Reizen door Mozambique

Nairobi naar Johannesburg - Accommodatiereis

Cheers! op de Zambezi rivier bij Victoria Falls

Lodgereis door oost-Afrika en Mozambique

37 dagen, 9 landen, ruim 6,000 kilometer. Welkom op het avontuur van je life time! Je ontmoet je groep mede-avonturiers in Nairobi, de hoofdstad van Kenia. Je onderneemt een groepsreis door Afrika in een internationale groep. Maximaal 20 mensen die net als jou de komende 5 weken Afrika al reizend willen ontdekken en beleven. En dat je iets gaat beleven, dat staat vast. Je backpack wordt opgeslagen in de overlanding truck. Deze truck, speciaal uitgerust voor expedities door Afrika, zal de komende weken je thuis zijn. Met deze truck reis je de komende weken van Nairobi all the way naar Johannesburg via Kenia, Tanzania, Malawi, Zambia, Zimbabwe, Botswana, Zuid-Afrika en Botswana. Wat deze Afrika-reis zo bijzonder maakt, is dat je een strandvakantie in Mozambique en Zanzibar combineert met avontuurlijke safari's in Kenia en Tanzania.

Hoogtepunten van deze groepsrondreis door oost-Afrika naar Mozambique:

 • Een safari door de Serengeti staat bij veel safari- en natuurliefhebbers hoog op hun bucket list. Eindeloze vlakten met ontelbaar veel wilde dieren, dat is de Serengeti. Let er op dat dit een optionele upgrade is. 
 • Het eiland Zanzibar is een verrassende mix van invloeden en dat maakt het eiland zo intrigerend. Je kunt zelf bepalen hoe je je tijd op Zanzibar invult: als strandvakantie of actieve snorkel-, duik-, of ontdekkingsreis;
 • Lake Malawi; even heerlijk bijkomen van deze actieve rondreis door Afrika - of juist een mooie gelegenheid om Malawi te ontdekken.
 • South Luangwa National Park; dit park doet niet onder voor haar beroemdere tegenhangers als de Serengeti of het Krugerpark. Behalve de neushoorns komt hier de Big 5 voor en die krijg je te zien tijdens de safari's die je in dit park maakt.
 • Victoria Falls; water, water en nog eens water. Miljoenen liters per minuut storten hier naar beneden. Heel indrukwekkend!
 • Het Hlane Royal National Park in Swaziland is een relatief klein safaripark, maar er komen hier leeuwen voor!
 • Bazaruto Archipelago National Park; in een traditionele boot ("dhow") vaar je naar dit marinapark met spectaculair onderwaterleven;
 • Het Kruger National Park is Zuid-Afrika's nummer 1 park voor safari's;
 • Bourke’s Luck Potholes, de Blyde River Canyon en God’s Window zijn de hoogtepunten tijdens de Panorama Route.

Meer informatie over de accommodaties:

Je overnacht tijdens deze reis in eenvoudige, maar comfortabele en hygiënisch chalets en lodges. De accommodaties laten zich vergelijken met wat we in Nederland/Vlaanderen 2- á 3-sterrenaccommodaties zouden noemen. Tijdens de ene overnachting deel je toilet- en douchefaciliteiten, terwijl de andere accommodatie en-suite badkamers heeft. Op aanvraag kunnen we per dag een overzicht van de accommodaties sturen.

In de reissom is het volgende inbegrepen:

Accommodatie in comfortabele tweepersoonstenten (koepeltenten), maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving.

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souveniers, fooien, etc.

Deze activiteiten zijn bij de reissom inbegrepen:

 • Een safari in het South Luangwa National Park tijdens zonsondergang
 • Een safari in Mikumi National Park
 • Een excursie naar Zanzibar, inclusief veerbootoversteek
 • Een safari (volledige dag) in een 4×4 jeep in het Kruger National Park
 • Bazaruto Archipelago National Park kampeerexcursie

Dag 1: Arusha
Via Karatu komen we aan in het pitoreske plaatsje Arusha. Vanuit de prettige omgeving van Arusha (koel klimaat, heuvelachtig, groen) bereiden we ons voor om het Serengeti & Ngorongoro Conservation Area in te gaan de komende dagen. 

Dag 2, 3 en 4: Serengeti & Ngorongoro Conservation Area 
Als je wilt, dit is optionele upgrade die je kunt bijboeken, kun je een paar dagen het Serengeti park in. Waarschijnlijk is dit ‘s werelds bekendste wildpark, op het Krugerpark in Zuid-Afrika na. En terecht! Nergens op het Afrikaanse continent zul je meer wild bijeen zien dan in het Serengeti & Ngorongoro Conservation Area. De safari excursies gebeuren in een open 4×4. Degenenen die besluiten niet het park in te gaan hebben voldoende gelegenheid om meer te weten te komen over Tanzania’s rijke cultuur en kennis te maken met de fascinerende lokale cultuur.

Optionele activiteiten: Serengeti & Ngorongoro Conservation Area excursies, Lake Manyara game drives, vrijwilligerswerk doen en vele andere dagexcursies.

Dag 5: Arusha 
Vandaag maken we ons klaar om de volgende dag onze reis te vervolgen. Degenen die naar Serengeti geweest zijn komen weer terug.

Dag 6: Bagamoyo 
Je trekt er deze ochtend vroeg op uit. Je reist naar Bagamoyo vanochtend. Vroeger was dit een centraal punt in de slavenhandel. Bagaomoy ligt net ten noorden van de haven van Dar es Salaam en is een goed punt om naar Zanzibar te gaan. Deze dag zul je veel reizen en vanuit de truck zul je de "hustle and bustle" van Afrika van dichtbij meemaken. De avond wordt benut ter voorbereiding op de Zanzibar-excursie. 

Dag 7, 8 en 9: Zanzibar 
Vroeg in de ochtend laten we onze Peri Peri Reizen overlanding truck even voor wat het is en pakken we de boot. De lokale veerboot brengt ons naar Stone Town, de hoofdstad van Zanzibar. Zanzibar is het schitterende eiland gelegen voor de kust van Tanzania. De eerste avond verkennen we het unieke historische en architectonische centrum van Stone Town. Ook doen we de bruisende markten aan waar marktlui hun specerijen en visvangst proberen te slijten. De volgende twee dagen werken we aan ons kleurtje en brengen we door op het tropische standparadijs van Zanzibar. Uiteraard valt er behalve luieren genoeg andere dingen te doen op Zanzibar!

Activiteitenpakket: een excursie naar Zanzibar, inclusief veerbootoversteek
Optionele activitieten: zwemmen met dolfijnen, duiken, snorkelen, etc.

Dag 10: Dar es Salaam 
Met frisse tegenzin zien we Zanzibar vandaag weer aan de horizon verdwijnen. Maar niet voordat je 's ochtends eerst nog Stone Town ontdekt hebt. Onze eindbestemming van vandaag, Dar es Salaam, is de economische hoofdstad van Tanzania. Een echte handelsstad, gelegen aan de Indische oceaan. “Dar el Salaam” betekent “huis van vrede” in het Arabisch. Dar el Salaam is niet de hoofdstad van Tanzania, dat is Dodoma.

Dag 11: Mikumi National Park 
We laten onze vrienden uit Dar es Salaam weer achter ons en zetten koerst naar het Mikumi National Park. Mikumi National Park is het thuis voor veel leeuwen, zebra’s, wildebeesten, impala’s, buffels en olifanten. ‘s Middags kun je een optionele game drive doen in Mikumi National Park

Dag 12: Iringa
Vandaag ga je op safari in het Mikumi National Park. Tegen het einde van de middag kom je aan in het zuiden van Tanzania. 

Activiteitenpakket: een safari in Mikumi National Park

Dag 13: Lake Malawi 
We doen een nieuw land aan; Malawi. Je reist naar Ngala Beach en als het een beetje meezit kun je vandaag nog snorkelen en zwemmen in Lake Malawi. 

Dag 14, 15 en 16: Lake Malawi 
De middag, en de twee volgende dagen, rusten we uit bij aan de oevers van Lake Malawi. Hier kun je of even bijkomen van de afgelopen week, of een van de vele optionele activiteiten doen, zoals watersporten en paardrijden. Een local zal ons tentenkamp komen bezoeken en ons meenemen zijn/haar dorp in om te laten zien hoe iemand in Malawi leeft.

Je kunt deze deze dagen meerdere optionele activiteiten doen. Als je wilt, kun je ‘s ochtends op en city tour (optioneel) van 2 uur door Lilongwe. Of een “Slave Trade & Historical Tour”. Je leert hoe in vroeger tijden de slavenhandel georganiseerd werd en welke impact dit had op de lokale bevolking.

Dag 17: South Luangwa National Park 
Vroeg in de ochtend rijden we naar een textielfabriek in Chipata. Deze fabriek zorgt voor veel werkgelegenheid in de regio. Daarna vervolg je je weg naar het South Luangwa National Park waar we de komende twee nachten doorbrengen op de oevers van de Luangwa rivier. Vanuit je tent zul je hier nijlpaarden en andere dieren in het water zien. In de middag genieten we van een zonsondergang excursie in het South Luangwa National Park.

Dag 18: South Luangwa National Park 
‘s Ochtends kun je opnieuw op safari in het South Luangwa National Park. Het park staat bekend om de vele luipaarden en nijlpaarden die er leven. Na de lunch, die inbegrepen is in de reissom, brengen we een bezoek aan een stam die een textielproject runt en aan een lokaal dorpje.

Activiteitenpakket: een safari in het South Luangwa National Park tijdens zonsondergang
Optionele activiteiten: extra safari ‘s ochtends en een safariwandeling.

Dag 19: Petauke
De volgende dag van onze reis brengt ons in Petauke. Dit is het centrum van de katoenindustrie. Als je het leuk vindt kun je je verdiepen in de kleurrijke katoencreaties die uit dit gebied komen. 

Dag 20: Eureka
Eureka is een belangrijk knooppunt tussen Lusaka en Malawi. De "Great East Roads" leiden door landelijk Zambia tussen de Luangwa River en Lusaka. De route die je vandaag aflegd is bezaaid met kleine dorpjes en boerderijtjes - het landschap is een schril contrast met het landschap dat je thuis gewend bent. 

Dag 21: Zimbabwe – Victoria Falls 
Bij aankomst in het stadje Victoria Falls hebben we de tijd om wat activiteiten te boeken en natuurlijk om de wereldberoemde waterval te bezichtigen. 

Dag 22: Victoria Falls naar Francistown
De komende twee dagen reis je naar Johannesburg toe. De rit van vandaag brengt je naar Francistown, halverwege.

Dag 23: Francistown naar Johannesburg
Vandaag reis je van Palapye naar Johannesburg. Het belooft een prachtige rit te worden! Bij aankomst overnacht je in het Belvedere Estate hotel, een heerlijk hotel om eventjes bij te komen van het kamperen in de Okavango Delta. 

Dag 24: Johannesburg naar het Krugerpark
Je laat Johannesburg achter je en door de kolenvelden van Mpumalanga en de oude handelsroutes van het Lowveld reis je richting het Kruger National Park. Tegen het einde van de middag kom je aan bij dit beroemde safaripark. Als je wilt kun je een optionele zonsondergangsafari maken in het park. Je reisleider kan je helpen deze safari te boeken. 

Optionele activiteit: safari tijdens zonsondergang in het Krugerpark

Dag 25: Kruger National Park 
De komende dagen worden onvergetelijke dagen wildspotten die bol staan van safari's. In het Kruger N.P. komen zowel de Big Five als een ongelofelijke hoeveelheid andere mooie Afrikaanse dieren voor. Onze truck heeft als voordeel dat de zitplaatsen verhoogd zijn zodat het fotograferen van de dieren niet wordt bemoeilijkt door hoge vegetatie. Deze dagen gaan we op verschillende game drives zodat je zoveel mogelijk dieren kunt zien.

De tweede dag in het Krugerpark bestaat uit een volledige dag safari vanuit de truck. Tijdens de laatste dag in het Krugerpark heb je, als je het activiteitenpakket aangeschaft hebt, de kans om in een 4x4 nogmaals een volledige dag op safari te gaan in het Krugerpark.

Activiteitenpakket: een safari van een volledige dag in het Kruger National Park in een 4x4
Optionele activiteiten: een nacht- en ochtendsafari met een SANP-Ranger.

Dag 26: Krugerpark en Panorama Route
Na een vroege start maken we een wandeling met onze lokale gids in de omgeving van onze camping. Er gaat niets boven wandelen door de natuur omgeven door wilde dieren in hun natuurlijke habitat. Na de Nature Walk rijden we over de Panorama Route. Onderweg stoppen we meerdere keren om de natuur en het uitzicht te bewonderen, onder andere bij Blyde Rivier Canyon, God’s Window en Bourke’s Luck Potholes. 

Optionele activiteiten: een ochtend bush walk

Dag 27: Krugerpark naar Swaziland
Vandaag reizen we door de Mpumalanga-provincie naar Swaziland. Eerst maak je 's ochtends nog een safari door het Krugerpark. Nadat we bij de grensovergang met Swaziland een stempel in ons paspoort ontvangen hebben, slaan we het kamp op in Swaziland. 

Dag 28: Swaziland
Als je wilt kun je vanochtend een optionele game drive maken in het Hlane Royal National Park; een enorm nature reserve dat leeuwen, neushoorns en olifanten herbergt. Ook word je vandaag uitgenodigd door een "chief" die je met passie alles vertelt over de Swazi-cultuur.

Dag 29: Swaziland naar Maputo
Met de stranden van de Indische Oceaan in het zicht trek je vandaag Mozambique binnen. De eerste stop is Maputo. De hoofdstad biedt een mooie mix van culturen. Na een heerlijke lunch in een populair restaurant verken je de de stad tijdens een wandeling met een gids. Maputo kent een aparte architectuur ("you love it, or you hate it") en een bezoek aan Maputo is niet compleet zonder een bezoek aan de markt. Vanavond ga je lekker uit eten in de stad. 

Dag 30: Inhambane – Barra Beach
Op naar Inhambane! De reis brengt ons door kokosnootplantages, cashew- en suikerrietplantages naar de oude Portugese nederzetting Inhambane. Ook Inhambane heeft een overvloed aan prachtige, tropische stranden die wachten om ontdekt te worden! Er zijn vele activiteiten die je hier kunt ondernemen.

Dag 31: Inhambane
De stranden van Barra zijn veilig om te gaan zwemmen, maar je kunt ook heerlijk gaan snorkelen of duiken. Geniet!

Optionele activiteiten: scuba duiken, paardrijden, quad biken, snorkellen, vissen, bootcruise.

Dag 32: Inhambane
Het is een kort ritje naar Tofo. Tofo is ook een van Mozambique's mooiste strandbestemmingen. Je kunt er veilig zwemmen, er is een leuke markt en er zijn talloze strandbarretjes. 

Dag 33: Vilanculos
Later in de middag ga je richting Vilanculos om vandaaruit naar het Bazaruto Archipelago National Park te gaan. Het Bazaruto archipel is Mozambique’s meest toeristische bestemming en als je er eenmaal aangekomen bent begrijp je direct waarom. Het archipel is beschermd gebied en het onderwaterleven is werkelijk fenomenaal mooi. Snorkellen is de beste manier om dit spectaculaire koraal te ontdekken. Als je wilt, kunnen we onderweg nog even stoppen op een locale markt om wat soeveniers voor thuis te kopen.

Dag 34: Bazaruto Archipelago National Park excursie 
Onderdeel van het activiteitenpakket: we gaan aan boord van een traditionele zeilboot, de Dhow genaamd. De kapiteit neemt ons mee naar tropische eilanden voor de kust van Mozambique waar we twee dagen de tijd hebben om de relaxen, zwemmen en te werken aan een mooi bruin kleurtje op de huid! Bazaruto is Afrika’s grootste marinepark en ‘s avonds slapen we, als het kampvuur onder de heldere sterrenhemel gedoofd is, in onze accommodatie op het strand – avontuurlijk!

Activiteitenpakket: Bazaruto Archipelago National Park kampeerexcursie

Dag 35: Xai Xai district
Heerlijk uitgerust kom je aan het einde van de middag aan in het Xai Xai district. Geniet van een strandwandeling bij zonsondergang. 

Dag 36: Malelane Region
Sta vroeg op vandaag en geniet nog van de stranden in Mozambique, want deze ochtend is het tijd om Mozambique gedag te zeggen. Je reist terug richting Zuid-Afrika en verblijft bij Malelane. 

Dag 37: Johannesburg 
De tour is ten einde gekomen als we Johannesburg binnen rijden. Johannesburg kent enkele prima restaurants; een goede gelegenheid om afscheid te nemen van elkaar en nieuwe plannen te maken!

Optionele activiteit: uit eten gaan

Vertrekdatum Aankomstdatum
Reissom per persoon: € 3,180.00
Eenpersoonstoeslag: € 802.00
Serengeti upgrade: € 880.00

Maximaal aantal personen: 24
Vertreklocatie: Nairobi
Aankomstlocatie: Johannesburg
Reisduur: 37 dagen
Reistype: Accommodatiereis
Routerichting: Zuidelijke route
Highlights tijdens deze reis:
 • Bazaruto Island in Mozambique
 • Krugerpark in Zuid-Afrika
 • Masai Mara in Kenia
 • Ngorongoro Crater in Tanzania
 • Panorama Route in Botswana
 • Serengeti National Park in Tanzania
 • South Luangwa National Park
 • Victoria Falls in Zimbabwe
 • Vilanculos in Mozambique
 • Zanzibar in Tanzania
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Botswana
 • Kenia
 • Malawi
 • Mozambique
 • Swaziland
 • Tanzania
 • Zambia
 • Zimbabwe
 • Zuid-Afrika
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Een Zuid-Afrikaanse touroperator
Reizen door Mozambique
Aantal dagen:
37
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 3,180.00
Serengeti upgrade:
€ 880.00
Eenpersoonstoeslag:
€ 802.00
Bijdrage Calamiteitenfonds:
€ 2.50
Bijdrage garantiefonds GGTO:

Totaalprijs: