag 20: Arusha 
Vandaag maken we ons klaar om de volgende dag onze reis te vervolgen. Degenen die naar Serengeti geweest zijn komen weer terug.

Dag 21: Kenia – Nairobi 
We vertrekken vroeg, want we hebben een lange reis voor de boeg. Aan het einde van de middag bereiken we Nairobi, waar we als groep lekker uit eten kunnen gaan. De avond kun je naar eigen inzicht invullen in Nairobi.

Helaas komt hier je reis ten einde.

Optionele activiteiten: uit eten gaan

Vertrekdatum Aankomstdatum
03-03-2018 23-03-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
14-03-2018 03-04-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
24-03-2018 13-04-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
28-03-2018 17-04-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
04-04-2018 24-04-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
14-04-2018 04-05-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
25-04-2018 15-05-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
05-05-2018 25-05-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
09-05-2018 29-05-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
16-05-2018 05-06-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
26-05-2018 15-06-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
06-06-2018 26-06-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
16-06-2018 06-07-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
20-06-2018 10-07-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
27-06-2018 17-07-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
07-07-2018 27-07-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
18-07-2018 07-08-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
28-07-2018 17-08-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
01-08-2018 21-08-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
08-08-2018 28-08-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
18-08-2018 07-09-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
29-08-2018 18-09-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
08-09-2018 28-09-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
12-09-2018 02-10-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
19-09-2018 09-10-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
29-09-2018 19-10-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
10-10-2018 30-10-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
20-10-2018 09-11-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
24-10-2018 13-11-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
31-10-2018 20-11-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
10-11-2018 30-11-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
21-11-2018 11-12-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
01-12-2018 21-12-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
05-12-2018 25-12-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
12-12-2018 01-01-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
22-12-2018 11-01-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 1,448.00
Activiteitenpakket: € 622.20
Serengeti-excursie: € 1,080.00

Maximaal aantal personen: 20
Vertreklocatie: Victoria Falls
Aankomstlocatie: Nairobi
Reisduur: 21 dagen
Reistype: Kampeerreis
Routerichting: Noordelijke route
Highlights tijdens deze reis:
 • Ngorongoro Crater
 • Serengeti National Park
 • South Luangwa National Park
 • Zanzibar
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Malawi
 • Tanzania
 • Zambia
 • Zimbabwe
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Nomad Adventure Tours
Reizen door oostelijk Afrika
Aantal dagen:
21
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 1,448.00
Activiteitenpakket:
€ 622.20
Serengeti-excursie:
€ 1,080.00

Totaalprijs: