Reizen door Mozambique

Zuid-Afrika en Mozambique: strand en safari - Accommodatiereis

Relax op het strand van Mozambique

Zuid-Afrika en Mozambique: strand en safari

Mozambique is een kruispunt van beschavingen en culturen. Al in de vroege jaren is dit land beïnvloed door nomadische stammen, Arabische handelaren, Britse zeelieden en Portugese kolonisten. De recentste 20 jaren kende Mozambique een burgeroorlog. Het land heeft dus een bewogen geschiedenis. Nu de vrede hervonden is, weet de moderne ontdekkingsreiziger het land ook weer te vinden. En terecht, want Mozambique heeft een prachtige vakantiereis te bieden: ongerepte wildernis, verlaten stranden en een uniek cultureel erfgoed. Deze groepsrondreis door Mozambique combineert een goedkope safari door het wereldberoemde Krugerpark met safari’s door het Hluhluwe National Park met een heerlijke strandvakantie aan de witte stranden aan de Indische oceaan.

Deze rondreis richting Mozambique (“Ontdek Mozambique”), met vertrek en aankomst in Johannesburg, is een perfecte combinatie van de Afrikaanse “bush”, hagelwitte stranden, safari’s en de Big 5 spotten in het Krugerpark, Zulu-cultuur opdoen in het Krugerpark en heerlijk ontspannen in de tropische wateren rond Tofo en Bazaruto Island.

Groepsreis door Mozambique

Witte stranden en helder blauw water vormen de achtergrond van deze 14-daagse “Ontdek Mozambique”-tour. Je reist van het drukke en chaotische Johannesburg naar het surfparadijs Tofo, waar je met walvishaaien kunt zwemmen en kunt duiken met enorme manta rays. Onderweg trek je door de groene heuvels van Swaziland, waar Afrika nog echt Afrika is.

Je zet je reis verder naar het Bazaruto archipel in Mozambique waar je met een authentieke “dhow” de zee op trekt. Of je zet een duikbril op je gezicht en je waant je tijdens het snorkelen in een aquarium.Eenmaal bijkomend op het strand van het strandleven geniet je van de heerlijke zeevruchten met Portugese invloeden die lokale keuken je voorschotelt. En als kers op de taart ga je op de terugweg richting Johannesburg ook nog eens op safari in het wereldberoemde Kruger National Park.

Hou rekening met omwegen of vertragingen, want dit land is nog herstellende van de recente ellende die het land geteisterd heeft. Tegelijkertijd zul je de hoop zien die weer gloort aan Mozambique’s horizon en met deze rondreis door Mozambique draag je bij aan het herstel van het land met de prachtige stranden, tropische cultuur en prachtig wildlife!

Hoogtepunten rondreis door Mozambique:

 • In het Kruger National Park, Zuid-Afrika's # 1 wildpark, ga je op safari om de Big 5 te spotten;
 • Het Bazaruto Archipelago National Park is een nationaal park voor de kust van Mozambique. Denk palmbomen, witte brede zandstranden, hangmatje...
 • Via de prachtige Panorama Route, met hoogtepunten als Bourke's Luck Potholes, de Blyde River Canyon en God's Window, reis je terug naar Johannesburg.

Meer informatie over de accommodaties:

Je overnacht tijdens deze reis in eenvoudige, maar comfortabele en hygiënisch chalets en lodges. De accommodaties laten zich vergelijken met wat we in Nederland/Vlaanderen 2- á 3-sterrenaccommodaties zouden noemen. Tijdens de ene overnachting deel je toilet- en douchefaciliteiten, terwijl de andere accommodatie en-suite badkamers heeft. Op aanvraag kunnen we per dag een overzicht van de accommodaties sturen.

In de reissom is het volgende inbegrepen:

Accommodatie in eenvoudige chalets, lodges of hotels, maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving.

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souveniers, fooien, etc.

Wat is het activiteitenpakket?

Het activiteitenpakket zijn een aantal “essentiële" activiteiten en excursies, volgens ons onmisbaar tijdens deze reis. Jij denkt daar wellicht anders over. Je kunt deze activiteiten direct al boeken, of je boekt ze ter plaatse tijdens je reis. Het activiteitenpakket voor deze reis is als volgt:

 • Een safari (volledige dag) in een 4×4 jeep in het Kruger National Park
 • Bazaruto Archipelago National Park kampeerexcursie

Het reisprogramma van deze reis
Hieronder vind je het volledige reisprogramma van deze reis. Let op: een reisprogramma kan door de uitvoerende touroperator aangepast worden en het reisprogramma hieronder is enkel een vertaling. Het originele reisprogramma van deze reis is hier na te lezen

Dag 1: Johannesburg naar het Krugerpark
Je laat Johannesburg achter je en door de kolenvelden van Mpumalanga en de oude handelsroutes van het Lowveld reis je richting het Kruger National Park. Tegen het einde van de middag kom je aan bij dit beroemde safaripark. Als je wilt kun je een optionele zonsondergangsafari maken in het park. Je reisleider kan je helpen deze safari te boeken. 

Optionele activiteit: safari tijdens zonsondergang in het Krugerpark

Dag 2: Kruger National Park 
De komende dagen worden onvergetelijke dagen wildspotten die bol staan van safari's. In het Kruger N.P. komen zowel de Big Five als een ongelofelijke hoeveelheid andere mooie Afrikaanse dieren voor. Onze truck heeft als voordeel dat de zitplaatsen verhoogd zijn zodat het fotograferen van de dieren niet wordt bemoeilijkt door hoge vegetatie. Deze dagen gaan we op verschillende game drives zodat je zoveel mogelijk dieren kunt zien.

De tweede dag in het Krugerpark bestaat uit een volledige dag safari vanuit de truck. Tijdens de laatste dag in het Krugerpark heb je, als je het activiteitenpakket aangeschaft hebt, de kans om in een 4x4 nogmaals een volledige dag op safari te gaan in het Krugerpark.

Activiteitenpakket: een safari van een volledige dag in het Kruger National Park in een 4x4
Optionele activiteiten: een nacht- en ochtendsafari met een SANP-Ranger.

Dag 3: Krugerpark en Panorama Route
Na een vroege start maken we een wandeling met onze lokale gids in de omgeving van onze camping. Er gaat niets boven wandelen door de natuur omgeven door wilde dieren in hun natuurlijke habitat. Na de Nature Walk rijden we over de Panorama Route. Onderweg stoppen we meerdere keren om de natuur en het uitzicht te bewonderen, onder andere bij Blyde Rivier Canyon, God’s Window en Bourke’s Luck Potholes. 

Optionele activiteiten: een ochtend bush walk

Dag 4:  Krugerpark naar Swaziland
Vandaag reizen we door de  Mpumalanga-provincie naar Swaziland. Eerst maak je 's ochtends nog een safari door het Krugerpark. Nadat we bij de grensovergang met Swaziland een stempel in ons paspoort ontvangen hebben, slaan we het kamp op in Swaziland. 

Dag 5: Swaziland
Als je wilt kun je vanochtend een optionele game drive maken in het Hlane Royal National Park; een enorm nature reserve dat leeuwen, neushoorns en olifanten herbergt. Ook word je vandaag uitgenodigd door een "chief" die je met passie alles vertelt over de Swazi-cultuur.

Dag 6: Swaziland naar Maputo
Met de stranden van de Indische Oceaan in het zicht trek je vandaag Mozambique binnen. De eerste stop is Maputo. De hoofdstad biedt een mooie mix van culturen. Na een heerlijke lunch in een populair restaurant verken je de de stad tijdens een wandeling met een gids. Maputo kent een aparte architectuur ("you love it, or you hate it") en een bezoek aan Maputo is niet compleet zonder een bezoek aan de markt. Vanavond ga je lekker uit eten in de stad. 

Dag 7: Inhambane – Barra Beach
Op naar Inhambane! De reis brengt ons door kokosnootplantages, cashew- en suikerrietplantages naar de oude Portugese nederzetting Inhambane. Ook Inhambane heeft een overvloed aan prachtige, tropische stranden die wachten om ontdekt te worden! Er zijn vele activiteiten die je hier kunt ondernemen.

Dag 8: Inhambane
De stranden van Barra zijn veilig om te gaan zwemmen, maar je kunt ook heerlijk gaan snorkelen of duiken. Geniet!

Optionele activiteiten: scuba duiken, paardrijden, quad biken, snorkellen, vissen, bootcruise.

Dag 9: Inhambane
Het is een kort ritje naar Tofo. Tofo is ook een van Mozambique's mooiste strandbestemmingen. Je kunt er veilig zwemmen, er is een leuke markt en er zijn talloze strandbarretjes. 

Dag 10: Vilanculos
Later in de middag ga je richting Vilanculos om vandaaruit naar het Bazaruto Archipelago National Park te gaan. Het  Bazaruto archipel is Mozambique’s meest toeristische bestemming en als je er eenmaal aangekomen bent begrijp je direct waarom. Het archipel is beschermd gebied en het onderwaterleven is werkelijk fenomenaal mooi. Snorkellen is de beste manier om dit spectaculaire koraal te ontdekken. Als je wilt, kunnen we onderweg nog even stoppen op een locale markt om wat soeveniers voor thuis te kopen.

Dag 11: Bazaruto Archipelago National Park excursie 
Onderdeel van het activiteitenpakket: we gaan aan boord van een traditionele zeilboot, de Dhow genaamd. De kapiteit neemt ons mee naar tropische eilanden voor de kust van Mozambique waar we twee dagen de tijd hebben om de relaxen, zwemmen en te werken aan een mooi bruin kleurtje op de huid! Bazaruto is Afrika’s grootste marinepark en ‘s avonds slapen we, als het kampvuur onder de heldere sterrenhemel gedoofd is, in onze accommodatie op het strand – avontuurlijk!

Activiteitenpakket: Bazaruto Archipelago National Park kampeerexcursie

Dag 12: Xai Xai district
Heerlijk uitgerust kom je aan het einde van de middag aan in het Xai Xai district. Geniet van een strandwandeling bij zonsondergang. 

Dag 13: Malelane Region
Sta vroeg op vandaag en geniet nog van de stranden in Mozambique, want deze ochtend is het tijd om Mozambique gedag te zeggen. Je reist terug richting Zuid-Afrika en verblijft bij Malelane. 

Dag 14: Johannesburg 
De tour is ten einde gekomen als we Johannesburg binnen rijden. Johannesburg kent enkele prima restaurants; een goede gelegenheid om afscheid te nemen van elkaar en nieuwe plannen te maken!

Optionele activiteit: uit eten gaan

Vertrekdatum Aankomstdatum
17-08-2018 30-08-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
27-08-2018 09-09-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
07-09-2018 20-09-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
17-09-2018 30-09-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
28-09-2018 11-10-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
08-10-2018 21-10-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
19-10-2018 01-11-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
29-10-2018 11-11-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
09-11-2018 22-11-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
19-11-2018 02-12-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
30-11-2018 13-12-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
10-12-2018 23-12-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
21-12-2018 03-01-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
31-12-2018 13-01-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
27-01-2019 09-02-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
10-02-2019 23-02-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
24-02-2019 09-03-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
10-03-2019 23-03-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
24-03-2019 06-04-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
07-04-2019 20-04-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
21-04-2019 04-05-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
05-05-2019 18-05-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
19-05-2019 01-06-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
02-06-2019 15-06-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
16-06-2019 29-06-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
30-06-2019 13-07-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
14-07-2019 27-07-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
28-07-2019 10-08-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
11-08-2019 24-08-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
25-08-2019 07-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
08-09-2019 21-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
22-09-2019 05-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
06-10-2019 19-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
20-10-2019 02-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
03-11-2019 16-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
17-11-2019 30-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
01-12-2019 14-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
15-12-2019 28-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
29-12-2019 11-01-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 1,399.13
Activiteitenpakket: € 128.00
Eenpersoonstoeslag: € 287.00

Maximaal aantal personen: 20
Vertreklocatie: Johannesburg
Aankomstlocatie: Johannesburg
Reisduur: 14 dagen
Reistype: Accommodatiereis
Routerichting: Rondreis
Highlights tijdens deze reis:
 • Bazaruto Island
 • Krugerpark
 • Panorama Route
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Mozambique
 • Swaziland
 • Zuid-Afrika
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Nomad Adventure Tours
Reizen door Mozambique
Aantal dagen:
14
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 1,399.13
Activiteitenpakket:
€ 128.00
Eenpersoonstoeslag:
€ 287.00

Totaalprijs: