Reizen door Mozambique

Rondreis door Zimbabwe en Mozambique - Kampeerreis

Raften op de Zambezi River bij de Victoria Falls

Rondreis door Zimbabwe en Mozambique

Een goedkope rondreis door Zimbabwe en Mozambique, dat is een reis vol met culturele hoogtepunten, spannende safari’s, tropische stranden, wuivende palmbomen en witte stranden. 

Ontdek Zimbabwe

Veel reizigers laten op hun rondreis door zuidelijk Afrika Zimbabwe maar een beetje links liggen. Goed, de Victoria Watervallen trekken veel bezoekers, maar Zimbabwe heeft zoveel meer te bieden. Tijdens deze reis ontdek je Zimbabwe. Na het vertrek vanuit Victoria Falls in Zimbabwe reis je richting het grootste Nationale Park van Zimbabwe: Hwange National Park. Hier vind je de grootste olifantenpopulatie op het hele Afrikaanse continent. Je maakt een safari door dit national Park, maar ook door Matopos National Park. Tijdens deze tour doe je maar liefst 4 nationale safari parken aan in 4 verschillende landen! Je snuift cultuur van een lang vervlogen en imposante beschaving bij het Royal Palace of Great Zimbabwe Ruins. 

Panorame Route en safari door het Krugerpark

Via de Panorame Route ga je op weg richting Mozambique. De Panorame Route is een "scenic route" die je vanaf Johannesburg naar het Krugerpark brengt. Je maakt stops op enkele schitterende plekken langs de Panorame Route, zoals Bourke's Luck Potholes, de Blyde RIver Canyon en God's Window. Voor je naar Mozambique gaat doe je eerst het Krugerpark in Zuid-Afrika aan. Tsja, moeten we dit park nog toelichten - iedereen kent dit toch? Terwijl anderen in "normale" auto's op safari door het Krugerpark gaan, ga jij in een verhoogde jeep op safari. De jeep heeft grote ramen aan alle kanten. Hierdoor heb je veel beter zicht op de Big 5 die in het Krugerpark leeft. Dankzij de ervaren gidsen en rangers die het wild weten op te sporen, maak je tijdens deze reis de safari van je leven! 

Strandvakantie in Mozambique

Daarna zet je, via Swaziland waar je ook nog op safari gaat, koers naar de kust voor een relaxte strandvakantie in Mozambique. Mozambique heeft tropische witte stranden, wuivende palmbomen en verlaten eilandjes waar je heerlijk kunt zwemmen, zonnen of duiken met whale sharks en manta rays. Je reist via oude Portugese kokosnootplantages naar plaatsen als Inhambane, Praia do Tofo, Vilanculos en, als je het activiteitenpakket erbij boekt, ga je op kampeerexcursie naar het schitterende Bazaruto Archipelago National Park. 

Kortom, deze reis door zuidelijk Afrika voert je door Zimbabwe, Zuid-Afrika, Swaziland en Mozambique. Deze goedkope rondreis neemt je mee op maar liefst 4 safari's, je maakt kennis met oude Afrikaanse culturen en je kunt naar hartelust duiken, zwemmen, snorkelen op Mozambique's tropische stranden. Naar hartelust helemaal niks doen op deze stranden kan natuurlijk ook... 

Hoogtepunten van deze overlanding tour door Zimbabwe, Zuid-Afrika, Swaziland en Mozambique:

 • Het Hwange National Park, waar de grootste olifantenpopulatie van Afrika leeft;
 • In het Matopos National Park ga je op safari in een speciaal ontworpen voertuig dat goed zicht biedt op het wild;
 • De Great Zimbabwe Ruins zijn de indrukwekkende overblijfselen van een oude beschaving;
 • Het Hlane Royal National Park in Swaziland is een relatief klein safaripark, maar er komen hier leeuwen voor!
 • Bazaruto Archipelago National Park; in een traditionele boot ("dhow") vaar je naar dit marinapark met spectaculair onderwaterleven;
 • Het Kruger National Park is Zuid-Afrika's nummer 1 park voor safari's;
 • Bourke’s Luck Potholes, de Blyde River Canyon en God’s Window zijn de hoogtepunten tijdens de Panorama Route

Waar en hoe je overnacht tijdens deze kampeerreis:

Je overnacht in een tweepersoonstent die je opzet op toegewezen kampeerplaatsen. Op deze kampeerplaatsen zijn (gedeelde) toilet- en douchefaciliteiten aanwezig. De koepeltenten zijn voorzien van een ingebouwd muskietennet. Je hebt de tenten binnen 10 minuten opgebouwd, afgebroken en weer in de truck opgeslagen. Je slaapt op matrasjes die ongeveer 5 centimeter dik zijn. Je moet zelf voor je slaapzak zorgen. 

Liever niet kamperen?

Ben je geen fan van kamperen? Je kunt je kampeerreis af en toe "upgraden", lees daar hier meer over. Daarnaast is deze reis ook als accommodatiereis beschikbaar.

In de reissom is het volgende inbegrepen:

Accommodatie in comfortabele tweepersoonstenten (koepeltenten), maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving.

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souveniers, fooien, etc.

Wat is het activiteitenpakket?

Het activiteitenpakket zijn een aantal “essentiële” activiteiten en excursies, volgens ons onmisbaar tijdens deze reis. Jij denkt daar wellicht anders over. Je kunt deze activiteiten direct al boeken, of je boekt ze ter plaatse tijdens je reis. Je vindt hier meer informatie over het activiteitenpakket. Het activiteitenpakket voor deze reis is als volgt:

 • Een middag safari game drive in Hwange National Park
 • Een middag safari game drive in Matopos National Park
 • Een safari (volledige dag) in een 4×4 jeep in het Kruger National Park
 • Bazaruto Archipelago National Park kampeerexcursie

Het reisprogramma van deze reis
Hieronder vind je het volledige reisprogramma van deze reis. Let op: een reisprogramma kan door de uitvoerende touroperator aangepast worden en het reisprogramma hieronder is enkel een vertaling. Het originele reisprogramma van deze reis is hier na te lezen

Dag 1: Victoria Falls – Hwange National Park
We laten Victoria Falls achter ons en zetten koers richting Hwange National Park. Dit park is maar liefst 14,650 vierkante kilometer groot en daarmee het grootste wildpark in Zimbabwe. In het Hwange National Park vind je de grootste olifantenpopulatie van Afrika en maar liefst 100 verschillende soorten zoogdieren en meer dan 400 verschillende soorten vogels. 

Activiteitenpakket: een middag safari game drive in Hwange National Park

Dag 2: Matopos National Park 
Het wildpark dat we vandaag zullen bezoeken is een stukje kleiner dan het gigantische Hwange National Park. Het Matopos National Park is 44,500 hectare groot en in 1953 werd dit gebied tot National Park verklaard. Het park ligt tegen de prachtige Matobo Hills aan. De Matobo Hills hebben veel mooie rotsformaties, “domes” en “spires”, die door erosie uit puur graniet zijn gesleten. Heel interessant en prachtig om te zien! ‘s Middags maken we een safari door het Matopos National Park.

Activiteitenpakket: een middag safari game drive in Matopos National Park

Dag 3: Great Zimbabwe Ruins 
Een bezoek aan Zimbabwe is niet compleet zonder een bezoek aan de Great Zimbabwe Ruins. En dat gaan we vandaag dus ook doen! Deze fascinerende ruïnes dateren uit de 11e eeuw en zijn zonder cement opgebouw tot 5 meter hoogte. De wetenschap heeft geen verklaring hoe men dit ooit klaargespeeld heeft.

Dag 4: Thipiese 
Vandaag laten we Zimbabwe achter ons en gaan we Zuid-Afrika in. Thipiese bestaat sinds 1936 en heette voor die tijd “Chipise”. Chipise is een afgeleide van “chia fisu” wat zoveel betekent als “branden, heet zijn”. Dit is een verwijzing naar de mineraalbronnen van 65°C en heter. Deze middag heb je de tijd om heerlijk te ontspannen in deze hete mineraalbronnen.

Dag 5: Johannesburg 
De Great North Road brengt ons van Thipiese naar onze eindbestemming van deze dag: the City of Gold; Johannesburg. In de late middag zullen we hier arriveren en een leuke manier om deze lange dag af te sluiten is om met elkaar uit eten te gaan in een van Johannesburg’s fijne restaurants.

Optionele activiteit: uit eten gaan in Johannesburg

Dag 6: Johannesburg naar het Krugerpark
Je laat Johannesburg achter je en door de kolenvelden van Mpumalanga en de oude handelsroutes van het Lowveld reis je richting het Kruger National Park. Tegen het einde van de middag kom je aan bij dit beroemde safaripark. Als je wilt kun je een optionele zonsondergangsafari maken in het park. Je reisleider kan je helpen deze safari te boeken. 

Optionele activiteit: safari tijdens zonsondergang in het Krugerpark

Dag 7: Kruger National Park 
De komende dagen worden onvergetelijke dagen wildspotten die bol staan van safari's. In het Kruger N.P. komen zowel de Big Five als een ongelofelijke hoeveelheid andere mooie Afrikaanse dieren voor. Onze truck heeft als voordeel dat de zitplaatsen verhoogd zijn zodat het fotograferen van de dieren niet wordt bemoeilijkt door hoge vegetatie. Deze dagen gaan we op verschillende game drives zodat je zoveel mogelijk dieren kunt zien.

De tweede dag in het Krugerpark bestaat uit een volledige dag safari vanuit de truck. Tijdens de laatste dag in het Krugerpark heb je, als je het activiteitenpakket aangeschaft hebt, de kans om in een 4x4 nogmaals een volledige dag op safari te gaan in het Krugerpark.

Activiteitenpakket: een safari van een volledige dag in het Kruger National Park in een 4x4
Optionele activiteiten: een nacht- en ochtendsafari met een SANP-Ranger.

Dag 8: Krugerpark en Panorama Route
Na een vroege start maken we een wandeling met onze lokale gids in de omgeving van onze camping. Er gaat niets boven wandelen door de natuur omgeven door wilde dieren in hun natuurlijke habitat. Na de Nature Walk rijden we over de Panorama Route. Onderweg stoppen we meerdere keren om de natuur en het uitzicht te bewonderen, onder andere bij Blyde Rivier Canyon, God’s Window en Bourke’s Luck Potholes. 

Optionele activiteiten: een ochtend bush walk

Dag 9:  Krugerpark naar Swaziland
Vandaag reizen we door de  Mpumalanga-provincie naar Swaziland. Eerst maak je 's ochtends nog een safari door het Krugerpark. Nadat we bij de grensovergang met Swaziland een stempel in ons paspoort ontvangen hebben, slaan we het kamp op in Swaziland. 

Dag 10: Swaziland
Als je wilt kun je vanochtend een optionele game drive maken in het Hlane Royal National Park; een enorm nature reserve dat leeuwen, neushoorns en olifanten herbergt. Ook word je vandaag uitgenodigd door een "chief" die je met passie alles vertelt over de Swazi-cultuur.

Dag 11: Swaziland naar Maputo
Met de stranden van de Indische Oceaan in het zicht trek je vandaag Mozambique binnen. De eerste stop is Maputo. De hoofdstad biedt een mooie mix van culturen. Na een heerlijke lunch in een populair restaurant verken je de de stad tijdens een wandeling met een gids. Maputo kent een aparte architectuur ("you love it, or you hate it") en een bezoek aan Maputo is niet compleet zonder een bezoek aan de markt. Vanavond ga je lekker uit eten in de stad. 

Dag 12: Inhambane – Barra Beach
Op naar Inhambane! De reis brengt ons door kokosnootplantages, cashew- en suikerrietplantages naar de oude Portugese nederzetting Inhambane. Ook Inhambane heeft een overvloed aan prachtige, tropische stranden die wachten om ontdekt te worden! Er zijn vele activiteiten die je hier kunt ondernemen.

Dag 13: Inhambane
De stranden van Barra zijn veilig om te gaan zwemmen, maar je kunt ook heerlijk gaan snorkelen of duiken. Geniet!

Optionele activiteiten: scuba duiken, paardrijden, quad biken, snorkellen, vissen, bootcruise.

Dag 14: Inhambane
Het is een kort ritje naar Tofo. Tofo is ook een van Mozambique's mooiste strandbestemmingen. Je kunt er veilig zwemmen, er is een leuke markt en er zijn talloze strandbarretjes. 

Dag 15: Vilanculos
Later in de middag ga je richting Vilanculos om vandaaruit naar het Bazaruto Archipelago National Park te gaan. Het  Bazaruto archipel is Mozambique’s meest toeristische bestemming en als je er eenmaal aangekomen bent begrijp je direct waarom. Het archipel is beschermd gebied en het onderwaterleven is werkelijk fenomenaal mooi. Snorkellen is de beste manier om dit spectaculaire koraal te ontdekken. Als je wilt, kunnen we onderweg nog even stoppen op een locale markt om wat soeveniers voor thuis te kopen.

Dag 16: Bazaruto Archipelago National Park excursie 
Onderdeel van het activiteitenpakket: we gaan aan boord van een traditionele zeilboot, de Dhow genaamd. De kapiteit neemt ons mee naar tropische eilanden voor de kust van Mozambique waar we twee dagen de tijd hebben om de relaxen, zwemmen en te werken aan een mooi bruin kleurtje op de huid! Bazaruto is Afrika’s grootste marinepark en ‘s avonds slapen we, als het kampvuur onder de heldere sterrenhemel gedoofd is, in onze accommodatie op het strand – avontuurlijk!

Activiteitenpakket: Bazaruto Archipelago National Park kampeerexcursie

Dag 17: Xai Xai district
Heerlijk uitgerust kom je aan het einde van de middag aan in het Xai Xai district. Geniet van een strandwandeling bij zonsondergang. 

Dag 18: Malelane Region
Sta vroeg op vandaag en geniet nog van de stranden in Mozambique, want deze ochtend is het tijd om Mozambique gedag te zeggen. Je reist terug richting Zuid-Afrika en verblijft bij Malelane. 

Dag 19: Johannesburg 
De tour is ten einde gekomen als we Johannesburg binnen rijden. Johannesburg kent enkele prima restaurants; een goede gelegenheid om afscheid te nemen van elkaar en nieuwe plannen te maken!

Optionele activiteit: uit eten gaan

Vertrekdatum Aankomstdatum
12-09-2018 30-09-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
24-10-2018 11-11-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
05-12-2018 23-12-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
21-01-2019 09-02-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
04-02-2019 23-02-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
18-02-2019 09-03-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
04-03-2019 23-03-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
18-03-2019 06-04-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
01-04-2019 20-04-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
15-04-2019 04-05-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
29-04-2019 18-05-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
13-05-2019 01-06-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
27-05-2019 15-06-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
10-06-2019 29-06-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
24-06-2019 13-07-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
08-07-2019 27-07-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
22-07-2019 10-08-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
05-08-2019 24-08-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
19-08-2019 07-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
02-09-2019 21-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
16-09-2019 05-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
30-09-2019 19-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
14-10-2019 02-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
28-10-2019 16-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
11-11-2019 30-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
25-11-2019 14-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
09-12-2019 28-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
23-12-2019 11-01-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 1,781.04
Activiteitenpakket: € 302.00

Maximaal aantal personen: 20
Vertreklocatie: Victoria Falls
Aankomstlocatie: Johannesburg
Reisduur: 19 dagen
Reistype: Kampeerreis
Routerichting: Rondreis
Highlights tijdens deze reis:
 • Bazaruto Island
 • Drakensbergen
 • Johannesburg
 • Krugerpark
 • Panorama Route
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Mozambique
 • Swaziland
 • Zimbabwe
 • Zuid-Afrika
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Nomad Adventure Tours
Reizen door Mozambique
Aantal dagen:
19
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 1,781.04
Activiteitenpakket:
€ 302.00

Totaalprijs: