Groepsreizen door Namibië

Windhoek naar Kaapstad - Accommodatiereis

Op de top van Dune 45

Rondreis Namibië en Zuid-Afrika van Windhoek naar Kaapstad

Namibië is een fascinerend land. Het is zó anders dan Nederland; de onmetelijke ruimte, de stilte, het eindeloze landschap dat zich voor je uitstrekt, de warmte… Het kan niet anders dan dat dit land je grijpt tijdens de rondreis door Namibië en Zuid-Afrika van Windhoek naar Kaapstad van 13 dagen.

Vanuit Windhoek reis je met de Peri Peri Reizen overlanding truck naar de Fish River Canyon met de grens van Zuid-Afrika. Dit is de grootste canyon ter wereld op de Grand Canyon na. Je vervolgt je groepsreis door de Namib Desert, een van de heetste plekken op aarde en je leert te overleven in een landschap waar al eeuwen geen druppel water gevallen is. Je beklimt Dune 45 en ziet de zon opkomen in een gebied waar geen mens je voor gegaan is… Via Afrika’s adventure capital Swakopmund (quad rijden, sky diven, sandboarden, etc.) beland je in het Etosha National Park. Wat natuurschoon betreft doet dit park absoluut niet onder voor het Kruger National Park. Zeker weten dat je tijdens je safari's in dit wildpark de Big 5 gaat zien! Je rondreis door Namibië en Zuid-Afrika eindigt in Kaapstad. 

Hoogtepunten van deze lodgereis door Namibië en Zuid-Afrika:

 • Namib-Naukluft National Park
 • Sossusvlei
 • Swakopmund
 • Spitzkoppe
 • Etosha National Park
 • Windhoek

Deze activiteiten zijn bij de reissom inbegrepen:

 • Een bezoek aan het heetwaterbronnen van Ais-Ais
 • Een bezoek aan Sesriem Canyon, beklimming van Dune 45 en de Sossuvlei en Deadvlei
 • De Walvis Baai Lagune, de Steenbokskeerkring en een wandeling met een gids door de woestijn
 • De ontdekking van de Spitzkoppe berg
 • Een hike naar de White Lady

Meer informatie over de accommodaties:

Je overnacht tijdens deze reis in eenvoudige, maar comfortabele en hygiënisch chalets en lodges. De accommodaties laten zich vergelijken met wat we in Nederland/Vlaanderen 2- á 3-sterrenaccommodaties zouden noemen. Tijdens de ene overnachting deel je toilet- en douchefaciliteiten, terwijl de andere accommodatie en-suite badkamers heeft. Op aanvraag kunnen we per dag een overzicht van de accommodaties sturen.

De reissom is inclusief:

Accommodatie in eenvoudige chalets, lodges of hotels, maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving.

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souvenirs, fooien, etc.

Dag 1: Etosha National Park
Voordat je Windhoek verlaat om naar Etosha te gaan, ga je met een gids Windhoek in. De gids kent Windhoek goed en tijdens de stadswandeling leer je alles over deze stad. Later op de ochtend vertrek je uit Windhoek om naar het Etosha National Park te gaan. Je maakt een korte safari terwijl je naar het park reist waar je overnacht. 

Inbegrepen highlight: stadswandeling voor Windhoek en een (korte) safari door Etosha National Park

Dag 2: Etosha National Park
Etosha is een van de beste gebieden in Afrika om groot wild te spotten. De uitgestrekte en dun beboste graslanden van dit Nationale Park bieden unieke mogelijkheden om allerlei soorten Afrikaanse dieren te zien die in andere parken in de dichte vegetatie verborgen zouden zitten. Sommige van deze bijzondere dieren zullen zelfs de weg oversteken vlak voor onze truck! We gaan op diverse game drives en brengen de avond door bij de ‘water holes’ waar je dorstige dieren op de gevoelige plaat kunt vastleggen.

Inbegrepen highlight: safari van een volledige dag in Etosha National Park
Optionele activiteiten: nacht- of zonsopgang game drives in safari trucks

Dag 3: Kamanjab
Vroeg opstaan wordt beloond vandaag. Je laatste safari game drive door Etosha staat vandaag op het programma. Na deze safari reis je naar Kamanjab. 

Dag 4: Brandberg White Lady
De Brandberg is de hoogste berg van Namibië. Je vindt hier de bekende White Lady, een van de 45,000 rotsschilderingen in dit gebied. 's Ochtends onderneem je een wandeling van ongeveer een uur om een rotsschildering te bewonderen dat meer dan 2,000 jaar geleden hier is aangebracht. Neem stevige schoenen mee, want de wandeling gaat door ruig terrein, de droge bedding van de Tsisab River.

Inbegrepen highlight: een hike naar de White Lady

Dag 5: Swakopmund
Je rijdt door het dorre landschap naar Spitzkoppe Berg. Deze enorme kalkstenen berg domineert het vlakke landschap en we stoppen in de wilde vlaktes aan de voet van deze indrukwekkende, 700 meter hoge berg. In de middag krijg je een begeleide wandeling aangeboden om de bijzondere rotsformaties en de rotsschilderingen van het San-volk te bewonderen. De avonturiers onder ons willen wellicht een poging wagen om de machtige Spitzkoppe Berg te beklimmen. Vergeet je camera niet, want van bovenaf heb je een schitterend uitzicht over het landschap.

Inbegrepen highlight: ontdekking van de Spitzkoppe berg

Dag 6: Swakopmund
Je kunt deze dag zelf invullen met activiteiten naar keuze. Het meest populair is quad rijden in de duinen of skydiving in de woestijn. Op een heldere dag kun je al hangend aan je parachute de bestemming van de volgende dag zien! Ook rondwandelen en winkelen in een van de vele gezellige winkels van Swakopmund is een plezierige manier om je dag door te brengen!

Optionele activiteiten: quad rijden, zand surfen, skydiving, dolfijnencruise, scenic flights, vissen, winkelen, uit eten gaan, etc.

Dag 7: Swakopmund - Namib Naukluft
Na een korte stop om foto’s te maken, passeren we de Steenbokskeerkring en reizen we verder naar Namibië’s Atlantische kust. Het is heel goed mogelijk dat je onderweg bij de Walvis Baai Lagune flamingo’s te zien krijgt. Een lokale gids ontmoet je om je meer te vertellen over de wonderlijke natuur waar je doorheen reist. Je kunt beter op tijd naar bed gaan vanavond, omdat je er morgenochtend erg vroeg uit moet. 

Inbegrepen highlights: de Walvis Baai Lagune, de Steenbokskeerkring en een wandeling met een gids door de woestijn

Dag 8: Sesriem en Sossusvlei
Vandaag sta je erg vroeg op en beklim je Dune 45 voor de zonsopgang. Eenmaal boven aangekomen zie je de woestijn ontwaken in de rood-oranje stralen van de opkomende zon die de duinen doet schitteren. Je zult met ontzag kijken naar dit magisch mooie natuurverschijnsel! Nadat je uitgebreid genoten hebt van dit bijzondere moment, en een stevig ontbijt, ga je met een 4x4 jeep de Sossusvlei in waar je de Deadvlei bekijkt; een plek waar het extreem droog is de bomen versteend zijn. Aan het einde van de dag keer je terug in het kamp, klop je het rode woestijnzand uit je schoenen en overnacht je op een schitterende plek onder een heldere sterrenhemel, nagenietend van een dag in de woestijn van Namibië.

Inbegrepen highlights: bezoek aan Sesriem Canyon, beklimming van Dune 45 en de Sossuvlei en Deadvlei

Dag 9: Keetmanshoop
Dit is een echte reisdag. Je hebt flink wat kilometers af te leggen naar je eindbestemming van vandaag; Keetmanshoop.

Dag 10: Giants Playground en Fish River Canyon
Je reis door Afrika vervolgt met een bezoek aan de Giants Playground. Met een beetje fantasie snap je al snel waarom deze plaats zo genoemd is, alsof een reus er met een blokkendoos heeft gespeeld. Terug in de overlanding truck reis je via gravelwegen naar het zuiden van Namibië richting Ais-Ais. De Fish River Canyon is een van de grootste canyons ter wereld en deze middag maak je een wandeling langs de rand van de canyon en geniet je van een schitterende zonsondergang.

Inbegrepen highlight: bezoek aan het heetwaterbronnen van Ais-Ais, wandeling langs de rand van de Fish River Canyon en bezoek aan het Quiver Tree Forest en Giants Playground

Dag 11: Orange River
De Orange River is ooit vernoemd naar het Nederlandse koningshuis. Tegenwoordig kennen de meesten de rivier bij de oorspronkelijke naam, de Gariep. Dit betekent simpelweg “rivier” in de KhoeKhoe-taal. De Orange Rivier is de langste rivier in Zuid-Afrika en vormt een mooi contrast met het woestijnlandschap waar je doorheen reist. De beste manier om de rivier te verkennen, is om met de optionele kano-trip mee gaan deze ochtend. 

Optionele activiteit: een kano-trip van een halve dag

Dag 12: Orange River - Cederbergen
Dit is de laatste grens die je deze tijdens deze reis passeert, je bent aangekomen in Zuid-Afrika. Je reist door het woestijnachtige landschap van Namaqualand en het is moeilijk voor te stellen dat in de maanden van juli tot en met september deze woestijn transformeert tot een grote uitbundige bloemenzee. Vanavond geniet je van een traditionele maaltijd samen met de vrienden die je onderweg gemaakt hebt.

Dag 13: Kaapstad
Je reist vandaag over de Cederbergen richting de Table Bay. In dit gebied vind je niet alleen prachtige bergen, maar ook sinaasappelboerderij en rooibostheeplantages. Al snel zul je de Tafelberg aan de horizon zien verschijnen en dat betekent dat je in Afrika's "Mother City", Kaapstad, aangekomen bent. Helaas komt hier je reis uiteindelijk ten einde.

Vertrekdatum Aankomstdatum
20-07-2020 01-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
27-07-2020 08-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
03-08-2020 15-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
10-08-2020 22-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
17-08-2020 29-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
24-08-2020 05-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
31-08-2020 12-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
07-09-2020 19-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
14-09-2020 26-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
21-09-2020 03-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
28-09-2020 10-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
05-10-2020 17-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
12-10-2020 24-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
19-10-2020 31-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
26-10-2020 07-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
02-11-2020 14-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
09-11-2020 21-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
23-11-2020 05-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
30-11-2020 12-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
14-12-2020 26-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
21-12-2020 02-01-2021 Informeer naar de beschikbaarheid
04-01-2021 16-01-2021 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 1,640.00
Eenpersoonstoeslag: € 165.00

Maximaal aantal personen: 24
Vertreklocatie: Windhoek
Aankomstlocatie: Kaapstad
Reisduur: 13 dagen
Reistype: Accommodatiereis
Routerichting: Zuidelijke route
Highlights tijdens deze reis:
 • Dune 45 in Namibië
 • Etosha National Park in Namibië
 • Sossusvlei in Namibië
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Namibië
 • Zuid-Afrika
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Een Zuid-Afrikaanse touroperator
Groepsreizen door Namibië
Aantal dagen:
13
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 1,640.00
Eenpersoonstoeslag:
€ 165.00
Bijdrage Calamiteitenfonds:
€ 2.50
Bijdrage garantiefonds GGTO:

Totaalprijs: