Groepsreizen door Namibië en Botswana

Victoria Falls naar Windhoek - Accommodatiereis

Klaar voor vertrek om naar de Okavango Delta te gaan

Reis van Victoria Falls naar Windhoek

Dit is een prachtige reis van Victoria Falls naar Windhoek van 7 dagen voor mensen die, ondanks tijdgebrek, toch al het moois willen zien dat Botswana te bieden heeft. Dit is een 7-daagse reis tussen Windhoek in Namibië en Victoria Falls in Zimbabwe. Je kunt deze reis in beide richtingen afleggen, van Windhoek naar Victoria Falls of van Victoria Falls naar Windhoek. In de komende 7 dagen die deze rondreis duurt zie je alle hoogtepunten van Botswana en Zimbabwe.

Lodgereis door Zimbabwe en Namibië

Je avontuur begint direct zodra je in Windhoek of Victoria Falls aankomt, want de safari truck staat op je te wachten om je mee te nemen richting Botswana. Tijdens deze reis door Botswana ga je vanuit Maun richting de Okavango Delta. Dit is de belangrijkste trekpleister en het beste dat Botswana te bieden heeft. De Okavango Delta is een grote binnenlandse waterdelta van maar liefst 22,000 vierkante kilometer groot! In dit moerasgebied leven duizenden nijlpaarden en olifanten. In een uitgeholde boomstam, het traditionele vervoersmiddel in de Okavango Delta, trek je hun leefgebied binnen. De Okavango Delta bestaat uit een groen doolhof en netwerk van kanalen, geulen, sloten en andere dichtbegroeide waterwegen. Zonder goede en ervaren gids vind je je weg hier niet... Aangekomen bij je kampement in de Okavango Delta ga je op wandelsafari. Neem goede wandelschoenen mee dus tijdens deze reis. Lees hier meer informatie over de Okavango Delta upgrade.

Safari in het Chobe National Park

Na twee dagen in de Okavango Delta verbleven te hebben reis je verder naar Chobe National Park waar je met een boot de rivier op gaat om de spelende olifanten met hun jongen van dichtbij te bewonderen. Met een wijntje in de hand en de ondergaande zon op je gezicht is dit een fascinerende excursie. Tenslotte bezoek je ook nog de Victoria Watervallen in Victoria Falls te Zimbabwe. Je voelt van dichtbij hoe miljoenen en miljoenen liters water met grof geweld honderden meters die naar beneden storten, onbeschrijfelijk! 

Hoogtepunten van deze groepsreis:

 • De Bushman en San People laten je zien hoe zij al eeuwenlang op traditionele wijze leven in dit gebied;
 • Je trekt diep de immens grote Okavango Delta in, het domein van nijlpaarden en olifanten;
 • Zonsondergang, wijntje, Chobe National Park en vele wassende en spelende olifanten;
 • Je bewondert de machtige Victoria Falls aan de Zimbabwaanse kant van de Zambezi River

Deze activiteiten zijn bij de reissom inbegrepen:

 • Een bootcruise over de Chobe rivier
 • Een excursie naar de Makgadikgadi Pans
 • Een dagexcursie door de Okavango Delta

Meer informatie over de accommodaties:

Je overnacht tijdens deze reis in eenvoudige, maar comfortabele en hygiënisch chalets en lodges. De accommodaties laten zich vergelijken met wat we in Nederland/Vlaanderen 2- á 3-sterrenaccommodaties zouden noemen. Tijdens de ene overnachting deel je toilet- en douchefaciliteiten, terwijl de andere accommodatie en-suite badkamers heeft. Op aanvraag kunnen we per dag een overzicht van de accommodaties sturen.

De reissom is inclusief:

Accommodatie in eenvoudige chalets, lodges of hotels, maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving.

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souvenirs, fooien, etc.

Dag 1: Victoria Falls 
Vandaag is er tijd om een optionele activiteit te doen. Je kunt hier heel veel spannende en relaxende activiteiten doen, zoals bungeejumpen, een wandeling met leeuwen maken, een safari op een olifant, of een heerlijke pedicure of manicure krijgen! Je hoeft maar een kleine afstand te overbruggen en je arriveert in Victoria Falls. Vandaag heb je de gelegenheid om op eigen houtje de spectaculaire watervallen te ontdekken. 

Dag 2: Victoria Falls naar Kasane
Deze middag trek je er op uit om het Chobe National Park te ontdekken. Dit is een optionele excursie die je kunt bijboeken. Je begint je safari in een 4x4 jeep, waardoor heel dichtbij de wilde dieren kunt komen die hier leven. Aan het einde van de middag, als de zon ondergaat, ga je met een bootcruise de Chobe rivier op. Overal waar je kijkt zie je olifanten in het water spelen, een bijzonder leuke ervaring. Je sluit de dag af met een maaltijd rond het kampvuur.

Inbegrepen highlight: een bootcruise over de Chobe rivier

Dag 3: Nata
's Ochtends vroeg laat je Kasane achter je. De reis brengt je vandaag in Nata. Aangekomen bij de Makgadikgadi Pans kun je deze vlakten bewonderen en een safari naar de Nata Sanctuary, een broedplaats voor veel vogelsoorten, zoals de pelikaan en de flamingo. 

Optionele activiteit: excursie naar de Makgadikgadi Pans

Dag 4: Maun
De overlanding truck brengt je verder naar de noordelijke vlakten van de Makgadikgadi Pans. De weg naar Maun is bezaaid met de iconische Baobab bomen. In Maun kun je, als je dat wilt, een (optionele) vlucht maken boven de Okavango Delta. Degenen die de Okavango Delta-upgrade hebben aangeschaft gaan deze middag al de Okavango Delta in en zullen zich op ochtend van dag 6 weer bij de groep voegen. 

Optionele activiteit: vliegen boven de Okavango Delta

Dag 5: Okavango Delta
Deze dag geniet je van het beste dat de natuur in Botswana je te bieden heeft! Je maakt samen met een gids een wandeling om het wild van dichtbij te bekijken. Je ontdekt de Okavango Delta in een mokoro; een uitgehouwen boomstamboot. De Okavango Delta is de grootste binnenlandse delta ter wereld. De rivieren die naar de Okavango Delta leiden komen niet in uit in zee en irrigeren op deze manier 15,000 vierkante kilometer van de Kalahari woestijn. Dit is een spectaculaire en onvergetelijke ervaring, zeker omdat de wilde dieren hier nog niet aan mensen gewend zijn!

Inbegrepen highlight: een dagexcursie door de Okavango Delta

Dag 6: Maun naar Central Kalahari District
Nadat je terugkomt uit de Okavango Delta, ga je op pad met een lid van de San-stam. De mensen van de San-stam weten al duizenden jaren te overleven in dit barre landschap. Deze ochtend heb je de kans om met hen op tocht te gaan, zodat ook jij een echte survivor wordt. Je leert vuur te maken, je leert waar je water kunt vinden en je leert welke wortels je wel en niet kunt eten. Laten we hopen dat je deze kennis nooit nodig zult hebben... 

Dag 7: Ghanzi - Windhoek
Vandaag reis je naar de hoofdstad van Namibië, Windhoek. Onderweg stoppen we bij een populaire markt waar je mooi houtsnijwerk kunt kopen als souvenir of cadeau voor thuis. Windhoek is niet alleen de hoofdstad, maar ook de culturele en sociaaleconomische spil van Namibië. Na een lange dag reizen overnacht je in een fijne accommodatie halverwege de stad en het vliegveld. Helaas komt hier je reis ten einde.

Vertrekdatum Aankomstdatum
Reissom per persoon: € 1,170.00
Eenpersoonstoeslag: € 183.00
Okavango Delta upgrade: € 890.00

Maximaal aantal personen: 24
Vertreklocatie: Victoria Falls
Aankomstlocatie: Windhoek
Reisduur: 7 dagen
Reistype: Accommodatiereis
Routerichting: Zuidelijke route
Highlights tijdens deze reis:
 • Chobe National Park in Botswana
 • Etosha National Park in Namibië
 • Okavango Delta in Botswana
 • Victoria Falls in Zimbabwe
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Botswana
 • Zimbabwe
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Een Zuid-Afrikaanse touroperator
Groepsreizen door Namibië en Botswana
Aantal dagen:
7
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 1,170.00
Okavango Delta upgrade:
€ 890.00
Eenpersoonstoeslag:
€ 183.00
Bijdrage Calamiteitenfonds:
€ 2.50
Bijdrage garantiefonds GGTO:

Totaalprijs: