Groepsreizen door Kenia en Tanzania

Nairobi naar Dar es Salaam - Accommodatiereis

4x4 Safari jeeps in de Serengeti

Lodgereis Kenia, Tanzania en Zanzibar

Wie “Zanzibar” zegt, zegt tropische witte stranden, helderblauw zeewater, wuivende palmbomen en een levendige mix van Indische, Arabische en Afrikaanse cultuur. Wie “Serengeti” zegt, zegt uitstrekte safari vlakten, veel wild, Big 5, wild spotten, grote leeuwenpopulatie, perfecte safari's. Wat krijg je als je die twee elementen in een reis stopt? Juist! Een droomreis / lodgereis door Kenia, Tanzania en Zanzibar. 

Lodgereis van Nairobi naar Dar es Salaam

De lodgereis door Kenia, Tanzania en Zanzibar voert je tussen Dar es Salaam in Tanzania en Nairobi in Kenia. Je kunt ervoor kiezen om in Dar es Salaam te beginnen en te eindigen in Nairobi (de noordelijke route) of je begint in Nairobi en je reist naar Dar es Salaam, de zuidelijke route. De reizen zijn identiek aan elkaar. Hieronder beschrijven we de noordelijke route. 

Zanzibar ontdekken

Je begint in Dar es Salaam om vandaaruit met de veerboot te reizen naar Zanzibar waar je enkele dagen geniet van het goede leven. Heerlijk luieren op een tropisch strand, of genieten van een spectaculaire onderwaterwereld door te snorkelen of te duiken. Of stort je in de drukte en de chaos in Stone Town in een van de vele specerijmarkten. Hier verblijf je enkele dagen. 

Safari door de Serengeti 

Daarna reis je in een gevarieerd internationaal gezelschap naar Serengeti waar je op safari gaat. Let er op dat dit een kampeersafari is. Dit park in Tanzania dingt samen met het Krugerpark in Zuid-Afrika naar de titel "Best Safari Park in the World". Het Serengeti Park is vrij exclusief; er mogen maar een beperkt aantal mensen tegelijkertijd het park in. Behalve de Serengeti vlakte trek je ook naar de rand van wat ooit, heel lang geleden, een gigantische vulkaankrater was: de Ngorongoro Crater. Nu is dit een heel vruchtbaar en groen gebied, met daardoor veel wilde dieren. Gegarandeerd dat je hier je camera volschiet met de prachtige safarifoto’s!

Na 10 intensieve dagen keer je terug naar Nairobi en heb in een kort tijdsbestek een geweldige Afrikaanse safari en strandvakantie meegemaakt die smaakt naar (veel) meer!

Hoogtepunten van deze lodgereis:

 • Oh, Zanzibar, wat ben je een mooi eiland! Witte stranden, helder blauw water, nauwe straatjes, drukke markten, alles is er;
 • Je gaat op kampeersafari door het wereldberoemde Serengeti National Park (optionele upgrade) en je geniet van het weidse uitzicht van de Ngorongoro Crater.

Deze activiteiten zijn bij de reissom inbegrepen:

 • Veerbootoversteek naar Zanzibar
 • Een trip naar het Jozani Forest
 • Een 4x4-safari in de Ngorongoro Crater
 • Hike naar de Elephant Caves

Meer informatie over de accommodaties:

Je overnacht tijdens deze reis in eenvoudige, maar comfortabele en hygiënisch chalets en lodges. De accommodaties laten zich vergelijken met wat we in Nederland/Vlaanderen 2- á 3-sterrenaccommodaties zouden noemen. Tijdens de ene overnachting deel je toilet- en douchefaciliteiten, terwijl de andere accommodatie en-suite badkamers heeft. Op aanvraag kunnen we per dag een overzicht van de accommodaties sturen.

De reissom is inclusief:

Accommodatie in eenvoudige chalets, lodges of hotels, maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving.

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souvenirs, fooien, etc.

Dag 1: Arusha
Via Karatu komen we aan in het pittoreske plaatsje Arusha. Vanuit de prettige omgeving van Arusha (koel klimaat, heuvelachtig, groen) bereiden we ons voor om naar de Ngorongoro Crater te gaan de komende dagen.

Dag 2: Karatu
Het is maar een kleine afstand van Arusha naar Karatu. Aangekomen in Karatu geeft de gids je een uitgebreide briefing over de excursie naar de Ngorongoro Crater voor morgen. Degenen die de optionele Serengeti-upgrade aangeschaft hebben verlaten vandaag de groep. Zij gaan twee dagen langer op safari en sluiten twee dagen later weer bij de groep aan.

Dag 3: Ngorongoro Conservation Area
De Ngorongoro Crater is een van ‘s werelds bekendste wildparken. En terecht! Nergens op het Afrikaanse continent zul je meer wild bijeen zien dan in het Ngorongoro Conservation Area. De safari excursies gebeuren in een open 4×4.Geniet van een safari van een volledige dag in wat ooit een gigantische actieve vulkaan was en probeer de Big 5 te spotten! In de middag ga je terug naar Karatu.

Inbegrepen highlight: een 4x4-safari in de Ngorongoro Crater

Dag 4: Karatu
Vanochtend word je vroeg gewekt door je wekker. Je staat vroeg op omdat je de hike naar de Elephant Caves gaat ondernemen. Vanmiddag kun je even bijkomen van al het moois dat je gisteren gezien hebt. Uiteraard kun je ook enkele optionele activiteiten ondernemen vandaag, zoals een bezoek aan Lake Manyara National Park. De accommodatie waar je verblijft helpt je hier graag bij.

Inbegrepen highlight: hike naar de Elephant Caves

Dag 5: Arusha
Je keert deze ochtend terug naar Arusha. Degenen die naar Serengeti geweest zijn komen weer terug en samen kun je safari-ervaringen en belevenissen uitwisselen.

Dag 6: Bagamoyo
Je eindbestemming van vandaag is Bagamoyo. Via het hectische Dar es Salaam reis je hier vandaag heen. Morgen ga je naar Zanzibar toe en vanavond licht de gids je hierover in.

Dag 7: Stone Town 
Vroeg in de ochtend ga je met de veerboot naar Zanzibar. Bij aankomst op het eiland check je in bij je hotel dat in het levendige centrum van Stone Town ligt. De gids helpt je graag om excursies voor je te boeken die je de komende dagen kunt gaan doen.

Inbegrepen highlight: veerbootoversteek naar Zanzibar

Dag 8: Stone Town
Voor deze dag staat een trip naar het schitterende Jozani Forest ingepland. De middag kun je weer invullen zoals je zelf wilt.

Inbegrepen highlight: een trip naar het Jozani Forest

Dag 9: Stone Town - Zanzibar
Deze ochtend ontdek je de bezienswaardigheden van Stone Town. De rijke geschiedenis en levendige markten zijn een van de mooiste attracties van Zanzibar. Helaas moet je het eiland vaarwelzeggen, want de veerboot die je terugbrengt naar Zanzibar staat op het punt te gaan vertrekken. Je overnacht in Bagamoyo.

Dag 10: Dar es Salaam
Met frisse tegenzin zien we Zanzibar vandaag weer aan de horizon verdwijnen. In Dar es Salaam komt je reis ten einde.

Vertrekdatum Aankomstdatum
14-07-2020 23-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
28-07-2020 06-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
11-08-2020 20-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
25-08-2020 03-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
01-09-2020 10-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
08-09-2020 17-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
15-09-2020 24-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
22-09-2020 01-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
06-10-2020 15-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
20-10-2020 29-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
03-11-2020 12-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
17-11-2020 26-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
01-12-2020 10-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
15-12-2020 24-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
29-12-2020 07-01-2021 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 1,530.00
Eenpersoonstoeslag: € 402.00
Serengeti upgrade: € 880.00

Maximaal aantal personen: 24
Vertreklocatie: Nairobi
Aankomstlocatie: Dar es Salaam
Reisduur: 10 dagen
Reistype: Accommodatiereis
Routerichting: Zuidelijke route
Highlights tijdens deze reis:
 • Ngorongoro Crater in Tanzania
 • Serengeti National Park in Tanzania
 • Zanzibar in Tanzania
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Kenia
 • Tanzania
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Een Zuid-Afrikaanse touroperator
Groepsreizen door Kenia en Tanzania
Aantal dagen:
10
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 1,530.00
Serengeti upgrade:
€ 880.00
Eenpersoonstoeslag:
€ 402.00
Bijdrage Calamiteitenfonds:
€ 2.50
Bijdrage garantiefonds GGTO:

Totaalprijs: