Groepsreizen door Zuid-Afrika

Kaapstad naar Durban - Kampeerreis

Spot walvissen langs de Tuinroute

Reis van Kaapstad naar Durban - kampeerreis

“Zuid-Afrika is de hele wereld in een land”. Kun je niet kiezen wat je precies wilt zien in Zuid-Afrika? En heb je ongeveer twee weken de tijd voor een goedkope rondreis door Zuid-Afrika? Ga dan voor de reis van Kaapstad naar Durban, de goedkope Zuid-Afrika groepsreis! Je kunt de reis van Kaapstad naar Durban in twee richtingen afleggen. Je kunt in Kaapstad beginnen en richting Durban reizen. Een tweede optie is om in Durban te beginnen en te eindigen in Kaapstad. Welke route je ook kiest, de reizen zijn identiek aan elkaar. Hieronder volgt een reisbeschrijving van de route van Kaapstad naar Durban.

Tuinroute-reis van Kaapstad naar Durban

Je reis begint in Kaapstad, door Tripadvisor gekozen tot de mooiste stad ter wereld. Tijdens de eerste dag ga je op een culturele tour en krijg je een kant van Kaapstad te zien die veel anderen links laten liggen; je gaat naar de townships rond Kaapstad om te zien hoe het leven daar is. Later die dag trek je de stad uit en ga je richting de wijnboerderijen rond Stellenbosch en Fransenhoek. Uiteraard valt er hier het en genoeg te proeven! 

Je vervolgt je reis langs de schitterende kustlijn via Route 62 naar Oudtshoorn. In Oudtshoorn kun je kiezen uit een aantal activiteiten om te doen, denk aan een bezoek aan een struisvogelfarm, mountainbiken of afdalen in de Cango Caves. Je vervolgt de Tuinroute en je maakt uitgebreide uitstapjes in de mooiste dorpjes van de Tuinroute, Knysna en Plettenberg Bay. Via de adembenemende Drakensbergen reis je naar het kleine koninkrijkje Lesotho. Lesotho is het hoogst gelegen land ter wereld en kent een cultuur die heel anders is dan de Zuid-Afrikaanse. Enkele locals leren je er graag alles over. Oh ja! Je bezoekt ook nog Addo National Park en Tsitsikamma National Park om olifanten, neushoorns, buffels en ander wild te zien. De reist eindigt in de kustplaats Durban waar je heerlijk aan het strand kunt liggen, surfen of duiken.

Hoogtepunten van deze groepsreis van Kaapstad naar Durban:

 • Een culturele tour door Kaapstad met bezoek aan de settlements Langa en Khayelitsha;
 • In Stellenbosch en Franschenhoek zie je met eigen ogen waar die heerlijke Zuid-Afrikaanse wijnen vandaan komen. Proeven doe je uiteraard ook! 
 • Oudtshoorn: Ostrich Capital of the World;
 • Knysna en Plettenberg Bay vormen het hart van de Tuinroute;
 • In het ruige Tsitsikamma National Park wandel je de Otter Trail, pak je wandelschoenen in dus;
 • In het Addo Elephant National Park en Royal Natal National Park ga je op safari
 • Durban: lange, brede witte stranden!

Deze activiteiten zijn bij de reissom inbegrepen:

 • Bezoek aan de plaats waar Mandela gevangen werd genomen en Howick Falls
 • Een hike door het Ukhahlamba-Drakensberg Park
 • Rit door Golden Gate National Park en een bezoek aan het Vulture restaurant
 • Een wandeling naar een dorp in de bergen van Lesotho
 • Tour door de Valley of Desolation in de Drakensbergen
 • Middagsafari in het Addo Elephant National Park
 • Surfen bij Jeffrey's Bay
 • Toegang tot het Tsitsikamma National Park en een hike in het park
 • Een wandeling naar Nature's Valley
 • Een wandeling door Stellenbosch, bezoek aan de pinguïns in Stony Point Nature Reserve en een wijn- en chocoladeproeverij

Waar en hoe je overnacht tijdens deze kampeerreis:

Je overnacht in een tweepersoonstent die je opzet op toegewezen kampeerplaatsen. Op deze kampeerplaatsen zijn (gedeelde) toilet- en douchefaciliteiten aanwezig. De koepeltenten zijn voorzien van een ingebouwd muskietennet. Je hebt de tenten binnen 10 minuten opgebouwd, afgebroken en weer in de truck opgeslagen. Je slaapt op matrasjes die ongeveer 5 centimeter dik zijn. Je moet zelf voor je slaapzak zorgen. 

Liever niet kamperen?

Ben je geen fan van kamperen? Je kunt je kampeerreis af en toe "upgraden", lees daar hier meer over. Daarnaast is deze reis ook als accommodatiereis beschikbaar.

De reissom is inclusief:

Accommodatie in comfortabele tweepersoonstenten (koepeltenten)maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving.

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souvenirs, fooien, etc.

Dag 1: Cape Whale Coast Route
De Cape Whale Coast is een verzameling van dorpjes, boerderijtjes, riviertjes, mooie baaien en valleien die zich over een lengte van 150 kilometer uitstrekken langs de kustlijn. In de ochtend geniet je van een frisse ochtendwandeling over de boardwalk van Hermanus. Met een beetje geluk spot je hier walvissen die in de maanden van juli tot en met november langs de kust zwemmen. Vervolgens breng je een bezoek aan de grootste pinguinkolonie van Afrika; Stony Point Nature Reserve. Je vervolgt je reis naar de Stellenbosch-regio waar je een paar heerlijke wijnen en chocolade proeft. Bij aankomst in het centrum van Kaapstad komt je reis helaas ten einde.

Dag 2: Route 62 – Oudtshoorn 
Wat in de USA Route 66 is, is in Zuid-Afrika Route 62. Deze weg leidt via landinwaarts via prachtige hooggelegen wegen naar Oudtshoorn. In een aparte pub (Ronnie’s Sex Shop – het is echt een bar) maken we een tussenstop om onze dorst even te lessen. 

Dag 3: Heart of the Garden Route
Vandaag reizen we verder naar de magnifieke Outeniqua Mountains bij Oudtshoorn waar we de wereldberoemde Cango Caves bezoeken. Een lokale gids zal je alles vertellen over het grottenstelsel, dat een lengte van meer dan 4 km. heeft.

Activiteitenpakket: een tour door de Cango Caves

Dag 4: Tsitsikamma National Park 
De Tuinroute biedt een weelde aan schitterende stranden, boswandelingen en tal van optionele activiteiten. De ochtend is gereserveerd om de Nature's Valley te ontdekken: een prachtig dorpje waar je heerlijk kunt wandelen door de bossen of over het strand. 's Middags ben je op het strand van Keurbooms Lagoon. Vandaag kun je ook een aantal optionele activiteiten boeken. Je reisleider helpt je graag om je dag in te plannen. 

Optionele activiteiten: Bungee Jumping, Birds of Eden, Monkey Town

Dag 5: Tsitsikamma National Park 
Tsitsikamma National Park is Zuid-Afrika's belangrijkste marinepark en deze ochtend ga je ruige en woeste kustlijn te voet verkennen. Je wandelt langs de Waterfall Trail, dit is het eerste stuk van de Otter Trail. Dit is geen gemakkelijke wandeling. Als dit je niet aanspreekt, dan kun je ook een rustigere en makkelijkere wandeling maken langs de boardwalks naar de Storms River Mouth. Nadat je terugkeert bij je tent of accommodatie kun je meegaan met de Woodcutters Journey. Je leert dan alles over de unieke geschiedenis en de flora en fauna van dit gebied.f the area and its indigenous fauna & flora. 

Activiteitenpakket: Tsitsikamma Woodcutters tocht
Optionele activiteiten: canopy tour

Dag 6: Addo Elephant National Park
Vroeg in de ochtend ga je kort langs bij dé surfhotspot van Zuid-Afrika, Jeffrey's Bay. Hier vind je, behalve een klein maar leuk Surfing Museum, de beste golven van Zuid-Afrika.We vervolgen ons pad door de Eastern Cape. Vandaag is het plan dat we aankomen in het Addo Elephant National Park. Dit park staat bekend om haar grote populatie Afrikaanse olifanten. Onze truck is hoog, waardoor je een prima zicht hebt op de olifanten om je heen en je super foto’s kunt schieten!

Dag 7: Addo Elephant National Park
's Ochtends kun je een bezoek brengen aan het leuke stadje Port Elizabeth - er is een mooie boardwalk langs het strand. 's Middags ga je opnieuw op safari in het Addo Elephant National Park. 

Dag 8: Graaff Reinet
Je verblijft vannacht in het historische dorpje Graaff-Reinet, het op 3 na oudste dorpje van Zuid-Afrika. Je steekt de machtige Orange (Gariep) rivier over vandaag en tegen het einde van de middag ga je, als onderdeel van het activiteitenpakket, op een "sundowner" excursie naar de Valley of Desolation. Deze unique vallei biedt je schitterende uitzichten over Graaff Reinet en de gigantische vlakten daarachter. Mocht je deze reis in de wintermaanden maken, dan vindt deze excursie 's ochtendsvroeg plaats en zie je de zon opkomen in plaats van ondergaan - ook een hele bijzondere ervaring!

Activiteitenpakket: tour door de Valley of Desolation in de Drakensbergen

Dag 9: Lesotho – Malealea 
Hou je paspoort gereeed! Vandaag treden we het Koninkrijk Lesotho binnen. Lesotho is een van ‘s werelds hoogst gelegen landen; het gehele land ligt meer dan 100 meter boven de zeespiegel. Dat is even wat anders dan Nederland!

Dag 10: Lesotho - Malealea
Vergezeld door verse berglucht ga je er vandaag op uit om de bergen van Lesotho te voet ontdekken. Je wandeling brengt je bij een dorpje, als je wilt kun je gerust een bezoekje brengen aan dit bergdorpje om te zien hoe men hier leeft. In het dorpje leeft de Basotho, bekend van hun hoeden, kleden en hun ponies. De ponies van de Basotho lijken geen enkele hinder te hebben van het ruige landschap, ze brengen de Basotho-stam overal heen. Als je wilt kun je ook een tocht maken door de bergen van Lesotho op een Basotho-pony.

Optionele activiteiten: ponyrijden

Dag 11: Ukhahlamba Drakensberg Park
De Drakensbergen zijn Zuid-Afrika’s hoogste en mooiste gebergte. We verkennen de bergpaden en nemen de adembenemende landschappen in ons op in het Ukhahlamba Drakensburg (Royal Natal) National Park. In de Zulu-taal betekent de naam van dit UNESCO-werelderfgoed "barrière van speren". 

Dag 12: Ukhahlamba Drakensberg Park
Trek je wandelschoenen aan, want vandaag ga je hiken door de Drakensbergen. Onderweg laat de gids je voorbeelden zien van rotsschilderingen van de San-stam. We raden je sterk aan om zoveel mogelijk deel te nemen aan de klim/wandeling door de Drakensbergen, het is echt een prachtige wandeling. Mocht je dit niet aanspreken, of mocht je vanwege fysieke beperkingen hier niet aan mee kunnen doen, dan zijn er ook een aantal wandelroutes die minder intensief zijn, zodat iedereen dit gebied op eigen tempo kan ontdekken.

Dag 13: Kwa-Zulu Natal Kust- Durban
Aangekomen in Durban komt je reis helaas ten einde.

Vertrekdatum Aankomstdatum
16-07-2020 28-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
30-07-2020 11-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
13-08-2020 25-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
27-08-2020 08-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
10-09-2020 22-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
24-09-2020 06-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
08-10-2020 20-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
22-10-2020 03-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
05-11-2020 17-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
19-11-2020 01-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
03-12-2020 15-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
17-12-2020 29-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
31-12-2020 12-01-2021 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 1,020.00

Maximaal aantal personen: 24
Vertreklocatie: Kaapstad
Aankomstlocatie: Durban
Reisduur: 13 dagen
Reistype: Kampeerreis
Routerichting: Noordelijke route
Highlights tijdens deze reis:
 • Stellenbosch in Zuid-Afrika
 • Tuinroute in Zuid-Afrika
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Lesotho
 • Zuid-Afrika
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Een Zuid-Afrikaanse touroperator
Groepsreizen door Zuid-Afrika
Aantal dagen:
13
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 1,020.00
Bijdrage Calamiteitenfonds:
€ 2.50
Bijdrage garantiefonds GGTO:

Totaalprijs: