Reizen door Lesotho en Swaziland

Groepsreis door Zuid-Afrika, Lesotho en Swaziland - Kampeerreis

Een dorpje in Lesotho

Groepsreis door Zuid-Afrika, Lesotho, Swaziland

Deze groepsreis door Zuid-Afrika, Lesotho, Swaziland is in 2 richtingen af te leggen tussen Johannesburg en Port Elizabeth. Port Elizabeth, de (oude) havenstad, ligt aan het einde/begin van de Tuinroute. Mocht je zelf vanuit Kaapstad al de Tuinroute afgelegd hebben en op doorreis naar Johannesburg zijn, dan kun je je eenvoudig bij deze reis aansluiten. Deze reis sluit dus goed aan op elke reis die de Garden Route in Zuid-Afrika aandoet.

Reizen door Lesotho

Tijdens deze rondreis ga je naar Hogsback Forest, een stuk tropisch regenwoud dat lang, heel lang geleden ook dit gedeelte van Afrika bedekte en nu alleen nog rond de evenaar terug te vinden is. Aangekomen in het hooggebergte Lesotho neemt een traditionele bosjesman je mee om je te leren over hun cultuur, tradities en hoe het leven is in het hooggebergte van Lesotho. De Lesotho way of life is een hele bijzondere manier van leven en wordt gekenmerkt door gastvrijheid. Die gastvrijheid en hartelijkheid zul je zelf aan de lijve ondervinden tijdens je reis door Lesotho. 

Safari in het Hluhluwe Park en Kruger National Park

Natuurlijk kom je tijdens deze reis oog in oog te staan met veel wilde dieren. Je gaat namelijk meerdere malen op safari in het Hluhluwe Park en het wereldberoemde Kruger National Park. Deze safari's maak je in een speciale open 4x4 jeep, zodat je de Big 5 in het Krugerpark heel goed kunt zien en fotograferen. Via de kust van Durban met haar lange, witte en tropische stranden waar je heerlijk kunt zwemmen, snorkelen, duiken of surfen kom je aan in Swaziland. Swaziland heeft een eeuwenoude en kleurrijke cultuur die de trotse Swazi ook nu nog in stad houden en graag met je delen.

Ten slotte reis je ook nog eens langs de Panorame Route met alle hoogtpunten die je onderweg vindt. Denk bijvoorbeeld aan God's Window; een hemels uitzicht. 

Hoogtepunten van deze rondreis door Zuid-Afrika, Lesotho en Swaziland:

 • Je maakt meerdere safari's door het Royal Natal National Park;
 • Durban, hier kun je zwemmen, snorkelen, duiken of golfsurfen.
 • Greater St Lucia Wetland Park, een moerasgebied waar je talloze nijlpaarden tegen zult komen.
 • Je gaat op safari in het Hluhluwe/Imfolozi National Park waar veel neushoorns leven.
 • Mlilwane Wildlife Sanctuary; gelegen in de "valley of heavens". 
 • Kruger National Park. Het beroemdste wildpark ter wereld en de plek waar jij tijdens deze reis oog in oog met de Big 5 komt te staan.
 • Bourke’s Luck Potholes, een bijzondere plek waar je de effecten van erosie kunt zien.
 • Blyde River Canyon; de 3e grootste canyon ter wereld.
 • God’s Window. Een hemels uitzicht en waarschijnlijk een van de allermooiste uitzichten die je ooit zult zien.

Waar en hoe je overnacht tijdens deze kampeerreis:

Je overnacht in een tweepersoonstent die je opzet op toegewezen kampeerplaatsen. Op deze kampeerplaatsen zijn (gedeelde) toilet- en douchefaciliteiten aanwezig. De koepeltenten zijn voorzien van een ingebouwd muskietennet. Je hebt de tenten binnen 10 minuten opgebouwd, afgebroken en weer in de truck opgeslagen. Je slaapt op matrasjes die ongeveer 5 centimeter dik zijn. Je moet zelf voor je slaapzak zorgen. 

Liever niet kamperen?

Ben je geen fan van kamperen? Je kunt je kampeerreis af en toe "upgraden", lees daar hier meer over. Daarnaast is deze reis ook als accommodatiereis beschikbaar.

In de reissom is het volgende inbegrepen:

Accommodatie in comfortabele tweepersoonstenten (koepeltenten), maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving.

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souveniers, fooien, etc.

Wat is het activiteitenpakket?

Het activiteitenpakket zijn een aantal “essentiële” activiteiten en excursies, volgens ons onmisbaar tijdens deze reis. Jij denkt daar wellicht anders over. Je kunt deze activiteiten direct al boeken, of je boekt ze ter plaatse tijdens je reis. Je vindt hier meer informatie over het activiteitenpakket. Het activiteitenpakket voor deze reis is als volgt:

 • Een Graaff Reinet Valley of Desolation Tour
 • Een bootcruise in St. Lucia
 • Een culturele Zulu-avond
 • Een safari game drive in Hluhluwe/Imfolozi National Park
 • Een safari van een volledige dag in het Kruger National Park

Het reisprogramma van deze reis
Hieronder vind je het volledige reisprogramma van deze reis. Let op: een reisprogramma kan door de uitvoerende touroperator aangepast worden en het reisprogramma hieronder is enkel een vertaling. Het originele reisprogramma van deze reis is hier na te lezen

Dag 1: Greater Kruger National Park
Je laat Johannesburg achter je en door de kolenvelden van Mpumalanga en de oude handelsroutes van het Lowveld reis je richting het Kruger National Park. Tegen het einde van de middag kom je aan bij dit beroemde safaripark. Als je wilt kun je een optionele zonsondergangsafari maken in het park. Je reisleider kan je helpen deze safari te boeken. 

Optionele activiteit: safari tijdens zonsondergang in het Krugerpark

Dag 2: Zuid-Afrika – Kruger National Park 
De komende dagen worden onvergetelijke dagen wildspotten die bol staan van safari's. In het Kruger N.P. komen zowel de Big Five als een ongelofelijke hoeveelheid andere mooie Afrikaanse dieren voor. Onze truck heeft als voordeel dat de zitplaatsen verhoogd zijn zodat het fotograferen van de dieren niet wordt bemoeilijkt door hoge vegetatie. Deze dagen gaan we op verschillende game drives zodat je zoveel mogelijk dieren kunt zien.

De tweede dag in het Krugerpark bestaat uit een volledige dag safari vanuit de truck. Tijdens de laatste dag in het Krugerpark heb je, als je het activiteitenpakket aangeschaft hebt, de kans om in een 4x4 nogmaals een volledige dag op safari te gaan in het Krugerpark.

Activiteitenpakket: een safari van een volledige dag in het Kruger National Park in een 4x4
Optionele activiteiten: een nacht- en ochtendsafari met een SANP-Ranger.

Dag 3: Krugerpark en Panorama Route
Na een vroege start maken we een wandeling met onze lokale gids in de omgeving van onze camping. Er gaat niets boven wandelen door de natuur omgeven door wilde dieren in hun natuurlijke habitat. Na de Nature Walk rijden we over de Panorama Route. Onderweg stoppen we meerdere keren om de natuur en het uitzicht te bewonderen, onder andere bij Blyde Rivier Canyon, God’s Window en Bourke’s Luck Potholes. 

Optionele activiteiten: een ochtend bush walk

Dag 4: Swaziland – Mlilwane Wildlife Sanctuary 
Mlilwane Wildlife Sanctuary is het oudste van Swaziland en beslaat meer dan 4.560 hectare grond. Er zijn geen grote roofdieren in dit gebied dus je kunt niet-begeleide wandelingen maken. Dit is de beste manier om de flora en fauna te bestuderen en desgewenst gaat je gids mee tijdens de wandeling voor tekst en uitleg. Na het avondeten zullen de Swazi hun traditionele dans aan ons laten zien en wie weet word je wel uitgenodigd mee te doen!

Optionele activiteiten: mountainbiken, wandelen, paardrijden.

Dag 5: iSimangaliso Wetland Park, Greater St. Lucia
Deze UNESCO-erfgoed-omgeving is zeer gevarieerd en heeft: stranden, meren, koraalriffen, moerassen, bossen en grasland. Tezamen zorgt dit voor een omgeving waar een ongelooflijke hoeveelheid dieren leven in een unieke symbiose. Het is een heerlijke omgeving om even uit te rusten van de afgelopen weken. Geniet van het strand of breng een bezoek aan het Ushaka Marine World. 's Avonds word je getrakteerd op een Zulu-dansvoortelling. 

Dag 6: Hluhluwe – Imfolozi Game Reserve 
Vanmorgen reizen we naar het Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve voor een 4-5 uur durende game drive. Je hebt een grote kans om vandaag de Big Five te zien. Dankzij bemoeienis van de overheid heeft het Park de grootste populatie witte neushoorns ter wereld. Nadat je terugkomt heb je de tijd om even bij te komen van de safari en even uit te rusten. In de namiddag stap je op een boot om een cruise te maken door de moerasgebieden van St. Lucia. In het iSimangaliso Wetland Park, ga je aan boord van een motorboot voor een cruise over de lagune tijdens de zonsondergang om vogels en nijlpaarden te spotten! 

Activiteitenpakket: een safari game drive in Hluhluwe/Imfolozi National Park
Optionele activiteiten: Mountainbiken, wandelen, paardrijden.

Dag 7: Kwa-Zulu Natal Kust- Durban 
Vandaag verlaten we de bergen en gaan we op pad naar de kust van Kwazulu Natal. De drukke stad Durban is Zuid-Afrika’s grootste havenstad en hier wordt veel gesurfd. We verblijven deze nacht in een ‘ jeugdherberg’ in het stadscentrum. je kunt genieten van een diner in een van de vele Indiase restaurants, waarna je je kunt onderdompelen in het bruisende nachtleven van Durban.

Optionele activiteiten: diner and uitgaan in Durban.

Dag 8 en 9: Ukhahlamba Drakensberg Park 
De Drakensbergen worden door iedereen geroemd als Zuid-Afrika’s mooiste bergen. Vandaag ga je er achter komen of jij er ook zo over denkt! We verkennen de bergpaden waardoor we adembenemende uitzichten hebben. Op de tweede dag neemt een gids ons mee de bergen in en vertelt ons iets over de rotsschilderingen die her en der te vinden zijn. ‘s Middags valt er genoeg op eigen initiatief te ondernemen.

Optionele activiteiten: paardrijden, wandelen, abseilen, mountainbiken

Dag 10 en 11: Lesotho – Malealea 
Hou je paspoort gereeed! Vandaag treden we het Koninkrijk Lesotho binnen. Lesotho is een van ‘s werelds hoogst gelegen landen; het gehele land ligt meer dan 100 meter boven de zeespiegel. Dat is even wat anders dan Nederland! Je tweede dag in Lesotho is vroeg opstaan, als je dat wil. Je kunt namelijk met een pony/muilezel onder begeleiding van een gids de bergen in om te zien hoe men in Lesotho leeft. Na je terugtocht brengen we een bezoek naar een lokaal dorpje en schooltje.

Optionele activiteit: ponyexcursie, wandelen

Dag 12: Graaff Reinet
Het historische dorpje Graaff Reinet is gelegen in het hart van de Great Karoo. Een tocht door het dorp bied je unieke inzichten in de geschiedenis van dit droge gebied. In de middag kom je aan in Graaff Reinet. Geniet van een wandeling door het dorp dat "the gem of the Karoo" genoemd wordt. Je leert alles over de interessante geschiedenis van Zuid-Afrika's op 3 na oudste stadje. Als je het activiteitenpakket aangeschaft hebt, kun je deze dag afsluiten met een optionele excursie naar de Valley of Desolation. De zonsondergang tegen de markante bergen zal voor spectaculaire foto's zorgen.

Activiteitenpakket: een Graaff Reinet Valley of Desolation Tour
Optionele activiteiten: een wandeling door het dorp Graaff Reinet

Dag 13: Greater Addo Elephant National Park Area
We vervolgen ons pad door de Eastern Cape. Vandaag is het plan dat we aankomen in het Addo Elephant National Park. 

Dag 14: Addo Elephant National Park - Port Elizabeth
In het Addo Elephant National Park zijn geen wilde jachtdieren, dus je kunt vrij relaxed op bush walk. Een gids neemt je mee op te voet het park te verkennen. Je zult veel leuke feitjes te weten komen over de omgeving waar je doorheen wandelt. Dit park staat bekend om haar grote populatie Afrikaanse olifanten. Onze truck is hoog, waardoor je een prima zicht hebt op de olifanten om je heen en je super foto’s kunt schieten!


De reis komt ten einde in Port Elizabeth.

Optionele activiteiten: een safari game drive door Addo Elephant National Park tijdens 's avonds laat

Vertrekdatum Aankomstdatum
17-08-2018 30-08-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
24-08-2018 06-09-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
28-08-2018 10-09-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
31-08-2018 13-09-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
07-09-2018 20-09-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
11-09-2018 24-09-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
14-09-2018 27-09-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
21-09-2018 04-10-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
25-09-2018 08-10-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
28-09-2018 11-10-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
05-10-2018 18-10-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
09-10-2018 22-10-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
12-10-2018 25-10-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
19-10-2018 01-11-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
23-10-2018 05-11-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
26-10-2018 08-11-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
02-11-2018 15-11-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
06-11-2018 19-11-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
09-11-2018 22-11-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
16-11-2018 29-11-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
20-11-2018 03-12-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
23-11-2018 06-12-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
30-11-2018 13-12-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
04-12-2018 17-12-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
07-12-2018 20-12-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
14-12-2018 27-12-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
18-12-2018 31-12-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
21-12-2018 03-01-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
28-12-2018 10-01-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
09-01-2019 22-01-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
16-01-2019 29-01-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
20-01-2019 02-02-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
23-01-2019 05-02-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
30-01-2019 12-02-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
06-02-2019 19-02-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
13-02-2019 26-02-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
17-02-2019 02-03-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
20-02-2019 05-03-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
27-02-2019 12-03-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
06-03-2019 19-03-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
13-03-2019 26-03-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
17-03-2019 30-03-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
20-03-2019 02-04-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
27-03-2019 09-04-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
03-04-2019 16-04-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
10-04-2019 23-04-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
14-04-2019 27-04-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
17-04-2019 30-04-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
24-04-2019 07-05-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
01-05-2019 14-05-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
08-05-2019 21-05-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
12-05-2019 25-05-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
15-05-2019 28-05-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
22-05-2019 04-06-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
29-05-2019 11-06-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
05-06-2019 18-06-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
09-06-2019 22-06-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
12-06-2019 25-06-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
19-06-2019 02-07-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
26-06-2019 09-07-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
03-07-2019 16-07-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
07-07-2019 20-07-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
10-07-2019 23-07-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
17-07-2019 30-07-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
24-07-2019 06-08-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
31-07-2019 13-08-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
04-08-2019 17-08-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
07-08-2019 20-08-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
14-08-2019 27-08-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
21-08-2019 03-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
28-08-2019 10-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
01-09-2019 14-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
04-09-2019 17-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
11-09-2019 24-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
18-09-2019 01-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
25-09-2019 08-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
29-09-2019 12-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
02-10-2019 15-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
09-10-2019 22-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
16-10-2019 29-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
23-10-2019 05-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
27-10-2019 09-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
30-10-2019 12-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
06-11-2019 19-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
13-11-2019 26-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
20-11-2019 03-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
24-11-2019 07-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
27-11-2019 10-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
04-12-2019 17-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
11-12-2019 24-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
18-12-2019 31-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
22-12-2019 04-01-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
25-12-2019 07-01-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 956.33
Activiteitenpakket: € 151.00

Maximaal aantal personen: 20
Vertreklocatie: Johannesburg
Aankomstlocatie: Port Elizabeth
Reisduur: 14 dagen
Reistype: Kampeerreis
Routerichting: Zuidelijke route
Highlights tijdens deze reis:
 • Drakensbergen
 • Johannesburg
 • Krugerpark
 • Panorama Route
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Lesotho
 • Swaziland
 • Zuid-Afrika
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Nomad Adventure Tours
Reizen door Lesotho en Swaziland
Aantal dagen:
14
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 956.33
Activiteitenpakket:
€ 151.00

Totaalprijs: