Reizen door Kenia en Tanzania

Nairobi naar Dar es Salaam - Kampeerreis

Olifanten in de Ngorongoro Crater

Groepsreis naar Serengeti en Zanzibar

Tanzania is het ontdekken meer dan waard! En dat is precies wat je de komende 11 dagen gaat doen tijdens de groepsreis naar Serengeti en Zanzibar. In een groep mensen die van over de hele wereld komen ga je samen dit safari-avontuur door Tanzania aan. Je groepsreis naar Serengeti en Zanzibar begint in Nairobi, de hoofdstad van Kenia. Zoals je in de uitgebreide reisbeschrijving lezen kunt, laat je al snel de drukte van Nairobi achter je om op weg te gaan naar wat geldt als hét wildpark van Oost-Afrika: de Serengeti. 

Budgetreis Serengeti en Zanzibar

Het Serengeti National Park heeft zijn sporen als ultiem safaripark verdiend vanwege de overvloed aan wilde dieren die hier leven. "Serengeti" betekent "eindeloze vlakte". Die eindeloze vlakte is een toepasselijk gekozen naam, daar zul je tijdens deze reis achter kom. Op deze "Serengeti" grazen duizenden buffels, zebra's en wildebeest. In hun kielzog leven ook vele jagers, zoals de leeuw en de cheeta. De ervaren Rangers die tijdens deze safari meegaan zullen hun best er voor doen dat jij oog in oog komt te staan met de Big 5.

Een ander hoogtepunt van Tanzania is de Ngorongoro Crater. Ooit was dit een actieve vulkaan. Nu is het uitgroepen tot een World Heritage Site doordat er zoveel wilde dieren in dit gebied leven. Vanaf de rand van de Crater heb je een adembenemend uitzicht op de ontelbare wilde dieren die grazen en jagen onder je; een schouwspel dat nooit aan fascinatie verliest. 

Zanzibar ontdekken

Nadat je op safari gegaan bent reis je verder richting Zanzibar. Zanzibar is een tropisch eiland voor de kust van Tanzania. Eeuwenlang hebben zowel Europese als Afrikaanse en Arabische handelslieden het eiland als basis gebruikt. Deze mix van invloeden kom je nog overal terug op het eiland en dat maakt het eiland zo interessant om te ontdekken. Je kunt er talloze marktjes afstruinen waar vis, specerijen en andere producten aanboden worden. Of je verdwaalt in oude, nauwe steegjes waar de wetten van de tijd niet lijken te gelden. Natuurlijk kun je op Zanzibar ook heerlijk bijkomen van je safari-avontuur van de voorafgaande dagen, want Zanzibar is beroemd om haar helderblauwe water en witte stranden. Een betere duik- of snorkelbestemming is nauwelijks denkbaar.

Officieel eindigt je reis als zodra je met de veerboot in Dar es Salaam aangekomen bent, maar je kunt natuurlijk ook besluiten langer op Zanzibar te blijven. 

Reis met strand en safari

Kortom, deze reis door Tanzania van 10 dagen is een relaxte mix van safari en strand; een heerlijke combinatie! 

Hoogtepunten van deze kampeersafari door Tanzania en Zanzibar:

 • Een safari door het Serengeti National Park;
 • Het uitzicht vanaf de Ngorongoro Crater;
 • Genieten op Zanzibar.

Deze activiteiten zijn bij de reissom inbegrepen:

 • Een safari door het Masai Mara National Park en een bezoek aan de Masai-stam
 • Een safari door de Ngorongoro Crater en Serengeti National Park
 • De veerbootoversteek naar Zanzibar

Waar en hoe je overnacht tijdens deze kampeerreis:

Je overnacht in een tweepersoonstent die je opzet op toegewezen kampeerplaatsen. Op deze kampeerplaatsen zijn (gedeelde) toilet- en douchefaciliteiten aanwezig. De koepeltenten zijn voorzien van een ingebouwd muskietennet. Je hebt de tenten binnen 10 minuten opgebouwd, afgebroken en weer in de truck opgeslagen. Je slaapt op matrasjes die ongeveer 5 centimeter dik zijn. Je moet zelf voor je slaapzak zorgen.

De betaling ter plaatse

De betaling ter plaatse is een onderdeel van de kostprijs van je reis. Het wordt onder andere gebruikt om je maaltijden en excursies van te betalen. Uitgebreidere informatie over de betaling ter plaatse kun je hier lezen.

De reissom is inclusief:

Accommodatie in comfortabele tweepersoonstenten (koepeltenten)maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving. Houd er rekening mee dat de betaling ter plaatse in contanten voldaan moet worden op de pre-departure meeting die gehouden wordt om 17:00 op de dag voor vertrek. 

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souvenirs, fooien, etc.

Dag 1: Nairobi
Bij aankomst in dit schitterende Oost-Afrikaanse land word je door de lokale bevolking hartelijk begroet met “Jambo” (hallo) of “Hakuna matata (geen probleem). Kenia is met haar oppervlakte van 580,000 vierkante kilometer, ontelbare wilde dieren en kleurrijke inheemse stammen een perfecte bestemming voor een mooie safari.

Dag 2: Nairobi naar Arusha
Je vervolgt je reis naar Tanzania, weer een stempel erbij in je paspoort! Je overnacht op een hele mooie plaats vanavond; Meserani dat vlakbij Arusha ligt. Zorg ervoor dat je het vanavond niet te laat maakt, want morgen trek je de Serengeti in en ga je richting de Ngorongoro Crater. 

Dag 3: Arusha naar Karatu
's Ochtends breng je een bezoek aan het Meserani Reptile Park en het Masai Cultural Museum. Vanaf je verblijfplaats is het slechts een paar minuutjes lopen naar een kunstgalerij waar de iconische Tinga Tinga schilderijen verkocht worden - een mooi souvenir voor thuis. Na deze culturele ochtend maak je je klaar om de Serengeti in te gaan. De Serengeti is, samen met de Ngorongoro Crater, de ultieme plek in Afrika om op safari te gaan. 

Je verlaat het kamp via het Masai stadje Mtu Wa Mbu. Vandaaruit reis je richting de Rift Valley richting het hoger geleden dorpje Karatu. Karatu biedt je prachtige uitzichten over de omgeving en de graanboerderijen die hier te vinden zijn. Je zult je camera volschieten met schitterende panoramafoto's! De nacht breng je door op een hele aangenaam kamp in Karatu. 

Dag 4: Karatu naar de Ngorongoro Crater en het Serengeti National Park
's Ochtends vroeg vertrek je richting het Ngorongoro Conservation Area. Dit gebied is bijzonder rijk aan wilde dieren. Ooit was dit een gigantisch grote actieve vulkaan, waardoor het nu bijzonder vruchtbare grond is met veel grasland dat wilde dieren aantrekt. Open savanna’s, acacia-bossen, zout- en zoetwater meren; de Ngorongoro Crater wordt terecht ook wel een miniatuur "Tuin van Eden" genoemd. Ook de zeer zeldzame Black Rhino komt voor in dit UNESCO Werelderfgoed. 

Na de safari in de Ngorongoro Crater, reis je naar de Serengeti voor een safari. Hier kom je rond lunchtijd aan. Het Masai-woord "Serengeti" betekent zoveel als eindeloze vlakten. Deze eindeloze vlakten zijn beroemd vanwege de enorme concentratie wilde dieren die er leven. En natuurlijk ook vanwege de jaarlijkse migratie van de miljoenen wildebeest en gazelles. Je reist door het westelijk gedeelte van het park dat minder druk is dan andere delen. Dit vergroot de kans om leeuwen en jachtluipaarden te zien. Je verblijfplaats ligt in het centrum van het park en is een "bush camp". Het is bijzonder om midden in de Afrikaanse bush te slapen terwijl je om je heen de nachtdieren tot leven hoort komen. In de ochtend ga je opnieuw op safari door de Serengeti. 

Inbegrepen highlight: safari door de Ngorongoro Crater en Serengeti National Park

Dag 5: Serengeti National Park naar Arusha
Met een beetje mazzel zie je vandaag de Big 5,want 's ochtends ga je nogmaals op safari door de Serengeti. Tijdens de safari begeef je je terug richting Arusha, langs de Crater. Je brengt de avond in Arusha door, verhalen delend over de safari door de Serengeti van de afgelopen dagen.

Inbegrepen highlight: safari door de Ngorongoro Crater en Serengeti National Park

Dag 6: Arusha naar Pangani
Help je deze ochtend even mee om proviand in te slaan in Arusha? Na deze boodschappen reis je verder richting Dar es Salaam. Onderweg passeer je Moshi. Moshi ligt aan de voet van de Kilimanjaro, Afrika's hoogste berg. Vanuit Moshi worden Mount Kilimanjaro beklimming georganiseerd en, als de weergoden even meewerken, kun je van hier de beroemde Kilimanjaro en de besneeuwde piek zien. Al reizend richting Dar es Salaam passeer je de sisal-plantages van The Usambara en Para Mountain.

Dag 7: Pangani naar Dar es Salaam
De reis voert je verder richting Dar es Salaam. Je nadert de warme Indische Oceaan en dat zie je aan de vegetatie die groener en tropischer wordt. Vandaag moet je je een beetje instellen op files, want het kan erg druk zijn met verkeer dat, net als ons, Dar es Salaam in wil. Maar kijk rustig naar buiten terwijl je de voorsteden van Dar es Salaam passeert en geniet van alles wat je ziet onderweg; de kleurrijke winkeltjes met soms humoristische "catch phrases". Al rijdend trekt Dar es Salaam, en alle hectiek en drukte die daarbij hoort, aan je voorbij. Bij aankomst in Dar es Salaam ga je naar een heerlijke plek aan zee. Vanhier uit vertrek je morgen naar Zanzibar.

Dag 8: Dar es Salaam naar Zanzibar

Let op: Je dient voor de komende dagen zelf voor je maaltijden op Zanzibar te regelen. Dit zijn dus bijkomende kosten die niet in de reissom inbegrepen zijn. Uit ervaring weten we dat de meeste reizigers Zanzibar op hun eigen hun eigen manier willen ontdekken. De ene reiziger wil het street food eten, de ander wil liever vis eten van een van de vismarkten om Zanzibar op die manier te ervaren. Om die reden hebben we er voor gekozen dit niet standaard op te nemen en jou hierin vrij te laten om Zanzibar in te vullen zoals jij wilt. Hulp nodig hierbij? Uiteraard helpen we je graag!

Dag 9 en 10: Zanzibar
Een veerboot neemt je van Dar es Salaam naar "Spice Island", waar je de keuze hebt om de komende 3 nachten te verblijven. Let er op dat het streng verboden is om foto's te nemen van de veerboot en dat er pittige boetes worden uitgedeeld aan overtreders. 

Zanzibar staat bol van de interessante geschiedenis. Het eiland was een van de belangrijkste vertrekpunten voor Oost-Afrikaanse ontdekkingsreizigers, op zoek naar nieuw land. Daardoor is Zanzibar een interessante mix geworden van Afrikaanse, Aziatische en Arabische invloeden. De oude straatjes van het oude Stone Town doen Arabisch aan, met Medina-achtige winkeltjes en Sultan-achtige paleizen die gefinancierd zijn met slaven- en ivoorhandel.

Zanzibar is beroemd vanwege de specerijen en een excursie naar een specerij-plantage is dan ook zeker een aanrader. Andere mogelijkheden zijn tripjes naar de schitterende stranden en de gigantische schildpadden van Prison Island. Of wat dacht je van duiken bij Nungwi of gaan vissen in een traditionele dhow? Ook leuk: oude brommers huren om de geïsoleerde uithoeken van het eiland te ontdekken. 

Zanzibar is een paradijs voor liefhebbers van zeevruchten. Er zijn veel restaurants die op heerlijke wijze de vangst van de dag opdienen. Crayfish is bijzonder populair. Tip: meng je dan onder de locals bij de Forodhani Gardens. Hier is, erg goedkoop, de heerlijkste vis te halen. 

Inbegrepen highlight: de veerbootoversteek naar Zanzibar
Optionele activiteiten: een specerijentour, een dhow-excursie, bezoek aan Jozani Forest, duiken, snorkelen, enzovoorts. 

Dag 11: Zanzibar naar Dar es Salaam
Je reis eindigt bij terugkomst in Dar es Salaam.

Vertrekdatum Aankomstdatum
19-07-2020 28-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
02-08-2020 11-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
16-08-2020 25-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
30-08-2020 08-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
13-09-2020 22-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
27-09-2020 06-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
11-10-2020 20-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
25-10-2020 03-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
08-11-2020 17-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
22-11-2020 01-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
06-12-2020 15-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
20-12-2020 29-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 900.00
+ Betaling ter plaatse, per persoon $ 1,200.00

Maximaal aantal personen: 24
Vertreklocatie: Nairobi
Aankomstlocatie: Dar es Salaam
Reisduur: 11 dagen
Reistype: Kampeerreis
Routerichting: Zuidelijke route
Highlights tijdens deze reis:
 • Ngorongoro Crater in Tanzania
 • Serengeti National Park in Tanzania
 • Zanzibar in Tanzania
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Kenia
 • Tanzania
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Een Zuid-Afrikaanse touroperator
Reizen door Kenia en Tanzania
Aantal dagen:
11
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 900.00
Bijdrage Calamiteitenfonds:
€ 2.50
Bijdrage garantiefonds GGTO:

Totaalprijs:
+ Betaling ter plaatse, per persoon
$ 1,200.00