Reizen door Lesotho en Swaziland

Port Elizabeth naar Durban - Accommodatiereis

Jonge olifant in Addo Elephant National Park

Georganiseerde groepsreis Zuid-Afrika en Lesotho

De georganiseerde groepsreis door Zuid-Afrika en Lesotho van 7 dagen neemt je mee de hoogte in; letterlijk! Wist je dat Lesotho gemiddeld het hoogst gelegen land ter wereld is? Zeker, de Himalaya kent hogere gebergten, maar gemiddeld ligt het kleine koninkrijkje van Lesotho het hoogst. Lesotho is geheel omsloten door Zuid-Afrika, maar zodra je de grens overstapt dan merk je aan alles dat dit een vrij geïsoleerd land is. Het voelt Afrikaanser aan en het is minder modern dan Zuid-Afrika. 

Lodgereis van Port Elizabeth naar Durban

Nadat je het hooggebergte van Lesotho bedwongen hebt (te pony als je dat wilt!), reis je verder richting de Drakensbergen in Zuid-Afrika. Wie er geweest is, claimt dat de Drakensbergen in Zuid-Afrika de mooiste bergen zijn die men ooit gezien heeft en dat het strand van Durban de beste golven voor surfers heeft. Ga met ons mee en kom er achter of dit klopt! We garanderen je dat ‘t klopt…

Safari in het Addo Elephant National Park

Oh ja! Je maakt ook nog een uitstapje naar het Addo Elephant National Park en het Royal Natal National Park. Hier maak je meerdere avontuurlijke safari's in een open 4x4 voertuig zodat je de wilde beesten goed kunt zien. 

Hoogtepunten van de de lodgereis van Port Elizabeth naar Durban:

 • Je gaat op safari in een open 4x4-voertuig in het Addo Elephant National Park;
 • Je trekt door het Royal Natal National Park
 • Durban: lange witte zandstranden waar je heerlijk kunt zwemmen, snorkelen of duiken
 • Drakensbergen, volgens velen het mooiste stuk Afrika!
 • Cintsa, een kustlijn van maar liefst 15 kilometer lang met uitstapmogelijkheden het bos in. Cintsa is een schitterende plek.

Deze activiteiten zijn bij de reissom inbegrepen:

 • Tour door de Valley of Desolation in de Drakensbergen
 • een wandeling naar een dorp in de bergen van Lesotho
 • een hike door het Ukhahlamba-Drakensberg Park
 • bezoek aan de plaats waar Mandela gevangen werd genomen en Howick Falls

Meer informatie over de accommodaties:

Je overnacht tijdens deze reis in eenvoudige, maar comfortabele en hygiënisch chalets en lodges. De accommodaties laten zich vergelijken met wat we in Nederland/Vlaanderen 2- á 3-sterrenaccommodaties zouden noemen. Tijdens de ene overnachting deel je toilet- en douchefaciliteiten, terwijl de andere accommodatie en-suite badkamers heeft. Op aanvraag kunnen we per dag een overzicht van de accommodaties sturen.

De reissom is inclusief:

Accommodatie in eenvoudige chalets, lodges of hotels, maaltijden, vervoer ter plaatsein een overlanding truck , begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving.

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souvenirs, fooien, etc.

Dag 1: Addo Elephant National Park
's Ochtends kun je een bezoek brengen aan het leuke stadje Port Elizabeth - er is een mooie boardwalk langs het strand. 's Middags ga je op safari in het Addo Elephant National Park. 

Dag 2: Graaff Reinet
Je verblijft vannacht in het historische dorpje Graaff Reinet, het op 3 na oudste dorpje van Zuid-Afrika. Je steekt de machtige Orange (Gariep) rivier over vandaag en tegen het einde van de middag ga je op een "sundowner" excursie naar de Valley of Desolation. Deze unieke vallei biedt je schitterende uitzichten over Graaff Reinet en de gigantische vlakten daarachter. Mocht je deze reis in de wintermaanden maken, dan vindt deze excursie 's ochtends vroeg plaats en zie je de zon opkomen in plaats van ondergaan - ook een hele bijzondere ervaring!

Inbegrepen highlight: tour door de Valley of Desolation in de Drakensbergen

Dag 3: Lesotho – Malealea 
Hou je paspoort gereed! Vandaag treden we het Koninkrijk Lesotho binnen. Lesotho is een van ‘s werelds hoogstgelegen landen; het gehele land ligt meer dan 100 meter boven de zeespiegel. Dat is even wat anders dan Nederland!

Dag 4: Lesotho - Malealea
Vergezeld door verse berglucht ga je er vandaag op uit om de bergen van Lesotho te voet ontdekken. Je wandeling brengt je bij een dorp in de bergen en je ervaart hoe het is om hier te leven. In het dorpje leven de Basotho, bekend van hun hoeden, kleden en hun pony’s. De pony’s van de Basotho lijken geen enkele hinder te hebben van het ruige landschap, ze brengen de Basotho-stam overal heen. Als je wilt kun je ook een tocht maken door de bergen van Lesotho op een Basotho-pony.

Inbegrepen highlight: een wandeling naar een dorp in de bergen van Lesotho
Optionele activiteiten: een ponytrek door de bergen

Dag 5: Ukhahlamba Drakensberg Park
De Drakensbergen zijn Zuid-Afrika’s hoogste en mooiste gebergte. We verkennen de bergpaden en nemen de adembenemende landschappen in ons op in het Ukhahlamba Drakensberg (Royal Natal) National Park. In de Zulu-taal betekent de naam van dit UNESCO-werelderfgoed "barrière van speren". 

Dag 6: Ukhahlamba Drakensberg Park
Trek je wandelschoenen aan, want vandaag ga je hiken door de Drakensbergen. Onderweg laat de gids je voorbeelden zien van rotsschilderingen van de San-stam. We raden je sterk aan om zoveel mogelijk deel te nemen aan de klim/wandeling door de Drakensbergen, het is echt een prachtige wandeling. Mocht je dit niet aanspreken, of mocht je vanwege fysieke beperkingen hier niet aan mee kunnen doen, dan zijn er ook een aantal wandelroutes die minder intensief zijn, zodat iedereen dit gebied op eigen tempo kan ontdekken.

Inbegrepen highlight: een hike door het Ukhahlamba-Drakensberg Park

Dag 7: Kwa-Zulu Natal Kust- Durban
Vandaag verlaat je de bergen en daal je af naar de kust van Kwazulu Natal. Op 5 augustus 1962 werd op een verlaten landweggetje in Kwazula-Natal een auto aangehouden door de politie. Achter het stuur van de auto zat Nelson Mandela. Na deze arrestatie bracht hij 27 jaren door in gevangenschap op Robben Island. Vandaag bezoek je de plek waar Madiba gevangengenomen werd. Vervolgens ga je naar de Howick Falls, een pek waar je hele mooie foto's de waterval kunt maken. De drukke stad Durban is Zuid-Afrika’s grootste havenstad en hier wordt veel gesurft. Strek lekker je benen op de boulevard voordat je doorreist naar je eindbestemming van vandaag; St. Lucia.

Inbegrepen highlights: bezoek aan de plaats waar Mandela gevangen werd genomen en Howick Falls

Vertrekdatum Aankomstdatum
22-07-2020 28-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
05-08-2020 11-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
19-08-2020 25-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
02-09-2020 08-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
16-09-2020 22-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
30-09-2020 06-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
14-10-2020 20-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
28-10-2020 03-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
11-11-2020 17-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
25-11-2020 01-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
09-12-2020 15-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
23-12-2020 29-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 930.00
Eenpersoonstoeslag: € 90.00

Maximaal aantal personen: 24
Vertreklocatie: Port Elizabeth
Aankomstlocatie: Durban
Reisduur: 7 dagen
Reistype: Accommodatiereis
Routerichting: Noordelijke route
Highlights tijdens deze reis:
 • Drakensbergen in Zuid-Afrika
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Lesotho
 • Zuid-Afrika
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Een Zuid-Afrikaanse touroperator
Reizen door Lesotho en Swaziland
Aantal dagen:
7
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 930.00
Eenpersoonstoeslag:
€ 90.00
Bijdrage Calamiteitenfonds:
€ 2.50
Bijdrage garantiefonds GGTO:

Totaalprijs: