Reizen door Namibië en Botswana

Groepsrondreis Namibië, Botswana en Zimbabwe - Kampeerreis

Beklimming van de Spitzkoppe Mountains

Groepsrondreis Namibië, Botswana en Zimbabwe

Deze 14-daagse goedkope groepsrondreis door Namibië, Botswana en Zimbabwe is geliefd om zijn veelzijdigheid. De reis is in 2 richtingen af te leggen, van Swakopmund in Namibië richting Victoria Falls in Zimbabwe (de noordelijke route) of vanuit Victoria Falls naar Swakopmund (de zuidelijke route). Hieronder beschrijven we de noordelijke route. 

Swakopmund

Je reis begint in Swakopmund waar je veel activiteiten kunt doen. Denk aan skydiven, quads rijden, walvissen zien, sandboarding en nog veel meer. Swakopmund draagt met recht de bijnaam "Africa's adventure capital".

Himba en safari door het Etosha National Park

Later tijdens de reis neemt een lid van de Himba-stam je mee zijn dorp in en laat je zien hoe zijn stam leeft, woont en jaagt. De Himba leven al generatieslang op deze manier en houden deze levensvorm nog steeds in stand, met ere. Het geeft een fascinerend inkijkje in een manier van leven die zo ver verwijderd is van je eigen leven, heel bijzonder. Je vervolgt je reis richting het Etosha National Park. In het Etosha National Park kom je oog in oog te staan met de Big 5; dit park doet niet onder voor het Kruger National Park. In een open en verhoogd voertuig, speciaal gemaakt voor safar's, krijg je zoveel mogelijk wilde dieren te zien, waaronder leeuwen die hier leven. 

Safari in de Okavango Delta  Via de hoofdstad Windhoek reis je naar Botswana, waar je met een uitgeholde boomstam ("mokoro") 2 dagen de Okavango Delta ingaat en daar verblijft. Je trekt in deze mokoro's diep dit netwerk van kanalen, geulen en meren in. Je ervaren poler kent dit gebied als geen ander en laveert jou tussen het riet door, terwijl de poler kundig de nijlpaarden omzeilt. In de Okavango Delta ga je zelfs op wandelsafari! Stel je voor, stil en ervoor zorgend dat je uit de wind loopt, wandel je door het leefgebied van olifanten die je op slechts honderd meter afstand van je ziet grazen of spelen.

Victoria Falls

De reis eindigt als je in Zimbabwe bij de Victoria watervallen aankomt. Hier kun je, behalve het bewonderen van de machtige watervallen waar het stadje zijn naam aan dankt, vele activiteiten boeken.

Hoogtepunten van deze rondreis van Namibië naar Zimbabwe:

 • Spitzkoppe Mountains; middenin de vlakke woestijn van Namibië zijn een paar puntige (spitse) bergen schijnbaar achteloos weggezet. Een hele aparte plek en je bezoek waard.
 • Etosha National Park; maak meedere safari's in dit safari park dat niet onderdoet voor het Krugerpark.
 • Windhoek; een typisch drukke Afrikaanse stad met oud-Duitse invloeden. 
 • De Bushman en de San People leren je graag alles over hun cultuur en tradities en tonen je hoe je overleeft zoals de bosjesmannen dat al eeuwen doen.
 • De Okavango Delta is de grootste binnenlandse delta ter wereld en een stelsel van nauwe kanalen, sloten en geulen. Hier leven vele olifanten en nijlpaarden die je zult tegenkomen tijdens wandelsafari's.
 • Chobe National Park; vanaf een boot, genietend van een wijntje in je hand en de ondergaande zon, zien hoe olifanten spelen en wassen in de Chobe River. Een hele leuke excursie!
 • Victoria Falls; de machtige "mist die dondert" waar je, behalve de watervallen, vele leuke en avontuurlijke activiteiten kunt boeken.

Waar en hoe je overnacht tijdens deze kampeerreis:

Je overnacht in een tweepersoonstent die je opzet op toegewezen kampeerplaatsen. Op deze kampeerplaatsen zijn (gedeelde) toilet- en douchefaciliteiten aanwezig. De koepeltenten zijn voorzien van een ingebouwd muskietennet. Je hebt de tenten binnen 10 minuten opgebouwd, afgebroken en weer in de truck opgeslagen. Je slaapt op matrasjes die ongeveer 5 centimeter dik zijn. Je moet zelf voor je slaapzak zorgen.

Liever niet kamperen?

Ben je geen fan van kamperen? Je kunt je kampeerreis af en toe "upgraden", lees daar hier meer over. Daarnaast is deze reis ook als accommodatiereis beschikbaar.

In de reissom is het volgende inbegrepen:

Accommodatie in comfortabele tweepersoonstenten (koepeltenten), maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving.

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souveniers, fooien, etc.

Wat is het activiteitenpakket?

Het activiteitenpakket zijn een aantal “essentiële” activiteiten en excursies, volgens ons onmisbaar tijdens deze reis. Jij denkt daar wellicht anders over. Je kunt deze activiteiten direct al boeken, of je boekt ze ter plaatse tijdens je reis. Het activiteitenpakket voor deze reis is als volgt:

 

 • Bezoek aan de Himba stam
 • Kampeerereis: excursie van 2 dagen in de Okavango Delta
 • Accommodatiereis: excursie van 3 dagen in de Okavango Delta
 • Bootcruise over de Chobe rivier in Chobe National Park
 • Een safari in Chobe National Park
 • Entreeprijs tot Victoria Falls National Park

Het reisprogramma van deze reis
Hieronder vind je het volledige reisprogramma van deze reis. Let op: een reisprogramma kan door de uitvoerende touroperator aangepast worden en het reisprogramma hieronder is enkel een vertaling. Het originele reisprogramma van deze reis is hier na te lezen

Dag 1: Swakopmund 
Je kunt deze dag zelf invullen met activiteiten naar keuze. Het meest populair is quad rijden in de duinen of skydiving. Op een heldere dag kun je al hangend aan je parachute de bestemming van de volgende dag zien! Ook rondwandelen en winkelen in de vele, gezellige winkels van Swakopmund is een plezierige manier om je dag door te brengen!

Optionele activiteiten: auad rijden, zandsurfen, skydiving, dolfijnencruise, scenic flights, vissen, winkelen, uit eten gaan, etc.

Dag 2: Spitzkoppe 
We laten de kust achter ons en rijden door het dorre landschap naar Spitzkoppe Berg. Deze enorme kalkstenen berg domineert het anderszins vlakke landschap en we zetten onze tenten op in de wilde vlaktes aan de voet van deze indrukwekkende berg. In de middag krijg je een begeleide wandeling aangeboden om de bijzondere rotsformaties en de rotsschilderingen van het San-volk te bewonderen. De avonturiers onder ons willen wellicht een poging wagen om de machtige Spitzkoppe Berg te beklimmen. Vergeet je camera niet want van bovenaf heb je een schitterend uitzicht over het landschap.

Dag 3: Himba Stam 
Na een korte ochtendwandeling trekken we verder noordwaarts in de richting van Kamanjab. Vandaag krijg je de kans om het leven binnen in een Himba-stam mee te maken. De Himba’s zijn een nomadisch herdersvolk en leven voornamelijk van veeteelt. Ze zijn makkelijk herkenbaar aan hun unieke manier van kleden. De Himba’s houden nog strikt vast aan hun oude tradities en gewoonten, maar verwelkomen ook andere mensen gastvrij in hun huis.

Activiteitenpakket: bezoek aan de Himba stam

Dag 4 en 5: Etosha National Park 
Etosha is een van de beste gebieden in Afrika om groot wild te spotten. De uitgestrekte en dunbeboste graslanden van dit Nationale Park bieden unieke mogelijkheden om allerlei soorten Afrikaanse dieren te zien die in andere parken in de dichte vegetatie verborgen zouden zitten. Sommige van deze bijzondere dieren zullen zelfs de weg oversteken vlak voor onze truck! We gaan op diverse game drives en brengen onze avonden door bij de ‘water holes’ waar je dorstige dieren op de gevoelige plaat kunt vastleggen.

Optionele activiteiten: nacht- of zonsopgang game drives in safari trucks

Dag 6: Windhoek 
Na nog een ochtendsafari vertrekken we richting Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Onderweg stoppen we bij een populaire markt waar je mooi houtsnijwerk kunt kopen als souvenir of cadeau voor thuis. Windhoek is niet alleen de hoofdstad, maar ook de culturele en sociaal-economische spil van Namibië. Na een korte tour door het stadscentrum komen we aan op onze laatste bestemming voor vandaag. Misschien is het een leuk idee om met de hele groep te genieten van een heerlijk maal bij Joe’s Beer House?

Optionele activiteiten: uit eten gaan.

Dag 7: Botswana – Ghanzi 
Je wekker gaat vroeg vandaag… Om de drukte aan de grensovergang met Botswana voor te zijn gaan we vroeg op pad. De bestemming voor vandaag is Ghanzi. Nadat we ons kamp hier opgezet hebben, ontmoeten we een lokale bosjesman van de San-stam die ons graag kennis laat maken met zijn stam en hun gewoonten. Tegen een kleine vergoeding kun je in een traditionele hut overnachten; een zeer leuke belevenis!

Dag 8: Gateway naar de Okavango Delta 
De mensen van de San-stam weten al duizenden jaren te overleven in dit barre landschap. Deze ochtend heb je de kans om met hen op tocht te gaan, zodat ook jij een echte survivor wordt. Je leert vuur te maken, je leert waar je water kunt vinden en je leert welke wortels je wel en niet kunt eten. Laten we hopen dat je deze kennis nooit nodig zult hebben... 's Middags reis je richting de Okavango RIvier waar morgen de excursie naar de Okavango Delta begint. Je reisleider zal je precies vertellen wat je de komende dagen kunt verwachten en wat je moet inpakken. 

Optionele activiteit: een survival excursie met de San-stam

Dag 9 en 10: Maun – Okavango Delta 
Deze twee dagen geniet je van het beste dat de natuur je te bieden heeft! We maken wandelingen om het wild van dichtbij te bekijken en we ontdekken de Delta met een mokoro boot; een uitgehouwde boomstam. De Okavango Delta is ‘s wereld grootste binnenlandse delta. De rivieren die naar de Okavango Delta leiden komen niet in uit in zee en irrigeren op deze manier 15,000 vierkante kilometer van de Kalahari woestijn. Dit is een spectaculaire en onvergetelijke ervaring, zeker omdat de wilde dieren hier nog niet aan mensen gewend zijn!

Kies je voor de accommodatiereis, dan word je per vliegtuigje in de Delta ingevlogen. Als je de kampeerreis maakt, dan ga je per mokoro de Okavango Delta in.

Activiteitenpakket: twee- of driedaagse excursie in de Okavango Delta.

Dag 11: Nata
Je reis voert je naar het noordelijke gedeelte van de Makgadigadi Pans. Langs de weg naar Nata staan veel iconische Baobab-bomen. We stoppen kort bij de Pans en als je wilt kun je vanmiddag een optionele excursie naar de Makgadigadi Pans doen. 

Dag 12: Kasane – Chobe National Park 
We vervolgen onze reis naar Kasane, gelegen aan de Chobe rivier. Hier aangekomen ga je eerst in een 4x4 op safari door het Chobe National Park. Aan het einde van de middag, tijdens zonsondergang, ga je het water op van de Chobe rivier door met een cruise. We zullen ongetwijfeld weer veel wild zien!

Activiteitenpakket: safari door Chobe National Park en een bootcruise over de Chobe rivier in Chobe National Park

Dag 13: Zimbabwe – Victoria Falls 
Bij aankomst in het stadje Victoria Falls hebben we de tijd om wat activiteiten voor morgen te boeken. Natuurlijk breng je deze dag ook een bezoek aan de wereldberoemde Victoria watervallen; het water valt met miljoenen kubieke liters per seconde tegelijk 100 meter naar beneden!

Activiteitenpakket: entreeprijs tot Victoria Falls National Park
Optionele activiteiten: een ochtend game drive in het Chobe National Park of een zonsondergang bootcruise over de Zambezi rivier.

Dag 14: Victoria Falls 
Vandaag is er tijd om gezamenlijk de activiteiten doen je die gisteren geboekt hebt. Je kunt hier heel veel spannende en relaxende activiteiten doen, zoals bungee jumpen, een wandeling met leeuwen maken, een safari op een olifant, of een heerlijke pedicure of manicure krijgen!

Helaas komt hier je reis ten einde.

Optionele activiteiten: raften, bungy jumpen, olifanten excursie, een leeuwenwandeling, paardrijden, uit eten gaan, etc.

Vertrekdatum Aankomstdatum
18-08-2018 31-08-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
22-08-2018 04-09-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
25-08-2018 07-09-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
29-08-2018 11-09-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
01-09-2018 14-09-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
05-09-2018 18-09-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
08-09-2018 21-09-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
12-09-2018 25-09-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
15-09-2018 28-09-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
19-09-2018 02-10-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
22-09-2018 05-10-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
26-09-2018 09-10-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
29-09-2018 12-10-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
03-10-2018 16-10-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
06-10-2018 19-10-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
10-10-2018 23-10-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
13-10-2018 26-10-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
17-10-2018 30-10-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
20-10-2018 02-11-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
24-10-2018 06-11-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
27-10-2018 09-11-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
31-10-2018 13-11-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
03-11-2018 16-11-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
07-11-2018 20-11-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
10-11-2018 23-11-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
14-11-2018 27-11-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
17-11-2018 30-11-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
21-11-2018 04-12-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
24-11-2018 07-12-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
28-11-2018 11-12-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
01-12-2018 14-12-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
05-12-2018 18-12-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
08-12-2018 21-12-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
12-12-2018 25-12-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
15-12-2018 28-12-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
19-12-2018 01-01-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
22-12-2018 04-01-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
26-12-2018 08-01-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
29-12-2018 11-01-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
24-04-2019 05-05-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
28-04-2019 09-05-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
01-05-2019 12-05-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
05-05-2019 16-05-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
08-05-2019 19-05-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
15-05-2019 26-05-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
19-05-2019 30-05-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
22-05-2019 02-06-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
26-05-2019 06-06-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
29-05-2019 09-06-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
02-06-2019 13-06-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
05-06-2019 16-06-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
12-06-2019 23-06-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
16-06-2019 27-06-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
19-06-2019 30-06-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
23-06-2019 04-07-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
26-06-2019 07-07-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
30-06-2019 11-07-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
03-07-2019 14-07-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
10-07-2019 21-07-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
14-07-2019 25-07-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
17-07-2019 28-07-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
21-07-2019 01-08-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
24-07-2019 04-08-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
28-07-2019 08-08-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
31-07-2019 11-08-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
07-08-2019 18-08-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
11-08-2019 22-08-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
14-08-2019 25-08-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
18-08-2019 29-08-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
21-08-2019 01-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
25-08-2019 05-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
28-08-2019 08-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
04-09-2019 15-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
08-09-2019 19-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
11-09-2019 22-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
15-09-2019 26-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
18-09-2019 29-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
22-09-2019 03-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
25-09-2019 06-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
02-10-2019 13-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
06-10-2019 17-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
09-10-2019 20-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
13-10-2019 24-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
16-10-2019 27-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
20-10-2019 31-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
23-10-2019 03-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
30-10-2019 10-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
03-11-2019 14-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
06-11-2019 17-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
10-11-2019 21-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
13-11-2019 24-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
17-11-2019 28-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
20-11-2019 01-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
27-11-2019 08-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
01-12-2019 12-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
04-12-2019 15-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
08-12-2019 19-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
11-12-2019 22-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
15-12-2019 26-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
18-12-2019 29-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
25-12-2019 05-01-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
29-12-2019 09-01-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 937.88
Activiteitenpakket: € 461.00

Maximaal aantal personen: 20
Vertreklocatie: Swakopmund
Aankomstlocatie: Victoria Falls
Reisduur: 14 dagen
Reistype: Kampeerreis
Routerichting: Noordelijke route
Highlights tijdens deze reis:
 • Chobe National Park
 • Etosha National Park
 • Okavango Delta
 • Victoria Falls
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Botswana
 • Namibië
 • Zimbabwe
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Nomad Adventure Tours
Reizen door Namibië en Botswana
Aantal dagen:
14
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 937.88
Activiteitenpakket:
€ 461.00

Totaalprijs: