Reizen door Namibië en Botswana

Lodgereis Zimbabwe, Botswana en Namibië - Accommodatiereis

Zwemmen in de Okavango Delta

Lodgereis Zimbabwe, Botswana en Namibië

Deze 14-daagse reis door Namibië, Botswana en Zimbabwe is geliefd om zijn veelzijdigheid. De reis is in 2 richtingen af te leggen, van Swakopmund in Namibië richting Victoria Falls in Zimbabwe (de noordelijke route) of vanuit Victoria Falls naar Swakopmund (de zuidelijke route). Hieronder beschrijven we de noordelijke route. 

Swakopmund

Je reis begint in Swakopmund waar je veel activiteiten kunt doen. Denk aan skydiven, quads rijden, walvissen zien, sandboarding en nog veel meer. Swakopmund draagt met recht de bijnaam "Africa's adventure capital".

Himba en safari door het Etosha National Park

Later tijdens de reis neemt een lid van de Himba-stam je mee zijn dorp in en laat je zien hoe zijn stam leeft, woont en jaagt. De Himba leven al generatieslang op deze manier en houden deze levensvorm nog steeds in stand, met ere. Het geeft een fascinerend inkijkje in een manier van leven die zo ver verwijderd is van je eigen leven, heel bijzonder. Je vervolgt je reis richting het Etosha National Park. In het Etosha National Park kom je oog in oog te staan met de Big 5; dit park doet niet onder voor het Kruger National Park. In een open en verhoogd voertuig, speciaal gemaakt voor safar's, krijg je zoveel mogelijk wilde dieren te zien, waaronder leeuwen die hier leven. 

Safari in de Okavango Delta 

Via de hoofdstad Windhoek reis je naar Botswana, waar je met een uitgeholde boomstam ("mokoro") 2 dagen de Okavango Delta ingaat en daar verblijft. Je trekt in deze mokoro's diep dit netwerk van kanalen, geulen en meren in. Je ervaren poler kent dit gebied als geen ander en laveert jou tussen het riet door, terwijl de poler kundig de nijlpaarden omzeilt. In de Okavango Delta ga je zelfs op wandelsafari! Stel je voer, stil en ervoor zorgend dat je uit de wind loopt, wandel je door het leefgebied van olifanten die op slechts honderd meter afstand van je ziet grazen of spelen. 

Victoria Falls

De reis eindigt als je in Zimbabwe bij de Victoria watervallen aankomt. Hier kun je, behalve het bewonderen van de machtige watervallen waar het stadje zijn naam aan dankt, vele activiteiten boeken. 

Hoogtepunten van deze rondreis van Namibië naar Zimbabwe:

 • Spitzkoppe Mountains; middenin de vlakke woestijn van Namibië zijn een paar puntige (spitse) bergen schijnbaar achteloos weggezet. Een hele aparte plek en je bezoek waard.
 • Etosha National Park; maak meedere safari's in dit safari park dat niet onderdoet voor het Krugerpark.
 • Windhoek; een typisch drukke Afrikaanse stad met oud-Duitse invloeden. 
 • De Bushman en de San People leren je graag alles over hun cultuur en tradities en tonen je hoe je overleeft zoals de bosjesmannen dat al eeuwen doen.
 • De Okavango Delta is de grootste binnenlandse delta ter wereld en een stelsel van nauwe kanalen, sloten en geulen. Hier leven vele olifanten en nijlpaarden die je zult tegenkomen tijdens wandelsafari's.
 • Chobe National Park; vanaf een boot, genietend van een wijntje in je hand en de ondergaande zon, zien hoe olifanten spelen en wassen in de Chobe River. Een hele leuke excursie!
 • Victoria Falls; de machtige "mist die dondert" waar je, behalve de watervallen, vele leuke en avontuurlijke activiteiten kunt boeken.

Meer informatie over de accommodaties:

Je overnacht tijdens deze reis in eenvoudige, maar comfortabele en hygiënisch chalets en lodges. De accommodaties laten zich vergelijken met wat we in Nederland/Vlaanderen 2- á 3-sterrenaccommodaties zouden noemen. Tijdens de ene overnachting deel je toilet- en douchefaciliteiten, terwijl de andere accommodatie en-suite badkamers heeft. Op aanvraag kunnen we per dag een overzicht van de accommodaties sturen.

In de reissom is het volgende inbegrepen:

Accommodatie in eenvoudige chalets, lodges of hotels, maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving.

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souveniers, fooien, etc.

Wat is het activiteitenpakket?

Het activiteitenpakket zijn een aantal “essentiële” activiteiten en excursies, volgens ons onmisbaar tijdens deze reis. Jij denkt daar wellicht anders over. Je kunt deze activiteiten direct al boeken, of je boekt ze ter plaatse tijdens je reis. Je vindt hier meer informatie over het activiteitenpakket. Het activiteitenpakket voor deze reis is als volgt:

 • Bezoek aan de Himba stam
 • Kampeerereis: excursie van 2 dagen in de Okavango Delta
 • Accommodatiereis: excursie van 3 dagen in de Okavango Delta
 • Bootcruise over de Chobe rivier in Chobe National Park
 • Een safari in Chobe National Park
 • Een safari door de Okavango Delta
 • Entreeprijs tot Victoria Falls National Park

Het reisprogramma van deze reis
Hieronder vind je het volledige reisprogramma van deze reis. Let op: een reisprogramma kan door de uitvoerende touroperator aangepast worden en het reisprogramma hieronder is enkel een vertaling. Het originele reisprogramma van deze reis is hier na te lezen

Dag 1: Victoria Falls 
Vandaag is er tijd om gezamenlijk de activiteiten doen je die gisteren geboekt hebt. Je kunt hier heel veel spannende en relaxende activiteiten doen, zoals bungee jumpen, een wandeling met leeuwen maken, een safari op een olifant, of een heerlijke pedicure of manicure krijgen! Natuurlijk breng je deze dag ook een bezoek aan de wereldberoemde Victoria watervallen; het water valt met miljoenen kubieke liters per seconde tegelijk 100 meter naar beneden!

Activiteitenpakket: entreeprijs tot Victoria Falls National Park
Optionele activiteiten: raften, bungy jumpen, olifanten excursie, een leeuwenwandeling, paardrijden, uit eten gaan, etc.

Dag 2: Kasane – Chobe National Park 
We vervolgen onze reis naar Kasane, gelegen aan de Chobe rivier. Hier aangekomen ga je eerst in een 4x4 op safari door het Chobe National Park. Aan het einde van de middag, tijdens zonsondergang, ga je het water op van de Chobe rivier door met een cruise. We zullen ongetwijfeld weer veel wild zien!

Activiteitenpakket: safari door Chobe National Park en een bootcruise over de Chobe rivier in Chobe National Park

Dag 3: Kasane - Nata
's Ochtends vroeg laat je Kasane achter je. De reis brengt je vandaag in Nata. Als je wilt kun je in de middag een optionele excursie naar de Makgadigadi Pans maken. De avond gebruik je om je voor te bereiden op de trip naar de Okavango Delta.

Dag 4 en 5: Nata – Okavango Delta 
Deze twee dagen geniet je van het beste dat de natuur je te bieden heeft! We maken wandelingen om het wild van dichtbij te bekijken en we ontdekken de Delta met een mokoro boot; een uitgehouwde boomstam. De Okavango Delta is ‘s wereld grootste binnenlandse delta. De rivieren die naar de Okavango Delta leiden komen niet in uit in zee en irrigeren op deze manier 15,000 vierkante kilometer van de Kalahari woestijn. Dit is een spectaculaire en onvergetelijke ervaring, zeker omdat de wilde dieren hier nog niet aan mensen gewend zijn!

Kies je voor de accommodatiereis, dan word je per vliegtuigje in de Delta ingevlogen. Als je de kampeerreis maakt, dan ga je per mokoro de Okavango Delta in.

Activiteitenpakket: twee- of driedaagse excursie in de Okavango Delta.

Dag 6: Okavango Delta - Maun
Je hebt ongetwijfeld genoten van de afgelopen dagen in de Okavango Delta. Vandaag reis je naar Maun, een stadje net buiten de Delta. 

Dag 7: Maun – Ghanzi 
Je wekker gaat vroeg vandaag… Om de drukte aan de grensovergang met Botswana voor te zijn gaan we vroeg op pad. De bestemming voor vandaag is Ghanzi. Nadat we ons kamp hier opgezet hebben, ontmoeten we een lokale bosjesman van de San-stam die ons graag kennis laat maken met zijn stam en hun gewoonten. De mensen van de San-stam weten al duizenden jaren te overleven in dit barre landschap. Deze ochtend heb je de kans om met hen op tocht te gaan, zodat ook jij een echte survivor wordt. Je leert vuur te maken, je leert waar je water kunt vinden en je leert welke wortels je wel en niet kunt eten. Laten we hopen dat je deze kennis nooit nodig zult hebben... Ook kun je vandaag in een klein vliegtuigje een vlucht maken boven de Okavango Delta. 

Optionele activiteit: een survival excursie met de San-stam en een scenic flight over de Okavango Delta

Dag 8: Ghanzi - Windhoek
Vandaag reis je naar de hoofdstad van Namibië, Windhoek. Onderweg stoppen we bij een populaire markt waar je mooi houtsnijwerk kunt kopen als souvenir of cadeau voor thuis. Windhoek is niet alleen de hoofdstad, maar ook de culturele en sociaal-economische spil van Namibië. Na een korte tour door het stadscentrum komen we aan op onze laatste bestemming voor vandaag. Misschien is het een leuk idee om met de hele groep te genieten van een heerlijk maal bij Joe’s Beer House?

Dag 9: Windhoek - Etosha
Het Etosha National Park is Namibië's nummer 1 safaripark. Het is de bedoeling dat je morgenochtend vroeg bij het eerste daglicht het park in gaat. Maar als je wilt kun je vanavond geluk al beproeven om wat wilde dieren te zien. Er zijn veel waterholes waar je je verdekt kunt opstellen in de hoop wild te zien. 

Dag 10 en 11: Etosha National Park 
Etosha is een van de beste gebieden in Afrika om groot wild te spotten. De uitgestrekte en dunbeboste graslanden van dit Nationale Park bieden unieke mogelijkheden om allerlei soorten Afrikaanse dieren te zien die in andere parken in de dichte vegetatie verborgen zouden zitten. Sommige van deze bijzondere dieren zullen zelfs de weg oversteken vlak voor onze truck! We gaan op diverse game drives en brengen onze avonden door bij de ‘water holes’ waar je dorstige dieren op de gevoelige plaat kunt vastleggen.

Optionele activiteiten: nacht- of zonsopgang game drives in safari trucks

Dag 12: Outjo naar Khorixas
Na een korte ochtendwandeling trekken we verder noordwaarts in de richting van Kamanjab. Vandaag krijg je de kans om het leven binnen in een Himba-stam mee te maken. De Himba’s zijn een nomadisch herdersvolk en leven voornamelijk van veeteelt. Ze zijn makkelijk herkenbaar aan hun unieke manier van kleden. De Himba’s houden nog strikt vast aan hun oude tradities en gewoonten, maar verwelkomen ook andere mensen gastvrij in hun huis.

Activiteitenpakket: bezoek aan de Himba stam

Dag 13: Khorixas naar Swakopmund
We laten het noorden van Namibië achter ons en rijden door het dorre landschap naar Spitzkoppe Berg. Deze enorme kalkstenen berg domineert het anderszins vlakke landschap en we zetten onze tenten op in de wilde vlaktes aan de voet van deze indrukwekkende berg. In de middag krijg je een begeleide wandeling aangeboden om de bijzondere rotsformaties en de rotsschilderingen van het San-volk te bewonderen. De avonturiers onder ons willen wellicht een poging wagen om de machtige Spitzkoppe Berg te beklimmen. Vergeet je camera niet want van bovenaf heb je een schitterend uitzicht over het landschap. Daarna vervolg je je reis naar Swakopmund, een oud-Duitse nederzetting. 

Dag 14: Swakopmund
Je kunt de verdere dag zelf invullen met activiteiten naar keuze. Het meest populair is quad rijden in de duinen of skydiving. Op een heldere dag kun je al hangend aan je parachute de bestemming van de volgende dag zien! Ook rondwandelen en winkelen in de vele, gezellige winkels van Swakopmund is een plezierige manier om je dag door te brengen! 

Helaas komt hier je reis ten einde.

Vertrekdatum Aankomstdatum
25-08-2018 07-09-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
25-08-2018 07-09-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
28-08-2018 10-09-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
28-08-2018 10-09-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
04-09-2018 17-09-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
04-09-2018 17-09-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
15-09-2018 28-09-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
15-09-2018 28-09-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
25-09-2018 08-10-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
25-09-2018 08-10-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
06-10-2018 19-10-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
06-10-2018 19-10-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
09-10-2018 22-10-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
09-10-2018 22-10-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
16-10-2018 29-10-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
16-10-2018 29-10-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
27-10-2018 09-11-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
27-10-2018 09-11-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
06-11-2018 19-11-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
06-11-2018 19-11-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
17-11-2018 30-11-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
17-11-2018 30-11-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
20-11-2018 03-12-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
20-11-2018 03-12-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
27-11-2018 10-12-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
27-11-2018 10-12-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
08-12-2018 21-12-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
08-12-2018 21-12-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
18-12-2018 31-12-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
18-12-2018 31-12-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
29-12-2018 11-01-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
29-12-2018 11-01-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
07-01-2019 18-01-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
14-01-2019 25-01-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
21-01-2019 01-02-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
28-01-2019 08-02-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
04-02-2019 15-02-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
11-02-2019 22-02-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
18-02-2019 01-03-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
25-02-2019 08-03-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
04-03-2019 15-03-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
11-03-2019 22-03-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
18-03-2019 29-03-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
25-03-2019 05-04-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
01-04-2019 12-04-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
08-04-2019 19-04-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
15-04-2019 26-04-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
22-04-2019 03-05-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
29-04-2019 10-05-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
06-05-2019 17-05-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
13-05-2019 24-05-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
20-05-2019 31-05-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
27-05-2019 07-06-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
03-06-2019 14-06-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
10-06-2019 21-06-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
17-06-2019 28-06-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
24-06-2019 05-07-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
01-07-2019 12-07-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
08-07-2019 19-07-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
15-07-2019 26-07-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
22-07-2019 02-08-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
29-07-2019 09-08-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
05-08-2019 16-08-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
12-08-2019 23-08-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
19-08-2019 30-08-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
26-08-2019 06-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
02-09-2019 13-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
09-09-2019 20-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
16-09-2019 27-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
23-09-2019 04-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
30-09-2019 11-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
07-10-2019 18-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
14-10-2019 25-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
21-10-2019 01-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
28-10-2019 08-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
04-11-2019 15-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
11-11-2019 22-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
18-11-2019 29-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
25-11-2019 06-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
02-12-2019 13-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
09-12-2019 20-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
16-12-2019 27-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
23-12-2019 03-01-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
30-12-2019 10-01-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 1,226.93
Activiteitenpakket: € 1,224.00
Eenpersoonstoeslag: € 263.00

Maximaal aantal personen: 20
Vertreklocatie: Victoria Falls
Aankomstlocatie: Swakopmund
Reisduur: 14 dagen
Reistype: Accommodatiereis
Routerichting: Zuidelijke route
Highlights tijdens deze reis:
 • Chobe National Park
 • Etosha National Park
 • Okavango Delta
 • Victoria Falls
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Botswana
 • Namibië
 • Zimbabwe
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Nomad Adventure Tours
Reizen door Namibië en Botswana
Aantal dagen:
14
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 1,226.93
Activiteitenpakket:
€ 1,224.00
Eenpersoonstoeslag:
€ 263.00

Totaalprijs: