Groepsreizen door Zuid-Afrika

Port Elizabeth naar Johannesburg - Kampeerreis

Kamperen in Lesotho is een geweldige ervaring!

Groepsreis door Swaziland, Lesotho en Zuid-Afrika - kampeerreis

De groepsreis door Swaziland, Lesotho en Zuid-Afrika is in 2 richtingen af te leggen tussen Johannesburg en Port Elizabeth. Port Elizabeth, de (oude) havenstad, ligt aan het einde/begin van de Tuinroute. Mocht je zelf vanuit Kaapstad al de Tuinroute afgelegd hebben en op doorreis naar Johannesburg zijn, dan kun je je eenvoudig bij deze reis aansluiten. Deze reis sluit dus goed aan op elke reis die de Garden Route in Zuid-Afrika aandoet.

Rondreis van Port Elizabeth naar Johannesburg

Tijdens groepsreis door Swaziland, Lesotho en Zuid-Afrika ga je naar Hogsback Forest, een stuk tropisch regenwoud dat lang, heel lang geleden ook dit gedeelte van Afrika bedekte en nu alleen nog rond de evenaar terug te vinden is. Aangekomen in het hooggebergte Lesotho neemt een traditionele Bosjesman je mee om je te leren over hun cultuur, tradities en hoe het leven is in het hooggebergte van Lesotho. De Lesotho way of life is een hele bijzondere manier van leven en wordt gekenmerkt door gastvrijheid. Die gastvrijheid en hartelijkheid zul je zelf aan den lijve ondervinden tijdens je reis door Lesotho. 

Safari in het Hluhluwe Park en Kruger National Park

Natuurlijk kom je tijdens deze reis oog in oog te staan met veel wilde dieren. Je gaat namelijk meerdere malen op safari in het Hluhluwe Park en het wereldberoemde Kruger National Park. Deze safari's maak je in een speciale open 4x4 jeep, zodat je de Big 5 in het Krugerpark heel goed kunt zien en fotograferen. Via de kust van Durban met haar lange, witte en tropische stranden waar je heerlijk kunt zwemmen, snorkelen, duiken of surfen kom je aan in Swaziland. Swaziland heeft een eeuwenoude en kleurrijke cultuur die de trotse Swazi ook nu nog in stad houden en graag met je delen.

Ten slotte reis je ook nog eens langs de Panorama Route met alle hoogtepunten die je onderweg vindt. Denk bijvoorbeeld aan God's Window; een hemels uitzicht. 

Hoogtepunten van deze rondreis door Zuid-Afrika, Lesotho Swaziland

 • Je maakt meerdere safari's door het Royal Natal National Park;
 • Durban, hier kun je zwemmen, snorkelen, duiken of golfsurfen.
 • Greater St Lucia Wetland Park, een moerasgebied waar je talloze nijlpaarden tegen zult komen.
 • Je gaat op safari in het Hluhluwe/Umfolozi National Park waar veel neushoorns leven.
 • Mlilwane Wildlife Sanctuary; gelegen in de "Valley of heavens". 
 • Kruger National Park. Het beroemdste wildpark ter wereld en de plek waar jij tijdens deze reis oog in oog met de Big 5 komt te staan.
 • Bourke’s Luck Potholes, een bijzondere plek waar je de effecten van erosie kunt zien.
 • Blyde River Canyon; de 3e grootste canyon ter wereld.
 • God’s Window. Een hemels uitzicht en waarschijnlijk een van de allermooiste uitzichten die je ooit zult zien.

Deze activiteiten zijn bij de reissom inbegrepen:

 • Een safari van een volledige dag door het Krugerpark
 • Een roadtrip langs de Panorama Route
 • De Nature Trail wandeling
 • Een safari door het Hluhluwe Umfolozi National Park
 • Een bootcruise door St. Lucia wetlands
 • Een bezoek aan de plaats waar Mandela gevangen werd genomen en Howick Falls
 • Een hike door het Ukhahlamba-Drakensberg Park
 • Een rit door Golden Gate National Park en een bezoek aan het Vulture restaurant
 • Een wandeling naar een dorp in de bergen van Lesotho

Waar en hoe je overnacht tijdens deze kampeerreis:

Je overnacht in een tweepersoonstent die je opzet op toegewezen kampeerplaatsen. Op deze kampeerplaatsen zijn (gedeelde) toilet- en douchefaciliteiten aanwezig. De koepeltenten zijn voorzien van een ingebouwd muskietennet. Je hebt de tenten binnen 10 minuten opgebouwd, afgebroken en weer in de truck opgeslagen. Je slaapt op matrasjes die ongeveer 5 centimeter dik zijn. Je moet zelf voor je slaapzak zorgen. 

Liever niet kamperen?

Ben je geen fan van kamperen? Je kunt je kampeerreis af en toe "upgraden", lees daar hier meer over. Daarnaast is deze reis ook als accommodatiereis beschikbaar.

De reissom is inclusief:

Accommodatie in comfortabele tweepersoonstenten (koepeltenten)maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving.

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souvenirs, fooien, etc.

Dag 1: Addo Elephant National Park
's Ochtends kun je een bezoek brengen aan het leuke stadje Port Elizabeth - er is een mooie boardwalk langs het strand. 's Middags ga je opnieuw op safari in het Addo Elephant National Park.

Inbegrepen highlight: middagsafari in het Addo Elephant National Park

Dag 2: Graaff Reinet
Je verblijft vannacht in het historische dorpje Graaff Reinet, het op 3 na oudste dorpje van Zuid-Afrika. Je steekt de machtige Orange (Gariep) rivier over vandaag en tegen het einde van de middag ga je op een "sundowner" excursie naar de Valley of Desolation. Deze unieke vallei biedt je schitterende uitzichten over Graaff Reinet en de gigantische vlakten daarachter. Mocht je deze reis in de wintermaanden maken, dan vindt deze excursie 's ochtends vroeg plaats en zie je de zon opkomen in plaats van ondergaan - ook een hele bijzondere ervaring!

Inbegrepen highlight: tour door de Valley of Desolation in de Drakensbergen

Dag 3: Lesotho – Malealea 
Hou je paspoort gereed! Vandaag treden we het Koninkrijk Lesotho binnen. Lesotho is een van ‘s werelds hoogstgelegen landen; het gehele land ligt meer dan 100 meter boven de zeespiegel. Dat is even wat anders dan Nederland!

Dag 4: Lesotho - Malealea
Vergezeld door verse berglucht ga je er vandaag op uit om de bergen van Lesotho te voet ontdekken. Je wandeling brengt je bij een dorp in de bergen en je ervaart hoe het is om hier te leven. In het dorpje leven de Basotho, bekend van hun hoeden, kleden en hun pony’s. De pony’s van de Basotho lijken geen enkele hinder te hebben van het ruige landschap, ze brengen de Basotho-stam overal heen. Als je wilt kun je ook een tocht maken door de bergen van Lesotho op een Basotho-pony.

Inbegrepen highlight: een wandeling naar een dorp in de bergen van Lesotho
Optionele activiteiten: een ponytrek door de bergen

Dag 5: Ukhahlamba Drakensberg Park
De Drakensbergen zijn Zuid-Afrika’s hoogste en mooiste gebergte. We verkennen de bergpaden en nemen de adembenemende landschappen in ons op in het Ukhahlamba Drakensberg (Royal Natal) National Park. In de Zulu-taal betekent de naam van dit UNESCO-werelderfgoed "barrière van speren". 

Dag 6: Ukhahlamba Drakensberg Park
Trek je wandelschoenen aan, want vandaag ga je hiken door de Drakensbergen. Onderweg laat de gids je voorbeelden zien van rotsschilderingen van de San-stam. We raden je sterk aan om zoveel mogelijk deel te nemen aan de klim/wandeling door de Drakensbergen, het is echt een prachtige wandeling. Mocht je dit niet aanspreken, of mocht je vanwege fysieke beperkingen hier niet aan mee kunnen doen, dan zijn er ook een aantal wandelroutes die minder intensief zijn, zodat iedereen dit gebied op eigen tempo kan ontdekken.

Inbegrepen highlight: een hike door het Ukhahlamba-Drakensberg Park

Dag 7: Kwa-Zulu Natal Kust- Durban
Vandaag verlaat je de bergen en daal je af naar de kust van Kwazulu Natal. Op 5 augustus 1962 werd op een verlaten landweggetje in Kwazula-Natal een auto aangehouden door de politie. Achter het stuur van de auto zat Nelson Mandela. Na deze arrestatie bracht hij 27 jaren door in gevangenschap op Robben Island. Vandaag bezoek je de plek waar Madiba gevangengenomen werd. Vervolgens ga je naar de Howick Falls, een pek waar je hele mooie foto's de waterval kunt maken. De drukke stad Durban is Zuid-Afrika’s grootste havenstad en hier wordt veel gesurft. Strek lekker je benen op de boulevard voordat je doorreist naar je eindbestemming van vandaag; St. Lucia.

Inbegrepen highlights: bezoek aan de plaats waar Mandela gevangen werd genomen en Howick Falls

Dag 8: Hluhluwe – Umfolozi Game Reserve / iSimangaliso Wetland Park
De neushoorn wordt met uitsterven bedreigd in Afrika. Een van de laatste wildparken waar ze nog onbezorgd kunnen leven, is het Hluhluwe-Umfolozi Game Reserve. Vandaag maak je een safari door dit park en natuurlijk zul je behalve de neushoorns ook veel andere wilde dieren zien. In de middag, na je siësta, ga je op een bootcruise in St. Lucia en zul je ongetwijfeld veel nijlpaarden tegenkomen. 

Inbegrepen highlights: een safari door het Hluhluwe Umfolozi National Park en een bootcruise door St. Lucia wetlands

Dag 9: Eswatini - Mlilwane Wildlife Sanctuary 
Na een vroege start reis je verder richting Eswatini. Nog niet zo heel lang geleden heette Eswatini Swaziland. In de middag kun je deelnemen aan meerdere optionele activiteiten, zoals game drives, gaan mountainbiken of een bezoek brengen aan een dorpje.

Dag 10: Eswatini - Mlilwane Wildlife Sanctuary
Mlilwane Wildlife Sanctuary is het oudste van Eswatini en beslaat meer dan 4.560 hectare grond. Er zijn geen grote roofdieren in dit gebied dus je kunt niet-begeleide wandelingen maken. Dit is de beste manier om de flora en fauna te bestuderen en desgewenst gaat je gids mee tijdens de wandeling voor tekst en uitleg en dan volg je de zogenaamde "Nature Trail".

Inbegrepen highlight: de Nature Trail wandeling

Dag 11: Zuid-Afrika – Kruger National Park 
We steekt de grens met Zuid-Afrika weer over en reist door naar het Kruger National Park voor twee onvergetelijke dagen wild spotten. In het Kruger N.P. komen zowel de Big Five als een ongelofelijke hoeveelheid andere mooie Afrikaanse dieren voor. Onze truck heeft als voordeel dat de zitplaatsen verhoogd zijn, zodat het fotograferen van de dieren niet wordt bemoeilijkt door hoge begroeiing. Wist je dat er maar liefst 147 verschillende soorten zoogdieren leven in het Krugerpark?

Inbegrepen highlight: een safari door het Krugerpark in de overland truck

Dag 12: Krugerpark - Panorama Route
Je kunt een beetje uitslapen vandaag, je gaat iets later op pad dan je ondertussen gewend bent. Later in de ochtend geniet je van de Panorama Route en stop je bij Bourke's Luck Potholes, de Three Rondavels en God's Window. Dit is een van de populairste roadtrips van Zuid-Afrika. Aan het einde van de middag keer je terug bij je tent of accommodatie.

Inbegrepen highlight: roadtrip langs de Panorama Route

Dag 13: Krugerpark
Vandaag staat er een safari van een volledige dag op je agenda. In onze eigen 4×4 truck zul je fantastische plaatjes schieten van olifanten, leeuwen, neushoorns en buffels (de “Big 5″) die het thuisfront erg jaloers zullen maken! De jeep waarmee je op safari gaat is een 4x4 die open alle kanten open is, waardoor je een nog beter uitzicht hebt op het Kruger park. Hou je ogen goed open voor big cats.

Inbegrepen highlight: safari van een volledige dag door het Krugerpark

Dag 14: Panorama Route – Johannesburg 
Als je wilt kun je deze ochtend met een optionele wandelsafari meegaan. Stel je voor, wandelend het Krugerpark in! Daarna reis je naar Johannesburg. Bij aankomst in Johannesburg sluit je de dag af met een traditionele maaltijd.

Optionele activiteiten: uit eten gaan in een leuk restaurant

Vertrekdatum Aankomstdatum
22-07-2020 04-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
05-08-2020 18-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
19-08-2020 01-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
02-09-2020 15-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
16-09-2020 29-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
30-09-2020 13-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
14-10-2020 27-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
28-10-2020 10-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
11-11-2020 24-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
25-11-2020 08-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
09-12-2020 22-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
23-12-2020 05-01-2021 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 1,170.00

Maximaal aantal personen: 24
Vertreklocatie: Port Elizabeth
Aankomstlocatie: Johannesburg
Reisduur: 14 dagen
Reistype: Kampeerreis
Routerichting: Noordelijke route
Highlights tijdens deze reis:
 • Drakensbergen in Zuid-Afrika
 • Krugerpark in Zuid-Afrika
 • Panorama Route in Botswana
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Lesotho
 • Swaziland
 • Zuid-Afrika
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Een Zuid-Afrikaanse touroperator
Groepsreizen door Zuid-Afrika
Aantal dagen:
14
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 1,170.00
Bijdrage Calamiteitenfonds:
€ 2.50
Bijdrage garantiefonds GGTO:

Totaalprijs: