Reizen door de Tuinroute in Zuid-Afrika

Reis van Kaapstad naar Durban - Accommodatiereis

De Tuinroute

Groepsreis door Zuid-Afrika en Lesotho

“Zuid-Afrika is de hele wereld in een land”. Kun je niet kiezen wat je precies wilt zien in Zuid-Afrika? En heb je ongeveer twee weken de tijd voor een rondreis door Zuid-Afrika? Ga dan voor deze reis! Je kunt deze groepsreis in twee richtingen afleggen.Je kunt in Kaapstad beginnen en richting Durban reizen. Een tweede optie is om in Durban te beginnen en te eindigen in Kaapstad. Welke route je ook kiest, de reizen zijn identiek aan elkaar. Hieronder volgt een reisbeschrijving van de route van Kaapstad naar Durban.

Reis van Kaapstad naar Durban via de Tuinroute en Lesotho

Je reis begint in Kaapstad, door Tripadvisor gekozen tot de mooiste stad ter wereld. Tijdens de eerste dag ga je op een culturele tour en krijg je een kant van Kaapstad te zien die veel anderen links laten liggen; je gaat naar de townships rond Kaapstad om te zien hoe het leven daar is. Later die dag trek je de stad uit en ga je richting de wijnboerderijen rond Stellenbosch en Fransenhoek. Uiteraard valt er hier het en en andder te proeven! 

Je vervolgt je reis langs de schitterende kustlijn via Route 62 naar Oudtshoorn. In Oudtshoorn kun je kiezen uit een aantal actviteiten om te doen, denk aan een bezoek aan een struisvogelfarm, mountainbiken of afdalen in de Cango Caves. Je vervolgt de Tuinroute en je maakt uitgebreide uitstapjes in de mooiste dorpjes van de Tuinroute, Knysna en Plettenberg Bay. Via de adembenemende Drakensbergen reis je naar het kleine koninkrijkje Lesotho. Lesotho is het hoogst gelegen land ter wereld en kent een cultuur die heel anders is dan de Zuid-Afrikaanse. Enkele locals leren je er graag alles over. Oh ja! Je bezoekt ook nog Addo National Park en Tsitsikamma National Park om olifanten, neushoorns, buffels en ander wild te zien. De reist eindigt in de kustplaats Durban waar je heerlijk aan het strand kunt liggen, surfen of duiken.

Hoogtepunten van deze groepsreis:

 • Een culturele tour door Kaapstad met bezoek aan de settlements Langa en Khayelitsha;
 • In Stellenbosch en Franschenhoek zie je met eigen ogen waar die heerlijke Zuid-Afrikaanse wijnen vandaan komen. Proeven doe je uiteraard ook! 
 • Oudtshoorn: Ostrich Capital of the World;
 • Knysna en Plettenberg Bay vormen het hart van de Tuinroute;
 • In het ruige Tsitsikamma National Park wandel je de Otter Trail, pak je wandelschoenen in dus;
 • In het Addo Elephant National Park en Royal Natal National Park ga je op safari
 • Durban: lange, brede witte stranden!

Meer informatie over de accommodaties:

Je overnacht tijdens deze reis in eenvoudige, maar comfortabele en hygiënisch chalets en lodges. De accommodaties laten zich vergelijken met wat we in Nederland/Vlaanderen 2- á 3-sterrenaccommodaties zouden noemen. Tijdens de ene overnachting deel je toilet- en douchefaciliteiten, terwijl de andere accommodatie en-suite badkamers heeft. Op aanvraag kunnen we per dag een overzicht van de accommodaties sturen.

In de reissom is het volgende inbegrepen:

Accommodatie in eenvoudige chalets, lodges of hotels, maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving.

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souveniers, fooien, etc.

Wat is het activiteitenpakket?

Het activiteitenpakket zijn een aantal “essentiële” activiteiten en excursies, volgens ons onmisbaar tijdens deze reis. Jij denkt daar wellicht anders over. Je kunt deze activiteiten direct al boeken, of je boekt ze ter plaatse tijdens je reis. Je vindt hier meer informatie over het activiteitenpakket. Het activiteitenpakket voor deze reis is als volgt:

 • Een tour door een township in Kaapstad
 • Een wijn- en kaasproeverij
 • Een tour door de Cango Caves
 • Een rondleiding door het historische Graaff Reinet

Dag 1: Township tour door Kaapstad en Stellenbosch
's Ochtends gaan degenen die het activiteitenpakket aangeschaft hebben eerst op een culturele township tour door Kaapstad. Het is indrukwekkend om ook de minder mooie kanten van deze schitterende stad mee te maken. In de middag begin je met reizen. De “Mothercity” (Kaapstad) verdwijnt langzaam aan uit het zicht als we aan onze reis beginnen. We rijden naar Stellenbosch. Hier zullen we heerlijke lokale wijn zullen proeven. ‘s Avonds zal je gids je uitgebreid op de hoogte gebracht worden van het programma van de komende dagen.

Activiteitenpakket: een tour door een township in Kaapstad en een wijn- en kaasproeverij bij Stellenbosch

Dag 2: Route 62 – Oudtshoorn 
Wat in de USA Route 66 is, is in Zuid-Afrika Route 62. Deze weg leidt via landinwaarts via prachtige hooggelegen wegen naar Oudtshoorn. In een aparte pub (Ronnie’s Sex Shop – het is echt een bar) maken we een tussenstop om onze dorst even te lessen. Je hebt ook nog de mogelijkheid om een struisvogelboerderij te bezoeken. We verblijven vannacht in Oudtshoorn.

Dag 3: Heart of the Garden Route
De dag begint met een een interessante tour door de Cango Caves; een prachtig grottenstelsel. Kijk goed uit je raam vandaag, de kans is groot dat we, tijdens de oversteek naar de Outeniqua Mountains bij Knysna, walvissen en dolfijnen zullen zien terwijl we door Mossel Bay rijden. De middag heb je vrij om het leuke plekje Knysna te verkennen. Knysna is een van Zuid-Afrika’s populairste strandsteden en het strand is er heerlijk.

Activiteitenpakket: een tour door de Cango Caves
Optionele activiteiten: wandelen, kanovaren, Knysna Elephant Park, lagoon cruise

Dag 4/5: Tsitsikamma National Park 
Een van Zuid-Afrika’s best bewaarde geheimen is Tsitsikamma National Park. Dit park, waar het grote publiek nog niet komt, heeft schitterende wandelpaden en een mooie kustlijn. Als je hier eenmaal geweest bent kom je tijdens een volgend bezoek aan Zuid-Afrika zeker te weten terug! De “Otter Trail”-wandeling zit inbegrepen in de reissom.

Als je lef hebt ga je naar de nabijgelegen Bloukrans Bridge. Hier is de hoogste bungee jump ter wereld van maar liefst 212 meter!

Optionele activiteiten: bungee jump, canopy treetop tour, wandelen

Dag 6: Addo Elephant National Park 
We vervolgen ons pad door de Eastern Cape. Vandaag is het plan dat we aankomen in het Addo Elephant National Park. Dit park staat bekend om haar grote populatie Afrikaanse olifanten. Onze truck is hoog, waardoor je een prima zicht hebt op de olifanten om je heen en je super foto’s kunt schieten!

Optionele activiteiten: een safari game drive door Addo Elephant National Park tijdens 's avonds laat

Dag 7: Addo Elephant National Park
In het Addo Elephant National Park zijn geen wilde jachtdieren, dus je kunt vrij relaxed op bush walk. Een gids neemt je mee op te voet het park te verkennen. Je zult veel leuke feitjes te weten komen over de omgeving waar je doorheen wandelt. 

Dag 8: Graaff Reinet
Het historische dorpje Graaff Reinet is gelegen in het hart van de Great Karoo. Een tocht door het dorp bied je unieke inzichten in de geschiedenis van dit droge gebied. In de middag kom je aan in Graaff Reinet. Een gids neemt je mee op een historische standswandeling door het dorp dat "the gem of the Karoo" genoemd wordt. Je leert alles over de interessante geschiedenis van Zuid-Afrika's op 3 na oudste stadje. Als je wilt kun je deze dag afsluiten met een optionele excursie naar de Valley of Desolation. De zonsondergang tegen de markante bergen zal voor spectaculaire foto's zorgen.

Activiteitenpakket: een rondleiding door het historische Graaff Reinet
Optionele activiteiten: bezoek aan de Valley of Desolation

Dag 9/10: Lesotho – Malealea 
Hou je paspoort gereeed! Vandaag treden we het Koninkrijk Lesotho binnen. Lesotho is een van ‘s werelds hoogst gelegen landen; het gehele land ligt meer dan 100 meter boven de zeespiegel. Dat is even wat anders dan Nederland!

Je tweede dag in Lesotho is vroeg opstaan, als je dat wil. Je kunt namelijk met een pony/muilezel onder begeleiding van een gids de bergen in om te zien hoe men in Lesotho leeft. Na je terugtocht brengen we een bezoek naar een lokaal dorpje en schooltje.

Optionele activiteit: ponyexcursie, wandelen

Dag 11/12: Zuid-Afrika – Ukhahlamba Drakensberg Park 
De Drakensbergen worden door iedereen geroemd als Zuid-Afrika’s mooiste bergen. Vandaag ga je er achter komen of jij er ook zo over denkt! We verkennen de bergpaden waardoor we adembenemende uitzichten hebben.

Op de tweede dag neemt een gids ons mee de bergen in en vertelt ons iets over de rotsschilderingen die her en der te vinden zijn. ‘s Middags valt er genoeg op eigen initiatief te ondernemen.

Optionele activiteiten: paardrijden, wandelen, abseilen, mountainbiken

Dag 13: Kwa-Zulu Natal Kust- Durban 
Vandaag verlaten we de bergen en gaan we op pad naar de kust van Kwazulu Natal. Op 5 augustus 1962 werd op een verlaten landweggetje in Kwazula-Natal een auto aangehouden door de politie. Achter het stuur van de auto zat Nelson Mandela. Na deze arrestatie bracht hij 27 jaren door in gevangenschap op Robben Island. Vandaag bezoek je de plek waar Madiba gevangen genomen werd. Vervolgens ga je naar de Howick Falls, een pek waar je hele mooie foto's
de waterval kunt maken.

De drukke stad Durban is Zuid-Afrika’s grootste havenstad en hier wordt veel gesurfd. We verblijven deze nacht in een ‘ jeugdherberg’ in het stadscentrum. je kunt genieten van een diner in een van de vele Indiase restaurants, waarna je je kunt onderdompelen in het bruisende nachtleven van Durban.

Helaas komt hier je reis ten einde.

Optionele activiteiten: diner and uitgaan in Durban.

Vertrekdatum Aankomstdatum
07-04-2017 19-04-2017 Informeer naar de beschikbaarheid
21-04-2017 03-05-2017 Informeer naar de beschikbaarheid
05-05-2017 17-05-2017 Informeer naar de beschikbaarheid
19-05-2017 31-05-2017 Informeer naar de beschikbaarheid
02-06-2017 14-06-2017 Informeer naar de beschikbaarheid
16-06-2017 28-06-2017 Informeer naar de beschikbaarheid
30-06-2017 12-07-2017 Informeer naar de beschikbaarheid
14-07-2017 26-07-2017 Informeer naar de beschikbaarheid
28-07-2017 09-08-2017 Informeer naar de beschikbaarheid
11-08-2017 23-08-2017 Informeer naar de beschikbaarheid
25-08-2017 06-09-2017 Informeer naar de beschikbaarheid
08-09-2017 20-09-2017 Informeer naar de beschikbaarheid
22-09-2017 04-10-2017 Informeer naar de beschikbaarheid
06-10-2017 18-10-2017 Informeer naar de beschikbaarheid
20-10-2017 01-11-2017 Informeer naar de beschikbaarheid
03-11-2017 15-11-2017 Informeer naar de beschikbaarheid
17-11-2017 29-11-2017 Informeer naar de beschikbaarheid
01-12-2017 13-12-2017 Informeer naar de beschikbaarheid
15-12-2017 27-12-2017 Informeer naar de beschikbaarheid
29-12-2017 10-01-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 1,314.00
Activiteitenpakket: € 77.04
Eenpersoonstoeslag: € 176.40

Maximaal aantal personen: 18
Vertreklocatie: Kaapstad
Aankomstlocatie: Durban
Reisduur: 13 dagen
Reistype: Accommodatiereis
Routerichting: Noordelijke route
Highlights tijdens deze reis:
 • Kaapstad
 • Stellenbosch
 • Tuinroute
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Zuid-Afrika
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Nomad Adventure Tours
Reizen door de Tuinroute in Zuid-Afrika
Aantal dagen:
13
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 1,314.00
Activiteitenpakket:
€ 77.04
Eenpersoonstoeslag:
€ 176.40

Totaalprijs: