Groepsreizen door Namibië en Botswana

Windhoek naar Victoria Falls - Kampeerreis

Quadbiken in de woestijn van Namibië

Reis van Windhoek naar Victoria Falls - groepsreis

Dit is een prachtige reis van Windhoek naar Victoria Falls van 7 dagen voor mensen die, ondanks tijdgebrek, toch al het moois willen zien dat Botswana te bieden heeft. Dit is een 7-daagse groepsreis tussen Windhoek in Namibië en Victoria Falls in Zimbabwe. Je kunt deze reis in beide richtingen afleggen, van Windhoek naar Victoria Falls of van Victoria Falls naar Windhoek. In de komende 7 dagen die deze rondreis duurt zie je alle hoogtepunten van Botswana en Zimbabwe. Tijdens je reis slaap je in koepeltenten op de mooiste kampeerplaatsen, dat maakt dit een goedkope groepsreis door Namibië, Botswana en Zimbabwe. 

Kampeerreis door Namibië, Botswana en Zimbabwe

Je avontuur begint direct zodra je in Windhoek of Victoria Falls aankomt, want de safari truck staat op je te wachten om je mee te nemen richting Botswana. Tijdens deze reis door Botswana ga je vanuit Maun richting de Okavango Delta. Dit is de belangrijkste trekpleister en het beste dat Botswana te bieden heeft. De Okavango Delta is een grote binnenlandse waterdelta van maar liefst 22,000 vierkante kilometer groot! In dit moerasgebied leven duizenden nijlpaarden en olifanten. In een uitgeholde boomstam, het traditionele vervoersmiddel in de Okavango Delta, trek je hun leefgebied binnen. De Okavango Delta bestaat uit een groen doolhof en netwerk van kanalen, geulen, sloten en andere dichtbegroeide waterwegen. Zonder goede en ervaren gids vind je je weg hier niet... Aangekomen bij je kampement in de Okavango Delta ga je op wandelsafari. Neem goede wandelschoenen mee dus tijdens deze reis. Lees hier meer informatie over de Okavango Delta upgrade.

Op safari in het Chobe National Park

Na twee dagen in de Okavango Delta verbleven te hebben reis je verder naar Chobe National Park waar je met een boot de rivier op gaat om de spelende olifanten met hun jongen van dichtbij te bewonderen. Met een wijntje in de hand en de ondergaande zon op je gezicht is dit een fascinerende excursie. Tenslotte bezoek je ook nog de Victoria Watervallen in Victoria Falls te Zimbabwe. Je voelt van dichtbij hoe miljoenen en miljoenen liters water met grof geweld honderden meters die naar beneden storten, onbeschrijfelijk! 

Hoogtepunten van deze groepsreis:

 • De Bushman en San People laten je zien hoe zij al eeuwenlang op traditionele wijze leven in dit gebied;
 • Je trekt diep de immens grote Okavango Delta in, het domein van nijlpaarden en olifanten;
 • Zonsondergang, wijntje, Chobe National Park en vele wassende en spelende olifanten;
 • Je bewondert de machtige Victoria Falls aan de Zimbabwaanse kant van de Zambezi River

Deze activiteiten zijn bij de reissom inbegrepen:

 • Een bootcruise over de Chobe rivier
 • Een excursie naar de Makgadikgadi Pans
 • Een dagexcursie door de Okavango Delta

Waar en hoe je overnacht tijdens deze kampeerreis:

Je overnacht in een tweepersoonstent die je opzet op toegewezen kampeerplaatsen. Op deze kampeerplaatsen zijn (gedeelde) toilet- en douchefaciliteiten aanwezig. De koepeltenten zijn voorzien van een ingebouwd muskietennet. Je hebt de tenten binnen 10 minuten opgebouwd, afgebroken en weer in de truck opgeslagen. Je slaapt op matrasjes die ongeveer 5 centimeter dik zijn. Je moet zelf voor je slaapzak zorgen. 

Liever niet kamperen?

Ben je geen fan van kamperen? Je kunt je kampeerreis af en toe "upgraden", lees daar hier meer over. Daarnaast is deze reis ook als accommodatiereis beschikbaar.

De reissom is inclusief:

Accommodatie in comfortabele tweepersoonstenten (koepeltenten)maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving.

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souvenirs, fooien, etc.

Dag 1: Botswana – Ghanzi 
De reis voert je naar het oosten, richting Botswana en de Kalahari Desert. De Kalahari Desert voelt heel anders aan de woestijn van Namibië waar je deze week doorheen gereisd hebt. Het gebied is echter niet minder mooi! Het San-volk bewoond van oudsher dit onherbergzame gebied van 900,000 vierkante kilometers groot en vanavond trakteren zij, leden van de San-stam, je op een dansvoorstelling. De dansen die ze uitvoeren vertellen verhalen over de Kalahari, hun cultuur, hun tradities en leefgewoonten. 

Dag 2: De Okavango Delta
Het is nog vroeg als je verder trekt, richting Maun. Morgen begint hier de excursie naar de Okavango Delta. Bij aankomst in Maun kun je, als je dat wilt, een (optionele) vlucht maken boven de Okavango Delta.

Degenen die de Okavango Delta-upgrade hebben aangeschaft gaan deze middag al de Okavango Delta in en zullen zich op ochtend van dag 4 weer bij de groep voegen. 

Optionele activiteit: vliegen boven de Okavango Delta

Dag 3: Okavango Delta
Deze dag geniet je van het beste dat de natuur in Botswana je te bieden heeft! Je maakt samen met een gids een wandeling om het wild van dichtbij te bekijken. Je ontdekt de Okavango Delta in een mokoro; een uitgehouwen boomstamboot. De Okavango Delta is de grootste binnenlandse delta ter wereld. De rivieren die naar de Okavango Delta leiden komen niet in uit in zee en irrigeren op deze manier 15,000 vierkante kilometer van de Kalahari woestijn. Dit is een spectaculaire en onvergetelijke ervaring, zeker omdat de wilde dieren hier nog niet aan mensen gewend zijn!

Inbegrepen highlight: een dagexcursie door de Okavango Delta

Dag 4: Nata
De reizigers die de Okavango Delta upgrade aangeschaft hebben sluiten zich op deze ochtend weer aan bij de groep en je reist samen richting Nata. Vandaag breng je de meeste tijd in de truck door. Aangekomen bij de Makgadikgadi Pans kun je deze vlakten bewonderen en een safari naar de Nata Sanctuary, een broedplaats voor veel vogelsoorten, zoals de pelikaan en de flamingo. 

Optionele activiteit: excursie naar de Makgadikgadi Pans

Dag 5: Kasane – Chobe National Park
Deze middag trek je er op uit om het Chobe National Park te ontdekken. Dit is een optionele excursie die je kunt bijboeken. Je begint je safari in een 4x4 jeep, waardoor heel dichtbij de wilde dieren kunt komen die hier leven. Aan het einde van de middag, als de zon ondergaat, ga je met een bootcruise de Chobe rivier op. Overal waar je kijkt zie je olifanten in het water spelen, een bijzonder leuke ervaring. Je sluit de dag af met een maaltijd rond het kampvuur.

Inbegrepen highlight: een bootcruise over de Chobe rivier

Dag 6: Zimbabwe – Victoria Falls 
Nagenietend van de gave ontmoetingen met de olifanten in Chobe gisteren arriveer je in Zimbabwe. Je hoeft maar een kleine afstand te overbruggen en je arriveert in Victoria Falls. Vandaag heb je de gelegenheid om op eigen houtje de spectaculaire watervallen te ontdekken. De watervallen zijn bij de locals bekend onder de naam "Mosi oa Tunya", wat zoveel betekent als "de mist die dondert". Het grootste gedeelte van je dag zul je vandaag besteden aan het bekijken van de machtige Zambezi rivier die in de Batoka Gorge dondert. Maar ook het stadje Victoria Falls zelf heeft je veel te bieden. Je kunt hier talloze optionele activiteiten boeken en er zijn leuke winkeltjes en marktjes te bezoeken.

Optionele activiteiten: een bezoek aan de Victoria Falls, bungeejumpen, raften, een helikoptervlucht, enzovoorts.

Dag 7: Victoria Falls 
Vandaag is er tijd om gezamenlijk de activiteiten doen je die gisteren geboekt hebt. Je kunt hier heel veel spannende en relaxende activiteiten doen. Helaas komt hier je reis ten einde.

Vertrekdatum Aankomstdatum
Reissom per persoon: € 930.00
Okavango Delta upgrade: € 890.00

Maximaal aantal personen: 24
Vertreklocatie: Windhoek
Aankomstlocatie: Victoria Falls
Reisduur: 7 dagen
Reistype: Kampeerreis
Routerichting: Noordelijke route
Highlights tijdens deze reis:
 • Chobe National Park in Botswana
 • Okavango Delta in Botswana
 • Victoria Falls in Zimbabwe
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Botswana
 • Namibië
 • Zimbabwe
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Een Zuid-Afrikaanse touroperator
Groepsreizen door Namibië en Botswana
Aantal dagen:
7
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 930.00
Okavango Delta upgrade:
€ 890.00
Bijdrage Calamiteitenfonds:
€ 2.50
Bijdrage garantiefonds GGTO:

Totaalprijs: